-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Oπότε καλύτερα να βαφτείς μαύρος και να πουλάς CD...Δεν κινδυνεύεις ΠΟΤΕ και ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ..!!!Μην το λες! Περιστασιακά μπουζουριάζουν και κάποιον. Επίσης μην βλέπεις τον τελικό πωλητή (μαύρος σις καφετέριες), πίσω υπάρχει βιομηχανία ολόκληρη.
Υπάρχει και μια υπόθεση πριν 2-3 χρόνια, νομίζω κάπου στην Κρήτη όπου ανέβηκε στον πρώτο όροφο ο καημένος ο μαυρούλης και τα αλάνια οι αστυνομικοί τον κυνήγησαν. Ο καημένος φοβήθηκε, πήδηξε από το μπαλκόνι και απλά ... σκοτώθηκε.
Παλιότερα ίσως να ήταν πιο απλά τα πράγματα βέβαια. Αλλά τώρα με αυτά που γίνονται, μάλλον θα ξανανέβουν οι πωλήσεις των μαυρούκων !
@007, το συγκεκριμένο που κλείσανε δεν είχε νομίζω donate. Έπαιζε μόνο με το ratio. Τα άλλα είχανε. Εγώ νομίζω ότι έκλεισε για τη Τζούλια και μόνο. Είχε συνολικά σε όλους τους τράκερς γύρω στα 800.000 κατεβάσματα. Από όσα διαβάζω τα σαιτ είχαν προειδοποιηθεί από την εταιρεία αλλά τους γειώσανε οπότε και έγινε ότι έγινε.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
@007, το συγκεκριμένο που κλείσανε δεν είχε νομίζω donate. Έπαιζε μόνο με το ratio. Τα άλλα είχανε. Εγώ νομίζω ότι έκλεισε για τη Τζούλια και μόνο. Είχε συνολικά σε όλους τους τράκερς γύρω στα 800.000 κατεβάσματα. Από όσα διαβάζω τα σαιτ είχαν προειδοποιηθεί από την εταιρεία αλλά τους γειώσανε οπότε και έγινε ότι έγινε.
Ισως και να εκλεισε λογω της Julias αλλα, θα εκλεισε οχι επειδη απλα δινανε τη τσοντα for free αλλα επειδη πρεπει να επεφτε κερδος απο πισω. Παντα για τα λεφτα γινεται οτι γινεται.
Αν εγω αγορασω π.χ. μια ταινια, την κανω rip και την ανεβασω στο rapidshare και μετα σου δωσω εσενα το λινκ να την κατεβασεις (επειδη ετσι γουσταρω για δικη μου αλλα και δικη σου προσωπικη χρηση) δεν υποθαλπει κατι παρανομο. Αν ομως σου ''χρεωσω'' εμμεσα το λινκ για δικο μου κερδος τοτε εκει πηπτει ραβδος. Αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος... -
Όχι δεν είχε κέρδος η συγκεκριμένη ιστορία. Μπορούσες απλά να μπεις στο σαιτ να κάνεις κλικ σε ένα λινκ και να κατεβάσεις το βίντεο. Στο rapidshare παίζει αυτό που λες. Πληρώνεις και παίρνεις τα λινκ για να κατεβάζεις.
Εγω πιστεύω ότι ακριβώς επειδή χάθηκαν τόσα πολλά λεφτά με τα κατεβάσματα, έγινε αυτό. Από αυτούς που το κατέβασαν αν το αγόραζε ένας στους οκτώ (περίπου ακόμη 100.000 άτομα από αυτά που το αγόρασαν από το περίπτερο) θα μιλούσαμε για 2 εκατομμυρια ευρώ ακόμη. Μιλάμε για χοντρά πακέτα. Και ειδικά για τέτοιες εταιρίες στην κακομοίρικη ελλάδα...
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Ισως και να εκλεισε λογω της Julias αλλα, θα εκλεισε οχι επειδη απλα δινανε τη τσοντα for free αλλα επειδη πρεπει να επεφτε κερδος απο πισω. Παντα για τα λεφτα γινεται οτι γινεται.
Αν εγω αγορασω π.χ. μια ταινια, την κανω rip και την ανεβασω στο rapidshare και μετα σου δωσω εσενα το λινκ να την κατεβασεις (επειδη ετσι γουσταρω για δικη μου αλλα και δικη σου προσωπικη χρηση) δεν υποθαλπει κατι παρανομο. Αν ομως σου ''χρεωσω'' εμμεσα το λινκ για δικο μου κερδος τοτε εκει πηπτει ραβδος. Αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος...Το πρόβλημα είναι οτι το ράπιντ πληρώνεται για να προσφέρει ΚΑΙ υπηρεσίες πειρατεία.
-
Υπάρχει και μια υπόθεση πριν 2-3 χρόνια, νομίζω κάπου στην Κρήτη όπου ανέβηκε στον πρώτο όροφο ο καημένος ο μαυρούλης και τα αλάνια οι αστυνομικοί τον κυνήγησαν. Ο καημένος φοβήθηκε, πήδηξε από το μπαλκόνι και απλά ... σκοτώθηκε.Στη Καλαμαριά ήταν.
Εγώ νομίζω ότι έκλεισε για τη Τζούλια και μόνο.
Είναι δυνατόν η μικρή SIRINA να έχει μεγαλύτερη επιρροή από ολόκληρη ΑΕΠΙ;
Ή μήπως η αστυνομία έχει τη νοοτροπία 'Ας κλέβουν τις Sony Music, MGM, Polydor, Universal κλπ. αλλά μην τολμήσουν και αγγίξουν το ντόπιο προϊόν';Αν εγω αγορασω π.χ. μια ταινια, την κανω rip και την ανεβασω στο rapidshare και μετα σου δωσω εσενα το λινκ να την κατεβασεις (επειδη ετσι γουσταρω για δικη μου αλλα και δικη σου προσωπικη χρηση) δεν υποθαλπει κατι παρανομο.
Λάθος κάνεις, σαφώς και είναι παράνομο.
-
Αυτό περί Τζουλιας κάπου δεν μου κάθεται καλά...! Αν ηταν ο Σειρηνάκης να προβεί σε τέτοια ενέργεια, το πιο λογικό θα ηταν να το κάνει ΠΡΙΝ την κυκλοφορία του περιοδικού και DVD....!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Υπάρχει και μια υπόθεση πριν 2-3 χρόνια, νομίζω κάπου στην Κρήτη όπου ανέβηκε στον πρώτο όροφο ο καημένος ο μαυρούλης και τα αλάνια οι αστυνομικοί τον κυνήγησαν. Ο καημένος φοβήθηκε, πήδηξε από το μπαλκόνι και απλά ... σκοτώθηκε.
Στη Καλαμαριά ήταν.
Πέτυχα το πρώτο γράμμα. Ευχαριστημένος είμαι.Εγώ νομίζω ότι έκλεισε για τη Τζούλια και μόνο.
Είναι δυνατόν η μικρή SIRINA να έχει μεγαλύτερη επιρροή από ολόκληρη ΑΕΠΙ;
Ή μήπως η αστυνομία έχει τη νοοτροπία 'Ας κλέβουν τις Sony Music, MGM, Polydor, Universal κλπ. αλλά μην τολμήσουν και αγγίξουν το ντόπιο προϊόν';
Για μένα είναι δυνατόν και πολύ λογικό. Η μικρή εταιρεία καίγεται. Η μεγάλη κάτι κουτσοπουλάει ακόμη. Γιατί με αυτό το dvd και μόνο η εταιρία γιγαντώνονταν. Άλλωστε είναι αυτή που είχε στείλει προειδοποιητικά μηνύματα στους τράκερς όταν ανέβηκε το dvd. Υπήρχαν μάλιστα παλινωδίες με ανέβασματα/ σβησίματα/ξανανεβάσματα μέχρι το οριστικό ανέβασμα που έφερε πάνω από 800.000 κατεβάσματα. Επίσης η Σιρινα ακριβώς επειδή είναι ελληνική θα είχε και περισσότερες γνωριμίες νομικής ή μη φύσεως. Από όσα ακούγονται (φυσικά όλα είναι ανεπιβεβαίωτα) οι υπεύθυνοι βρέθηκαν από ρουφιανιά στην αστυνομία (όχι φυσικά της εταιρίας! Η εταιρία όπως το καταλαβαίνω εγώ απλα ζήτησε από την εταιρία προστασίας διακαιωμάτων να κάνει όλα τα απαραίτητα). Να διευκρινίσω ότι δεν κατηγορώ την εταιρία με αυτό που γράφω. Προάσπισε τα συμφέροντα της και μόνο. Το gamato αν δεν απατά η μνήμη μου είναι σε λειτουργία πάνω από 4+ χρόνια.Χωρίς να έχει αλλάξει κάποιος νόμος, τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν να τους πιάσουν?Αν εγω αγορασω π.χ. μια ταινια, την κανω rip και την ανεβασω στο rapidshare και μετα σου δωσω εσενα το λινκ να την κατεβασεις (επειδη ετσι γουσταρω για δικη μου αλλα και δικη σου προσωπικη χρηση) δεν υποθαλπει κατι παρανομο.
+1,
ακριβώς όσο ήταν παράνομο να γράψεις σε κασέτα ένα δίσκο βυνιλίου και να τον δώσεις σε ένα φίλο. Μπορεί να φαίνεται ηλίθιο αλλά έτσι είναι ακριβώς. Πόσο μάλλον δε όταν μιλάμε πλεόν για άλλα μεγέθη. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αν εγω αγορασω π.χ. μια ταινια, την κανω rip και την ανεβασω στο rapidshare και μετα σου δωσω εσενα το λινκ να την κατεβασεις (επειδη ετσι γουσταρω για δικη μου αλλα και δικη σου προσωπικη χρηση) δεν υποθαλπει κατι παρανομο.
Υπαρχει τεκμηριωση γι αυτο που λες? Εφοσον κανω λαθος και εισαι και σιγουρος να το δω θελω nothing less nothing more.
-
Πηγαίνεις κατευθείαν στην ταινία εσύ ! Δε διαβάζεις τα προηγούμενα! (Το ίδιο κάνω και εγώ, αν και συνολικά έχω δει μόνο 2 (ολογράφως: ΔΥΟ) DVD! Βλέπω κινηματογράφο.)
Πρόσεξε τι απαγορεύεται. Τα πάντα όλα. Μόνο η ιδιωτική σπιτική προβολή επιτρέπεται.
-
95 % των Ελλήνων είναι αντίθετοι (85 % παγκοσμίως) στο να πληρώνουν για κάτι που μπορούν να κατεβάσουν παράνομα. Δεν εκπλήσσομαι από το ποσοστό !
*Θέμα: Έρευνα: Δεν θέλουν να πληρώσουν οι Έλληνες για online περιεχόμενο
Απρόθυμοι να πληρώσουν για περιεχόμενο στο Διαδίκτυο που προσφέρεται αυτή τη στιγμή δωρεάν εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με τελευταία έρευνα της Nielsen. Σε παγκόσμιο επίπεδο το ποσοστό που επιθυμεί το δωρεάν περιεχόμενο στο Διαδίκτυο να παραμείνει χωρίς πληρωμή φθάνει στο 85%, την ώρα που στη χώρα μας ανέρχεται σε 95%. Υπάρχουν, πάντως κάποιες κατηγορίες περιεχόμενου που οι Έλληνες δείχνουν διατεθειμένοι να πληρώσουν για περιεχόμενο. Για παράδειγμα, για ταινίες το ποσοστό είναι στο 37%, στη μουσική είναι 33%, στα περιοδικά 30%, στα επαγγελματικά video/τηλεοπτικά προγράμματα 29% και στις εφημερίδες 25%.Σε κάθε περίπτωση το 71% των καταναλωτών τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα δηλώνει πως το online περιεχόμενο που καλούνται να πληρώσουν θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερο από αυτό που μπορούν να βρουν χωρίς κόστος. Επίσης, είναι ενδιαφέρον ότι μία μερίδα καταναλωτών δείχνει να κατανοεί ότι η χρέωση του περιεχομένου βοηθά και στην ποιότητα. Το 34% στον κόσμο και το 26% στην Ελλάδα θεωρεί πως η ποιότητα του περιεχομένου θα πέσει αν οι εταιρείες δε χρεώσουν γι’ αυτό. Άποψη με την οποία διαφωνεί πάντως το 30% παγκοσμίως και το 39% στην Ελλάδα, ενώ το υπόλοιπο 36% και 34% αντίστοιχα δεν έχει ξεκάθαρη άποψη. Όσον αφορά στις διαφημίσεις, το 44% στην Ελλάδα παρουσιάζεται διατεθειμένο να ανεχτεί περισσότερες διαφημίσεις εφόσον το online περιεχόμενο παραμείνει δωρεάν. Σε περίπτωση, όμως, που κληθούν να πληρώσουν, το 66% των Ελλήνων θεωρεί ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν διαφημίσεις. *
Πηγή : http://www.myphone.gr
-
Πηγαίνεις κατευθείαν στην ταινία εσύ ! Δε διαβάζεις τα προηγούμενα! (Το ίδιο κάνω και εγώ, αν και συνολικά έχω δει μόνο 2 (ολογράφως: ΔΥΟ) DVD! Βλέπω κινηματογράφο.)
Πρόσεξε τι απαγορεύεται. Τα πάντα όλα. Μόνο η ιδιωτική σπιτική προβολή επιτρέπεται.Τα ειχα διαβασει παλια, απλα ενα σημειο που ξαναδιαβασα (επιτηδες εβαλα ενα DVD τωρα) το ειχα ξεχασει...
Τελοσπαντων, με τη λογικη του κειμενου και αν παμε κατα γραμμα, το μεγαλυτερο ποσοστο του παγκοσμιου πληθυσμου ειναι παρανομο...Οσο για το gamato.info δυστυχως (ή ευτυχως) δεν θα μαθουμε ολοκληρη την αληθεια. -
Πηγαίνεις κατευθείαν στην ταινία εσύ ! Δε διαβάζεις τα προηγούμενα! (Το ίδιο κάνω και εγώ, αν και συνολικά έχω δει μόνο 2 (ολογράφως: ΔΥΟ) DVD! Βλέπω κινηματογράφο.)Πρόσεξε τι απαγορεύεται. Τα πάντα όλα. Μόνο η ιδιωτική σπιτική προβολή επιτρέπεται.
σχετικό-άσχετο: αυτή την προειδοποίηση την βλέπεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όταν είσαι νόμιμος και αγοράσεις/ενοικιάσεις αυθεντικό DVD, ενώ στα κατεβασμένα απλά δεν υπάρχει. ειρωνεία;
-
@007 στο gamato δεν είχε καν κουμπάκι donate όπως σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα ελληνικά site...
Παρακολούθησα την συνέντευξη τύπου του διοικητή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και πραγματικά εκνευρίστηκα από τις ανακρίβειες αλλά και από τις 'μοδάτες' εξηγήσεις που έδωσε. Καταρχήν ανέφερε ότι οι διαχειριστές του gamato αποκόμιζαν τεράστια κέρδη από τις διαφημίσεις... Από πότε είναι παράνομο αυτό..?? Τότε όλα τα site είναι παράνομα . Επίσης, είπε ότι υπήρχε πολύ μεγάλη φοροδιαφυγή (αυτή είναι η μοδάτη εξήγηση, περνάει πιο εύκολα στον λαό που ακούει, 'φοροδιαφεύγαν και εμείς τους πιάσαμε, χα!'). ΠΛΖ ας μου εξηγήσει κάποιος τι ήθελε να πει ο άνθρωπας, εγώ πραγματικά ΔΕΝ κατάλαβα πως και γιατί φοροδιαφεύγαν . Να μου πει ότι ήταν παράνομοι επειδή βρέθηκε υλικό στην κατοχή τους θα το δεχτώ, αλλά να μου πει ότι φοροδιαφεύγαν...?
Δεν λέω ότι το να κατεβάζεις ταινίες, μουσική κλπ είναι νόμιμο. Απλώς λέω ότι όποιος θέλει να κατεβάσει το οτιδήποτε, υπάρχουν 100άδες sites να το κάνεις και να μην σε βρούνε ποτέ. Τέλος, θυμηθείτε απλώς τι έγινε όταν στείλανε εξώδικο στο greektvsubs για τους υπότιτλους... Μέσα σε ένα μήνα είχαν ανέβει 4-5 site (από εκεί που ήταν μόνο 1-2) και τώρα υπάρχουν πάνω από 10 site που ανεβάζουν υπότιτλους... Ε κάπως έτσι θα γίνει και με το gamato και το κάθε gamato... 1 κλείνει, 10 ανοίγουν.
Τέλος, προσπαθώ ακόμα να ξε-ξενερώσω με το κλείσιμο των 2 αγαπημένων μου sites. Τις σειρές κλπ τα βρίσκεις και από αλλού, αλλά όταν καταστρέφεται μια κοινότητα που συνηπήρχες για 4-5 χρόνια, ε, είναι λίγο πίκρα...
-
Καλα τωρα τι ψαχνεις...Ευκολα θυματα ηταν τα παιδια για τα αρπακτικα.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Τέλος, προσπαθώ ακόμα να ξε-ξενερώσω με το κλείσιμο των 2 αγαπημένων μου sites. Τις σειρές κλπ τα βρίσκεις και από αλλού, αλλά όταν καταστρέφεται μια κοινότητα που συνηπήρχες για 4-5 χρόνια, ε, είναι λίγο πίκρα...
οι greektvsubs δεν εχουν παει στο xsubs ? ασε που σαν κοινοτητα απο οτι εχω δει διατηρουν το site τους και το φορουμ τους
-
BlueWhite και kavatza επίσης πεσμένα.
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... id=1143124 (από την 'πασχαλίτσα του μίσους' ) -
Αυτό το έχετε δει..? Ποια η πιθανότητα να στέκει?
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Αυτό το έχετε δει..? Ποια η πιθανότητα να στέκει?Τα δεδομένα των IP ΔΕΝ διατηρούνται για 20 χρόνια αλλά για πολύ λιγότερο (6μήνες ήταν το προηγούμενο πλαίσιο, και αν ίσχυσε τελικά η κοινοτική οδηγία πρόπερσυ 2 ή 3 χρόνια, δεν θυμάμαι).
Από κει και πέρα, και αυτό θα το διευκρινήσουν οι νομικοί του forum, τέτοια πρόστιμα σε νόμο με αναδρομική ισχύ μάλλον δεν είναι δυνατό να επιβληθούν, οπότε μπαρούφες. Διώξεις μπορεί να γίνουν αν είναι διαθέσιμα τα δεδομένα αλλά και αυτές θα περιοριστούν στους διαχειριστές και ίσως ορισμένους υψηλού προφιλ χρήστες, δε γίνεται για όλο τον κόσμο. -
Ναι ακριβως οπως τα λεει ειναι
Απορω ποιος καθησε και εγραψε αυτον τον ωχετο μ@λ@κι@ς! Τετοιου ειδους διοικητικα προστιμα δεν εφαρμοζονται ουτε στην Αμερικη, που πραγματικα κυνηγανε το θεμα, και θα εφαρμοστουν στην Ελλαδα σε παγκοσμια πρωτη, για ολλους τους χρηστες, και μαλιστα ανα GB και οχι ανα αρχειο... απιθανο -
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της σελίδας μας, μία ακόμη ελληνική ιστοσελίδα τερμάτισε οριστικά και αμετάκλητα την λειτουργία της.
Το b l u e - w h i t e g t. c o m , όπως αναφέρεται, σεβόμενο την ελληνική νομοθεσία και πραγματικότητα και προστατεύοντας τά μέλη του από ανεπιθύμητες συνέπειες και περιπέτειες, διέκοψε οριστικά την λειτουργία του, ανταποκρινόμενο στην νέα τάξη πραγμάτων και στον νέο κόσμο απομόνωσης και λιτότητας.
http://www.inout.gr/showthread.php?t=58198
Συλλήψεις για site "κατεβάσματος". Τα ψέμματα τελείωσαν?