-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Η φιλοδοξια ειναι καλη και χρησιμη για τους δυνατους.
Η παθητικοτητα ειναι η κλασικη επιλογη για τους αδυναμους καθως οι εναλλακτικες πιο συχνα εμπεριεχουν μεγαλα ρισκα με πιθανοτερα αρνητικα αποτελεσματα -περισσοτερο μπορει να ονομαστει υπερεκτιμηση δυναμεων παρα 'φιλοδοξια'-.Ο Κατων, που ελεγε οτι η Καρχηδων πρεπει να καταστραφει, ηταν σαφως φιλοδοξος. Ηταν ομως και δυνατος ως Ρωμαιος, κι αυτο ειναι το πιο σημαντικο. Αν ελεγε οτι θελει να δει το SPQR χαραγμενο στο φεγγαρι δε θα ηταν φιλοδοξος αλλα ανοητος.
Στην περιπτωση μας τωρα, ο δυνατος ειναι η Τουρκια και ο αδυναμος η Ελλαδα: η υπερμετρη ελληνικη φιλοδοξια κατα πασα πιθανοτητα θα οδηγησει σε αλλο ενα χαστουκι α λα εισβολη στην κυπρο με στομα μπουκωμενο απο τουρκικο φλοκι (στην καλυτερη) και η συνεχεια κλαψα και μιζερια επι της οθονης μεχρι το επομενο τσιμπουκωμα.
Ο Τουρκος λοιπον λεει τη μιση αληθεια. Περισσοτερη σημασια εχει η δυναμη που συνοδευει τους φιλοδοξους, παρα η ιδια η φιλοδοξια ως αξια. Η φιλοδοξια αλλωστε απο μονη της, τσαμπα ειναι.
Απο τα καλυτερα που εχω διαβασει σ΄αυτο το φορουμ
-
Κι όμως, έχει θεμελιώδη σφάλματα.
Το να είσαι φιλόδοξος δεν σημαίνει ότι είσαι ηλίθιος και θες να διαλύσεις ένα άρμα μάχης με σφεντόνα. Σημαίνει ότι δεν σκέφτεσαι σαν κακομοίρης.
Όσο σκέφτεσαι έτσι, δηλαδή 'αχ, βάι βάι, είμαι ανίσχυρος', είσαι καταδικασμένος να μείνεις ραγιάς για πάντα με προοπτική αρνητική - πας δηλαδή να διαφυλάξεις τα λίγα που έχεις και στο τέλος σου τα παίρνουν κι αυτά. Ποιοι; Οι ισχυροί; Συνήθως όχι, δεν τους απασχολούν τα χωράφια και τα ρυάκια σου: κάποιοι άλλοι μικροί, μάλιστα μικρότεροι από εσένα, που όμως είχαν φιλοδοξίες (για ρίξτε μια ματιά προς τα βόρεια ).Η δε Τουρκία δεν έγινε όσο ισχυρή είναι σήμερα επειδή υποτάχθηκε σε τέτοιες λογικές. Έδωσε, πήρε, ξανάδωσε, πήρε περισσότερα. Εμείς τώρα μπορούμε να χαιρόμαστε πανευτυχείς την ανεξαρτησία μας, οικονομική και στρατιωτική , αφού αποχώρησαν μετά τιμών οι βάσεις του θανάτου.
Έλα όμως που δεν κάνουμε αυτό. Αρκούμαστε να λέμε 'είμαστε αδύναμοι ' και γυρνάμε και το άλλο μάγουλο. Κι όποτε αισθανθούμε την αγανάκτηση του τσιμπουκωμένου να μας πνίγει, πάμε να πετάξουμε πετρούλες σε κανένα μπατσάκι - ως εκεί μας παίρνει.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
αρεσει δεν αρεσει σε καποιους, αυτοι οι ανθρωποι οπως και ο Καργακος που ο BEAMS απαξιωσε προηγουμενα εχουν αλλους αναγνωστες που τους σεβονται.
Και ο Παττακός και ο Λαζόπουλος έχουν κοινό που τους σέβεται, αλλά αυτό δεν αλλάζει την πολύ χαμηλή εκτίμηση που τους έχω... Τι θέλεις να πεις;;;
Η προσωπικη γνωμη του καθενα τον χαρακτηριζει κιολας.... οπως και τα γραπτα του καθενα οταν μπαινουν στην κριση του κοινου που απευθυνονται... αλλα το να εκφραζεται καποιος θετικα η αρνητικα για καποιον (ποσο μαλλον απαξιωτικα ...οπως στην περιπτωση πιο πανω) για γραπτα που δημοσιευονται και μπαινουν στην κριση του κοινου εφημεριδων κ.λ.π. δεν ενδιαφερει κανενα και μονο αδυναμια δειχνει.
Αλλα μαλλον αυτο που επιχειρηται απο τους αντιπαλους τους, ειναι η ακοπη και αξιωματικη απαξιωση καποιων, μαλλον επειδη εχουν ανταποκριση στον κοσμο, κατι που οι αντιπαλοι τους ιδεολογικοι δεν το χωνευουν - καταλαβαινουν ευκολα. Δεν πειραζει ομως ΞΥΔΙ...... -
...ξερετε ...οι Τουρκοι αυτον τον σκοπο εχουν.Να μας καμψουν το ηθικο.ΕΙδικα απο τους πολιτικούς τους και το συναφι τους.
Και μη μου πειτε για στρατιωτικες απόψεις ακροδεξιες απο την στιγμη που οι ιδιοι εδω παραδεχεστε την τακτικη αυτη των Τουρκων.
Και το εχουν καταφερει απο την στιγμη που υπάρχουν ελληνες πολιτες που απαξιουν την θρησκεια την οικογενεια και το στρατευμα.
Με τις υγειες σας λοιπόν. -
εγώ πάντως έχω ακμαιότητο ηθικό ακριβώς επειδή απαξιώ τη θρησκεία
Η μεταφυσική μου το κάμπτει -
Μόλις πιάσουμε τα ποσοστά 25% και 20% σε ανεργία και πληθωρισμό τότε θα βγούμε να φωνάξουμε 'Ηθικό ακμαιότατον'!!!
-
στο 'είμαστε οι καλύτεροι' είναι που θα φύγουν οι ντομάτες;
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Μόλις πιάσουμε τα ποσοστά 25% και 20% σε ανεργία και πληθωρισμό τότε θα βγούμε να φωνάξουμε 'Ηθικό ακμαιότατον'!!!Και αυτο θα ειναι η αρχή!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
στο 'είμαστε οι καλύτεροι' είναι που θα φύγουν οι ντομάτες;Γιατι αυτοι που θα φωναζουν δεν θα ειναι ελληνες σαν εσενα και μενα! Αυτες ειναι οι μ......ες που λεμε και μετα μας φταινε οι Τουρκοι!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κι όμως, έχει θεμελιώδη σφάλματα.Το να είσαι φιλόδοξος δεν σημαίνει ότι είσαι ηλίθιος και θες να διαλύσεις ένα άρμα μάχης με σφεντόνα. Σημαίνει ότι δεν σκέφτεσαι σαν κακομοίρης.
Ουσιαστικα λοιπον ειναι αυτο που εγω ειπα: η φιλοδοξια ειναι αρρηκτα συνδεδεμενη με τη δυναμη. Αλλιως ειναι ανοησια. Συγκεκριμενα, η φιλοδοξια σχετικα με προς ανατολας διεκδικησεις παραπεμπει ακριβως στη σφεντονα μας εναντιον ενος αρματος μαχης, της Τουρκιας. Εξ ου και τα αναμενομενα τσιμπουκωματα.
Πολλοι κατακρινουν τους πολιτικους μας οτι δεν ασκουν ισχυρη εξωτερικη πολιτικη - τη σχετιζουν δε με ανικανοτητα των πολιτικων-. Στην πραγματικοτητα η ανικανοτητα ειναι της χωρας, και δεν προκειται για ανικανοτητα, προκειται για αδυναμια, γι'αυτο προτιμαται η κλαψα και η αναζητηση υποστηριξης σε τριτες δυναμεις ή στο διεθνες δικαιο.Όσο σκέφτεσαι έτσι, δηλαδή 'αχ, βάι βάι, είμαι ανίσχυρος', είσαι καταδικασμένος να μείνεις ραγιάς για πάντα με προοπτική αρνητική
Στην πραγματικοτητα, το cause and effect ειναι αναποδο απο αυτο που αφελως δηλωνεις: σκεφτεσαι οτι εισαι ανισχυρος και πραττεις ως ανισχυρος επειδη ΕΙΣΑΙ ανισχυρος. Αυτη ειναι η ακολουθια των πραγματων, οχι η αναποδη: ενας γαϊδαρος οσο και να θελει να βγαλει φτερα και να πεταξει ή να ζωγραφισει πετρες ή να κανει ο,τι κανουν οι ανθρωποι θα παραμενει παντα ενας γαϊδαρος που δεν εχει τη δυναμικη για ολα αυτα που θα τον εκαναν κατι διαφορετικο απο οτι ειναι.
Επομενως ξεκινας με εναν λαθος συλλογισμο, για να καταληξεις σε ενα προφανεστατα αφελες συμπερασμα. Η σημασια που κανει τη διαφορα ειναι η ιδια η δυναμη και οχι μια αυτοπεποιθηση που βασιζεται σε αυταπατες.- πας δηλαδή να διαφυλάξεις τα λίγα που έχεις και στο τέλος σου τα παίρνουν κι αυτά. Ποιοι; Οι ισχυροί; Συνήθως όχι, δεν τους απασχολούν τα χωράφια και τα ρυάκια σου
hahaha oh wow
cool story, stavros. φυσικα και οι ισχυροι ενδιαφερονται για τα χωραφια σου, και εδειχναν εμπρακτα το ενδιαφερον τους αυτο σε καθε περισταση απο την ιδια την ιδρυση του κρατους (στην οποια η συμβολη τους ηταν καθοριστικη ουτως ή αλλως) μεχρι τον πρωτο και το δευτερο παγκοσμιο, τον εμφυλιο, καθε περιοδο.
Η δε Τουρκία δεν έγινε όσο ισχυρή είναι σήμερα επειδή υποτάχθηκε σε τέτοιες λογικές. Έδωσε, πήρε, ξανάδωσε, πήρε περισσότερα.
Η Τουρκια δε χρειαστηκε να υποταχθει σε τετοιες λογικες, γιατι ηταν ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ τα τελευταια 600 χρονια. Ειναι αυτο που σου εγραψα σχετικα με το cause και το effect.
τα αλλα ειναι ασχετες λαϊκιστικες μαλακιες κατα τη συνηθισμενη μανοσκεια τακτικη α λα Alba, να προστιθενται ως γαρνιτουρα, κερασακι στην τουρτα θα ελεγα, με λιγακι απο πραγματικα στοιχεια και μπολικες υπονοιες για να κανουν το περιτυλιγμα πιο επιθυμητο στον μεσο, ηδη προκατειλημμενο για το τι θελει να διαβασει και να πιστεψει, στον καθε ανοητο που η πλανη του εχει ξεπερασει τα ορια της εθνικης επικινδυνοτητας και μη ωφελειας. Δεν αξιζουν ουτε δευτερολεπτο της προσοχης μου: ειναι για τα σκουπιδια.
Αξιζουν ομως την καταδικη καθε ανθρωπου που εχει λογικη, καθως σε καθε περιπτωση, απο την πιο αρχαια πολιτεια μεχρι σημερα, ανθρωποι και πολεις και χωρες καταστραφηκαν απο τετοιους ανθρωπους που μιλουσαν διχως γνωση, επειδη αφηνονταν να μιλανε και παραπλανουν το λαο με ομορφα και ευηχα λογακια. Και τον επεισαν οτι ηταν κατι διαφορετικο ως συνολο απο αυτο που ειναι.
Ποιος αγαπαει λοιπον περισσοτερο την πατριδα, ο θρασυς που με εθνικες αυταπατες τη βαζει σε αμεσους κινδυνους ή ο μετρημενος, λογικος ανθρωπος που βλεπει τους κινδυνους και αντιμετωπιζει τις προκλησεις με συνεση, αυτοσυγκρατηση και λογικη; Νομιζω οτι η απαντηση ειναι αυτονοητη: τα εθνογκαγκα ειναι επικινδυνα για την πατριδα μας. -
Μετά από πολύ καιρό μια καλή ευκαιρία για σοβαρή (ίσως έντονη, αλλά δεν πειράζει) συζήτηση. Επιφυλάσσομαι.
-
Νομίζω η εικόνα των γειτόνων μας, από το 1453 και μετά ως οθωμανική αυτοκρατορία υπό το σουλτανάτο, και από τον Κεμάλ και μετά ως η σημερινή Τουρκία, είναι μικτή.
Και πανίσχυροι και αδύναμοι, ανάλογα με την χρονική περίοδο που αναφέρεσαι και ανάλογα με το πεδίο που εξετάζεις. -
Βερολίνο, 12 Ιουνίου :
http://kickyoutube.com/watch/?v=oz072UNb4sA
Έκρηξη 'βόμβας' στο 0:50 με 12 αστυνομικούς τραυματίες, 2 εκ των οποίων σοβαρά.
...καμία σύλληψη... -
skye απ'οτι φαινεται εισαι εξυπνο παιδι .Ας δεχτω εγω λοιπον αυτα που λες και ας μου πεις αν εισαι ευχαριστημενος απο την χωρα σου σαν ελληνας γενικα σε ολα τα επιπεδα.Απο οικονομικα εως εθνικά και επισης αν τα αιτια ειναι οι γκαγκαεθνικοι τυποι.
-
Μαλβίνα: Νομίζουν ότι το ΑΒΕΡΩΦ είναι ένα κρουαζερόπλοιο που το καβάλανε διάφορες λούγκρες να πάνε στη Μύκονο..
http://diaforetikimatia.blogspot.com/2010/06/blog-post_16.html
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
skye απ'οτι φαινεται εισαι εξυπνο παιδι .Ας δεχτω εγω λοιπον αυτα που λες και ας μου πεις αν εισαι ευχαριστημενος απο την χωρα σου σαν ελληνας γενικα σε ολα τα επιπεδα.Απο οικονομικα εως εθνικά και επισης αν τα αιτια ειναι οι γκαγκαεθνικοι τυποι.Τα εθνογκαγκα δεν ειναι η αιτια, ειναι απλως βλαβερα καθως χρησιμοποιουνται απο δυναμεις για οφελη διαφορετικα απο αυτα της πατριδος καθως η επικληση στην πατριδα ως υψιστο αγαθο τυφλωνει τους ανθρωπους και τους κανει να μη βλεπουν τα οποια επιχειρηματα, τις οποιες αντιφασεις, ειναι κοινως ευκολο να πεισθουν για οτιδηποτε, και ευλογως αυτο το οτιδηποτε μπορει να ειναι βλαβερο οταν κατευθυνεται απο τριτους.
Σε γενικες γραμμες ειμαι αρκετα ευχαριστημενος και ειμαι ευγνωμων προς την πατριδα: ζουμε σε μια απο τις 20-25 καλυτερες χωρες του κοσμου, με αντικειμενικα υψηλο επιπεδο ποιοτητας ζωης, οικονομιας, υγειας, παιδειας, δημοκρατιας. Στα εθνικα θεματα πιστευω οτι εχουν γινει καποιοι λαθος χειρισμοι που δυστυχως εχουν παγιωσει καποιες καταστασεις σχετικα με τους γειτονες. Ομως πιστευω στην επιλυση αυτων των θεματων μεσω ισχυροτερων δυναμεων (στις οποιες ουτως ή αλλως ειμαστε εντεταγμενοι) και διεθνους δικαιου και πλαισιου και εν μεσω συνεσης και ειμαι κατα της αμεσης συγκρουσης: το θεωρω πολυ ριψοκινδυνο εγχειρημα για το λαο της πατριδας που εχει υποφερει αρκετα ετσι κι αλλιως, ενω το οποιο οφελος στη μικρη πιθανοτητα το ριψοκινδυνο σχεδιο να παει κατ ευχην θεωρω πως ειναι σχετικα μικρο.
-
btw, καπου 30στοι ειμαστε (Παγκαλος).
Ο Παπακωνσταντινου μιλησε για 20-25, χοντρα-χοντρα. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Σε γενικες γραμμες ειμαι αρκετα ευχαριστημενος και ειμαι ευγνωμων προς την πατριδα: ζουμε σε μια απο τις 20-25 καλυτερες χωρες του κοσμου, με αντικειμενικα υψηλο επιπεδο ποιοτητας ζωης, οικονομιας, υγειας, παιδειας, δημοκρατιας. Στα εθνικα θεματα πιστευω οτι εχουν γινει καποιοι λαθος χειρισμοι που δυστυχως εχουν παγιωσει καποιες καταστασεις σχετικα με τους γειτονες. Ομως πιστευω στην επιλυση αυτων των θεματων μεσω ισχυροτερων δυναμεων (στις οποιες ουτως ή αλλως ειμαστε εντεταγμενοι) και διεθνους δικαιου και πλαισιου και εν μεσω συνεσης και ειμαι κατα της αμεσης συγκρουσης: το θεωρω πολυ ριψοκινδυνο εγχειρημα για το λαο της πατριδας που εχει υποφερει αρκετα ετσι κι αλλιως, ενω το οποιο οφελος στη μικρη πιθανοτητα το ριψοκινδυνο σχεδιο να παει κατ ευχην θεωρω πως ειναι σχετικα μικρο.
Φίλε skye , είσαι σίγουρος ότι αναφέρεσαι στην Ελλάδα?
Δεν υποστηρίζει κανείς την άμεση σύγκρουση (πόλεμο) , υπάρχει ηδη ενας εν εξελίξει (οικονομικός).
Αυταπάτες οι Συμμαχίες , το Διεθνές Δίκαιο και πλαίσιο , έχουμε δει τα αποτελέσματά του σε πολλά σημεία του πλανήτη.
Εκείνο που θα έπρεπε να είχαμε κάνει από τον Εμφύλιο και μετά -μια ισχυρή Οικονομία- φροντίσαμε να την εξαφανίσουμε. -
Eνταξει skye με επεισες.
-
Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας τις επόμενες ημέρες, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Μετρό.
Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία, ενώ έλαβαν απόφαση να συνεχίσουν με κυλιόμενες απεργίες, την Πέμπτη, την Παρασκευή, τη Δευτέρα και την Τρίτη. Δηλαδή, τις επόμενες μέρες η Αθήνα θα έχει Μετρό, μόνο το Σαββατοκύριακο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Οι εργαζόμενοι προχωρούν στις κινητοποιήσεις σε ένδειξη συμπαράστασης στους περίπου **285 συναδέλφους τους συμβασιούχους, οι οποίοι βλέπουν την πόρτα εξόδου από την εταιρία, καθώς έληξε η σύμβασή τους και δεν πρόκειται να ανανεωθεί.
Βάσει πορίσματος του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή η πρόσληψή τους θεωρείται παράνομη, καθώς έγινε σε προεκλογική περίοδο.**
Για να θυμόμαστε τι έγινε τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#7]