-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Έκανα πάνω από 12 χρόνια σε άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Γνωρίζω λοιπόν τα υπέρ και τα κατά.Ωραία, πόσοι ΔΥ γίνονται ΙΥ και
πόσοι ΙΥ κρατάνε τη δουλειά τους και απορρίπτουν το διορισμό τους στο Δημόσιο. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν σου μίλησα για (μαύρα) ιδιαίτερα, σου μίλησα για προετοιμασία για το μάθημα της επόμενης μέρας.Αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
Οντως υπάρχουν καθηγητές υπόδειγμα επαγγελματία και θα έπρεπε να αμείβονται με τα διπλάσια απ ότι παίρνουν.
Εγώ αναφέρω το τι κατάσταση επικρατεί σε γενικό επίπεδο κι όσοι θέλουν να με αποκαλούν απόλυτο στις απόψεις μου μάλλον προσβάλονται οι ίδιοι απ τα λεγόμενά μου,πρόβλημά τους αυτή είναι η πραγματικότητα και το ξέρουν και οι ίδιοι κι ας προσπαθούν με εμπελοφιλοσοφίες να αποδείξουν το αντίθετο.Στο δια ταύτα,είπες ότι μπορεί να του αρέσει το επάγγελμα.
Να συμφωνήσω.
Ε δεν μπορεί ρε π@@στη μου κάθε χρόνο το μίζερο ΤΕΙακό και ΑΕΙκό κωλοχανείο να παράγει επί μονίμου βάσεως καθηγητές,δασκάλους,νημιαγωγούς,δικηγόρους και πληροφορικάριους.
Γιατί?
Μα είναι απλό,πάνε παιδί μου να βολευτείς κι εσύ στο δημόσιο.
Είναι επόμενο με αυτή λογιή οι περισσότεροι να είναι παντελώς ανίκανοι να διδάξουν και το βλέπουμε που τα παιδιά είναι στην ουσία αγράμματα και θέλουν άλλα τόσα φροντιστήρια γιατί οι ίδιοι τα παίρνουν και απ τα φροντιστήρια γιατί δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Ξες τι λέγαν οι Γερμανοί τον πατέρα μου το 1976 όταν ήμουν τρίτητ δημοτικού?
Απ την τετάρτη τάξη και μετά τα παιδιά ΣΑΣ τα αναλάμβουμε εμείς σε Γερμανικό σχολείο να τα διαπαιδαγωγήσουμε γιατί εσείς είστε άχρηστοι να τα μάθετε γράμματα,από εδώ θα βγουν στη Γερμανική κοινωνία,αν δεν σας αρέσει πάρτε τα Ελλάδα.
Ποιοί νομίζουμε τέλος πάντων πως είμαστε? -
Κι αφού ναι έτσι γιατί ποτέ κανείς δεν παραιτείται; (ελάχιστες εξαιρέσεις, όχι από τη δυσκολία της δουλειάς πάντως).
Και γιατί κανέναν δεν απολύουν, όλοι είναι τόσο καλοί; Και ικανοί να ανταπεξέλθουν; Αφού 'ναι δύσκολη δουλειά...
Και γιατί αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να μην αλλάξει τίποτα; Γενικά στο δημόσιο; -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Το λειτούργημα του εκπαιδευτικού είναι από τα δυσκολότερα που υπάρχουν. Όποιος ΄το έχει κάνει έστω και περιστασιακά, ξέρει τι εννοώ.
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δύσκολο είναι για αυτόν και μόνο που νοιάζεται. Αλλιώς μπορεί να είναι γελοιωδέστατα εύκολο. Κάτι το οποίο ισχύει βέβαια και σε εκπαιδευτικούς οποιασδήποτε χώρας.
Αν μπεις σε τάξη και κάνεις π@π@ριες, σε παίρνουν χαμπάρι τα παιδιά και το χάνεις το παιχνίδι για πάντα. Εκεί δεν έχει πολλά-πολλά, είσαι έκθετος σε όλους.
Trust meΛες να μην το ξέρω; Αν νομίζεις ότι όλοι οι καθηγητές αγχώνονται για το πώς μπορούν να κάνουν το μάθημά τους καλύτερο, να ξημεροβραδιάζονται για να βρουν ασκήσεις κλπ γελιέσαι...
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Κι αφού ναι έτσι γιατί ποτέ κανείς δεν παραιτείται; (ελάχιστες εξαιρέσεις, όχι από τη δυσκολία της δουλειάς πάντως).
Και γιατί κανέναν δεν απολύουν, όλοι είναι τόσο καλοί; Και ικανοί να ανταπεξέλθουν; Αφού 'ναι δύσκολη δουλειά...
Και γιατί αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να μην αλλάξει τίποτα; Γενικά στο δημόσιο;Πάμε πάλι.
ΔΕΝ γράφω για να παραπονεθώ αλλά διότι οι γενικεύσεις που γράφονται και λέγονται είναι άκυρες, πως να το κάνουμε.
ΔΕΝ είναι όλοι οι ΔΥ φέεεεεετα, πολλούς δεν τους παίρνει κιόλας.
'Ηθελα να ήξερα πόσοι από τους ΙΥ που χάνουν την δουλειά τους, αλλάζουν πόλη εύκολα, αφήνοντας πίσω σπίτι παιδιά κ.λπ. για κάτω από χιλιάρικο. Διότι αυτό απαιτούν από τους εκπαιδευτικούς...Βέβαια και αυτοί κάνουν λάθη όπως όλοι. π.χ. εγώ διαφωνώ κάθετα με την αντίδραση του κλάδου στην αξιολόγηση....
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Απ την τετάρτη τάξη και μετά τα παιδιά ΣΑΣ τα αναλάμβουμε εμείς σε Γερμανικό σχολείο να τα διαπαιδαγωγήσουμε γιατί εσείς είστε άχρηστοι να τα μάθετε γράμματα,από εδώ θα βγουν στη Γερμανική κοινωνία,αν δεν σας αρέσει πάρτε τα Ελλάδα.
Ποιοί νομίζουμε τέλος πάντων πως είμαστε?Έτσι εξηγείται....
-
Καμιά δουλειά δεν είναι εύκολη.
Αλλά μη συγκρίνετε Δημόσιο με άλλες δουλειές - καμία σχέση.Πρώτα να απαντήσετε στο παρακάτω:
Υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ για τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης (αντίπαλος του Ζορό) παραιτήθηκε από τη δουλειά της (Λιμενικό?) που είχε κερδίσει άξια ως Ολυμπιονίκης για να κατέβει στις εκλογές.
Όταν έχασε τις εκλογές παραπονιόταν ότι δεν την διορίζει κάπου το ΠΑΣΟΚ και έχασε το μέλλον της.
Ο Ζορό ως ιππότης προσφέρθηκε να την διορίσει κάπου για να συνταξιοδοτηθεί με αξιοπρέπεια.Μετά συζητάμε για την κατάντια στο Δημόσιο.
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Πάμε πάλι.
ΔΕΝ γράφω για να παραπονεθώ αλλά διότι οι γενικεύσεις που γράφονται και λέγονται είναι άκυρες, πως να το κάνουμε.
ΔΕΝ είναι όλοι οι ΔΥ φέεεεεετα, πολλούς δεν τους παίρνει κιόλας.Συμφωνώ,ίσως είσαι κι εσύ απ αυτούς,αυτό που πρέπει να καταλάβουμε εδώ μέσα είναι ότι δεν μπορεί να ξέρει ο ένας τον άλλον και οι συζητήσεις έχουν έναν γενικότερο χαρακτήρα.
Επί της ευκαιρίας να απαντήσω και σε όσους πιπλίζουν την ίδια καραμέλα περί συναφιού,ποτέ δεν υπαστήριξα τα άθλιο συνάφι μου(στην πλειοψηφεία του) σε σχέση με τους δημοσίους,κι αυτό φανερώνει τη νοοτροπία της φάρας μας ως λαός γενικότερα.'Ηθελα να ήξερα πόσοι από τους ΙΥ που χάνουν την δουλειά τους, αλλάζουν πόλη εύκολα, αφήνοντας πίσω σπίτι παιδιά κ.λπ. για κάτω από χιλιάρικο. Διότι αυτό απαιτούν από τους εκπαιδευτικούς...
Βέβαια και αυτοί κάνουν λάθη όπως όλοι. π.χ. εγώ διαφωνώ κάθετα με την αντίδραση του κλάδου στην αξιολόγηση....
Να στο πω με απλά λόγια να το καταλάβεις,να είσαι σίγουρος πως αν δούλευα στην ΑΒ Βασιλόπουλος πχ ή στην 3Ε η σε οποιαδήποτε άλλη μεγάλη εταιρία ως 8ωρος (τουλάχιστον) με σύμβαση αορίστου(στα χαρτιά) και μου υποσχόταν μόνιμη δουλειά μέχρι συνταξιοδότησης θα πήγαινα και στα σύνορα.
Από κει και πέρα θα κανόνιζα εγώ να βγάλω κι άλλα στον ελεύθερο χρόνο μου. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ποιοί νομίζουμε τέλος πάντων πως είμαστε?Έτσι εξηγείται....
Ελα όμως που ο πατέρας μου ήθελε να κάτσει άλλη μια πενταετία γιατί έπαιρνε καλά λεφτά και για αυτόν τον λόγο επιστρέψαμε πίσω
Ηρθα εδώ καλοκαίρι για να συνεχίσω από τετάρτη δημοτικού και δεν μπορούσα να προσαρμοστώ στο μπάχαλο,πίστεψέ με ήταν εα συναίσθημα σαν να φεύγεις από δω και να πας στο Αφγανιστάν,για τέτοια αθλιότητα και μπίχλα.........ήθελα να ήμουν εκεί,να μην ξαναγυρίσω ποτέ -
Θα γράψω μια ιστοριούλα που μου ήρθε στο μυαλό...
Αρχές εκπαιδευτικής περιόδου πριν 3 χρόνια, αμέσως μετά την προσευχή υπενθύμισε ο Λυκειάρχης στα παιδιά ότι τα κινητά απαγορεύονται στην τάξη και προειδοποίησε ότι αν βρεθεί μαθητής με κινητό ανοικτό, αυτό θα κατέβει και θα παραμείνει στο γραφείο του μέχρι το τέλος της ημέρας.
Στο τέλος της 1ης ώρας είχαν κατέβει 3-4.
Στο τέλος της 2ης κάποιοι γονείς τηλεφώνησαν στο γραφείο του Λυκειάρχη ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ να επιστραφεί στον κανακάρη τους άμεσα.
Από το ύφος που χρησιμοποιούν ορισμένοι εδώ, αυτούς ακριβώς τους γονείς μου θυμίζουν... -
Αυτό τι σημαίνει?
Οτι πολύ απλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ .- -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ για τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης (αντίπαλος του Ζορό) παραιτήθηκε από τη δουλειά της (Λιμενικό?) που είχε κερδίσει άξια ως Ολυμπιονίκης για να κατέβει στις εκλογές.
Όταν έχασε τις εκλογές παραπονιόταν ότι δεν την διορίζει κάπου το ΠΑΣΟΚ και έχασε το μέλλον της.
Ο Ζορό ως ιππότης προσφέρθηκε να την διορίσει κάπου για να συνταξιοδοτηθεί με αξιοπρέπεια.Ε όχι και Λιμενικό!
Υποπλοίαρχος του ένδοξου Πολεμικού Ναυτικού είναι! Επανδρώνει μάλιστα (ναι, επανδρώνει! καθώς είναι γυναίκα με @@ of steel, από ρουλεμάν SKF) καίρια θέση ευθύνης στο ακριτικό ανεμοδαρμένο ξερονήσι της ΝΔΒΕ...
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Αρχές εκπαιδευτικής περιόδου πριν 3 χρόνια, αμέσως μετά την προσευχή υπενθύμισε ο Λυκειάρχης στα παιδιά ότι τα κινητά απαγορεύονται στην τάξη και προειδοποίησε ότι αν βρεθεί μαθητής με κινητό ανοικτό, αυτό θα κατέβει και θα παραμείνει στο γραφείο του μέχρι το τέλος της ημέρας.
Στο τέλος της 2ης κάποιοι γονείς τηλεφώνησαν στο γραφείο του Λυκειάρχη ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ να επιστραφεί στον κανακάρη τους άμεσα.
Από το ύφος που χρησιμοποιούν ορισμένοι εδώ, αυτούς ακριβώς τους γονείς μου θυμίζουν...Ε, άντε μετά να αντέξει ο εκπαιδευτικός...
Πιστεύω παραιτηθήκστε όλοι, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Και τώρα, τι δουλειά κάνεις, αν επιτρέπεται; -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αυτό τι σημαίνει?
Οτι πολύ απλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ .-οτι δεν υπαρχει καποιος με @@ οχι οτι δεν εχουμε κρατος..
ο δικος μου λυκειαρχης κρατησε 2-3 κινητα παλια ακριβως για αυτο το λογο για ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ
(ειχαμε και αλλα τοτε αεροβολα ειχαμε δει μεχρι αστυνομια για βομβα ειχαν φερει ) -
Από το ύφος που χρησιμοποιούν ορισμένοι εδώ, αυτούς ακριβώς τους γονείς μου θυμίζουν...Ε, άντε μετά να αντέξει ο εκπαιδευτικός...
Και τώρα, τι δουλειά κάνεις, αν επιτρέπεται;Ψυχολόγος, παρέχω καθοδήγηση & υποστήριξη σε γονείς σαν τους παραπάνω...
Εντελώς ότι ναναι λέμε...
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Αυτό τι σημαίνει?
Οτι πολύ απλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ .-οτι δεν υπαρχει καποιος με @@ οχι οτι δεν εχουμε κρατος..
ο δικος μου λυκειαρχης κρατησε 2-3 κινητα παλια ακριβως για αυτο το λογο για ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ
(ειχαμε και αλλα τοτε αεροβολα ειχαμε δει μεχρι αστυνομια για βομβα ειχαν φερει )Κράτος δεν εχουμε φίλε μου γιατί αν ήμουν εγώ θα έτρωγε και δυό σκαμπίλια.
Αν εξαιρέσουμε όμως τα σκαμπίλια ξες που θα ήμουν εγώ κι ο τσαμπουκάς καθηγητής?
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ.Αυτό το κράτος θέλει να λέγεται πολιτισμένο!!!!
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Αυτό τι σημαίνει?
(ειχαμε και αλλα τοτε αεροβολα ειχαμε δει μεχρι αστυνομια για βομβα ειχαν φερει )άστο δεν παίζει. Θα σου είχε φέρει ο γονέας την 1η μέρα αστυνομία και την 2η τα κανάλια...
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Αυτό τι σημαίνει?
(ειχαμε και αλλα τοτε αεροβολα ειχαμε δει μεχρι αστυνομια για βομβα ειχαν φερει )άστο δεν παίζει. Θα σου είχε φέρει ο γονέας την 1η μέρα αστυνομία και την 2η τα κανάλια...
Το ξέρω,μα αυτό λέω......όταν το υπουργείο παιδείας(με την ανοχή του φέρονται έτσι) είναι ΚΑΙ θρησκευμάτων να περιμένεις κλώνους ραγιάδων.
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Και τώρα, τι δουλειά κάνεις, αν επιτρέπεται;Ψυχολόγος, παρέχω καθοδήγηση & υποστήριξη σε γονείς σαν τους παραπάνω...
Να παραιτηθείς = 'ότι ναναι'. Πολύ cool φίλε το να 'σαι δημόσιος υπάλληλος...
Το να παραιτηθεί κάποιος απο σας θεωρείται κάτι αδιανόητο, ε; -
Να παραιτηθείς = 'ότι ναναι'. Πολύ cool φίλε το να 'σαι δημόσιος υπάλληλος...
Το να παραιτηθεί κάποιος απο σας θεωρείται κάτι αδιανόητο, ε;Αυτά που γράφεις σε απάντησή μου είναι ότι ναναι...
Είχα 3 συναδέλφους που είχαν παραιτηθεί από το δημόσιο, οι 2 εκπαιδευτικοί και ο 3ος στη νομαρχία.
Και εγώ δεν σου κρύβω ότι έφτασα στο πάρα ένα την 1η χρονιά στην Κεφαλονιά και αν η πρόταση ήταν για αορίστου χρόνου σίγουρα θα το είχα κάνει.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!