-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
... Ποιός παίρνει επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία, εγώ? Με πληρώνει το κράτος για να πηγαίνω στη δουλειά μου ΝΩΡΙΣ?...Επειδη το ακουω μερες αυτο, ας μας πει καποιος σε ποια υπουργεια και ποσοι το παιρνουν αυτο το πραγμα γιατι εγω ξερω 4 υπουργεια που δεν το παιρνει κανεις
-
@Nikos120i
sorry αλλα ολες οι προσεγγίσεις σου μου φαινονται αστοχες -
Eγω γελάω με κάτι τύπους που θεωρούν ότι έχουν βρει δικλείδες και έχουν ασφαλίσει τα λεφτά τους, μεταφορα στο εξωτερικό, χρυσούς, θυρίδες, θαψίματα κλπ.
Κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει ότι αν τυχόν γίνει η στραβη και χαθεί η κοινωνική ισοροπία δεν μπορεί εσυ να έχεις την αυταπάτη ότι δεν έχεις πρόβλημα. Θα δεις επέλαση με καδρόνια στο σπίτι σου που δεν θα το πιστεύεις.
Ομοίως θα δείτε επιθέσεις σε βάρος ατόμων που για κάποιο λόγο άλλα μέρη της κοινωνίας τα θεωρούν υπεύθυνα. -
Περί δάσους και δέντρου.
Είναι σαν να χάνει ένας στρατός επειδή ο στρατηγός ήταν μάπας και είχε αφήσει τους στρατιώτες και αξιωματικούς του να ρεμπελιάζουν και να είναι απείθαρχοι.
Έρχεται ο νέος στρατηγός και προσπαθεί να επαναφέρει σε τάξη τους απείθαρχους φαντάρους, οπότε αυτοί γυρίζουν και του λένε 'Με μας μην ασχολείσαι γιατί δεν φέρουμε μεγάλη ευθύνη, πήγαινε κυνήγα το στρατηγό και τους επιτελείς του γιατί αυτός έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη...' Δηλαδή οι στρατιώτες δεν πρέπει να έχουν καμμία κύρωση και καμμία αλλαγή στην καθημερινότητα τους;
Το θέμα δεν είναι μόνο η απόδοση ευθυνών για τους μεγαλοεργολάβους και τους μεσίτες όπλων και και και αλλά η αλλαγή του συστήματος. Για μένα κανένας δεν πρόκειται να μπει φυλακή (κακώς και δυστυχώς). Αυτό σημαίνει ότι οι καλοβολεμένοι ΔΥ (και όχι αυτοί των 1000 ευρώ-πρέπει να το τονίζω κάθε φορά αυτό φαίνεται...) δεν πρέπει να έχουν μείωση στις αποδοχές τους;
Το θέμα είναι ότι τους πήρε όλους η μπάλα αν και ελπίζω ότι οι υψηλόμισθοι θα προσφέρουν κατιτίς παραπάνω.
Παιδιά είναι βλακώδες να συγκρίνετε δημόσιο και ιδιωτικό στην Ελλάδα.
Στο εξωτερικό στελέχη επιχειρήσεων έχουν αρχικό μισθό κοντά στα 4 χιλιάρικα ενώ εδώ ξεκινάς με κάτω από 1000... Έστω αν λάβουμε υπόψη μας τη διαφορά στους μισθούς γενικότερα, πες όχι 4 αλλά σίγουρα 2.000 ευρώ.
Η μη σταθερότητα και ο φόβος της απόλυσης (σε μια μικρή αγορά όπως η Ελλάδα) είναι handicaps που δεν αντισταθμίζονται με 200-300-500 ευρώ παραπάνω.
Και δεν μιλάω πάντα για ΔΥ που παίρνουν ζουμερούς μισθούς (>2000) και κάααααααθονται. Τραγικό...ΥΓ: Μου είπε πελάτης μου ότι είδε κάποιον γειτονά του με 3 μεζονέτες (μια για κάθε παιδί και μια για την πάρτη του) να διαμαρτύρεται στην τηλεόραση πώς θα τα βγάλει πέρα με 450 ευρώ σύνταξη και κλάαααααμα κλπ. Δεν είπε ο κύριος ότι τόσα χρόνια δεν πλήρωνε ένσημα ως ελεύθερος επαγγελματίας (κοινώς δήλωνε άνεργος και πληρωνόταν μαύρα) και γι αυτό του βγήκε τόσο μικρή η σύνταξη. Ο κύριος δεν ξέρει τι σημαίνει φόρος και κρατήσεις, έβγαλε το κομπόδεμα του και τώρα είναι σε απόγνωση για το πώς θα τα βγάλει πέρα.
Δεν είναι λίγες αυτές οι περιπτώσεις... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1112877&lngDtrID=244Τους δίνουμε τα Ίμια;
Οποτε μια καλη λυση ειναι να δωσουμε το πουστονησι τη Μυκονο στις αδερφες τους ΑγγλοΓερμανους και ως ανταλλαγμα να μας απαλλαξουν απ'το χρεος μας.
Παλι δευτεροι ερχονται οι Γερμανοι...
inb4 I'm not ok with this, ετσι κι αλλιως εχουν ηδη αγορασει ολοκληρα χωρια
-
Welcome to Capitalism Gentlemen.
Θα μπορούσαμε να πόυμε ότι φταίνε οι 300 (όλοι τους.-) αλλά εμείς δεν είμασταν αυτοί που τους επιλέξαμε;
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι φταίμε εμείς που επιλέξαμε τους 300 αλλά μετά ποιος θα μας κυβερνήσει αφού ως γνωστόν άμα δώσεις εξουσία στον λαό θα γίνει χαμός (βλ. εποχή Γουτεμβέργιου που όλοι μπορούσαν να διαβάσουν πλέον την βίβλο και ο κόσμος κατάλαβε ότι οι ιερείς ήταν απλοί άνθρωποι)
Η εξίσωση λοιπόν είναι άτοπη. Κάτι άλλο φταίει...Αργά ή γρήγορα όλο και περισσότερος πλούτος θα συγκεντρώνεται σε λίγους. Φυσικά η λύση δεν είναι ο κουμουνισμός βλ. Κίνα.
Τα πάντα φθίνουν. Χρειάζεται μία αλλαγή, εντελώς καινούρια, δεν έχει έρθει η ώρα ακόμα ωστόσο. 'Δεν έχουν σφίξει αρκετά οι κώλοι' να το πω απλά, αλλά από την άλλη στην Αφρική έχουν σφίξει τόσο οι κώλοι που ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
ΥΓ: Μου είπε πελάτης μου ότι είδε κάποιον γειτονά του με 3 μεζονέτες (μια για κάθε παιδί και μια για την πάρτη του) να διαμαρτύρεται στην τηλεόραση πώς θα τα βγάλει πέρα με 450 ευρώ σύνταξη και κλάαααααμα κλπ. Δεν είπε ο κύριος ότι τόσα χρόνια δεν πλήρωνε ένσημα ως ελεύθερος επαγγελματίας (κοινώς δήλωνε άνεργος και πληρωνόταν μαύρα) και γι αυτό του βγήκε τόσο μικρή η σύνταξη. Ο κύριος δεν ξέρει τι σημαίνει φόρος και κρατήσεις, έβγαλε το κομπόδεμα του και τώρα είναι σε απόγνωση για το πώς θα τα βγάλει πέρα.
Δεν είναι λίγες αυτές οι περιπτώσεις...δεν ξέρω πόσα + να βάλω....
Χωρίς να έχω στοιχεία αριθμών, αλλά μόνο και μόνο μέσω μιας εικόνας/αίσθησης απο τον ευρύ κοινωνικό περίγυρο, κάτι τέτοιοι πρέπει να είναι παααααααααααρα πολλοί.... Η πάντως σίγουρα τόσοι αναλογικά,που να μην μπορεί να αντέξει το σύστημα των ταμείων, να πληρωνονται απο τις εισφορες των εν τάξει πλέον.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οταν σου κόψουν 2 μισθούς εσένα ως ΙΥ έλα να μου πεις γιατί αντιδρούν όλοι αυτοί....εδώ 8 λεπτά σου βάλανε στην βενζίνη και το σχολίασες αρνητικά.
Αν μου κόψουν λοιπόν 2 μισθούς (που δεν τους έκοψαν...τους μείωσαν) θα το δεχτώ και θα συνεχίσω τη δουλειά μου καθώς δεν έχω άλλη επιλογή, γιατί αλλιώς θα με απολύσουν. Όπως και υπάρχει ο κίνδυνος να με απολύσουν όποτε θέλουν και κρίνουν αυτοί...και μένω στον δρόμο για το παραμικρό αν δε κάνω νούμερα!
elteo, κάτσε και κοίτα τώρα πόσο θα αυξηθεί η ανεργία απο δω και πέρα, δες πόσοι αυτοαπασχολούμενοι, ΙΥ και μικρομεσαίοι θα μείνουν ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ, και μετά ελα να ξαναμιλήσουμε για τους καυμένους τους ΔΥ (συμπεριλαμβανομένης της συζύγου μου) που χάνουν 1000 ευρώ το χρόνο....Εχει διαφορά απο τα 16.000 πχ το χρόνο να πηγαίνεις στα 15 ή 14, απο το να πηγάινεις στο 0.
-
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
ΥΓ: Μου είπε πελάτης μου ότι είδε κάποιον γειτονά του με 3 μεζονέτες (μια για κάθε παιδί και μια για την πάρτη του) να διαμαρτύρεται στην τηλεόραση πώς θα τα βγάλει πέρα με 450 ευρώ σύνταξη και κλάαααααμα κλπ. Δεν είπε ο κύριος ότι τόσα χρόνια δεν πλήρωνε ένσημα ως ελεύθερος επαγγελματίας (κοινώς δήλωνε άνεργος και πληρωνόταν μαύρα) και γι αυτό του βγήκε τόσο μικρή η σύνταξη. Ο κύριος δεν ξέρει τι σημαίνει φόρος και κρατήσεις, έβγαλε το κομπόδεμα του και τώρα είναι σε απόγνωση για το πώς θα τα βγάλει πέρα.
Δεν είναι λίγες αυτές οι περιπτώσεις...δεν ξέρω πόσα + να βάλω....
Χωρίς να έχω στοιχεία αριθμών, αλλά μόνο και μόνο μέσω μιας εικόνας/αίσθησης απο τον ευρύ κοινωνικό περίγυρο, κάτι τέτοιοι πρέπει να είναι παααααααααααρα πολλοί.... Η πάντως σίγουρα τόσοι αναλογικά,που να μην μπορεί να αντέξει το σύστημα των ταμείων, να πληρωνονται απο τις εισφορες των νομίμων πλέον.
Το χειρότερο είναι οτι εχουν το θρασος να βγαίνουν στην τηλεοραση και να μυξοκλαίνε, ενω παραλληλα παραδέχονται οτι στη ζωή τους δεν πληρώσανε ΜΙΑ σε ασφαλιστικό φορέα....
-
Παντως ορισμενες αποψεις ακουγονται ανευθυνες και χωρις κανενα υποβαθρο...
Και ξαναλεω και ας γινω κουραστικος...το πειραματοζωο για να δεχθουν και αλλοι ευρωπαιοι μετρα δεν γινομαι....ας γινουν οι Ισπανοι,οι Πορτογαλοι η οι Ιταλοι...γιατι πρεπει να την πληρωσει ο μαλακας ο Ελληνας ωστε να δεχθει ο Ιταλος ελαχιστες αυξησεις στη ζωη του?
-
Τόσα χρόνια οι λοιποί εταίροι ανέχονταν τον κουτοπονηρίστικο και κλεψιμέικο τρόπο ζωής μας (πολιτών και κυρίως πολιτικών). Νομίζω ότι έφτασε ο καιρός να ανεχόμαστε πράγματα χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να τα αρνηθούμε...
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
... Ποιός παίρνει επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία, εγώ? Με πληρώνει το κράτος για να πηγαίνω στη δουλειά μου ΝΩΡΙΣ?...
Επειδη το ακουω μερες αυτο, ας μας πει καποιος σε ποια υπουργεια και ποσοι το παιρνουν αυτο το πραγμα γιατι εγω ξερω 4 υπουργεια που δεν το παιρνει κανεις
Δεν χρειαζεται να το ξερει καποιος. Το ειπε ο Αυτιας, οποτε ειναι θεσφατο. Το οτι δεν υπαρχει, ειναι απλη λεπτομερεια. Εμεινε αυτο τωρα, θα το ακους σε καθε ποστ και θρεντ στον αιωνα τον απαντα.
Ο Αυτιας στην ιδια ατακα ειχε πει επισης γεματος αγανακτηση, οτι υπάρχει 'επιδομα ευθυνης'. Και συμπληρωσε γεματος χαρα για το εφυολογημα του 'λες και υπαρχει περιπτωση μη ευθυνης'. Δεν ξερω αν του ειπε καποιος οτι αυτο ειναι το επιδομα που παιρνουν οι διευθυντες και ανερχεται στο ιλλιγγιωδες ποσο των 75 ευρω (μεικτα). Φυσικα, θα συμπληρωσουν οι συνομιλητες, στον ιδιωτικο τομεα ο μανατζερ δεν παιρνει φραγκο παραπανω απο τον απλο υπαλληλο, δουλευει 18 ωρες, βγαζει μπουκλετακια με στατιστικς και εξεκιουτιβ σαμαρις, ενω στον ελευθερο χρονο του σωζει τον πλανητη παρεα με τον Τσακ Νορις.
-
και φυσικα δε φανταζομαι να ναι κανεις τοσο χαζος ωστε να πιστευει οτι αυτα ειναι προσωρινα ή οτι δε θα ερθουν αλλα μετρα στο μελλον
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Φυσικα, θα συμπληρωσουν οι συνομιλητες, στον ιδιωτικο τομεα ο μανατζερ δεν παιρνει φραγκο παραπανω απο τον απλο υπαλληλο, δουλευει 18 ωρες, βγαζει μπουκλετακια με στατιστικς και εξεκιουτιβ σαμαρις, ενω στον ελευθερο χρονο του σωζει τον πλανητη παρεα με τον Τσακ Νορις.Βασικά σαν προϊστάμενος δεν άλλαξε κάτι στο μισθολόγιό μου... Πέρισυ πήρα ένα μπόνους επιπλέον (που δεν θα έπαιρνα πριν γίνω προϊστάμενος), αλλά φέτος το βλέπω και το μπόνους να φεύγει από το παράθυρο... γιατί η εταιρεία μου έχει σχέση με την οικοδομή, η οικοδομή είναι και άρα ότι και να κάνουμε σαν εταιρεία... los poulos... Τουλάχιστον στο δημόσιο ξέρεις ότι δεν θα απολυθείς... Σύμφωνοι για πολλές υπερβολές, αλλά είναι μεγάλη υπόθεση να ξέρεις ότι και τον επόμενο μήνα θα μπει ο (όποιος) μισθός...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Eγω γελάω με κάτι τύπους που θεωρούν ότι έχουν βρει δικλείδες και έχουν ασφαλίσει τα λεφτά τους, μεταφορα στο εξωτερικό, χρυσούς, θυρίδες, θαψίματα κλπ.
Κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει ότι αν τυχόν γίνει η στραβη και χαθεί η κοινωνική ισοροπία δεν μπορεί εσυ να έχεις την αυταπάτη ότι δεν έχεις πρόβλημα. Θα δεις επέλαση με καδρόνια στο σπίτι σου που δεν θα το πιστεύεις.
Ομοίως θα δείτε επιθέσεις σε βάρος ατόμων που για κάποιο λόγο άλλα μέρη της κοινωνίας τα θεωρούν υπεύθυνα.Αν πτωχεύσουμε (λέμε αν) χάνονται αυτόματα τα χρήματα του κόσμου?
Το ΔΝΤ γιατί το αποφεύγουμε τόσο?
(άγνοια ) -
είναι μεγάλη υπόθεση να ξέρεις ότι και τον επόμενο μήνα θα μπει ο (όποιος) μισθός...
Καλώς ή κακώς αυτό το θεματάκι δεν μπορεί να το εκτιμήσει κανένας ΔΥ, γι αυτό και τόσες μέρες διαβάζουμε ΤΙΣ πίπες.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Αν πτωχεύσουμε (λέμε αν) χάνονται αυτόματα τα χρήματα του κόσμου?
Το ΔΝΤ γιατί το αποφεύγουμε τόσο?
(άγνοια )Κοίτα, με τα λεφτά έξω, κάτι γίνεται...
Με τα λεφτά εντός των συνόρων, ίσως να έχουμε δέσμευση καταθέσεων ή κάτι σε αναγκαστικό δάνειο (όπως το '22 που κυκλοφόρησαν δραχμές με πραγματική αξία το μισό της ονομαστικής τους => είχες στο χέρι 100άρικο, άξιζε για 50, τα άλλα 50 δάνειο στο κράτος, βλέπετε είχαμε βαλθεί τότε να αναστήσουμε το Βυζάντιο τρομάρα μας...άλλη κουβέντα αυτό). Επίσης, δεν θα είμαστε σε θέση να κάνουμε εισαγωγές, ο πληθωρισμός θα εκτοξευτεί, και άλλα χαρωπά...
Το ΔΝΤ το αποφεύγουμε γιατί
α) Θα παραδεχτεί η ΕΕ ότι η Ευρωζώνη είναι μία μαλακία και δεν μπορεί να την προστατέψει
β) Έχεις δει το βίντεο με την Τζούλια;;; Ε, πολλαπλασίασέ το εις τη ν, και θα δεις τι θα πάθουμε... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
είναι μεγάλη υπόθεση να ξέρεις ότι και τον επόμενο μήνα θα μπει ο (όποιος) μισθός...
Καλώς ή κακώς αυτό το θεματάκι δεν μπορεί να το εκτιμήσει κανένας ΔΥ, γι αυτό και τόσες μέρες διαβάζουμε ΤΙΣ πίπες.
Εγω φιλαρακι ημουν 10 χρονια ΙΥ και εχω αποψη. Εσυ υπηρξες εστω ενα μηνα ΔΥ για να μαθεις εστω κατι; Φυσικα δεν χρειαζεται, στο DNA σου υπαρχει η παντογνωσια. Το δεχομαστε a priori και παμε παρακατω. Κι αν σε καναμε 1 μηνα πρωθυπουργο θα τα ελυνες ολα. Καφενειο ολε.
Πιπες λενε οσοι αναπαραγουν τον Αυτια για επιδομα εγκαιρης προσελευσης και λοιπες μαλακιες.
-
Είμαι τυφλός και κουφός και δεν βλέπω/ακούω τι γίνεται γύρω μου. Αν περίμενα τον Αυτιά για να ενημερωθώ τότε κλάψτα Χαράλαμπε...
στον ιδιωτικο τομεα ο μανατζερ δεν παιρνει φραγκο παραπανω απο τον απλο υπαλληλο, δουλευει 18 ωρες, βγαζει μπουκλετακια με στατιστικς και εξεκιουτιβ σαμαρις, ενω στον ελευθερο χρονο του σωζει τον πλανητη παρεα με τον Τσακ Νορις
Δεν ξέρω πού δούλεψες ως ΙΥ αλλά αυτό που έγραψες είναι τεράστια ανακρίβεια. Αυτά τα λένε οι θείες στη λαϊκή για τους 'κουστουμαρισμένους που τους έφαγαν τα λεφτά'...
Στον ιδιωτικό τομέα δουλεύουν όσοι έχουν δική τους επιχείρηση και όσοι δεν μπόρεσαν να μπουν στο δημόσιο. Η αγορά είναι πολύ μικρή, η ανταγωνιστικότητα επίσης χαμηλή και άρα οι μισθοί της πλάκας ενώ και το μικρό μέγεθος της αγοράς συνεπάγεται υψηλή επαγγελματική ανασφάλεια. Και όλα αυτά επειδή τόσα χρόνια το κράτος δεν έκανε τις επενδύσεις που θα πρεπε και που είχε τη δυνατότητα.
Κι εγώ αν είχα τη δυνατότητα θα ήθελα να δουλέψω στο δημόσιο. Μπορεί να έπαιρνα κάποια (λίγα) κατοστάρικα λιγότερα αλλά θα μπορούσα να ζήσω εντελώς ξεάγχωτος τη ζωή μου και κατά βάση να ρεμπελέψω σαν άνθρωπος. -
Ρε καταλαβαινετε ελληνικα; Λετε για επιδομα εγκαιρης προσελευσης και σας λεω δεν υπαρχει. Λετε για επιδομα ευθυνης και διευκρινιζω οτι το παιρνει καποιος οταν γινεται διευθυντης και ειναι 75 μεικτα. Βλεπετε κατι το παραλογο; Κραζετε για κατι που δεν ξερετε και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Αφου σε ενδιαφερει τοσο, δουλεψα σε εταιρεια κινητης τηλεφωνιας. Αν θελεις καμια αλλη πληροφορια, πες μου.
Έκτακτα μέτρα (3ος 2010)