-
Εμένα θα αγαλίαζε η ψυχή μου αν ξεχυνόμασταν όλοι στους δρόμους και μπουκάραμε στις βίλες των αρπαχτικών - λαμογιών σε εκάλη, κηφισιά, ψυχικό κλπ και στη Μύκονο και τα καναμε λαμπόγυαλο όλα. Κόβαμε και μερικές βόλτες με τα αμαξάκια τους και τα κοτεράκια τους. Και δεν θα μπορούσαν να πουν κουβέντα, δεν είναι δικά τους κλεμένα είναι. Αλλά όχι να πληγούν τα μαγαζιά των φουκαριάρηδων ούτε να κλείνουν δρόμοι.
Εκεί στις βίλες. Παίζει να έχει και πολλές σαμπάνιες μέσα και Τζούλιες. Θα περνούσαμε χάρμα σας λέω -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Εμένα θα αγαλίαζε η ψυχή μου αν ξεχυνόμασταν όλοι στους δρόμους και μπουκάραμε στις βίλες των αρπαχτικών - λαμογιών σε εκάλη, κηφισιά, ψυχικό κλπ και στη Μύκονο και τα καναμε λαμπόγυαλο όλα. Κόβαμε και μερικές βόλτες με τα αμαξάκια τους και τα κοτεράκια τους. Και δεν θα μπορούσαν να πουν κουβέντα, δεν είναι δικά τους κλεμένα είναι. Αλλά όχι να πληγούν τα μαγαζιά των φουκαριάρηδων ούτε να κλείνουν δρόμοι.
Εκεί στις βίλες. Παίζει να έχει και πολλές σαμπάνιες μέσα και Τζούλιες. Θα περνούσαμε χάρμα σας λέωAς ξεκινησουμε απο εσενα
-
Έλα με άδεια χέρια θα φύγεις
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Πάρτε κι ένα έκτακτο μέτρο κατά της οικονομικής κρίσης από τη λατρευτή μας κυβέρνηση!
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 05/03/2010Αφού σου λέει ο άνθρωπος, ότι 'δεν μπορούν να παγώσουν τις διαδικασίες' ...
Αντιαρματικές βλέπω να πέφτουν στη βουλή ... -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Εγώ την έχω ζήσει την χούντα οι περισσότεροι από εσάς όχι, άσε που μάθατε για αυτή ότι σας-μας 'σερβίρησαν' αντιστασιακοί δημοσιογράφοι της δεκάρας που κάνανε αντίσταση από το Παρίσι!!!
Έχω να πω ετούτο με θάρρος τόλμη και παρησία.Η Δημοκρατία όπως εδώ και 36 χρόνια εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι το πιο σάπιο καθεστώς που μπορεί να υπάρξει!!!Αναρχία έχουμε,Δημοκρατία είναι η ταμπέλα.
Και για γίνω πιο σαφής, η χούντα ζήτησε τότε θυμάμαι απ' όλους τους κοινοτάρχες να φτιάξουν λίστες με τα ονόματα των κατοίκων τους που δεν είχαν τουαλέτες μέσα στα σπίτια τους ή που δεν είχαν καθόλου τουαλέτες (ναι έτσι ήταν τα πράγματα στην Ελλάδα την δεκαετία του 70 ) και ακολούθως φρόντισε όλοι αυτοί οι άνθρωποι να πάρουν άτοκο δάνειο από την Αγροτική τράπεζα για να φτιάξουν τουαλέτες μέσα στα σπίτια τους!
Μπορεί να σας φαίνεται αστείο αλλά δείξτε μου μία ανάλογη κίνηση στήριξη στην φτωχολογιά στα χρόνια της μεταπολίτευσης. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Εγώ την έχω ζήσει την χούντα οι περισσότεροι από εσάς όχι, άσε που μάθατε για αυτή ότι σας-μας 'σερβίρησαν' αντιστασιακοί δημοσιογράφοι της δεκάρας που κάνανε αντίσταση από το Παρίσι!!!
Έχω να πω ετούτο με θάρρος τόλμη και παρησία.Η Δημοκρατία όπως εδώ και 36 χρόνια εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι το πιο σάπιο καθεστώς που μπορεί να υπάρξει!!!Αναρχία έχουμε,Δημοκρατία είναι η ταμπέλα.
Και για γίνω πιο σαφής, η χούντα ζήτησε τότε θυμάμαι απ' όλους τους κοινοτάρχες να φτιάξουν λίστες με τα ονόματα των κατοίκων τους που δεν είχαν τουαλέτες μέσα στα σπίτια τους ή που δεν είχαν καθόλου τουαλέτες (ναι έτσι ήταν τα πράγματα στην Ελλάδα την δεκαετία του 70 ) και ακολούθως φρόντισε όλοι αυτοί οι άνθρωποι να πάρουν άτοκο δάνειο από την Αγροτική τράπεζα για να φτιάξουν τουαλέτες μέσα στα σπίτια τους!
Μπορεί να σας φαίνεται αστείο αλλά δείξτε μου μία ανάλογη κίνηση στήριξη στην φτωχολογιά στα χρόνια της μεταπολίτευσης.Χώρια που έκανε και όλωους τουσ δρόμους ε ? ε? μην τα ξεχνάμε αυτά !!!!
Είχαν να πάνε κάπου να ανακουφίζονται από την αιματουρία από το ξύλο να μην τρέχουν στο ύπαιθρο ...
-
Φασιστοφωλιά το 4TF...
Είμαστε μπροστά ρε...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Πάρτε κι ένα έκτακτο μέτρο κατά της οικονομικής κρίσης από τη λατρευτή μας κυβέρνηση!
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 05/03/2010Αφού σου λέει ο άνθρωπος, ότι 'δεν μπορούν να παγώσουν τις διαδικασίες' ...
Αντιαρματικές βλέπω να πέφτουν στη βουλή ...Και τι σας νοιάζει εσάς ρε; Αφήστε τον κοσμάκη να φάει ψωμάκι που πεινάει; Κωλοκαπιτάλες! Σας πείραξαν 200 τόσοι ΔΥ που πάνε να πέσουν στην εξαθλίωση για πενιχρούς μισθούς;
Α να μου χαθείτε κωλόπαιδα που ασχολείστε με τα φτωχά παιδιά!
Και τι θέτε ρε; Να είναι άνεργα τα παιδία;Σήμερα έμαθα κάτι ομορφιές για πρώην απολυμένους της Ο.Α που 'λούφαξαν' σε καλές θεσούλες σε άλλους τομείς του δημοσίου εκμεταλλευόμενοι τις ρυθμίσεις που έγιναν κατά την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας... Κάθε μέρα γίνομαι και πιο σοφός ως Έλλην...
Όπως επίσης και κάθε μέρα ακούω ολοένα και περισσότερους να δηλώνουν έτοιμοι να ψηφίσουν με 4 χέρια τυχόν υποψηφιότητα κόμματος Βγενόπουλου ή άλλου τεχνοκράτη.
Ελπίζω αυτό να είναι το καλό που προσδοκούμε να βγει από την κρίση... -
Ο χρήστης balo έγραψε:
- Να φορολογηθούν όλα τα εμβάσματα που εξέρχονται της χώρας.
Αυτό δεν μπορεί να γίνει και αν γίνει υποχρεωτικά εξαιρούνται ως ένα ποσό τα εμβάσματα σε χώρες της ΕΕ
Για τα υπόλοιπα τι λες;
Συμφωνώ απόλυτα με το 1 για τον τζόγο. Πρέπει να σημειώσουμε όμως οτι αυτό έχει ήδη γίνει επι κυβερνήσεων Σημίτη όταν και δώθηκαν άδειες σε ιδιώτες καζινάδες. Δεν γνωριζω τι συμβάσεις υπογράφτηκαν και αν μπορούν να τροποιηθούν. Το κράτος θα μπορούσε να αυξήση ας πούμε το μέρισμα του από το κέρδος του ΟΠΑΠ. Για παράδειγμα 20 λεπτά επιπλέον σε κάθε δελτίο, λαχείο κλπ και να επιβάλει το ίδιο σε κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.
Για ημιυπαίθριους, αυθαίρετα κλπ διαφωνώ. Γκρέμισμα και χρέωμα των εξόδων στον ιδιοκτήτη + πρόστιμο. Βέβαια θα είχαμε αντιδράσεις
Οι καταθέσεις φορολογούνται ήδη. Για την ακρίβεια οι τόκοι τους και δεν βλέπω πώς αυτό το μέτρο είναι καλύτερο από την αύξηση του φόρου στα καύσιμα ούτε πώς θα μπορούσε να γίνει κοινωνικά δίκαιο.
Το λαϊκό ομόλογο είναι μια καλή λύση εφόσον ειναι μικρής διάρκειας και με καλή απόδοση. Τότε ναι γίνεται ελκυστικό και σίγουρα θα μάζευε χρήμα
Για 6-7 ΔΞ αρα ΔΑ. Βέβαια αν γίνει το 6 ελλοχεύει ο κίνδυνος του 7
Για το 9 τώρα. Το θέμα είναι πάρα πολύ πολύπλοκο και χρονοβόρο. Οι εντάξεις απαιτούν προμελέτες, μελέτες και ενα σωρό εγκρίσεις. Όλα αυτά κοστίζουν και η εισφορά σε χρήμα οφείλει να καλύψει τα έργα υποδομής και όχι τις τρύπες του Δημοσίου. Τα κέρδη έρχονται μετά απο όλα αυτά με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών και τα ανάλογα αυξημένα φορολογικά έσοδα.
Γενικά μπορώ να πώ οτι καλά και άγια όσα γράφει ο κύριος Ροδινός αλλά στην πράξη στερούνται επαφής με την πραγματικότητα και έχουνε και μερικές αντιφασούλες π.χ. νομιμοποίηση ημιυπαίθριων αλλά οχι στην νομιμοποίηση αυθαιρέτων τα οποία αποφέρουν έσοδα όταν νομιμοποιούνται. Επίσης τα μέτρα είναι εκ πρώτης όψης αρκετά εύπεπτα γιατί φαίνεται να χτυπούν στο μεγάλο κεφάλαιο κλπ. Στην πράξη όμως δεν κάνουν τπτ άλλο από το να προσπαθούν να καλύψουν τρύπες. Δεν υπάρχει ουτε μια πρόταση για διαρθωτικές αλλαγές οπότε από μένα μάπα το καρπούζι. Το ίδιο θα έλεγε και το διευθυντήριο της ΕΕ.
Υ.Γ Επειδή διάβασα για τα άτοκα δάνεια της χούντας...Ας δούμε σε τι κατάσταση παρέλαβε την οικονομία το 67 και πώς την παρέδωσε το 74. Για να μην μιλήσω για τις μπίζνες του Αρίστου, την Ολυμπιακή κλπ. Τα περι δρόμων, μυστριών κτλ τα ακούω βερεσέ. Δρόμους και όχι μόνο μας έφτιαξε και η ΕΕ και μάλιστα καλύτερους. Παρομοίως βερεσέ ακούω τα κομμουνιστικά και τεχνοκρατικά τσιτάτα - Να φορολογηθούν όλα τα εμβάσματα που εξέρχονται της χώρας.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Σήμερα έμαθα κάτι ομορφιές για πρώην απολυμένους της Ο.Α που 'λούφαξαν' σε καλές θεσούλες σε άλλους τομείς του δημοσίου εκμεταλλευόμενοι τις ρυθμίσεις που έγιναν κατά την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας... Κάθε μέρα γίνομαι και πιο σοφός ως Έλλην...
Όπως επίσης και κάθε μέρα ακούω ολοένα και περισσότερους να δηλώνουν έτοιμοι να ψηφίσουν με 4 χέρια τυχόν υποψηφιότητα κόμματος Βγενόπουλου ή άλλου τεχνοκράτη.
Ελπίζω αυτό να είναι το καλό που προσδοκούμε να βγει από την κρίση...Έμαθες ότι 200 τέως εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου της Ολυμπιακής έκλεισαν χθες και σήμερα την Πανεπιστημίου από το πρωί ως αργά το απόγευμα απαιτώντας να μπουν στο δημόσιο ως 'απολυμένοι';
Αυτά είναι. Τι να σας κάνω χρυσά μου, πέσατε σε λάθος δεκαετία.
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Μπορεί να σας φαίνεται αστείο αλλά δείξτε μου μία ανάλογη κίνηση στήριξη στην φτωχολογιά στα χρόνια της μεταπολίτευσης.Χώρια που έκανε και όλωους τουσ δρόμους ε ? ε? μην τα ξεχνάμε αυτά !!!!
Συνεχίζω , χουντα ήταν το καθεστώς που έφερε τρεχούμενο-πόσιμο νερό στα σπίτια στα περισσσότερα χωρια της Ελλάδας και τελειοποίησε το υπάρχον δίκτυο στις πόλεις.
Χούντα ήταν το καθεστώς που έφτιαξε στην περιοχή μου (Αργολιδα) το έργο του Αναβάλου (βγαίνου τεράστιες ποσότητες γλυκού νερού μέσα από την θάλασσα το οποίο χρησιμοποιούν στην περιοχή μου για ποτίσματα, ενώ με μικρή επεξεργασία γίνεται και πόσιμο, είναι δε τόσο πολύ που θα μπορούσε να ξεδιψάσει μεγάλα αστικά κέντρα χωρίς να περιμένεις τις βροχές. Το περισσότερο από αυτό λόγω ότι δεν υπάρχουν προδιαγραφές χύνεται-χάνεται στην θάλασσα) για να ποτίζουν οι αγρότες τα χωράφια τους και από τότε - 1968 οι δημοκρατικές κυβερνήσεις δεν το προχώρησαν καθόλου, παρά μόνο τον τελευταίο καιρό που έγινε κουβέντα να δοθεί το έργο σε ιδιώτη (τον Κοπελούζο αν θυμάμαι καλά) για να τα κονομήσουνε και πάλι με το αγαθό αυτό που προσφέρεται δωρεάν απο την φύση μερικοί ολίγοι.
Προς τιμή του ο γνωστός βουλευτής-συνδιακαλιστής Μανώλης ήταν αυτός που σταμάτησε το έγκλημα και ξεμπρόστιασε όλους αυτούς που είχαν έτοιμο το έγκλημα. -
Συνεχίζω , χουντα ήταν το καθεστώς που έφερε τρεχούμενο-πόσιμο νερό στα σπίτια στα περισσσότερα χωρια της Ελλάδας και τελειοποίησε το υπάρχον δίκτυο στις πόλεις.
Χούντα ήταν το καθεστώς που έφτιαξε στην περιοχή μου (Αργολιδα) το έργο του Αναβάλου (βγαίνου τεράστιες ποσότητες γλυκού νερού μέσα από την θάλασσα το οποίο χρησιμοποιούν στην περιοχή μου για ποτίσματα, ενώ με μικρή επεξεργασία γίνεται και πόσιμο, είναι δε τόσο πολύ που θα μπορούσε να ξεδιψάσει μεγάλα αστικά κέντρα χωρίς να περιμένεις τις βροχές. Το περισσότερο από αυτό λόγω ότι δεν υπάρχουν προδιαγραφές χύνεται-χάνεται στην θάλασσα) για να ποτίζουν οι αγρότες τα χωράφια τους και από τότε - 1968 οι δημοκρατικές κυβερνήσεις δεν το προχώρησαν καθόλου, παρά μόνο τον τελευταίο καιρό που έγινε κουβέντα να δοθεί το έργο σε ιδιώτη (τον Κοπελούζο αν θυμάμαι καλά) για να τα κονομήσουνε και πάλι με το αγαθό αυτό που προσφέρεται δωρεάν απο την φύση μερικοί ολίγοι.
Προς τιμή του ο γνωστός βουλευτής-συνδιακαλιστής Μανώλης ήταν αυτός που σταμάτησε το έγκλημα και ξεμπρόστιασε όλους αυτούς που είχαν έτοιμο το έγκλημα.Ας μιλήσει κάποιος μεγαλύτερος δεν μπορώ να παλεύω με φαντάσματα του παρελθόντος ... Αλήθεια 36 χρόνια μετά δεν χάσατε ακόμα την ελπίδα ότι θα ξαναγίνει χούντα - ακροδεξιά κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα ??
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έμαθες ότι 200 τέως εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου της Ολυμπιακής έκλεισαν χθες και σήμερα την Πανεπιστημίου από το πρωί ως αργά το απόγευμα απαιτώντας να μπουν στο δημόσιο ως 'απολυμένοι';
Αυτά είναι. Τι να σας κάνω χρυσά μου, πέσατε σε λάθος δεκαετία.
Αυτό είναι που προσπαθούμε να πούμε τόσες μέρες και μας την έχει πέσει το μισό δημόσιο. Ότι υπάρχει εντελώς απαράδεκτη και λανθασμένη νοοτροπία σε ότι αφορά το θέμα του δημοσίου.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Εκεί στις βίλες. Παίζει να έχει και** πολλές σαμπάνιες μέσα και Τζούλιες**. Θα περνούσαμε χάρμα σας λέω
Το έπιασες το νόημα
-
Και μια μικρή περιληψούλα. Αρκετά καλή
http://greekrider.blogspot.com/2010/02/1949-2010.html -
Προς τιμή του ο γνωστός βουλευτής-συνδιακαλιστής Μανώλης ήταν αυτός που σταμάτησε το έγκλημα και ξεμπρόστιασε όλους αυτούς που είχαν έτοιμο το έγκλημα.και επίσης πηγαινες και επαιρνες ψωμι και σου το ζυγιζαν.αν δεν ηταν μισο κιλο σου προσθεταν τις αναλογες φετες.
τωρα 300γραμμαρια(και αν) ψωμι ονομαζουμε εμεις οι ιδιοι το μισοκιλο!!!αυτος ο εργατοπατερας επρεπε την γλυτωσε κιολας. επρεπε να ετρωγε περισσότερο ξυλο. πήξαμε απο προδότες και λαμογια.η δυναστεια του πασοκ καλα κρατει..
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Προς τιμή του ο γνωστός βουλευτής-συνδιακαλιστής Μανώλης ήταν αυτός που σταμάτησε το έγκλημα και ξεμπρόστιασε όλους αυτούς που είχαν έτοιμο το έγκλημα.Ας μιλήσει κάποιος μεγαλύτερος δεν μπορώ να παλεύω με φαντάσματα του παρελθόντος ... Αλήθεια 36 χρόνια μετά δεν χάσατε ακόμα την ελπίδα ότι θα ξαναγίνει χούντα - ακροδεξιά κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα ??
Και να σκεφτείς φίλε μου ότι η οικογέννεια μου ψήφιζε ΟΧΙ στα δημοψηφίσματα που έκανε τότε η χούντα φανερά κιόλας και τον πατέρα μου τον καλούσαν κάθε λίγο και λιγάκι στην αστυνομία για να τον συνετίσουν. Και μετά είδαμε γείτονες μας που ήταν ρουφιάνοι και δεξιά χέρια της αστυνομίας (χωροφυλακής καλύτερα) να παίρνουν αντιστασιακές συντάξεις και διορίζουν τα παιδιά τους επί ΠΑΣΟΚ στο δημόσιο με την ταμπέλα του αριστερού δημοκράτη.
Τα υπόλοιπα για φαντάσματα του παρελθόντος και άλλα τέτοια βερμπαλιστικά στα επιστρέφω.Για το φίλο που είπε για τα δάνεια της Αγροτικής, σε πληροφορώ ότι ήταν άτοκα και όχι χαρισμένα δάνεια και πολλοί τα πλήρωναν μέχρι πριν από λίγα χρόνια.
Η Ολυμπιακή του Αρίστου αγοράστηκε - χρυσοπληρώθηκε από το Ελληνικό δημόσιο το 1975 επί Καραμανλή του πρεσβύτερου οπότε...
Αν έχεις στοιχεία που να δείχνουν ότι η χούντα άφησε δημόσιο χρέος και ελείματα να μας δείξεις τα στοιχεία. -
Εντάξει τώρα να ξαναγυρίσουμε στο 1970 ;
-
Δεν ξερω αν αφησε ελλειματα, μου φτανει που αφησε την κυπρο μιση, το πολυτεχνειο με ενα τανκς να κοβει βολτες και τον μουστακλη μουγγο. Αφησε επισης κατι ωραιες παρελασεις με σπαρτιατες, βυζαντινους και φουστανελαδες, κατι λογοκριμενα τραγουδια και κατι εξαισιους λογους παπαδοπουλου-παττακου, ύμνους στην ελληνικη γλωσσα.
Αλλα η αγροτικη εδινε δανεια, το ψωμι ειχε διατιμηση και η μομα εφταχνε δρομους, οποτε μια χαρα ηταν.
-
Γιατί αυτός ο λαός κάθε φορά που έχει ένα ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα ν' αντιμετωπίσει, αρχίζει και συζητάει για το παρελθόν ;
Έκτακτα μέτρα (3ος 2010)