-
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Χέζει η αρκούδα στο δάσος?Over and out από εμένα, άλλος ένας χρήστης blocked, να μη χαλάει την αισθητική μου.
ελα κανε μεταβολη και αλλη φορα να μην πετας εικονες που δεν ισχυουν.
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Η φάση είναι πως δεν το κλείνουν με τίποτα το θέμα, για τους πασοκάδες σοσιαλιστές δεν υπάρχει κόκκινη κοινωνική γραμμή, θα δίνουμε εξετάσεις συνεχώς και αν δεν γράφουμε καλά θα μας βάζουν τιμωρία και άλλες αυξήσεις(αγαθών) και μειώσεις (μισθών) .
Ηθελα να ήξερα σ αυτό το κωλοκόμμα δεν υπάρχει ούτε μισός αξιοπρεπής πολιτικός να βγεί και να πεί πως δεν γουστάρει να συμμετέχει σ αυτή την λεηλασία και να παραιτηθεί απ την όποια πολιτική καρέκλα; Τόσο απάτη κόμμα είναι;
Ολοι πιστεύουν πως σώζουν την Ελλάδα τώρα;
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ηθελα να ήξερα σ αυτό το κωλοκόμμα δεν υπάρχει ούτε μισός αξιοπρεπής πολιτικός.....
ΟΧΙ
Όλοι ήξεραν τι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά όλοι κουνάγανε τις ουρές τους για να τους βάλει ο εκάστοτε αρχηγός στα ψηφοδέλτια όποτε προκυρήσσονταν εκλογές.
Αρούρια ολκής.... -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ηθελα να ήξερα σ αυτό το κωλοκόμμα δεν υπάρχει ούτε μισός αξιοπρεπής πολιτικός.....
Ο -πεταξτε τη σημαια και πειτε οτι τη πηρε ο αγερας- Παγκαλος ειναι ενα δειγμα της αξιοπρεπειας που διακρινει το κυβερνων κομμα, αντιστοιχου εμβελειας με τον -οτι ειναι νομιμο ειναι και ηθικο- Βουλγαρακη...
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
ΟΧΙ
Όλοι ήξεραν τι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά όλοι κουνάγανε τις ουρές τους για να τους βάλει ο εκάστοτε αρχηγός στα ψηφοδέλτια όποτε προκυρήσσονταν εκλογές.
Αρούρια ολκής....Απο ποιούς να περιμένεις αντίδραση;
Απο τον Πρωτόπαππα τον πρώην ΓΣΕΕ και μετά πρώην υφ. εργασίας;
Η απο την Δαμανάκη την νυν επίτροπο Αλιείας;
Μιλάμε για Το κόμμα remover.. -
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Διατηρούνται ο 15ος και ο 16ος μισθός των υπαλλήλων της ΒουλήςΤην ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά ανησυχούν για το πώς θα τα βγάλουν πέρα μετά τα σκληρά οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, οι υπάλληλοι της Βουλής ναι μεν χάνουν -όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι- τον 13ο και 14ο μισθό, αλλά θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τον 15ο και 16ο μισθό, καθώς θεωρούνται επιδόματα.
Σύμφωνα με τα Νέα, για τα δύο αυτά επιδόματα θα ισχύσει η περαιτέρω μείωση κατά 8%, η οποία ανακοινώθηκε την Κυριακή και αφορά όλα τα επιδόματα που καταβάλλονται στους δημοσίους υπαλλήλους. Κατά συνέπεια, η συνολική περικοπή των επιδομάτων φτάνει στο 20% με 25%.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει, επίσης, το γεγονός πως από την τελευταία φορά που ανακοινώθηκε περικοπή (κατά 15%) της αποζημίωσης που λαμβάνουν οι βουλευτές για τη συμμετοχή τους στις διάφορες Επιτροπές της Βουλής, έχει αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός συνεδριάσεων των Επιτροπών.
Ειδικότερα, εκεί που στην ημερήσια διάταξη της Βουλής συνήθως γράφονταν δυο-τρεις Επιτροπές, τον τελευταίο μήνα υπάρχουν και 8 και παραπάνω συνεδριάσεις Επιτροπών καθημερινά, όπως και τη Δευτέρα και την Παρασκευή (ημέρες που παραδοσιακά σπάνια έμπαιναν Επιτροπές) και μάλιστα χωρίς να αφορούν πάντα συζητήσεις νέων νομοσχεδίων που εισέρχονται στο Κοινοβούλιο, και θα μπορούσαν να αιτιολογηθούν από την ταχύτερη ψήφιση νομοσχεδίων εξαιτίας της κρίσης.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι γράφουν στο προσωπικό τους «κοντέρ» από 10-14 Επιτροπές την εβδομάδα, γεγονός που προσθέτει στα περίπου 5.700 ευρώ που είναι ο βασικός μισθός και άλλα 3.000-4.000 ευρώ μηνιαίως, πλέον των επιδομάτων.
Από in.gr
Δεν υπάρχουν τα παλληκάρια και οι κυρίες της βουλής, δεν υπάρχουν!
Βλέπω να γίνονται χειρότερα περιστατικά από αυτό με τον προπηλακισμό του Κακλαμάνη.ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣΣ
-
Απεργίες λένε πάλι
ΕΛΕΟΣ ρε γμτ! Δε παλεύεται αυτή η χώρα!
Απορώ πως πρέπει να το εξηγήσεις στον κόσμο πως είμαστε σε αυτή τη κρίση όλοι μαζί! Πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε! Τέλος!
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Απορώ πως πρέπει να το εξηγήσεις στον κόσμο πως είμαστε σε αυτή τη κρίση όλοι μαζί!
Ολοι μαζι. Εγω, εσυ, ο Παπανδρεου, ο Βγενοπουλος, ο χαμηλοσυνταξιουχος, ο εργατης στη ζωνη του περαματος.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Απορώ πως πρέπει να το εξηγήσεις στον κόσμο πως είμαστε σε αυτή τη κρίση όλοι μαζί!
Ολοι μαζι. Εγω, εσυ, ο Παπανδρεου, ο Βγενοπουλος, ο χαμηλοσυνταξιουχος, ο εργατης στη ζωνη του περαματος.
Η κοινωνία έχει βαθμίδες καλώς ή κακώς.
-
Πραγματικά δύσκολη η αύξηση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου σε βενζίνη. ''Την πληρώνει'' ο φτωχός εδώ.
13ος και 14 μισθός και σύνταξη κόβονται για αποδοχές πάνω από 3000 και 2500 ευρώ αντίστοιχα. Δεν είναι τραγικό imo και αυτό ιδίως αν λάβουμε υπόψιν το τραγικό ότι στον ιδιωτικό τομέα ο νέος κατώτατος μισθός είναι 560 ευρώ καθαρά. Τί να κάνει ένας νέος - νέα με αυτά τα χρήματα, **ΑΝ βρει πρώτα δουλειά **. Να πληρώσει ενοίκιο, φαγητό, κανα καφέ - ποτό την εβδομάδα, σχέση, οικογένεια? Τραγικό.
Κυνήγι και ποινικός κολασμός τώρα σε όσους έκλεψαν σε όλα τα σκάνδαλα.... πολλά παραγράφησαν, δεν ξέρω να βρουν τρόπο και να δημεύσουν όσα απέκτησαν μετά την ενασχόληση με αυτό το τσίρκο που λέγεται πολιτική εφόσον δεν δικαιολογούν τις αγορές αυτές.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Πραγματικά δύσκολη η αύξηση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου σε βενζίνη. ''Την πληρώνει'' ο φτωχός εδώ.Δεν είναι ακριβώς έτσι. Όσο πιο πολλά βγάζεις, τόσο πιο πολλά ξοδεύεις. Σκέφτεσαι λοιπόν τι χρειάζεσαι και τι είναι απαραίτητο και το αγοράζεις. Έτσι ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ να πιεστούν κάποιοι και να ρίξουν τις τιμές.
Ο ΦΠΑ ανέβηκε κατά 2%...δηλαδή χοντρικά αυτό που έκανε 100...κάνει 102. Αυτός που έχει τα 100...έχει και τα δύο.
Η βενζίνη ανέβηκε 10%. Δηλαδή αυτός που έβαζε 30 ευρώ πριν...τώρα θα βάζει 33...συν 2% ΦΠΑ...33.66!
Δεν είναι ΤΟΣΟ δραματικά τα πράγματα παιδιά!
Πάμε παρακάτω.
Πρέπει να παράγουμε έργο. Δουλειά όλοι και προχωράμε παρακάτω.
13ος και 14 μισθός και σύνταξη κόβονται για αποδοχές πάνω από 3000 και 2500 ευρώ αντίστοιχα. Δεν είναι τραγικό imo και αυτό ιδίως αν λάβουμε υπόψιν το τραγικό ότι στον ιδιωτικό τομέα ο νέος κατώτατος μισθός είναι 560 ευρώ καθαρά. Τί να κάνει ένας νέος - νέα με αυτά τα χρήματα, ενοίκιο, φαγητό, κανα καφέ ποτό την εβδομάδα, σχέση, οικογένεια? Τραγικό.
Προσωπικά συμφωνώ με το δημόσιο...επιτέλους να σταματήσει το βύσμα για την ευκολία του δημόσιου. Πρέπει να προβληματιστεί ο κόσμος για το αν θέλει να μπει στο δημόσιο και να μπει για πρώτη φορά σε δίλημμα.
Με 560 ευρώ (που έχει ο νέος εργαζόμενος χωρίς παιδιά, γάμο κλπ) εννοείται ότι δε μένεις μόνος σου. Πως τη βγάζεις πέρα? Όπως την έβγαζα κι εγώ και όλοι μας.
-
Με 560 ευρώ (που έχει ο νέος εργαζόμενος χωρίς παιδιά, γάμο κλπ) εννοείται ότι δε μένεις μόνος σου. Πως τη βγάζεις πέρα? Όπως την έβγαζα κι εγώ και όλοι μας.logic FTW
-
εννοειται πως τα πραγματα ΔΕΝ ειναι τοσο τραγικα..
.
εξαλλου μην ξεχνατε θα ερθουν και νεα μετρα μεχρι το τελος του χρονου....
-
Η βενζίνη ανέβηκε 10%. Δηλαδή αυτός που έβαζε 30 ευρώ πριν...τώρα θα βάζει 33...συν 2% ΦΠΑ...33.66!Για τα καυσιμα δεν ειναι ακριβως ετσι μιας κ ειχαμε αλλη μια αυξηση 12% πριν ενα μηνα περιπου.
Σκεψου λοιπον ποση θα ειναι η επιβαρυνση για καποιον που το χρειαζεται το αυτοκινητο καθημερινα και δε μπορει να το παραμερισει οπως εκανα εγω. Εκτος αυτου 560Ε για 8ωρο (το οποιο κανεις δε μου εγυαται πως δε θα ειναι 'ελαστικο') ειναι υπερβολικα λιγα χρηματα.Οσο για το δημοσιο τομεα, σιγουρα ηταν υπερβολη αυτο που συνεβαινε αλλα δε σημαινει πως πρεπει να 'σκισουμε' οσους δουλευουν ηδη εκει για να αποθαρρυνουμε αυτους που θελουν να μπουν... αλλωστε δε φταινε οι πολιτες για τη νοοτροπια που δημιουργηθηκε αλλα η πολιτικη ηγεσια που την προκαλεσε
Τελος επειδη μεγαλη κουβεντα γινεται για το δημοσιο τομεα, να ξερετε πως υπαρχουν πολλες ανισοτητες, δεν ειναι μονο οι καλοπληρωμενοι που 'τα ξυνουν' αλλα και ανθρωποι που αμοιβονται με λιγοτερα απο 1300Ε και πραγματικα εργαζονται.
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
εννοειται πως τα πραγματα ΔΕΝ ειναι τοσο τραγικα...
εξαλλου μην ξεχνατε θα ερθουν και νεα μετρα μεχρι το τελος του χρονου....
Από την άποψη ότι θα μπορούσαν να ήταν ΠΟΛΥ χειρότερα.
Τι θα κάναμε αν είχαμε κηρύξει χρεωκοπία?
Τι θα κάναμε (που ήταν αδύνατο και ποτέ δε το πίστεψα) αν γυρίζαμε στη δραχμή? -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Η βενζίνη ανέβηκε 10%. Δηλαδή αυτός που έβαζε 30 ευρώ πριν...τώρα θα βάζει 33...συν 2% ΦΠΑ...33.66!
Για τα καυσιμα δεν ειναι ακριβως ετσι μιας κ ειχαμε αλλη μια αυξηση 12% πριν ενα μηνα περιπου....
H βενζίνη πήγε από το 1 Ε στο 1,5 μέσα σε λίγους μήνες, κ αν σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό για τις μεταφορές δεν θα είστε (όσοι είστε) και τόσο βέβαιοι ότι οι αυξήσεις στα ΠΑΝΤΑ θα είναι όση η αύξηση του ΦΠΑ...
-
Οσο για το δημοσιο τομεα, σιγουρα ηταν υπερβολη αυτο που συνεβαινε αλλα δε σημαινει πως πρεπει να 'σκισουμε' οσους δουλευουν ηδη εκει για να αποθαρρυνουμε αυτους που θελουν να μπουν... αλλωστε δε φταινε οι πολιτες για τη νοοτροπια που δημιουργηθηκε αλλα η πολιτικη ηγεσια που την προκαλεσεΠόσο λάθος...
Εννοείται ότι φταίει ο κλασσικός ο μαλάκας ο Έλληνας. Άλλωστε και η πολιτική ηγεσία από ποιον εκλέγεται;
-
Για τα καυσιμα δεν ειναι ακριβως ετσι μιας κ ειχαμε αλλη μια αυξηση 12% πριν ενα μηνα περιπου.
Σκεψου λοιπον ποση θα ειναι η επιβαρυνση για καποιον που το χρειαζεται το αυτοκινητο καθημερινα και δε μπορει να το παραμερισει οπως εκανα εγω. Εκτος αυτου 560Ε για 8ωρο (το οποιο κανεις δε μου εγυαται πως δε θα ειναι 'ελαστικο') ειναι υπερβολικα λιγα χρηματα.Μετρό, λεωφορείο, τραμ?
Αλλά όχι...ο Έλληνας θέλει το αμαξάκι του.
Δηλαδή ο Ευρωπαίος γιατί χρησιμοποιεί τα μέσα και βγάζει και 2πλάσια από εμάς? Θα μου πεις έχει μετρό σε κάθε γωνία...και σε εμάς σε κάθε γωνία να είχε...πάλι δε θα το έπαιρνε πιστεύω.
Επίσης το πετρέλαιο βρίσκεται συνεχώς σε άνοδο...και εννοείται ότι κάποιοι το εκμεταλλεύονται. Στο χέρι μας είναι να τους τιμωρήσουμε. Ακριβή βενζίνη? Μην βάλεις εκεί...βάλε στον φθηνό.
Τα 560 ευρώ είναι λίγα και ήταν πάντα λίγα...σε αυτό είμαι μαζί σου! Αλλά πρόκειται να αλλάξει?
Όχι...οπότε?
Οσο για το δημοσιο τομεα, σιγουρα ηταν υπερβολη αυτο που συνεβαινε αλλα δε σημαινει πως πρεπει να 'σκισουμε' οσους δουλευουν ηδη εκει για να αποθαρρυνουμε αυτους που θελουν να μπουν... αλλωστε δε φταινε οι πολιτες για τη νοοτροπια που δημιουργηθηκε αλλα η πολιτικη ηγεσια που την προκαλεσε
Τελος επειδη μεγαλη κουβεντα γινεται για το δημοσιο τομεα, να ξερετε πως υπαρχουν πολλες ανισοτητες, δεν ειναι μονο οι καλοπληρωμενοι που 'τα ξυνουν' αλλα και ανθρωποι που αμοιβονται με λιγοτερα απο 1300Ε και πραγματικα εργαζονται.
Αυτό κάνουμε σαν λαός. Ψάχνουμε να βρούμε ευθύνες. Δεν δεχόμαστε τη κατάσταση ΠΟΤΕ και πάντα πιστεύουμε ότι θα αλλάξουμε τα πράγματα...μήπως έτσι τα κάνουμε χειρότερα?
Ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί τι θέλει...κρίνει και αποφασίζει. Δε βλέπω κάτι το κακό εκεί. Άλλωστε μη ξεχνάς ότι ο δημόσιος τομέας δουλεύει κατά μέσο όρο τουλάχιστον 1/3 λιγότερο από τον ιδιωτικό και σε μερικές περιπτώσεις ίσως και το μισό. Δηλαδή δε γίνεται φίλη να γυρίζει σπίτι της στις 3 και η γυναίκα μου με τον ίδιο μισθό στον ιδιωτικό στις 10 το βράδυ...
-
@ Νικο120
κοιτα ειναι λογικο να φοβαται καποιος οταν εχει περισσοτερα να χασει απο τον αλλο...
εκει πονταρουν ομως...
Εννοειται οτι θα μας εσωζαν τα αδελφια μας...λογω €.
απο εκει και περα ομως ειναι πολιτικος στρουθοκαμηλισμος το να φορτωνουμε τα παντα στον λαο ενω ΟΛΟΙ μας γνωριζουμε ποιοι και πως εφαγαν και ξεσκισαν.
το προβλημα ειναι οτι δεν θα γινει καμμια αναπτυξιακη προσπαθεια και ο λογος ειναι απλος:αυτο ειναι ανεφικτο αφου ΟΛΟΣ ο πλουτος και η δυναμικη της χωρας βρισκονται σε ελαχιστα χερια...
ετσι μακροπροθεσμα ακομα και αυτος που τωρα λεει ᾽᾽μια χαρα᾽᾽θα εχει προβλημα...
Ζουμε οπως ειπες σε μια κοινωνια...
αν ο διπλανος δεν εχει να ξοδεψει ουτε εσυ δεν θα μπορεις να πουλησεις...οτιδηποτε υπηρεσιες,προιοντα,τα παντα.αρα καταληγοντας θαρρω πως δεν προκειται να γινει κατι.
ειμαστε σε αδιεξοδο γιατι οι καρκινοι και τα αποστηματα ΔΕΝ φευγουν...αποψη μου
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!