-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
οπως το ξερουμε ολοι εκτος γερμανιας θελουμε 1.5 τρις.....Α!!! και η πλακα ειναι που οι Ινδοι εδω ανησυχουν για μας και την κριση μας γιατι και σε αυτους πεφτει η ρουπια τους!!!
το 1,5 πολλαπλασιασε το επι 3 η 4...
-
-
Θα το πω μια τελευταια φορα,το ευρωομολογο ξεχαστε το,προκειται για μια απο τις πιο ηλιθιες ιδεες που ακουστηκαν ποτε.Ειναι ακρως απογοητευτικο οτι ο Μοντι στην Ιταλια αφου ειδε ολο το δικο μας χαλι 2 χρονια τωρα, το μονο που εκανε ειναι να επαναφερει μια ιδεα του GAP κοπιαροντας τις ιδιες κινησεις απελπισιας και άγνοιας.
Ή θα μπει μπροστα η πρέσα με τα ευρω ή θα αποκτησουν αξια στο ebay ολα τα αναμνηστικα που αφορουν την ΟΝΕ,χρονοδιαγραμμα ολικης καταστροφης αγνωστο,απο μία ώρα εώς 5 χρονια.
Σε οτι αφορα εμας τα χρονικα περιθωρια ειναι πολυ πιο στενα,ακομα και αν παρουμε αμεσα την 6η δοση αυτο μπορει να μην αρκει ουτε καν για την βραχυχρονια επιβιωση μας. -
Πάντως γενικά ο Σαμαράς φαίνεται σκληρός. Ας μην ξεχνάμε ότι υπέστη 15 χρόνια τέλειας απομόνωσης επειδή επέμενε για το Σκοπιανό να μην υπάρχει καμία αναφορά στη λέξη 'Μακεδονία', οπότε και τον απέπεμψε ο παλαιός Καραμανλής. Τώρα έπαιξε πάλι το βαρύ πεπόνι. Οι διαπιστώσεις αφορούν τον χαρακτήρα. Φαίνεται σκληρός.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Πάντως γενικά ο Σαμαράς φαίνεται σκληρός. Ας μην ξεχνάμε ότι υπέστη 15 χρόνια τέλειας απομόνωσης επειδή επέμενε για το Σκοπιανό να μην υπάρχει καμία αναφορά στη λέξη 'Μακεδονία', οπότε και τον απέπεμψε ο παλαιός Καραμανλής. Τώρα έπαιξε πάλι το βαρύ πεπόνι. Οι διαπιστώσεις αφορούν τον χαρακτήρα. Φαίνεται σκληρός.Σαν την καρδια ενος μαρουλιου.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Φαίνεται σκληρός.Ηταν σκληρος και τον φωναζανε 'βιταμ'.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Πάντως γενικά** ο Σαμαράς φαίνεται σκληρός**. Ας μην ξεχνάμε ότι υπέστη 15 χρόνια τέλειας απομόνωσης επειδή επέμενε για το Σκοπιανό να μην υπάρχει καμία αναφορά στη λέξη 'Μακεδονία', οπότε και τον απέπεμψε ο παλαιός Καραμανλής. Τώρα έπαιξε πάλι το βαρύ πεπόνι. Οι διαπιστώσεις αφορούν τον χαρακτήρα. Φαίνεται σκληρός.Μιλάμε τώρα για τον ανθρωπο 'κωλοτουμπα' που το έπαιζε ιστορία λίγες μέρες και στο τέλος υπέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες (οπως ολοι περιμέναμε). Τον ανθρωπο που το έπαιζε Che, απέναντι στα μνημόνια και σία και στο τέλος τα ασπάστηκε ολα πλήρως.
Ναι. Πολύ σκληρός χαρακτήρας και ακέραιος στα πιστεύω του.
Ε ρε πουστη μου.... θέλω πολυ να βγει στις εκλογές κανα ΚΚΕ, κανα ΣΥΡΙΖΑ... να δω που θα βάλουν τις υπογραφές του Σαμαρά και Παπανδρέου τα μαλακισμένα της Ευρώπης.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ξέρουμε πόσο μέσο όρο πληθωρισμό είχαμε ανά έτος στην Ελλάδα? Υπάρχει πουθενά καμμία λίστα για τα τελευταία 30 χρόνια π.χ.?Η τράπεζα της ελλάδος έχει αναλυτικότατα στατιστικά στο site της. Για τον πλυθωρισμό ειδικά εδώ: http://www.bankofgreece.gr/BoGDocuments/ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ_για_ιστοσελίδα_TE.xls
-
Αναλυτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό ανά μήνα από το 1959! Δεν έχω λόγια.
-
Επαναδιαπραγμάτευση ζητά η Ιρλανδία
H ιρλανδική κυβέρνηση, ένα χρόνο μετά την αναγκαστική καταφυγή της στους δανειστές, Ε.Ε. και ΔΝΤ, εκτιμά ότι αποτελεί «άδικο φορτίο» η αποπληρωμή των χρεών των τραπεζών της χώρας, και επιθυμεί ελάφρυνσή του.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112691465 -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Πάντως γενικά** ο Σαμαράς φαίνεται σκληρός**. Ας μην ξεχνάμε ότι υπέστη 15 χρόνια τέλειας απομόνωσης επειδή επέμενε για το Σκοπιανό να μην υπάρχει καμία αναφορά στη λέξη 'Μακεδονία', οπότε και τον απέπεμψε ο παλαιός Καραμανλής. Τώρα έπαιξε πάλι το βαρύ πεπόνι. Οι διαπιστώσεις αφορούν τον χαρακτήρα. Φαίνεται σκληρός.
Μιλάμε τώρα για τον ανθρωπο 'κωλοτουμπα' που το έπαιζε ιστορία λίγες μέρες και στο τέλος υπέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες (οπως ολοι περιμέναμε). Τον ανθρωπο που το έπαιζε Che, απέναντι στα μνημόνια και σία και στο τέλος τα ασπάστηκε ολα πλήρως.
Ναι. Πολύ σκληρός χαρακτήρας και ακέραιος στα πιστεύω του.
Ε ρε πουστη μου.... θέλω πολυ να βγει στις εκλογές κανα ΚΚΕ, κανα ΣΥΡΙΖΑ... να δω που θα βάλουν τις υπογραφές του Σαμαρά και Παπανδρέου τα μαλακισμένα της Ευρώπης.
Οι επόμενες εκλογές είναι το στοίχημα. Μικρά κόμματα. Μπας και αλλάξει η νοοτροπία του σας πηδάμε και μας λέτε ευχαριστώ.
Η γερμανία απορώ τί παιχνίδι παίζει. Θέλει όλες τις άλλες χώρες να λειτουργούν όπως αυτή....εκεί που την βολεύει βέβαια. Ε δεν γίνεται κυρά μου. Πώς να το κάνουμε δηλαδή. Πάντα υπάρχει μία μέση οδός. Δεν νομίζω και ποτέ οι γερμανοί να ήταν λάτρεις αυτής βέβαια.. Κυβερνήσεις πέφτουν και ανεβαίνουν πρωθυπουργοί πρώην τραπεζίτες, υπάλληλοι εταιριών που πουλούσαν στην ''αγορά'' swaps και λοιπά προϊόντα που οδήγησαν εδώ που οδήγησαν. Είναι ή δεν είναι μια τρέλα αυτό. Δεν κολλάει το μυαλό?
Σπίτια κλείνουν, επιχειρήσεις το ίδιο. Η φτώχεια έχει μπει σε σπίτια που προηγουμένως δεν περνούσε ούτε απ'εξω. Ρευστό μηδέν στις επιχειρήσεις. Ο κόσμος δεν καταναλώσει, το χρήμα δεν γυρνάει και όσο απέμεινε (έμεινε άραγε) πάει σε χαράτσια.
Ο τόπος ζει τον αργό θάνατο και την απίστευτη μιζέρια. Το βλέπουμε κάθε μέρα γύρω μας, στους φίλους μας, γείτονες, στην αγορά με τα άδεια μαγαζιά, τα κατεβασμένα ρολά κλπΕδώ ζορίζονται άνθρωποι που ανέκαθεν ήταν συντηρητικοί και χωρίς κανένα δάνειο. Δεν μπορώ να φανταστώ τί κάνουν όσοι έχουν ανοίγματα σε τράπεζες
-
τα ευρωομόλογα δεν είναι τίποτε άλλο από το τελευταίο βήμα πριν την κοπή πληθωριστικού χρήματος. αν λειτουργήσουν ως ανάχωμα και υπάρξει ανάπτυξη, επενδύσεις, χρηματιστηριακή ευφορία τότε όλα έχουν καλώς...αν χτυπήσει παρ' όλα αυτά η ύφεση και την κεντρική ευρώπη τότε δεν θα αποφύγει η ΕΚΤ (όσο και να αντιδρούν οι γερμανοί που φοβούνται τον πληθωρισμό σαν το διάβολο το λιβάνι) τις υπερωρίες στο νομισματοκοπείο της.
και όλα τα παραπάνω πολύ πριν απειληθεί η ύπαρξη του ευρώ όπως προαναγγέλλουν αμερικανάκια, όχι γιατί τα ευρωέθνη αντιμετωπίζουν σοβινιστικά το κοινό νόμισμα αλλά γιατί μια επαναφορά στα εθνικά νομίσματα θα ανέτρεπε οικονομικά το σύμπαν. -
Σήμερα το πρωί είχε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ συνέντευξη με τον Σκαπέρδα (νομίζω ότι είχε αναρτήσει ο komis1 ένα κείμενό του), ο οποίος πρότεινε την έξοδο από το ευρώ γιατί η προσπάθεια για εσωτερική υποτίμηση (ενός σκληρού νομίσματος όπως το ευρώ) δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα.
Οι οικονομολόγοι του φόρουμ θα τα ξέρουν καλύτερα, αλλά θα συμφωνήσω με αυτή την πρόταση. Εδώ ένα ακόμα άρθρο του που εξηγεί την προτεινόμενη λύση:
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=429604&h1=true
Βέβαια, στην Ελλάδα, όπου το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό, δεν ξέρω κατά πόσο όλα αυτά είναι ρεαλιστικά. Όταν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη αποφασίζουν για τη νέα μορφή της ευρωζώνης κι εμείς ασχολούμαστε με την υπογραφή του Σαμαρά και τα μικροκομματικά παιχνίδια των υπολοίπων επαγγελματιών της πολιτικής - χωρίς να συμμετέχουμε σε κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν το μέλλον μας και αφήνουμε άλλους να αποφασίσουν για εμάς - πιστεύω ότι δεν υπάρχει διέξοδος από την κρίση υπό το υπάρχον πολιτικό σύστημα.
-
1.33..... η σχεση με το δολλαριο...
-
Ράιχενμπαχ: Η Ελλάδα δε βρίσκεται ακόμη στον πάτο.
http://www.skai.gr/news/finance/article ... ston-pato/
Χαίρε βάθος αμέτρητο
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Οι επόμενες εκλογές είναι το στοίχημα. Μικρά κόμματα. Μπας και αλλάξει η νοοτροπία του σας πηδάμε και μας λέτε ευχαριστώ.
Ασε ρε Kon5... δεν τρέφω ελπίδες στο στοίχημα που θέτεις. Πριν μέρες άκουγα μια συζήτηση στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και πέρνανε ακροατές τηλέφωνο. Σου αναφέρω χαρακτηριστικά 2 απο τα τηλεφωνήματα που με αποκαρδίωσαν.
Κυράτσα 1: 'εγώ απο το Πασοκ είμαι πολύ ευχαριστημένη...' (ηταν συνταξιουχος κιόλας... και με όποιες περικοπές και φόρους, παραυτά ήταν ευχαριστημένη και αισθανόταν πως την έσωζε το ΠΑΣΟΚ)
Κυράτσα 2: 'να ξαναέρθει ο Καραμανλής νας μας σώσει. Τον φάγανε οι μεγάλες δυνάμεις. Προσπάθησε να μας προειδοποιήσει...'
ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ!!! και καπως έτσι σκέφτεται ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που έχει κάποια ηλικία... και τρομάζω στην ιδέα πως μεταφέρουν τις πολιτικές τους αγκυλώσεις με όποιο αντίκτυπο στις κάλπες.
ps: ακόμα ένα γειτονικό κατάστημα στο γραφείο μου έβγαλε σήμερα ξεπούλημα λόγω λουκέτου... Δεν βλέπω πως θα επιβιώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και γενικώς η αγορά με τέτοια καθίζηση....όλα είναι αλυσίδα....
-
Οι κυρατσούλες 1 και 2 αποτελούν τη βάση των κομμάτων, αυτό το σκληρό 10-20% (το πολύ) που πολύ δύσκολα δεν ψηφίζει το ίδιο κόμμα ως το θάνατο.
Διορίστηκαν ή βόλεψαν τα παιδιά τους, πήραν εφάπαξ, σύνταξη, κλειστές επαγγελματικές άδειες με χαρτάκι της κλαδικής, δεν έχουν λόγο να μην επιστρέψουν την ευεργεσία εσαεί. -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Σήμερα το πρωί είχε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ συνέντευξη με τον Σκαπέρδα (νομίζω ότι είχε αναρτήσει ο komis1 ένα κείμενό του), ο οποίος πρότεινε την έξοδο από το ευρώ γιατί η προσπάθεια για εσωτερική υποτίμηση (ενός σκληρού νομίσματος όπως το ευρώ) δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα.Οι οικονομολόγοι του φόρουμ θα τα ξέρουν καλύτερα, αλλά θα συμφωνήσω με αυτή την πρόταση. Εδώ ένα ακόμα άρθρο του που εξηγεί την προτεινόμενη λύση:
Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε.
Όσο υπάρχει το € πρέπει και η Ελλάδα να εξακολουθήσει να είναι σ'αυτό (παρόλο που ξέρουμε πόσο χάλια είναι η κατάσταση) . Αν διαλυθεί όλη η Ευρωζώνη οκ τότε ας επιστρέψουμε στην δραχμή. Εάν τυχόν βγούμε από το € χωρίς παράλληλα να διαλυθεί αυτό, τότε θα είναι απόλυτη η καταστροφή για την χώρα. Σκεφτείτε μόνο ότι αυτόματα θα δημιουργηθούν στο εσωτερικό της χώρας 2 οικονομίες, του € (που έχουν πολλοί σε σεντούκια στα σπίτια τους) και της συνεχώς υποτιμημένης δραχμής.Επίσης μην κολλάτε στο παράδειγμα της Αργεντινής. Καμία σχέση...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αγαπητε μου φιλε δυστυχως και τα αριστερα κομματα διεπονται απο κανονες που ειναι αυστηρα κομματικοι....Δες ορισμενες ενεργειες κομματικων μαριονετων που γραφουν το γενικο και κοινο συμφερον στα παλαιοτερα των υποδηματων μην πω καπου αλλου και με πειτε βωμολοχο.....Ο αποκλεισμος των κρουαζιεροπλοιων ωφελησε την Ελλαδα;Η αναρτηση των τεραστιων πανο στην Ακροπολη ηταν διαφημηση της Ελλαδας;Ο αλληλοξυλοδαρμος διαδηλωτων μπροστα στη Βουλη ηταν 'ελευθερια του συνερχεσθαι';
Δυστυχως ολα τα δειγματα του ΠΩΣ θα διοικησουν αν και οποτε παρουν την εξουσια δεν ειναι και πολυ δημοκρατικα....
Θεωρω ομως οτι μια μικρη ενισχυση των μετριοπαθων αριστερων (κομματων και αποκομματων) ισως συνεφερει τους ισχυρους και ισως αποβαλουν τις μεχρι τωρα νοοτροπιες,οπως το λες και συ εξαλλου. -
Το μόνο σίγουρο είναι πως δημοκρατικό δεν είναι το μόρφωμα που μας κυβερνά τώρα με πρωθυπουργό πρώην διοικητή της τράπεζας την ελλάδος που εκείνη την περίοδο μας πουλούσαν swap. Και τα πουλούσε ο αντιπρόεδρος της GS τότε νυν πρωθυπουργός της Ιταλίας. Δεν σου λέει κάτι αυτό?
Τα πανό, η αγανάκτιση του κόσμου και λοιπά επεισόδια δεν ήρθαν από το πουθενά. Είναι αγανάκτηση, θυμός, οργή ανθρώπων που χάνουν σπίτια, οικογένειες, χάνουν τη ζωή τη δική τους και βλέπουν να χάνεται και των παιδιών τους. Με αυτό το δεδομένο δεν βλέπω τπτ κακό.
Να κάνω μια πρόβλεψη? Νέο Κάϊρο, όπου η τωρινή κυβέρνηση δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές?
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!