-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Από κει και πέρα την τακτική δεν αυξάνω το ενοίκιο παρ' ότι το λέει το συμβόλαιο την ακολουθεί πολύς κόσμος απλά για να τα έχει καλά με τους ενοίκους του και δεδομένου ότι δεν τα έχει απόλυτη ανάγκη τα χρήματα (ακόμα και προ κρίσης). Υπάρχουν όμως και παραδείγματα μαλακανθρώπων που παρότι ήταν αποδέκτες αντίστοιχης συμπεριφοράς αποφάσισαν να σταματήσουν να πληρώνουν με το έτσι θέλω. Να 'ναι καλά λοιπόν τα ελληνικά δικαστήρια που μετά από 2+ χρόνια στα δικαστήρια άμεσα εκτελεστέα απόφαση έξωσης δεν έχουν εκδόσει ακόμα (σε πρώτο βαθμό έχει εκδοθεί) και με χρέος 20000+ χιλιάδες € οι 'ενοικιαστές' χρησιμοποιούν ακόμα χαλαροί και άνετοι το γραφείο χωρίς να μπορούμε να τους κάνουμε τίποτα. Αμα είναι να σου τύχει λοιπόν δεν έχει πάντα σημασία αν θα έχεις κάνει ή όχι την αύξηση...
Ειχα σπασει το κεφαλι μου προσπαθωντας να καταλαβω τι ηταν αυτο που δεν καταλαβαινα στα ποστ μερικων εδω μεσα......εισοδηματιες μερικων χιλιαδων ευρω το μηνα,παραδιδουν αδιακοπα και με περισσιο ζηλο,μαθηματα σκληρης λιτοτητας ....ευχαριστω δε θα παρω.
(αντε να πλακωσει και κανενας του ΣΕΒ να μας κανει φροντιστηριο γιατι πολυ αερα πηραμε)
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Τι θα κάνουμε, που λέει ο Λένιν κι ο φίλος μου ο Πάνος ο καφετζής; Από δω και πέρα τι;
...........................
Λοιπόν ποιος θα σπάσει αυτές τις φλύκταινες; Ποιος θα βάλει το πυρωμένο σίδερο σ’ αυτές τις κακοφορμισμένες πληγές;Το ποιός βέβαια, παραμένει ως αναπάντητο ερώτημα....
Επανερχόμενος στο θέμα για τα μικρομάγαζα, θυμήθηκα το εξής για αρκετά μικρομάγαζα στην επαρχία :
Κλασσική περίπτωση, ειδικά τη δεκαετία 80-90, ηταν να χτίζονται διορωφάκια, στα οποία, με την βοήθεια των γονιών και πουλώντας κάνα κτήμα, τα 'παιδιά' (συνήθως νιόπαντρα ζευγάρια), ειχαν απο κάτω το μαγαζί-άκι και μέναν απο πάνω.
Μοναδικό καλό οτι δεν πλήρωναν ενοίκιο, αλλά ουσιαστικά καμμία γνώση της δουλειάς που εκανε το μαγαζί. Αρκει να μην χαρακτηρισθούν απο την κλειστή κοινωνία 'άνεργοι-ανεπρόκοποι'. Μερικοί κατάφεραν να βγαζουν το ψευτο-μεροκάματο, ενω ετσι και αλλιως οι γονείς συμπληρώναν για το συσσίτιο (κοτούλες-μαρουλάκια κλπ).
Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, το 'μαγαζι' ηταν ή κατέληγε .... -
Ο χρήστης madox έγραψε:
Από κει και πέρα την τακτική δεν αυξάνω το ενοίκιο παρ' ότι το λέει το συμβόλαιο την ακολουθεί πολύς κόσμος απλά για να τα έχει καλά με τους ενοίκους του και δεδομένου ότι δεν τα έχει απόλυτη ανάγκη τα χρήματα (ακόμα και προ κρίσης). Υπάρχουν όμως και παραδείγματα μαλακανθρώπων που παρότι ήταν αποδέκτες αντίστοιχης συμπεριφοράς αποφάσισαν να σταματήσουν να πληρώνουν με το έτσι θέλω. Να 'ναι καλά λοιπόν τα ελληνικά δικαστήρια που μετά από 2+ χρόνια στα δικαστήρια άμεσα εκτελεστέα απόφαση έξωσης δεν έχουν εκδόσει ακόμα (σε πρώτο βαθμό έχει εκδοθεί) και με χρέος 20000+ χιλιάδες € οι 'ενοικιαστές' χρησιμοποιούν ακόμα χαλαροί και άνετοι το γραφείο χωρίς να μπορούμε να τους κάνουμε τίποτα. Αμα είναι να σου τύχει λοιπόν δεν έχει πάντα σημασία αν θα έχεις κάνει ή όχι την αύξηση...
Ειχα σπασει το κεφαλι μου προσπαθωντας να καταλαβω τι ηταν αυτο που δεν καταλαβαινα στα ποστ μερικων εδω μεσα......εισοδηματιες μερικων χιλιαδων ευρω το μηνα,παραδιδουν αδιακοπα και με περισσιο ζηλο,μαθηματα σκληρης λιτοτητας ....ευχαριστω δε θα παρω.
(αντε να πλακωσει και κανενας του ΣΕΒ να μας κανει φροντιστηριο γιατι πολυ αερα πηραμε)Εγώ καθόλου δεν κατάλαβα αυτά που κατάλαβες από το παραπάνω.
Δύο+ χρόνια χρωστούμενα = 20.000+ ευρώ μας κάνουν μηνιαίως κάπου 800 ευρώ το μήνα, εκ των οποίων η εφορία παίρνει από 20-40%, ήτοι στο τέλος μένουν κάπου 650 ως και 500 καθαρά.Το εκμισθωμένο ακίνητο 'τους' ανήκει, άρα μάλλον ανήκει στην οικογένεια του γράφοντος (αφού ο ίδιος κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι παντρεμένος).
Δηλαδή ποιος είναι ο πλουτοκράτης που τολμά να παραδίδει 'μαθήματα'; Αυτός που έχει ένα ακινητάκι που του αφήνει ένα βασικό μισθό το μήνα και κατά πάσα πιθανότητα φορολογήθηκε 4 φορές γι' αυτό (στο αρχικό του εισόδημα, κατά την αγορά, για τη διατήρηση και τώρα για την εκμετάλλευση);
-
+oo σε αυτόν τον Κρανιδιώτη και ειδικά σε αυτό που ξεκαθαρίζει αρκετά πράγματα
Το ίδιο αλώβητο νταβαντζίδικο σύστημα που κρατάει ερμητικά κλειστή την επιχειρηματικότητα, υπερτιμολογεί τα έργα, ελέγχει ΜΜΕ κι έχει υπαλλήλους και συνεταιράκια πολιτικούς με υπεράκτια «συνείδηση».
Σχετικά με τα μικρομάγαζα. Κάτι έλεγα για πολιτική και αγοραστική δύναμη του κάθε πολίτη-καταναλωτή. Ψήφος και πορτοφόλι. Όπως είπε και ο manos εγώ δίνω το χρήμα μου εκεί που με σέβεται ο άλλος περισσότερο. Όταν και εγώ στη δουλειά μου είμαι ευγενικός με τον όποιο πελάτη (σημαντικό και ασήμαντο) θεωρώ αυτονόητο και το αντίστροφο.
Πάρτε το χαμπάρι το 'αγοράζετε ελληνικά προϊόντα δια το καλό του τόπου' πέθανε. Τώρα υπάρχει καταναλωτής-πελάτης και το πορτοφόλι του. Όποιος το σέβεται κερδίζει μακροπρόθεσμα. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Δεύτερος η υπηρεσία που προσφέρουν, στα φέρνουν στα πόδια τα εμπορεύματα, διαλέγουν για σένα, παζαρεύουν για σένα, κάθονται και σου εξηγούν τι κάνει το καθετί, μπλα μπλα μπλα.
πολλά επαρχιακά (κυρίως) μαγαζάκια δεν κάνουν σχεδόν τίποτα απ αυτά και όντως δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
τα μικρομάγαζα έκλεισαν ακριβώς γιατί οι ιδιοκτήτες ήταν ξινοί και βαριά πεπόνια και καμία σχέση δεν είχαν με την εξυπηρέτηση που λέει ο Τάσος (στα τελευταία και αφού τους είχε μπει το αγγούρι πήγαν να ξυπνήσουν αλλά το πλοίο είχε σαλπάρει) συν την ελεεινή και κοντόφθαλμη πρακτική να πουλάνε στον καθένα όσο τον κόβουν.
άμα σου έχει λείψει αυτό μετά απο συναλλαγές με γυαλισμένες πολυεθνικές μπορείς και τώρα να πας σε μαγαζάκια στο κέντρο (Βοτανικό-Μεταξουργείο κλπ) να ξανανιώσεις τη γλύκα.οουυυυυυυστ λέμε
Το πρόβλημα δεν είναι το ξεσκαρτάρισμα των κακών επαγγελματιών αλλά η εξαφάνιση μιας τάξης, ένα ολοκληρωτικό ολοκαύτωμα μιας μερίδας επαγγελματιών που ισοπεδώθηκαν απο τα μεγάλα κεφάλαια όπως Σούπερ μάρκετ, πολυεθνικές κλπ. Η ερώτηση είναι μία. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε παίζουν το παιγνίδι τους όπως γουστάρουν και μας χορεύουν στο ταψί σαν καταναλωτές λειτουργώντας σαν καρτελ η όχι;
Η απασχόληση έχασε η όχι;
Το συνάλλαγμα φεύγει έξω η όχι;
Το κράτος χάνει απο φόρους, τα ταμεία ζημιώνονται η όχι;το ξεσκαρτάρισμα των καλών επαγγελματιών θες να πεις, γιατί η πλειονότητα είτε ξεκίνησε είτε διολίσθησε σε κακούς και απλά συντηρούνταν ελλείψει εναλλακτικών. μόλις φάνηκαν οι εναλλακτικές χάσανε τη μπάλα απο την ορμή της μετακίνησης.
τα ερωτήματα που βάζεις να τα λύσει ο Υπουργός Οικονομίας κ Οικονομικών γιατί απο όσο μπορώ να καταλάβω μου/μας ζητάς να τα λύσουμε μετακυλίοντάς τα στο δικό μας πορτοφόλι.
ε λοιπόν όχι, διαμοιρασμός της χασούρας δεν θα γίνει οικειοθελώς.(αυτό και αν είναι οντοπικ για ΔΝΤ)
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγώ καθόλου δεν κατάλαβα αυτά που κατάλαβες από το παραπάνω.
Δύο+ χρόνια χρωστούμενα = 20.000+ ευρώ μας κάνουν μηνιαίως κάπου 800 ευρώ το μήνα, εκ των οποίων η εφορία παίρνει από 20-40%, ήτοι στο τέλος μένουν κάπου 650 ως και 500 καθαρά.Το εκμισθωμένο ακίνητο 'τους' ανήκει, άρα μάλλον ανήκει στην οικογένεια του γράφοντος (αφού ο ίδιος κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι παντρεμένος).
Δηλαδή ποιος είναι ο πλουτοκράτης που τολμά να παραδίδει 'μαθήματα'; Αυτός που έχει ένα ακινητάκι που του αφήνει ένα **βασικό μισθό το μήνα **και κατά πάσα πιθανότητα φορολογήθηκε 4 φορές γι' αυτό (στο αρχικό του εισόδημα, κατά την αγορά, για τη διατήρηση και τώρα για την εκμετάλλευση);
Δε ξερω ποσα ακινητα εχει και ουτε με ενδιαφερει.Το σχολιο δεν αφορα μονο τον ιδιο.Προφανως ανηκεις στην ιδια κατηγορια αφου αποφασισες να γινεις συνηγορος του.Δεν με αφορουν αποψεις αλλων σε θεματα που σχετιζονται με την επιβιωση μου, απο ατομα που εχουν λυσει τα προς το ζην.
Τα περι 'ακινητακι' και φορων δεν καταλαβαινω που κολλανε.Μηπως να κανουμε κανενα ερανο για να γινει το ακινητακι κανονικο ακινητο και να του υψωσουμε αγαλμα επειδη πληρωνει φορους -
Καταλαβαίνεις τι λες;
Ότι αυτός που έχει 'οικογενειακώς' ένα ακίνητο που του αφήνει 600 ευρώ και μία θέση σε ιδιωτική εταιρεία είναι βολεμένος και έχει λύσει το πρόβλημά του, το 'προς το ζην' του!Άλλοι έχουν λύσει το πρόβλημά τους και για ξεκάρφωμα πετάνε δήθεν επαναστατικές αρλούμπες που, αν εφαρμοστούν, θα στείλουν στις χωματερές εκατομμύρια Έλληνες να τσακώνονται με τους 'ρομά' για καμιά κονσέρβα. Ή είναι καλοβολεμένοι σε θέσεις του στενού και ευρύτερου κρατικού μηχανισμού και απαιτούν να μην απωλέσουν ούτε 10% από το εισόδημα που προκύπτει αποκλειστικά από τους λοιπούς φορολογούμενους, άμεσους και έμμεσους.
-
Εχω συγγενή ά βαθμου, ΚΚΕ απο τα γεννοφάσκια της, οδοντίατρος, με ιατρείο στην επαρχία.
Στην ιδια πολη, υπάρχουν αλλοι 9-10 οδοντίατροι. Η ιδια, εινια η ακριβοτερη - με διαφορα- απο ολους τους άλλους. Αν δεχτω οτι ειναι οντως καλύτερη απο ολους τους αλλους στη δουλειά της, γιατι δεν ειναι φθηνότερη έστω και ελάχιστα, ωστε να δίνει την ευκαιρία στο 'λαό' για καλύτερη περίθαλψη, αφού το καπιταλιστικό κράτος δεν μεριμνά?
Βέεβαια, έκανε την υπέρβαση και παντρεύτηκε έναν ξυλουργό (τίποτε προσωπικό με το επάγγελμα) και όχι κάποιον υψηλού μορφωτικού-κοινωνικού επιπέδου. Να τονίσω ομως οτι εμφανισιακά, αν και 45άρα, εχει πολλά κοινά με την Πρόεδρο ...
Και ο αδελφός της, ομοίως ΚΚΕ, κατέχει υψηλή διοικητική θέση στον υπεχρεωμένο ΟΣΕ... -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Εχω συγγενή ά βαθμου, ΚΚΕ απο τα γεννοφάσκια της, οδοντίατρος, με ιατρείο στην επαρχία.
Στην ιδια πολη, υπάρχουν αλλοι 9-10 οδοντίατροι. Η ιδια, εινια η ακριβοτερη - με διαφορα- απο ολους τους άλλους. Αν δεχτω οτι ειναι οντως καλύτερη απο ολους τους αλλους στη δουλειά της, γιατι δεν ειναι φθηνότερη έστω και ελάχιστα, ωστε να δίνει την ευκαιρία στο 'λαό' για καλύτερη περίθαλψη, αφού το καπιταλιστικό κράτος δεν μεριμνά?
Βέεβαια, έκανε την υπέρβαση και παντρεύτηκε έναν ξυλουργό (τίποτε προσωπικό με το επάγγελμα) και όχι κάποιον υψηλού μορφωτικού-κοινωνικού επιπέδου. Να τονίσω ομως οτι εμφανισιακά, αν και 45άρα, εχει πολλά κοινά με την Πρόεδρο ...
Και ο αδελφός της, ομοίως ΚΚΕ, κατέχει υψηλή διοικητική θέση στον υπεχρεωμένο ΟΣΕ...Συμπερασμα:
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ!!!Τι αλλο θα διαβασουμε εδω μεσα
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Και ο αδελφός της, ομοίως ΚΚΕ, κατέχει υψηλή διοικητική θέση στον υπεχρεωμένο ΟΣΕ...Εγώ παλιά είχα stratocaster αλλα επειδή δεν με βόλευε το μπράτσο την πούλησα και πήρα telecaster.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άλλοι έχουν λύσει το πρόβλημά τους και για ξεκάρφωμα πετάνε δήθεν επαναστατικές αρλούμπες που, αν εφαρμοστούν, θα στείλουν στις χωματερές εκατομμύρια Έλληνες να τσακώνονται με τους 'ρομά' για καμιά κονσέρβα.
Και μετα θα ερθει το ΔΝΤ να τους σωσει, να ζησουνε σαν Αργεντινοι, σαν Ουγγροι σαν Βραζιλιανοι....
-
οτι να ναι.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Εχω συγγενή ά βαθμου, ΚΚΕ απο τα γεννοφάσκια της, οδοντίατρος, με ιατρείο στην επαρχία............
Συμπερασμα:
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ!!!
Τι αλλο θα διαβασουμε εδω μεσαΝα χαρiσει ο aserf τα ενοίκια που του χρωστάνε, για να ειναι κάποιοι άλλοι χαρούμενοι.....
Το έγραψα. ΟΚ τώρα? Μη με ξαναμαλώσεις... -
Απο ποσα € και κατω εισοδημα δικαιουται καποιος να εχει αποψη επι του θεματος??
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Άλλοι έχουν λύσει το πρόβλημά τους και για ξεκάρφωμα πετάνε δήθεν επαναστατικές αρλούμπες που, αν εφαρμοστούν, θα στείλουν στις χωματερές εκατομμύρια Έλληνες να τσακώνονται με τους 'ρομά' για καμιά κονσέρβα.
Και μετα θα ερθει το ΔΝΤ να τους σωσει, να ζησουνε σαν Αργεντινοι, σαν Ουγγροι σαν Βραζιλιανοι....
Καλύτερα σαν Ούγγροι, παρά σαν Σομαλοί.
Καλύτερα σαν Αργεντίνοι, παρά σαν Βιρμανοί.Αντιρρήσεις;
-
Θανατος στο ΚΚΕ οχι, γιατι χρειαζεται για να ακουει ο καθε πικραμενος θεωρειες... ισοτητας και δημοκρατιας... με απτα παραδειγματα εφαρμογης.... τα τελευταια 90 χρονια...
Να μας πουνε ομως και αυτοι το ποθεν εσχες ... των μελλων τους..... και το Ε9.... ωστε να δημευσουμε η καλλυτερα να απαλλωτριοσουμε τις περιουσιες που δεν εχουν πληρωθει με φορολογηθεντα εισοδηματα.... υπερ των μελλων του... που οντως πιστευουν στους παραδεισους που τους ταζουν εκ του ασφαλους..... και οντως υποφερουν τετοιες ωρες.....
@madox δλδ οποιος νοικιαζει κατι το εχει κλεψει και ως εκ τουτου ειναι εκμεταλλευτης του πλησιον του???? Αν ειναι ετσι τοτε ας κανει την αρχη το ΚΚΕ να αναδιανημει την περιουσια του και αυτη των μελλων του ωστε να ξεκινανε ολοι απο την ιδια βαση... και ιδιες προυποθεσεις την ζωη τους..... κατι σαν τους πρωτους Χριστιανους ενα πραγμα...
-
Ρε σεις...
Τα'χετε χασει??Το τι μας περιμενει ολους μας ΚΚΕδες, Δεξιους, Πασοκους, Δ.Υ., Ι.Υ. επαγγελματιες, το'χετε καταλαβει??
Τι καθεστε και αραδιαζετε ο ενας παπαριες περι της ξαδερφης του που ειναι ΚΚΕ, ο αλλος μαλακιες περι του ανοικιαστου μαγαζιου του, ο αλλος (αν και δηλωμενος τεμπελης) μας λεει οτι θα επιβιωσουμε με 500 ευρω, κλπ κλπ παπαρολογιες...
Εκτος κι αν πιστευετε οτι λογω ιδεολογιας θα σωθειτε...
Ακομα περιμενω να μου πει καποιος υπερμαχος του ΔΝΤ μια εστω χωρα στην οποια επενεβησαν οι σωτηρες και δεν υπηρξε:
1.Κοινωνικη Καταστροφη μεγαλυτερη απο αυτη που προϋπηρχε
2.Οικονομικη Καταρρευση πιο βαθια απο τα τα προηγουμενα επιπεδα
3.Λεηλασια του πλουτου της χωρας σε μεγαλυτερο βαθμο και με αγριοτερο ρυθμο
4.Αυξηση της Διαφθορας σε πολυ υψηλοτερα επιπεδα και με πιο αισχρους τροπους
5.Πληρης Ασυδοσια και Ατιμωρησια οσων ειχαν ευθυνη για τα παραπανω.Αντε λοιπον πειτε...
Εχετε γεμισει 170 σελιδες με μαλακιες για να κανετε τι??
Να υποστηριξετε την ιδεολογια σας??Χεστηκανε οι ΔΝΤδες αν ειμαστε κομμουνισται, νεοφιλελευθεροι, Σοσιαλιστες, Δεξιοι...
Αυτοι το κωλο μας θελουν να τον ξεσκισουν, και ο Γιωργακης να παιρνει ματι απο το Μαξιμου και να μας λεει οτι σε τρακοσα χρονια θα τελειωσει το πηδημα και οτι ειναι ο σωτηρας μας...Λοιπον τι λετε??
Θα στησετε κ#λαρ@κια?? -
Άλλο τα 500 ευρώ και οι Τουάρεγκ, άλλο το ακίνητο κι άλλο η σημερινή κατάσταση.
Εκτός ΔΝΤ έχεις άλλη επιλογή; Άλλη πρόταση; Εσύ πρέπει να πεις, που διαφωνείς με ό,τι έγινε. Αν ρωτούσες 1000 άτομα για το ΔΝΤ πριν 1 χρόνο, όλοι θα φτύνονταν. Άρα το ερώτημα δεν είναι αν μας αρέσει το κάθε ΔΝΤ, αλλά το αν έχουμε εναλλακτική λύση, χωρίς να γίνουμε Σομαλία ή Μιανμάρ.
Λοιπόν; -
888888
μην φοβασαι αγορι μου ,εχει πεσει σημα απο της ΗΠΑ για χαλαρη αντιμετωπιση απο το ΔΝΤ.
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ speaking.
αλλα τι καθουμαι και απανταω οταν το 99% του φορουμ ενημερωνονται απο μπλογκ και παπαριες του καθενως φασιστα.
-
Ρε 8άρια μόνος σου έχεις βαφτίσει κάποιους ως υπέρμαχους του ΔΝΤ, ενώ δεν βλέπω να υπάρχει τέτοιος.
Καταλήγουμε στο γνωστό ερώτημα
Εκτός ΔΝΤ έχεις άλλη επιλογή;
το οποίο και έχει υπεραναλυθεί. Σταμάτα να βλέπεις υπέρμαχους του ΔΝΤ γιατί απλά δεν υπάρχουν. Το θέμα είναι ποιοί είναι ευεργετημένοι από το κρατικό κατεστημένο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και σκούζουν για 5 ή 10% μείωση του εισοδήματος του και όχι για καταπολέμηση του κατεστημένου αυτού.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!