-
Το Punto είναι 1300cc;
Υπενθυμίζω:
Ο χρήστης koozoop έγραψε:
... εως 1300cc ... -
Ε καλό θα ήταν ο φίλος να έκανε ένα βήμα πίσω και να αγόραζε αυτό.
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Ε καλό θα ήταν ο φίλος να έκανε ένα βήμα πίσω και να αγόραζε αυτό.Ok... Τότε και εγώ προτείνω Ford Focus 1.6 Collection 3πορτο σε ασημένιο χρώμα...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ok... Τότε και εγώ προτείνω Ford Focus 1.6 Collection 3πορτο σε ασημένιο χρώμα...
Δεν κανει και 14κ!!!!
-
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Επειδή οι κύριοι παράγοντες αγοράς είναι για εμένα εκτός από το κόστος απόκτησης και το κόστος συντήρησης-καυσίμων μάλλον θα αποκλείσω το Yaris και παρόμοιες λύσεις και θα καταλήξω σε i20 ή το Micra. Επειδή το 2ο αρέσει περισσότερο στη γυναίκα μου μάλλον πηγαίνω για εκεί. Θα ήθελα να μάθω όμως και εντυπώσεις από ιδιοκτήτες του εν λόγω μοντέλου και κυρίως την 'άνεση' σε μεγάλα ταξίδια (υπ' όψιν... είχα lada niva )
Ευχαριστώ!
-
Τις εντυπώσεις μου τις γραφω παραπάνω!
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Οδηγικά είναι καλύτερο απο το Yaris, ενώ σε θέμα αξιοπιστίας -τουλάχιστον βλέποντας το δικό μου- είναι εντελώς απροβλημάτιστο!
Μετα απο 3 χρόνια έντονης χρήσης το μόνο που 'ενοχλεί' είναι οι τριγμοί της πίσω εταζέρας και σαν εμφάνιση του λεβιέ ταχυτήτων που είναι ένας μακρύς σωλήνας -σαν να το πήραν απο παλιό φορτηγο- σαν να μη μπορούσαν να του βάλουν ένα κοντό και όμορφο λεβιεδάκι αλλά μια ... 'γκουμούτσα'!Επιπλέον να σου πω ότι μικρό σέρβις (αλλαγή λαδιών στην ουσία) βγαίνει γυρω στα 70€ και το μεγάλο (που έκανα πριν λίγες μέρες) (ελέγχους, λάδια, όλα τα φίλτρα, τακάκια), 140€!
Από τα αγρικάτσικα Niva και Jimny ότιδήποτε 4τροχο κυκλοφορεί σε άσφαλτο είναι καλύτερο!
Φυσικά με την λογική ότι οδηγάς 1200άρη μικρό αυτοκίνητο και όχι μεσαίο 1800άρη! -
Απλά επειδή αναφέρθηκε πιο πάνω, βρήκα ένα clio 1.2 tce του 2007 με 16000χλμ στα 10000. Αξίζει να το κοιτάξω;
-
Για τη τιμή δε ξέρω αν είναι καλή ή κακή, για το κλιό πάντως έχω να πώ ότι σαν ποιότητα κύλισης-επιδόσεις-ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλό και προσωπικά μάλλον θα το προτιμούσα σε σχέση με το μικρα...
ΑΛΛΑ λογικά θα έχει ακριβότερη συντήρηση λόγω ιμάντα εκκεντροφ. (στο service Που χρειαζεται αλλαγή το κοστος του μπορει να ειναι και πανω απο 600ε σε εξουσιοδοτημενο) και επίσης λογω τουρμπο που σε περιπτωση που βγαλει προβλημα εκτος εγγυησης, το κοστος του ειναι υψηλο
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ok... Τότε και εγώ προτείνω Ford Focus 1.6 Collection 3πορτο σε ασημένιο χρώμα...
αμαξαρα
αιωνες καλυτερο απο ολες τις μπουρδες που προ ειπωθηκαν.
-
Ναι αλλα ο ανθρωπος ψαχνει μικρο και οικονομικο..
-
μενει ζακυνθο. οχι κεντρο αθηνων.
το φοκους θα το αγορασει 7,000 ευρω. αρα του μενουν ΠΟΛΛΑ για βενζινες / σερβις και τα λοιπαν....
-
Παιδιά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά αυτοκίνητα από 1300cc και άνω δεν θέλω να κοιτάξω. Ψάχνω αυτοκίνητο που θα κοστίζει φθηνα σε λειτουργία-συντήρηση για μέσα στην Αθήνα και θα μου κάνει και ένα μεγάλο ταξίδι μια φορά το χρόνο απροβλημάτιστα. Επίσης ο ιμάντας με προβληματίζει. Γιατί να πρέπει κάποια στιγμή να σκάσω 500-600 ευρώ θέλω δεν θέλω; Το micra έχει καδένα.
-
Α, και κάτι άλλο: η ένδειξη για τα χλμ στο renault δείχνει 16200 αλλά τα λάστιχά του μου φαίνονται αρκετά φθαρμένα... πως μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι η ένδειξη είναι σωστή; Αν το πάω σε κάποια renault μόνο;
-
O ιμαnτας σιγουρα θελει αλλαγη ανα καποια διαστήματα.Εαν κοπει η ζημιά που προκαλει ειναι μεγαλη,οπότε δε γλυτωνεις την αλλαγη του.. Εχουν ακουστει διαφορα ποσα για το σερβις που περιλαμβανει ιμαντες....μεχρι και 800+ ευρω ζητουν μερικοι επισημοι αντιπροσωποι..
-
Ο χρήστης koozoop έγραψε:
Α, και κάτι άλλο: η ένδειξη για τα χλμ στο renault δείχνει 16200 αλλά τα λάστιχά του μου φαίνονται αρκετά φθαρμένα... πως μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι η ένδειξη είναι σωστή; Αν το πάω σε κάποια renault μόνο;Τα λάστιχα μπορεί να έχουν φθαρεί και από την ακινησία ή από οδήγηση σε κακό οδόστρωμα...ή κακές καιρικές συνθήκες.
Δες το βιβλίο συντήρησης αν το αυτοκίνητο έχει περάσει από κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
Επίσης δες την ημερομηνία κατασκευής των ελαστικών (φαίνεται πάνω στο λάστιχο με τριψήφιο αριθμό π.χ. 804 δηλ. 8η βδομάδα του 2004)
Δες τις ζάντες αν έχουν χτυπήματα.
Ένα αυτοκίνητο με πολλά χιλιόμετρα σίγουρα θα έχει σημάδια και φθορές και στις ζάντες.Επίσης δες τα τακάκια. ΑΝ έχει πολλά χιλιόμετρα τα τακάκια θα πρέπει να έχουν φαγωθεί (εκτός αν τα έχει αλλάξει που αυτό δεν το νομίζω...)
Αν το οδηγήσεις κατά το πάτημα των φρένων αν ακούσεις σφύριγμα από τα τακάκια πάει να πει ότι θέλουν αλλαγή, είναι δηλαδή φαγωμένα. Αυτό σημαίνει ότι ίσως έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα.
Τέλος δες τα μπουλόνια στα ελαστικά. Αν έχουν βγει τα ελαστικά για κάποια εργασία (π.χ. αλλαγή τακάκια ή αλλαγή ελαστικών ή ζαντών) συνήθως μένουν σημάδια στα μπουλόνια...
-
Παιδια καλημέρα...
θέλω να αγοράσω στην μητέρα μου ένα μικρό 1.2-1.4 (1.6 μονο σε εξαιρετική περίπτωση) ημιαυτόματο 5θυρο.Η χρήση κατά 99% είναι μέσα στην πόλη και θέλω να ξοδέψω γύρω στα 15.000.Εχω στο μυαλό μου το Yaris,το SKODA FABIA,FOCUS,το CORSA(αν και αυτό το έχω ήδη).Σημαντικό κριτήριο είναι η κατανάλωση,η τιμή και να πλένεται μόνο του(πλακα κανω.....!!! )οποιοδήποτε feedback ειναι ευπρόσδεκτο.
Ξέχασα να αναφέρω και HONDA JAZZ!!
Το θέμα σου ενώθηκε με όμοιο υπάρχον [mod]
-
τελικα ο κοσμος το γουσταρει να πεταει τα λεφτα του....
-
Ο χρήστης aLEXander έγραψε:
Παιδια καλημέρα...θέλω να αγοράσω στην μητέρα μου ένα μικρό 1.2-1.4 (1.6 μονο σε εξαιρετική περίπτωση) ημιαυτόματο 5θυρο.Η χρήση κατά 99% είναι μέσα στην πόλη και θέλω να ξοδέψω γύρω στα 15.000.Εχω στο μυαλό μου το Yaris,το SKODA FABIA,FOCUS,το CORSA(αν και αυτό το έχω ήδη).Σημαντικό κριτήριο είναι η κατανάλωση,η τιμή και να πλένεται μόνο του(πλακα κανω.....!!! )οποιοδήποτε feedback ειναι ευπρόσδεκτο.
Ξέχασα να αναφέρω και HONDA JAZZ!!
Φιλε τα περισσοτερα αυτοματα μικρα πανε πανω απ'τις 15κ οποτε εγω θα σ προτεινα το Cuore αυτοματο που θα το παρεις με λιγοτερα απο 13κ κ μια χαρα θα σε βολεψει για εντος πολης χρηση.
τελικα ο κοσμος το γουσταρει να πεταει τα λεφτα του....
οντως αλλα δεν το κανει κ 'σωστα' ρε γμτ!!!
-
αυτο ειναι το μονο σιγουρο
-
+1 για αυτόματο Cuore ότι πρέπει για την πόλη
Αγορά νέου μικρού