-
Αυτό που δεν κατανοώ είναι γιατί δεν υπάρχει σήμερα ΕΝΑΣ άνθρωπος να πει με σθένος ότι πρέπει να φύγουμε από το ευρώ.
Γιατί θυμάμαι πολύ καλά πολλούς που έλεγαν επί Σημίτη ότι το ευρώ είναι η καταστροφή της χώρας, ότι θα μας φάνε λάχανο, ότι θα υποφέρουμε κλπ. Γιατί δεν εμφανίζονται οι ίδιοι να πουν ευθαρσώς ότι πρέπει να επιστρέψουμε στις σκληρές (σαν στραγάλια) δραχμές μας;Δεν φαντάζομαι να έχει γίνει όπως η ιστορία με τα ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο, ε;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτό που δεν κατανοώ είναι γιατί δεν υπάρχει σήμερα ΕΝΑΣ άνθρωπος να πει με σθένος ότι πρέπει να φύγουμε από το ευρώ.
Γιατί θυμάμαι πολύ καλά πολλούς που έλεγαν επί Σημίτη ότι το ευρώ είναι η καταστροφή της χώρας, ότι θα μας φάνε λάχανο, ότι θα υποφέρουμε κλπ. Γιατί δεν εμφανίζονται οι ίδιοι να πουν ευθαρσώς ότι πρέπει να επιστρέψουμε στις σκληρές (σαν στραγάλια) δραχμές μας;Δεν φαντάζομαι να έχει γίνει όπως η ιστορία με τα ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο, ε;
(με σθενος) πρεπει να φυγουμε απ'το ευρω και να χωσουμε υποτιμηση
το ειπα
-
Πέραν την πλάκας, ότι θα έπρεπε να φύγουμε για ένα μικρό χρονικό διάστημα (διετία?) απ' το ευρώ με δέσμευση να επανέλθουμε, το έχουν προτείνει και ξένοι οικονομολόγοι...
Όλα αυτά προκειμένου να διευκολυνθούμε να αναδιαθρώσουμε την οικονομία μας.
Δεν θα ερχόταν δα και η καταστροφή της χώρας.Με το υπάρχον έλλειμα τρεχουσών συναλλαγών η μείωση του δημοσίου χρέους είναι όνειρο απατηλό !
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Θα καταλήξουμε να διορίσει πρωθυπουργό το ΔΝΤ και να επιβάλλει ΣΚΛΗΡΑ μέτρα γιατί αφήνουμε το μίσος των συνδικαληστών να καταστρέφει όλες τις επιχειρήσεις.
Oπως αυτο το καθηκι ο αρχισυνδικαλισταρος ο Λαναρας, και αυτο το αποβρασμα του κομμουνισμου ο Μπατατουδης...
Για όλα τα προβλήματα που έχουμε φταίνε οι κομμουνιστές, σοσιαληστές και συνδικαληστές.
Αμ' ταχε πει ο Μεγας Διονυσιος καμμια σαρανταρια(+) χρονια και εδωσε και τη ΛΥΣΗ!!!
Τελικα η νηστεια ειναι ασχημο πραμα αφου εκτος απο το στομαχι ορισμενους τους χτυπαει και στο κεφαλι
(με σθενος) πρεπει να φυγουμε απ'το ευρω και να χωσουμε υποτιμηση
το ειπαΜειοδοτη!!!
Κομμουνιστη!!!!
Αναρχικε!!!!Να φυγουμε απο το ευρω ε??
Και να μη μπορει να μας χρεωσει ο περιπτερας ενα μπουκαλι νερο 170 δρχ, ο καφετζης ενα καϊφε 2000δρχ, ο μπακαλης ενα κιλο μακαρονια 500 δρχ, και ο ψαρας ενα κιλο μαριδα 2500 δρχ...Τιποτενιοι κομμουνισται που δε θελετε την αναπτυξη της χωρας οπως δε θελατε και τους Ολυμπιακους Αγωνες επειδη ταχατες θα ετρωγαν καθε ειδους λαμογια
-
Καλά άλλους τους πείραξε η νηστεία κι εσένα σε πείραξε ο χαλβάς. Γιατί ισοπεδώνεις προς μια κατεύθυνση μόνο;
Αν ο Μπατατούδης πήρε χ εκατομμύρια ευρώ μονοκοπανιά πόσα έχουν πάρει όλοι οι συνδικαλιστές και λοιποί υπεράριθμοι ΔΥ διαχρονικά για να κάθονται; Πάλι την ίδια κουβέντα; Δεν λέει...
Άμα γυρίσουμε στο ντράχμα και υποτιμηθεί, αυτό ταυτόχρονα δεν πολλαπλασιάζει το χρέος μας που είναι σε ευρώ; -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Να φυγουμε απο το ευρω ε??
Και να μη μπορει να μας χρεωσει ο περιπτερας ενα μπουκαλι νερο 170 δρχ, ο καφετζης ενα καϊφε 2000δρχ, ο μπακαλης ενα κιλο μακαρονια 500 δρχ, και ο ψαρας ενα κιλο μαριδα 2500 δρχ...Τιποτενιοι κομμουνισται που δε θελετε την αναπτυξη της χωρας οπως δε θελατε και τους Ολυμπιακους Αγωνες επειδη ταχατες θα ετρωγαν καθε ειδους λαμογια
βασικα δεν επρεπε να ειχαμε μπει ποτε, εξ'αλλου αν δεν ειχαν πειραξει τα στοιχεια δε θα μπορουσαν καν να δικαιολογησουν το οτι μας εβαλαν -απλα με τα πειραγμενα στοιχεια εκαναν τις παπιες λες και δεν ηξεραν οτι ειναι πειραγμενα -
Οι Ολυμπιακοι δεν ηταν για την Ελλαδα, ας πουμε η Βαρκελωνη κερδισε πολλα (χωσανε χρεος μεν, εμεινε κατι δε) αλλα η Ελλαδα μπηκε μεσα και η Αθηνα κερδισε μονο ενα αχρηστο τραμ αντε και το γηπεδο του ταε κβον ντο που γινεται καμια συναυλια
Επισης το ευρω γαμησε την αγροτια και τον τουρισμο, true story
Aπο την αλλη δεν τα κατεχω τα οικονομικα και εξοδος απ'το ευρω μπορει σημερα να εχει συνεπειες, η αξιοπιστια της ελληνικης οικονομιας θα πεσει στα ταρταρα λογικα
-
Υποτιθέσθω ότι φεύγουμε από το ευρώ και ξαφνικά σε 3-4 (πες 10) χρόνια παίρνουμε τα πάνω μας και η ελληνική οικονομία γίνεται ανταγωνιστική. Αυτό θα σημαίνει αυτόματα το τέλος του ευρώ. Γιατί οποιαδήποτε χώρα της ευρωζώνης έχει πρόβλημα θα πει φεύγω από το ευρώ για να σωθώ όπως οι Γραικοί.
Υπάρχει ποτέ περίπτωση να επιτρέψουν κάτι τέτοιο οι εταίροι; Ζαμέ...
Οι Ο.Α της Αθήνας νομίζω ότι αρκετά σύντομα θα αρχίσουν να διδάσκονται στα πανεπιστήμια ως παράδειγμα κακοδιαχείρισης, σπατάλησης πόρων και εν γένει οικονομικής καταστροφής.
'Το σπίτι της άρσης βαρών...' -
Δεν είναι έτσι ακριβώς (πάντα των άκρων είμαστε στην Ελλάδα), ελέω Ολυμπιακών φτιάχτηκε ο Κηφισός, η Αττική Οδός, το Μετρό, το αεροδρόμιο, ευπρεπίστηκαν λιμάνια και σταθμοί ηλεκτρικού, αναβαθμίστηκαν πολλές περιοχές της Αθήνας κ.ά. Το πρόβλημα είναι ότι γι' αυτά πληρώσαμε πολλαπλάσια από τα ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΑ (ούτε καν από αυτά που θα έπρεπε να πληρώσουμε και που είχαν ήδη φουσκώσει κατά τον προϋπολογισμό τους, όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα).
Ε, ότι έφαγαν ΠΟΛΥ κάποιοι δεν σχετίζεται με τους Ο.Α., αλλά με τη σκατοφυλή που επέλεξε σκατοηγεμόνες όπως πάντα. Ποιος λέει ότι όταν θα φτιαχνόταν το μετρό μετά από 10 ή 20 χρόνια δεν θα κόστιζε ακόμα πιο ακριβά;
Παρακάτω, γιατί θίχτηκε η αγροτιά; Πούλαγαν φθηνότερα ή έπαιρναν λιγότερες επιδοτήσεις;
Ο τουρισμός; Αν είχαμε δραχμή, θα είχαμε περισσότερους τουρίστες λόγω χαμηλότερου κόστους, αλλά θα είχαμε και χαμηλότερα εισοδήματα με την ίδια λογική, χαμηλότερη αγοραστική δύναμη για εισαγόμενα καταναλωτικά προϊόντα, συνεπώς 0 εις το πηλίκον. Άσε που, ως την αρχή της κρίσης, καμία κάμψη δεν υπήρξε στο εισόδημα εκ του τουρισμού στην Ελλάδα, όλο ανέβαινε κάθε χρόνο.Φυσικά δεν είμαι οικονομολόγος και σίγουρα δεν γνωρίζω τις κρυφές πτυχές της ΟΝΕ. Αλλά θα ήθελα αντίλογο από οικονομολόγους, όχι από όσους επιθυμούν να επαναλάβουν όσα γράφουν μερικά ημερήσια έντυπα ή όσα λέει το κόμμα ή η παράταξή τους. Εγώ απλώς λέω όσα βλέπω γύρω μου.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ευπρεπίστηκαν λιμάνιαlol hard?
Παρακάτω, γιατί θίχτηκε η αγροτιά;
Πουλαγαν στην ιδια τιμη οι αγροτες, στα ραφια οι τιμες ηταν πολυ υψηλοτερες ομως με συνεπεια να προτιμωνται γενικως τα εισαγωγης. Αυτο τουλαχιστον μου εχει πει η δικια μου η οποια εχει αγροτικα προϊοντα. Δεν εχω ασχοληθει προσωπικα με τα αγροτικα ζητηματα.
-
Έλα ρε, Πειραιά μένω, πριν ήταν περίπου σαν την Καλκούτα, ό,τι γούσταρε έκανε ο καθένας, μετά φτιάχτηκαν κάτι πεζογέφυρες, εσωτερικά λεωφορεία, υπόγειο πάρκινγκ, λωρίδες για τα αυτοκίνητα και χώροι στάθμευσης για τα φορτηγά. Όχι φοβερά πράγματα, αλλά βελτιώθηκαν σημαντικά.
Γενικά το ζουμί είναι το εξής: παρά το γενικώς διαδεδομένο, οι ΟΑ δεν ήταν καταστροφικοί από μόνοι τους. Τα πολλά φράγκα δεν δόθηκαν για τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ έργα, αλλά για έργα γενικής χρήσης που υπερκοστολογήθηκαν περισσότερο και από το εξωφρενικό σύνηθες καθώς και επειδή οι ηγέτες μας φέρονταν σαν μαριονέτες κάθε κωλοφυλλάδας του εξωτερικού που έσπρωχνε τα συμφέροντα πολυεθνικών.
-
manosk η διοργάνωση ΟΑ για οποιαδήποτε χώρα ισοδυναμεί με επένδυση. Σε άλλους πάει καλά (Βαρκελώνη) και σε άλλους όχι (Μοντρεάλ).
Εδώ αντιμετωπίσαμε το θέμα σαν τη διοργάνωση της Eurovision με την μαντάμ Γιάννα σε ρόλο κυρίας επί των τιμών. Έγιναν έργα που ούτως ή άλλως θα πρεπε να γίνουν.
Δηλαδή τώρα για να ξαναγίνουν έργα θα πρέπει να περιμένουμε επόμενη διοργάνωση;
Όταν οι Αυστραλοί τροποποίησαν μια αποθήκη για τους αγώνες της άρσης βαρών και εμείς χτίσαμε ολόκληρο σεράι τότε σίγουρα έχουμε κερδίσει μια θέση στα case studies του μέλλοντος για φιασκοδώς αποτυχημένες επενδύσεις. Είναι σαν να ξεκινάς μια εταιρία από το μηδέν και το πρώτο σου μέλημα είναι να βάλεις χρυσές χέστρες στο κτήριο... -
Ότι έγιναν μεγάλες παπαριές στα αθλητικά κτίσματα που μύριζαν Γιάννα-REΧ είναι αλήθεια. Πολλά από αυτά όμως μπορούσαν να αξιοποιηθούν, αλλά αφέθηκαν στην τύχη τους (βλ. Ολυμπιακό Χωριό, Δέλτα Φαλήρου, Άλιμος).
-
It would be better if we stayed away from the Internation Monetary Fuck, I beg your pardon, I meant Fund.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Καλά άλλους τους πείραξε η νηστεία κι εσένα σε πείραξε ο χαλβάς. Γιατί ισοπεδώνεις προς μια κατεύθυνση μόνο;Δε τρωω χαλβα ειμαι αλλεργικος στο σουσαμι
Mαλλον κανεις λαθος και χτυπας λαθος μερια.
Κοιτα σε τι απαντησα:Θα καταλήξουμε να διορίσει πρωθυπουργό το ΔΝΤ και να επιβάλλει ΣΚΛΗΡΑ μέτρα γιατί αφήνουμε το μίσος των συνδικαληστών να καταστρέφει όλες τις επιχειρήσεις.
Για όλα τα προβλήματα που έχουμε φταίνε οι κομμουνιστές, σοσιαληστές και συνδικαληστές.Λοιπον ποιος ειναι αυτος που 'ισοπεδώνει προς μια κατεύθυνση μόνο '??
Αν ο Μπατατούδης πήρε χ εκατομμύρια ευρώ μονοκοπανιά πόσα έχουν πάρει όλοι οι συνδικαλιστές και λοιποί υπεράριθμοι ΔΥ διαχρονικά για να κάθονται; Πάλι την ίδια κουβέντα; Δεν λέει...
Nα υπενθυμισω εδω οτι ειμαι απο τους πρωτους που εχω γραψει οτι για το χαλι αυτο εχουμε ΟΛΟΙ μεριδιο ευθυνης.
Η διαφορα μας ειναι (?) οτι εγω διαφωνω στο να πληρωσουν ολοκληρο το λογαριασμο οι συνηθεις μαλακες λες και ειναι οι μοναδικοι που φταινε.
Την ωρα που 'εγω' καλουμαι για το 'καλο του εθνους' να δωσω το 30% του δωρου του πασχα ο Μπατατουδης ο Λαναρας ο Ψωμιαδης της ΑΣΠΙΣ κυκλοφορουν ελευθεροι.Πες μου ΕΝΑ μετρο που παρθηκε για ολους αυτους διαχρονικα.Άμα γυρίσουμε στο ντράχμα και υποτιμηθεί, αυτό ταυτόχρονα δεν πολλαπλασιάζει το χρέος μας που είναι σε ευρώ;
Nαι αλλα ταυτοχρονα δινει και ευκαιριες ανταγωνιστικοτητας και αναπτυξης.
Και παλι εδω πες μου ΕΝΑ μετρο που εχει παρθει προς αυτη τη κατευθυνση. -
Δεν ξες τι χάνεις. Προσωπικά τρελαίνομαι...
Πες μου ΕΝΑ μετρο που παρθηκε για ολους αυτους διαχρονικα.
Κανένα.
Όταν κοπεί η λαμογιοασυλία και πέσει η πρώτη φυλάκα τότε ναι θα έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα.
Ενιγουέι, το θέμα είναι ότι η αποχέτευση που λέγεται Ελλάς έχει γεμίσει εδώ και καιρό και το σκατό ξεχυλίζει με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι γείτονες. Αντί να αδειάσει το βόθρο ο διαχειριστής απλά αρωματίζει το χώρο...
Βασικά καταλαβαίνω ότι τα χοντρά γ@μήσια δεν θα τα ζήσουμε εμείς. Θα συνεχίζουμε να φυτοζωούμε στο ίδιο στυλ και κάααααποια στιγμή στο μέλλον θα γίνει το μπαμ.
Αν προλάβουμε και ζήσουμε το μπαμ τότε κλάφτα Χαράλαμπε.ΥΓ: >Mαλλον κανεις λαθος και χτυπας λαθος μερια.
Στα τελευταία σου ποστ αριστερίζεις υπερβολικά...
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Άμα γυρίσουμε στο ντράχμα και υποτιμηθεί, αυτό ταυτόχρονα δεν πολλαπλασιάζει το χρέος μας που είναι σε ευρώ;
Nαι αλλα ταυτοχρονα δινει και ευκαιριες ανταγωνιστικοτητας και αναπτυξης.
Και παλι εδω πες μου ΕΝΑ μετρο που εχει παρθει προς αυτη τη κατευθυνση.Δεν πολλαπλασιάζει όλο το χρέος (μια ισοτιμία είναι απλώς μια ισοτιμία) γιατί σημαντικό μέρος του εξωτερικού χρέους μας είναι από τα ελλείμματα των τελευταίων ευρω-ετών. Ωστόσο, θα το πολλαπλασιάζει με μικρούς συντελεστές κάθε μέρα με την ημερήσια ισοτιμία που φυσικά θα είναι πτωτική για το νόμισμά μας, εκτός και αν κατέβει ο Επουράνιος Πατέρας μας για δεύτερη φορά μετά την Μεταμόρφωση ως Όττο Ρεχάγκελ.
Ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη με νόμισμα δραχμή απέναντι σε ευρώ και ντόλαρ, ειδικά μετά από όσα συνέβησαν; Δύσκολα.
Στο ότι ακόμα δεν διαφαίνεται τάση -ούτε καν όραμα- για ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα μέσα στο ευρώ, συμφωνώ απόλυτα και όχι μόνο για τη δική μας χώρα. Επιφυλάσσομαι ωστόσο για τους προσεχείς μήνες, χωρίς να είμαι φαν του Τζορτζ.
Σωστός ο φίλος που είπε ότι δεν θα επιτραπεί άνοδος της οικονομίας μας με ολιγόχρονη αποχή από το ενιαίο νόμισμα. Σωστή σκέψη και όχι τσιτάτο των εφημερίδων. Μπράβο του!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Πουλαγαν στην ιδια τιμη οι αγροτες, στα ραφια οι τιμες ηταν πολυ υψηλοτερες ομως με συνεπεια να προτιμωνται γενικως τα εισαγωγης. Αυτο τουλαχιστον μου εχει πει η δικια μου η οποια εχει αγροτικα προϊοντα. Δεν εχω ασχοληθει προσωπικα με τα αγροτικα ζητηματα.Σε αυτό -κατά την ταπεινή άποψή μου- δεν φταίει το ευρώ αλλά το κύκλωμα των μεσάζοντων που φουσκώνει υπερβολικά τις τιμές ώσπου να φτάσουν στο ράφι. Αλλά όταν οι ίδιοι οι αγρότες στο μόνο που συμφωνούν είναι να κλείνουν 1-2 φορές το χρόνο τις εθνικές επειδή δεν τους φτάνουν οι επιδοτήσεις δεν τους φταίει κανείς άλλος που είναι τα θύματα.
-
Α ρε Σταλινοποίηση που χρειάζεται...
-
Τα τσιτάτα των εφημερίδων παρομοιάζουν την έξοδο απ' το ευρώ με καταστροφή !
Λες και ολόκληρη η υπόλοιπη υφήλιος έχει ντόλαρ-ευρώ και όσοι δεν έχουν αυτά τα δύο νομίσματα έχουν τρελά ελλέιματα και χρέη (μάλλον το αντίστροφο ισχύει).
Το καλό με την τελευταία κρίση είναι το ξεγύμνωμα της ΟΝΕ και η συνειδητοποίηση ότι ουσιαστικά εξυπηρετεί τα πλεονάσματα και την οικονομία των Γερμανών.
Είναι και αυτό μια πρόοδος απ' το 'σκέψου ευρώ-είναι απλό' που μας έλεγε ο Σημίτης... -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Λες και ολόκληρη η υπόλοιπη υφήλιος έχει ντόλαρ-ευρώ και όσοι δεν έχουν αυτά τα δύο νομίσματα έχουν τρελά ελλέιματα και χρέη (μάλλον το αντίστροφο ισχύει).Δεν είναι θέμα νομίσματος. Αν συνειδητοποιείς (είτε σαν πολίτης είτε σαν κράτος) πόσα λεφτά έχεις στο πορτοφόλι σου και αγοράζεις ανάλογα όλα πάνε καλά με όποιο νόμισμα. Αν δουλεύεις και βγάζεις 10 και αγοράζεις/ζεις σαν να βγάζεις 20 όλα θα πάνε κατά διαόλου όποιο νόμισμα και να έχεις.... Αν δεν γίνουμε πιο ελκυστικοί (σε όσους τομείς μπορούμε, τουρισμό, επενδύσεις κλπ) δεν θα έχει καμιά διαφορά το νόμισμα. Και μόνο σαν πιο ελκυστικοί θα γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί πάλι άσχετα από το νόμισμα.
Το αν μια υποτίμηση της αγοραστικής μας δύναμης βοηθάει να το πετύχουμε αυτό δεν το ξέρω, δεν είμαι ειδικός, θεωρώ όμως ότι βοηθάει τουλάχιστον στην αντίληψη ότι κάτι γίνεται και κάτι πρέπει να κάνουμε.... (ίσως να σκεφτούμε και ότι πρέπει να δουλέψουμε όσο και όπως πρέπει...) Και αυτό γίνεται ωραιότατα με το κόψιμο των μισθών, έναν δρόμο που ήδη το πήραμε και φοβάμαι θα συνεχίσουμε, δεν χρειάζεται υποτίμηση δραχμής που συμπαρασύρει πολλά άλλα και δημιουργεί πολλά προβλήματα (βλέπε και το θέμα για την επαναφορά της δραχμής ως εθνικού νομίσματος).
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!