-
Ο χρήστης platis έγραψε:
Δυστυχως τις τελευταιες μερες (και μολις πριν λιγο-45 λεπτα μετα τα μεσανυχτα!!!) λαμβανω μηνυματα ειρωνικα και προσβλητικα (οχι απειλητικα-να μην παρεξηγηθω) για την ενεργεια μου να δημοσιοποιησω τα γεγονοτα της περασμενης Κυριακης.
Προφανως καποιοι δεν εχουν ακομα αντιληφθει τι ακριβως συνεβη. Οπως επισης δεν εχουν αντιληφθει οτι αναφερθηκα στις παραλειψεις που με αφορουσαν προσωπικα, χωρις να μπω σε χωραφια ξενα.
Και βεβαια δεν σκεφτηκαν καθολου, οτι χαριν της αληθειας θυσιαζω φιλιες η γνωριμιες τριακονταετιας. Με μονο το σκεπτικο οτι θα ηταν αδυνατον στο μελλον οι εμπλεκομενοι ν ασκησουν διοικηση και ελεγχο σε οργανωτες κι αγωνιζομενους, εχοντας στην πλατη σοβαρο φορτιο παραλειψεων, ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΔΟΛΟ.
Αν τωρα, καποιοι κακεντρεχεις εκμεταλευονται την κατασταση για να βγαλουν τ απωθημενα τους, ε, δεν αισθανομαι οτι φταιω και γι αυτο! Τον κινδυνο αυτον τον προσμετρησα μαζι με ολα τ άλλα στην αποφαση μου, τον εγραψα και εκανα εκκληση να σταθουμε ολοι στο υψος των περιστασεων.
Το οτι επιλεγω συνειδητα να γραφω για να μενουν και να φαινονται, παρα να μιλαω και να χανονται , ειναι ενα δικαιωμα που δεν μπορει να μου το στερησει κανεις, αν αυτα που γραφω βασιζονται στην αληθεια.
Χωρις σχολια παρακαλω...Σε παρακαλω επετρεψε μου ενα σχολιο. Εχουμε ξανασυζητησει και μαλιστα διαφωνησει σε αλλο τοπικ το οποιο δεν εχει καμια σημασια να αναφερω σε αυτη τη φαση και σε αυτο το θλιβερο Thread.
Χωρις να ειμαι γνωστης της καταστασης που διαδραματιστηκε αλλα ενας απλος φιλος του χωρου (πότε αγωνιζομενεος και πότε οργανωτης) που διαβασε αυτο το θεμα, θα ήθελα να σε συγχαρω για τη σταση σου και να σου πω μπραβο που δεν μασησες και τα ειπες εξω απο τα δοντια. Μακαρι να ειχαν φερθει κι αλλοι σαν και σενα.
Φιλικα,
Μιχαλης Μουζουκης. -
Συλλυπητηρια στην τραγικη οικογενεια.
Το παιδακι εφυγε, δεν ποναει πια, ας ειναι ελαφρυ το χωμα που το σκεπασε.
Ανατριχιαζω και μονο στην σκεψη οτι ο καημενος αυτος πατερας θα πρεπει να κουβαλαει στην υπολοιπη ζωη του το βαρος της μερας αυτης.
Οσο για την μητερα.... τι πονος.
Κριμα.Θα παρακαλεσω τους ανθρωπους της διοργανωσης να φερθουν τιμια και γενναια. Να αναλαβουν το βαρος των ευθυνων τους και να βοηθησουν την δικαστικη εξουσια να βρει που αυτες επιμεριζονται, χωρις υπεκφυγες.
Στο κατω κατω ολοι οσοι συμμετειχαν στην διοργανωση καποια στιγμη θα κοιταξουν τον εαυτο τους στον καθρεφτη. Θα τους αρεσει αυτο που θα δουν;
Ας αποδειξουν λοιπον οτι εχουν την τιμη να αναλαμβανουν τις συνεπειες των πραξεων τους.
Οτι ολα οσα ακουγονται εδω δεν ειναι αληθειες, οτι εχουν υψος.
Ενα παιδακι θα τους βλεπει απο ψηλα.Λιγα λογια τωρα για αυτους που εγραψαν εδω σχετικα με τους οδηγους.
Υπαρχουν οδηγοι ασφαλεις και οδηγοι παραλογοι.
Ακομα και μεταξυ των οδηγων αγωνων οι κατηγοριες αυτες ισχυουν.
Τρεχω σε αγωνες δεν σημαινει αυτοματα οτι ειμαι και καλυτερος οδηγος απο αυτον που δεν τρεχει. Ισως εχω καλυτερο ελεγχο σε ορισμενες συνθηκες, ισως μπορω να κανω πραγματα σε ελεγχομενο δρομο που οι αλλοι δεν μπορουν, ισως.
Σε καμμια περιπτωση ομως δεν κατεχω την πατεντα της λογικης της αυτοκυριαρχιας και της γνωσης.
Το επιχειρημα οτι ο οδηγος ηταν απειρος διοτι δεν τρεχει σε αγωνες δεν ισχυει, διοτι υπαρχουν οδηγοι που δεν εχουν τρεξει σε αγωνες που θα εβαζαν τα γυαλια σε πολλους που εχουν.
Οι 4Τ χρονια τωρα εχουν αναλαβει το εργο της επιμορφωσης των απλων και οχι οδηγων με θεμα την ασφαλη οδηγηση με το safetrack.
Σε συνθηκες αγωνα, οπως ισως η διοργανωση αυτη εδινε την ψευδαισθηση οτι βρισκοσουν, αντιθετα με το τι θα φωναξουν μερικοι, δεν εχεις το δικαιωμα να ρισκαρεις συνειδητα την ζωη και την σωματικη ακεραιοτητα του συναγωνιστη σου και των παρευρισκομενων στην προσπαθεια να ελθεις πρωτος.
Αγωνας δεν σημαινει πολεμος δεν σημαινει συντελεια. Σημαινει ανταγωνισμος. Σημαινει οτι στο επικινδυνο αυτο σπορ πρεπει να κανουμε οτι μας ειναι δυνατον για να **μην **προξενησουμε ατυχημα.
Τα ατυχηματα, οταν συμβαινουν δεν πρεπει να ειναι εσκεμμενα.
Εχω δει αγωνιζομενους να οδηγουν σαν να μην υπαρχει αυριο, με παντελη αδιαφορια για την δικη τους ασφαλεια (δεκτο) και αυτην των συναγωνιστων τους (απαραδεκτο).
Η λογικη τρεχω για να ελθω πρωτος δεν υπερισχυει της ασφαλειας.
Αν δεν κανω λαθος αυτος ηταν και ενας ιδρυτικος στοχος του ΣΟΑ τοτε.
Για αυτον τον λογο αλλωστε υπαρχουν και οι μαυρες σημαιες...Απο οτι καταλαβα, χωρις να ημουν εκει, η διοργανωση συμπεριλαμβανε ανθρωπους της ΕΘΕΑ και του ΣΟΑ (γραφω ΣΟΑ για να κανω διακριση χρονικη...), τον σκοπο τον καταλαβαινω, θεμιτος.
Συλλογικη εμπειρια και απο τις δυο μεριες μεγαλη. Τριβη ετων, πολλα χιλιομετρα κατω απο τις ροδες τους.
Ολα αυτα τα χρονια, χιλιοστα απο γκρεμια, τελικες σε μονοπατια, τουμπες χωρις γραντζουνια, μπαριερες, γεφυρια, λαστιχα...Φαγωθηκαν με το κουταλι και παλι εδω ειμαστε (ειναι).
Στα μπαντιλικια στην πλατεια θα γινει το κακο;
Και εκει εγινε.Οπως οταν τελικιαζεις στην ευθεια δεν βγαζεις το ματι σου απο τον οριζοντα, ετσι και στην διοργανωση οποιουδηποτε αυτοκινητιστικου συναγωνισμου, οσο ασημαντος και να ειναι, η ασφαλεια πρεπει να προεχει ολων.
Η λεπτομερης ασφαλεια.
Αυτη που τα βλεπει ολα.
Δεν λεει 'αποκλειεται να γινει αυτο'.
Δεν λεει 'σε λιγο'
Δεν λεει 'ειναι φιλος'...Θυματα υπηρξαν και θα ξαναυπαρξουν, το σπορ ειναι επικινδυνο, το ξερουν ολοι οι εμπλεκομενοι, ας μην ξαναυπαρξουν ομως 'παραπλευρες απωλειες' (λυπαμαι ειλικρινα που το λεω ετσι).
Αυτα -
Ο χρήστης Οδυσσεας Τσαγκαρης έγραψε:
...δεν εχεις το δικαιωμα να ρισκαρεις συνειδητα την ζωη και την σωματικη ακεραιοτητα του συναγωνιστη σου και των παρευρισκομενων στην προσπαθεια να ελθεις πρωτος...
...Αγωνας δεν σημαινει πολεμος δεν σημαινει συντελεια. Σημαινει ανταγωνισμος. Σημαινει οτι στο επικινδυνο αυτο σπορ πρεπει να κανουμε οτι μας ειναι δυνατον για να μην προξενησουμε ατυχημα...
...Η λογικη τρεχω για να ελθω πρωτος δεν υπερισχυει της ασφαλειας...
Μέσα από αυτή την οπτική θεώρηση βλέπω και εγώ τους αγώνες...,
όπως και πάρα πολλοί ώριμοι (πνευματικά) αγωνιζόμενοι, οι οποίοι δηλώνουν επανειλημμένα, ότι πρωταρχικός τους σκοπός είναι να περάσουν καλά..., να διασκεδάσουν... και το αποτέλεσμα αν προκύψει καλοδεχούμενο.
-
Ο χρήστης Ευφραίμογλου Μιχάλης έγραψε:
...δεν εχεις το δικαιωμα να ρισκαρεις συνειδητα την ζωη και την σωματικη ακεραιοτητα του συναγωνιστη σου και των παρευρισκομενων στην προσπαθεια να ελθεις πρωτος...
...Αγωνας δεν σημαινει πολεμος δεν σημαινει συντελεια. Σημαινει ανταγωνισμος. Σημαινει οτι στο επικινδυνο αυτο σπορ πρεπει να κανουμε οτι μας ειναι δυνατον για να μην προξενησουμε ατυχημα...
...Η λογικη τρεχω για να ελθω πρωτος δεν υπερισχυει της ασφαλειας...
Μέσα από αυτή την οπτική θεώρηση βλέπω και εγώ τους αγώνες...,
όπως και πάρα πολλοί ώριμοι (πνευματικά) αγωνιζόμενοι, οι οποίοι δηλώνουν επανειλημμένα, ότι πρωταρχικός τους σκοπός είναι να περάσουν καλά..., να διασκεδάσουν... και το αποτέλεσμα αν προκύψει καλοδεχούμενο.
ΕΤΣΙ ME 1000000000000000000000000000 !!!!!
ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ Η ΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ,ΑΛΛΑ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.
ΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΛΕΠΑΜΕ ΕΤΣΙ,ΟΥΤΕ ΔΟΛΟΣ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΥΤΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Θεωριες ανεφαρμοστες στο 100% στον ελλαδικο χωρο , ομως ................. ειδικα απ'αυτους που το διαλαλουν στα μικροφωνα ....
-
Αντωνη σε παρακαλω πες μου τι διαφοροποιει εναν οδηγο αγωνων απο εναν εμπειρο γρηγορο οδηγο;
Η λισανς σου επιτρεπει να ξεκινησεις τα ραλυ απο το καλημερα και τα σιρκουι μετα απο δυο αναβασεις, οποιο αποτελεσμα και να εχεις εκει.
Αυτο νομιζεις οτι φτανει;
Μπαινεις σε μια πιστα με 10-20 αλλους πεινασμενους για νικη και οτι γινει...;
Υπαρχει στην Ελλαδα σχολη αγωνιστικης οδηγησης;
Υπαρχει τετοια πληθωρα αγωνων σε τοπικες πιστες που και ο ερασιτεχνης να μαθει να ελισσεται αναμεσα σε αλλα αυτοκινητα σε οριακες καταστασεις;Μην ευλογατε τα γενια σας φιλοι μου. Το επιπεδο οδηγων αγωνων στην χωρα μας ειναι απο χαμηλο εως επικινδυνα ανεπαρκες.
Σε ενα οποιοδηποτε τοπικο Ευρωπαϊκο σιρκουι ο Ελληνας οδηγος θα βρεθει σε πολυ βαθεια νερα.
Μετριουνται στα δαχτυλα του ενος χεριου οι Ελληνες αγωνιζομενοι που μπορουν να σταθουν εκει.
Απλα γιατι δεν εμαθαν σωστα, γιατι δεν υπαρχει τριβη, δεν υπαρχουν αρκετοι αγωνες. Δεν υπαρχει κουλτουρα (οχι ταινιες του Αγγελοπουλου... κουλτουρα ανταγωνισμου)
Στις ειδικες των ραλυ, σε συνθηκες χρονομετρου ειναι αλλοιως τα πραγματα. Εκει εχουμε ταλεντα που ομως θαβει η γενικη μιζερια του τοπου.Τωρα για το αν ειναι πολεμος η οχι οι αγωνες. Επιμενω πως οχι. Δεν ειναι. Ειδικα στην Ελλαδα οπου ειναι ερασιτεχνικοι δεν ειναι ακομα περισσοτερο.
Μην τρελλαθουμε κιολας, δεν σημαινει απολυτως τιποτα το να σε περασω Αντωνη, σκεψου το καλα. Δεν τρεχουμε για το βιος μας, την πλακα μας κανουμε, το κεφι μας, την κ@υλα μας.
Τιποτα απολυτως εκτος απο λιγο φουσκωμα του εγωισμου μου.
Δεν δικαιολογει να σε σπρωξω με 100τοσα χλμ για να βγεις εξω και να σε περασω, ρισκαροντας να φερεις δεκα τουμπες και να μην βγεις ζωντανος. Δεν θα το κανω. Κι ας ελθεις πρωτος.
Αλλα αν μου αφησεις την πορτα ανοιχτη θα μπω, να σαι σιγουρος.
Να γιατι δεν θα μπω ποτε μαζι σας σε σιρκουι και προτιμω τα χρονομετρα.
Δεν με κανει χειροτερο οδηγο ομως αυτο, απλως λογικοτερο.
Η ασφαλεια χρειαζεται λογικη και επαγρυπνηση.
Η αμελεια και ο 'πολεμος' μονο θυματα προσφερουν.
Διαλεχτε. -
Oυτε πολεμος ειναι .... ουτε ικανοποιηση του μικροτσουτσουνου οι αγωνες ταχυτητας αγαπητοι μου .........
Μεσα σε εναν ωραιο αγωνα σιρκουι , με ωραιους και σωστους συναγωνιστες μπορεις να νιωσεις ηδονες με τις χιλιαδες εκρησεις της αδρεναληνης σου την ωρα που εισαι στο βγαινω δεν βγαινω (οριο προσφυσης δηλ.) και σου ερχεται η αριστερη με τεζα οπως εισαι ...και στο σβερκο σου ειναι ο αντιπαλος που σφαζεστε επι 20 γυρους και δεν θες να πας πισω του (με τιποτα ) κι οταν πας , λυσας για να ξαναβρεθεις μπροστα του , κι οταν βρεθεις ξαναααααα εκπερματωνεις (τροπος του λεγειν) και ου το καθεξης ..............
Αυτα φιλοι μου , με βολτουλες , τυπου παω γρηγορα γιατι ετσι διαβασα οτι στριβουν ......και μπορω να το κανω κι εγω .......ωραια ειναι να τα λετε στα εγγονια σας , και να σας κοιταζουν με θαυμασμο .Αλλα.............
Οποιος δεν εχει τα αντερα να μπει σε συναγωνισμο , ακομα και να διασωθει απο κατσικαραιους που το παιζουν οδηγοι με τερατα ...... δεν ξερει ΤΙΠΟΤΑ , ΑΠΛΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ .
Ειδικα οι αγωνες ταχυτητας , οταν γινοντε σωστα και με ισαξιους οδηγους (η εστω καλο επιπεδο )....... ειναι η υπερτατη απολαυση αυτου του αθληματος ........βλεπε ενιαια , ακομα και στην χωρα μας , και ρωτα αυτους που τα εζησαν αν εχουν μεγαλυτερες ικανοποιησεις ακομα κι οταν ολα δεν τους πηγαιναν καλα ............
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Θα ήθελα να αναφέρω κάτι που σε έμενα τουλάχτιστον ακούστηκε όχι μόνο σαν κακόγουστο αστείο αλλά ...κάτι χειρότερο, σαν ένα φαγητό που δοκίμασα και είχε απαίσια γεύση. Θα ήθελα πραγματικά να μπορούσα να μάθαινα πως, αυτό που θα αναφέρω, ακούστηκε σε καθένα από εσάς, πράγμα που είναι αδύνατο. Ο λόγος που το αναφέρω είναι ότι πιθανών χάνω κάτι σε αυτό και συνεπώς έχω άδικο να έχω τέτοια αισθήματα.
Αυτό που δεν μου έκατσε λοιπόν καθόλου καλά είναι ότι παρατηρώ στα αποτελέσματα του ράλλυ Κορίνθου να έχει συμμετοχή μέλος της οργανωτικής επιτροπής της ΑΛΕΜ που οργάνωσε το 2ο Auto Festival. Συγκεκριμένα μιλάω για τον Δημήτρη Νασούλα και απορώ ρε παιδιά πως γίνεται πριν καν κλείσει μια εβδομάδα από το τραγικό συμβάν να έχεις την όρεξη?? το κουράγιο?? (μην πω τίποτα άλλο) να τρέξεις σε αγώνα.
Μάλλον έχω μεγαλώσει αρκετά και δυστυχώς δεν μπορώ να ακολουθήσω τους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής..
Καλέ μου φίλε θα σου γράψω κάποιες αλήθειες.
Σε μια οργάνωση, δεν φταίει ντε και καλά ο έχων το γενικό πρόσταγμα.
Για της δεκάδες των αναγκών ενός αγώνα, υπάρχει και ο υπεύθυνος ασφαλείας. Αυτός οριοθετεί τα της ασφάλειας.
Κάτω από αυτόν υπάρχουν οι κριτές στα Κ. αυτοί υλοποιούν της αποφάσεις του. Αυτοί και ασύρματο έχουν, και σημαία κίτρινη. ΜΑ ΚΑΙ Η ΕΥΘΗΝΗ ΕΙΝΑΙ και ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ.Πάμε στο επόμενο θέμα σου. Δεν ακυρωθικαι κανένας αγώνας, εις μνήμην του απολεσθέντος. Πως είναι λοιπόν δυνατόν, επαγγελματίας οδηγός (μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας), να μην αξιώσει βαθμούς από αυτόν?. Δεν γνωρίζω αν είσαι οδηγός αγώνων, μα εγώ που είμαι σε ενημερώνω, ότι δεν σκέπτομαι την ζωή μου όταν οδηγό, ποσό μάλλον να με καταβάλει ατυχές γεγονός, ευθύνης αλου?.
Antonis-team.Όσο αφορά την 1η σου παράγραφο νομίζω ότι η πρότασή σου >Σε μια οργάνωση, δεν φταίει ντε και καλά ο έχων το γενικό πρόσταγμα.
είναι αντιφατική. Αλλά φταίει δεν φταίει...... πως να το κάνουμε ρε γαμώτο ??? Σου κόβονται τα πόδια. Αναθεωρείς πολλά. Ακόμα και σαν θεατής...Είναι σαν να πεθάνει η γυναίκα κάποιου και αυτός σε 10 μέρες να παντρευτεί άλλη. Σίγουρα δεν φταίει που πέθανε η γυναίκα του, όπως και ότι πρέπει να συνεχίσει την ζωή του.. Αλλά σε 10 μέρες???? Άσε που μπορώ να επιχειρηματολογήσω εντελώς διαφορετικά σε αυτή την περίπτωση που όμως δεν θέλω.
Όσο αφορά την 2η πρόταση.... Προσωπικά από την στιγμή που έχω οικογένεια σίγουρα δεν έχω το δικαίωμα να σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου. Παρομοιάζω τα λόγια σου με τα λόγια του πατέρα ενώς φίλου μου που ως μαρμαράς δεν σκεφτόταν την ζωή του και άφησε μια οικογένεια πίσω του πολύ νέος.
Θα έλεγα πιθανών μπράβο στον Νασουλα αν είχε το κουράγιο να τρέξει μετά την απώλεια δικού του συγγενή. Όχι όμως μετά από αυτό το τραγικό δυστύχημα.Και στο κάτω κάτω τις γραφής σε αυτό το Forum βρίζουμε μέρα νύχτα τους Ελληνικούς αγώνες. Έχουμε μόνο μία ολοκληρωμένη πίστα σε όλη την χώρα. Τόσα προβλήματα... Η μεγαλύτερη ανάβαση της χώρας δεν έχει μπαριέρες... Μετά από αυτά πως είναι δυνατόν να έχουμε επαγγελματίες οδηγούς αγώνων???? Ερασιτέχνες είμαστε όλοι και δυστυχώς φαίνεται σε κάθε αγώνα.
-
Ετσι ειναι ακριβως APR αλλα για πεστο και σε μερικους που αλλοιως θελουν να σε περασουν.
Και στην καλυτερη περιπτωση παει στραφι το τουτου (και η τσεπη...)
Ειπαμε, μερικοι νομιζουν οτι ο σκοπος αγιαζει τα μεσα.
Και στον τομεα της ασφαλειας, επειδη το σπορ ειναι εκ φυσεως επικινδυνο, πρεπει το 2010 να ειμαστε σχολαστικοι. Οι οδηγοι και φυσικα οι διοργανωτες.
Αλλοιως γινονται ασχημα πραγματα και την πληρωνουν και αθωοι.Διαβαζα προ ημερων μερικα Autosport της δεκαετιας 65-76 που αγορασα προσφατα στην εκθεση RaceRetro στην Αγγλια.
Λοιπον οσον αφορα την ασφαλεια των σιρκουι βρισκομαστε στο επιπεδο των Αγγλων του 65. Ισως με εξαιρεση τις Σερρες, οριακα.
Και γνωριζουμε τι γινοταν τοτε. Ποσοι δεν γυριζαν τις Κυριακες το βραδυ σπιτι τους εκει.
H Ευρωπη πηρε το μαθημα και λιγο λιγο τοφερε ωστε να μην διακινδυνευει τρεχοντας πλεον ουτε ο οδηγος αναιτια, αλλα ουτε και ο θεατης.
Η μαυρη σημαια παει καπνος αν σε ερασιτεχνικο αγωνα αρχισω τις καγκουριες και τα σπρωξιματα. Αν πλακωθω στα γκαζια στην Pit lane.
Αν σε απλη μεσα σε χωριο, ή και εξω, περασω το οριο ταχυτητας... παω σπιτι μου.
Δεν λενε 'αγωνας ειναι αστους'... -
Ο χρήστης Οδυσσεας Τσαγκαρης έγραψε:
Αντωνη σε παρακαλω πες μου τι διαφοροποιει εναν οδηγο αγωνων απο εναν εμπειρο γρηγορο οδηγο;
Η λισανς σου επιτρεπει να ξεκινησεις τα ραλυ απο το καλημερα και τα σιρκουι μετα απο δυο αναβασεις, οποιο αποτελεσμα και να εχεις εκει.
Αυτο νομιζεις οτι φτανει;
Μπαινεις σε μια πιστα με 10-20 αλλους πεινασμενους για νικη και οτι γινει...;
Υπαρχει στην Ελλαδα σχολη αγωνιστικης οδηγησης;
Υπαρχει τετοια πληθωρα αγωνων σε τοπικες πιστες που και ο ερασιτεχνης να μαθει να ελισσεται αναμεσα σε αλλα αυτοκινητα σε οριακες καταστασεις;Μην ευλογατε τα γενια σας φιλοι μου. Το επιπεδο οδηγων αγωνων στην χωρα μας ειναι απο χαμηλο εως επικινδυνα ανεπαρκες.
Σε ενα οποιοδηποτε τοπικο Ευρωπαϊκο σιρκουι ο Ελληνας οδηγος θα βρεθει σε πολυ βαθεια νερα.
Μετριουνται στα δαχτυλα του ενος χεριου οι Ελληνες αγωνιζομενοι που μπορουν να σταθουν εκει.
Απλα γιατι δεν εμαθαν σωστα, γιατι δεν υπαρχει τριβη, δεν υπαρχουν αρκετοι αγωνες. Δεν υπαρχει κουλτουρα (οχι ταινιες του Αγγελοπουλου... κουλτουρα ανταγωνισμου)
Στις ειδικες των ραλυ, σε συνθηκες χρονομετρου ειναι αλλοιως τα πραγματα. Εκει εχουμε ταλεντα που ομως θαβει η γενικη μιζερια του τοπου.Τωρα για το αν ειναι πολεμος η οχι οι αγωνες. Επιμενω πως οχι. Δεν ειναι. Ειδικα στην Ελλαδα οπου ειναι ερασιτεχνικοι δεν ειναι ακομα περισσοτερο.
Μην τρελλαθουμε κιολας, δεν σημαινει απολυτως τιποτα το να σε περασω Αντωνη, σκεψου το καλα. Δεν τρεχουμε για το βιος μας, την πλακα μας κανουμε, το κεφι μας, την κ@υλα μας.
Τιποτα απολυτως εκτος απο λιγο φουσκωμα του εγωισμου μου.
Δεν δικαιολογει να σε σπρωξω με 100τοσα χλμ για να βγεις εξω και να σε περασω, ρισκαροντας να φερεις δεκα τουμπες και να μην βγεις ζωντανος. Δεν θα το κανω. Κι ας ελθεις πρωτος.
Αλλα αν μου αφησεις την πορτα ανοιχτη θα μπω, να σαι σιγουρος.
Να γιατι δεν θα μπω ποτε μαζι σας σε σιρκουι και προτιμω τα χρονομετρα.
Δεν με κανει χειροτερο οδηγο ομως αυτο, απλως λογικοτερο.
Η ασφαλεια χρειαζεται λογικη και επαγρυπνηση.
Η αμελεια και ο 'πολεμος' μονο θυματα προσφερουν.
Διαλεχτε.Έγραψα λίγες μέρες πριν κάτι σχετικό σε άλλο θέμα. (Μερικά ποστ από το παρόν θέμα μετακινήθηκαν εκεί οπότε θεώρησα σκόπιμο να συνεχίσω εκεί ότι άλλο είχα να γράψω). Αφού βλέπω όμως πως έγινε σχετική αναφορά και στο παρόν τόπικ θα αναδημοσιεύσω το post μου.
Διαβάζω από το site της ΕΘΕΑ:
Για την έκδοση νέας ή την ανανέωση παλαιάς άδειας αγωνιζομένου, απαιτούνται κατά περίπτωση τα παρακάτω δικαιολογιτικά:
- Αίτηση στο αντίστοιχο έντυπο της ΕΘΕΑ (AUTO- MOTO - KART)
- Προσκόμιση (όπου αυτό απαιτείται) του διπλώματος οδήγησης
- Παράβολο όπως ορίζεται στην εγκύκλιο της ΕΘΕΑ
- Βεβαίωση επιτυχίας ψυχοτεχνικής αξιολόγησης από ΚΕΨΑ
ή
Πιστοποιητικό Ιατρού (Παθολόγου, Οφθαλμίατρου και τεστ κόπωσης για τους άνω των 40 ετών) σύμφωνα με το έντυπο της ΕΘΕΑ - Βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου νέων αγωνιζομένων της ΕΘΕΑ (για άδειες αγώνων Αυτοκινήτου).
- Για την έκδοση άδειας σε αλλοδαπό, εκτός των ανωτέρω και πλήρη στοιχεία που να αποδεικνύει ότι διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα.
- Υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την Αστυνομική Αρχή κηδεμόνων, στην περίπτωση που ο αιτών είναι κάτω από 18 ετών.
Και διαβάζω στο site του NASA (National Auto Sport Association):
How Do I Get My License?
Read this section if you have little or no track experience:
In order to be considered for a license, you will need to have participated in a NASA HPDE 4 open passing group or bring documented proof that you are qualified to drive in an open passing environment. If you are not already a regular NASA participant and can't provide proof of experience, you will be required to start the process in the HPDE environment to verify your experience level. If you are not able to prove your skill level, you will have to spend some time in the HPDE program working up to the required level. Once you have achieved or proven the required skill level, you will find that each region has slightly different programs for their competition schools. All NASA regions have an in-house competition licensing programs that prepare new drivers to join our competitive racing series.
Και για να φτάσει κανείς στο HPDE 4 πρέπει να περάσει από κάποια στάδια εκπαίδευσης:
Group One (HPDE-1)
This is where you begin. This is one on one guidance from experienced racers, as you learn to control your car and yourself. Your mentor will provide you with guidance as you learn to drive at the limit. You will address how to approach a turn, the fast way around it, what gear should you be in, how to brake, and how to exit. The session generally includes a lead-follow session. Passing is very limited in the Group 1 Sessions.
Group Two (HPDE-2)
Your instructor has determined you can drive on your own and with less supervision. You apply what you learned in the Group 1 sessions to get more practice. Group 2 is often mixed with Group 1 and is for those drivers that want some more Group 1 seat-time, but do not need an instructor.
Group Three (HPDE-3)
You have progressed to the world of high performance driving. The passing rules in group 3 are not as strict. You must learn to share the track at high speeds with others.
Group Four (HPDE-4)
Congratulations! You have made it, no passing restriction except those of good judgment and rules of the road etiquette. You and your peers are now experiencing the joys of doing it right in a relatively safe and controlled environment! You can now enjoy high performance driving at its finest. Those that wish to can petition to apply for a competition license.
Εδώ γιατί περιοριζόμαστε μόνο σε σεμινάρια;
Και ο NASA δεν είναι είναι ο μόνος οργανισμός που απαιτεί εκπαίδευση και αξιολόγηση του νέου οδηγού αγώνων στην πίστα.
Ορίστε άλλα 2 link:
http://www.icscc.com/novice.php
http://www.scca.com/contentpage.aspx?content=43Και φυσικά η FIA θέτει ανάλογα standards:
2.4 Grade required for FIA Autocross, Rallycross and Truck
Championships and valid for all other events listed on the FIA
international calendar except those specified above.2.5 Grade R: valid for all “road” events (rallies, cross-country rallies,
hill-climbs and other events in which a separate start is given to
each competitor) listed on the FIA international calendar.3.2 The Grade C licence is issued by the applicant’s ASN. In order
to qualify, applicants must first serve a period of probation
with either the highest grade of national licence or the CIK
international B licence. They must also be observed to compete
satisfactorily in at least 5 ASN-sanctioned circuit races for cars within the two years prior to application and their record must be so endorsed by the clerks of the course of the races in which they
participate.Exceptionally, these races may be part of an international series,
designated specifically by the FIA for this purpose and in which
the candidate may participate with a national licence for one
season only. In this case, applicants must have passed their
16th birthday before 1 January of the year of participation. An
exception to this rule may be applied for by a driver’s ASN and
granted if the FIA decides it is justified by the applicant’s record of
results and experience, which must be submitted and certified by
the ASN and must include at least two years of ASN-sanctioned
competition.Designated international series qualifying for the Grade C
licence:- Formul’Academy Euro Series (FFSA)
- Formula BMW Europe
- Formula BMW Pacific
- Formula BMW Americas
3.3 The Grade R licence is issued by the applicant’s ASN. In order to
qualify, applicants must first serve a period of probation with the
highest grade of national licence applicable, during which they
must be observed to compete satisfactorily in ASN-sanctioned
events. Their record must be so endorsed by the clerks of the
course of the events in which they participate.Πηγή: http://argent.fia.com/web/fia-public.ns ... .07.20.pdf
Η εκπαίδευση και η αξιολόγηση φαίνεται να είναι κοινός τόπος διάφορων οργανισμών. Ίσως να είναι μία καλή ιδέα να εφαρμοστεί και εδώ. Δε μου φαίνεται σοφό να δοκιμάζει κάποιος το αυτοκίνητο του και τον εαυτό του σε αγωνιστικούς ρυθμούς για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια αγώνα χωρίς προηγούμενη στοιχειώδη εμπειρία (αγωνιστικές γραμμές, διορθώσεις κλπ. δοκιμασμένα στην πράξη και όχι στη θεωρία).
-
- 100000000000000
Αυτα, για οσους πιστευουν οτι ειναι 'οδηγοι αγωνων'...
- 100000000000000
-
Επιστολή Βασιλειάδη σχετικά με το Ράλλυ Φίλιππος
02.10.09
Ονομάζομαι Μάκης Βασιλειάδης και για την τριετία 2006-2009 διετέλεσα Πρόεδρος στη Λέσχη Αυτοκινήτου Βέροιας. Αποφάσισα σήμερα να γράψω τους λόγους που παραιτήθηκα από τη Λέσχη εν' όψη του πιο σημαντικού αγώνα που μας ανατέθηκε ποτέ, το 15ο rally ΦΙΛΙΠΠΟΣ 2009.
Ο λόγος της απόφασης αυτής είναι για να μάθουν όλοι ποια είναι η αλήθεια και να μην υπάρχουν παραφιλολογίες και για να μην λέει ο καθένας ότι του 'κατέβει'.
Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008 δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από άνθρωπο της ΕΛΠΑ-ΕΘΕΑ ο οποίος μου έκανε την ερώτηση για το αν η Λέσχη μας είναι έτοιμη να διοργανώσει για πρώτη φορά στην ιστορία της, Πρωταθληματικό αγώνα. Μου διευκρίνισε τις απαιτήσεις που θα έχει αυτός, δηλαδή ποια είναι τα απαιτούμενα χλμ ειδικών, ότι απαγορεύονται οι νυχτερινές Ε.Δ, ότι δεν χρειάζεται πλέον ελικόπτερο καθώς επίσης ότι απαιτείται επιπλέον ασθενοφόρο, πυροσβεστικό και γερανοφόρο για κάθε 10 χλμ ειδικής. Τέλος μου είπε ότι πρέπει να του απαντήσω μέχρι την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου προκειμένου να δουν αν τελικά θα μας εντάξουν σε αυτό το θεσμό.Κρίνοντας ότι η πρόταση αυτή ήταν τιμητική για εμάς και την Λέσχη μας και παρόλο που η προθεσμία για την απάντηση ήταν μικρή, κάλεσα έκτακτο Δ.Σ για να παρθεί η απόφαση.
Έτσι και έγινε. Μαζευτήκαμε στα γραφεία της Λέσχης συζητήσαμε την πρόταση, ψάξαμε λύσεις, επικοινωνήσαμε με γνωστούς, φίλους, χορηγούς και την Δευτέρα τηλεφώνησα στην ΕΘΕΑ και τους απάντησα ότι μπορούμε να κάνουμε τον αγώνα.
Όσο οι μέρες περνούσαν, όλα πήγαιναν καλά. Ξαφνικά και ενώ ήρθε η ώρα να επιβεβαιώσω την συμμετοχή των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ 'σκάει η βόμβα'. 'Δεν μπορούμε να σας διαθέσουμε ασθενοφόρα κ. Βασιλειάδη'. Κρύος ιδρώτας με έλουσε. Αρχίζω μανιωδώς τα τηλέφωνα σε ΕΛΠΑ-ΕΘΕΑ, Νοσοκομείο Βέροιας, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Βουλευτές για να βρω μια λύση. Απευθύνθηκα στην ΕΘΕΑ, η οποία είχε δηλώσει ότι θα μας βοηθήσει με το θέμα αυτό, αλλά το μόνο που έκανε ήταν να στείλει απλά μια επιστολή προς το ΕΚΑΒ. Αποτέλεσμα, 'Έφαγε πόρτα'. Τελικά μετά από μερικές μέρες και πολύ άγχος, πολλά τηλέφωνα, επαφές και παρακλήσεις καταφέραμε και είχαμε στην διάθεση μας 5 από τα 6 ασθενοφόρα σίγουρα πλέον και για το τελευταίο περιμέναμε την οριστική απάντηση.
Σαν να μην έφθανε αυτό, 20 ημέρες πριν την έναρξη του αγώνα μας, μαθαίνω ότι θα έρθει ο Παρατηρητής Ασφαλείας της ΕΘΕΑ (κάτι που έπρεπε να γίνει 2 μήνες πριν), προκειμένου να ελέγξει τις Ε.Δ, το αρχηγείο του αγώνα, την Εορταστική εκκίνηση, τα ξενοδοχεία και τα δωμάτια των στελεχών.
Ζήτησε να βάλουμε περίπου 7χλμ πλέγμα, να τυλίξουμε τις γέφυρες, τα βράχια, τις κολώνες. Ούτε το Acropolis δεν έχει τόσο πλέγμα. Να βάλουμε πινακίδες-βελάκια να δείχνουμε στους αγωνιζόμενους την κατεύθυνση της στροφής. Ήθελε να κόψει τις Ε.Δ Πολυδένδρι και Κωστοχώρι γιατί περνούσαν μέσα από τα ομώνυμα χωριά. Έκρινε Επικίνδυνη την Ε.Δ Αγ. Νικόλαος γιατί ήταν κατηφορική. Γενικά όλος ο αγώνας ήταν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ κύριοι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Παρατηρητή Ασφάλειας της ΕΘΕΑ. Έκανε παρατήρηση γιατί δεν είχε χάρτη στον Ειδικό Κανονισμό. Ρώτησε που θα γίνει το αρχηγείο του αγώνα και ότι έπρεπε να έχει το επίπεδο Πρωταθληματικού Αγώνα. Που θα κοιμηθούν οι 'Άρχοντες', που θα γίνει η Εκκίνηση και άλλα πολλά, σχετικά και άσχετα με Θέματα ασφάλειας αγώνων.
'Αυτό ήταν! Τέλος! Αύριο παραιτούμαι', είπα. Δεν γίνεται τόσα χρόνια να κάνουμε αυτόν τον αγώνα, να δίνουμε την ψυχή μας, να χάνουμε χρόνο από την ζωή μας και το αποτέλεσμα να είναι ότι ο αγώνας αυτός είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ. Εγώ προσωπικά δεν δέχομαι να κάνω έναν αγώνα στον οποίο μπορεί να κινδυνέψουν οι ζωές των συνανθρώπων μου, των φίλων μου ακόμα και των συναθλητών μου (μιας και έχω κάνει αγωνιζόμενος). Δεν θέλω να νιώσουν αυτό που ένιωσα και γω πέφτοντας στον γκρεμό. Να δουν στην κυριολεξία τον χάρο με τα μάτια τους.
Η παραίτηση μου δεν έγινε δεκτή από το υπόλοιπο Δ.Σ το οποίο προσπαθούσε επί μέρες να με μεταπείσει για την απόφαση μου αυτή. Τελικά η προσπάθεια των συνεργατών μου με έφερε πίσω στην Λέσχη, ολοκληρώσαμε τις προετοιμασίες με πολλά προβλήματα και βγήκαμε νικητές κάνοντας το φετινό 15ο rally ΦΙΛΙΠΠΟΣ που προσμετρούσε στο Πρωτάθλημα Ελλάδος και στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος, με 66 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα αλλά και από την Βουλγαρία.
Τέλος, θα πω πως, εφόσον συνεχιστεί να γίνονται αγώνες με την σημερινή αρχή του σπορ, εγώ προσωπικά παύω να ασχολούμαι με θέματα οργάνωσης αγώνων. Επίσης παρακαλώ όλους να σταθούν στις δυνάμεις της Λέσχης τους και των μελών που τις απαρτίζουν και να σταματήσουν να 'γλείφουν' προκειμένου να κάνουν έναν αγώνα.
tom kouk
4TF Newbie DriverΔημοσιεύσεις: 9 Εγγραφή: 25/08/09 1:53
-
Νέα δημοσίευσηαπό tom kouk » 20/04/10 17:41
Εαν δεν βαζαμε τα πλεγματα και γινοταν ατυχημα με θεατη τωρα μπορει να ημουν στη θεση του κ.Χαλιβελακη...και γι αυτο τον λογο παραιτηθηκα!Για να το διαβαζουν μερικοι οργανωτές.
-
Exei perasei tosos kairos apo to atyxhma kai pragmatika epeidh eixa dei thn troph poy 8a epairne to 8ema apla den h8ela na symmetasxw. Omws x8es distyxws ston teleytaio agwna ths xronias edw sto Dubai exase thn zwh toy enas syna8lhths moy (kai filos moy) sta qualifying ths kathgorias Radical. O sygkekrimenos odhgos htan empeirwtatos enw perisy eixe kerdisei to Eyrwpaiko prwta8lhma Radical masters. O Christophe distyxws exase ton elexo toy agwnistikoy toy prosekroyse ston toixo kai meta distyxws to amaksi tyli8hke stis floges me ton odhgo anais8hto na kaigetai epi 14 lepta para tis prospa8eies twn kritwn kai ths organwshs.
Poy 8elw na katalhksw.
Ta edw media exoyn pesei na fane thn ATC (topikh FIA) kai toys organwtes enw sthn oysia ekanan para poly kalh doyleia. Oi idioi agwnizomenoi poy den 8elane na plhrwsoyn parapanw parabola gia na exoyme krites apo to BARC (poy edreyei sto thruxton ths Agglias) opws eixame sto Yas Island, twra paraponoynte gia elleiph ekpaideysh kai elleiph ari8mo kritwn (h opoia bash FIA htan eparkhs). Me liga logia ta idia kai aparalaxta dhladh me ta osa diabazw se ayto to edw to topic.
Gia ayto loipon kyrioi kratiste thn psyxraimia sas, mhn kanete ena topic gemato misos kai mphxtes kai apla perioristhte sto na sylhpi8ete thn oikogeneia toy mikroy Nikola kai oxi na kanete post xolhs kai kathgorw pros thn opoia katey8hnsh.Ean 8eletai mporw na sas dosw kai to link toy topikoy forum se styl 4troxwn na deite to antistoixo topic kai na katalabete ti ennow..... Den amayrwnei kaneis thn mnhn toy odhgoy edw me sxolia gemata xolh pros toys organwtes kai menoyn mono se ayta poy prepei na poyn. Dhladh ta syllhpythria pros ton Christophe.
-
Λυπαμαι για τον φιλο σου Hannibal, ειναι πια αρκετα σπανιο να χασει κανεις την ζωη του σε αγωνες και οταν γινεται μας ταραζει πολυ.
Ειτε ηταν φιλος μας ή αγνωστος, δεν εχει διαφορα. -
«Μια φορά και ένα σκοτεινό μεσονύχτι, ήταν μια κουκουβάγια που καθότανε πάνω στο κλαδί μιας βελανιδιάς. Δύο τυφλοπόντικες προσπάθησαν να γλιστρήσουν από δίπλα, απαρατήρητοι. «Γιού-χου!» είπε η κουκουβάγια. «Μας είδατε;» τραυλίσανε εκείνοι, φοβισμένοι και κατάπληκτοι, γιατί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ήταν δυνατό κανείς να τους διακρίνει στο σκοτάδι. «Ου!» είπε η κουκουβάγια.. Οι τυφλοπόντικες τόβαλαν στα πόδια και είπανε στα άλλα ζώα του κάμπου και του δάσους ότι η κουκουβάγια ήταν το σπουδαιότερο και σοφότερο από όλα τα ζώα, επειδή μπορούσε να βλέπει στο σκοτάδι κι επειδή μπορούσε να απαντάει σε οποιαδήποτε ερώτηση. «Αυτό θα το δούμε», είπε ένα πουλί, ένας καρδινάλιος, και κάλεσε μια νύχτα την κουκουβάγια, όταν ήταν πάλι πολύ σκοτάδι. «Τι σχήμα φτιάχνω τώρα με τα δάχτυλά μου;» είπε ο καρδινάλιος. «Χι», είπε η κουκουβάγια, και λάθος δεν έκανε. «Μπορείτε να μου αναφέρετε λέξιν συνώνυμον του γελώ ή καγχάζω;» ρώτησε ο καρδινάλιος. «Χω», είπε η κουκουβάγια. «Διατί οι άνδρες επιμένουν συνήθως σε αποτυχημένους έρωτας;» «Χούι», είπε η κουκουβάγια..
Ο καρδινάλιος πέταξε στα άλλα ζώα και ανακοίνωσε ότι η κουκουβάγια ήτανε όντως το σπουδαιότερο και σοφότερο πλάσμα στον κόσμο, επειδή μπορούσε να βλέπει μέσα στο σκοτάδι και επειδή μπορούσε να απαντάει σε οποιαδήποτε ερώτηση. «Βλέπει και με το φως της ημέρας το ίδιο καλά άραγε;» ρώτησε μια κόκκινη αλεπού. «Ναι», πετάχτηκε σαν ηχώ ένας μασκαρδίνος. Και ένα κανίς: «Μπορεί να βλέπει και με το φως της ημέρας το ίδιο καλά;» Όλα τα άλλα ζώα ξέσπασαν σε γέλια με αυτή την ηλίθια ερώτηση και τα βάλανε με την κόκκινη αλεπού και την παρέα της και τους εξόρισαν από την περιοχή. Μετά στείλανε έναν αγγελιοφόρο στην κουκουβάγια και της ζητήσανε να γίνει ο ηγέτης τους.
Όταν η κουκουβάγια εμφανίστηκε στο πλήθος των ζώων ήταν καταμεσήμερο και ο ήλιος έλαμπε δυνατά. Ο ηγέτης περπατούσε πολύ αργά, πράγα που έκανε την παρουσία του εξαιρετικά μεγαλοπρεπή, και ατένιζε γύρω του καρφώνοντας εδώ και εκεί τα μεγάλα του μάτια, πράγμα που του έδινε έναν αέρα εντυπωσιακής σοβαρότητας. «Είναι Θεός!» στρίγκλισε μια κότα και οι άλλοι ενώσανε τις φωνές τους και ξανάπανε: «Είναι Θεός!».
Πιάσανε λοιπόν και τον ακολουθούσαν όπου και να πήγαινε, και όταν η κουκουβάγια άρχισε να σκοντάφτει σε διάφορα πράγματα, αρχίσανε και αυτοί να σκοντάφτουν σε πράγματα. Τέλος, εκείνος έφτασε σε μια ασφαλτοστρωμένη ωτοστράτα και άρχισε να βαδίζει στη μέση του καταστρώματος, και όλα τα άλλα πλάσματα από κοντά του. Τότε ένα γεράκι, που λειτουργούσε σαν μοτοσυκλετιστής συνοδείας, αντιλήφθηκε ένα φορτηγό να κατευθύνεται κατά πάνω τους με καμιά εκατοστή χιλιόμετρα την ώρα, και το ανέφερε στον καρδινάλιο, και αυτός το ανέφερε με τη σειρά του στην κουκουβάγια. «Υπάρχει κίνδυνος μπροστά», είπε ο καρδινάλιος. «Γιου-χου!» είπε η κουκουβάγια. Ο καρδινάλιος της λέει: «Δεν φοβόσαστε καθόλου;» «Ουχί», είπε η κουκουβάγια ήρεμα, γιατί δεν μπορούσε να δει το φορτηγό. «Είναι Θεός!» ξαναφώναξαν όλα τα ζώα, και ακόμα φωνάζανε όταν το φορτηγό έπεσε επάνω τους και τα σκόρπισε. Μερικά ζώα τραυματίστηκαν μονάχα, τα περισσότερα όμως, συμπεριλαμβανομένης της κουκουβάγιας, σκοτωθήκανε
Επιμύθιον: Μπορείς να εξαπατάς πάρα πολύ κόσμο επί μεγάλο χρονικό διάστημα».
tτα συμπεράσματα δικά σας
takis i20
-
παρακολουθω ολες τις συζητησεις σας και θα ηθελα να επισημανω ενα πραγμα
οι κριτες στα Κ εχουν καμια ευθυνη σε οσα εγιναν?
αν ναι ποιες επιπτωσεις εχουν και τι θα κανει η ΕΘΕΑ
ας μαθουμε και τα ονοματα τους και αυτων και ποιος τους καλυπτει γιατι δεν ειναι δυνατον να μην τους καλυπτει καποιο μεγαλο κεφαλι της ΕΘΕΑ η της ΕΛΠΑ -
Ο υπευθυνος ασφαλειας, πριν ξεκινησει ο αγωνας ελεγχει την πιστα, και εαν κρινει οτι υπαρχει προβλημα σε ενα σημειο της, με θεατες πχ, το λυνει. ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ κατ αρχας, αλλα και κατα την διαρκεια του.
Η δουλεια του περιλαμβανει ολο τον χωρο και εφαρμοζει τις προδιαγραφες ασφαλειας που ισχυουν.
Οι κριτες ειναι υπευθυνοι για τον αγωνιστικο χωρο. Οχι για οτι συμβαινει 15-20 μετρα εξω απο αυτον, πισω απο τα καγκελα.
Οι σημαιες των κριτων αφορουν τους αγωνιζομενους. Οχι τους θεατες.
Τωρα θα μου πειτε τοσοι ανθρωποι ηταν εκει και ειδαν ποσο ευκολο ειναι να σβουρηξει ενα αυτοκινητο και να καρφωθει στους θεατες, δεν καναν τιποτα;
Δεν κανανε... αλλα δεν ηταν και δουλεια τους να κανουν.
Οπως ειπε και ο Πλατυς το ειδε το προβλημα, το σκεφθηκε και μετα μετανοιωσε που δεν ειπε τιποτα. Και σιγουρα δεν ηταν ο μονος. Αλλα δεν ηταν δουλεια του να σταματησει τον αγωνα, άλλου ηταν.
Και αυτος ο αλλος (ο υπευθυνος ασφαλειας) φαινεται δεν το ειδε...
Γιατι αλλοιως, εαν δηλαδη ειδε οτι τα αυτοκινητα περναγαν ντριφταροντας δεκα μετρα απο τους απροστατευτους θεατες με αρκετα χιλιομετρα και δεν **εκανε **τιποτα τοτε τι υπευθυνος ασφαλειας ηταν;
Αλλα και, οπως λετε, ενας κριτης που πιθανον το ειδε θα μπορουσε να το αναφερει στον ΥΑ για να κανει κατι.Γιατι δεν το εκανε;
Πολλα γιατι ρε παιδια... ας γινουν αιτια για να μην ξαναχαλαρωσει το πραγμα και να μην ξανακλαψουμε αθωους.
Οι οργανωσεις να σοβαρευτουν, οι οδηγοι να παρατηρουν και να μιλανε, οι θεατες να μαθουν.Νομιζω οτι σε αυτο το σημειο θα επρεπε να αφησουμε τα γιατι και να ασχοληθουμε με το πως ολα αυτα δεν θα ξαναγινουν στο μελλον.
Το χρωσταμε στην μνημη του μικρου αυτου παιδιου.
Το χρωσταμε στον αδελφο του, στην μητερα του και στον πατερα του. -
και βεβαια ο υπευθυνος ασφαλειας θα ελεγξει τον δρομο και θα δωσει το ΟΚ για την εναρξη του αγωνα
αλλα οπως λενε και τα μεγαλα κεφαλια τα ματια του αλυταρχη ειναι οι κριτες
και αν στην δειαρκεια του οποιουδηποτε αγωνα κατι παει στραβα με την ασφαλεια του αγωνα δεν μπορει να το ξερειουτε ο αλυταρχης ουτε ο υπευθυνος ασφαλειας παρα μονο οι κριτες που εχουν αναλαβει το καιριο ποστο του αγωνα, συνηθως καποια φουρκετα η διασταυρωση, και ειναι υπευθυνοι για τον ασφαλη αγωνατο αν δεν ενημερωσαν τον αλυταρχη οτι υπαρχει καποιο προβλημα ασφαλειας θεατων, και η ασφαλεια των θεατων ειναι μερος της ασφαλειας του αγωνα, τοτε η ευθυνη ειναι καταρχας των κριτων που ηταν πριν και μετα το σημειο του ατυχηματος.
ο κριτης ειναι στο σημειο που εχει ορισθει απο την οργανωση του καθε αγωνα, για να παρεχει την απαιτουμενη ασφαλεια στον αγωνα στην οποια μορφη της.
ειναι δε υπευθυνος ακομα και στο που θα καθησει ο κοσμος, το οποιο πρεπει να τον τοποθετησει σε ασφαλη σημεια, που δεν θα εχουμε καμια εξοδο, αλλα και να του επιβαλει του καθε θεατη την εκφραση της ασφαλειας.
Αλλα ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΝΥΠΑΚΟΥΟ ΘΕΑΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ αν χρησιμοποιει το κυριε Αντωνη μπορειτε να βγειτε σας απομακρυνθειτε σας παρακαλω απο το σημειο γιατι ειναι επικινδυνα?
και θεωρωντας οτι εκανε το χρεος του να παρακολουθησει με την ησυχια του τον αγωνα?
αυτα να τα βλεπουν τα μεγαλα κεφαλια της ΕΘΕΑ και της ΕΛΠΑ για γνωσι και συμμορφοση και να μην τους βαζουν σε καιριες θεσεις των ελληνικων αγωνω -
ανγτωνη
καποιοι απο τους κριτες στο σημειο παρακολουθουν τα οσα γραφονται
αλλα δεν θελουν να λαβουν θεση αφου το γεγονος ετυχε στην ζωνη ευθυνης τους
τιποτα πιο ασφαλες απο το να μην λαμβανουν θεση συμφωνα με τα πιστευω τουςΕΙΝΑΙ ΑΑΥΤΟ ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ???????????????????????????????????
ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΙΚΟ???????????????????????????????????????????????
Τραγικο θανατηφόρο ατυχημα στις Αφίδνες...