-
Παιδιά θα ήθελα αν κάποιος ξέρει να μου λύσει μια απορία.. Οχήματα τύπου jeep, χωρίς καρότσα δηλαδή, (φανταστείτε ότι στο νου μου έχω Μ38, Frontera, Samurai κλπ, όχι καμιά Cayenne ) βγάζουν στην Ελλάδα άδεια αγροτικού ή επαγγελματικού? Νομίζω ότι κάπου στην ΕΕ γίνεται αυτό...
-
Παιδιά θα ήθελα αν κάποιος ξέρει να μου λύσει μια απορία.. Οχήματα τύπου jeep, χωρίς καρότσα δηλαδή, (φανταστείτε ότι στο νου μου έχω Μ38, Frontera, Samurai κλπ, όχι καμιά Cayenne ) βγάζουν στην Ελλάδα άδεια αγροτικού ή επαγγελματικού? Νομίζω ότι κάπου στην ΕΕ γίνεται αυτό...
-
-
από όσο γνωρίζω μερικά μοντέλα βγάζουν (το wrangler σίγουρα) αλλά νομίζω ότι και καλά απαγορεύεται να έχεις καθίσματα πίσω.
-
Εχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τέτοιου τύπου τζίπ με πινακίδες 'ΑΜ' (Αγροτικό Μηχάνημα αν δε κάνω λάθος)
Δεν είμαι σίγουρος αν εξακολουθούν να δίνονται και με ποιές προυποθέσεις.
Ελπίζω να βοήθησα. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Εχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τέτοιου τύπου τζίπ με πινακίδες 'ΑΜ' (Αγροτικό Μηχάνημα αν δε κάνω λάθος)
Δεν είμαι σίγουρος αν εξακολουθούν να δίνονται και με ποιές προυποθέσεις.
Ελπίζω να βοήθησα.Σε κάτι Pajero θυμάμαι τέτοιες πινακίδες -που έλεγαν ότι απαγορευεται η κίνηση τους σε δρόμους, γιατί ήταν πινακίδες για τραχτέρ- ... και τα έβλεπα πρώτη μούρη στα καφέ της Αρετσούς που το πιο κοντινό χωραφι (για να δικαιολογήσει την υπαρξη του) ... ήταν πολλααααααά χιλιόμετρα μακρύα!
Το πιο πρόσφατο που έχω δει είναι ένα Cherokee diesel (έκδοση δεκαετιών 80-90ies) 5θυρο μεν αλλά με βαμμένα τα πίσω τζάμια δε (δεν είδα αν έχει πίσω καθίσματα)! -
Πινακιδες AM με 5ψηφιο νουμερο(αν θυμαμαι καλα) και αναφορα του νομού που εχει παρει πινακιδες βγαζουν και οι κτηνιατροι αλλα και καποιοι υπαλληλοι της Αγροτικης τραπεζας .
-
-
Κτηνίατροι και νομίζω και γεωπόνοι.
Γνωστός μου έχει σαν επαγγελματικό παλιό Range Rover. Το έχει για να κουβαλάει πράματα σχετικά με τη δουλειά του αλλά το έχει και καραφτιάξει για να πηγαίνει και off road. Έχει βάλει σκούρα τζάμια και δεν πρέπει να έχει πίσω κάθισμα. -
Thnx παιδιά..Θα ρωτήσω και στο Υπ. Μεταφορών και βλέπουμε...
-
θα πρεπει να εχει και παρτικοφ.
-
Ο χρήστης elisa έγραψε:
θα πρεπει να εχει και παρτικοφ.Υπάρχει πατέντα γι αυτό . Τοποθετείται 'ηλεκτρικό μοτέρ 100w' και περνάει από την διεύθυνση γεωργίας ως αγροτικός ελκυστήρας . Κόστος στη Βέροια 70 ευρώ.
-
Εχοντας στην κατοχη μου 2 αυτοκινητα ΑΜ (ναι Pajero κ τα 2 ), εχω να πω οτι αυτες οι αδειες εχουν σταματησει να δινονται (τουλαχιστον γι'αυτα που ειχαν καθισματα πισω).
Ο μονος τροπος να αποκτησεις μια τετοια αδεια ειναι να αγορασεις ενα ηδη υπαρχον αυτοκινητο με πινακιδες ΑΜ. βεβαια επειδη οι αδειες αυτες ειναι παλιες το αυτοκινητο θα ειναι περιπου20ετιας.
-
ΑΜ=αγροτικό μηχάνημα.
Απαγορεύεται η κίνηση σε εθνικές οδούς, απαγορεύεται η κίνηση σε πόλεις και αυστηρά εντός των ορίων του νομού που έχει εκδοθεί η 'άδεια κυκλοφορίας'.
Έτσι τουλάχιστον ξέρω.
Απορία για "αγροτικό", όποιος γνωρίζει.....