-
Καλησπέρα σας.
Επειδή η ενασχόληση με τους αγώνες αυτοκινήτου είναι λίγο πιο επικίνδυνο σπορ από το πλέξιμο, ένα πρόγραμμα νοσοκομειακής περίθαλψης σε ιδιωτικό φορέα που να καλύπτει ό,τι μπορεί να πάθεις όταν το κλουβί, οι ζώνες και το HANS δεν καταφέρουν να σε σώσουν δεν ακούγεται κακή ιδέα.
Μέχρι χτες πίστευα πως θα είναι εύκολο για μια εταιρία να συμπεριλάβει αυτές τις δραστηριότητες στις καλύψεις της, απαιτώντας από εμάς φυσικά μεγαλύτερο ασφάλιστρο. Όμως μετά από -σύντομη είναι η αλήθεια- έρευνα διαπίστωσα πως όταν αναφέρεις 'αγώνες αυτοκινήτου' οι περισσότερες ασφαλιστικές είτε δε σε δέχονται καθόλου, είτε σε δέχονται εξαιρώντας τους αγώνες. Δηλαδή τζίφος.Αναρωτιέμαι αν αυτό το θέμα έχει απασχολήσει και άλλους από εδώ και αν έχετε υπόψιν σας κάποιες εταιρίες που να δέχονται να ασφαλίσουν για περίθαλψη όσους συμμετέχουν σε αγώνες αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας/καρτ χωρίς ψιλά γράμματα, λαμβάνοντας φυσικά παραπάνω χρήματα γι' αυτή τους την κάλυψη.
Ευχαριστώ.
-
Καλησπέρα σας.
Επειδή η ενασχόληση με τους αγώνες αυτοκινήτου είναι λίγο πιο επικίνδυνο σπορ από το πλέξιμο, ένα πρόγραμμα νοσοκομειακής περίθαλψης σε ιδιωτικό φορέα που να καλύπτει ό,τι μπορεί να πάθεις όταν το κλουβί, οι ζώνες και το HANS δεν καταφέρουν να σε σώσουν δεν ακούγεται κακή ιδέα.
Μέχρι χτες πίστευα πως θα είναι εύκολο για μια εταιρία να συμπεριλάβει αυτές τις δραστηριότητες στις καλύψεις της, απαιτώντας από εμάς φυσικά μεγαλύτερο ασφάλιστρο. Όμως μετά από -σύντομη είναι η αλήθεια- έρευνα διαπίστωσα πως όταν αναφέρεις 'αγώνες αυτοκινήτου' οι περισσότερες ασφαλιστικές είτε δε σε δέχονται καθόλου, είτε σε δέχονται εξαιρώντας τους αγώνες. Δηλαδή τζίφος.Αναρωτιέμαι αν αυτό το θέμα έχει απασχολήσει και άλλους από εδώ και αν έχετε υπόψιν σας κάποιες εταιρίες που να δέχονται να ασφαλίσουν για περίθαλψη όσους συμμετέχουν σε αγώνες αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας/καρτ χωρίς ψιλά γράμματα, λαμβάνοντας φυσικά παραπάνω χρήματα γι' αυτή τους την κάλυψη.
Ευχαριστώ.
-
Καλησπέρα σας.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Alex_Design έγραψε:
Καλησπέρα σας.
Ευχαριστώ.
ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΛΕΞΗ,
ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ALICO ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΙΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ 2007 ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ,ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ,ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Αν είσαι καλός πελάτης σε μία ασφαλιστική ή αν είσαι μέρος μεγαλύτερου ασυμβολαίου με πολλές καλύψεις, η ασφαλιστική αν σταθμίσει τα κέρδη της μπορεί να δεχθεί να σε ασφαλίσει. Προσωπικά εν έτει 1985 ήμουν ασφαλισμένος στην ΕΘΝΙΚΗ, ως μέρος εν΄ςο συνόλου ασδφαλιστικών καλύψεων, όπου η εταιρεία επειδή δεν ήθελε να χάσει τα άλλα συμβόλαια είχε δεχτεί να μας ασφαλίσει και τους δύο (πλήρωμα).
΄Ομως είναι γεγονός ότι σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες αρνούνται να καλύψουν τους αγώνες. Τα συμβόλαι που υπάρχουν είναι με ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες και αφορούν το σύνολο των αγώνων. Ο ΣΟΑΑ είχε ερευνήσει, με την βοήθεια μελών του και συνεργατών που κινούνται στο χώρο των ασφαλίσεων και έχει αρκετές πληροφορίες γιά όποιον ενδιαφέρεται να μάθει. Πολλές διοικήσεις του έχουν παλέψει γιά να λάβουν αντίγραφα των ασφαλιστηρίων συμβολαίων και τα τελευταία 10 χρόνια (αν θυμάμαι καλά) υπάρχουν αντίγραφα και υπάρχει και κάποια (υποτονική) διαβοπύλευση πριν υπογραφούν οι συμβάσεις.
Επίσης ο ΣΟΑΑ είχε παραχωρήσει τη θέση του στις διαπραγματεύσεις που το ΔΣ είχε ξεκινήσει παλαιότερα γιά να υπάρξει σε όλους τους αγώνες κινητή χειρουργική μονάδα ιδιωτικού θεραπευτηρίου, με αντάλλαγμα προβολή σε όλα τα αγωνιστικά του θεραπευτηρίου (υποχρεωτική διαφήμιση). Κάποιοι όμως από τους τότε καρεκλοκενταυρους προφανώς πήγαν την διαπραγμάτευση σε οικονομικά πεδία και το πράγμα χάλασε, όπως έχουν χαλάσει και άλλες κινήσεις προβολής, ακόμη και εμπορικής
ΜΠΕΚΑΣ -
Δυο γρηγορες διευκρινισεις στα οσα γραφει ο φιλος Μπεκας.
- Καποιες εταιριες ασφαλιζουν αγωνιζομενους που εχουν κι αλλα συμβολαια σ αυτες, παντα με επιβαρυνση (καποιο επασφαλιστρο). Προσωπικα ειχα πλησιασει ανωτατα στελεχη 2 ασφαλιστικων για να διερευνησω το ενδεχομενο ομαδικου ασφαλιστηριου των μελων του ΣΟΑΑ, δυστυχως ομως γνωριζαν τις 'ιδιαιτεροτητες' του χωρου μας και καποιες ασυνεπεις συμπεριφορες, και μου εκλεισαν την πορτα (με θορυβο!).
- Πριν μερικα χρονια ειχα συνενοηση και αλληλογραφια (που εχει κοινοποιηθει στον ΣΟΑΑ και δημοσιευθει κι εδω μεσα αν θυμαμαι καλα) με την Ιντεραμερικαν. Ειχα προτεινει την χορηγηση κινητου χειρουργειου σ ολους τους αγωνες, με ανταλλαγμα μια διαφημιση σ ολα τα συμμετεχοντα αυτοκινητα. Οι διοικητικοι το ειχαν δει ζεστα (δεν χρειαζονται ονοματα τωρα), ομως το νομικο τμημα της εταιριας το απεκλεισε λογω ελλιπους νομικου πλαισιου και κινδυνου να βρεθει η εταιρια ακαλυπτη.
Γενικα εχω να πω, πως μονο ενας ΠΟΛΥ δυνατος κι ΕΝΙΑΙΟΣ φορεας των αγωνιζομενων, με λυμενα τα προβληματα του, θα μπορουσε να διαπραγματευθει τοσο σοβαρα θεματα με τοσο μεγαλες εταιριες, που δεν παιζουν.
Οσο γι το τελευταιο που εγραψε ο Μπεκας, περι 'οικονομικων' τελικα, παρ ολο που με τους ανθρωπους που μιλησα εχω φιλικη σχεση, δεν μου ανεφεραν (τουλαχιστον για τις εταιριες τους) σχετικες 'πρωτοβουλιες'.
-
Αγαπητέ Πλατή
Η πρωτοβουλία του ΣΟΑΑ αφορούσε την κινητή χειρουργική μονάδα του Ιατρικού. Επειδή το ΔΣ του ΣΟΑΑ ΄ςεκρινε ότι ενχ\δεχομε΄νως να μην μπορούσε να ολοκληρώσει το εγχείρημα (γνωρίζεις τις ιδιαιτερότητες του χώρου, δεν είμαστε όλοι των αυτών απόψεων και ιδεολογίας) απευθύνθηκε στην τότε ΕΘΕΑ, με ήδη ώριμη την θετική άποψη του Ιατρικου΄, αφού η κινητή μονάδα ήδη είχε βγεί στην αγορά καλύπτοντας κατά δωρεάν τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος Λαμπράκη (Μικρό Επιδαύρου κ.λ.π., λαϊτ εκδηλώσεις αλλά το είχαν αποδεχθεί αφού δφιαφημιστικά ο χώρος μας είχε περισσότερο ενδιαφέρον γι΄αυτούς). Οι διαπραγματεύσεις σκάλωσαν σε οικονομικά θέματα, όπως δήλωσαν εκ των υστ΄΄ερων άνθρωποι του Ιατρικού. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες γιά εμπορικές κινήσεις της ΕΛΠΑ γνωρίζω ότι έχουν τύχει αποτυχίας, επειδή δεν βρέθηκε η χρυσή τομή σε οικονομικά ζητήματα (όποιος θέλει ας καταλάβει τι εννοώ οικονομικά ζητήματα, δεν εννοώ φυσικά θέματα τιμολογιακής πολιτικής).
Συμφωνώ ότι θέματα ασφάλισης πρέπει να τα κινήσει ο ΣΟΑΑ με ισχυρή βεβαίως βάση έτοιμη να αποδεχτεί τις λύσεις και να μην κρεμάσει το εγχείρημα, επειδή δήθεν τιο φτερό του αυτοκινήτου κάποιων έχει μεγαλύτερη διαφημιστική αξία (να σου θυμίσω εποχές ενιαίου που φώναζαν γιά τον ένα τετραγωνικό πόντο, ενώ τώρα που δεν υπάρχει ενιαίο τα έχει βρεί όλα εντάξει, τρομάρα του, αυτός δεν βλέπει ούτε το δάκτυλο)
ΜΠΕΚΑΣ -
Ο.Κ. Την ιστορια του Ιατρικου δεν την γνωριζα. Στην περιπτωση παντως που σου ανεφερα με την Ιντεραμερικαν ως οδικη βοηθεια κι οχι ως ασφαλιστικη (επρεπε να το εχω διευκρινισει αυτο-sorry) , οταν γραφω οτι δεν υπηρξαν 'οικονομικα ' θεματα, ΕΝΝΟΩ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΑΑ. Το τι εκανε η ΕΛΠΑ με αλλους, δεν το γνωριζω, αλλά δεν θα εκπλαγω, οτι κι αν ακουσω (πια!!! ).
Καλημερα.Υ.Γ. Κι αφου τωρα μιλαμε για 'ιατρικα' θεματα, μηπως πρεπει να επαναφερουμε μια παληοτερη και καταφρονεμενη προταση, να οργανωσει δηλαδη ο ΣΟΑΑ για τα μελη του μια-δυο ημεριδες πρωτων βοηθειων , οπου καποιοι γιατροι που ουτως η αλλως ερχονται στους αγωνες, να μας ξεστραβωσουν στο πως (και αν) βγαζουμε το κρανος του τραυματισμενου συναδελφου μας μεσα στην ειδικη? Ρωταω...
-
Συμφωνώ απόλυτα με την πρότασή σου.
Νομίζω όμως ότι έχει καλυφθεί από το βιβλιαράκι που έχει κυκλοφορήσει ο ΣΟΑΑ.
΄Οπως επίσης έχει φέρει από το εξωτερικό και ειδική σκόνη γιά τα λάδια που αν την δοκιμάσεις θα εκπλαγείς. Βέβαια όταν την προτείναμε σε λέσχες (ειδικά αυτές που διοργανώνουν αναβάσεις, ονόματα δεν λέμε , που θα έπρεπε να λέμε-αν ψάξεις εδώ μέσα θα καταλάβεις γιά ποιά μιλάμε) μας είπαν ότι οι Ιταλοί δεν γνωρίζουν, και αντί γιά σκόνη οι άνθρωποι έριξαν διαλυτικό, δηλαδή μεγάλωσαν την κηλίδα του λαδιού.
ΜΠΕΚΑΣ -
Ο χρήστης platis έγραψε:
, οπου καποιοι γιατροι που ουτως η αλλως ερχονται στους αγωνες, να μας ξεστραβωσουν στο πως (και αν) βγαζουμε το κρανος του τραυματισμενου συναδελφου μας μεσα στην ειδικη? Ρωταω.......ΑΠΑΝΤΑΩ
Eject Helmet Removal Systemhttp://www.shockdoctor.com/products/eject-helmet-removal-system.aspx
http://www.youtube.com/results?search_query=Eject+Helmet+Removal+System+&search_type=&aq=f
-
Nα ηξερα και τι λεει ...............
-
Σας ευχαριστώ όλους, ειδικά τον Λώρη που μου έδωσε μια εναλλακτική που δεν είχα εξετάσει ακόμα.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Alex_Design έγραψε:
Σας ευχαριστώ όλους, ειδικά τον Λώρη που μου έδωσε μια εναλλακτική που δεν είχα εξετάσει ακόμα.Ευχαριστώ.
ΓΙΑ ΘΥΜΙΣΕ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Την Alico βρε. Κι εγω την ιδια ειχα.
-
Ακριβώς, την Alico εννοώ Λώρη.
Δεν την είχα ψάξει μέχρι τώρα γιατί όλοι μου έλεγαν ότι είναι πολύ ακριβή. Ας δούμε λοιπόν πόσο. -
παλια ηταν alico-aig
τωρα ειναι alico
και
aig που πλεον λεγεται chartisψαξε και τις δυο ειναι καλες
Ιδιωτική ασφάλιση - κάλυψη αγωνιζομένων