-
1.29 Μεταφορά με ΦΙΧ αυτοκίνητα αντικειμένων διαφορετικών από τα προβλεπόμενα σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1959/91
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ!
ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΟ?
ΚΑΙ ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΕ 5 ΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΕΠΗΒΑΤΙΚΟ. -
Ο χρήστης Giorgos_sxoi έγραψε:
1.29 Μεταφορά με ΦΙΧ αυτοκίνητα αντικειμένων διαφορετικών από τα προβλεπόμενα σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1959/91
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ!
ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΟ?
ΚΑΙ ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΕ 5 ΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΕΠΗΒΑΤΙΚΟ.Το τιμολογιο ομως πρεπει να ειναι στο ιδιο ονομα με αυτο που γραφει και η αδεια κυκλοφοριας.Το υψος του προστιμου ειναι υψηλο οντως,ειδικα με την αναδουλεια που υπαρχει τωρα .
Καλα ξεμπερδεματα φιλε μου
-
Τα στοιχεια που αναγραφονται πρπει να ειναι του ιδιου με την αδεια κυκλοφορειας.... ακομα και δικο σου να ηταν το ΦΙΧ δεν δικαιουσαι να μεταφερεις πραγματα που δεν ανηκουν στην επαγγελματικη σου δραστηριοτητα... ας πουμε να κανεις μετακομιση σπιτιου.....
-
ΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΟΥ,ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ!ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΝ ΠΕΡΑΣΩ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΨΩ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ?ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ!
-
Ποια διαταξη εφαρμοζεται για το προστιμο ειναι κατι που οι δικηγοροι θα πρεπει να σου πουν.... ναι ειναι πολυ μεγαλο.. .. αν ηταν εφοριας ισως και να πληρωνες το 1/3 αλλα με ΚΟΚ δεν ξερω που μπορει να το φτασουν????? και αν ειναι αυτοι εξουσιοδοτημενοι για κατι τετοιο....
-
η αστυνομια καλυπτει ο ενας το αλλον μιας και ειναι ολοι μελοι της 'Χρυσης Αυγης' -
Κοίτα!
Αυτό ήταν ένα από τα αιτήματα των τρικυκλιστών μεταφορέων (Καραγωγέικα)...Προκειμένου λοιπόν να μην τους ικανοποιήσουν αιτήματα αύξησης κομίστρων, τους έκαναν αυτή την χάρη...Πάντα απαγορευόταν, αλλά με πολύ μικρότερο πρόστιμο.
Βέβαια έπεσες σε στραβόξυλο, όπως φάνηκε από την αντιμετώπιση του.
Δεν νομίζω ότι με τον νόμο μορείς να κάνεις τίποτα, ίσως να πέσεις στην καλή διάθεση κάποιου δικαστή, με λίγο κλάμμα...
Το πρόστιμο πάντως είναι 5000 και μπορείς να το εισπράξεις ακόμα και αν μεταφέρεις με το επαγγελματικό σου αυτοκίνητο το κομοδίνο του σπιτιού σου...Το κακό είναι ότι πολλοί επαγγελματίες δεν το ξέρουν...την είχα πατήσει και εγώ, όταν είχα δανείσει το φορτηγάκι μου σε έναν φίλο, να κάνει μετακόμιση και μου το σφύριξε φίλος αστυνομικός...από τότε καμμιά χάρη... -
παιδια υπηρχε δελτιο αποστολης και τιμολογιο στα στοιχεια του αυτοκινητου!Η άδεια του αυτοκινήτου αναφέρει ότι είναι για μεταφορά αλουμινοκατασκευών;
Αν ναι τότε δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα.
Το παλιό φορτηγάκι που είχε ο πατέρας μου για τις αγροτικές δουλειές αλλά χρησιμοποιούνταν και σε εργολαβίες δημοσίων έργων από τον αδελφό του είχε άδεια που το χαρακτήριζε ΑΓΡΟΤΙΚΟ - ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ και το οποίο ήταν αναγραμμένο στα πλάγια του αυτοκινήτου. Για αυτό το λόγο μάλιστα πλήρωνε και αυξημένα τέλη κυκλοφορίας.
Αν δεν είχε το χαρακτηρισμό εργολαβικό και τον έπιαναν π.χ. να κουβαλάει άμμο ή τσιμέντο τότε θα πλήρωνε πρόστιμο κανονικά και με το νόμο. Έχω την εντύπωση όμως ότι τέτοιες παραβάσεις τις επιβάλει η εφορία μέσω του ΣΔΟΕ και όχι η τροχαία. Τον πατέρα μου μια φορά που τον σταμάτησαν ήταν εφοριακός αυτός που έκανε τον έλεγχο και όχι τροχονόμος. Αυτό είναι λογικό άλλωστε μιας και η συγκεκριμένη παράβαση δεν είναι τροχονομική ή γενικότερα παράβαση του ΚΟΚ, αλλά φοροδιαφυγή μιας και το κράτος χάνει έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας ενός επαγγελματικού αυτοκινήτου. -
ναι το γραφει!μιλησα με τον δικηγορο και μου ειπε αυτο ακριβως το πραγμα δλδ οτι ειναι παρανομο να σου ελεγχει το φορτιο ο τροχονομος παρα μονο η εφορια και οτι το προστιμο ειναι υπερβολικα μεγαλο!θα ασκηθει διωξη στον τροχονομο μαλλον!
-
Ο τροχονόμος θα καλυφθεί από την Υπηρεσία του. Με το συμπάθειο αλλά με λεονταρισμούς δεν κάνετε τίποτα.
-
+1
-
λιγο παλιο το θεμα αλλα το ξεθαβω γιατι ειναι αρκετα ενδιαφερων,εκανα ενα ψαξιμο στον κοκ και δεν αναφερετε ποθυενα σαν παραβαση μεσα τετοιου ειδους,θεωρω οτι μονο τα μικτα κλιμακια μπροουν να σε γραψουν για κατι τετοιο και οχι η τροχαια απο μονη της,Απο οσο γνωριζω ειναι φορολογικη παραβαση και οχι τροχαια αυτη,δεν πιστευω οτι το αργανο απο μονο του εχει την ιδιοτητα να κρινει βαση του ΚΒΣ τι ειναι παρανομο και τι ειναι νομιμο.
-
και εμενα μου ειχε τυχει κατι αναλογο και μου εκανε τεραστια εντυπωση...
ειχα μεινει απο λαστιχο με το ποδηλατο, βρηκα τον οδηγο του εργοστασιου στο δρομου και μου λεει δεν μπορω να παρω και το ποδηλατο γιατι αν μας πιασουν θα μας γραψουν...
τοτε τον ειχα διαολοστειλει (απο μεσα μου) για υψιστη γυφτουλια....
αλλα οταν το βεβαιωσαν και αλλοι στην φαμπρικα ειχα μεινει..
ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ!!!!