-
Ωπ ο σκύλος!
Μπες msn ΤΩΡΑ. -
Γειά χαρά, ψάχνω εδώ και κάποιο καιρό να αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο και μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά προβληματισμένος αν όχι μπερδεμένος.
Όποιος φίλος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα.
Καταρχήν δεν είμαι τρελός 'ραλλίστας' ούτε ιδιαίτερα κολλημένος, αλλά σίγουρα αυτό που οδηγώ πρέπει να μου αρέσει (πολύ) και να μπορεί να κάνει μία αξιοπρεπή προσπέραση στα 100km/h (ήτει, τουλάχιστον 110-120bhp).
Στο ψητό: Ψάχνοντας λοιπόν για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, έκανα μία λίστα με αυτά που με ενδιαφέρουν. Μέσα σε αυτά (no big surprise) είναι και το Mazda RX-8. Με μία πρόχειρη έρευνα στο car.gr παρατηρώ πως υπάρχουν τρελές ευκαιρίες με €12.000 έως €13.000 που είναι και το budget μου.
Για παράδειγμα σας δείχνω τις αγγελίες που μου έκαναν εντύπωση:
http://bit.ly/cDXpAr
http://bit.ly/d7w4QX
http://bit.ly/aWzcF3
http://bit.ly/9LriIV
http://bit.ly/d6AU36Η ερώτησή μου είναι, τι παίζει ρε παιδιά με αυτά τα αυτοκίνητα? Τι σόι κινητήρας είναι αυτός που με 1300cc βγάζει 190 και 200 άλογα? Τι λάκο έχει η φάβα? Αξίζει να αγοράσω ένα τέτοιο αυτοκίνητο? Γιατί η κότα πέρασε το δρόμο (όχι, άσχετο).
Προφανώς το RX-8 μ'αρέσει υπερβολικά σαν design και ψήνομαι ιδιαίτερα. Αλλά φυσικά χρειάζομαι γνώμη από γνώστες που όπως βλέπω τούτο το forum έχει μπόλικους
Ευχαριστώ!
Βασίλης -
Καίει 20 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα. Το αντέχεις αυτό το κόστος;
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Καίει 20 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα. Το αντέχεις αυτό το κόστος;Wow. Το φαντάστηκα βασικά αλλά όχι και τόσα πολλά.
€20/100km με 'οικονομική' οδήγηση?
-
Βασίλη μου για να σε γλυτώσω απο μελλοντικά μαλλιοτραβήγματα (με τον ίδιο σου τον εαυτό) θα σου πώ το εξής...
...αν δεν ξέρεις τι είναι αυτός ο κινητήρας που φοράει το ρχ8 και απο 1300cc βγάζει 190hp τότε δεν ξέρεις και τις ιδιαιτερότητες του. Και ηταν πάρα πολλοί αυτοί που είχαν το ίδιο επίπεδο γνώσης με εσένα σχετικά με τον κινητήρα αυτόν και οι μάντρες γέμησαν με μεταχειρισμένα ρχ8!
Για να μήν βρεθείς και εσύ μια μέρα έξω απο μια μάντρα να λές τα γνωστά ρητά...' ρε'συ αυτό καίει τα έντερα του σε λάδι... έχει πρόβλημα, ρε'συ αυτό το έβαλα μπρός μια κρύα νύχτα του χειμώνα και μετά δεν ξαναπήρε, ρε'συ αυτό έχει χάσει πίεση (η μικρή 5 και η μεγάλη , ρε'συ το απόγευμα έβαλα ενα 20αρικο 95αρα και μου το έφαγε στο πήγαινε-ελα Π.Φαληρο- Μαρούσι'... τότε άλλαξε ρότα και κοίτα σε κάτι συμβατικό.
Αυτή είναι η δική μου εντελώς φιλική συμβουλή μου!
-
vrasto (το RX σε μεταχειρισμένο)
-
Μάλιστα, αν και ομολογώ πως περίμενα αυτές τις απαντήσεις, αποκαρδιώθηκα ιδιαίτερα καθώς μου αρέσει υπερβολικά αυτό το αμάξι.
Αλλα θα μου πεις, αν δεν είχε όλα αυτα τα μειονεκτήματα δε θα έβρισκες και τέτοιες ευκαιρίες από άποψη τιμής.
Να είστε καλά! Back to Seat Leon μάλλον όπου ήταν και η πρώτη μου επιλογή (μη κράξετε, beauty lies in the eye of the beholder )
-
MX5;
-
ρχ8
οδηγικη απολαυση..πατημα τρομερο ειδικα με αφτερμαρκετ αναρτηση...ροτορας τρελαμενος..θα σε πορωσει ο ηχος..θελει χερια το μπλοκε..ειδικα στις αρχες μην διανοηθεις μπασιματα διχως τραξιον..σκυλι παντως διενυσα 60.000χλμ διχως να μου βγαλει το παραμικρο με σκισιμο απο το πρωι μεχρι το βραδυ..και πολλα αφτερμαρκετ πανω..ηταν το μονο αμαξι που αντεξε στα χερια μου..μεχρι στιγμης..μονο εναν καταλυτη μαμα εκαψα..κατα τα αλλα ολα οκ
ξεπερασμενο κατε εμε εμφανισιακα..πολυφορεθηκε σαν τρελο..ειδικα τωρα δεν συμφερει η καταναλωση προς την αποδοση που χεις..δυσκολο να το ξεφορτωθεις μετα..μοτερ ιδιομορφο αμα σου παθει κατι δυσκολο να τον ανοιξουν εδω τον ρενεσις..
προσοχη μεγαλη κυκλοφορουν αρκετα τρακαρισμενα 'ασχημα'...θελει ψαξιμο του ιδιοκτητη καθως πρπει να ηταν πιστος στην αλλαγη λαδιων..ειναι το μονο σημειο που το αμαξι θελει ιδιαίτερη προσοχη..εν τελη στην θεση σου θα κοιταγα κατι αλλο λογω κοστους βενζινης..μεχρι 1600 τουρμπατο το πολυ
-
Το ΜΧ5 ξεφεύγει από την τιμή που ψάχνω, και γενικά δε θα ήθελα διθέσιο αυτοκίνητο.
-
Τελικα είναι τόσο εύκολο!!!!
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
@vmastovrasto (το RX σε μεταχειρισμένο)
EDDIE μην το λες... το πρόβλημα δεν είναι το μεταχειρισμένο...ότι ισχύει για όλα τα αμάξια ισχύει και για αυτό. ΑΛΛΑ...αυτό που πρέπει να προσέξει πέρα από τα γνωστά που ισχύουν για όλα τα αμάξια είναι η συμπίεση. Αν το πάρει το αμάξι από κάποιον ιδιώτη που ξέρει, με ένα 40αρι κάνει και μια μέτρηση συμπίεσης και αυτό θα πει πολλά για τον τρόπο συντήρησης του αυτοκινήτου. Από κει και πέρα το αμάξι είναι από τα πλέον αξιόπιστα.
-
Λόγω μοτέρ θεωρώ ότι πρέπει να έχεις προσωπική εικόνα για το πόσο ευλαβική συντήρηση έκανε ο άλλος. Στο alfisti ήδη αναφέρθηκε από ένα παιδί ένα μεταχειρισμένο που έκανε κράου στο δρόμο. Νομίζω τα είπε ο gbak όλα πολύ σωστά.
-
Καλα απο ηχο δεν με τρελαινει..ουτε τα τρελα χερια θελει!
Οσο για την αξιοπιστια, αν το σκιζεις δε νομιζω οτι κραταει και παρα πολλα χλμ. εχω 2 φιλους που στα 63κ ο ενας και καμια 40-50κ ο αλλος βαλανε καινουριο μοτερ...ευτυχως στην εγγυηση (αυτος με τα 63 την προλαβε οριακα), βεβαια και οι 2 το πηγαινανε ταπα συνεχεια κοντρες, παντηλικια ΣΥΝΕΧΕΙΑ κλπ
-
Οταν έχουν ακουστεί τόσα πια για πρόβλημα στο μοτέρ του RX8, παύει να είναι απλώς μια φήμη...
Τώρα αν το προκαλούν οι ιδιοκτήτες ή το...αυτοκίνητο , μου είναι αδιάφορο: είναι ένα αυτοκίνητο που θέλει προσοχή ακόμη και καινούριο, αλλά σαν μεταχειρισμένο θέλει...άγνοια κινδύνου.Κι εγώ το σκεφτόμουν , αλλά τελικά το απέρριψα γιατί ήταν μεγάλο ρίσκο...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Λόγω μοτέρ θεωρώ ότι πρέπει να έχεις προσωπική εικόνα για το πόσο ευλαβική συντήρηση έκανε ο άλλος. Στο alfisti ήδη αναφέρθηκε από ένα παιδί ένα μεταχειρισμένο που έκανε κράου στο δρόμο. Νομίζω τα είπε ο gbak όλα πολύ σωστά.Eddie ίσως ήταν απο εκείνους που νομίζανε οτι ο wankel είναι απο τους κινητήρες που πρέπει να κοιτάς τα λάδια κάθε 5.000 και 10.000 χλμ... ο μηχανικός μου έχει αλλάξει 3 κινητήρες, ο ένας στην εγγύηση, οι 2 ήταν γιατι είχανε στεγνώσει απο λάδι και κόλλησαν φυσικά και ο τρίτος γιατι είχε περάσει νερό μέσα πράγμα που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε κινητήρα. Αλλα ναί, το θέμα της συντήρησης του κινητήρα είναι το σημαντικότερο. Η μέτρηση συμπίεσης είναι η ενδεικτικότερη εικόνα που μπορείς να έχεις για το άν έκανε καλή δουλειά ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Το επόμενο σημαντικότερο σημείο και αιτία για μείωση της συμπίεσης, που πρέπει να κοιτάξει κάποιος είναι οι πολλαπλασιαστές του. Αν είναι τυχερός και δεν έχουν χτυπήσει μια προληπτική αλλαγή θα σε σώσει απο μελλοντικούς μπελάδες και θα σε αφήσει ήσυχο να απολαμβάνεις το ρχ.
Τώρα για τα θετικά που έγραψε ο gbak... +10000
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Καλα απο ηχο δεν με τρελαινει..ουτε τα τρελα χερια θελει!Οσο για την αξιοπιστια, αν το σκιζεις δε νομιζω οτι κραταει και παρα πολλα χλμ. εχω 2 φιλους που στα 63κ ο ενας και καμια 40-50κ ο αλλος βαλανε καινουριο μοτερ...ευτυχως στην εγγυηση (αυτος με τα 63 την προλαβε οριακα), βεβαια και οι 2 το πηγαινανε ταπα συνεχεια κοντρες, παντηλικια ΣΥΝΕΧΕΙΑ κλπ
Όπως είπα και παραπάνω οι λόγοι που μπορεί να αλλαχτεί ένα μοτερ είναι διάφοροι...απο ευπάθεια περιφερειακού υλικού (πολλαπλασιαστές) που δεν το παίρνουν χαμπάρι οι ιδιοκτήτες μέχρι να πάρουν το μοτέρ στο χέρι και μετά απο την συντήρηση. Το θέμα σκισίματος απλά δεν στέκει γιατί υπάρχουν άλλα τόσα ρχ8 με καθημερινά σκισίματα που πιάνουν και ξεπερνούν τις 100.000χλμ χωρίς κανένα πρόβλημα.
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
και ο τρίτος γιατι είχε περάσει νερό μέσαAπό νερό απεβίωσε και ο ρένεσις του κολλητού μου, στα 50Κ χλμ. Του το αλλάξανε βέβαια στην εγγύηση και το χάρηκε αρκετά μέχρι την τροπετοποίησή του (άσχετο).
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
και ο τρίτος γιατι είχε περάσει νερό μέσα
Aπό νερό απεβίωσε και ο ρένεσις του κολλητού μου, στα 50Κ χλμ. Του το αλλάξανε βέβαια στην εγγύηση και το χάρηκε αρκετά μέχρι την τροπετοποίησή του (άσχετο).
Μάλλον διψάει περισσότερο για νερό παρά για βενζίνη ο wankel
-
Εγω φιλε μου θα σου μιλησω σαν φιλος των βανκελ και οχι σαν ιδιοκτητης γιατι απλα δεν εχω RX8.
Εχω ομως ενα 110S Cosmo του 1967 και ενα Rx7 του 1979 και τα δυο με βανκελ. Το Rx7 το αγορασα πριν 3 χρονια ενω καθοτανε παρατημενο σε ενα γκαραζ για 8 χρονια! Με ενα μικρο εξωτερικο σουλουπωμα και μερικες βασικες συντηρησεις που αφορουν την οδηγικη αφαλεια (λαστιχα, φρενα, αμορτισερ κλπ) αρχισα να το τρεχω σε μεγαλα ραλλυ ρεγκιουλαριτυ και το χρησιμοποιω και καμια φορα για να 'γραφω' τα road book για αγωνες. Προσεξε τωρα... Οταν το πηρα το μονο που εκανα ηταν να του μετρησω συμπιεση σε συνεργειο που ξερει απο ροταρυ και να του κανω ενα καλο σερβις. Το μοτερ δεν εχει ανοιχτει απο μενα ποτε! Αποτελεσμα μεχρι σημερα! Οδηγαω ενα αμαξι 30 ετων, του βαζω περιπου 9-10000 χλμ το χρονο, το μοτερ ξυριζει και δεν ειχα κανενα προβλημα με το μοτερ. Παρομοιες εμπειριες εχουν φιλοι μου που οδηγανε ροταρυ ειτε αυτα ειναι 5 είτε 40 ετων.Παμε τωρα στο Rx8. Αν σου αρεσει παρτο. Απλα επειδη μιλαμε για ενα αμαξι αρκετα γρηγορο και που σηκωνει πολυ και φθηνο φτιαξιμο, σου συνιστω να αγορασεις το πιο 'μαμισιο' και το λιγοτερο 'ακαγουριαστο'. Οποιο αμαξι και αν αγορασεις, αν απο 200 αλογα το κανεις 400 θα χασεις απο αξιοπιστια. Εχουμε ενα ρητο εμεις οι βανκελαδες: η φωτια που λαμπει πιο δυνατα, καιει και για λιγοτερο χρονο. Απλα ακου (αν θες) τις εξης συμβουλες:
- Στην Ελλαδα υπαρχουν πολλοι λιγοι καλοι ροταρυ μηχανικοι και δυστυχως αρκετοι ειναι και σκιτζιδες και σου ταζουνε κοιταζοντας πως θα στα φανε.
- Ο βανκελ ειναι ενας πολυ ιδιαιτερος κινητηρας. Η τον λατρευεις ή τον μισεις. Δεν υπαρχει μεσος ορος. Για παραδειγμα καιει λαδι. Οχι γιατι ειναι ελατωματικος αλλα γιατι ετσι πρεπει να δουλευει. Τραβαει λαδι απο το καρτερ και λιπαινεται. Αυστηρα ορυκτελαιο παρακαλω. Τα συνθετικα κανουν ζημια και μολις προσφατα βγηκαν συνθετικα ειδικα για βανκελ (idemitsu). Σκεψου τωρα εναν καυλογκαζακια ιδιοκτητη RX8 που παει το αμαξι σε αξουσιοδοτημενο συνεργειο που ομως δεν εχει ιδεα απο βανκελ και νομιζει οτι ως συγχρονο αυτοκινητο δεν χρειαζεται να ελεγχει συχνα τα λαδια. Παει τοκαψε...!
- Πηγαινε σε ενα καλο ροταρυ συνεργειο να σου μετρησουν μια συμπιεση και αν σου πουν ΟΚ παρτο. Με καλη χρηση και συντηρηση θα εχεις ενα πολυ ωραιο και δυνατο αυτοκινητο που δε θα σε προβληματισει. Ξερω αρκετα παιδια με 8αρια που εχουν περασει τα 100.000 χλμ και τα αμαξια τους πετανε...
- Μιας και εισαι φαν των φορουμ ριξε μια ματια σε ροταρυ φορουμ (rx8forum.gr, rx7.gr) ενημερωσου αντικειμενικα χωρις να παθιαζεσαι και παραμυθιαζεσαι.
- Η καταναλωση ειναι ενα προβλημα αν και δεν ειναι τοσο τραγικα οσο τα λενε οι απο πανω. Ολα τα αμαξια επιδοσεων στο κατω κατω καινε κατι παραπανω... Καποιος ειπε οτι καιει 20 ευρω στα 100 χλμ! ΨΕΜΑΤΑ! Το RX7 μου, ατμοσφαιρικο με 130+ αλογα, καιει 50 ευρω στα 150, δηλαδη 30+ στα 100... Μιλαμε ομως για φουλ ζιγκλερωμα, με Racing Beat χταποδι και ελευθερη εξατμιση...
Η αποφαση ειναι δικη σου! Σορρυ παιδες για το μεγαλο ποστ.
Mazda RX-8 μεταχειρισμένο - Η γνώμη σας?