-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Καθε αλλο, αλλα τελος παντων...
- Το καυσιμο επειδη ακριβως ειναι αποθηκευμενο στο εδαφος εχει σχεδον παντα σταθερη θερμοκρασια! Ειτε ανεφοδιαστεις το πρωι ειτε το μεσημερι ειτε το βραδυ... Μεσα στο ρεζερβουαρ του αυτοκινητου υπαρχουν μεταβολλες αλλα ακομα και αν γεμισεις πρωι (χαμηλη θερμοκρασια) με το καυσιμο να ειναι σε συστολη και περιμενεις να διασταλλει το μεσημερι που θα εχει υψηλοτερη θερμοκρασια δεν κερδιζεις τιποτα γιατι το ιδιο καυσιμο μολις ξαναπεσει η θερμοκρασια θα 'ξαναμικρυνει'!
σε εταιρικο βενζιναδικο μεγαλης αλυσιδας με συγχρονη υποδομη εχω δει με τα ματια μου στον υπολογιστη μεχρι και 10 βαθμους διαφορα θερμοκρασιας πρωι με βραδυ...επισης εχω δει μεχρι και 2-3 βαθμους διαφορα απο δεξαμενη σε δεξαμενη την ιδια στιγμη...
Αυτη η δεξαμενη πρεπει ειναι άσκεπη και υπαίθρια
Το πιθανότερο είναι οτι κατι δεν πηγαινε καλα με τα οργανα. -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
- Το καυσιμο επειδη ακριβως ειναι αποθηκευμενο στο εδαφος εχει σχεδον παντα σταθερη θερμοκρασια! Ειτε ανεφοδιαστεις το πρωι ειτε το μεσημερι ειτε το βραδυ... Μεσα στο ρεζερβουαρ του αυτοκινητου υπαρχουν μεταβολλες αλλα ακομα και αν γεμισεις πρωι (χαμηλη θερμοκρασια) με το καυσιμο να ειναι σε συστολη και περιμενεις να διασταλλει το μεσημερι που θα εχει υψηλοτερη θερμοκρασια δεν κερδιζεις τιποτα γιατι το ιδιο καυσιμο μολις ξαναπεσει η θερμοκρασια θα 'ξαναμικρυνει'!
σε εταιρικο βενζιναδικο μεγαλης αλυσιδας με συγχρονη υποδομη εχω δει με τα ματια μου στον υπολογιστη μεχρι και 10 βαθμους διαφορα θερμοκρασιας πρωι με βραδυ...επισης εχω δει μεχρι και 2-3 βαθμους διαφορα απο δεξαμενη σε δεξαμενη την ιδια στιγμη...
Να κοιταξεις τα ματια σου!
Ενδεχομενως να θελουν αντικατασταση...
Η συγκεκριμενη συγχρονη αλυσιδα με την αναλογη υποδομη μηπως φερνει ανταλλακτικα?? -
Ο χρήστης iROC έγραψε:
.σε -τινη τελιωνειφυτίνη?
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Να κοιταξεις τα ματια σου!
Ενδεχομενως να θελουν αντικατασταση...
Η συγκεκριμενη συγχρονη αλυσιδα με την αναλογη υποδομη μηπως φερνει ανταλλακτικα??αναφερομαι σε βενζιναδικο και μονο στην περιοχη της ηλιουπολης - αργυρουπολης
-
Βρε σε οποιοδηποτε σημειο του κοσμου και να αναφερεσαι η τα ματια σου εχουν προβλημα η μας λες ψεμματα! Ενα απο τα δυο... Δεν υπαρχει αλλη πιθανοτητα!
Και επειδη δεν μπορω να βρω ενα λογο για τον οποιο θα μας ελεγες ψεμματα για αυτο σου ειπα να τσεκαρεις τα ματια σου!
Αυτο που ειπες δεν υπαρχει... -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Βρε σε οποιοδηποτε σημειο του κοσμου και να αναφερεσαι η τα ματια σου εχουν προβλημα η μας λες ψεμματα! Ενα απο τα δυο... Δεν υπαρχει αλλη πιθανοτητα!
Και επειδη δεν μπορω να βρω ενα λογο για τον οποιο θα μας ελεγες ψεμματα για αυτο σου ειπα να τσεκαρεις τα ματια σου!
Αυτο που ειπες δεν υπαρχει...Ετσι νομίζεις ΕΣΥ...!! Δεν έχεις πάρει καν χαμπαρι τις θερμαινόμενες-ψυχώμενες δεξαμενές καυσίμων, που έχουν προμηθευτεί οι βενζινάδες.....!!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Αυτο που ειπες δεν υπαρχει...Ετσι νομίζεις ΕΣΥ...!! Δεν έχεις πάρει καν χαμπαρι τις θερμαινόμενες-ψυχώμενες δεξαμενές καυσίμων, που έχουν προμηθευτεί οι βενζινάδες.....!!
Οχι! Αλλωστε δεν μεγαλωσα μεσα σε βενζιναδικα...
Αλλα ακομα και ετσι να ειναι λες να στο εδειχναν φατσα φορα σε εσενα που εισαι καταναλωτης? Για τοσο βλακες τους εχεις...? -
Πίστεψες οτι το εννοούσα....;;;
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
:ysterical: Πίστεψες οτι το εννοούσα....;;;Μπροστα στα τοσα φιδια που εχω διαβασει δεν μπορω πλεον να διακρινω την ειρωνια...
My bad!!! -
Ο χρήστης ak20 έγραψε:
Υπάρχει περίπτωση κάποιου είδους ηλεκτρομαγνητικό κύμα να επηρεάσει μια συγχρονη ηλεκτρονικη αντλία με αυτό τον τρόπο;;Πάντως θεωρητικά γίνεται.Δλδ αν έχουμε βενζινοπώλη (παυλα λαμόγιο) που έχει εγκαταστήσει στην αντλία του ασύρματο σύστημα που αυξάνει την τιμή με τηλεκοντρόλ.Μη σου πω θα χει βαλει και κανα μούφα χωρις προστασια θα βγάζεις το τηλεκοντρόλ απ το παζάρι και θα το αλλάζεις... .Δεν είμαι καν σίγουρος αν κάνω πλάκα....
Υ.γ.Οκ αποφάσισα,δεν κάνω πλάκα είναι τέρμα εφικτό.Εδω μια ομάδα φοιτητών έσπασε imobilizer Bmw μετά από τρελή μελετη και εξοπλισμό φυσικά.Αλλα μιλάμε για Imobilizer που θά χει και εξίσου τρελή κρυπτογράφηση...
-
Ο χρήστης 4mhtsos έγραψε:
Μη σου πω θα χει βαλει και κανα μούφα χωρις προστασια θα βγάζεις το τηλεκοντρόλ απ το παζάρι και θα το αλλάζεις... .Δεν είμαι καν σίγουρος αν κάνω πλάκα....Γ@μ@το!
'Φίλε βάλε 10ε' και να το γεμίζει! -
Και όμως υπάρχει διαφορά λόγω διαφοράς θερμοκρασίας!
Γιατί μπορεί (λέω μπορεί) η δεξαμενή να έχει μια διαφορά/διακύμανση θερμοκρασίας μόνο 1-2 βαθμούς κατά τα λεγόμενα κάποιων, ωστόσο μέχρι να φτάσει από τη δεξαμενή στην αντλία και πολύ περισσότερο από την αντλία μέχρι το στόμιο του ρεζερβουάρ μας, η μεταβολή της θερμοκρασίας είναι πολύ μεγαλύτερη από 1-2 βαθμούς.
Σε όλα τα υγρά (από το ακατέργαστο αργό πετρέλαιο μέχρι τη γνωστή βενζίνη και όλα τα παράγωγα του πετρελαίου) ο σωστός τρόπος υπολογισμού είναι η αναγωγή στη σταθερή θερμοκρασία των 15 βαθμών κελσίου (ή 60 farenheit) αφού ληφθή υπόψιν ο συντελεστής θερμικής διαστολής (V.C.F. volume coeficient factor) ώστε να προκύψει βάρος χρησιμοποιόντας πίνακες ASTM 54B στην Ευρώπη και ATSM 6B στην Αμερική για παράγωγα, και ASTM 54A και ASTM 6A αντίστοιχα για αργό πετρέλαιο.
Η μετακίνηση πετρελαίου (αργού και όλων των παραγώγων) με δεξαμενόπλοια σε όλη την υφήλιο, γίνεται με βάση το βάρος και όχι τον όγκο (η έκδοση φορτωτικών αναφέρουν βάρος σε metric tons ή και long tons, και κυβικά μέτρα και βαρέλια που προέκυψαν μετά την αναγωγή του V.C.F για τη θερμοκρασία - G.S.V. m3 & G.S.V. BBLS).
Με άλλα λόγια τα βενζινάδικα πουλάνε όγκο (λίτρα δηλαδή) και όχι βάρος (πχ κιλά), άρα όσο πιό χαμηλή η θερμοκρασία, τόσο πιό πολύ κερδισμένος ο αγοραστής.
-
Και κατ'επεκταση τοσο πιο χαμενος κατα τους καλοκαιρινους μηνες...! Επομενω αν θεωρησουμε οτι η καταναλωση βενζινης ειναι σταθερη κατα την διαρκεια του ετους δεν βγαινει ουτε χαμενος ουτε κερδισμενος... Οτι ακριβως γινεται και με τα πρατηρια!
Τιμολογεισαι βαση της 15βαθμης ενδειξης αλλα παραλαμβανεις τα πραγματικα λιτρα... Οτι χανεις τον χειμωνα το κερδιζεις το καλοκαιρι! -
Βρες μπας και ειναι αυτός ο λόγος που δεν θέλουν αποδειξεις και λοιπό έλεγχο τα βενζινάδικα? Αμα εχουν ακριβη αναφορά των λίτρων που πολύλησαν και στο τέλος τους βγουν πλεονάζων λίτρα υπόλοιπο στην δεξαμενή πως θα το δικαιολογήσουν? Και μην ξεχνάτε οτι το καλοκαίρι ή έστω ο ζεστός καιρός εδώ ειναι τουλάχιστον 6-7 μήνες....
Ποια ώρα της ημέρας συμφέρει να ανεφοδιαζόμαστε με βενζίνη;