-
Και τα λαθη συνεχιζονται...
18/4/2010 Τριπολη
http://www.youtube.com/watch?v=UiKDX6DC ... r_embedded
Κυριοι ( διοργανωτες) γιατι ειλικρινα αλλη ονομασια πρεπει να βρω για να σας αποκαλεσω αυτο που
εγινε εχθες στην Τριπολη που θελετε να το λετε ' Πανελληνιο πρωταθλημα αγωνων αυτοκινητων & Gtcc ' μετα απο το τελευταιο γεγονος που εγινε στο παρκιν-αλανα οπου θελετε να το λεμε πιστα αφιδνων, πριν μια εβδομαδα ακριβως χανοντας
την ζωη του ενα παιδακι,οχι τελικα δεν σας εγινε μαθημα για καλυτερη διοργανωση αλλα την κανατε χειροτερη...
Το παραπανω βιντεο δειχνει την πορεια των αγωνιστικων αυτοκινητων αλλα και τους θεατες που πληρωσαν σαν
κοροϊδα 10€ να καθονται στην εξοδο της στροφης...
Που ειναι τα μετρα ασφαλειας???
Η μαυρη κορδελα προς ενδειξη πενθους εσωσε την ολη κατασταση ηηηη..η ενος λεπτου σιγη που κρατηθηκε στην μνημη του μικρου Νικολα???
Εχετε την εντυπωση οτι τα καγκελα η τα λαστιχα θα κρατησουν τα τερατα της Open η θα γινουν βληματα προς καθε κατευθυνση???
Ποτε εγινε η ενημερωση για τους οδηγους του Gtcc??? -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Όσοι αναφέρεστε στο ότι ο πατέρας έφταιγε, για σκεφτείτε λοιπόν πόσο θα είχατε ευθύνη ως πατέρας αν σε αεροπορική επίδειξη πέσει ένα αεροπλάνο στο κεφάλι εσάς και της οικογένειας σας.
Που έχει γίνει πολλές φορές στο εξωτερικό.Τότε μάλλον θα έπρεπε να είχατε κάτσει σπίτι για να μην έχετε καμία ευθύνη, σωστά???
Ή θα εί είσαστε τόσο έξυπνοι/μορφωμένοι/ενημερωμένοι/τυχεροί ώστε να παρακολουθείτε από καταφύγιο με παράθυρο, σωστά;;
**
Ρε τι άλλο θα διαβάσουμε...**..Πας καλα ρε φιλε? Σοβαρα ρωταω ..πας καλα?
Τι πας και συγκρινεις τωρα?
Ημαρτον πρωι πρωι δηλαδημια χαρα τα λεει
εγω μαλιστα θα προσθεσω σαν παραδειγμα την οικογενεια που παει στο γηπεδο με τα παιδια (δεν χρειαζεται περισσοτερες διευκρινησεις)ΔΕΝ φταιει ο οδηγος
ΔΕΝ φταει ο πατερας
ΦΤΑΕΙ αποκλειστικα και μονο Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ και οσοι εμπλεκονται αμεσα η εμμεασα με αυτην.-το παραδειγμα με το αεροπλανο ειναι ακυρο.
οταν παω να δω αγωνες με το παιδι μου το προσεχω κιολας,αυτο σημαινει οτι δεν στεκομαι πανω στην στροφη .
το οτι οι αλλοι ειναι βλακες και στεκονται δεν σημαινει οτι πρεπει να το κανω κι εγω.προφανως μιλαμε για προβατα καθως ολοι εκατσαν στο χειρωτερο σημειο.
φταιει και ο οδηγος και η διοργανωση και η πιστα .
τα υπολοιπα θα τα δειξει το δικαστηριο.
-
Ναι συμφωνώ να μην ρίξουμε/ρίξουνε ευθύνες σε κανέναν ούτε καν να το συζητάμε αφού έτσι έχουν τα πράγματα σε αυτή την Χώρα από την στιγμή που οι νεκροί εκ των πραγμάτων δεν γυρίζουν πίσω να κάνουμε ότι είναι δυνατόν να τους στείλουμε και άλλους να τους κάνουν παρέα ….
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Όσοι αναφέρεστε στο ότι ο πατέρας έφταιγε, για σκεφτείτε λοιπόν πόσο θα είχατε ευθύνη ως πατέρας αν σε αεροπορική επίδειξη πέσει ένα αεροπλάνο στο κεφάλι εσάς και της οικογένειας σας.
Που έχει γίνει πολλές φορές στο εξωτερικό.Τότε μάλλον θα έπρεπε να είχατε κάτσει σπίτι για να μην έχετε καμία ευθύνη, σωστά???
Ή θα εί είσαστε τόσο έξυπνοι/μορφωμένοι/ενημερωμένοι/τυχεροί ώστε να παρακολουθείτε από καταφύγιο με παράθυρο, σωστά;;
**
Ρε τι άλλο θα διαβάσουμε...**..Πας καλα ρε φιλε? Σοβαρα ρωταω ..πας καλα?
Τι πας και συγκρινεις τωρα?
Ημαρτον πρωι πρωι δηλαδημια χαρα τα λεει
εγω μαλιστα θα προσθεσω σαν παραδειγμα την οικογενεια που παει στο γηπεδο με τα παιδια (δεν χρειαζεται περισσοτερες διευκρινησεις)ΔΕΝ φταιει ο οδηγος
ΔΕΝ φταει ο πατερας
ΦΤΑΕΙ αποκλειστικα και μονο Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ και οσοι εμπλεκονται αμεσα η εμμεασα με αυτην.-το παραδειγμα με το αεροπλανο ειναι ακυρο.
οταν παω να δω αγωνες με το παιδι μου το προσεχω κιολας,αυτο σημαινει οτι δεν στεκομαι πανω στην στροφη .
το οτι οι αλλοι ειναι βλακες και στεκονται δεν σημαινει οτι πρεπει να το κανω κι εγω.προφανως μιλαμε για προβατα καθως ολοι εκατσαν στο χειρωτερο σημειο.
φταιει και ο οδηγος και η διοργανωση και η πιστα .
τα υπολοιπα θα τα δειξει το δικαστηριο.
Πες τα ρε ιταλακια,γιατι θα τρελαθουμε με αυτα που ακουμε.
@madmax: οσο για το παραδειγμα σου,ναι θα φταιει και αυτος ο οποιος με τις τωρινες συνθηκες στα γηπεδα της ελλαδος,παει το παιδι του σε αγωνα ποδοσφαιρου(αν συμβει κατι κακο)Διαβαζω διαβαζω διαβαζω εδω μεσα,αλλα το μονο σοβαρο ποστ που κραταω ειναι αυτο που καποιος εγραψε:** Τα παιδια μου τα προστατευω εγω,δεν περιμενω απο αλλους προστασια**
Αυτο ειναι το σωστο κυριοι,δεν θα με καθοδηγησει κανεις που θα κατσω σε εναν αγωνα αυτοκινητου,(αν κατα τη γνωμη μου δεν ειναι ασφαλες)δεν θα με πεισει κανεις οτι ειναι ασφαλες να παρω το παιδι μου σε ενα ντερμπυ κλπ κλπ
Ο θεος μου εδωσε μυαλο και αυτο το γαμηδι το μυαλο προσπαθω οσο μπορω να το χρησιμοποιω και οχι να ειναι συνεχεια σε sleep mode. -
ρε παιδιά μην μπίπ το topic είναι κρίμα, ανοίξτε ένα άλλο και όλα ίσιωμα, αλλά όχι αυτό
-
Το αεροπλανο μπορει να καταπεσει οπουδηποτε, αντιστοιχα σε ενα γηπεδο ακομα κ στον πιο αδιαφορο αγωνα κ στις θεσεις των επισημων μπορει να γινουν επεισοδια.
Στο συγκεκριμενο γεγονος/ειδος κινδυνου που συζηταμε, η απλη λογικη σου λεει οτι τα συγκεκριμενα 2-3-4 σημεια ειναι επικινδυνα.
Οποτε τα παραπανω παραδειγματα/συγκρισεις ειναι ατυχεστατα. ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ εγω συνεχιζω να λεω οτι δεν μπορουμε να ζηταμε ευθυνες απο τον θεατη. Ο θεατης πληρωνει για να παει να δει κατι. Μπορει να ειναι ασχετος με τον χωρο, ή απλα να ειναι χαζος κ να μην καταλαβαινει. Αυτο δεν απαλασσει τον οργανωτη απο την ευθυνη α) να προβλεψει+παρεχει ασφαλη σημεια παρακολουθησης κ β) να διακοψει τον αγωνα οταν οι θεατες δεν υπακουουν κ βαζουν τον εαυτο τους σε κινδυνο, μεχρι να ακουσουν κ μεταφερθουν.
Μαλακες ειμαστε εμεις που κανουμε κ το α κ το β στις εκδηλωσεις μας?
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
μια χαρα τα λεει
ΔΕΝ φταει ο πατερας
ΦΤΑΕΙ αποκλειστικα και μονο Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ και οσοι εμπλεκονται αμεσα η εμμεασα με αυτην.-Ψάξε να δείς τι σημαίνει 'έκθεση σε κίνδυνο ανηλίκου' & 'παραμέληση εποπτείας ανηλίκου' - δυστυχώς τη προσωπική δική μου ή δική σου αγανάκτηση για την προφανέστατα ανεπαρκή και συνυπαίτια διοργάνωση δεν την συμμερίζεται ο νομοθέτης ώς πρός το σκέλος της αποκλειστικής και στο ακέραιο υπαιτιότητας της.
Στην συγκεκριμένη εκδήλωση δεν έγινε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από όσα έχω δεί να συμβαίνουν σε 10δες πρωταθληματικούς αγώνες που έχω παρακολουθήσει ως θεατής καθώς και σε όσες καγκούρικες εκδηλώσεις (αφίδνες και αλλού) έχω εμπλακεί. Απλά κάποια στιγμή η θεά τύχη έπαψε να είναι με το μέρος των θεατών/αγωνιζομένων και έτσι συνέβησαν τα χειρότερα .
Η καλύτερα οργανωμένη αγωνιστική εκδήλωση αυτοκινήτου στην Ελλάδα (εξαιρουμένου του Acropolis στα καλά του) είναι αντίστοιχη αυτής ενός μέσου εγγλέζικου Tarmac Track Day. 'Αυτή είναι η Ελλάδα' και δεν πρόκειται να αλλάξει πρός το καλύτερο, όπως δεν άλλαξε τόσα χρόνια
-
Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι η οργάνωση να νοίκιαζε την πιστά στα μέγαρα , που είναι κάτι πιο ασφαλείς σε σχέση με την πιστά του parking .. το παιδάκι ότι και να πούμε χάθηκε , και αυτό όπως και τόσα άλλα ατυχήματα από λανθασμένους ανθρώπους που είναι καρεκλοπόδαροι ξεχνιούνται ,, το συναθλητή μας για κάποιους με το yaris ,στον ΑΓ ΝΙΚΟΛΑ στον πύργο , το παιδάκι με το starlet ... όλοι οι υπεύθυνοι λάκισαν , ο θεατής είναι σε θέση να κρίνει για την προσωπική του ακεραιότητα , αλά η οργάνωση είναι σε θέση να ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ από το οδηγικό λάθος του συμμετέχοντα ... για μένα ποτέ δεν ήταν ,
-
Ο χρήστης n.gikas polo 6n έγραψε:
Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι η οργάνωση να νοίκιαζε την πιστά στα μέγαρα , που είναι κάτι πιο ασφαλείς σε σχέση με την πιστά του parking .. το παιδάκι ότι και να πούμε χάθηκε , και αυτό όπως και τόσα άλλα ατυχήματα από λανθασμένους ανθρώπους που είναι καρεκλοπόδαροι ξεχνιούνται ,, το συναθλητή μας για κάποιους με το yaris ,στον ΑΓ ΝΙΚΟΛΑ στον πύργο , το παιδάκι με το starlet ... όλοι οι υπεύθυνοι λάκισαν , ο θεατής είναι σε θέση να κρίνει για την προσωπική του ακεραιότητα , αλά η οργάνωση είναι σε θέση να ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ από το οδηγικό λάθος του συμμετέχοντα ... για μένα ποτέ δεν ήταν ,Ρωτας κατι πραγματα τωρα κ εσυ...
$$$$$.
-
χαχα κοιτα κατι καφρους σκοτωσαν το παιδι και εκαναν αγωνα για την μνημη του ρε αυτα τα ατομα σε εκπλησουν συνεχεια λεμε
-
Μετά απο 9 ημέρες και 440 (+1 δικό μου) post, μακάρι το τραγικό συμβάν να αποτελέσει την αφορμή για την καλύτερη εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας σε ΟΛΕΣ τις μορφές Αγώνων Αυτοκινήτου , απο ΟΛΟΥΣ μας (ΕΘΕΑ , Διοργανωτές, Κριτές, Συνδέσμους-Αγωνιζόμενους ΚΑΙ Θεατές).
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΝΙΚΟΛΑ......
(και να αποφύγουμε , στο μέτρο του δυνατού , ανάλογα περιστατικά)Αποστόλης Νούσιας
Γιάννενα. -
αντι να βρειτε μια λυση και να διωξετε ολα τα λαμογια η τουλαχιστον να βαλετε χερι στην ελπα για να τους βαζει χερι ψαχνετε φαντασματα σε φορουμ..
-
Δυστυχως τις τελευταιες μερες (και μολις πριν λιγο-45 λεπτα μετα τα μεσανυχτα!!!) λαμβανω μηνυματα ειρωνικα και προσβλητικα (οχι απειλητικα-να μην παρεξηγηθω) για την ενεργεια μου να δημοσιοποιησω τα γεγονοτα της περασμενης Κυριακης.
Προφανως καποιοι δεν εχουν ακομα αντιληφθει τι ακριβως συνεβη. Οπως επισης δεν εχουν αντιληφθει οτι αναφερθηκα στις παραλειψεις που με αφορουσαν προσωπικα, χωρις να μπω σε χωραφια ξενα.
Και βεβαια δεν σκεφτηκαν καθολου, οτι χαριν της αληθειας θυσιαζω φιλιες η γνωριμιες τριακονταετιας. Με μονο το σκεπτικο οτι θα ηταν αδυνατον στο μελλον οι εμπλεκομενοι ν ασκησουν διοικηση και ελεγχο σε οργανωτες κι αγωνιζομενους, εχοντας στην πλατη σοβαρο φορτιο παραλειψεων, ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΔΟΛΟ.
Αν τωρα, καποιοι κακεντρεχεις εκμεταλευονται την κατασταση για να βγαλουν τ απωθημενα τους, ε, δεν αισθανομαι οτι φταιω και γι αυτο! Τον κινδυνο αυτον τον προσμετρησα μαζι με ολα τ άλλα στην αποφαση μου, τον εγραψα και εκανα εκκληση να σταθουμε ολοι στο υψος των περιστασεων.
Το οτι επιλεγω συνειδητα να γραφω για να μενουν και να φαινονται, παρα να μιλαω και να χανονται , ειναι ενα δικαιωμα που δεν μπορει να μου το στερησει κανεις, αν αυτα που γραφω βασιζονται στην αληθεια.
Χωρις σχολια παρακαλω... -
Θα ήθελα να αναφέρω κάτι που σε έμενα τουλάχτιστον ακούστηκε όχι μόνο σαν κακόγουστο αστείο αλλά ...κάτι χειρότερο, σαν ένα φαγητό που δοκίμασα και είχε απαίσια γεύση. Θα ήθελα πραγματικά να μπορούσα να μάθαινα πως, αυτό που θα αναφέρω, ακούστηκε σε καθένα από εσάς, πράγμα που είναι αδύνατο. Ο λόγος που το αναφέρω είναι ότι πιθανών χάνω κάτι σε αυτό και συνεπώς έχω άδικο να έχω τέτοια αισθήματα.
Αυτό που δεν μου έκατσε λοιπόν καθόλου καλά είναι ότι παρατηρώ στα αποτελέσματα του ράλλυ Κορίνθου να έχει συμμετοχή μέλος της οργανωτικής επιτροπής της ΑΛΕΜ που οργάνωσε το 2ο Auto Festival. Συγκεκριμένα μιλάω για τον Δημήτρη Νασούλα και απορώ ρε παιδιά πως γίνεται πριν καν κλείσει μια εβδομάδα από το τραγικό συμβάν να έχεις την όρεξη?? το κουράγιο?? (μην πω τίποτα άλλο) να τρέξεις σε αγώνα.
Μάλλον έχω μεγαλώσει αρκετά και δυστυχώς δεν μπορώ να ακολουθήσω τους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής..
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
Δυστυχως τις τελευταιες μερες (και μολις πριν λιγο-45 λεπτα μετα τα μεσανυχτα!!!) λαμβανω μηνυματα ειρωνικα και προσβλητικα (οχι απειλητικα-να μην παρεξηγηθω) για την ενεργεια μου να δημοσιοποιησω τα γεγονοτα της περασμενης Κυριακης.
Προφανως καποιοι δεν εχουν ακομα αντιληφθει τι ακριβως συνεβη. Οπως επισης δεν εχουν αντιληφθει οτι αναφερθηκα στις παραλειψεις που με αφορουσαν προσωπικα, χωρις να μπω σε χωραφια ξενα.
Και βεβαια δεν σκεφτηκαν καθολου, οτι χαριν της αληθειας θυσιαζω φιλιες η γνωριμιες τριακονταετιας. Με μονο το σκεπτικο οτι θα ηταν αδυνατον στο μελλον οι εμπλεκομενοι ν ασκησουν διοικηση και ελεγχο σε οργανωτες κι αγωνιζομενους, εχοντας στην πλατη σοβαρο φορτιο παραλειψεων, ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΔΟΛΟ.
Αν τωρα, καποιοι κακεντρεχεις εκμεταλευονται την κατασταση για να βγαλουν τ απωθημενα τους, ε, δεν αισθανομαι οτι φταιω και γι αυτο! Τον κινδυνο αυτον τον προσμετρησα μαζι με ολα τ άλλα στην αποφαση μου, τον εγραψα και εκανα εκκληση να σταθουμε ολοι στο υψος των περιστασεων.
Το οτι επιλεγω συνειδητα να γραφω για να μενουν και να φαινονται, παρα να μιλαω και να χανονται , ειναι ενα δικαιωμα που δεν μπορει να μου το στερησει κανεις, αν αυτα που γραφω βασιζονται στην αληθεια.
Χωρις σχολια παρακαλω...Σε παρακαλω επετρεψε μου ενα σχολιο. Εχουμε ξανασυζητησει και μαλιστα διαφωνησει σε αλλο τοπικ το οποιο δεν εχει καμια σημασια να αναφερω σε αυτη τη φαση και σε αυτο το θλιβερο Thread.
Χωρις να ειμαι γνωστης της καταστασης που διαδραματιστηκε αλλα ενας απλος φιλος του χωρου (πότε αγωνιζομενεος και πότε οργανωτης) που διαβασε αυτο το θεμα, θα ήθελα να σε συγχαρω για τη σταση σου και να σου πω μπραβο που δεν μασησες και τα ειπες εξω απο τα δοντια. Μακαρι να ειχαν φερθει κι αλλοι σαν και σενα.
Φιλικα,
Μιχαλης Μουζουκης. -
Συλλυπητηρια στην τραγικη οικογενεια.
Το παιδακι εφυγε, δεν ποναει πια, ας ειναι ελαφρυ το χωμα που το σκεπασε.
Ανατριχιαζω και μονο στην σκεψη οτι ο καημενος αυτος πατερας θα πρεπει να κουβαλαει στην υπολοιπη ζωη του το βαρος της μερας αυτης.
Οσο για την μητερα.... τι πονος.
Κριμα.Θα παρακαλεσω τους ανθρωπους της διοργανωσης να φερθουν τιμια και γενναια. Να αναλαβουν το βαρος των ευθυνων τους και να βοηθησουν την δικαστικη εξουσια να βρει που αυτες επιμεριζονται, χωρις υπεκφυγες.
Στο κατω κατω ολοι οσοι συμμετειχαν στην διοργανωση καποια στιγμη θα κοιταξουν τον εαυτο τους στον καθρεφτη. Θα τους αρεσει αυτο που θα δουν;
Ας αποδειξουν λοιπον οτι εχουν την τιμη να αναλαμβανουν τις συνεπειες των πραξεων τους.
Οτι ολα οσα ακουγονται εδω δεν ειναι αληθειες, οτι εχουν υψος.
Ενα παιδακι θα τους βλεπει απο ψηλα.Λιγα λογια τωρα για αυτους που εγραψαν εδω σχετικα με τους οδηγους.
Υπαρχουν οδηγοι ασφαλεις και οδηγοι παραλογοι.
Ακομα και μεταξυ των οδηγων αγωνων οι κατηγοριες αυτες ισχυουν.
Τρεχω σε αγωνες δεν σημαινει αυτοματα οτι ειμαι και καλυτερος οδηγος απο αυτον που δεν τρεχει. Ισως εχω καλυτερο ελεγχο σε ορισμενες συνθηκες, ισως μπορω να κανω πραγματα σε ελεγχομενο δρομο που οι αλλοι δεν μπορουν, ισως.
Σε καμμια περιπτωση ομως δεν κατεχω την πατεντα της λογικης της αυτοκυριαρχιας και της γνωσης.
Το επιχειρημα οτι ο οδηγος ηταν απειρος διοτι δεν τρεχει σε αγωνες δεν ισχυει, διοτι υπαρχουν οδηγοι που δεν εχουν τρεξει σε αγωνες που θα εβαζαν τα γυαλια σε πολλους που εχουν.
Οι 4Τ χρονια τωρα εχουν αναλαβει το εργο της επιμορφωσης των απλων και οχι οδηγων με θεμα την ασφαλη οδηγηση με το safetrack.
Σε συνθηκες αγωνα, οπως ισως η διοργανωση αυτη εδινε την ψευδαισθηση οτι βρισκοσουν, αντιθετα με το τι θα φωναξουν μερικοι, δεν εχεις το δικαιωμα να ρισκαρεις συνειδητα την ζωη και την σωματικη ακεραιοτητα του συναγωνιστη σου και των παρευρισκομενων στην προσπαθεια να ελθεις πρωτος.
Αγωνας δεν σημαινει πολεμος δεν σημαινει συντελεια. Σημαινει ανταγωνισμος. Σημαινει οτι στο επικινδυνο αυτο σπορ πρεπει να κανουμε οτι μας ειναι δυνατον για να **μην **προξενησουμε ατυχημα.
Τα ατυχηματα, οταν συμβαινουν δεν πρεπει να ειναι εσκεμμενα.
Εχω δει αγωνιζομενους να οδηγουν σαν να μην υπαρχει αυριο, με παντελη αδιαφορια για την δικη τους ασφαλεια (δεκτο) και αυτην των συναγωνιστων τους (απαραδεκτο).
Η λογικη τρεχω για να ελθω πρωτος δεν υπερισχυει της ασφαλειας.
Αν δεν κανω λαθος αυτος ηταν και ενας ιδρυτικος στοχος του ΣΟΑ τοτε.
Για αυτον τον λογο αλλωστε υπαρχουν και οι μαυρες σημαιες...Απο οτι καταλαβα, χωρις να ημουν εκει, η διοργανωση συμπεριλαμβανε ανθρωπους της ΕΘΕΑ και του ΣΟΑ (γραφω ΣΟΑ για να κανω διακριση χρονικη...), τον σκοπο τον καταλαβαινω, θεμιτος.
Συλλογικη εμπειρια και απο τις δυο μεριες μεγαλη. Τριβη ετων, πολλα χιλιομετρα κατω απο τις ροδες τους.
Ολα αυτα τα χρονια, χιλιοστα απο γκρεμια, τελικες σε μονοπατια, τουμπες χωρις γραντζουνια, μπαριερες, γεφυρια, λαστιχα...Φαγωθηκαν με το κουταλι και παλι εδω ειμαστε (ειναι).
Στα μπαντιλικια στην πλατεια θα γινει το κακο;
Και εκει εγινε.Οπως οταν τελικιαζεις στην ευθεια δεν βγαζεις το ματι σου απο τον οριζοντα, ετσι και στην διοργανωση οποιουδηποτε αυτοκινητιστικου συναγωνισμου, οσο ασημαντος και να ειναι, η ασφαλεια πρεπει να προεχει ολων.
Η λεπτομερης ασφαλεια.
Αυτη που τα βλεπει ολα.
Δεν λεει 'αποκλειεται να γινει αυτο'.
Δεν λεει 'σε λιγο'
Δεν λεει 'ειναι φιλος'...Θυματα υπηρξαν και θα ξαναυπαρξουν, το σπορ ειναι επικινδυνο, το ξερουν ολοι οι εμπλεκομενοι, ας μην ξαναυπαρξουν ομως 'παραπλευρες απωλειες' (λυπαμαι ειλικρινα που το λεω ετσι).
Αυτα -
Ο χρήστης Οδυσσεας Τσαγκαρης έγραψε:
...δεν εχεις το δικαιωμα να ρισκαρεις συνειδητα την ζωη και την σωματικη ακεραιοτητα του συναγωνιστη σου και των παρευρισκομενων στην προσπαθεια να ελθεις πρωτος...
...Αγωνας δεν σημαινει πολεμος δεν σημαινει συντελεια. Σημαινει ανταγωνισμος. Σημαινει οτι στο επικινδυνο αυτο σπορ πρεπει να κανουμε οτι μας ειναι δυνατον για να μην προξενησουμε ατυχημα...
...Η λογικη τρεχω για να ελθω πρωτος δεν υπερισχυει της ασφαλειας...
Μέσα από αυτή την οπτική θεώρηση βλέπω και εγώ τους αγώνες...,
όπως και πάρα πολλοί ώριμοι (πνευματικά) αγωνιζόμενοι, οι οποίοι δηλώνουν επανειλημμένα, ότι πρωταρχικός τους σκοπός είναι να περάσουν καλά..., να διασκεδάσουν... και το αποτέλεσμα αν προκύψει καλοδεχούμενο.
-
Ο χρήστης Ευφραίμογλου Μιχάλης έγραψε:
...δεν εχεις το δικαιωμα να ρισκαρεις συνειδητα την ζωη και την σωματικη ακεραιοτητα του συναγωνιστη σου και των παρευρισκομενων στην προσπαθεια να ελθεις πρωτος...
...Αγωνας δεν σημαινει πολεμος δεν σημαινει συντελεια. Σημαινει ανταγωνισμος. Σημαινει οτι στο επικινδυνο αυτο σπορ πρεπει να κανουμε οτι μας ειναι δυνατον για να μην προξενησουμε ατυχημα...
...Η λογικη τρεχω για να ελθω πρωτος δεν υπερισχυει της ασφαλειας...
Μέσα από αυτή την οπτική θεώρηση βλέπω και εγώ τους αγώνες...,
όπως και πάρα πολλοί ώριμοι (πνευματικά) αγωνιζόμενοι, οι οποίοι δηλώνουν επανειλημμένα, ότι πρωταρχικός τους σκοπός είναι να περάσουν καλά..., να διασκεδάσουν... και το αποτέλεσμα αν προκύψει καλοδεχούμενο.
ΕΤΣΙ ME 1000000000000000000000000000 !!!!!
ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ Η ΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ,ΑΛΛΑ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.
ΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΛΕΠΑΜΕ ΕΤΣΙ,ΟΥΤΕ ΔΟΛΟΣ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΥΤΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Θεωριες ανεφαρμοστες στο 100% στον ελλαδικο χωρο , ομως ................. ειδικα απ'αυτους που το διαλαλουν στα μικροφωνα ....
-
Αντωνη σε παρακαλω πες μου τι διαφοροποιει εναν οδηγο αγωνων απο εναν εμπειρο γρηγορο οδηγο;
Η λισανς σου επιτρεπει να ξεκινησεις τα ραλυ απο το καλημερα και τα σιρκουι μετα απο δυο αναβασεις, οποιο αποτελεσμα και να εχεις εκει.
Αυτο νομιζεις οτι φτανει;
Μπαινεις σε μια πιστα με 10-20 αλλους πεινασμενους για νικη και οτι γινει...;
Υπαρχει στην Ελλαδα σχολη αγωνιστικης οδηγησης;
Υπαρχει τετοια πληθωρα αγωνων σε τοπικες πιστες που και ο ερασιτεχνης να μαθει να ελισσεται αναμεσα σε αλλα αυτοκινητα σε οριακες καταστασεις;Μην ευλογατε τα γενια σας φιλοι μου. Το επιπεδο οδηγων αγωνων στην χωρα μας ειναι απο χαμηλο εως επικινδυνα ανεπαρκες.
Σε ενα οποιοδηποτε τοπικο Ευρωπαϊκο σιρκουι ο Ελληνας οδηγος θα βρεθει σε πολυ βαθεια νερα.
Μετριουνται στα δαχτυλα του ενος χεριου οι Ελληνες αγωνιζομενοι που μπορουν να σταθουν εκει.
Απλα γιατι δεν εμαθαν σωστα, γιατι δεν υπαρχει τριβη, δεν υπαρχουν αρκετοι αγωνες. Δεν υπαρχει κουλτουρα (οχι ταινιες του Αγγελοπουλου... κουλτουρα ανταγωνισμου)
Στις ειδικες των ραλυ, σε συνθηκες χρονομετρου ειναι αλλοιως τα πραγματα. Εκει εχουμε ταλεντα που ομως θαβει η γενικη μιζερια του τοπου.Τωρα για το αν ειναι πολεμος η οχι οι αγωνες. Επιμενω πως οχι. Δεν ειναι. Ειδικα στην Ελλαδα οπου ειναι ερασιτεχνικοι δεν ειναι ακομα περισσοτερο.
Μην τρελλαθουμε κιολας, δεν σημαινει απολυτως τιποτα το να σε περασω Αντωνη, σκεψου το καλα. Δεν τρεχουμε για το βιος μας, την πλακα μας κανουμε, το κεφι μας, την κ@υλα μας.
Τιποτα απολυτως εκτος απο λιγο φουσκωμα του εγωισμου μου.
Δεν δικαιολογει να σε σπρωξω με 100τοσα χλμ για να βγεις εξω και να σε περασω, ρισκαροντας να φερεις δεκα τουμπες και να μην βγεις ζωντανος. Δεν θα το κανω. Κι ας ελθεις πρωτος.
Αλλα αν μου αφησεις την πορτα ανοιχτη θα μπω, να σαι σιγουρος.
Να γιατι δεν θα μπω ποτε μαζι σας σε σιρκουι και προτιμω τα χρονομετρα.
Δεν με κανει χειροτερο οδηγο ομως αυτο, απλως λογικοτερο.
Η ασφαλεια χρειαζεται λογικη και επαγρυπνηση.
Η αμελεια και ο 'πολεμος' μονο θυματα προσφερουν.
Διαλεχτε.
Τραγικο θανατηφόρο ατυχημα στις Αφίδνες...