-
Σώθηκε η Ελλάδα! Θα γίνουμε πλούσιοι!
-
Ο χρήστης prisma έγραψε:
Εγώ νομίζω ότι η λύση είναι μία. Επιλεκτική στάση πληρωμών αρχικά και αν δεν 'περπατήσει' στάση πληρωμών πρός όλους όσους χρωστάμε.
Τί είσαι εσυ? Γερμανική τράπεζα? Πάρε τα τέτοια μου.
Τί είσαι εσύ? Βρετανική τράπεζα? Πάρε τα τέτοια μου.
Τί είσαι εσύ? Γαλλική τράπεζα πάρε κι εσυ τα τέτοια μου?Τί θα μας κάνουν? Πολεμο? Κυρώσεις ? Θα μας κάνουν να πληρώσουμε με το έτσι θέλω? Αφού κόπτονται τόσο πολύ οι Ευρωπαίοι να μην χρεωκοπήσουμε δεν είναι το πιο λογικό αντι να μας δανείζουν χρήμα που δεν μπορούμε να επιστρέψουμε, να μας πούν 'στην υγειά σας παιδιά' ?
Αυτό λέει η λογική. Οτιδήποτε άλλο είναι στα πλαίσια του ύπουλου σχεδιασμού του ξεπουλήματος της χώρας και τα περί βοήθειας προς τη χώρα μας είναι - ας μου επιτραπεί η έκφραση- 'παρλαπίπες'.
Ωραία λύση μόνο που ΔΕΝ είναι λύση. 'Επιλεκτική στάση πληρωμών αρχικά και αν δεν 'περπατήσει' στάση πληρωμών πρός όλους όσους χρωστάμε.' Δηλ. αν δεν μας κάτσει η Σκύλλα πάμε στη Χάρυβδη και βλέπουμε μωρέ! Ό,τι κάτσει.
Και αν δεν κάτσει .....έλα μωρέ βλέπουμε. Μ'αυτά τα μυαλά που κουβαλάμε απο το 1974, θα πέσουμε στο γκρεμό (χαζο)χαρούμενοι!!!!!!Τους τα χρωστάμε ή όχι?
Ναι τους τα χρωστάμε. Θα το πώ αλλιώς για να γίνω πιο κατανοητός. Εσύ μου χρωστάς το Χ ποσό και την ίδια ώρα το σπίτι σου καίγεται. Τί κάνεις? Σβήνεις τη φωτιά ή κάθεσαι και συζητάς μαζί μου τρόπους αποπληρωμής των χρημάτων?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Εγώ νομίζω ότι η λύση είναι μία. Επιλεκτική στάση πληρωμών αρχικά και αν δεν 'περπατήσει' στάση πληρωμών πρός όλους όσους χρωστάμε.
Τί είσαι εσύ? Γαλλική τράπεζα πάρε κι εσυ τα τέτοια μου?Τί θα μας κάνουν? Πολεμο? Κυρώσεις ? Θα μας κάνουν να πληρώσουμε με το έτσι θέλω? Αφού κόπτονται τόσο πολύ οι Ευρωπαίοι να μην χρεωκοπήσουμε δεν είναι το πιο λογικό αντι να μας δανείζουν χρήμα που δεν μπορούμε να επιστρέψουμε, να μας πούν 'στην υγειά σας παιδιά' ?
Αυτό λέει η λογική. Οτιδήποτε άλλο είναι στα πλαίσια του ύπουλου σχεδιασμού του ξεπουλήματος της χώρας και τα περί βοήθειας προς τη χώρα μας είναι - ας μου επιτραπεί η έκφραση- 'παρλαπίπες'.
Ωραία λύση μόνο που ΔΕΝ είναι λύση. 'Επιλεκτική στάση πληρωμών αρχικά και αν δεν 'περπατήσει' στάση πληρωμών πρός όλους όσους χρωστάμε.' Δηλ. αν δεν μας κάτσει η Σκύλλα πάμε στη Χάρυβδη και βλέπουμε μωρέ! Ό,τι κάτσει.
Και αν δεν κάτσει .....έλα μωρέ βλέπουμε. Μ'αυτά τα μυαλά που κουβαλάμε απο το 1974, θα πέσουμε στο γκρεμό (χαζο)χαρούμενοι!!!!!!Τους τα χρωστάμε ή όχι?
Ναι τους τα χρωστάμε. Θα το πώ αλλιώς για να γίνω πιο κατανοητός. Εσύ μου χρωστάς το Χ ποσό και την ίδια ώρα το σπίτι σου καίγεται. Τί κάνεις? Σβήνεις τη φωτιά ή κάθεσαι και συζητάς μαζί μου τρόπους αποπληρωμής των χρημάτων?
Εν προκειμένω το σπίτι μας 'καίγεται' γιατι ακριβώς επειδή δε κάναμε καλή διαχείρηση τόσα χρόνια,ούτε τις αλλαγές που έπρεπε. Ένα χρόνο τώρα τον έχουμε σπαταλήσει άσκοπα ως χώρα. Τα χρονικά όρια στενεύουν. Αν σου χρωστάω λοιπόν θα μου δώσεις τον χρόνο να σβήσω τη φωτιά του σπιτιού μου, αλλά μετα απο ένα ευλογο διάστημα θα ΘΕΛΕΙΣ τα λεφτά σου πίσω.
Και οι Ευρωπαίοι μας έχουν ανεχτεί πολλά χρόνια (έχουν και αυτοι ευθύνες) και μας έχουν δανείσει και 110 ΔΙΣ!!!! Να τους κάνουμε και μονομερή στάση πληρωμών??? Ε....μ@λ@κία δεν είναι? -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Σώθηκε η Ελλάδα! Θα γίνουμε πλούσιοι!ρε, InFiNiTy, ο... Πεταλωτής είσαι?
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Σώθηκε η Ελλάδα! Θα γίνουμε πλούσιοι!Δεν αρκεί να φύγει ο Παπανδρέου, θα πρέπει να έρθει ο Καζάκηε, εκεί να δεις λεφταααααααα
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Σώθηκε η Ελλάδα! Θα γίνουμε πλούσιοι!
ρε, InFiNiTy, ο... Πεταλωτής είσαι?
Τι; Αν φυγει ο Παπανδρέου δε θα γίνουμε πλούσιοι;
-
Ο χρήστης prisma έγραψε:
... Ε....μ@λ@κία δεν είναι?
...μ@λ@κία είναι που δεν βοηθάνε να υπάρξει ανάπτυξη, ώστε να πάρουν και τα χρεωστούμενα...
-
Ο χρήστης prisma έγραψε:
Εν προκειμένω το σπίτι μας 'καίγεται' γιατι ακριβώς επειδή δε κάναμε καλή διαχείρηση τόσα χρόνια,ούτε τις αλλαγές που έπρεπε. Ένα χρόνο τώρα τον έχουμε σπαταλήσει άσκοπα ως χώρα. Τα χρονικά όρια στενεύουν. Αν σου χρωστάω λοιπόν θα μου δώσεις τον χρόνο να σβήσω τη φωτιά του σπιτιού μου, αλλά μετα απο ένα ευλογο διάστημα θα ΘΕΛΕΙΣ τα λεφτά σου πίσω.
Και οι Ευρωπαίοι μας έχουν ανεχτεί πολλά χρόνια (έχουν και αυτοι ευθύνες) και μας έχουν δανείσει και 110 ΔΙΣ!!!! Να τους κάνουμε και μονομερή στάση πληρωμών??? Ε....μ@λ@κία δεν είναι?Δηλαδη πιστεύεις ότι υπάρχει ελπίδα να ξεπληρωθεί το χρέος εντός του αιώνα? Και μέχρι τότε ο απλός κοσμάκις που στη τελική δεν φταίει, θα τραβάει το λούκι? Οκ πάσο εγώ.
-
Σημασία δεν έχει το πότε θα ξεπληρωθεί το χρέος.
Σημασία έχει να υπάρξει ανάπτυξη, να ελαχιστοποιηθεί το έλλειμμα... και γενικά να μπούμε σαν χώρα σε άλλη 'τροχιά'...
Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με αλλαγή νοοτροπίας ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. -
Κρίμα το γιωργάκι, κατά βάθος τον λυπάμαι τελευταία. Δεν του αποδίδω κακή πρόθεση, πάντως.
Έφερε το ΔΝΤ, υπολογίζοντας ότι θα του πάρει ένα, άντε ενάμιση χρόνο η της ελληνικής οικονομίας.
Δυστυχώς, και γι αυτόν και για μας, αποδείχτηκε ότι δεν είν' έτσι.
ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑ, ΓΑΜ@ΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ (για άλλη μια φορά). -
Στα σημαντικά τώρα...ΠΕΙΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ!
-
Και οι Ευρωπαίοι μας έχουν ανεχτεί πολλά χρόνια (έχουν και αυτοι ευθύνες) και μας έχουν δανείσει και 110 ΔΙΣ!!!! Να τους κάνουμε και μονομερή στάση πληρωμών??? Ε....μ@λ@κία δεν είναι?Δηλαδη πιστεύεις ότι υπάρχει ελπίδα να ξεπληρωθεί το χρέος εντός του αιώνα? Και μέχρι τότε ο απλός κοσμάκις που στη τελική δεν φταίει, θα τραβάει το λούκι? Οκ πάσο εγώ.
Δεν είπα οτι το ξεχρεώνουμε άνετα σε 5-10 χρόνια. Αλλά εμείς χάνουμε και χρόνο απο πάνω, να θέσουμε τις βάσεις να ξελασπώσουμε μια ώρα αρχίτερα! Και ο απλος κοσμάκις ποιός είναι? Δηλ. εγώ τι είμαι? Εφοπληστής και τα λέω εκ του ασφαλούς? Δεν είμαι δυστυχώς. Αλλά όταν τόσα χρόνια ζούμε ως χώρα με δανεικά κάποια στιγμή θα το τρώγαμε και το αγγούρι.Βέβαια η βλακεία είναι πως ο μίστερ Παπακωνσταντίνου το κάνει μεγαλύτερο (το αγγούρι ντε! ) γιατί ξέρει μόνο να αρμέγει την αγελάδα, τίποτε άλλο!
-
...
Δηλαδη πιστεύεις ότι υπάρχει ελπίδα να ξεπληρωθεί το χρέος εντός του αιώνα? Και μέχρι τότε ο απλός κοσμάκις που στη τελική δεν φταίει, θα τραβάει το λούκι? Οκ πάσο εγώ.
Δεν θέλουν να εξοφληθεί κανένα χρέος καμιάς χώρας. Θέλουν μόνο να συνεχίσουν να εισπράττουν τους τόκους του χρέους μας για ένα αιώνα ακόμα, αυτό τους αρκεί. Τώρα λοιπόν που δεν μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τους τόκους, έρχονται να μας σώσουν με νέα δάνεια. Αν δεν τα καταφέρουμε, εμείς θα καταστραφούμε και οι δανειστές θα χάσουν το κεφάλαιό τους. Αν όμως επιζήσουμε, είναι βέβαιο οτι θα πληρώνουμε αδιαμαρτύρητα διπλάσιους τόκους για τον επόμενο αιώνα - τόσα χρόνια που πληρώναμε τόσα δισ κάθε χρόνο σε τόκους διαμαρτυρήθηκε κανείς;
-
Ο χρήστης VATANEN έγραψε:
Στα σημαντικά τώρα...ΠΕΙΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ!Γιώργος Καρατζαφέρης
-
ΟΛΕΕΕΕ...
-
Στα σημαντικά τώρα...ΠΕΙΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ!Ακούγεται papadimos.
-
ΟΛΕΕΕΕ...Μην τσιμπάς.. Ο ινφινιτυ είναι κρυφοτσιπρίτσα
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Στα σημαντικά τώρα...ΠΕΙΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ!
Ακούγεται papadimos.
Δεν ξέρω αν πείθομαι.Εσείς θεωρείτε ότι πρόκειται για ικανού μεγέθους άνθρωπο?
-
καλά ρε Παπα-νδρεας και Παπα-κωνσταντίνου δεν σας ήταν αρκετοί για να καταλάβετε το νοημα? θέλετε Παπα-δήμο τώρα?
πέρα απο τη πλάκα ούτε εμένα μου φαίνεται αρκετός αν και ήταν ο πρώτος που μου ήρθε στο μυαλό οτι θα προταθεί (δεν έχω ακούσει τις πηγές imago)
-
Ναι, ΟΚ, υπερπροφανής τον τελευταίο καιρό επιλογή για διάφορα πόστα αλλά δεν κατάλαβα γιατί.Ήταν διορισμένος τραπεζίτης και μετά πήγε Ευρώπη όπου κέρδισε το σεβασμό των 'μονοθεματικών, ανοργασμικών, χωρίς φαντασία' και όχι και πολύ επιτυχημένων (από ότι φαίνεται) Ευρωπαίων πολιτικών και τραπεζιτών. είναι λίγο φάση 'τυπολάτρης Γερμανός'.
Βέβαια από την άλλη δεν είχαμε ποτέ κανέναν τέτοιο θα μου πεις για να κρίνουμε.ΥΓ Τουλάχιστον, κάτι έγινε, κάτι κινήθηκε...
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!