-
Έχοντας λιγότερη ισχύ/ροπή το 1.2, ζορίζεται περισσότερο για να κινήσει ικανοποιητικά το αμάξωμα και για αυτό ίσως καίει πιο πολύ από το 1.4.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Έχοντας λιγότερη ισχύ/ροπή το 1.2, ζορίζεται περισσότερο για να κινήσει ικανοποιητικά το αμάξωμα και για αυτό ίσως καίει πιο πολύ από το 1.4.δεν είναι τοσο τραγικό στο δρόμο το 1.2 corsa...
αν θες κάτι απλά να κάνεις την δουλειά σου νομίζω οτι είναι μια χαρά οικονομική επιλογή...αν το συγκρίνεις με το Punto sporting 1,2 με το 6άρι βέβαια... είναι πολύ χώμα...
-
Η opel αναφερει οτι τελικη του ειναι αν θυμαμαι καλα καπου αναμεσα 160-170km/h.Πολυ λιγο δεν ειναι??
Απο διαφορα βιντεο και φορουμ διαβασω οτι μπορει να φτασει και 180....!!!!
Τι μπορει να παιζει?? -
Ναι ..σε κατηφόρα μπορεί να τα πιάσει αμα πήρες φόρα και το προσπαθήσεις παρα πολυ.... Οπως ειπε και ο red monster..αμα θες απλα να κανεις ηρεμες βολτες καλο ειναι..αλλά αν θες εστω κ λιγο το κατι παραπανω (και δεν εννοω εξωφρενικες επιδοσεις αλλά να κανεις μια αξιοπρεπη προσπεραση),μαλλον πρεπει να κοιταξεις κατι πιο δυνατό...
-
Ο χρήστης puma1991 έγραψε:
Η opel αναφερει οτι τελικη του ειναι αν θυμαμαι καλα καπου αναμεσα 160-170km/h.Πολυ λιγο δεν ειναι??
Απο διαφορα βιντεο και φορουμ διαβασω οτι μπορει να φτασει και 180....!!!!
Τι μπορει να παιζει??άλλο η τυποποιημένη τελική , άλλο η πραγματική...
το κοντέρ πολλά μπορεί να λέει , το θέμα είναι πόσα είναι στην πραγματικότητα...
όσα και να πιάσεις όμως σε κατηφόρα, πάνω από 140 δεν μπορείς να ταξιδεύσεις χαλαρά... -
Δεν μου μοιαζει για κατηφορα αυτος ο δρομος!!!
Αφου τα κατασκευαζουν με τελικη μεχρι 168...γιατι τα κοντερ τα κανουν να αναγραφουν και πολυ περισσοτερο? -
μην ασχολεισαι με την τελικη αφου ειναι σχετικα αχρηστο κριτηριο αλλα δες ποοοοοοτεεεεεε θα την πιασει κοινως τσεκ τις ρεπριζ
-
Youtube VideoΔεν μου μοιαζει για κατηφορα αυτος ο δρομος!!!
Αφου τα κατασκευαζουν με τελικη μεχρι 168...γιατι τα κοντερ τα κανουν να αναγραφουν και πολυ περισσοτερο?Γιατί βγαίνουν και με ισχυρότερα μοτέρ από τον 1200.
-
Κοίτα έχω φίλο με corsa c 1.2 και άλλο φίλο με corsa d 1.2.. Σε εγνατία πιάνει πχ τα 160 αλλά τα πιάνει ζοριζόμενο αρκετά.. Για να προσπεράσεις σε επαρχιακό δίκτυο θα πρέπει να βρίσκεσαι συνεχώς με 5,000+ στροφές και δε θα προσπερνάς και με ασφάλεια.. Θα κοιτούσα κάτι άλλο..Το καλύτερο που έχεις να κάνεις ειναι ενα test drive για να δεις αν σου φτάνει το γκάζι. Αν σε ικανοποιεί τότε καλορίζικο
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Έχοντας λιγότερη ισχύ/ροπή το 1.2, ζορίζεται περισσότερο για να κινήσει ικανοποιητικά το αμάξωμα και για αυτό ίσως καίει πιο πολύ από το 1.4.Τελικά μάλλον αυτό ισχύει, τουλάχιστον όσο αφορά τα corsa c. Το δικό μου 1.2, αυτόματο, έχει μέση κατανάλωση 7,5l εντός πόλης. Και γενικά ρωτώντας άτομα που έχουν το ίδιο, δεν ακούω για κατανάλωση κάτω από 7λίτρα, που δεν τη λες και λίγη σε σχέση με τα κυβικά. Από την άλλη, αν είχα το 1,4 μπορεί να γλίτωνα βεζίνες, θα είχα όμως πιο ακριβά τέλη, πιο ακριβή ασφάλεια και πιο τσιμπημένο τεκμήριο.
Πέρα από την κατανάλωση, δεν μπορώ να παραβλέψω ότι είναι μια χαρά αυτοκίνητο για κάποιον που θέλει να κάνει νορμάλ οδήγηση. Η αλήθεια είναι ότι σε εθνική, μετά τα 140χλμ, αισθάνεσαι κάπως περίεργα αλλά μέχρι τα 120 είναι νορμάλ. Είναι πολύ καλή η αίσθηση του τιμονιού παρόλα αυτά. Και όσον αφορά ζημιές/προβλήματα, όταν το πήρα είχε κάνει 117.000χλμ και τώρα έχει 155. Στο διάστημα αυτό, δεν έχει βγάλει το παραμικρό κι ας το λιώνω συχνά πυκνά!
-
Εντός πόλης, δύσκολα να ακούσεις κατανάλωση σουπερμίνι που να απέχει πολύ από το 7,5αρι. Αυτό λέει η εμπειρία με 1.1αρι 65hp, 1.4αρι 100hp, 1.6αρι 110hp αυτόματο και 1.4 80hp σε μικρομεσαίο*. Το εύρος της στατιστικής ήταν μικρότερο από 1 λίτρο.
*με διαδρομές 450-500km την εβδομάδα, εντός και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος, σε ίδιες ώρες, με ίδιου στυλ διαδρομές και ταχύτητες.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Εντός πόλης, δύσκολα να ακούσεις κατανάλωση σουπερμίνι που να απέχει πολύ από το 7,5αρι. Αυτό λέει η εμπειρία με 1.1αρι 65hp, 1.4αρι 100hp, 1.6αρι 110hp αυτόματο και 1.4 80hp σε μικρομεσαίο*. Το εύρος της στατιστικής ήταν μικρότερο από 1 λίτρο.*με διαδρομές 450-500km την εβδομάδα, εντός και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος, σε ίδιες ώρες, με ίδιου στυλ διαδρομές και ταχύτητες.
Ακόμα και το 1400cc τέτοια κατανάλωση? Για τι αυτοκίνητο μιλάς?
-
Getz 1.1, Clio II 1.4, C3 1.6 Senso και Focus II 1.4 όλα είχαν από 7,1 μέχρι 7,8lt/100km στο ίδιο στυλ διαδρομών που εφάρμοσα για τουλάχιστον μια εβδομάδα στο Focus/C3 και για μήνες στα άλλα δύο.
Έτσι, πιστεύω ότι το 1.2αρι με το 1.4αρι Corsa δεν θα διαφέρουν πολύ σε κατανάλωση εντός πόλης.
-
Μάλιστα... Το ενδιαφέρον θα ήταν να μαθαίναμε τι κατανάλωση δίνουν οι κατασκευαστές για τα αντίστοιχα μοδέλα. Π.χ. για το δικό μου δίνουν 6,3 κι εγώ έχω 7,5, οπότε είναι +1λίτρο η πραγματική.
-
Ειχα ανοιξει αυτο το θεμα πριν δυο χρονια να ρωτησω για το Opel Corsa 1.2 D, που τελικα και αγορασα! Ετσι λοιπον αποφασησα να γραψω εντυπωσεις απο το αμαξι!Να πω οτι το αμαξι ειναι του 2008, και εγω το πηρα δευτερο χερι! Σημερα ειναι στα 36.000 χιλιομετρα!
Μεχρι σημερα δεν εχει βγαλει καποιο προβλημα!
Εντυπωσεις τωρα, το 1.2 ειναι πολυ λιγο τελικα σαν δυναμη! Οπως με ειχαν συμβουλεψει και τα παιδια, το 1.4 θα ηταν πολυ καλυτερη επιλογη!
Αμα εισαι μονος με το μωρο, την παλευει και σε αυτοκινητοδρομο! Ομως αν το φορτωσεις και επιχειρησεις να βαλεις και air condition, τοτε το αμαξι απλα σερνεται!
Καει αρκετα σε δρομους ταχειας κυκλοφοριας!
Απο τελικη, καλα παει! Εγω το εχω φτασει συμφωνα με το κοντερ και 180! Βεβαια ο δρομος ειχε μια σχετικη κλιση!
Σαν συμπερασμα απο το ολο στορι, θα ελεγα οτι το αμαξι ειναι πολυ καλο, αλλα οχι 1.2..............1.4 και πανω! -
Ειχα ανοιξει αυτο το θεμα πριν δυο χρονια να ρωτησω για το Opel Corsa 1.2 D, που τελικα και αγορασα! Ετσι λοιπον αποφασησα να γραψω εντυπωσεις απο το αμαξι!Να πω οτι το αμαξι ειναι του 2008, και εγω το πηρα δευτερο χερι! Σημερα ειναι στα 36.000 χιλιομετρα!
Μεχρι σημερα δεν εχει βγαλει καποιο προβλημα!
Εντυπωσεις τωρα, το 1.2 ειναι πολυ λιγο τελικα σαν δυναμη! Οπως με ειχαν συμβουλεψει και τα παιδια, το 1.4 θα ηταν πολυ καλυτερη επιλογη!
Αμα εισαι μονος με το μωρο, την παλευει και σε αυτοκινητοδρομο! Ομως αν το φορτωσεις και επιχειρησεις να βαλεις και air condition, τοτε το αμαξι απλα σερνεται!
Καει αρκετα σε δρομους ταχειας κυκλοφοριας!
Απο τελικη, καλα παει! Εγω το εχω φτασει συμφωνα με το κοντερ και 180! Βεβαια ο δρομος ειχε μια σχετικη κλιση!
Σαν συμπερασμα απο το ολο στορι, θα ελεγα οτι το αμαξι ειναι πολυ καλο, αλλα οχι 1.2..............1.4 και πανω!Ελπίζω να το δένεις στο ειδικό καθισματάκι...
Opel Corsa 1.2