-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Κάβουρα, άμα είσαι νευρικός ή αγχώδης, δύσκολα. Ή απλά έχεις πολλά λεφτά για να χαλάς σε βενζίνες, οπότε πάω πάσο Και σε κίνηση μωρέ να πέσεις, άμα δεν βιάζεσαι, χαλαράαα...
Λύση: να είσαι πάντα με την ρεζέρβα ή λίγο πιο πάνωΧωρίς καμία διάθεση να στο παίξω είτε λεφτάς ή ξερόλας (δεν ξέρω πώς θα σου ακουστεί αυτό που θα γράψω), ποτέ δεν κινούμαι με τη βελόνα κάτω από τη μέση (εκτός κι αν αυτό δεν είναι εφικτό για λόγους που είναι εκτός των δυνάμεών μου - πχ απεργία στα βενζινάδικα) για 2 λόγους:
-
θέλω ό,τι και να γίνει να ξέρω ότι έχω αρκετή βενζίνη ακόμα κι αν χρειαστεί να ξυπνήσω στις 3 τα ξημερώματα και να πάω 200km κάπου.μου δημιουργεί μία αίσθηση ασφάλειας ότι έχω βενζίνη ό,τι κι αν συμβεί (που λέει ο λόγος ).
-
οι αντλίες βενζίνης στα σύγχρονα οχήματα είναι υδρόψυκτες, εμβαπτισμένες μέσα στο τεπόζιτο.Αυτό σημαίνει ότι ψύχονται με το υγρό που υπάρχει μέσα στο τεπόζιτο (βενζίνη δηλαδή).Όσο η βενζίνη είναι κάτω από το 1/4, τόσο λιγότερο είναι και το 'ψυκτικό υγρό' (άρα και χειρότερη ψύξη) ενώ από κάποια στάθμη και κάτω (νομίζω 1/8), η αντλία αρχίζει να 'εμφανίζεται' με αποτέλεσμα να μην ψύχεται.Νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι μακροχρόνιο αποτέλεσμα έχει αυτό το πράμα.
Κυρίως λόγω του (2), υπάρχουν πολλά σύγχρονα αμάξια που βγάζουν προβλήματα σε αντλίες βενζίνης. (είναι βέβαια 'στη μέση' και τα καταπληκτικά καύσιμα που μερικοί μας πουλάνε )
Ας πούμε ότι καταναλώνεις συνεχώς βενζίνη ανάμεσα στο 1/2 και στο...'λαμπάκι'.
Γιατί να μην 'παίζει' ο δείκτης ανάμεσα στο 1/1 και στο 1/2? Πρακτικά την ίδια βενζίνη θα καις (και ίσως λίγο παραπάνω γιατί το τεπόζιτο δεν είναι ακριβώς τετράγωνο οπότε και η βελόνα δεν κινείται ομοιόμορφα ). -
-
Μην νομίζεις αυτή την λογική την έχω και εγώ. Απλά αντί να παίζει στο 1 και στο 1/2 παίζει στο 3/4 και 1/4. Στο παλιό με τον αναλογικό δείκτη ήταν πάνω πάντα από την μέση το καύσιμο, στο καινούριο που έχει και μετρητή αυτονομίας είμαι πιο χαλαρός στο θέμα ανεφοδιασμός.
Πάντως όσο περισσότερο κάυσιμο βλέπω ότι έχω τόσο έχω την διάθεση να τρέξω , γι' αυτό το είπα. -
με 95αρα δεν εχεις προβλημα με πειρακια, σωστα?
-
Όχι δεν έχω ακούσει κάτι. Απλά πηγαίνω σε βενζινάδικα πάντα που εμπιστεύομαι για την ποιότητα του καύσιμου τους. 95άρα έχω βάλει μόνο μέχρι στιγμής και μια φορά 95v-power.
-
γνωριζεις αν το 3πορτο FR εχει διαφορες απο το 5πορτο στο στησιμο/τιμονι ?
-
Όχι αναρτήσεις είναι οι ίδιες. Ανάμεσα σε απλό ίμπιζα και κούπρα δηλαδή. Ίσως να έχει κάποια μικρη διαφορά στη κατανομή του βάρους αλλά δεν νομίζω να είναι τεράστια η διαφορά ώστε να το αισθάνεσαι στο τιμόνι.
-
ποια ειναι τα αρνητικα του αυτοκινητου, οπως τα εχεις δει μεχρι σημερα?
-
Ίσως να έχεις αμφιβολίες για την ποιότητα των υλικών σε ορισμένα σημεία για το πόσο θα αντέξουν στον χρόνο. Ο αεροδυναμικός θόρυβος δεν είναι μειωμένος όπως στα vw, αλλά δεν είναι και σε χάλια επίπεδα. Μέτρια πράγματα δηλαδή. Με μουσικούλα σε νορμάλ επίπεδο είχα πιάσει 160 χωρίς να το καταλάβω Το 40άρι προφίλ ίσως να κουράσει και η ζάντα είναι αρκετά έξω και πρέπει να προσέχεις λίγο στα πάρκιν (εντάξει αυτό είναι λεπτομέρια ).
Επίσης για να το θες 5θυρο πιθανότα να θέλεις χώρους. Η αλήθεια είναι ότι μου κακοφάνηκε από το κορόλλα που πήγα σε αυτό σε αυτό το τομέα. Οι πόρτες έχουνε μεγάλο χώρο αλλά προτιμώ να μην βάζω εκεί αντικείμενα. Δεν έχει ντουλαπάκι αριστερά από το τιμόνι, έχει ένα άνοιγμα ίσα για ένα κλειδί γκαράζ να βάζεις. Το ντουλαπάκι του συνοδηγού είναι μικρό (vw ντουλαπάκι είναι απλά χωρίς φως ). Επίσης οι τσέπες πίσω από τα καθίσματα είναι μικρές. 2 μπουκαλάκια νερό το πολύ να μπουν στη καθεμία. Θα του βάλω αναμφίβολα όταν περάσω από την αντιπροσωπία ντουλαπάκια κάτω από τα καθίσματα.
Κινητήρας και dsg είναι από την μαμά vw οπότε είναι άψογα μην τα σκέφτεσαι καν. Κρατήματα δεν είχα πρόβλημα. Μόνο που μου ήρθε με bridgestone οπότε αργούν να ζεσταθούν.
+Οι αναδιπλώμενοι αυτάματα καθρέπτες δεν κλείνουν με το κλειδί αλλά με το κλασικό κουμπί ρύθμισης. Όπως στο γκολφ5.
Τέλος λείπει η ένδειξη θερμοκρασίας στο καντράν αλλά η αλήθεια έιναι πως δεν μου λείπει και καθόλου...
Αυτά. Σίγουρα δεν το χω μετανιώσει για την αγορά μου
-
νομιζω οτι μπορει να σου δειξει τη θερμοκρασια ψηφιακα, ισως και αυτη του λαδιου.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
γνωριζεις αν το 3πορτο FR εχει διαφορες απο το 5πορτο στο στησιμο/τιμονι ?βγαίνει το ΦΡ σε 5πορτο ;
-
φυσικα, οπως και το προηγουμενο
-
ενδιαφέρον αλλά ακριβό στα 20.300.
-
Κόψε και 2.030 έουροζ.
-
Νομίζω το FR βγαίνει μόνο σε 5-θυρο και το cupra μόνο σε 3-θυρο ή κάνω λάθος; Πάντως γνωστός μου το πήρε (το FR) πριν το Πάσχα σε κόκκινο με 18,000ε τελική τιμή
-
όχι το ΦΡ βγαίνει και σε 3θυρο.
SC το λέει SportCoupe.
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Νομίζω το FR βγαίνει μόνο σε 5-θυρο και το cupra μόνο σε 3-θυρο ή κάνω λάθος; Πάντως γνωστός μου το πήρε (το FR) πριν το Πάσχα σε κόκκινο με 18,000ε τελική τιμήΤο fr βγαίνει και 3θ και 5θ.
Το cupra μόνο 3θ.
(όπως ακριβώς και στο προηγούμενο ibiza ) -
Thanks for the info !
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Κόψε και 2.030 έουροζ.ακριβως, με λιγο ψαξιμο θα παρεις και κανα 500-1000€ ακομη σε δωρα/εξτρα, οποτε η τιμη ειναι πολυ καλη.
-
700-800 λένε ότι βγάζουν από αυτό το αμάξι οι αντιπροσωπίες και σου κόβουν καμία 500άρα και 2 δώρα. Εκτός αν βγάζουν 1200-1300 οπότε όντως βγάζουν 700-800 από το κάθε αμάξι...
Ο χρήστης spiros έγραψε:
νομιζω οτι μπορει να σου δειξει τη θερμοκρασια ψηφιακα, ισως και αυτη του λαδιου.μέσα από κρυφό μενού όπως golf5, eos, scirocco? το δοκίμασα αλλά δεν...
Για να μετρήσω πόσες πόρτες έχει το δικό μου:
Χωρίς παρεξήγηση, έτσι koubeast?
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
μέσα από κρυφό μενού όπως golf5, eos, scirocco? το δοκίμασα αλλά δεν...θερμοκρασία νερού βλέπεις κάπου?
(γιατί νομίζω άφησες να εννοηθεί ότι υπάρχει όργανο )ΥΓ:θερμοκρασία λαδιού μέχρι πρόσφατα δεν είχε κανένα αμάξι, οπότε don't worry.Εξάλλου όσο το αμάξι είναι εργοστασιακό δεν έχεις καμία ανάγκη (γενικότερα)
Seat Ibiza FR + Cupra