-
Αυτά είναι τώρα... Με πήρε τηλέφωνο πριν από λίγο ο πωλητής και μου είπε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με ένα χαρτί από τη ΒΙΑΜΑΡ και ότι το αμάξι θα το πάρω την Τρίτη. Του είπα αν θα το πάρω 100% και μου είπε ότι αν δεν το πάρω θα πρέπει να μιλήσω με το μεγάλο αφεντικό της αντιπροσωπείας που παρεμπιπτόντως βρίσκεται σε άλλο κατάστημα από αυτό στο οποίο παρήγγειλα εγώ το αυτοκίνητό μου.
Να υπενθυμίσω ότι το παρήγγειλα αρχές Μαρτίου, μου είπαν για τέλη Μαρτίου παράδοση, τους έδωσα περίπου τα μισά λεφτά προκαταβολή, μετά μου είπαν 10-15 Απριλίου, μετά μου είπαν ως το Σάββατο 17 Απριλίου και σήμερα μου λένε για την Τρίτη 20 Απριλίου. Λέω το απόγευμα να περάσω ούτως ή άλλως από την αντιπροσωπεία για να με ενημερώσει και το «μεγάλο αφεντικό». Δεν λέω, με εξυπηρέτησαν με το Yeti μια χαρά, αλλά δεν πάει μακριά η βαλίτσα ή μου φαίνεται; -
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
τη στιγμή που ο οδηγός ενός TSI (ακόμα και ταπεινού με 122 άλογα) απλά πατάει το γκάζι και άντε γειά....Καλά δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά ναι οι προσπεράσεις είναι καλύτερες των ατμοσφαιρικών όχι χαώδεις.
-
Ο χρήστης Sot78 έγραψε:
Αυτά είναι τώρα... Με πήρε τηλέφωνο πριν από λίγο ο πωλητής και μου είπε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με ένα χαρτί από τη ΒΙΑΜΑΡ και ότι το αμάξι θα το πάρω την Τρίτη. Του είπα αν θα το πάρω 100% και μου είπε ότι αν δεν το πάρω θα πρέπει να μιλήσω με το μεγάλο αφεντικό της αντιπροσωπείας που παρεμπιπτόντως βρίσκεται σε άλλο κατάστημα από αυτό στο οποίο παρήγγειλα εγώ το αυτοκίνητό μου.
Να υπενθυμίσω ότι το παρήγγειλα αρχές Μαρτίου, μου είπαν για τέλη Μαρτίου παράδοση, τους έδωσα περίπου τα μισά λεφτά προκαταβολή, μετά μου είπαν 10-15 Απριλίου, μετά μου είπαν ως το Σάββατο 17 Απριλίου και σήμερα μου λένε για την Τρίτη 20 Απριλίου. Λέω το απόγευμα να περάσω ούτως ή άλλως από την αντιπροσωπεία για να με ενημερώσει και το «μεγάλο αφεντικό». Δεν λέω, με εξυπηρέτησαν με το Yeti μια χαρά, αλλά δεν πάει μακριά η βαλίτσα ή μου φαίνεται;οταν με το καλο ερθει επιτελους η ωρα να το παραλαβεις,κανε ελεγχο στο αμαξι για παν ενδεχομενο=ηρθε απο φανοποιειο
σχεδον 2 μηνες μετα δεν τιθεται θεμα ετοιμοπαραδοτου αλλα κατι ψηνεται..... -
Τι ενοείς δηλαδή ότι κάτι ψήνεται;
-
Ο χρήστης vartan έγραψε:
τη στιγμή που ο οδηγός ενός TSI (ακόμα και ταπεινού με 122 άλογα) απλά πατάει το γκάζι και άντε γειά....
Καλά δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά ναι οι προσπεράσεις είναι καλύτερες των ατμοσφαιρικών όχι χαώδεις.
Αν ξεκινησει προσπεραση ενα οικογενειακο με 1600αρη 115-120 αλογα και το octavia με τον tsi 122 το 'χαωδες' ειναι λιγο για να περιγραψει τη διαφορα που θα εχουν.
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Αν ξεκινησει προσπεραση ενα οικογενειακο με 1600αρη 115-120 αλογα και το octavia με τον tsi 122 το 'χαωδες' ειναι λιγο για να περιγραψει τη διαφορα που θα εχουν.Eγώ από όλα αυτά που έχω δει σου λέω ότι οι διαφορές δεν είναι χαώδεις.Βέβαια δεν το συζητώ πως προσπερνάς με μεγάλη άνεση.
-
Απλά με το 1600άρι θα προσπερνάς με τρίτη στον κόφτη ενώ με το tsi θα πατήσεις γκάζι από 4η και 3000 στροφές.
Σε απόλυτες επιδόσεις μάλιστα η βέλτιστη ικανότητα προσπέρασης είναι ίδια, αφού η max επιτάχυνση που μπορούν να επιτύχουν για προσπέραση με κάποια χιλιόμετρα, ορίζεται απ την ιπποδύναμη (και το γρανάζωμα, που το τούρμπο θα έχει ίσως πιο μακριές σχέσεις). -
Η ροπη δε συμμετεχει στη προσπεραση;
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Η ροπη δε συμμετεχει στη προσπεραση;Συμμετέχει, όταν προσπερνάς με μεσαίες στροφές Βασικά αυτή είναι η διαφορά, το tsi θα προσπεράσει και με μεσαίες λόγω ροπής, ενώ το ατμοσφαιρικό θα θέλει κατέβασμα.
-
Πάντως με το Peugeot μου για προσπεράσεις σε Εθνική πρέπει να δουλεύω σε πολύ ψηλές στροφές και με πολύ ζόρι, γενικώς να τραντάζεται όλο το αυτοκίνητο. Με το Insignia 1.6 (180 ίππων) του αδελφού μου αυτό δεν παίζει, κάνεις προσπέραση ήσυχος, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, χωρίς να κουδουνάει (μιλάμε πάντα για τα ίδια χιλιόμετρα σε Εθνική). Βέβαια άλλο το Insignia των 180 ίππων, άλλο το Octavia των 122. Φαντάζομαι όμως κι εγώ, χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, ότι το TSI (ακόμη και των 122 ίππων) δεν θα έχει καμία σχέση με το ατμοσφαιρικό 1.6. Περισσότερα όμως θα σας πω όταν και άμα δεήσουν να μου παραδώσουν το αυτοκίνητο.
Παρεμπιπτόντως, χθες πήγα τελικά από το κεντρικό κατάστημα και μίλησα με το «μεγάλο αφεντικό». Πολύ χαμόγελο, πολλή ψυχραιμία και γενικώς πολλή άνεση. Μου διαβεβαίωσε και αυτός ότι θα το έχω την Τρίτη... Ίδωμεν -
Συγκρίνεις αυτοκίνητο 110 ίππων με άλλο 180;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Συγκρίνεις αυτοκίνητο 110 ίππων με άλλο 180;βασικα συγκρινει διαφορετικες κατηγοριες αυτοκινητων... C με D....
-
Βασικά συγκρίνω αυτοκίνητα 1.6 κυβικών σε ατμόσφαιρα και τούρμπο (και δεν τα συγκρίνω εγώ, άλλος άρχισε την κουβέντα κι εγώ καταθέτω την άποψή μου). Επίσης, δεν ξέρω αν έχω δίκιο, αλλά νομίζω ότι το 206 cc είναι και πιο ελαφρύ από τα άλλα δύο (Insignia και Octavia)
-
Ο χρήστης Sot78 έγραψε:
Πάντως με το Peugeot μου για προσπεράσεις σε Εθνική πρέπει να δουλεύω σε πολύ ψηλές στροφές και με πολύ ζόρι, γενικώς να τραντάζεται όλο το αυτοκίνητο. Με το Insignia 1.6 (180 ίππων) του αδελφού μου αυτό δεν παίζει, κάνεις προσπέραση ήσυχος, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, χωρίς να κουδουνάει (μιλάμε πάντα για τα ίδια χιλιόμετρα σε Εθνική). Βέβαια άλλο το Insignia των 180 ίππων, άλλο το Octavia των 122. Φαντάζομαι όμως κι εγώ, χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, ότι το TSI (ακόμη και των 122 ίππων) δεν θα έχει καμία σχέση με το ατμοσφαιρικό 1.6. Περισσότερα όμως θα σας πω όταν και άμα δεήσουν να μου παραδώσουν το αυτοκίνητο.
Παρεμπιπτόντως, χθες πήγα τελικά από το κεντρικό κατάστημα και μίλησα με το «μεγάλο αφεντικό». Πολύ χαμόγελο, πολλή ψυχραιμία και γενικώς πολλή άνεση. Μου διαβεβαίωσε και αυτός ότι θα το έχω την Τρίτη... Ίδωμεντο οτι ειχες πριν μια 'κουδουνιστρα'.....ισως απο απλη ζυγοσταθμηση........δεν καθοριζει τον τροπο που προσπερνανε γενικως τα ατμοσφαιρικα...........μηπως;
-
το οτι ειχες πριν μια 'κουδουνιστρα'.....ισως απο απλη ζυγοσταθμηση........δεν καθοριζει τον τροπο που προσπερνανε γενικως τα ατμοσφαιρικα...........μηπως; [/quote]
Μα φυσικά φίλε μου, αλλά ζυγοστάθμιση του έκανα Γενάρη μήνα οπότε αυτό που λες δεν παίζει (τουλάχιστον στο δικό μου αυτοκίνητο). Τώρα, από την άλλη, για να μη νομίζεις ότι είμαι προκατηλειμμένος, θα σου πω ότι λυπάμαι πολύ που δίνω το αυτοκίνητό μου γιατί πίστεψέ με μου αρέσει το ίδιο όπως και την πρώτη στιγμή που το πήρα. Ακόμη, τη χαρά που είχα όταν το αγόρασα δεν την ένιωσα όταν παρήγγειλα το Octavia. Ακόμη ακόμη, το εσωτερικό του συνεχίζει να μου φαίνεται πιο ποιοτικό από αυτό της Octavia. Επιπλέον, δεν δίνω το cc για να πάρω το Octavia γιατί έτσι έκρινα σωστό, αλλά το αλλάζω γιατί όπως έχω πει πιο πάνω περιμένω τη γέννηση του γιου μου. Τέλος, θα σου πω επίσης ότι το Octavia δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή, απλώς πήρα αυτό γιατί ο αντιπρόσωπος κράταγε το δικό μου στην καλύτερη τιμή από ό,τι οι άλλοι (και αυτοί είναι πολλοί) και επίσης μου έκανε και τα καλύτερα δώρα. Άρα μη νομίζεις ότι ευλογώ τα γένια μου, μερικοί συνφορουμίτες ανέφεραν τη διαφορά TSI και ατμόσφαιρας και απλώς εγώ πρόσθεσα και τη δικιά μου άποψη
-
Ο χρήστης Sot78 έγραψε:
Να υπενθυμίσω ότι το παρήγγειλα αρχές Μαρτίου, μου είπαν για τέλη Μαρτίου παράδοση, τους έδωσα περίπου τα μισά λεφτά προκαταβολή, μετά μου είπαν 10-15 Απριλίου, μετά μου είπαν ως το Σάββατο 17 Απριλίου και σήμερα μου λένε για την Τρίτη 20 Απριλίου. Λέω το απόγευμα να περάσω ούτως ή άλλως από την αντιπροσωπεία για να με ενημερώσει και το «μεγάλο αφεντικό». Δεν λέω, με εξυπηρέτησαν με το Yeti μια χαρά, αλλά δεν πάει μακριά η βαλίτσα ή μου φαίνεται;Γαμώ την πουτ@ν@ μου, γαμώτο, δεν ξέρω κι εγώ τι και ποιον να πρωτοβρίσω Πήρα τηλέφωνο και ο πωλητής μου είπε ότι πάει για Τετάρτη, αλλά φυσικά κάτι μου λέει ότι δεν θα το πάρω ούτε τότε (μεταξύ μας ούτε και ο ίδιος μάλλον δεν το πιστεύει). Υπάρχει μια καθυστέρηση με την πινακίδα από ό,τι μου είπε. Τον έβρισα, του τα έσυρα από την καλή και από την ανάποδη , τι σκατά να μου κάνει και αυτός, πωλητής είναι. Τι μπορώ να κάνω ρε παιδιά; Να πάρω κάνα τηλέφωνο τη ΒΙΑΜΑΡ να ρωτήσω, να πάρω κάνα δικηγόρο να τους τρίξει λίγο τα δόντια ή δεν καταλαβαίνουν τίποτα; Έχω φτάσει στα όριά μου λέμε, είμαι πυρ και μανία
-
Το αυτοκίνητο σου έχει εκτελωνιστεί; Έχει έρθει στις εγκαταστάσεις του εμπόρου; Το έχεις δει;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Το αυτοκίνητο σου έχει εκτελωνιστεί; Έχει έρθει στις εγκαταστάσεις του εμπόρου; Το έχεις δει;Ναι, έχει εκτελωνιστεί (τουλάχιστον έτσι μου λένε). Δεν το έχω δει (είμαι κι εγώ καλός ), αλλά μου είπε ο πωλητής όταν τον ρώτησα σήμερα ότι «πρέπει» να είναι στο κεντρικό κατάστημα ή στον ηλεκτρολόγο για να περαστούν τα δώρα. Άλλο κουφό αυτό, κάποια δώρα τα περνάνε αυτοί, για κάποια άλλα το στέλνουν σε ηλεκτρολόγο Γαμώτο, πάει να σπάσει το κεφάλι μου με τους άχρηστους και ανίκανους ηλίθιους που αναγκάζομαι να συναναστρέφομαι
-
Ζήτα να δεις το αυτοκίνητο σου, να το επιθεωρήσεις και να ελέγξεις αν συμφωνεί ο αριθμός πλαισίου με αυτόν της παραγγελίας.
Έπειτα, εαν όντως βρίσκεται στις εγκαταστάσεις τους χωρίς κάποια ορατή ζημιά ή κάποιο ελάττωμα και δεν το προχωράνε για πινακίδες, μάλλον δεν έχουν τα πιστοποιητικά του από την εισαγωγική (με ό,τι σημαίνει αυτό). Καλό θα ήταν να μιλήσεις με τα κεντρικά.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ζήτα να δεις το αυτοκίνητο σου, να το επιθεωρήσεις και να ελέγξεις αν συμφωνεί ο αριθμός πλαισίου με αυτόν της παραγγελίας.Έπειτα, εαν όντως βρίσκεται στις εγκαταστάσεις τους χωρίς κάποια ορατή ζημιά ή κάποιο ελάττωμα και δεν το προχωράνε για πινακίδες, μάλλον δεν έχουν τα πιστοποιητικά του από την εισαγωγική (με ό,τι σημαίνει αυτό). Καλό θα ήταν να μιλήσεις με τα κεντρικά.
Γιατί νομίζεις ότι έχω τον αριθμό πλαισίου ή τον αριθμό παραγγελίας; Τέλος πάντων, μάλλον θα κάνω ένα τηλέφωνο την Τετάρτη αν δεν το έχω στην εισαγωγική να δω τι στον που... θα μου πουν αυτοί. Θα καλύψει τον έμπορα ή εμένα ως πελάτη;
Octavia 5