-
Απίστευτα παλιά και μοναδική ηχογράφηση της βασίλισσας. Δεν θα την καταλάβουν πολλοί.
Θυμάμαι την εκτέλεση του 1998 στην ΕΛΣ με το Σώτο Παπούλκα.
Και τις εξαιρετικές ερμηνείες από άλλες όπερες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με Σταμπόγλη κλπ. Τελείωσαν αυτά.
Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω παραπάνω στο πιάνο. Η μητέρα μου έχει τελειώσει το Εθνικό Ωδείο επί εποχής Κρινώς Καλομοίρη. Κι εγώ ό,τι έμαθα μέχρι το Λύκειο. Μετά έπρεπε να γίνουμε 'άνθρωποι'.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
χτες το βράδυ είχα πάει σε παράσταση του Nederlands Dans Theater, αν σας αρέσει ο μοντέρνος χορός και τους πετύχετε ποτέ στην ελλάδα, απλά μην χάσετε την ευκαιρία
(last minute φοιτητικό εισιτήριο με 10€ )
Την τελευταία φορά που είχα πάει σε σοβαρή συναυλία ήταν με τον Woody Allen στο Badminton και από πίσω μου είχα 2 γελοίους που είχαν πιάσει συζήτηση. Τα ίδια και σε λυρική-μέγαρο. Είμαστε εμείς γι' αυτά? Θα πρέπει να το κάνουμε σαν τα διόδια.
-
γενικά ως κοινό είμαστε ελαφρώς ΓΤΠ, αλλά ειδικά στο μέγαρο ποτέ δεν είχα πρόβλημα με κλάμπανους
επίδαυρο μου έχει τύχει και μάλιστα όχι μία φορά
-
Ανακάλυψα ένα ακόμα site για αγορές κλασσικής μουσικής ηλεκτρονικά. Προσφέρει mp3 και flac και έχει πολλά labels. Οι τιμές φαίνονται λογικές. Ίσως να είναι γνωστό σε πολλούς:
Επίσης να μην ξεχνάμε και το iTunes Store με την απίστευτη ποικιλία αλλά βέβαια όλα είναι lossy.
@rx8_drifter: Στο μέγαρο όντως είναι σπάνιο το φαινόμενο, αλλά μια φορά έπεσα σε παρέα 4-5 ατόμων από πίσω μου, οι οποίοι ήταν 'αναλυτές-εκτιμητές' κλασσικής μουσικής και σχολίαζαν καθόλη τη διάρκεια της συναυλίας. Τα καλύτερα βέβαια τα έχω ζήσει στη λυρική όπου τραγουδούσαν δίπλα μου τις άριες από την όπερα.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
@rx8_drifter: Στο μέγαρο όντως είναι σπάνιο το φαινόμενο, αλλά μια φορά έπεσα σε παρέα 4-5 ατόμων από πίσω μου, οι οποίοι ήταν 'αναλυτές-εκτιμητές' κλασσικής μουσικής και σχολίαζαν καθόλη τη διάρκεια της συναυλίας. ** Τα καλύτερα βέβαια τα έχω ζήσει στη λυρική όπου τραγουδούσαν δίπλα μου τις άριες από την όπερα**.
τραβιάτε με κι ας κλαίω
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
@thaliarqueΑπίστευτα παλιά και μοναδική ηχογράφηση της βασίλισσας. Δεν θα την καταλάβουν πολλοί.
Τι ακριβώς εννοείς; Εγώ την έβαλα για πλάκα! Τις πρώτες φορές που το ακούγαμε κατουριόμασταν από τα
γέλια.Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω παραπάνω στο πιάνο. Η μητέρα μου έχει τελειώσει το Εθνικό Ωδείο επί εποχής Κρινώς Καλομοίρη.
Στα 23 μου πήρα πτυχίο πιάνου από το Εθνικό Ωδείο, στην επιτροπή ήταν ο Βύρων Κολάσης και η Χαρά Καλομοίρη (κόρη
της Κρινώς). Ο Βύρων Κολάσης ήταν πολύ μεγάλος μουσικός, εξαιρετικά αυστηρός, φόβος και τρόμος στις εξετάσεις με
τη βαριά του φωνή και τα καυστικά του σχόλια. Ωραία χρόνια! Κι αφού μου θύμισες το πτυχίο μου...Κι εγώ ό,τι έμαθα μέχρι το Λύκειο. Μετά έπρεπε να γίνουμε 'άνθρωποι'.
Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις. Η μουσική δε μας κάνει (καλύτερους) 'ανθρώπους'; Ποιος σου υπέδειξε πως έπρεπε να
σταματήσεις να μαθαίνεις μουσική για να μάθεις άλλα που θα σε έκαναν 'άνθρωπο';Με εκνευρίζει αφάνταστα πως στο γυμνάσιο που διδάσκω τα παιδιά δεν κάνουν καθόλου μουσική. Παραδέχομαι
μάλιστα πως κατά περιόδους έχω πει στους μαθητές μου πως αν ήμουν στη θέση τους δε θα έκανα κατάληψη επειδή
δεν υπάρχει...σαπούνι στις τουαλέτες, σίγουρα όμως θα είχα ξεσηκώσει τον κόσμο επειδή δεν έχει έρθει καθηγητής να
μου διδάξει μουσική. Ζω σε μία επαρχιακή πόλη όπου το Τρίτο Πρόγραμμα δεν ακούγεται (στο χωριό όμως που είναι
το σχολείο μου ακούγεται), Βουλή δεν πιάνουμε και οι μαθητές γενικά δεν διδάσκονται μουσική στα σχολεία. Πώς
διάολε θα αποκτήσουν μουσικά ερεθίσματα που θα τους κάνουν να ξεφύγουν από τα τετριμμένα που τους πασάρουν
τηλεοράσεις και ραδιόφωνα;... Είναι πραγματικό θαύμα που ανάμεσα στους μαθητές που πέρασαν από τα χέρια μου
αυτά τα πέντε χρόνια που ζω εδώ, βρέθηκαν δύο (2) που χωρίς ιδιαίτερη παρότρυνση ασχολήθηκαν κάπως σοβαρά
και ακούν (και) κλασσική μουσική χωρίς να υπάρχει το παραμικρό ερέθισμα στο σπίτι/χωριό/σχολείο τους.Δε μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς (αυτή τη) μουσική...
Καλό σας βράδυ!
-
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
@thaliarque
Απίστευτα παλιά και μοναδική ηχογράφηση της βασίλισσας. Δεν θα την καταλάβουν πολλοί.Τι ακριβώς εννοείς; Εγώ την έβαλα για πλάκα! Τις πρώτες φορές που το ακούγαμε κατουριόμασταν από τα
γέλια.Μάλλον σε μπέρδεψα, ε; Εννοούσα ότι επειδή είναι πολύ παλιά η ηχογράφηση, ίσως κάποιος να μην καταλάβει ότι πρόκειται για την περιβόητη Florence Foster Jenkins και να την περάσει για κελεπούρι.
Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω παραπάνω στο πιάνο. Η μητέρα μου έχει τελειώσει το Εθνικό Ωδείο επί εποχής Κρινώς Καλομοίρη.
Στα 23 μου πήρα πτυχίο πιάνου από το Εθνικό Ωδείο, στην επιτροπή ήταν ο Βύρων Κολάσης και η Χαρά Καλομοίρη (κόρη
της Κρινώς). Ο Βύρων Κολάσης ήταν πολύ μεγάλος μουσικός, εξαιρετικά αυστηρός, φόβος και τρόμος στις εξετάσεις με
τη βαριά του φωνή και τα καυστικά του σχόλια.Η μητέρα μου πρόλαβε να γνωρίσει και τον Μανώλη Καλομοίρη. Εξαιρετικός άνθρωπος με ψυχή μικρού παιδιού.
Κι εγώ ό,τι έμαθα μέχρι το Λύκειο. Μετά έπρεπε να γίνουμε 'άνθρωποι'.
Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις. Η μουσική δε μας κάνει (καλύτερους) 'ανθρώπους'; Ποιος σου υπέδειξε πως έπρεπε να
σταματήσεις να μαθαίνεις μουσική για να μάθεις άλλα που θα σε έκαναν 'άνθρωπο';Κανείς δεν με υποχρέωσε. Πιο πολύ συνειδητοποίησα τότε ότι θα ήταν δύσκολο στη Ελλάδα να παίζεις κλασσική μουσική επαγγελματικά, δηλαδή να βγάζεις το ψωμί σου από αυτό. Και δυστυχώς νομίζω ότι έχω επιβεβαιωθεί. Επιπλέον, τελείωσα Πολιτικός Μηχανικός στο ΕΜΠ το 1997, αλλά ασχολήθηκα με την πληροφορική επειδή μου άρεσε πολύ. Αν και δεν μου αρέσει να κρίνω τους άλλους, όλα αυτά τα χρόνια έχω γνωρίσει άτομα λόγω σπουδών και επαγγέλματος που κάτω από τις γνώσεις, τους καλούς τρόπους, τα λεφτά και τη θέση που κατέχουν, τελικά είναι ψεύτικοι και σάπιοι. Γι' αυτό έβαλα τη λέξη σε εισαγωγικά και κάνω πλέον παρέα ως επί το πλείστον με απλούς ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τις σπουδές μου ή τον επαγγελματικό μου τομέα. Δεν το γενικεύω, απλά περιγράφω αυτούς που έχω γνωρίσει εγώ.
Με εκνευρίζει αφάνταστα πως στο γυμνάσιο που διδάσκω τα παιδιά δεν κάνουν καθόλου μουσική. Παραδέχομαι
μάλιστα πως κατά περιόδους έχω πει στους μαθητές μου πως αν ήμουν στη θέση τους δε θα έκανα κατάληψη επειδή
δεν υπάρχει...σαπούνι στις τουαλέτες, σίγουρα όμως θα είχα ξεσηκώσει τον κόσμο επειδή δεν έχει έρθει καθηγητής να
μου διδάξει μουσική. Ζω σε μία επαρχιακή πόλη όπου το Τρίτο Πρόγραμμα δεν ακούγεται (στο χωριό όμως που είναι
το σχολείο μου ακούγεται), Βουλή δεν πιάνουμε και οι μαθητές γενικά δεν διδάσκονται μουσική στα σχολεία. Πώς
διάολε θα αποκτήσουν μουσικά ερεθίσματα που θα τους κάνουν να ξεφύγουν από τα τετριμμένα που τους πασάρουν
τηλεοράσεις και ραδιόφωνα;... Είναι πραγματικό θαύμα που ανάμεσα στους μαθητές που πέρασαν από τα χέρια μου
αυτά τα πέντε χρόνια που ζω εδώ, βρέθηκαν δύο (2) που χωρίς ιδιαίτερη παρότρυνση ασχολήθηκαν κάπως σοβαρά
και ακούν (και) κλασσική μουσική χωρίς να υπάρχει το παραμικρό ερέθισμα στο σπίτι/χωριό/σχολείο τους.Μάθημα μουσικής κάναμε μέχρι την πρώτη λυκείου. Μετά είχαμε την προετοιμασία για τις πανελλαδικές. Άλλες εποχές να πω; Σ' εμάς οι περισσότεροι μαθητές ήταν αδιάφοροι, αν και γινόταν ομολογουμένως σπουδαία δουλειά (ο καθηγητής του μαθήματος ήταν υπεύθυνος και για την ορχήστρα-χορωδία του σχολείου και είχε βγάλει δίσκο μάλιστα).
Δε μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς (αυτή τη) μουσική...
Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα...
Kemal Gekic - Liszt's transcription of Rossini's William Tell overture (έχω το CD από τη NAXOS):
Το συγκεκριμένο κομμάτι, επειδή έχει απίστευτα δυναμικά και τρομερό μπάσο (όσο μπορεί να ακουστεί από lossy), το βάζω καμιά φορά σε σπίτια φίλων με ακριβά hi end συστήματα για να τους ρίχνω το ηθικό.
-
Ψάχνοντας στο σπίτι για τα παλιά παιχνίδια, έπεσα τυχαία σε αυτό.
Uploaded with ImageShack.us
Αξέχαστες εποχές.
-
Το απόλυτο έργο κλασσικής μουσικής (κατά τη γνώμη μου πάντα).
Beethoven - Piano Sonata No. 8 in C minor, Op. 13 (Pathétique).
-
-
Rachmaninov Musical Moment No.4 in E minor
είναι αυτό που λέμε, παίζει τις κάλτσες του
-
-
-
εγώ σήμερα το ΄ριξα στον Liszt
μεγάλος μουν@κιας ο δικός μας παρεμπιπτόντως, έγραψε και ολόκληρη σειρά κονσέρτων εμπνευσμένη από προσωπικά βιώματα
-
Δημήτρης Σγούρος: Chopin - Grande Polonaise
Το ξέρω, σας έχω πρήξει με το Σγούρο, αλλά μου αρέσει πολύ.
-
αυτός αλήθεια τί κάνει ernani? συνεχίζει την καριέρα του?
εεπ, είχε έρθει ο καββάκος στο Eindhoven πριν από καιρό αλλά τον είχα χάσει
λίγος Prokofiev από μένα:
Romeo and Juliet, No 13 Dance of the Knights
-
Ζει και βασιλεύει αγαπητέ, αλλά εκτός συνόρων (ίσως είναι καλύτερα έτσι τελικά).
Το 2010 έδωσε συναυλίες σε Ουκρανία και Βουδαπέστη, ενώ ήταν και μέλος της επιτροπής για τον εορτασμό του έτους Σοπέν:
http://www.sgourosmp3.com/biography.htmlΓια το 2011 προς το παρόν δεν γνωρίζω πολλά πλην του ότι θα δώσει μια συναυλία στο μέγαρο στις 30 Μαρτίου:
http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=348Ο Καβάκος κατάφερε και την έκανε για έξω κι αυτός, γιατί εδώ προκοπή δεν έχεις. Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στο Βήμα:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=34&artid=330534&dt=09/05/2010Ένας από τους αγαπημένους μου συνθέτες που δεν θυμάμαι να έχει αναφερθεί στο τόπικ είναι ο Schubert.
The Trout (Historical rehearsal and public performance) με Itzhak Perlman, Daniel Barenboim, Jacqueline Du Pré, Zubin Mehta, Pinchas Zukerman.Με αγγλικούς υπότιτλους:
Χωρίς αγγλικούς υπότιτλους:
-
Haydn - Cello Concerto No.1 με τον Rostropovich και την Academy of St Martin in the Fields.
-
Επειδή το ακούω τώρα από την ΕΡΑ3 , Beethoven - Triple Concert.
Επίσης υπάρχει και η εξαιρετική εκτέλεση με τους Barenboim, Yo-Yo Ma και Perlman σε CD/DVD.
-
KΛΑΣΣΙΚΗ/ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ