-
Ο χρήστης madox έγραψε:
madox, μην τη ψάχνεις, όλα αυτά είναι μια συνομωσία για να σε διώξουν απ' το δημόσιο.
Ρε παιδί μου κι εσύ, να 'σαι τόσο φιλότιμος, τόσο να κόπτεσαι δια μας, να θες τόσο πολύ να μας υπηρετείς...κούλαρε λίγο, μην είσαι τόσο αλτρουιστής.
Αλλά, απ' την άλλη έκανες τόσο κόπο να μπεις στο δεμόσιο και τώρα να κοντεύεις να καταντήσεις σαν την πλέμπα στον ιδιωτικό τομέα...κρίμα ρε φίλε..τι αδικίες είναι αυτές...Mα καλα ποιος σου ειπε οτι μπηκα με κοπο στο δημοσιο Πλανασαι οικτρα.Ακου εκει κοπο .Μπηκα με το νομο ΦΕΚ 1125-24/1827(μπορεις να τον ψαξεις στο σαιτ του εθνικου τυπογραφειου),ο οποιος ουσιστικα ηταν ενα παραθυρο για να μπουμε εμεις οι κομματικοι ψηφοφοροι του Λαλιωτη στις εκλογες του 2000.Βασικα ηταν να με παρουν απευθειας στη βουλη αλλα δεν ηθελα να κατεβω Αθηνα.Τωρα που το καλοσκεφτομαι μαλλον εκανα μακακια γιατι η δουλεια μου ειναι ψιλοαπαιτητικη.Αλλα δε με πολυνοιαζει γιατι δεν την κανω εγω ετσι και αλλιως.
Εχει βεβαια και τα τυχερα της καμμια φορα.Μια γριουλα συνταξιουχος του ΙΚΑ της οποιας την συνταξη πληρωνα οποτε θυμομουν,μας αφησε χρονους πριν δυο μηνες αλλα η συνταξη της ερχεται κανονικα οποτε οπως καταλαβαινεις τα τσεπωνω κανονικα και με το νομο.
Την αλλα εβδομαδα ειναι να φυγουμε για εικοσαημερα σεμιναρια στην Ισπανια με θεμα την 'αγροτικη καλλιεργεια μεσα απο μεθοδους βιολογικης σπορας και ποτισματος με σταγονιδια'. Παρολο που δεν εχω καμμια σχεση με το αντικειμενο εβαλα μεσο και τα καταφερα.Βλεπεις εικοσι μερουλες στην Βαλενθια με ολα στην κουτρα και 70ευρω Χ 40ωρες σεμιναρια,δεν θα πανε χαμενα-ιδιως οταν πληρωνουν τα κοροιδα.Σωστός! Φέρε φωτό!
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Έχω να ομολογήσω πάντως ότι η προπαγάνδα της ΝΔ είναι πιο χαριτωμένη από αυτή της giorgakis limited corporation. Δηλαδή αν ισχύουν αυτά που γράφει ο συγγραφέας του άρθρου το δημόσιο έχει ελλείψεις και άρα πρέπει να γίνουν και άλλες προσλήψεις...
...;Δεν ειναι το θεμα να σε πεισει το αρθρο για τον αριθμο των ΔΥ.Ο αριθμος αυτος βγηκε ΕΠΙΣΗΜΑ απο την απογραφη .Χωνεψε το!
Το αστείο είναι ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν λίγο-πολύ την ίδια επιχειρηματολογία.
Ότι δηλαδή υπάρχει μια παγκόσμια συνωμοσία ( ) που στόχο έχει την κατάργηση της μονιμότητας στο Ελληνικό Δημόσιο, την 'δουλεία' (ή δουλειά?) των ανθρώπων, ΔΝΤ-Τρισέ και δεν συμμαζεύεται τους έχουν βάλει στο μάτι κτλ.Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αν δεν ήταν οι βόρειες-ισχυρές ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ οικονομίες που παράγουν ΠΡΟΙΟΝΤΑ (και όχι φούμαρα), το ελληνικό κράτος θα είχε φαληρίσει και δεν θα υπήρχαν τα μπικικίνια να πληρωθούν οι μισθοί τους...
Το τραγικο ξερεις ποιο ειναι?Οτι μερικοι σαν και του λογου σου πιστευουν κιολας στις κοτσανες που γραφουν εδω και εκει.
-
Δηλαδή δεν υάρχει συνομωσία;;;;O mon dieux, who would say.
Φίλε madox, θέλουν να σε εξισώσουν με τον ιδιωτικό υπάλληλο, είναι σωστό αυτό;
Μα πού πάει αυτή η χώρα; -
πάνω που λέω να γράψω που είναι ο πανοσσσσ να μας πει για τους υπεράριθμους ΔΥ κάνει refresh και βλέπω την εκπληκτική του δημοσίευση
πες τα μεγάλε, μας είχε λείψει η επιχειρηματολογία σου
εδιτ: κι άλλο ποστ κόλαφος
-
delete
-
Φαντάζομαι ο φίλος panosss σταμάτησε να διαβάζει περίπου στην 3η ή 4η γραμμή κουνώντας το κεφάλι του, ψελλίζοντας 'πάλι τα ίδια για τους ρεμπεσκέδες, χαραμοφάϊδες κ.λπ. ..... '
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Το αστείο είναι ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν λίγο-πολύ την ίδια επιχειρηματολογία.
Ότι δηλαδή υπάρχει μια παγκόσμια συνωμοσία ( ) που στόχο έχει την κατάργηση της μονιμότητας στο Ελληνικό Δημόσιο, την 'δουλεία' (ή δουλειά?) των ανθρώπων, ΔΝΤ-Τρισέ και δεν συμμαζεύεται τους έχουν βάλει στο μάτι κτλ.Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αν δεν ήταν οι βόρειες-ισχυρές ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ οικονομίες που παράγουν ΠΡΟΙΟΝΤΑ (και όχι φούμαρα), το ελληνικό κράτος θα είχε φαληρίσει και δεν θα υπήρχαν τα μπικικίνια να πληρωθούν οι μισθοί τους...
Το τραγικο ξερεις ποιο ειναι?Οτι μερικοι σαν και του λογου σου πιστευουν κιολας στις κοτσανες που γραφουν εδω και εκει.
Ναι, το ομολογώ, κοτσανολογώ !
Είμαι και εγώ μίσθαρνο όργανο της Νέας Τάξης και απεργάζομαι το κακό της χώρας ποστάροντας σε φόρουμ κατά του Ελληνικού Δημοσίου...
Όσες φορές έχω χρειαστεί κάτι απ' το Δημόσιο με έχουν εξυπηρετήσει άριστα, μου λένε καλημέρα με το χαμόγελο στο στόμα, δεν περιμένω στην ουρά, κάνω την δουλειά μου χωρίς να χάνω την μισή μέρα μου περιμένοντας !
At the end, το Ελληνικό Δημόσιο είναι πολύ παραγωγικό, οπότε προφανώς εμείς είμαστε οι εμπαθείς που γράφουμε κοτσάνες στα φόρουμς...όταν θα μπορέσετε να ερμηνεύεσετε αυτά που διαβάζετε, η ζωή όλων θα γίνει ευκολότερη
το άρθρο δε μίλησε για παραγωγικότητα, αλλά για την καραμέλα του υπεράριθμου
α, και μπόνους αυτό
Αλλά είναι κάτι περισσότερο απ' αυτό. Η συγκριτική μελέτη για το «Μέγεθος και την απόδοση των δραστηριοτήτων του δημόσιου τομέα στην Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (βλ. διπλανές στήλες) καταλήγει σε ορισμένα συμπεράσματα σχετικά με το πώς επιδρά στην απόδοση μιας διακυβέρνησης το μέγεθος του δημόσιου τομέα. Οπως ήταν αναμενόμενο, η μελέτη καταρχήν αποδέχεται τις διαπιστώσεις που κυριαρχούν στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης και συντηρητικής Ευρωπαϊκής Ενωσης, ότι δηλαδή κράτη με μικρό δημόσιο τομέα (όσα δηλαδή κρατούν τις δημόσιες δαπάνες τους κάτω από το 40% του ΑΕΠ) επιτυγχάνουν κατά κανόνα καλύτερες οικονομικές επιδόσεις από κράτη με δημόσιο τομέα μεσαίου μεγέθους (40-50% του ΑΕΠ) ή και μεγάλου (πάνω από 50% του ΑΕΠ). Το τι ακριβώς εννοούν οι συντάκτες με «καλύτερες επιδόσεις», το αναλύουν στη συνέχεια: «Οι μικροί δημόσιοι τομείς λειτουργούν καλύτερα στη διοίκηση, τη σταθερότητα και την οικονομική επίδοση, ενώ οι μεγάλοι δημόσιοι τομείς εξασφαλίζουν καλύτερη διανομή των εισοδημάτων». Μ' άλλα λόγια, το μέγεθος του δημόσιου τομέα έχει ένα σαφή ταξικό χαρακτήρα.
Αναφερόμενοι και σε άλλες προγενέστερες μελέτες οι τέσσερις συντάκτες της έρευνας που παρουσιάζουμε διαπιστώνουν ότι «η συγκριτική ανάλυση διάφορων δεικτών υποδεικνύει ότι χώρες με μεγάλο δημόσιο τομέα είναι λιγότερο διεφθαρμένες, παρουσιάζουν λιγότερες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, διαθέτουν καλύτερες παροχές δημόσιων αγαθών, αλλά επίσης και υψηλότερα ποσοστά φορολόγησης. **Το πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα αυτών των συσχετίσεων είναι ότι κατά μέσο όρο οι διακυβερνήσεις με μεγάλο δημόσιο τομέα αποδίδουν καλύτερα (ακόμα και στα ζητήματα επιχειρηματικών ρυθμίσεων, γραφειοκρατικών καθυστερήσεων και ποιότητας στις υποδομές
**πάμε για ένα δεύτερο γύρο τώρα
-
εμεις οι κομματικοι ψηφοφοροι του Λαλιωτη
@drifter
το άρθρο είναι μια προσπάθεια γλυψίματος των μαλακών μορίων μεγάλης μερίδας δυσαρεστημένων των πολιτικών του Τζόρτζυ Μπόι. Σε multiαναλυτέες στατιστικές αναφέρεται και εξίσου θολά συμπεράσματα βγάζει με βασική κατεύθυνση αυτό που είπα προηγουμένως.Για τα κενά και τις πραγματικές ανάγκες του δημοσίου θα γράψει κανείς ποτέ τίποτα;
Αν πάτε σε ένα κέντρο υγείας είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό. Στη γραμματεία όμως αν στριμώχνονται λιγότερα από 4-5 άτομα βάλτε μου χαλκά στη νίπλα.
Για τη στατιστική όμως το κέντρο υγείας Κωλοπετινίτσας έχει 10 άτομα προσωπικό και άρα είναι ΟΚ... -
Ξερετε καναν Δημοσιο υπαλληλο να πειναει;
-
Ο χρήστης xristos912 έγραψε:
Ξερετε καναν Δημοσιο υπαλληλο να πειναει;ΟXI! Oλοι ζούνε βασιλικά.
-
**
Για τα κενά και τις πραγματικές ανάγκες του δημοσίου θα γράψει κανείς ποτέ τίποτα;
Αν πάτε σε ένα κέντρο υγείας είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό. Στη γραμματεία όμως αν στριμώχνονται λιγότερα από 4-5 άτομα βάλτε μου χαλκά στη νίπλα.
Για τη στατιστική όμως το κέντρο υγείας Κωλοπετινίτσας έχει 10 άτομα προσωπικό και άρα είναι **ΟΚ...εμ αυτό λέω κι εγώ ρε έντι
-
Εμ κι εγώ αυτό λέω αλλά ο madox δεν εννοεί να καταλάβει. Γι αυτό και θεωρώ ότι δεν πρέπει να γίνουν απολύσεις (για πολλούς λόγους θα γίνεις της Μαρίας μαγδαληνής τσε βάλε) αλλά ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ. Καλώς ή κακώς υπάρχει κόσμος που όχι απλά τα ξύνει, αλλά τα οργώνει με τρακτέρ ή ακόμα καλύτερα δεν εμφανίζεται ...'αφού η δουλειά βγαίνει και χωρίς εμένα...'.
Ένιγουει δεν μου απάντησε κανείς. Ο Antoine για ανοιχτά-κλειστά επαγγέλματα είπε τίποτα; -
Ξερετε καναν Δημοσιο υπαλληλο να πειναει;Προφανώς και ο όρος Δημόσιος Υπάλληλος περιέχει μια τεράστια ποικιλία εισοδηματικών περιπτώσεων (όπως και ο αντίστοιχος ιδιωτικός), οπότε δεν μπορεί κανείς να απαντήσει.
Αλλά για να κάνουμε και λίγο χαβαλέ να αναφέρω υπαρκτό παράδειγμα.
Σε μια δημόσια υπηρεσία υπάρχει ένας τύπος στη γραμματεία. Γυφτοντυμμένος, κακομοίρογλου, φτωχολογιά Μπιθικώτση κι έτσι να ούμε. Σκάνε μύτη λοιπόν πάσης φύσεως στελέχη ιδιωτικών εταιρειών και μιλάνε με τον τύπο όσο περιμένουν. Έχει απίστευτη πλάκα να βλέπεις τους κουστουμάτους να σκανε μύτη με τα εταιρικά Astra, Focus κλπ και τον κακομοίρογλου να τους λέει για το πόσα χλμ έκανε το καλοκαίρι με το S3 που έχει... -
Ξερετε καναν Δημοσιο υπαλληλο να πειναει;Οι Δ.Υ υπάλληλοι είναι σαν τα βέλη των τόξων. Μόνοι τους δε λένε και πολλά, σπάνε...Αν ενωθούν όμως 2 (σύζυγοι), αποκτουν άαααλλες αντοχές..!
-
ΕDDIE, όταν μια φορά πάς στη κωλοπετεινίτσα και πέσεις σε κανά γκρεμό 1,976259 μ προσπαθώντας να κόψεις πανέμορφο δηλητηριώδες γαιδουράγκαθο στη καλή σου, να πας στο ιατρικό κέντρο να σου ρίξει την ένεση η 10η απο τους μεταταγμένους, η καλή. ναι ναι αυτή που δεν έχει ξαναπιάσει βελόνα αλλά τα κάρφωνε με χέρι σταθερό τα φύλλα στη πασιέντζα. χρόοοοονια πείρα.
τάδε έφη ο wannabe God (aka Jesus) στη παραβολή του αρρώστου υιού.
για footnotes, executive exclusive summary κλπ ευαγγελικά αναγνώσματα στο οικείο μητροπολίτη του φόρουμ σας.
αμήν
-
Οι Δημοσιοι υπαλληλοι ειναι σαν το πεος ,οποτε καβλωσουν σηκωνονται να πανε για δουλεια.
-
Ελεος με την ισοπεδωση.
-
Ξερετε καναν Δημοσιο υπαλληλο να πειναει;
Προφανώς και ο όρος Δημόσιος Υπάλληλος περιέχει μια τεράστια ποικιλία εισοδηματικών περιπτώσεων (όπως και ο αντίστοιχος ιδιωτικός), οπότε δεν μπορεί κανείς να απαντήσει.
Αλλά για να κάνουμε και λίγο χαβαλέ να αναφέρω υπαρκτό παράδειγμα.
Σε μια δημόσια υπηρεσία υπάρχει ένας τύπος στη γραμματεία. Γυφτοντυμμένος, κακομοίρογλου, φτωχολογιά Μπιθικώτση κι έτσι να ούμε. Σκάνε μύτη λοιπόν πάσης φύσεως στελέχη ιδιωτικών εταιρειών και μιλάνε με τον τύπο όσο περιμένουν. Έχει απίστευτη πλάκα να βλέπεις τους κουστουμάτους να σκανε μύτη με τα εταιρικά Astra, Focus κλπ και τον κακομοίρογλου να τους λέει για το πόσα χλμ έκανε το καλοκαίρι με το S3 που έχει...μου θύμισες περίπτωση φίλου εφοριακού που του 'έμεινε το μάτι' όταν πριν 10 χρόνια ως επιχειρηματίας είχα πάρει SUV των 12 μυρίων δρχ. και την άλλη μέρα τον βλέπω να προσπαθεί να παρκάρει το turbo A4 των 16 μυρίων δρχ.
-
..... Ο Antoine για ανοιχτά-κλειστά επαγγέλματα είπε τίποτα;Είπε ότι αυτός είναι ο Υπεύθυνος επειδή δεν τον λένε Παπανδρέου.
(Απ όσο άντεξα να δω και να ακούσω , όχι). -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
..... Ο Antoine για ανοιχτά-κλειστά επαγγέλματα είπε τίποτα;
Είπε ότι αυτός είναι ο Υπεύθυνος επειδή δεν τον λένε Παπανδρέου.
(Απ όσο άντεξα να δω και να ακούσω , όχι).για όση ώρα είδα μου έκανε εντύπωση ένα πράγμα...η κάμερα δεν εντόπισε τον τέως...ήταν παρών??? και εάν ναι ήταν προσυμφωνημένο???
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!