-
Και τέτοιο μυαλό στον ντρίφτερ, που ναι εξίσου ανούσιο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν αυριο περιοριστει η γραφειοκρατια και γινουν ολα ηλεκτρονικα...θα χρειαστουμε περιπου το 1/1000 των ΔΥ
Καθηγητες και δασκαλοι; Ηλεκτρονικοι;
Γιατροι και νοσοκομοι; Ηλεκτρονικοι κι αυτοι;
Μπατσοι;
Οδοκαθαριστες;
Μηχανικοι, λογιστες, γεωπονοι, αλλοι ειδικοι επιστημονες;
Τετοιους (πολλους) δεν εχει στο δημοσιο; Ολοι σφραγιδες βαζουν;
Δλδ στο εξωτερικο χωρες του μεγεθους της Ελλαδας 'που τα εχουν κανει ολα ηλεκτρονικα' εχουν 750 ΔΥ συνολικαΕλα ρε συ, μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις... Θα έχεις πάνω-κάτω τους ίδιους ΔΥ αλλά αντί να έχεις 10 δασκάλους, 10 γιατρούς και 10 που βαράνε σφραγίδες θα έχεις 13 δασκάλους, 13 γιατρούς και 2 που τρέχουν το backoffice του μαγαζιού. Λίγο μικρότερο κόστος, 30% καλύτερες υπηρεσίες. Συνέβη και στη βιομηχανική επανάσταση, συνέβη και το 60-70-80 με την επικράτηση του ΙΤ. Το πρόβλημα του κράτους είναι τι θα κάνει τους 10 με τις σφραγίδες (και ποιόν θα ψηφίζουν...) και γιαυτό δεν κάνει τίποτα...
Εγραψε κατι τετοιο ο tiger και εκανα πως δεν το καταλαβα;
Γραφει επι λεξει: 'θα χρειαστουμε περιπου το 1/1000 των ΔΥ'.
Στο μεταξυ, τα αποτελεσματα της απογραφης δειχνουν αυτο ακριβως: πανω απο το 50% των υπηρετουντων στο δημοσιο ανηκει στις παραπανω κατηγοριες και οχι σ' αυτους που βαζουν σφραγιδες (αυτο σαν απαντηση στον spiro: καθολου τυχαια δεν ηταν τα παραδειγματα, οι πιο πολλες πιθανοτητες ειναι να πεσω σε τετοιον).
Τεσπα, δεν προκειται να ξανακανω την ιδια κουβεντα (που επανερχεται καθε φορα που προκυπτουν νεα μετρα). Τα εχουμε χιλιοαναλυσει.
Ας μου πει μονο καποιο ξεφτερι πως ακριβως θα γινουν καλυτερα τα πραγματα αν απολυσουμε και την τελευταια μαια που κανει εφημερια στη ΜΕΝΝ του 'Αλεξανδρα' -
Αρα το αλλο γηπεδο προφανως ειναι κατι σε καλλυτερη βερσιον του παλαι ποτε κομουνιστικο σοσσιαλισμου ενα πραγμα να υποθεσω...?? Ενταξει χωρις εξοριες και φυλακες....αλλα μια ισοπεδωση προς τα κατω θα την αποκτησουμε... μα εκει παμε και τωρα οποτε γιατι η πρεμουρα???
-
Ποιος είπε για τη μαία? Εγώ λέω να αρχίσουμε από αυτούς που κάνουν φόρουμινγκ εν ώρα .
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ας μου πει μονο καποιο ξεφτερι πως ακριβως θα γινουν καλυτερα τα πραγματα αν απολυσουμε και την τελευταια μαια που κανει εφημερια στη ΜΕΝΝ του 'Αλεξανδρα'
δε χρειαζεται να απολυθει αυτη. Το αντιθετο!
μπορεις ομως να ξεκινησεις με την Εργοσε που εδω και 2 χρονια οι υπαλληλοι της δεν εχουν αντικειμενο και ξυνουν ο ενας τα παπαρια του αλλου.
να μη μιλησω για μισθους που παιρνουν γιατι ειναι ντροπη και προκληση για τους εργαζομενους του ΙΤξαναβαλε τωρα τη μπαλα μεσα στο γηπεδο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εργοσε που εδω και 2 χρονια οι υπαλληλοι της δεν εχουν αντικειμενο και ξυνουν ο ενας τα παπαρια του αλλου.
να μη μιλησω για μισθους που παιρνουν γιατι ειναι ντροπη και προκληση για τους εργαζομενους του ΙΤ
:Νομίζω θα πρεπε να πάρουν νόμπελ για την εκπλήρωση του greek dream...Δάκρυα πλυμμηρίζουν τα μάτια μου....δεν μπορώ να συνεχίσω..
-
Αμα με απολυσουν panosssssssss θα ερθω σπιτι σου να απαλλοτριωσω το φαι μου
Οπως και ο,τι αλλο μου φανει χρησιμοspiros
Οπως εχουμε πει απειρες φορες (ειπα να μην ξαναμπω στο τριπακι αλλα φευ) τους εργαζομενους στην ΕΡΓΟΣΕ μπορουν ανετοτατα να τους απολυσουν (δεν ειναι ΔΥ) ή να τους στειλουν να κανουν κατι πιο παραγωγικο.
Τη σχεση που εχουν αυτοι με τους εκατονταδες χιλιαδες του δημοσιου δεν καταλαβαινω -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Εργοσε που εδω και 2 χρονια οι υπαλληλοι της δεν εχουν αντικειμενο και ξυνουν ο ενας τα παπαρια του αλλου.
να μη μιλησω για μισθους που παιρνουν γιατι ειναι ντροπη και προκληση για τους εργαζομενους του ΙΤ
:Νομίζω θα πρεπε να πάρουν νόμπελ για την εκπλήρωση του greek dream...Δάκρυα πλυμμηρίζουν τα μάτια μου....δεν μπορώ να συνεχίσω..
αυτο που δε ξερεις ειναι οτι πηραν ολοι επιδομα παραγωγικοτητας
η δικαιολογια ηταν οτι ....δεν μεν δε παρηγαγαν καποιο εργο (αφου δεν εχουν αντικειμενο εργασιας, τι να παραγουν?), αλλα προσπαθησαν τουλαχιστονοταν λοιπον πληρωνεις (πολυ καλα) αυτους και χιλιαδες αλλους, που να βρεθουν χρηματα για να καλυφθουν οι αναγκες εκει που πραγματικα υπαρχουν?
αλλα βεβαια, θα πειραξει το Πατσοκ τους πελατες του? Ειδικα μαλιστα καποιους πολυ καλους?
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
spiros
Οπως εχουμε πει απειρες φορες (ειπα να μην ξαναμπω στο τριπακι αλλα φευ) τους εργαζομενους στην ΕΡΓΟΣΕ μπορουν ανετοτατα να τους απολυσουν (δεν ειναι ΔΥ) ή να τους στειλουν να κανουν κατι πιο παραγωγικο.
Τη σχεση που εχουν αυτοι με τους εκατονταδες χιλιαδες του δημοσιου δεν καταλαβαινωκανεις λαθος, αρκετοι απο αυτους ειναι ΔΥ, οι λοιποι ειναι (και καλα) αοριστου χρονου...
αλλωστε εχουν αποφασισει μεταταξεις, γιατι δε τους στελνει σπιτια τους αφου δεν ειναι ΔΥ? Μια χαρα θα τους βολεψει σε διαφορα υπουργεια, οχι σαν τη λοιπη πλεμπα που θα μεταταγει σε ...νοσοκομεια
θες να γραψω λιστα με αλλους 'καθαρους' ΔΥ που δε χρειαζονται?
ασε καλυτερα -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Οπως και ο,τι αλλο μου φανει χρησιμοΑπό τη σύγχυση, τα γραψες λάθος. Ηρέμησε
Δηλαδή, κάθε φορά που απέλυαν εμένα, έπρεπε να ερχόμουν στο σπίτι σου να τρώω το φαί σου;
Άκρως δημοσιουπαλληλική λογική, να ψάξεις για δουλειά ΟΥΤΕ που σου πέρασε από το μυαλό ε? -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Τη σχεση που εχουν αυτοι με τους εκατονταδες χιλιαδες του δημοσιου δεν καταλαβαινωΕΕΠ! Και γω που νόμιζα ότι στις 750000 είναι ΟΛΟΙ-ΟΛΟΙ-ΟΛΟΙΛΕΜΕ οι ΔΥ, αλλά μάλλον μας ξέφυγαν μερικοί (ΕΡΓΟΣΕ ? Τι γίνεται με ΟΑΣΑ-ΗΛΠΑΠ-ΑΜ ? ΕΡΤ ? Αλλες 'εταιρείες' του δημοσίου ?) Για να δούμε, θα φτάσουμε τελικά το 1000000 ανθρώπων που πληρώνονται σε ένα ποσοστό >50% από το Δημόσιο ?
-
mms://video.auth.gr/auth_thedebt_2011 live ΑΠΘ τωρα και ως τις 19.00
-
Άκρως δημοσιουπαλληλική λογική, να ψάξεις για δουλειά ΟΥΤΕ που σου πέρασε από το μυαλό ε?Φυσικα οχι, εχω συνηθισει αλλωστε να καθομαι, προτιμω να φαω τα δικα σου που τα βγαλες με τον ιδρωτα σου.
Μπορεις να ερθεις κι εσυ αν θελεις, αν σε απολυσει το κορακι, τωρα για το τι θα παρεις, δεν εγγυωμαι.spiros
Μπορεις, αν θελεις, να μου φερεις οσες λιστες θελεις. Σταγονα στον ωκεανο θα ειναι, των 750k μισθοδοτουμενων απο το δημοσιο.
Η ΕΡΓΟΣΕ ειναι ΑΕ, δεν εχουν οργανικες θεσεις οι ΑΕ, ουτε μονιμοτητα. Α.Χ. ειναι και πιθανοτατα καποιοι εξ' αυτων Ο.Χ.nass
Τρολαρουμε;
Στις 750k περιλαμβανεται εξαψηφιο νουμερο ΜΗ ΔΥ.
Και οχι, δε θα φτασουμε στο νουμερο αυτο, το εχουμε ξανασυζητησει μαλιστα, αλλα δε σε συμφερει να θυμασαι, φαινεται. Τεσπα. -
Δε θυμάμαι στη συζήτηση που κάναμε να είχες πει 'ναι αλλά διάφορα ρετιρέ στυλ ΕΡΓΟΣΕ είναι εκτός του αριθμού αυτού'. Ισα-ίσα που έλεγες ότι αυτοί είναι ΟΛΟΙ. Που δεν είναι, όπως φαίνεται (δική σου παραδοχή). Το 1000000 προφανώς είναι πλάκα.
-
Δηλαδή, κάθε φορά που απέλυαν εμένα, έπρεπε να ερχόμουν στο σπίτι σου να τρώω το φαί σου;
Άκρως δημοσιουπαλληλική λογική, να ψάξεις για δουλειά ΟΥΤΕ που σου πέρασε από το μυαλό ε?για να ψαξεις, πρεπει να ξερεις και να το χεις κανει. βασικη προυποθσεη
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δε θυμάμαι στη συζήτηση που κάναμε να είχες πει 'ναι αλλά διάφορα ρετιρέ στυλ ΕΡΓΟΣΕ είναι εκτός του αριθμού αυτού'. Ισα-ίσα που έλεγες ότι αυτοί είναι ΟΛΟΙ. Που δεν είναι, όπως φαίνεται (δική σου παραδοχή). Το 1000000 προφανώς είναι πλάκα.Δε θυμασαι καλα, λοιπον (για δευτερη φορα, μαλιστα, αν θυμαμαι εγω καλα)
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Άκρως δημοσιουπαλληλική λογική, να ψάξεις για δουλειά ΟΥΤΕ που σου πέρασε από το μυαλό ε?
Φυσικα οχι, εχω συνηθισει αλλωστε να καθομαι, προτιμω να φαω τα δικα σου που τα βγαλες με τον ιδρωτα σου.
Το ξέρω, σε πιστεύω.
Μπορεις να ερθεις κι εσυ αν θελεις, αν σε απολυσει το κορακι, τωρα για το τι θα παρεις, δεν εγγυωμαι.Εγώ πάντως σου εγγυώμαι για το τι θα πάρεις: @@.
Άκρως δημοσιουπαλληλική λογική, να ψάξεις για δουλειά ΟΥΤΕ που σου πέρασε από το μυαλό ε?για να ψαξεις, πρεπει να ξερεις και να το χεις κανει. βασικη προυποθσεη
Σωστό. Και δεν έχει την διάθεση να το μάθει ποτέ.
Και πιθανότατα δεν θα χρειαστεί, αλλά αυτός τρομοκρατήθηκε και μόνο με την μία πιθανότητα στο εκατομμύριο ! -
@Asimov
OK μπορεί, ζητώ συγνώμη.Η ουσία είναι ότι τα ρετιρέ στυλ ΕΡΓΟΣΕ ΔΕΝ περιλαμβάνονται στις 750000.
Τώρα γιατί λες ότι περιλαμβάνονται άλλοι που δεν είναι ΔΥ (ενώ οι ίδιοι, για να συμμετάσχουν στην απογραφή, προφανώς και θεωρούν τους εαυτούς του ΔΥ, και αν πληρώνονται από το ΓΛΚ τότε ΕΙΝΑΙ ΔΥ) δεν το ξέρω / θυμάμαι. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Η ΕΡΓΟΣΕ ειναι ΑΕ, δεν εχουν οργανικες θεσεις οι ΑΕ, ουτε μονιμοτητα. Α.Χ. ειναι και πιθανοτατα καποιοι εξ' αυτων Ο.Χ.αρα, ουσιαστικα το προσωπικο της που θα μεταταγει σε Υπουργεια, σαν τι πανε εκει?
νεες προσληψεις ΔΥ?
απο ποτε το κρατος μετακινει υπαλληλους ΑΕ σε μονιμες θεσεις στο Δημοσιο? -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η ουσία είναι ότι τα ρετιρέ στυλ ΕΡΓΟΣΕ ΔΕΝ περιλαμβάνονται στις 750000.
Οχι, αλλα συνολικα (με αλλες τετοιες εταιρειες) δεν ειναι πανω απο 2-3 δεκαδες χιλιαδες, οποτε αν θελουμε να ειμαστε δικαιοι διαχωριζουμε την εξαιρεση απο τον κανονα και το επισημαινουμε οταν επιχειρουμε να βγαλουμε συνολικα συμπερασματα.
Τώρα γιατί λες ότι περιλαμβάνονται άλλοι που δεν είναι ΔΥ (ενώ οι ίδιοι, για να συμμετάσχουν στην απογραφή, προφανώς και θεωρούν τους εαυτούς του ΔΥ, και αν πληρώνονται από το ΓΛΚ τότε ΕΙΝΑΙ ΔΥ) δεν το ξέρω / θυμάμαι.
Καταρχας το ποιος συμμετεχει στην απογραφη το αποφασισε το ΥΠΟΙΚ και οχι οι εργαζομενοι. Ειναι δεκαδες χιλιαδες αυτοι που απογραφηκαν και πλεον δεν εργαζονται στο δημοσιο γιατι ηταν με stage, με συμβαση Ο.Χ. ή εργου που εληξε κλπ. (αντιστοιχα καποιοι -πολυ λιγοτεροι- προσεληφθησαν αργοτερα με τετοιου ειδους σχεσεις).
Επειτα (κι επειδη οπως φαινεται ξεχασες ολοκληρη εκεινη τη συζητηση κι οχι μονο το κομματι για τις ΔΕΚΟ) οι 750k δεν πληρωνονται ΟΛΟΙ απο το ΓΛΚ. Το 1/4 περιπου, αυτοι με τετοιου τυπου συμβασεις, πληρωνοταν/πληρωνεται απο τους ιδιους τους φορεις, πχ τα ΑΕΙ, που γνωριζω καλα λογω αντικειμενου, εχουν γι' αυτη τη δουλεια τους ΕΛΚΕ.
Τελος, ακομα κι αν θεωρησουμε τους Α.Χ. ΔΥ (που δεν ειναι, αφου δεν εχουν μονιμοτητα, ασφαλιζονται στο ΙΚΑ κλπ) δε μπορουμε να θεωρησουμε ολους τους μισθοδοτουμενους απο το δημοσιο τετοιους, εκτος κι αν μας βολευει για να καταληξουμε σε συγκεκριμενα συμπερασματα.(ολα αυτα τα εχω ξαναγραψει, τουλαχιστον 2 φορες, απευθυνομενος σ' εσενα προσωπικα btw)
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!