-
σιγά το γκάζι. και εγώ με το στρώμα ξεκίνησα και δεν είχα ποτέ πρόβλημα λόγω υπερβολικού γκαζιού.
μη μασάς όλα θα πάνε καλά.
για πες τιμή να δούμε που παίζει η αγορά πλέον. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ωραίος! Σιδεροκέφαλος και πάντα πάνω στη σέλα!Thnx!
σιγά το γκάζι. και εγώ με το στρώμα ξεκίνησα και δεν είχα ποτέ πρόβλημα λόγω υπερβολικού γκαζιού.
μη μασάς όλα θα πάνε καλά.
για πες τιμή να δούμε που παίζει η αγορά πλέον.Εντάξει από το ποδήλατο που οδηγούσα ως τώρα έχει μια κάποια διαφορά
5300€ πήγε το μαλλί μαζί με μεταβίβαση και δώρο ένα ζευγάρι γάντια που δεν είχα. 14 χιλιάδες χιλιόμετρα είχε και φαίνεται πολύ προσεγμένη χωρίς ίχνος φθοράς ή γρατζουνιάς. Ο προηγούμενος επίσης της είχε κάνει επέκταση εγγύησης οπότε είμαι καλυμμένος για κάνα χρόνο ακόμα. Επίσης είχε βιβλίο service, πακαζιέρα kappa 46lt + βάση, συναγερμό, ζελατίνα πρόσθετη, χούφτες και λάστιχα καινούρια pirelli diablo zrΚαι επειδή η βενζίνη είναι ακριβή
http://www.spritmonitor.de/en/detail/463187.html
Καλά για 650 νομίζω Δεν το στρώνω ούτε οδηγώ ιδιαίτερα οικονομικά. Η photo είναι από το web -
και εγώ ποδήλατο οδηγούσα πριν
δεν βλέπω μεγάλη διαφορά στις τιμές με προ κρίσης ή μνημονίου.η κατανάλωση είναι μια χαρά. πηγαινε στο τοπικ του tm που έχει την κατανάλωση ενος 125 σκούτερ και πόσταρε την. παίζει να πάει να το ανταλλάξει επιτόπου.
καλές διαδρομές και rubber side down.
-
Thnx!
Πάντως σε στροφοδιαδρομές νησιού μετά απο 2000 χλμ που την έχω είμαι ακόμα τραγικά αργός. Ακόμα και να προσπαθήσω να το πάω γρήγορα με οποιοδήποτε ψιλοσβέλτο χιλιάρι super mini με έχω στο πολύ χαλαρό . Θέλω πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα μέχρι αρχίσω να της παίρνω τον αέρα....
-
Ο χρήστης gansan έγραψε:
(...) σε στροφοδιαδρομές νησιού (...)Εκ πείρας, μην περιμένεις οτι θα πας ποτέ γρήγορα σε τέτοιου είδους επαρχιακό δίκτυο. Δεν το λέω για να σε απογοηεύσω, το λέω για να σε αποτρέψω να το προσπαθήσεις.
-
Ναι εννοείται δεν το κυνηγάω, ειδικά τώρα. Άσε που ο δρόμος κάτω είναι γυαλί και δεν είναι να παίρνουμε ρίσκα με τη μηχανή. Σε σχεδόν μόνιμη βάση σε τέτοιους δρόμους πάντως θα κινούμαι. Κάποια στιγμή θα το πάρω το κολάι. Αλλά και να μην συμβεί αυτό δε με απασχολεί καθώς ήδη με ικανοποιούν οι χαλαρές ταχύτητες που κινούμαι. Σε αντίθεση με το αυτοκίνητο...
Και εσένα κολλάνε πίσω σου τα picanto σε στροφοδιαδρομές;
-
Όχι, Picanto δεν μου κόλλησε, αλλά από Αργοστόλι--->Φισκάρδο έχω φάει ξύλο από Ιbiza 1400άρι.
-
gansan κάνε ασκησούλες σε κάποιο πάρκινκ. οχτάρια κυρίως, και θα συντομέυσεις πολύ το χρόνο εξοικείωσης ειδικά για χαμηλές ταχύτητες.
επίσης ένα άλλο κόλπο, και μπορεί όποιος θέλει να σχολιάσει επι της ορθότητας, που κάνω είναι να βγάζω σώμα λίγο προς το εσωτερικό της στροφής πατώντας το εξωτερικό πατάκι. δλδ σε κάθε στροφή πιέζει το εξωτερικό πόδι.
βάλε φωτό το πίσω λάστιχο να δούμε πόσο το πιέζεις. -
Kάπου διάβασα οτι για χρήση δρόμου δεν είναι και ό,τι καλυτερο αυτο, δε θυμάμαι όμως το λόγο.
Το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να κοιτάει εκεί που θέλει να πάει. Το σώμα μετά απλά ακολουθεί. Και πάλι όμως, σε έναν δρόμο που ακόμα και το αμάξι αλλού πατά και αλλού βρίσκεται, είναι λίγο ουτοπικό να λέμε ως πού θα γύρει η μηχανή και πόσο πλαϊνό θα φάει. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
:lol: Όχι, Picanto δεν μου κόλλησε, αλλά από Αργοστόλι--->Φισκάρδο έχω φάει ξύλο από Ιbiza 1400άρι.Α εντάξει είμαι τότε αναλογικά της εμπειρίας
Ναι τα 8άρια όσο αστεία και να ναι σαν τελικό τεστ οδηγών θυμάμαι ήταν αρκετά καλή εξάσκηση. Με CBF600 πάντως που έκανα τα μαθήματα είχα εξοικειωθεί περισσότερο. Όλα τα έκανα πιο εύκολα και ειδικά τα 8αρια τα είχα αρκετά σβέλτα
Τη μηχανή όσο λιγότερο καταφέρνεις να τη γύρεις για συγκεκριμένα χιλιόμετρα τόσο το καλύτερο δεν είναι; Είτε με σώμα είτε με οποιοδήποτε τρόπο. Δε φοβάμαι να τη γείρω αλλά ξέρω πως ο δρόμος που οδηγώ δεν είναι για πολλά
Το Keith Code Twist of the Wrist είχα δει πρόσφατα και μου φάνηκε αρκετά καλό για τεχνικές οδήγησης. Λέει αρκετά πράματα όπως πχ το να έχουμε χαλαρά τα χέρια στο τιμόνι που δεν τα ήξερα
-
ΔΕΝ στηριζόμαστε με τα χέρια στο τιμόνι! Απλή παλιά συμβουλή (που ισχύει και για τα αυτοκίνητα στο κάτω κάτω) αλλά λίγοι εφαρμόζουν μάλλον... Ειδικά στις σπορ και γυμνές που σε αναγκάζουν να σκύβεις είναι εύκολο να παρασυρθείς.
-
Ο χρήστης gansan έγραψε:
Τη μηχανή όσο λιγότερο καταφέρνεις να τη γύρεις για συγκεκριμένα χιλιόμετρα τόσο το καλύτερο δεν είναι; Είτε με σώμα είτε με οποιοδήποτε τρόπο. Δε φοβάμαι να τη γείρω αλλά ξέρω πως ο δρόμος που οδηγώ δεν είναι για πολλά
αν βγάζεις σώμα και πατάς αντίθετο πατάκι αυτό ακριβώς πετυχαίνεις, να το έχεις σε μικρότερη κλίση.
το λάστιχο να το δούμε για να έχουμε μια πιο αντικειμενική άποψη του πόσο περίπου τη πιέζεις.
επίσης καλή είναι η συμβουλή του taurus να κοιτάς εκεί που θέλεις να πας και θα γέρνει μόνη της, αλλά προσοχή λίγο στην αρχή να μην πάθεις target fixation. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
επίσης καλή είναι η συμβουλή του taurus να κοιτάς εκεί που θέλεις να πας και θα γέρνει μόνη της, αλλά προσοχή λίγο στην αρχή να μην πάθεις target fixation.+ πάρα πάρα πολλά
Η λεζάντα γράφει 'Η μηχανή ακολουθεί πάντα το βλέμμα του πιλότου'Γενικώς πρέπει να σκανάρεις συνεχώς το δρόμο, και όταν εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα (πχ. κάποιος βγαίνει από κάθετο δρόμο και παραβιάζει την προτεραιότητα σου) να επικεντρώνεσαι στη λύση και όχι στο πρόβλημα. Δηλαδή, αν κολλήσεις στο να κοιτάς το αμάξι που βγήκε *(και αρχίζεις να σκεφτεσαι από μέσα σου 'το που πετάχτηκε γμω τη τύχη μου ') * τότε νομοτελειακά θα καταλήξεις πάνω στο μπροστά φτερό του.
Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να προβλέψεις τη περαιτέρω πορεία του, να αρχίσεις να φρενάρεις (αν το κρίνεις σκόπιμο) και να ψάξεις για διόδους διαφυγης. Να κοιτάς που θέλεις να πας, όχι το φτερό του αμαξιού.Το ακόμα καλύτερο είναι να το κάνεις αυτό προκαταβολικά. Λχ. είσαι στη δεξιά λωρίδα, μπροστά σου βρίσκεται ταξί. Αμέσως πρέπει να αφήσεις περισσότερο κενό απ'ότι συνήθως γιατί υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να κοκκαλώσει για πελάτη. Πρέπει επίσης να ξέρεις ανά πάσα στιγμή αν η λωρίδα αριστερά σου είναι άδεια, ώστε αν όντως σταματήσει το ταξί, να κάνεις ελιγμό αποφυγής άμεσα παρά να χάσεις χρόνο για να κοιτάξεις τότε.
Εγώ στις στροφές (εκτός πόλης κυρίως) βγάζω συστηματικά το σώμα μου έξω (τόσο που σε βόλτες , όταν επιστρέφω πονάει το εσωτερικό των μηρών μου). Αυτό ώστε να έχω περαιτέρω περιθώριο κλίσης για να κλείσω τη τροχιά μου αν τυχόν χρειαστεί (πχ. κάποιος προσπερνάει από απέναντι, πάνω στη στροφή).
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
αν βγάζεις σώμα και πατάς αντίθετο πατάκι αυτό ακριβώς πετυχαίνεις, να το έχεις σε μικρότερη κλίση.
το λάστιχο να το δούμε για να έχουμε μια πιο αντικειμενική άποψη του πόσο περίπου τη πιέζεις.
επίσης καλή είναι η συμβουλή του taurus να κοιτάς εκεί που θέλεις να πας και θα γέρνει μόνη της, αλλά προσοχή λίγο στην αρχή να μην πάθεις target fixation.Δοκίμασα το συνδιασμό εξωτερικό πατάκι - κοιτάω εκεί που θέλω να πάω και η διαφορά είναι τεράστια
Πριν πλάγιαζα τη μηχανή μόνο και πότε πότε προσπαθούσα να ρίξω το σώμα κι άλλο ώστε να γλιτώσω κάποια κλίση αλλά γινόταν δύσκολα και σχεδόν ποτέ σωστά. Με το πατάκι το σώμα παίρνει σχεδόν αυτόματα τη σωστή θέση πάνω στη μηχανή.
Τώρα το κόβω πιο λίγο στις στροφές ενώ παράλληλα νιώθω πιο σίγουρος. Οι κλίσεις είναι μικρότερες ενώ οι διορθώσεις λιγότερες ,πιο εύκολες και πιο ασφαλείς.Είδα μεγάλη διαφορά με το πατάκι και δεν το περίμενα. Γενικά άλλαξε ο τρόπος που οδηγώ και τώρα το εξασκώ με χαμηλές ταχύτητες.
Πρώτη μηχανή;