-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Ακόμα με τους ΔΥ τα έχετε?
Αφήστε τα ίδια και τα ίδια, είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα!Αν νιώθει κανείς μάγκας, ας έρθει με λίγο πάνω από χιλιάρικο στο νησί να νοικιάζει και να έχει κάθε μέρα απέναντι καμιά 20αρια παιδιά του τεχνικού λυκείου για 4-5 ώρες.
Να δει ποιά είναι δύσκολη δουλειά και ποιος μπορεί να κάθετε χωρίς να δουλεύει...Γιατί δεν αλλάζεις δουλειά τότε?
-
Μήπως απλά του αρέσει;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μήπως απλά του αρέσει;Η μονιμότητα?
-
Το να είναι καθηγητής, όπως εσένα σου αρέσει να είσαι μηχανικός.
-
Ε όχι και δουλειά ρε παιδιά, τόσο κόπο έκανε ο άνθρωπος να πάρει το πτυχίο για να κάνει 'λειτούργημα' (=σύνταξη από τα 24), κι εσείς το βαφτίζετε 'δουλειά'; Λίγο σέβας περικαλώ.
-
και εγω ΔΥ ειμαι αλλα ποτε μου δεν προκαλεσα ουτε εκατσα να πω τετοιες πιπες
-
Καλά ξυπνητούρια.
Και όχι, δεν είναι ειρωνεία αυτό.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Καλά ξυπνητούρια.Και όχι, δεν είναι ειρωνεία αυτό.
Πίπες δεν είναι καθόλου, με την ελάχιστη εμπειρία της τάξης που έχω μπορεί να μην συγκρίνεται η δουλειά με έναν ΟΥΚα αλλά δεν είναι ούτε φάση 'σφραγίζω το χαρτί και το βάζω στα εξερχόμενα'.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Καλά ξυπνητούρια.
Και όχι, δεν είναι ειρωνεία αυτό.
Πίπες δεν είναι καθόλου, με την ελάχιστη εμπειρία της τάξης που έχω μπορεί να μην συγκρίνεται η δουλειά με έναν ΟΥΚα αλλά δεν είναι ούτε φάση 'σφραγίζω το χαρτί και το βάζω στα εξερχόμενα'.
μαλλον δεν καταλαβες τι θελω να πω σαφως και δεν συγκρινω δουλειες αλλα νοοτροπιες
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το να είναι καθηγητής, όπως εσένα σου αρέσει να είσαι μηχανικός.Εχουμε μια βασική διαφορά,εγώ δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει αύριο κι αυτός είναι μόνιμος με ότι αυτό συνεπάγετε.
Αν και όποιον δεν του αρέσει στο δη,όσιο για την σκληρή δουλειά που κάνει μπορεί να κάνει ότι θα έκανε ένας ΙΥ,να ζητήσει δουλειά στον ιδιωτικό τομέα με περισσότερα χρήματα.
Τις παπαρολογίες απ τους δημοσίους τις έχω βαρεθεί,οι μισοί βίσματα πιάσαν θέσεις που ΗΞΕΡΑΝ ότι επιβαρύνουν τον κρατικό κορβανά και σήμερα μιλάνε με θράσσος.
Και να σου πω και το άλλο,το 90% που είναι ανίκανοι,οκνοί και τεμπέληδες πάνε δημόσιο,πως λέμε παμ πλατεία,κάπως έτσι αυτοί που έχουν φιλοδοξίες τραβάνε μπροστά.
Η ελληνική πραγματικότητα των δημοσίων όπως ας πούμε του καθηγητή στο νησί?
Απ το μεσημέρι της παρασκευής είναι αρντάν.
ΣΕ μια ταβέρνα γκαρσόν παρ/σβτκ 150 ευρά επί 4 να ένα εξακοσάρι ξέχαρτζο και 1200 ο μισθός λάδι.
Να μην ξεχάσουν να βρούν και γυναίκα δασκάλα να περνάνε το τριχίλιαρο και να ψάχνουν τα μάρκετ μετά σαν μίζεροι για το που θα βρουν το λάδι 5 λεπτά φθηνότερα.Τα άλλα τα κλαψουρίσματα και την υπερκόπωση να τα πούνε στα ανήψια τους όχι εδώ....
-
Φαίνεται ότι ο πενιχρός μισθός των ΔΥ, οι δύσκολες συνθήκες και ο φόρτος της εργασίας αποτρέπουν όλους από την αναζήτηση μιας θέσης στο Δημόσιο.
Προφανώς οι ΔΥ έχουν τις καλύτερες δουλειές από όλους τους εργαζόμενους.
-
Υπάρχουν καθηγητές που όταν γυρίσουν σπίτι κρεμάνε την τσάντα στην κρεμάστρα μέχρι το επόμενο πρωί και υπάρχουν καθηγητές που χτυπάνε άλλη τόση δουλειά το βράδυ. Όπως υπάρχουν και σωστοί μηχανικοί κλπ κλπ. Τέσπα, ποτέ δεν ήμουν φαν του σεναρίου 'καλοί ΙΥ-κακοί ΔΥ' οπότε δεν είμαι καλός συνομιλητής.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Φαίνεται ότι ο πενιχρός μισθός των ΔΥ, οι δύσκολες συνθήκες και ο φόρτος της εργασίας αποτρέπουν όλους από την αναζήτηση μιας θέσης στο Δημόσιο.Προφανώς οι ΔΥ έχουν τις καλύτερες δουλειές από όλους τους εργαζόμενους.
Αυτά που ανέφερα για το χειμώνα,το καλοκαίρι τα ξύνουν κυριολεκτικά, πληρώνονται και μπορούν να βγάλουν στη μαυρη άλλα τόσα συν αδειες κλπ.
Ετσι τους ανέθρεψε το Ελληνικό μπουρδέλο γι αυτό κι έχουν γλώσσα μια πιθαμή. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Υπάρχουν καθηγητές που όταν γυρίσουν σπίτι κρεμάνε την τσάντα στην κρεμάστρα μέχρι το επόμενο πρωί και υπάρχουν καθηγητές που χτυπάνε άλλη τόση δουλειά το βράδυ. Όπως υπάρχουν και σωστοί μηχανικοί κλπ κλπ. Τέσπα, ποτέ δεν ήμουν φαν του σεναρίου 'καλοί ΙΥ-κακοί ΔΥ' οπότε δεν είμαι καλός συνομιλητής.Οι καθηγητές που χτυπάνε κι άλλη βάρδια με τι ασχολούνται,με τη μαυρη εργασία?
Μήπως λέμε τα ίδια? -
Δεν σου μίλησα για (μαύρα) ιδιαίτερα, σου μίλησα για προετοιμασία για το μάθημα της επόμενης μέρας.
-
Δεν είναι θέμα καλών - κακών υπαλλήλων αλλά η δουλειά στο δημόσιο είναι πολύ πιο χαλαρή και καλύτερα αμοιβόμενη από άλλες δουλειές.
-
Καλά είναι εντυπωσιακό! Σε μισή ωρίτσα περίπου τόσα πόστ με απαντήσεις και ότι ναναι...
- δεν πούλησα μαγκιά (@panoss), βλέπω πολλούς ΙΥ να μιλάνε για τέτοια.
- (πάλι @panoss) πραγματικά δεν θάθελα υποδείξεις αν πρέπει ή όχι να γίνω ΙΥ. Έκανα πάνω από 12 χρόνια σε άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Γνωρίζω λοιπόν τα υπέρ και τα κατά.
- τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά (όπως δηλαδή δουλεύει το μυαλουδάκι ορισμένων ... ) για τους ΔΥ όσο τα περιγράφετε. Π.χ. για να γίνεις καθηγητής σήμερα θα δώσεις ΑΣΕΠ και σίγουρα θα κάνεις κάποια χρόνια μακριά από το σπίτι σου. Και λόγω του ότι διορίζεσαι (σχετικά) μεγάλος, όλο και κάτι θα αφήσεις πίσω.
Αυτά δεν τα αναφέρω ως παράπονο απλά γουστάρουν μερικοί να απαξιώνουν ότι δεν είναι μέρος του μικρόκοσμού τους.
Όσο για τη σύνταξη από τα 24, μόνο άσχετος θα το έγραφε αυτό. Το λειτούργημα του εκπαιδευτικού είναι από τα δυσκολότερα που υπάρχουν. Όποιος ΄το έχει κάνει έστω και περιστασιακά, ξέρει τι εννοώ.
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Το λειτούργημα του εκπαιδευτικού είναι από τα δυσκολότερα που υπάρχουν. Όποιος ΄το έχει κάνει έστω και περιστασιακά, ξέρει τι εννοώ.Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δύσκολο είναι για αυτόν και μόνο που νοιάζεται. Αλλιώς μπορεί να είναι γελοιωδέστατα εύκολο. Κάτι το οποίο ισχύει βέβαια και σε εκπαιδευτικούς οποιασδήποτε χώρας.
-
ειναι σαν τους πραγματικους παπαδες μονο που τεινουν να εξαφανιστουν οπως και οι πραγματικοι καθηγητες
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το λειτούργημα του εκπαιδευτικού είναι από τα δυσκολότερα που υπάρχουν. Όποιος ΄το έχει κάνει έστω και περιστασιακά, ξέρει τι εννοώ.
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δύσκολο είναι για αυτόν και μόνο που νοιάζεται. Αλλιώς μπορεί να είναι γελοιωδέστατα εύκολο. Κάτι το οποίο ισχύει βέβαια και σε εκπαιδευτικούς οποιασδήποτε χώρας.
Αν μπεις σε τάξη και κάνεις π@π@ριες, σε παίρνουν χαμπάρι τα παιδιά και το χάνεις το παιχνίδι για πάντα. Εκεί δεν έχει πολλά-πολλά, είσαι έκθετος σε όλους.
Trust me
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!