-
μην μπερδευεστε...
η 50500 ειανι για diesel, αντιστοιχη της 50200 που καλυπεται απο 5-40
50300-506000 βενζινη-ντιζελ καλυπτοταν απο τα 0-30
οι πιο προσφατες ειναι 50400-50700 βενζινη-ντιζελ με 5-30 συνηθως
ρποφανως η τελευταια καλυπτει ολες τις προηγουμενες
-
για πείτε κανά καλό site (αν απαγορεύεται δέχομαι και π.μ..) με αναλώσιμα για service αυτ/του (λάδια , μπουζί , κ.λ.π)
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Έχω σκοπό να περιμένω καμμιά 10αριά μέρες ακόμα... Αν δεν , θα εκτελωνίσω και μέχρι τέλη του Νοέμβρη θα το παραλάβω...Δεν θέλω να το σκέφτομαι να λιάζεται στο τελωνείο...Τι έγινε τελικά? Παρελήφθει? Εντυπώσεις?
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Εγώ έτσι και αλλιώς μετά την εγγύηση θα πηγαίνω σε δικό μου μαστόρι ...Ακόμα και ανά 10.000 χλμ να τα αλλάζω , δεν νομίζω ότι είναι μεγάλο κόστος (30 €) να τα αλλάξεις..Δεν μιλάμε φυσικά για αλλαγές στις επίσημες αντιπροσωπείες..
Πάντως συμφωνώ και εγώ ότι τα 10 χρόνια είναι το όριο για κάθε αυτ/το , από κάθε πλευρά...
Συγνώμη που θα το θέσω ωμά, αλλά 30€ για αλλαγή λαδιών δεν παίζει με τίποτα.
Μόνο τα λάδια κάνουν κάπου στο 10αρικο το λίτρο αν τα αγοράσεις εσύ και πας να στα αλλάξουν.Αγοράζεις τουλάχιστον 4 λίτρα κι άρα μιλάμε για τουλάχιστον 40€.Δε θα πάρει και κανα 30άρι ο μάστορας (ταρίφα)?Φιλε μου εγω παιρνω full συνθετικο λαδι amsoil amo 10w40 με 9 ευρο το λιτρο και δινω 20 ευρω και στον μαστορα. Απο εκει και περα βρισκεις καλο ημισυνθετικο λαδακι με 5ε το λιτρο απο εκει που αγοραζω εγω. Δεν θα κανω διαφημιση ,αλλα το μαγαζι που αγοραζω ειναι στην Φραντζη
-
Μην κάνεις διαφήμιση γιατί αυτά τα 'φανταστικά' λάδια μπορεί να σε απογοητεύσουν...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Έχω σκοπό να περιμένω καμμιά 10αριά μέρες ακόμα... Αν δεν , θα εκτελωνίσω και μέχρι τέλη του Νοέμβρη θα το παραλάβω...Δεν θέλω να το σκέφτομαι να λιάζεται στο τελωνείο...
Τι έγινε τελικά? Παρελήφθει? Εντυπώσεις?
Το αυτ/το ήρθε , είναι στον έμπορο , αυτές τις μέρες μπάινουν πάνω τα δώρα και 1η βδομάδα του 2011 παραλαμβάνω
Πήγα το είδα και από κοντά , πιστεύω άξιζε η αναμονή..Είναι κουκλί , η αντίθεση των χρωμάτων (capuccino έξωτερικά-μαύρο εσωτερικά..) ..
Αντε να δούμε... -
Με το καλό η παραλαβή!
Πολύ όμορφη η επιλογή χρώματος.
Από τα 'καλά' μπεζ/καφέ που κυκλοφορούν. -
Επειδή έχω ένα φίλο που συγκρίνει καλώς ή κακώς το Scout 4x4 με το Insignia Tourer ξέρουμε που είναι η πραγματική κατανάλωση πόλης του Scout?
Βέβαια το Skoda έχει άτοκο ενώ ή Opel όχι που κάνει τα πράγματα ευκολότερα, αλλά καλό είναι να ξέρει μην βρεθεί προ εκπλήξεων με κατανάλωση.
Θεωρείτε θα είναι κοντά στα 12 λίτρα στην πόλη? -
Xαλαρά!
Εγώ με δικίνητο 1800 tsi έχω Αθήνα 9.5 με 10...και δεν τρέχω.
-
νομίζω ότι το Insignia γενικά σαν αυτ/το έχει μεγαλύτερη κατανάλωση από την octy , πόσο μάλλον 4κίνητο...
Εγώ θα είμαι ευχαριστημένος αν έχω 10 με 10.5 κατανάλωση με το αυτ/το (όταν το παραλάβω..)
Με το Νισσάν μου το ατμοσφαιρικό 1,5 και είχα 9 , ε ας έχω10 με 10,5 με το τούρμπο , καλά θα είναι.. -
Ο αδερφος μου εχει το 1.8 elegance και σε 1.5 χρονο με 27000 km εχει μεση καταναλωση 8.5 lt/100km με 70-30 πολη-ταξιδι.
Επειδη το οδηγω και εγω (εννοειται!), εχω να πω πως σε ενα ποιοτικοτατο αμαξωμα, εχουν βαλει εναν κινητηρα που το απογειωνει!! απορω πως θα πηγαινει με τον 2.0 RS!!
το πηγε συνεργειο την περασμενη εβδομαδα -οχι για service- για να του περασουν ειδικο λογισμικο ουτως ωστε:- να αναβουν τα ομιχλης αναλογα με το 'κοψιμο' του τιμονιου (a la vw δηλαδη!)
- προστεθηκε οικονομομετρο με ενδειξη αλλαγης στο trip στον πινακα οργανων
- κατι αλλαχτηκε στο ηχοσυστημα, αλλα δεν ξερω τι (στα σιγουρα δεν δειχνει οταν ειναι κλειστο την θερμοκρασια και την ωρα)
- προσθεσε cruise control
Εντυπωση μου εκανε σε ολα τα παραπανω, οτι εγιναν σε πολυ λιγο χρονο αφαιροντας το τιμονι, με αλλαγη καποιας πλακετας πισω απο αυτο και καποιον επαναπρογραμματισμο!! Απιστευτο τι μπορει να σου κανουν τα ηλεκτρονικα!!
-
Να δω ποτε θα ψησω τον πατερα μου να ενεργοποιησει κι αυτος τα φωτα ημερας..
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Να δω ποτε θα ψησω τον πατερα μου να ενεργοποιησει κι αυτος τα φωτα ημερας..Με τις διακριτικές και μαζεμένες διαστάσεις που έχει η Octavia δεν φαίνεται στον δρόμο?
Σε Polo, νέες Fabia και Octavia που έχω δει, τα φώτα ημέρας που είναι ... στα φώτα ομίχλης είναι διαφορετικές οι λάμπες? Δηλαδή 2 σε κάθε πλευρά (μία για ομίχλη και μία για ημέρας) ή είναι τα ίδια τα ομίχλης?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Με τις διακριτικές και μαζεμένες διαστάσεις που έχει η Octavia δεν φαίνεται στον δρόμο?
Σε Polo, νέες Fabia και Octavia που έχω δει, τα φώτα ημέρας που είναι ... στα φώτα ομίχλης είναι διαφορετικές οι λάμπες? Δηλαδή 2 σε κάθε πλευρά (μία για ομίχλη και μία για ημέρας) ή είναι τα ίδια τα ομίχλης?
Στην καινούργια Fabia έχει δύο λάμπες στα προβολάκια (στις απλές/tsi...η rs έχει κάτι LEDάκια)... τα φώτα ημέρας μπορούν να ενεργοποιηθουν/απενεργοποιηθούν από την ασφαλειοθήκη με μια απλούστατη διαδικασία (δε θέλει συνεργείο).
-
γνωρίζει κανείς αν μπορεί να τοποθετηθεί bluetooth στην Octy 5 ? Είναι πολύ χρήσιμο για όταν σε παίρνουν τηλέφωνο και οδηγάς (κυρίως αυτοί που μετράνε ώρες στο τιμόνι..)
-
Εγω έχω ένα τέτοιο carkit στο σκιάδιο του οδηγού στο Micra.
Ίδια μάρκα με το κινητό μου για να έχω τον ίδιο φορτιστή.
Φυσικά χαμηλώνω την μουσική για να μιλήσω και δεν έχει οθόνη για να βλέπω αναγνώριση.
Αλλά μου βγήκε καλό και βολικό πέρα απο χρήσιμο. -
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά (όσο γίνεται τέλος πάντων...)! Από τότε που άνοιξα αυτό το θέμα έχει περάσει αρκετός καιρός μαζί με το τουτού... Sorry που δεν μπορούσα να μπαίνω να ενημερώνω πιο συχνά αλλά λόγοι ανωτέρας βίας με κράτησαν μακριά. Λοιπόν το αμάξι έχει αισίως 6.500 χλμ. και μια πρώτη εμπεριστατωμένη γνώμη μπορώ να την εκφέρω.
Στα θετικά
- Το αμάξι τρέχει αρκετά για τα κυβικά του, είναι πολύ γρήγορο και δεν κουνάει καθόλου σε στροφές. Στην επιτάχυνση σου δίνει την αίσθηση ότι σε κολλάει στο κάθισμα και σε κλοτσάει στο στομάχι
- Θόρυβοι δεν ακούγονται από πουθενά, μόνο μετά τα 120-140 ακούς κάτι σαν θρόισμα από τους καθρέφτες (αυτοί δεν είναι καθρέφτες, είναι κομοδίνα ). Γενικώς μέχρι τώρα δεν έχει κάνει ούτε τσικ μέσα-έξω...
- Θα επαναλάβω ξανά για τους χώρους ότι απλά δεν υ π ά ρ χ ο υ ν. Χωράει ό,τι μπορείς να φανταστείς, μιλάμε η χαρά του οικογενειάρχη και περισσότερο της... γυναίκας του!
- Άψογο κιβώτιο ταχυτήτων, μπαίνουν τόσο εύκολα που δεν καταλαβαίνεις ότι είναι χειροκίνητο (ωστόσο ήταν μεγάλο λάθος που δεν το πήρα αυτόματο, δεν πειράζει όμως, την υγειά μας να έχουμε).
- Ο διζωνικός κλιματισμός δουλεύει άψογα, αισθάνεσαι τη διαφορά πραγματικά...
- Τα καθίσματα της Elegance εκτός του ότι είναι πολύ όμορφα σε μπεζ χρώμα, είναι και πολύ αναπαυτικά τελικά.
Στα αρνητικά
- Μου έχει βγάλει δύο ζημιές οι οποίες αν και γελοίες δεν θα έπρεπε σε καινούργιο αμάξι να παρουσιαστούν. Η πρώτη είναι η ένδειξη για τη ζώνη ασφαλείας. Δεν άναβε το λαμπάκι στο καντράν και κατ' επέκταση δεν σφύριζε αν δεν έβαζες τη ζώνη (αυτό μου το έβγαλε κάπου στα 4.000 χλμ.). Η δεύτερη το παράθυρο του συνοδηγού, που δεν ανεβαίνει με μία κίνηση, κάπου στη μέση κολλάει και ξαναγυρνάει πίσω (κι αυτό κάπου στα 5.000 χλμ.). Πήρα στη ΒΙΑΜΑΡ, πέρασα με την εγγύηση και μου έφτιαξαν το πρώτο, για το δεύτερο περιμένω να έρθει ο νέος γρύλλος και θα ξαναπάω. Άψογοι και φιλικοί την πρώτη φορά, αλλά δεν με έχουν ειδοποιήσει εδώ και αρκετό καιρό για το γρύλλο, θα τους ενοχλήσω ξανά αύριο.
Γενικώς ένα αυτοκίνητο για το οποίο αν ήμουν ξανά σε δίλημμα για να αγοράσω αυτοκίνητο, πάλι το ίδιο θα επέλεγα!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Με τις διακριτικές και μαζεμένες διαστάσεις που έχει η Octavia δεν φαίνεται στον δρόμο?
Στο φως ομιχλης αν το παρατηρησεις εχει 2 λαμπες.. Η μια εκτελει χρεη προβολεα ομιχλης (ο οποιος βγαζει τρομακτικα πολυ φως!!!) Η αλλη λαμπα που ειναι στην ακρη, ειναι το φως ημερας...
Εξαιρεσεις αποτελουν τα Scout που δεν εχουν 2 λαμπες (και δεν ξερω που μπορει να βρισκονται τα φ. ημερας).. Νομιζω οτι υπαρχει ειδικη επιλογη στο VAG COM που οριζει ποια φωτα θα αναβουν σαν φωτα ημερας π.χ. να αναβουν τα μεσαια
Sot78 να χαιρεσαι το αυτοκινητο σου και να συνεχισεις να γραφεις απροβληματιστα χιλιομετρα!!! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εγω έχω ένα τέτοιο carkit στο σκιάδιο του οδηγού στο Micra.
Ίδια μάρκα με το κινητό μου για να έχω τον ίδιο φορτιστή.
Φυσικά χαμηλώνω την μουσική για να μιλήσω και δεν έχει οθόνη για να βλέπω αναγνώριση.
Αλλά μου βγήκε καλό και βολικό πέρα απο χρήσιμο.ακούγεται καθαρά ο ήχος ?
Πόσο το πήρες? -
Το έχω πάνω από ένα χρόνο και το είχα πάρει 60€.
Εγώ καλά ακούω. Οι άλλοι όμως καταλαβαίνουν ότι είναι σε ανοιχτή ακρόαση.
Είναι παλιό μοντέλο πλέον. Βολικό γιατί είναι μικρό σε μέγεθος, έχει τον ίδιο φορτιστή με το κινητό μου και έχει πολύ μεγάλη αυτονομία. τα υπόλοιπα που είχα δει ή ήταν πολύ χαμηλα στον αναπτήρα, ή ήθελαν βάσεις στο ταμπλό ή δεν ήταν Nokia.
Δεν έχει βέβαια οθόνη και -ίσως να φταίνε οι ρυθμίσεις μου- θέλει κάθε φορά να το 'ψαχνω' στο κινητό μου.
(Κακοέμαθα πλέον με το ενσωματωμένο στο ηχοσύστημα bluetooth στο QQ που συνδέεται αυτόματα με το κινητό μου. Λίγους μήνες πριν μια χαρά ήταν η ύπαρξη του).Έχω την εντύπωση πως η Nokia βγάζει πλέον και κάποιο με βεντούζα στο παρμπρίζ που έχει και οθόνη. Ισως είναι ακριβότερο αλλά είναι και αυτό βολικό για κάποιο σημείο στα αριστερά από το τιμόνι.
Octavia 5