-
το χαρτι δεν λεει τιποτα πρεπει να το εχεις για να μπορεις να περασεις την υλη αλλιως δεν εχει νοημα
-
Ας κάνω λίγο πιο ενδιαφέρουσα τη συζήτηση
Ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας
Δραστικές περικοπές στο πλεονάζον προσωπικό του δημόσιου τομέα σχεδιάζει η Κούβα
Αβάνα - Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010 [ 22:16 ]Ένα εκατομμύριο πλεονάζουσες θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα της χώρας θα περικόψει η κυβέρνηση της Κούβας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Ραούλ Κάστρο.
Όπως ανέφερε, μετά από πολύμηνες μελέτες στα πλαίσια μίας γενικότερης αναθεώρησης του οικονομικού μοντέλου της χώρας το συμβούλιο των υπουργών κατέληξε ότι ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα πλεονάζουν.
Το προσωπικό θα απομακρυνθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια αλλά οι μεταρρυθμίσεις που επίσης ανακοινώθηκαν υπέρ των μικροεπαγγελματιών θα εξασφαλίσουν για τους πρώην δημόσιους υπάλληλους την ευκαιρία να έχουν κάποια δουλειά.
Υπενθυμίζεται πάντως ότι το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας στη Κούβα είναι στα χέρια του κράτους, οπότε οι θέσεις αυτές είναι επί της ουσίες θέσεις δημόσιων υπαλλήλων.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41 ... z0vTx4wROf
-
λες και τους νοιαζει εκει ειναι παραδεισος δουλεια λεφτα ποτο χορος σεξ ξανα μανα τα ιδια
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
κομματικοποιημένος τενεκές κλητήρας (που στην αμερική είναι για κλωτσιές) το παίζει......κοινωνικά ΙΝ
στην αμερική έναν τετοιον τον κάναν πρόεδρο
Αλλά έχουν κράτος
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
κομματικοποιημένος τενεκές κλητήρας (που στην αμερική είναι για κλωτσιές) το παίζει......κοινωνικά ΙΝ
στην αμερική έναν τετοιον τον κάναν πρόεδρο
Αλλά έχουν κράτος
και εχουν λαο που οταν λεει οτι θα μποικοταρει το κανει
-
Ο ΝΕΟΠΑΣΟΚΟΣ
Τον τελευταιο καιρο ενα νεο ειδος κοινωνικου νεατερνταλ με πρασινη προβια ευδοκιμει σε φορουμ,μπλογκς και στημενα τηλερεπορταζ της δεκαρας.
Προκειται για το ειδος εκεινο που δεν δειχνει να το επηρεαζει τιποτα.
Ουτε οι περικοπες μισθων ,ουτε οι μελλοντικες συνταξεις πεινας,ουτε το ξεπουλημα της χωρας ,ουτε οι απανωτες αυξησεις φορων,ουτε η διαλυση της μικρομεσαιας επιχειρησης,ουτε η τεραστια ανεργια,αλλα ουτε και τα ασυστολα ψεματα και κωλοτουμπες των κυβερνωντων.
Ειναι το ειδος εκεινο που βριζει οποιαδηποτε κοινωνικη ομαδα βρισκεται στο προσκηνιο διεκδικωντας το προφανες, πινοντας νερο στο ονομα των νεοφιλελευθερων της χουντας ΔΝΤ-ΕΕ-ΠΑΣΟΚ.
Η φημη οτι αυτα τα ατομα ειναι εισοδηματιες με μονιμη και μονη απασχοληση το χτυπημα των πληκτρων, οι οποιοι αφου εφαγαν το καταπετασμα ψαχνουν νεους τροπους μασας,εξεταζεται ως πιθανη. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
όμως επ' ουδενί λόγω δεν θα άλλαζαν το επάγγελμα αυτό των 3 μηνών άδειας και 5 ωρών ημερήσιας εργασίας με άλλο που θα συνεπαγόταν 8ωρο επί 11 μήνες και υψηλότερες αποδοχές.Συγγνώμη, αυτό γιατί είναι κακό;
Μακάρι και εμένα το επάγγελμά μου να με γεμίζει, να μπορώ να βγάζω τα προς το ζην και να έχω ελεύθερο χρόνο να διαβάσω την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας πχ παρά να ζω για να δουλεύω.
@madox: και οι βαμμένοι ΠΑΣΟΚοι και οι ΝΔητες φουσκώνουν επαρκώς το τσουρέκι
-
Προχθές ψηφίστηκε στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής από τη κυβερνητική πλειοψηφία τροπολογία σύμφωνα με την οποία αυξάνεται το όριο των απολαβών εκτός έδρας κατά είκοσι (20) μέρες στους συνεργάτες του πρωθυπουργικού και των υπουργικών γραφείων ή των γραφείων των γενικών γραμματέων.
Με την ίδια τροπολογία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με την εντυπωσιακή ονομασία «Δημοσιονομική Διαχείριση και Ευθύνη»(sic!) αυξάνεται και ο μισθός κατά …1.000 ευρώ του γενικού διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).
-
Λεφτα υπαρχουν....δε κανει να ειμαστε τσιπιδες απεναντι στους εθνοσωτηρες
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Πρόκειται για το ειδος εκεινο που δεν δείχνει να το επηρεαζει τιποτα.
Ουτε οι περικοπες μισθων ,ουτε οι μελλοντικες συνταξεις πεινας,ουτε το ξεπουλημα της χωρας ,ουτε οι απανωτες αυξησεις φορων,ουτε η διαλυση της μικρομεσαιας επιχειρησης,ουτε η τεραστια ανεργια,αλλα ουτε και τα ασυστολα ψεματα και κωλοτουμπες των κυβερνώντων.η αλήθεια είναι ότι με προβλημάτιζε και εμένα όπως και τους ελεγκτές της τρόικας, κατά δήλωσή τους 'πως δεν έχει υπάρξει λαϊκή αντίδραση στα σκληρά μέτρα και τα αποτελέσματά τους!!!'
πχ επί Σημίτη οι συνταξιούχοι τα έβαζαν με τα ΜΑΤ λόγω μικρών αυξήσεων των συντάξεων...κλπ κλπη ερμηνεία που δίνω είναι ότι όλοι είναι χεσμένοι λόγω του εκφοβισμού περί πιθανής πτώχευσης που σημαίνει παύση πληρωμών μισθών και συντάξεων....γιαυτό κάνουν όλοι μόκο...
και μια πολύ πετυχημένη γελοιογραφία της επικαιρότητας...
-
Από μία αυτοκτονία την ημέρα, έχουμε φτάσει σε πάνω από δύο με αυξητική τάση, όσο η κρίση βαθαίνει..
Η είδηση μίας αυτοκτονίας περνά στα “ψιλά” των εφημερίδων συνήθως, ωστόσο πρόκειται για γενικευμένο φαινόμενο που τον τελευταίο χρόνο έχει ενταθεί – λόγω και της οικονομικής κρίσης που αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις τη “σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι”.
Τα στοιχεία είναι δραματικά. Σύμφωνα με τη ΜΚΟ Κλίμακα του υπ. Υγείας, ενώ το 2009 είχαμε κατά μέσο όρο μία αυτοκτονία την ημέρα, μόλις ένα χρόνο μετά οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί σε πάνω από δύο την ημέρα. Μάλιστα τα στοιχεία αφορούν τις καταγεγραμένες αυτοκτονίες καθώς ακόμη το “στίγμα” του αυτόχειρα καλά κρατεί στην ελληνική κοινωνία. -
Ο χρήστης soch έγραψε:
...4. Ο βροχερός καιρός ή μια ήττα της ΑΕΚ δεν είναι ευχάριστη. 4 χρόνια ή 5 ή 10 μακριά από την οικογένειά σου είναι στέρηση από την πιο βασική ανάγκη του ανθρώπου. Άσε που είναι βασική επιλογή της πολιτείας να ενισχύουν οι φοιτητές και οι ΔΥ την επαρχεία...Δλδ θέλεις να έχουμε όλοι δουλειά δίπλα στο σπίτι μας? Στον μπαμπά, στη μαμά, στ' αδέλφια μας?
Και δλδ αυτοί που πάνε για 10 χρόνια δουλειάς σε άλλη χώρα, αφήνοντας πίσω κ γυναίκα κ παιδιά, τι είναι?
Και, ακόμα, ... πλάκα με κάνεις? Δεν είναι αλήθεια ότι τους περισσότερους φοιτητές τους έχουν οι μεγάλες πόλεις; Δεν είναι αλήθεια ότι και οι περισσότεροι ΔΥ εργάζονται στα αστικά κέντρα? Κι ότι οι περισσότεροι προέρχονται από την επαρχία?Ελπίζω (πραγματικά) να κατάλαβα λάθος τι έγραψες...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...4. Ο βροχερός καιρός ή μια ήττα της ΑΕΚ δεν είναι ευχάριστη. 4 χρόνια ή 5 ή 10 μακριά από την οικογένειά σου είναι στέρηση από την πιο βασική ανάγκη του ανθρώπου. Άσε που είναι βασική επιλογή της πολιτείας να ενισχύουν οι φοιτητές και οι ΔΥ την επαρχεία...
Δλδ θέλεις να έχουμε όλοι δουλειά δίπλα στο σπίτι μας? Στον μπαμπά, στη μαμά, στ' αδέλφια μας?
Και δλδ αυτοί που πάνε για 10 χρόνια δουλειάς σε άλλη χώρα, αφήνοντας πίσω κ γυναίκα κ παιδιά, τι είναι?
Και, ακόμα, ... πλάκα με κάνεις? Δεν είναι αλήθεια ότι τους περισσότερους φοιτητές τους έχουν οι μεγάλες πόλεις; Δεν είναι αλήθεια ότι και οι περισσότεροι ΔΥ εργάζονται στα αστικά κέντρα? Κι ότι οι περισσότεροι προέρχονται από την επαρχία?Ελπίζω (πραγματικά) να κατάλαβα λάθος τι έγραψες...
-
Το παλικάρι χαρακτηρίζει το να είσαι υποχρεωμένος να δουλέψεις σε πόλη διαφορετική από αυτή που ζεις ως κατάσταση 'μη ευχάριστη'. Απαντώ λέγοντας ότι είναι σημαντική η έλλειψη ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΗ ΒΙΩΝΕΙ ανεξάρτητα αν πρόκειται για ΔΥ, ΙΥ, ναυτικό, πωλητή, αθλητή, λευκό, κοντό κ.λπ.
-
Είναι 'βολικό' για πολλούς (και εδώ μέσα) να θυμάστε τη μονιμότητα (των ΔΥ) και το 3μηνο καθισιό (των εκπαιδευτικών, κάποιος 2 σελ. πριν έγραψε ότι εκπαιδευτικός=σύνταξη από τα 24). Πρέπει όμως να ξέρουμε/αναφέρουμε ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ. Και σε αυτό για τους εκπαιδευτικούς περιλαμβάνεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ η εργασία σε άλλη πόλη για 2-3-5-10 κ.λπ. χρόνια. Προφανώς το ίδιο ή και μεγαλύτερο ζόρι τραβάνε και άλλες κατηγορίες. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν ισχύσει και για σειρά ΔΥ.
-
Όσο για τους φοιτητές, άσε μην λέμε πολλά. Έχω δει ιδρύματα της επαρχείας και είναι ξεκάθαρο ότι έγιναν για την οικονομική ενίσχυση της πόλης και μόνο.
Ελπίζω (πραγματικά) να έγινα κατανοητός...
-
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
όμως επ' ουδενί λόγω δεν θα άλλαζαν το επάγγελμα αυτό των 3 μηνών άδειας και 5 ωρών ημερήσιας εργασίας με άλλο που θα συνεπαγόταν 8ωρο επί 11 μήνες και υψηλότερες αποδοχές.
Συγγνώμη, αυτό γιατί είναι κακό;
Μακάρι και εμένα το επάγγελμά μου να με γεμίζει, να μπορώ να βγάζω τα προς το ζην και να έχω ελεύθερο χρόνο να διαβάσω την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας πχ παρά να ζω για να δουλεύω.
Δεν το χαρακτήρισα κακό, απεναντίας έγραψα ότι ακριβώς επειδή είναι τόσο καλό, κανείς που βρέθηκε σε αυτή τη θέση δεν το αφήνει για κάτι πιο προσοδοφόρο. Ε, το να παρουσιάζεται διογκωμένη η όποια δυσκολία του επαγγέλματος για να δηλωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στην ίδια μοίρα με άλλους εργαζόμενους του 8ωρου, δεν στέκει, πώς να το κάνουμε;
-
ΚΑΙ οι εκπαιδευτικοι στη πυρα...
Ζητω το ΔΝΤ , ζητω ο Νεοφιλελευθερισμος!!!!
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
- Το παλικάρι χαρακτηρίζει το να είσαι υποχρεωμένος να δουλέψεις σε πόλη διαφορετική από αυτή που ζεις ως κατάσταση 'μη ευχάριστη'. Απαντώ λέγοντας ότι είναι σημαντική η έλλειψη ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΗ ΒΙΩΝΕΙ ανεξάρτητα αν πρόκειται για ΔΥ, ΙΥ, ναυτικό, πωλητή, αθλητή, λευκό, κοντό κ.λπ.
Έχουμε στην οικογένεια + στενό οικογενειακό περιβάλλον δέκα (10) εκπαιδευτικούς. Αν εννοείς ότι η 'πόλη' όπου εργάζονται είναι 15 χλμ από την 'πόλη' όπου ζουν οκ, αλλά όχι ότι είναι και ΤΟΣΟ πρόβλημα! Γνωρίζω, όπως καταλαβαίνεις, κ ανθρώπους που πήγαν αλλού για δουλειά για κάποια χρόνια, αλλά έλεος! Όλος ο κόσμος λέει πως να φύγει λίγο από το σπίτι του, οι Έλληνες πως να μην φύγουν ποτέ!!!!!!!!!!!!
...Πρέπει όμως να ξέρουμε/αναφέρουμε ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ. Και σε αυτό για τους εκπαιδευτικούς περιλαμβάνεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ η εργασία σε άλλη πόλη για 2-3-5-10 κ.λπ. χρόνια. Προφανώς το ίδιο ή και μεγαλύτερο ζόρι τραβάνε και άλλες κατηγορίες. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν ισχύσει και για σειρά ΔΥ.
Αν μου μιλήσεις για στρατιωτικούς, αστυνομικούς και δικαστικούς, θα το δεχτώ. Για τους άλλους, σιγά το ζόρι! Όλη η Ελλάδα είναι ένα χέσιμο τόπος ρε αδέλφια, αφήστε τη φούστα της μαμάς σας ήσυχη επί τέλους! (Εννοείται ότι μένω ακριβώς πάνω από την μαμά μου, έ? )
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1851162
Ζόρι να πας εκπαιδευτικός σε άλλη πόλη... πραγματικό ζόρι... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αν μου μιλήσεις για στρατιωτικούς, αστυνομικούς και δικαστικούς, θα το δεχτώ. Για τους άλλους, σιγά το ζόρι! Όλη η Ελλάδα είναι ένα χέσιμο τόπος ρε αδέλφια, αφήστε τη φούστα της μαμάς σας ήσυχη επί τέλους! (Εννοείται ότι μένω ακριβώς πάνω από την μαμά μου, έ? )
Αααα...όλα κι όλα...εεε..ν' αφήσει ο εκπαιδευτικός τη φούστα της μαμάς!!! Αυτό είναι ιεροσυλία! Βαστάτε τούρκοι τ' άρματα!!!
Ντάξει, είναι σκληρός ο εκαιδευτικός, πρέπει να χεις κάτι @@ ναάάα, με το συμπάθειο, για να γίνεις εκπαιδευτικός (γι αυτό οι 9 στους 10 εγκαταλείπουν το εκπαιδευτιλίκι, είναι γνωστό αυτό. Επίσης, ο Σβαρτσενέγκερ, είχε παίξει τον νηπιαγωγό σε μια ταινία, τυχαίο;...μετά γέννησε κιόλας...) αλλά ΌΧΙ Ν 'ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥ!!!! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
όμως επ' ουδενί λόγω δεν θα άλλαζαν το επάγγελμα αυτό των 3 μηνών άδειας και 5 ωρών ημερήσιας εργασίας με άλλο που θα συνεπαγόταν 8ωρο επί 11 μήνες και υψηλότερες αποδοχές.
Δεν το χαρακτήρισα κακό, απεναντίας έγραψα ότι ακριβώς επειδή είναι τόσο καλό, κανείς που βρέθηκε σε αυτή τη θέση δεν το αφήνει για κάτι πιο προσοδοφόρο. Ε, το να παρουσιάζεται διογκωμένη η όποια δυσκολία του επαγγέλματος για να δηλωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στην ίδια μοίρα με άλλους εργαζόμενους του 8ωρου, δεν στέκει, πώς να το κάνουμε;
Λοιπόν επειδή λέμε πολλά - αλλά πολλά όμως - χωρίς σημασία, λέω να αφήσω ορισμένους από σας στην άποψή σας (δεν θα αλλάξει ποτέ).
Όπως έγραψα και πριν, γνωρίζω και τις 2 όψεις του νομίσματος.- Και τον ιδιωτικό τομέα με 150+ υπερωρίες σε ένα μόνο μήνα και τον κομπλεξικό προϊστάμενο να νομίζει ότι τα ξέρει όλα
- Και τον δημόσιο όπου έχω σπίτι στην Αθήνα, νοικιάζω και δουλεύω (5 χρόνια τώρα) στο νησί σε πόλη 3κ κατοίκων 8 ώρες μόνο μακριά και η γυναίκα νοικιάζει σπίτι στην άλλη άκρη της Ελλάδας 7 ώρες με καράβι μακριά. 3 σπίτια λοιπόν.
Δεν περιγράφω άλλο (που λέει και ο Χελ.)
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Λοιπόν επειδή λέμε πολλά - αλλά πολλά όμως - χωρίς σημασία, λέω να αφήσω ορισμένους από σας στην άποψή σας (δεν θα αλλάξει ποτέ).
Όπως έγραψα και πριν, γνωρίζω και τις 2 όψεις του νομίσματος.- Και τον ιδιωτικό τομέα με 150+ υπερωρίες σε ένα μόνο μήνα και τον κομπλεξικό προϊστάμενο να νομίζει ότι τα ξέρει όλα
- Και τον δημόσιο όπου έχω σπίτι στην Αθήνα, νοικιάζω και δουλεύω (5 χρόνια τώρα) στο νησί σε πόλη 3κ κατοίκων 8 ώρες μόνο μακριά και η γυναίκα νοικιάζει σπίτι στην άλλη άκρη της Ελλάδας 7 ώρες με καράβι μακριά. 3 σπίτια λοιπόν.
Δεν περιγράφω άλλο (που λέει και ο Χελ.)
πραγματικα σε συμπονω...
απορω πως αντεχεις ολη αυτη τη κατασταση και δεν σκεφτεσαι να αλλαξεις επαγγελμα! Να εισαι κοντα στο σπιτι σου τουλαχιστον.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Αααα...όλα κι όλα...εεε..ν' αφήσει ο εκπαιδευτικός τη φούστα της μαμάς!!! Αυτό είναι ιεροσυλία! Βαστάτε τούρκοι τ' άρματα!!!
Ντάξει, είναι σκληρός ο εκαιδευτικός, πρέπει να χεις κάτι @@ ναάάα, με το συμπάθειο, για να γίνεις εκπαιδευτικός (γι αυτό οι 9 στους 10 εγκαταλείπουν το εκπαιδευτιλίκι, είναι γνωστό αυτό. Επίσης, ο Σβαρτσενέγκερ, είχε παίξει τον νηπιαγωγό σε μια ταινία, τυχαίο;...μετά γέννησε κιόλας...) αλλά ΌΧΙ Ν 'ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥ!!!!Eπι του θεματος(που κακως ανοιξε) εχεις να προσθεσεις-προτεινεις τιποτα αλλο περα απο ακατασχετη διαρροια απεναντι σε οποιον σου καθεται στο στομαχι?Τι θες δηλαδη να γινει να πηγαινουν τα παιδια σχολειο 12 μηνες το χρονο για να ειναι ικανοποιημενη η αφεντια σου?Εγω προτεινω οι εκπαιδευτικοι να σπανε πετρες στην μακρονησο το καλοκαιρι ή να μοιραζουν πλαστικα σουβενιρ του Παρθενωνα και γλυφιτζουρια σε σχημα καρυατιδας στους ταλαιπωρημενους απο το ποπολο ,τουριστες.
Περα απο την νεοφιλελευθερη παρλαπιπα που προσκυνας ευλαβικα, υπαρχει και το κρατος προνοιας που κατακτηθηκε με αιμα και το κανεις γαργαρα.
Αν δε σου αρεσει η δημοσια εκπαιδευση μπορεις να στειλεις τα παιδια σου στην ιδιωτικη να συναντησουν και τα παιδια της σοσιαλιστριας συντροφισσας σου ,Anna Diamandopoulou.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!