-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Όταν κάποιοι εδώ μέσα έλεγαν πως ΔΕΝ πρέπει κάποιοι του 'ιδιωτικού' να επιχαίρουν για τα 'παθήματα' των 'δημόσιων'... Κανένας δεν επιχαίρει για τα 'παθήματα' των 'δημόσιων'. Η συντριπτική πλειοψηφία τεσπά, που αντιλαμβάνεται και κάποια πράγματα... Η 'φωτιά στο σπίτι του γείτονα' έχει εμπεδωθεί θεωρώ, οτι συνεπάγεται προβλήματα και σε σένα...Στην παγκοσιοποιημένη κοινωνία που ζούμε, 'η φωτιά στο σπίτι' καποιου που μένει σε αλλη πόλη σε επηρρεαζει, στου γείτονα θα σε αφήσει ανέπαφο...;; Απλά οι ενστάσεις έχουν να κάνουν με την γενικότερη 'γεύση' που έχει αφήσει το Δημόσιο σε όλους μας τόσα χρόνια....Συμπεριλαμβανομένων και των ΔΥ βέβαια σε κάποια θέματα.Αλλωστε κι αυτοί συναλλάσσονται με το Δημόσιο.Θεωρείτε αλήθεια κάποιοι, πως το μαμήσι θα μείνει περιορισμένο στο δημόσιο; Πως δεν θα βγει παραέξω; Πως δεν αφορά τους πάντες;
(καλά, όχι ακριβώς τους πάντες, οι έχοντες και κατέχοντες, φαίνεται να την γλιτώνουν και αυτή τη φορά, μακάρι να διαψευσθώ βέβαια... Μια γενικευμένη κατάρρευση επηρρεάζει τους ΠΑΝΤΕΣ και ποικιλοτρόπως. ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.....!!!!! Εντελώς, μα εντελως απλοικα, τί νοημα έχει για παραδειγμα να έχει κανείς Ferrari και να μη μπορέι να την κυκλοφορήσει, επειδή στην καλύτερη θα του την κάψουν, στη χειρότερη θα τον φανε κι αυτόν λάχανο..;; -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ουάου..!! Φούσκωσα απο περηφάνια που με κατατάσσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες..!! Με 3 άτομα προσωπικό και μεγαλοεπιχειρηματίας.!! Να θυμάμαι να το λέω στις γκόμενες αυτό. Τί έχανα τόσο καιρό...;;
Ενδεικτικό της νοοτροπίας που επικρατεί βέβαια...Τέτοια μεγαλεία έχει η Ελλάδα και πάει μπροστά...!!Eσυ καταταχθηκες, μονος σου. Εγω μιλησα για επιχειρηματιες που θα τσεπωσουν την κατηργηση του 14ου μισθου και εσυ υπερασπιστηκες εαυτον.
Ηθελα να ΄ξερα πώς βγάζεις (και συ και πολλοί αλλοι) το συμπέρασμα οτι κάποιος εργοδότης που θα περικόψει τον 14ο μισθό, θα τον τσεπώσει...;; Πώς προεξοφλείς οτι ετσι κι αλλιώς 'κονομάει' χοντρά, ή εστω οτι τον 14ο μισθό του υπαλλήλου θα τον εισπράξει καν, ωστε να τον αποδώσει στον υπάλληλό του....;; Πολύ περισσότερο να τον.... τσεπώσει κιόλας...;;
Φυσικα και δεν προεξοφλω οτι ο καθε επιχειρηματιας κονομαει χονδρα. Υπαρχουν πολλοι (οι περισσοτεροι?) που διατηρουν οριακα τις επιχειρησεις τους. Φυσικα δεν εννοω αυτους.
Σαφώς και ξέρω πολύ καλά τί πρέπει να κάνω. Η... 'βοήθεια που ζήτησα' είναι χαριν της κουβέντας που κάνουμε αν δεν το κατάλαβες και δεν περιμένω κάτι απτό απο σένα όσον αφορά τις περαιτέρω κινήσεις μου. Αν μιλούσα κυριολεκτικά, αυτό θα ηταν τόσο ηλίθιο απο μέρους μου, όσο αυτό που είπες εσυ αρχικά και παραθέτω στη συνέχεια....
Εννοειται οτι δε θα μου ζητουσες βοηθεια. Απλα απαντησα ειρωνικα, στην ειρωνια σου.
Α, μάλιστα...Αφου δεν καταλαβαινεις οτι και ο ΙΤ έχει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ πρόβλημα και πολύ πιο άμεσο απ΄τον Δημόσιο, αν δεν καταλαβαίνεις οτι αυτό που γίνεται στο Δημόσιο έχει ΑΜΕΣΕΣ και επιπλέον αρνητικές επιπτώσεις και στον ΙΤ, (αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο), τότε προφανώς αγνοείς πολλά.
Ειπα εγω πως δεν εχει προβλημα? Αλλα η λυση δεν ειναι ο 14ος μισθος.
Τον εργοδοτη τον βοηθαμε (ειτε δημοσιο ειτε ιδιωτη)
Με τον εργαζομενο ομως τι γινεται? (Ειτε ΔΥ, ειτε ΙΥ) Ποιος θα τον ελαφρωσει απο καποιο εξοδο?Και,τελος, πες μου πρωτα το υψος του μισθου σου και μετα ισως απαντησω.
Aν αναφέρεσαι στα κέρδη μου, αυτα πια είναι περίπου 20.000 το χρόνο καθαρά, μετα απο αρκετά χρόνια καθοδικής πορείας. Σταδιακής, μικρής, αλλα καθοδικής, με ναδιρ τη χρονιά που πέρασε. Είναι δηλαδή, λίγα περισσότερα απ΄τον καλύτερα αμοιβόμενο υπάλληλό μου. Να ελπίζω λες στη χρονιά που διανύουμε..;;
Απο κει και πέρα λοιπόν, 2 εναλλακτικές βλέπω εγω, μιας και ολες τις αλλες τις εχω εξαντλησει τα χρόνια που πέρασαν. ΄Η απολύω σε πρώτη φάση 1 άτομο και στη συνέχεια ίσως και 2ο, ή προτείνω περικοπές μισθών και τους κρατάω και τους 3. Και στις 2 περιπτώσεις χαμένοι πια είμαστε όλοι...Εγω δεν με βλέπω 'τσεπωμένο' σε καμμια απο τις 2 (εσυ ίσως).... Το ζητούμενο για μένα πλέον είναι, πια θα είναι η λογότερο επώδυνη λύση για όλους....Και σε ξαναρωτώ λοιπόν...Εσυ τί προτείνεις για μας τους 'μεγαλοεπιχειρηματίες'..;;Εξ'αρχης, δε μιλουσα εχοντας κατα νου επιχειρηματιες σαν και εσενα. Προφανως δεν το καταλαβες.
Στην περιπτωση σου, πολυ πιθανο ακομα και οι εργαζομενοι να συμβιβαστουν γιατι ξερουν τη δυσκολη θεση σου. Και φυσικα δε θα εισαι 'τσεπωμενος' απλα θα καθυστερησεις το λουκετο.Τελοσπαντων, τζαμπα θιχτηκες.
-
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ρόλο στην εξαθλίωση ή όχι των Ελλήνων εργαζόμενων θα παίξουν οι σημερινές κινητοποιήσεις και οι αλλεπάλληλες απεργίες που θα ακολουθήσουν. Αν δεν υπάρξουν στο επόμενο διάστημα διαδηλώσεις μαχητικές με δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, το μέλλον του κόσμου της εργασίας θα είναι απελπιστικά ζοφερό. Στόχος των ηγετικών κύκλων της ΕΕ είναι να επιβάλουν έναν εργασιακό Μεσαίωνα. Δεν πρόκειται να τους σταματήσει τίποτα άλλο εκτός από τη μαχητική αντίσταση των εργαζομένων. Η κυβέρνηση Παπανδρέου μπορεί να μην εμφορείται αυτοτελώς από τέτοιες προθέσεις, αποδεικνύεται όμως παντελώς ανίκανη να προβάλει οποιαδήποτε αντίσταση. Υποκύπτει αμαχητί στις απαιτήσεις των πιο επιθετικών κύκλων της Γερμανίας.[/b]Παντως αν θέλουμε να προβάλλουμε καποιου ειδους αντίσταση, αν θέλουμε να προβούμε σε δραστικές ενέργειες, ωστε να πάρουν το μήνυμα παγκοσμίως οτι το παιχνίδι που πάει να παιχτεί στις πλάτες μας δεν θα το επιτρέψουμε (αν παραδεχτούμε οτι αυτά που βιώνουμε εχουν να κάνουν με αυτά που περιγραφει όλο το άρθρο), όροι σαν τους παραπάνω υπογραμμισμένους, που θυμίζουν πορείες του ΚΚΕ, θα πρέπει να εξαλειφθούν....!! Αν θέλουμε να υπάρξει ενιαιο και ακομμάτιστο μέτωπο, εκφράσεις που θυμίζουν κάποια κομματική απόχρωση, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ....!! Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους, οτι το θέμα μας αφορά ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως, όπως λέω παραπάνω και στον HF...!! ΔΥ υπάλληλοι, ΙΥ , ΕΕ, Αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, (μη εργαζόμενοι δηλαδή, που κακως τους αποκλείει ο όρος), γυναίκες μη εργαζόμενες πέραν του σπιτιού και της φροντίδας της οικογένειας, φοιτητές που ετοιμάζονται για την αγορά εργασίας, ΟΛΟΙ έχουμε το προβλημα....!!
Είναι λοιπόν εξ΄ολοκληρου, κοινωνικό το θέμα και αφορά τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, οχι την... ευκοη κατα τ΄αλλα εργατιά.
Αμφιβάλλω αν οι συνθήκες είναι ακόμα ώριμες για τετοιου είδους ξεσηκωμό, αν όμως ωριμάσουν, ισως και για να ωριμάσουν, θεωρω πως οι όροι που χρησιμοποιουνται, εχουν τεραστια σημασία. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ουάου..!! Φούσκωσα απο περηφάνια που με κατατάσσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες..!! Με 3 άτομα προσωπικό και μεγαλοεπιχειρηματίας.!! Να θυμάμαι να το λέω στις γκόμενες αυτό. Τί έχανα τόσο καιρό...;;
Ενδεικτικό της νοοτροπίας που επικρατεί βέβαια...Τέτοια μεγαλεία έχει η Ελλάδα και πάει μπροστά...!!Eσυ καταταχθηκες, μονος σου. Εγω μιλησα για επιχειρηματιες που θα τσεπωσουν την κατηργηση του 14ου μισθου και εσυ υπερασπιστηκες εαυτον. Ετσι οπως το διατυπωσες όμως, μας πήρε η μπάλα όλους...Μια απο τις αρνητικές συνέπειες του τσουβαλιάσματος.
Ηθελα να ΄ξερα πώς βγάζεις (και συ και πολλοί αλλοι) το συμπέρασμα οτι κάποιος εργοδότης που θα περικόψει τον 14ο μισθό, θα τον τσεπώσει...;; Πώς προεξοφλείς οτι ετσι κι αλλιώς 'κονομάει' χοντρά, ή εστω οτι τον 14ο μισθό του υπαλλήλου θα τον εισπράξει καν, ωστε να τον αποδώσει στον υπάλληλό του....;; Πολύ περισσότερο να τον.... τσεπώσει κιόλας...;;
Φυσικα και δεν προεξοφλω οτι ο καθε επιχειρηματιας κονομαει χονδρα. Υπαρχουν πολλοι (οι περισσοτεροι?) που διατηρουν οριακα τις επιχειρησεις τους. Φυσικα δεν εννοω αυτους. Δεν θα υπερασπιστώ τους μεγαλοβιομήχανους (και... μικροβιομηχανους) και δεν θα τους λυπηθώ που θα μειωθεί το εισόδημά τους. Εχω όμως κατα νου, πως το εισόδημά τους πρεπει να είναι εφαμιλλο της επένδυσης που έχουν κάνει ή εστω αναλογικά κοντά στο ρίσκο που παίρνουν καθημερινά ως επιχειρηματίες. Στο δίλημμα δε, απολύω 20 ή περικόπτω μισθους και στους 100 χωρίς να απολύσω κανέναν, είμαι με τη 2η λύση, αν και θεωρώ πως πολλές επιχειρήσεις ΔΕΝ έχουν τα περιθώρια να απολύσουν οσο προσωπικό θα θέλανε, μιας και απο ένα σημείο και μετά, απλά δεν μπορούν να λειτουργήσουν με λιγοτερα ατομα. Αρα, γενικοτερα δεν εχουν και πολλά περιθώρια ουσιαστικού 'τσεπωματος' 14oυ μισθού...
Τεσπα, απο μένα παρεξηγηση πλεον, δεν υπάρχει...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Τα στελέχη και οι εργαζόμενοι σε καλές εταιρίες μπορεί και να μην χάσουν τίποτα απολύτως. Μπορεί η εταιρία να βρει τρόπο να αυξήσει από αλλού τις αποδοχές τους και να μην πάρει χαμπάρι κανείς τίποτα
Το οποίο για ποιό ακριβώς λόγο πιστεύεις ότι δεν θα συμβεί και στους ΔΥ ;
Πάντως, Eddie, πολύ 2 μέτρα και 2 σταθμά.
Στους ΙΥ σε πληγώνει και αναφέρεσαι μόνο στους κακοπληρωμένους, ενώ διαχωρίζεις ότι τους καλοπληρωμένους δεν τους αγγίζει. Και φυσικά τεμπέλης/βύσμα ΙΥ δεν υπάρχει....
Στους ΔΥ αναφέρεσαι λες και είναι όλοι τεμπέληδες καλοπληρωμένοι, λες και οι καλοπληρωμένοι θα θιχτούν.Τον ίδιο διαχωρισμό έχω κάνει και για τους ΔΥ αλλά πλέον κάθε ποστ θα πρέπει να έχει το μέγεθος διπλωματικής για να μην παρεξηγούμαστε.
Δεν λέω κάτι υπερβολικό. Όπως δεν έπρεπε να πληρώσουν το κεραμύδι οι χαμηλόμισθοι ΔΥ χωρίς πάσης φύσεως επιδόματα, έτσι δεν πρέπει να πληρώσουν το κεραμύδι ο ταμίας του supermarket, ο αποθηκάριος του πολυκαταστήματος, η πωλήτρια του ZARA κλπ κλπ
Κάποιοι εργοδότες -ειδικά όταν ο εργαζόμενος λόγως φύσης εργασίας είναι αναλώσιμος- μπορούν να γίνουν πολύ μεσαιωνικοί.
Τεσπα σκατά τα κανε το πασοκ (αν και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία). Κρίμα...Ανταλλάσσω τον 14ο μισθό μου με την υποχρέωση να μη με απολύσουν για τουλάχιστον 10 χρόνια. Γίνεται;
Αυτό δυστυχώς δεν μπορούν να το καταλάβουν κάποιοι εδώ μέσα...
-
η εθνικη συρρικνωση συνεχιζεται...
και εμεις δεν καταλαβαινουμε ακομα τιποτα...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
http://taxalia.blogspot.com/2010/03/blog-post_8799.htmlαυτες ειναι αραγε οι αναπτυξιακες πολιτικες του Γιωργου?
αναπτυξη, αλλα ...για τους αλλους! -
Πάντως εμένα μου φαίνεται ανοησία να υπάρχουν 14 μισθοί. Δε θα έπρεπε να ενσωματωθούν στους 12 με ανάλογη αύξηση;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πάντως εμένα μου φαίνεται ανοησία να υπάρχουν 14 μισθοί. Δε θα έπρεπε να ενσωματωθούν στους 12 με ανάλογη αύξηση;Σε μια κοινωνία με ΜΟΝΑΧΑ έξυπνους ανθρώπους θα ήταν η πιο λογική κίνηση. Σε μια κοινωνία όπως η δική μας καλύτερα που υπήρχαν 14 μισθοί γιατί οι 2 επιπλέον μισθοί καλύπτουν τις τρύπες σε όσους δε μπορούν να διαχειριστούν σωστά τους 12 μισθούς + ότι Χριστούγεννα-Πάσχα-Διακοπές υπάρχουν έκτακτα έξοδα που καλύπτονται με αυτούς τους μισθούς.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Πάντως για να κάνω μιά πρόβλεψη για τον ιδιωτικό τομέα βλέπω σύντομα απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση ή μείωση της αποζημίωσης απόλυσης.με την καμία όμως!
είπαμε κρίση αλλά δεν θα στήσουμε και κ*λο ...
-
μεγάλα λόγια μη λες, μεγάλη μπουκιά φάε ....
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
http://taxalia.blogspot.com/2010/03/blog-post_8799.html'Να πάνε να …’κουνηθούνε’ οι Αθηναίοι και οι φόροι τους!'
Να πάρουμε τις σάρισες και να τους κάνουμε ντου τις λουλούδες! Τώρα που πάει και ο μΠΑΟΚ για πρωτάθλημα...
Πόσο γτπ είμαστε τελικά σε αυτή την πόλη.....
Είμαστε τελικά (οι Έλληνες ) άξιοι της μοίρας μας... -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Πάντως για να κάνω μιά πρόβλεψη για τον ιδιωτικό τομέα βλέπω σύντομα απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση ή μείωση της αποζημίωσης απόλυσης.Κάτι τέτοιο έχω ακούσει κι εγώ. Ευκαιρία για μεσαίωνα και δουλεμπόριο ψάχνουν κάποιοι πάντα. Αφού η κυβέρνηση αφήνει τους πάντες να αλωνίζουν να δούμε τι άλλο να περιμένουμε...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
δλδ, πραγματικά. Είσαι στη θέση του μπάτσου.
Απ' όλο το σκηνικό, αυτό που κάνεις είναι να ψεκάσεις το γέρο στη μάπα από τους 10 πόντους;
Συγχαρητήρια. Μόλις έγινες ζώο.(σημείωση: δεν αναφέρομαι σε εσένα)
Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις έκαναν το συμβάν γαϊτανάκι και αρχίσαν τη κασέτα περί κράτους καταστολής κλπ. Στην πράξη ΙΜΟ είναι άλλη μια απόδειξη του πόσο επικίνδυνα κρετίνοι και ανεκπαίδευτοι είναι οι ΜΑΤατζήδες. Ψεκάζει τον γεράκο (ξεχάστε προς στιγμή το ποιός είναι) με το CS στη μούρη, λες και σκοτώνει μύγες με το φλιτ. Έχω συγκρατήσει και άλλες τέτοιες στιγμές μνημειώδους ηλιθιότητας, όπως όταν ψέκαζαν δακρυγόνα υπό βροχή ή μέσα σε στοά, με αποτέλεσμα να την φάνε και οι ίδιοι...
Στους ΙΥ σε πληγώνει και αναφέρεσαι μόνο στους κακοπληρωμένους, ενώ διαχωρίζεις ότι τους καλοπληρωμένους δεν τους αγγίζει. Και φυσικά τεμπέλης/βύσμα ΙΥ δεν υπάρχει....
Στους ΔΥ αναφέρεσαι λες και είναι όλοι τεμπέληδες καλοπληρωμένοι, λες και οι καλοπληρωμένοι θα θιχτούν.Το θέμα είναι ότι στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει και μια 'φυσική επιλογή'. Η εταιρία που υπολειτουργεί θα κλείσει πρώτη, και το κουτοπόνηρο αφεντικό που συμπεριφέρεται έτσι, θα μείνει με το πουλί στο χέρι. Αντίθετα, στο δημόσιο τέτοιες στρεβλές καταστάσεις επεκτείνονται και διαιωνίζονται γιατί η μαύρη τρύπα συνεχώς γεμίζει με τα λεφτά των φορολογούμενων. Πχ. περιμένεις ότι αν η Ολυμπιακή (ειδικά τη 'χρυσή' πασοκική περίοδο) ή ο ΟΣΕ ήταν ιδιωτικές επιχειρήσεις, θα έφταναν στο σημείο αυτό;
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Πάντως για να κάνω μιά πρόβλεψη για τον ιδιωτικό τομέα βλέπω σύντομα απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση ή μείωση της αποζημίωσης απόλυσης.Από που προκύπτει αυτό?
Πέρα από το γεγονός ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή (κατάργηση αποζημίωσης δηλαδή) πρέπει να αλλάξει ολόκληρη η συλλογική σύμβαση εργασίας.
Σχετικά με τον 13/14ο στον ΥΤ, είναι κομματάκι δύσκολο γιατί η κυβέρνηση θα χάσει αντί να κερδίσει από τις σχετικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Το θέμα είναι ότι στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει και μια 'φυσική επιλογή'. Η εταιρία που υπολειτουργεί θα κλείσει πρώτη, και το κουτοπόνηρο αφεντικό που συμπεριφέρεται έτσι, θα μείνει με το πουλί στο χέρι. Αντίθετα, στο δημόσιο τέτοιες στρεβλές καταστάσεις επεκτείνονται και διαιωνίζονται γιατί η μαύρη τρύπα συνεχώς γεμίζει με τα λεφτά των φορολογούμενων. Πχ. περιμένεις ότι αν η Ολυμπιακή (ειδικά τη 'χρυσή' πασοκική περίοδο) ή ο ΟΣΕ ήταν ιδιωτικές επιχειρήσεις, θα έφταναν στο σημείο αυτό;το 'αφεντικό' θα μείνει με το πουλί στο χέρι, όταν είναι αφεντικό μεγέθους Spartan, και τα λεφτά του υπαλλήλου είναι more or less λεφτά από την τσέπη του αφεντικού.
Όταν μιλάμε όμως για εταιρείες μεγέθους Eurobank, Πειραιώς, Vodafone, Intracom κλπ τότε δεν υπάρχει ακριβώς αυτή η σχέση αφεντικού-υπαλλήλου, όπως υπάρχει στο μαγαζί του Spartan, και του κάθε Spartan με 2-4-5-10-15 υπαλλήλους.
Λόγω της φύσης τη δουλειάς μου [της μέχρι πρότινος έστω ], όπως και αυτής πολύ στενών μου προσώπων, έχω δει εκ των έσω πολλές μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, και δεν μιλάω για τους low level υπαλλήλους. Ε... αρχίδια φυσική επιλογή υπάρχει. Τα ίδια και χειρότερα από δημόσιο.
Απλώς έχουμε το παραμύθι ότι στον ιδιωτικό τομέα, το μαγαζί έχει αφεντικό και ό,τι γουστάρει κάνει με φράγκα του. Λες και όλα τα φράγκα (δημόσια και ιδιωτικά) δεν βγαίνουν από τους ίδιους ανθρώπους...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Το θέμα είναι ότι στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει και μια 'φυσική επιλογή'. Η εταιρία που υπολειτουργεί θα κλείσει πρώτη, και το κουτοπόνηρο αφεντικό που συμπεριφέρεται έτσι, θα μείνει με το πουλί στο χέρι. Αντίθετα, στο δημόσιο τέτοιες στρεβλές καταστάσεις επεκτείνονται και διαιωνίζονται γιατί η μαύρη τρύπα συνεχώς γεμίζει με τα λεφτά των φορολογούμενων. Πχ. περιμένεις ότι αν η Ολυμπιακή (ειδικά τη 'χρυσή' πασοκική περίοδο) ή ο ΟΣΕ ήταν ιδιωτικές επιχειρήσεις, θα έφταναν στο σημείο αυτό;
το 'αφεντικό' θα μείνει με το πουλί στο χέρι, όταν είναι αφεντικό μεγέθους Spartan, και τα λεφτά του υπαλλήλου είναι more or less λεφτά από την τσέπη του αφεντικού.
Όταν μιλάμε όμως για εταιρείες μεγέθους Eurobank, Πειραιώς, Vodafone, Intracom κλπ τότε δεν υπάρχει ακριβώς αυτή η σχέση αφεντικού-υπαλλήλου, όπως υπάρχει στο μαγαζί του Spartan, και του κάθε Spartan με 2-4-5-10-15 υπαλλήλους.
Λόγω της φύσης τη δουλειάς μου [της μέχρι πρότινος έστω ], όπως και αυτής πολύ στενών μου προσώπων, έχω δει εκ των έσω πολλές μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, και δεν μιλάω για τους low level υπαλλήλους. Ε... αρχίδια φυσική επιλογή υπάρχει. Τα ίδια και χειρότερα από δημόσιο.
Απλώς έχουμε το παραμύθι ότι στον ιδιωτικό τομέα, το μαγαζί έχει αφεντικό και ό,τι γουστάρει κάνει με φράγκα του. Λες και όλα τα φράγκα (δημόσια και ιδιωτικά) δεν βγαίνουν από τους ίδιους ανθρώπους...
Σύμφωνοι αλλά υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικής επιχείρησης που έχει κάνει το δημόσιο τεράστιο μπουρδέλο.
Στο Δημόσιο οι εργαζόμενοι ΨΗΦΙΖΟΥΝ τους εργοδότες τους. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σύμφωνοι αλλά υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικής επιχείρησης που έχει κάνει το δημόσιο τεράστιο μπουρδέλο.
Στο Δημόσιο οι εργαζόμενοι ΨΗΦΙΖΟΥΝ τους εργοδότες τους.... ναι... όσο και στον ιδιωτικό το επιλέγουν
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Στο Δημόσιο οι εργαζόμενοι ΨΗΦΙΖΟΥΝ τους εργοδότες τους.... ναι... όσο και στον ιδιωτικό το επιλέγουν
από το στόμα μου το πήρες...
Έκτακτα μέτρα (3ος 2010)