-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
να αναρωτηθώ αν το πρόβλημα έγκειται στη μορφή της αποθήκευσης των χρημάτων που σας προκαλεί το χλευασμό;Γιατί φαντάζομαι -και διορθώστε με αν κάνω λάθος- ότι αν αντί για εκτυπωμένα χαρτάκια τα είχε σε μορφή αυτοκινήτου στο γκαράζ, πίνακα στον τοίχο, σπίτι καθαυτό κλπ και του το έκαιγαν/έκλεβαν/whatever δεν θα μιλούσατε με το ίδιο τρόπο(;)
Απλώς συνηθισμένος στις αντίθετες αντιδράσεις όταν δεν μιλάμε για μετρητά (ακολουθούμενες από τα 'την κατσίκα του γείτονα' κλπ φαιδρά), μου δημιουργήθηκε η απορία
Το προβλημα ειναι η κατοχη αυτου του ποσου... = ελεγχος...απο καποιο κρατος... Δλδ Ποθεν εσχεσες πραγματικο... το οτι τα 'φυλαξε' ετσι δειχνει και το νιονιο που κουβαλουσε και εμεις τον πληρωναμε.... Η αληθεια ειναι οτι καθε αλλη μορφη αξιας που αναφερεις εχει προβληματακια.... σε αμεση ρευστοποιηση...μετακινηση, απαξιωση...
-
Να που πάνε τα λεφτά μας!
http://www.prionokordela.gr/ellada/na-p ... lefta-mas/ -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Κάποιοι δεν μας θέλουν στην Ευρωζώνη, είπε ο Ευ.Βενιζέλος στον Κ.Παπούλια
Αθήνα
Με δραματικούς τόνους περιέγραψε τις εξελίξεις γύρω από την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και την ανακοίνωση του PSI ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος, ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια το μεσημέρι της Τετάρτης.«Η χώρα είναι στην κόψη του ξυραφιού· (αφού έχουμε εσένα τον ευφυή, πώς βρέθηκε στην κόψη του ξυραφιού; ) πολλοί μας θέλουν έξω από την Ευρωζώνη (και κυρίως εσύ, πανηλίθιε) και πρέπει να τους πείσουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε (πώς, με λόγια; ή περικοπές μισθών - συντάξεων σε συνδυασμό με δήθεν μεταρρυθμίσεις; πόση ευφυία χρειάζεται για να το κάνει κάποιος αυτό;) για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας» τόνισε και στρέφοντας τα βέλη και στο εσωτερικό συμπλήρωσε: «Προσπαθούμε να οριστικοποιήσουμε το πρόγραμμα, αλλά είναι δύσκολο γιατί πολλοί παίζουν με τη φωτιά, μέσα κι έξω από τη χώρα, άλλοι με πυρσούς κι άλλοι με σπίρτα» (κι εσύ με το πουλί σου).
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε στον Κ.Παπούλια ότι «ο κίνδυνος σε κάθε περίπτωση είναι μεγάλος. Και το δίλημμα είναι θυσίες και περικοπές ή εθνική καταστροφή» (είναι απλό: και θυσίες και εθνική καταστροφή) και συμπλήρωσε: «Πρέπει να πούμε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό.(δηλαδή, μέχρι τώρα έλεγες ψέμματα...βρε ηλιθιοπανηλίθιε, υπάλληλοι σαν τον Τόμσεν σ' έχουν για φάπες και κλωτσιές) Αυτό είναι το δίλημμα της δικής μας γενιάς»(ποια είναι η δικιά του γενιά; η γενιά των χοντροσαύρων;).
Newsroom ΔΟΛ -
Κάποιου φάνηκε περίεργο το ότι ένας ΔΥ υψηλού (αλλά όχι πολύ καλοπληρωμένου, λιμενάρχης ήταν, όχι υπουργός ή διοικητής τράπεζας) είχε τόσο ρευστό στην τράπεζα, έχοντας μάλιστα βγει στη σύνταξη 55 ετών (!), ενώ κατόρθωσε με τις οικονομίες του να φτιάξει και κέντρο συνεστιάσεων, όχι κανένα καφενέ ή ταβερνάκι δηλαδή.
Μια η εξήγηση: ήταν οικονομίες μιας ζωής (φασούλι το φασούλι) συν το εφάπαξ που πλέρωσε από την τσέπη του (δεν το χρωστάει η Ελλάδα, το χρωστάει η πλουτοκρατία) συν η προίκα της γυναίκας του συν ο κουμπαράς των παιδιών του.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Να αναρωτηθείς μάλλον, αν ο τενεκές περιείχε φέτα ή λάδι πρωτύτερα ...
Α, υπάρχουν και τα χαρτάκια που λέγονται επιταγές, αλλά το 'τούβλο' που πιάνει και περισσότερο χώρο, αποθηκεύεται καλύτερα στο πατάρι ...Δλδ όλος κι όλος ο προβληματισμός [Το απόσταγμα γνώσης και η τεράστια ευφυία του σύγχρονου 'έλληνα', αποτυπωμένα σε λίγες γραμμές] έγκειται στην πιθανή προέλευσή τους; Αν μάθαινες ότι τελικά ήταν νόμιμα, θα έλεγες όντως 'κρίμα'.
[Επίσης μια επιταγή δεν εξυπηρετεί τον εν λόγω σκοπό του 'κρατάω μετρητά μήπως και βαρέσουν κανόνι οι τράπεζες']Δεν εξετάζω αν η προέλευσή τους 'ήταν νόμιμη ή παράνομη', αλλά θεωρώ ως ΒΛΑΚΩΔΗ την κίνηση...
Εσύ μάλλον όχι και προτιμάς να πλέκεις σενάρια υπερβολής και και καχυποψίας, από την πλευρά όσων σχολιάζουν τη βλακεία στον σύγχρονο βίο μας ...τέλος από μένα...
(Στην τελική, αν έχεις τόσο μετρητό στην τράπεζα, διαισθάνθηκες πως θα έρθει να στο βουτήξει 'η μέρκελ η ναζί' και θες να το φυλάξεις στο σπίτι ή τη δουλειά σου, τουλάχιστον πάρε ένα χρηματοκιβώτιο ! )
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κάποιου φάνηκε περίεργο το ότι ένας ΔΥ υψηλού (αλλά όχι πολύ καλοπληρωμένου, λιμενάρχης ήταν, όχι υπουργός ή διοικητής τράπεζας) είχε τόσο ρευστό στην τράπεζα, έχοντας μάλιστα βγει στη σύνταξη 55 ετών (!), ενώ κατόρθωσε με τις οικονομίες του να φτιάξει και κέντρο συνεστιάσεων, όχι κανένα καφενέ ή ταβερνάκι δηλαδή.Μια η εξήγηση: ήταν οικονομίες μιας ζωής (φασούλι το φασούλι) συν το εφάπαξ που πλέρωσε από την τσέπη του (δεν το χρωστάει η Ελλάδα, το χρωστάει η πλουτοκρατία) συν η προίκα της γυναίκας του συν ο κουμπαράς των παιδιών του.
Πού 'ν το παράξενο; δυ=δούλευε σκληρά=νωρίς σύνταξη & πολλά λεφτά. Πού 'ν το παράξενο;
Θερμοπύλες φύλαγε ο άνθρωπος...
Τέτοιοι άνθρωποι χτίσανε την Ελλάδα μας...τους χρωστάμε. -
0.5/2
'Επιχειρηματίας' ήταν αλλά τώρα φτάσαμε στο πως κατάφερε να το φτιάξει [μ΄αρέσει πάντως η νότα σου με την ιστορία δημιουργίας του κέντρου] , που φυσικά εδώ μας κάνει εντύπωση αλλά δεν θα μας έκανε για οποιοδήποτε άλλη περίπτωση 'πλουσίου' που αν του 'έκαιγαν το αμάξι' θα είχαμε 'κατσίκες γείτονα'
Οι προβληματισμοί περιείχαν κατά ένα μεγάλο μέρος το 'καλά να πάθει', 'ατυχής επιλογή' 'αποστάγματα γνώσης' κλπ που sorry κι όλας αλλά δεν βλέπω πως συνδέονται με την προέλευση του πλούτου
Τέσπα δλδ το καλά να πάθει ο ηλίθιος είναι επειδή πιστεύουν ότι ήταν 'κλεμμένα' τα λεφτά; Νταξ οκ δεκτό αυτό αλλά κρατάω τις επιφυλάξεις μου
-
Με την τρομοκρατια που εχει στηθει στα ΜΜΕ και με την αβεβαιοτητα που υπαρχει ειναι πολλοι που τα εχουν παρει τα λεφτα απο τις τραπεζες και ειναι ανθρωποι διαφορετικου επιπεδου (απο αμορφωτοι εως πανεπιστημιακου επιπεδου μορφωση, οχι οτι λεει τιποτα αυτο απλα το αναφερω).
Μπροστα στο φοβο να χασεις τον κοπο μιας ζωης για καποιους δεν ειναι τιποτα το ρισκο να τα παρουν και να τα εχουν σπιτι τους η οπουδηποτε. Γνωστος μου πριν λιγες μερες ελεγε 'ελατε σπιτι μου και αν τα βρειτε θα σας τα δωσω'
-
Το ωραίο είναι ότι κοροϊδεύουν κάποιους που συγκεντρώνουν τρόφιμα, αλλά όχι εκείνους που στέλνουν μετρητά στο εξωτερικό ή τα κάνουν λίρες-μου-λιρίτσες-μου.
Ρατσισμός. -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Δεν εξετάζω αν η προέλευσή τους 'ήταν νόμιμη ή παράνομη', αλλά θεωρώ ως ΒΛΑΚΩΔΗ την κίνηση...
Εσύ μάλλον όχι και προτιμάς να πλέκεις σενάρια υπερβολής και και καχυποψίας, από την πλευρά όσων σχολιάζουν τη βλακεία στον σύγχρονο βίο μας ...τέλος από μένα...
(Στην τελική, αν έχεις τόσο μετρητό στην τράπεζα, διαισθάνθηκες πως θα έρθει να στο βουτήξει 'η μέρκελ η ναζί' και θες να το φυλάξεις στο σπίτι ή τη δουλειά σου, τουλάχιστον πάρε ένα χρηματοκιβώτιο ! )
Ποιο σενάριο υπερβολής !? και καχυποψίας !? έπλεξα;
[Τουλάχιστον τώρα δέχεσαι ότι δεν έχει να κάνει με την προέλευση]Σε πλείστες όσες περιπτώσεις που έχουν κλαπεί/καεί/καταστραφεί αντικείμενα πολύ μεγάλης αξίας, έτσι και πεταγόταν σχόλιο πολύ ηπιότερου τύπου από το 'καλά να πάθει', μετά έπεφτε φοβερό κράξιμο περί 'γειτονικής κατσίκας'.
Ο προβληματισμός μου είναι πάρα πολύ απλός και δεν καταλαβαίνω που βρίσκεται η υπερβολή και η καχυποψία.
εεπ καταλαβαίνω ότι δεν θες να το συνεχίσεις, αλλά θα με ενδιέφερε να μάθω σε τι υπερέβαλα και ως προς τι είμαι καχύποπτος; Γιατί δεν καταλαβαίνω που κολλάνε αυτές οι λέξεις.Επίσης, ότι 'εγώ μάλλον δεν βρίσκω βλακώδη την κίνηση', είναι ένα παντελώς αυθαίρετο συμπέρασμά σου, που δεν προκύπτει από το οτιδήποτε.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
+1 στον mjacob...Κάποιοι δεν μας θέλουν στην Ευρωζώνη, είπε ο Ευ.Βενιζέλος στον Κ.Παπούλια
ολοι τους ξερουμε πλεον
και ειναι αυτοι που αφου επι 40χρονια κατεκλεψαν οτι μπορουσαν, οδηγησαν τη χωρα στη χρεοκοπια, και τωρα το παιζουν ηρωες που 'διαπραγματευονται σκληρα' για την παραμονη στην ΕΕ.
-
'Ο κ. Βενιζέλος τόνισε στον Κ.Παπούλια ότι «ο κίνδυνος σε κάθε περίπτωση είναι μεγάλος. Και το δίλημμα είναι θυσίες και περικοπές ή εθνική καταστροφή» και συμπλήρωσε: «Πρέπει να πούμε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Αυτό είναι το δίλημμα της δικής μας γενιάς».'
Αυτή την κουβέντα την ακούω απο τα πρώτα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πεταλωτής....(δε λεμε για πιο πριν). Μας χορτάσανε αλήθειες....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ολοι τους ξερουμε πλεονκαι ειναι αυτοι που αφου επι 40χρονια κατεκλεψαν οτι μπορουσαν, οδηγησαν τη χωρα στη χρεοκοπια, και τωρα το παιζουν ηρωες που 'διαπραγματευονται σκληρα' για την παραμονη στην ΕΕ.
ποιος τους ψηφιζε ολους αυτούς καμαρι μ' ;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
να αναρωτηθώ αν το πρόβλημα έγκειται στη μορφή της αποθήκευσης των χρημάτων που σας προκαλεί το χλευασμό;Γιατί φαντάζομαι -και διορθώστε με αν κάνω λάθος- ότι αν αντί για εκτυπωμένα χαρτάκια τα είχε σε μορφή αυτοκινήτου στο γκαράζ, πίνακα στον τοίχο, σπίτι καθαυτό κλπ και του το έκαιγαν/έκλεβαν/whatever δεν θα μιλούσατε με το ίδιο τρόπο(;)
Απλώς συνηθισμένος στις αντίθετες αντιδράσεις όταν δεν μιλάμε για μετρητά (ακολουθούμενες από τα 'την κατσίκα του γείτονα' κλπ φαιδρά), μου δημιουργήθηκε η απορία
Για να παρεις τοσο cash στο σπιτι πρεπει να είσαι μπετοβλακας ή να έχεις συνολικη περιουσία €10,000,000 και για κάποιο λόγο να χρειαζεσαι τόσα μετρητά (συνηθως σε παράνομες δραστηριότητες).
Εγώ το εγραψα ευγενικα 'ατυχής επιλογή'. Ετσι έχουν τα ρίσκα. αλλωτε σου βγαίνουν και άλλωτε οχι.
Αν του έχουν φορολογηθεί όπως ορίζει ο νομοθέτης μια χαρά.
Αν τα έχει μη φορολογημένα και αν τυχον αυτο μπορούσε να αποδειχθει θα τον έκραζα και άλλο.
Ολες οι ενεργειες μας κρινονται απο κάποιους.
Οπως κάποιοι κρινουν εμένα, έτσι και εγω κρίνω όποιον και όπως γουστάρω.
Σε άλλους αρεσει σε άλλους όχι.
Δημοκρατία γαρ.Και να πάμε στο ουσιαστικο του πράγματος... Πες ότι έσκαγε η χώρα και μετά από μια βδομαδα ο κύριος εμφανιζόταν με 100αρικο στον Μαυραγωρίτη, Δεν θα τον έπαιρναν χαμπάρι? Παλι θα τα έχανε τα λεφτά! Είμαι 100% σιγουρος.
Αυτός που κάνει πλιάτσικο για ένα κινητό δεν μασάει για 270k να σου απαγάγει ακόμα και το παιδί. -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ολοι τους ξερουμε πλεον
και ειναι αυτοι που αφου επι 40χρονια κατεκλεψαν οτι μπορουσαν, οδηγησαν τη χωρα στη χρεοκοπια, και τωρα το παιζουν ηρωες που 'διαπραγματευονται σκληρα' για την παραμονη στην ΕΕ.
ποιος τους ψηφιζε ολους αυτούς καμαρι μ' ;
εγω, εσυ, συγγενεις μας, φιλοι μας
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Για να παρεις τοσο cash στο σπιτι πρεπει να είσαι μπετοβλακας ή να έχεις συνολικη περιουσία €10,000,000 και για κάποιο λόγο να χρειαζεσαι τόσα μετρητά (συνηθως σε παράνομες δραστηριότητες).
Εγώ το εγραψα ευγενικα 'ατυχής επιλογή'. Ετσι έχουν τα ρίσκα. αλλωτε σου βγαίνουν και άλλωτε οχι.
[...]
Δημοκρατία γαρ.βρε σύμφωνοι.
Οπότε, για να ματα-ξανα-επανα-επιστρέψω στην αρχική ερώτηση, και όποιου του κάψουν το αμάξι των 200.000€ που κρατάει στο σπίτι του, καλά να πάθει γιατί κάποια ρίσκα άλλοτε σου βγαίνουν και άλλοτε όχι [άσε που μικρότερο το ρίσκο γιατί εκεί το έχει και ασφαλισμένο, αλλά όπως και να το κάνεις κάποια σημαντική οικονομική ζημιά θα υπάρχει] -
-
Καλως τονε κι'ας αργησε ( ο Παπουλιας ).Οι αλλοι οι σωτηρες του εθνους ποτε θα τον μιμηθουν...Εστω και για τα ματια του κοσμου.....
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
[...]
Δημοκρατία γαρ.βρε σύμφωνοι.
Οπότε, για να ματα-ξανα-επανα-επιστρέψω στην αρχική ερώτηση, και όποιου του κάψουν το αμάξι των 200.000€ που κρατάει στο σπίτι του, καλά να πάθει γιατί κάποια ρίσκα άλλοτε σου βγαίνουν και άλλοτε όχι [άσε που μικρότερο το ρίσκο γιατί εκεί το έχει και ασφαλισμένο, αλλά όπως και να το κάνεις κάποια σημαντική οικονομική ζημιά θα υπάρχει]Tα μετρητά έιναι άλλη κατηγορία μην το συγκρινεις.
Τα αυτοκίνητα, σπίτι, ο πίνακας κλπ είναι ένα περιουσιακο στοιχείο το οποίο ασφαλίζεται. Ανακτάται την υγεία μας να έχουμε.Τέλος θα σου πω ειλικρινά επειδή μέσα μου νιώθω από τους τιμιώτερους Έλληνες, αγαπώ την πατρίδα μου όσο τίποτα άλλο, θέλω να μην υπάρχει φτώχεια και ανέχεια στον κόσμο, δεν κλέβω ούτε ένα Euro από την εφορία (γιατι το έχω σαν φιλοσοφια ζωής σε βαθμό που τσακώνομαι με πολύ κόσμο), ξέρω πολύ καλα τα δρώμενα και μπορώ να καταλάβω σε μεγάλο βαθμό πως διαχειριζονται τα οικονομικά τους οι συνομιλητής μου, ειμαι κοντά στα 'hot Spot' μερη της χώρας που κυκλοφορουν οι 'εχοντες' και ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ τα τόσα χρόνια αδικιας εις βάρος μου με κάνουν να λέω στα παπακια μου η κατσικα του γείτονα.
-
ειναι ακομα μεσημερι...τοση θλιψη δεν εχω μαζεψει σε μια μερα στη ζωη μου...
δεν θα περιγραψω τι εγινε...απλα πλεον πιστευω οτι αυτο θα ξεσπασει πολυ γρηγορα καπου.
Δεν παει αλλο η κατασταση
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!