-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Το να μην παραλειπω γευματα με εσωσε τους 2-3 μηνες που το χα ριξει στο φαι. Ειναι θενα ρυθμισης του μεταβολισμου..
Δεν ισχυει σε καμια περιπτωση.
Εχει αποδειχτει με απειρες μελετες. Η συχνοτητα των γευματων δεν επηρεαζει το μεταβολισμο.-
Πχ
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9155494Το νερο απ’την αλλη ειναι σημαντικοτατο.
Your Fat Is Unequivocally Your Fault #4- Body Fat Set Point Time
http://blog.chaosandpain.com/?p=142
Δωστε ιδιαιτερη προσοχη στους ορους 'homeostasis' και 'Body Fat Set Point'.
Με λιγα λογια οσο περισσοτερο καιρο εισαι χοντρος τοσο δυσκολοτερο ειναι να χασεις λιπος και να διατηρηθεις χαμηλα.Δεν ισχυει.....
Αποδεδειγμενο....Απο ποιον;;
Και αυτο εχει αποδειχτει με αντιστοιχες μελετες.
Επιπλεον, σχεδον ολοι μας ξερουμε ατομα που εχασαν βαρος και το ξαναπηραν πανευκολα.
Δεν ειπα οτι ειναι αδυνατο (να διατηρησεις χαμηλο βαρος απο χοντρος) αλλα πολυ πιο δυσκολο γιατι το σωμα σου το πολεμαει.
Το αντιθετο ισχυει για τους αδυνατους (το σωμα τους βοηθαει να μην παχαινουν σε περιοδους που δεν τρωνε σωστα).- προφανώς και έχει 100% δίκιο ο κοβαθε... τα λιπολύτταρα έχουν μνήμη... στην εφηβεία χοντρός, αυξημένες πιθανότητες για μια ζωή χοντρός
-
Προφανως και οι 2 γνωριζετε καλυτερα απο ολους τους διαιτολογους μαζι..(φιλικα το λεω , αναφερομενος στα συχνα γευματα κ πως επηρρεαζουν τον μεταβολισμο..)
-
αναφέρθηκα εγώ στα συχνά γεύματα και στον μεταβολισμό ?
-
Τα πολλά γεύματα θεωρούνταν μέχρι πρότινος ότι αυξάνουν το μεταβολισμό.
Τώρα τελευταία (τα τελευταία χρόνια) υπάρχει η τάση αμφισβήτησης αυτού.
Υποθέτω ότι μόνο με εκτεταμένες μελέτες μπορεί να αποδειχθεί τι ισχύει.Οι διαιτολόγοι, προφανώς, επιλέγουν να παραμένουν στη μέχρι τώρα επικρατούσα άποψη, δε σημαίνει ότι είναι λάθος.
-
αφού γράφεις ότι συμφωνείς 100% με τον kovathe θεώρησα ότι συμφωνούσες κ σε αυτό..
Αλήθεια ποια η γνώμη σου τότε για αυτό? -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
αφού γράφεις ότι συμφωνείς 100% με τον kovathe θεώρησα ότι συμφωνούσες κ σε αυτό..
Αλήθεια ποια η γνώμη σου τότε για αυτό?οτι τα λιποκύτταρα έχουν μνήμη δεν είναι δικιά μου γνώμη, είναι συμπεράσματα γιατρών...
για τα μικρά γεύματα συμφωνώ καθότι δουλεύουν πάνω μου, αλλά με δεδομένο οτι δεν είμαι του αντικειμένου, αποφεύγω να κάνω άσκοπες γενικεύσεις...
προφανώς διαφορετικές απαιτήσεις έχω εγώ που κινούμε όλη μέρα και προπονούμε συχνότατα και διαφορετικές ο 50αρης που συνδυάζει καθιστική εργασία και ζωή
-
Oι εκτεταμενες μελετες εχουν γινει, αυτο λεω. Εχει αποδειχτει οτι ο μεταβολισμος δεν εχει καμια σχεση με τη συχνοτητα των γευματων. Μαλιστα εχουν βρει οτι ακομη και σε νηστειες 72 ωρων (χωρις φαγητο) ο μεταβολισμος δεν πεφτει, αντιθετα μαλιστα δουλευει στα κοκκινα.
Οι διαιτολογοι δεν ξερω τι πιστευουν (αν και προφανως υπαρχουν πολλοι ακομη και στην Ελλαδα που το ξερουν και το εφαρμοζουν και στα προγραμματα τους) αλλα αυτο δεν αλλαζει κατι.
Το οτι πολλοι συνιστουν ακομη τα πολλα μικρα γευματα δεν εχει καμια σχεση με το μεταβολισμο αλλα με τον ελεγχο της πεινας (καποιοι συγκρατουνται καλυτερα ετσι).
Οτι δουλευει καλυτερα για τον καθενα. Αν βολευει να τρωει 10 μικρα γευματα μπορει να φαει ετσι, αν τον βολευει να τρωει 1 καθε 2 μερες (extreme παραδειγμα) θα εχει το ιδιο αποτελεσμα με τις ιδιες ποσοτητες και macros. -
Συμφωνω εν μερει..
-
Δεν βλεπω να πηρε τα oakley ο Geo...
-
Τα δοκιμασα..αλλα δεν τα πηρα..Κραταω τον λογο μου..
1
0
7Συνεχισουμε!
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Τα δοκιμασα..αλλα δεν τα πηρα..Κραταω τον λογο μου..
1
0
7Συνεχισουμε!
Μην μασάς , συνέχισε δυνατά και σε 15 μέρες θα τα πάρεις, που θα έχει και καλυτερο καιρο .
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
εχασα τον Ελεγχο Κυριακη χθες και σημερα..Οχι τοσο με φαι αυτο καθε αυτο αλλα με μαλακιουλες...
Home alone με 6 ωρες φορμουλα 1 σε 1080 αναλυση .. εφαγα
μαζι με
και φυσικα με συνοδεια
Πρεπει να συνελθω το καντηλι μου!!!
-
4 μήνες χωρίς cola και συνεχίζω!
-
Α ρε Γιωργη
Καλυτερα να ετρωγες φαι παρα αυτες τις μαλακιουλες. Η coca cola φανταζομαι zero ετσι; κοιτα τωρα για 2-3 μερες αποτοξινωση με φρουτα κ γιαουρτακι το βραδυ. -
Ποπ κορν ψημενο στον αερα χωρις καθολου λαδι και βουτυρο,φατε οσο αντεχετε,βαλτε και λιγο πιπερακι
-
Παπάτζες. Σιγά μη φάει ο geo ψημένο στον αέρα.
Πάω στοίχημα ότι το δικό του κολυμπούσε στο βούτυρο, του έριξε και μπόλικο αλατάκι και η κόκα κόλα (full, ούτε zero ούτε μαλακίες) έρεε γάργαρα εις τον λάρυγγα ανακουφίζοντας τον. -
Geo κόψε την f1!!!
-
το ποπ κορν αγορασμενο ηταν μωρε..αυτο το movie κατι (σε μια μπλε συσκευασια που το εχουν στα ΣΜ)
Για την κοκα επεσες μεσα Bayern..(Sorry Γιαννηκ)Τωρα εφαγα ενα γιαουρτι και 2 ποτηρια νερο..
Και αυριο θα ειναι δυσκολη μερα...
ελτεο τι λες αγορι μου!!??!!!
Ευτυχως αργει η Βαρκελωνη!! -
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
το ποπ κορν αγορασμενο ηταν μωρε..αυτο το movie κατι (σε μια μπλε συσκευασια που το εχουν στα ΣΜ)
Για την κοκα επεσες μεσα Bayern..(Sorry Γιαννηκ)Τωρα εφαγα ενα γιαουρτι και 2 ποτηρια νερο..
Ευτυχως αργει η Βαρκελωνη!!Το νερό ήταν για να χωνέψεις το γιαούρτι;;
Ξέρω, κακό αστείο, να παίζεις με τον πόνο του άλλου.
Πάντως 107 ήταν το μέγιστο που έφτασα, στα χειρότερά μου... Μην απογοητεύεσαι. Γυμναστική, γυμναστική, γυμναστική
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Ευτυχως αργει η Βαρκελωνη!!Η διαιτα δεν ειναι μεροκαματο .Αν συνεχισεις να την βλεπεις σαν μια αγγαρεια,θα εισαι μια ζωη χοντρος.
Συμβουλη δικη μου και αμα θες την ακολουθας.
Κοψε ψωμια,πατατακια,κοκακολες ,τηγανιτα.
Μετριασε την ποσοστητα φαγητου και σιγουρα θα χασεις κιλα.
Αλλα φροντισε να σου γινει τροπος ζωης .
Πόσα κιλά είστε?