-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Sorry αν κατάλαβες ότι θύχτηκα .Δεν έγινε τέτοιο πράγμα αλλά νομίζω πως αν εξαιρέσουμε το κομμάτι του πετάλου του Μαλιακού που δεν είναι έτοιμο ο δρόμος για Τρίκαλα είναι καλός άρα μπορείς να ταξιδεύεις αρκετά γρήγορα.
Μ' αυτό το σκεπτικό έγραψα το παραπάνωΣτην τελευταία κάθοδο από Τρίκαλα προς Αθήνα , σταθερά όλο το κομάτι της διαδρομής από Λαμία έως τα 120 ΕΕ , με 170km/h (πλήν των διοδίων και των τούνελ φυσικά).
Ολα γίνονται , το θέμα είναι τι διακινδυνεύεις (ραντάρ , τσέπη , αυτοκίνητο , άλλους χρήστες του δρόμου , κλπ). -
...Αν ηταν το ΣΚ που ερχεται, λογικα θα ειμαι Καλαμπακα, κι αν δεν βρεχει/χιονιζει θα ειμαι με το Clio, να το στρωσουμε κιολας!
Οσο για την διαδρομη, μιας και την κανω αρκετα συχνα λογω εντοπιοτητας της συζυγου, προσωπικα θεωρω οτι το πιο διασκεδαστικο κομματι της, ειναι η ανοδος/καθοδος του Δομοκου απο/προς Λαμια..συνεχης στροφες, καλο οδοστρωμα, δυο λωριδες στην ανοδο και τις περισσοτερες φορες (αργα το βραδυ) χωρις κινηση!
Τωρα τα 170 συνεχωμενα ειναι πραγματικα ευσεβης ποθοι για οτιδηποτε δεν εχει αρκετη δυναμη..η διαδρομη εχει αρκετες υψομετρικες διαφορες (φυσικα μιλαμε για το κομματι Αθηνα-Λαμια). Και φυσικα για ολη την διαδρομη ουτε λογος για τοσο υψηλη πραγματικη μεση...Το καλυτερο που επιχειρησα ενα βραδυ, ηταν αυτο...Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Φρεσκια ενημερωση...Σημερα στο γυρισμο απο Καλαμπακα κρατησα χρονους...
Καλαμπακα (Φαναρι Divani) - Τρικαλα (φαναρι εισοδου) -> 10 λεπτα. Η διαδρομη εχει 3 φαναρια το πρωτο εκ των οποιων αν το πετυχεις κοκκινο διαρκει αρκετα..
Στο Divani ημουν 23:08, στη εισοδο της αττικης οδου 01:42 και στο σπιτι μου (Ανω Γλυφαδα) 02:00, κοινως 2 ωρες και 52 λεπτα με μεση μεχρι Αττικη οδο 136km/h και μεχρι το σπιτι 133km/h...Προφανως ο δρομος δεν ειχε κινηση, εκανα μια σταση για ανεφοδιασμο, και μεχρι το Δομοκο σε πολλα σημεια εβρεχε οποτε εκοβα αρκετα.
Ρεαλιστικα λοιπον πηγαινοντας με πιο νορμαλ ταχυτητες μεχρι την Καλαμπακα ενας απολυτα εφικτος χρονος ειναι 3.5 ωρες.ΥΓ: Ελπιζω ο HF να εχει δικιο και για τις καμερες αλλιως δεν θα βρισκω αλμπουν να βαλω τις φωτογραφιες
..και Λαμια-Αθηνα τα πραγματα ηταν καπως ετσι..
Το βιντεο ειναι απο εκεινη τη μερα (βραδυ δηλαδη )...γεμισα στην ΕΚΟ μετα την Αγ. Αικατερινη και μεχρι τη Μαλακασα ειχε φυγει το μισο ντεποζιτο -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
...Αν ηταν το ΣΚ που ερχεται, λογικα θα ειμαι Καλαμπακα, κι αν δεν βρεχει/χιονιζει θα ειμαι με το Clio, να το στρωσουμε κιολας!Οσο για την διαδρομη, μιας και την κανω αρκετα συχνα λογω εντοπιοτητας της συζυγου, προσωπικα θεωρω οτι το πιο διασκεδαστικο κομματι της, ειναι η ανοδος/καθοδος του Δομοκου απο/προς Λαμια..συνεχης στροφες, καλο οδοστρωμα, δυο λωριδες στην ανοδο και τις περισσοτερες φορες (αργα το βραδυ) χωρις κινηση!
Τωρα τα 170 συνεχωμενα ειναι πραγματικα ευσεβης ποθοι για οτιδηποτε δεν εχει αρκετη δυναμη..η διαδρομη εχει αρκετες υψομετρικες διαφορες (φυσικα μιλαμε για το κομματι Αθηνα-Λαμια). Και φυσικα για ολη την διαδρομη ουτε λογος για τοσο υψηλη πραγματικη μεση...Το καλυτερο που επιχειρησα ενα βραδυ, ηταν αυτο...Φρεσκια ενημερωση...Σημερα στο γυρισμο απο Καλαμπακα κρατησα χρονους...
Καλαμπακα (Φαναρι Divani) - Τρικαλα (φαναρι εισοδου) -> 10 λεπτα. Η διαδρομη εχει 3 φαναρια το πρωτο εκ των οποιων αν το πετυχεις κοκκινο διαρκει αρκετα..
Στο Divani ημουν 23:08, στη εισοδο της αττικης οδου 01:42 και στο σπιτι μου (Ανω Γλυφαδα) 02:00, κοινως 2 ωρες και 52 λεπτα με μεση μεχρι Αττικη οδο 136km/h και μεχρι το σπιτι 133km/h...Προφανως ο δρομος δεν ειχε κινηση, εκανα μια σταση για ανεφοδιασμο, και μεχρι το Δομοκο σε πολλα σημεια εβρεχε οποτε εκοβα αρκετα.
Ρεαλιστικα λοιπον πηγαινοντας με πιο νορμαλ ταχυτητες μεχρι την Καλαμπακα ενας απολυτα εφικτος χρονος ειναι 3.5 ωρες.ΥΓ: Ελπιζω ο HF να εχει δικιο και για τις καμερες αλλιως δεν θα βρισκω αλμπουν να βαλω τις φωτογραφιες
Το βιντεο ειναι απο εκεινη τη μερα (βραδυ δηλαδη )...γεμισα στην ΕΚΟ μετα την Αγ. Αικατερινη και μεχρι τη Μαλακασα ειχε φυγει το μισο ντεποζιτοΣυμφωνούμε ότι δεν μιλάμε για μέση ωριαία ταχύτητα τα 170km/h , αυτό σημαίνει οτι θα περνούσαμε από τα διόδια ...αέρα!
Άσε το θέμα με το ρεζερβουάρ....σαν τρύπιο συμπεριφέρεται! -
Πάμε ξανά δεν λέμε για 170 μέση ταχύτητα.Μιλάμε για κίνηση με τόσα χιλιόμετρα σε δρόμο που είναι δυνατόν όπως Εθνική οδό ας πούμε.Στο Δομοκό πως να πας με τόσο? Εννοείτε πως δεν γίνεται να τρέχεις έτσι.
Τέλος πάντων εδώ κράταγε πολλά χιλιόμετρα το Laguna που είχαμε με τον ίδιο κινητήρα που ζύγιζε και 200 κιλά περισσότερο από το Fluence(εννοείτε και στις ανηφορίτσες και στις έντονες ανηφόρες της εθνικής)
Τέλος το -
... προσωπικα θεωρω οτι το πιο διασκεδαστικο κομματι της, ειναι η ανοδος/καθοδος του Δομοκου απο/προς Λαμια..συνεχης στροφες, καλο οδοστρωμα, δυο λωριδες στην ανοδο και τις περισσοτερες φορες (αργα το βραδυ) χωρις κινηση!...Τι μου θύμισες τώρα... τη χαρά που ένιωσα όταν μέσα στο 2010 ανέβηκα το Δομοκό για πρώτη φορά στη ζωή μου.... τι ωραίες στροφές, μου έτυχαν απομεσήμερο με ωραίο φως και σχεδόν άδειες... θαύμα ήταν, να σφυράνε και ελαφρά τα λαστιχάκια εκεί κοντά στο όριο της πρόσφυσης για πολλή ώρα σε κάθε στροφή... !!
-
τώρα μαγκιά είναι αυτό; αν σου πεταχτεί κανά ζωντανό ή κανά αμάξι χωρίς φώτα τι θα κάνεις;
-
Τρίτη μετα τις 15:00 θα ειμαι παραλία για ενα καφεδακι.Όποιος θέλει να δει εναν ''πειραγμένο'' τον περιμένω.
-
κάτι έχει υποθεί για νότια προάστια και μεγάλη συνάντηση...
μήπως να αρχίσουμε να μαζέυουμε υπογραφές σιγά σιγά...
Ο γραμματέας, παρότι πληγωμένος , μπορεί να αναλάβει καθήκοντα?
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
:iconcool: κάτι έχει υποθεί για νότια προάστια και μεγάλη συνάντηση...μήπως να αρχίσουμε να μαζέυουμε υπογραφές σιγά σιγά...
Ο γραμματέας, παρότι πληγωμένος , μπορεί να αναλάβει καθήκοντα?
To συζηταμε εδω και δυο εβδομαδες περιπου, αλλα οι 'Νοτιοι' μας ψιλοσνομπαρουν, απ' οτι εχω καταλαβει...
Στην καλυτερη καποιος απο αυτους μπορει να πει, 'κανονιστε και ερχομαι'...
Προσωπικα εχω επιμεληθει αρκετες φορες, για να βρεθουμε, με τους περισσοτερους, αλλα εκτος απο τον GB που βρισκομαστε και εσενα, αντε και μια φορα την προηγουμενη εβδομαδα, με τα χιλια ζορια με τον 'γραμματεα', -και αυτον ξεχωριστα- δεν βλεπω ορεξη και επιθυμια...
Εγω παντως ειμαι μεσα, και προτεινω παραλληλα μια καθημερινη αργα το απογευμα, με σημειο συναντησης στο γνωστο παρκινγκ της Βαρης, σταση για κρεπα/βαφλα, και μετα, -ή πριν- βολτες στην γυρω περιοχηΜιας και απενεργοποιησες το π.μ box σου, για λογους που ισως εχουν σχεση με αυτα που μου ειπες εχθες,
σου επαναφερω το θεμα με τα Pirelli Pzero system:http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp ... ero+System
Oπως θα δεις απο την περιγραφη του προιοντος, δεν αναφερει καπου για περιορισμο-προτιμηση
σε πισωκινητα αυτοκινητα.Επιπλεον σου παραθετω τις διαφορετικες διαστασεις που εχει το R8 στα εμπρος-πισω ελαστικα
http://www.audi.de/de/brand/de/neuwagen ... n_und.html
(κανε κλικ στο 'fahwerk')
Οι διαστασεις για το 4,2 R8, ειναι 235/40/18 με 8,5ιντσες πλατος μπροστα και 285/35/18 με 10,5ιντσες πλατος πισω.
Αντιστοιχα για το 5,2 R8, ειναι 235/35/19 με 8,5ιντσες μπροστα, και 295/30/19 με 11ιντσες πλατος πισω.Για την προσφατη 911 Turbo, οι standard διαστασεις ειναι:
235/35/19 με 8,5ιντσες πλατος μπροστα και 305/30/19 με 11ιντσες πισωhttp://www.porsche.com/germany/models/9 ... tabindex=3
(κανε παλι κλικ στο fahwerk)Tελος ενδεικτικα ακομα και το GT-R φοραει εμπρος 255/40/20 και 285/35/20 πισω.
Ελπιζω να σε καλυψα.
-
άστο... τσαμπα ταλαιπωριέσαι!
σε άπταιστα ελληνικά του
έτσι είναι το system, για αυτόν τον λόγο κατασκευάστηκαν αρχικά... τώρα αν έχεις δει κάποιον κατασκευαστή να βάζει τα μπροστινά πίσω τότε σφύρα μου κλεφτικα!
Άμα πιάσεις τους καταλόγους της Pirelli στα χέρια σου θα δείς ότι τα system παράγονται γάντι για τέτοια αυτοκίνητα, τα δε P Zero τα νέα, έχουν άλλη χάραξη όταν είναι system και άλλη όταν προορίζονται για μπρος πίσω όπως στο R8...
ψαξε κι άλλο...
-
άστο... τσαμπα ταλαιπωριέσαι!σε άπταιστα ελληνικά του
έτσι είναι το system, για αυτόν τον λόγο κατασκευάστηκαν αρχικά... τώρα αν έχεις δει κάποιον κατασκευαστή να βάζει τα μπροστινά πίσω τότε σφύρα μου κλεφτικα!
Άμα πιάσεις τους καταλόγους της Pirelli στα χέρια σου θα δείς ότι τα system παράγονται γάντι για τέτοια αυτοκίνητα, τα δε P Zero τα νέα, έχουν άλλη χάραξη όταν είναι system και άλλη όταν προορίζονται για μπρος πίσω όπως στο R8...
ψαξε κι άλλο...
Φιλε, πρωτον σου απεδειξα οτι καποια δυνατα 4κινητα, ΔΕΝ εχουν ιδια διασταση μπρος πισω, σε αντιθεση με τα λεγομενα σου...
Δευτερον τα system, συμφωνα και με την ιστοσελιδα εχουν 2 εφαρμογες. Ειτε φορας τα ασυμμετρα μπρος-πισω, ειτε τα direzionalle εμπρος, εφοσον παρεχονται στις διαστασεις του αυτοκινητου. Δεν τιθεται περιορισμος ως προς την μεταδοση της κινησης.
http://www.pirelli.com/tyre/ww/en/car/s ... ystem.html
Επιπλεον, εγω δεν ειπα για τα μπροστα λαστιχα να μπαινουν πισω...
Κατα τα αλλα ισχυουν οσα ανεφερα και στο προηγουμενο post μου.
Δεν χρειαζεται αλλο ψαξιμο, επιβεβαιωθηκα πληρως. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
άστο... τσαμπα ταλαιπωριέσαι!
σε άπταιστα ελληνικά του
ψαξε κι άλλο...
Φιλε, πρωτον σου απεδειξα οτι καποια δυνατα 4κινητα, ΔΕΝ εχουν ιδια διασταση μπρος πισω, σε αντιθεση με τα λεγομενα σου...
Δευτερον τα system, συμφωνα και με την ιστοσελιδα εχουν 2 εφαρμογες. Ειτε φορας τα ασυμμετρα μπρος-πισω, ειτε τα direzionalle εμπρος, εφοσον παρεχονται στις διαστασεις του αυτοκινητου. Δεν τιθεται περιορισμος ως προς την μεταδοση της κινησης.
http://www.pirelli.com/tyre/ww/en/car/s ... ystem.html
Επιπλεον, εγω δεν ειπα για τα μπροστα λαστιχα να μπαινουν πισω...
Κατα τα αλλα ισχυουν οσα ανεφερα και στο προηγουμενο post μου.
Δεν χρειαζεται αλλο ψαξιμο, επιβεβαιωθηκα πληρως.Κίκιζα μάλλον δεν θυμάσαι τι είπαμε τότε... δεν μίλησα ποτέ για ίδια διάσταση... η ολη κουβέντα ξεκίνησε για ίδιο tread ή διαφορετικό στην περίπτωση των κατευθυντικών...
Μάλλον από την δύναμη της συνήθειας του να έχεις δίκιο σε αυτά που λες με τα υπόλοιπα φρούτα εδώ μέσα νομίζεις ότι διαφωνίσαμε σε κάτι άλλο από αυτό που επιβεβαίωσες ότι συμφωνούμε...
-
Κίκιζα μάλλον δεν θυμάσαι τι είπαμε τότε... δεν μίλησα ποτέ για ίδια διάσταση... η ολη κουβέντα ξεκίνησε για ίδιο tread ή διαφορετικό στην περίπτωση των κατευθυντικών...
Nope, ξεκινησε η κουβεντα μεν απο το διαφορετκο πελμα στους τροχους κατευθυνσης, ΑΛΛΑ στην συνεχεια, επειδη ειπες οτι
'μπαινουν ΜΟΝΟ σε πισωκινητα, λογω διαφορετικης διαστασης των εμπρος με πισω τροχων', σου απαντησα με παραδειγμα οτι και το R8, δεν εχει ιδια διασταση στους εμπρος-πισω, και επεμενες οτι εχει.
Πιο πανω σου απεδειξα οτι, ΚΑΙ οτι ΔΕΝ εχουν ιδια διασταση εμπρος-πισω καποια δυνατα 4κινητα, αλλα, ΚΑΙ οτι η Pirelli
ΔΕΝ περιοριζει την χρηση του system -στην περιπτωση ακομα και των Direzzionale εμπρος - ασυμμετρων πισω-, στο θεμα της μεταδοσης κινησης. (πισωκινητα ή 4κινητα). -
Μήπως αυτά να τα πείτε στο θέμα περί ελαστικών;;;....
-
Ο καιρός είναι τέλειος...ελάτε για καφεδάκι στο καρτόδρομο όποιος ενδιαφέρεται.
Φεύγω σε μισή ωρίτσα και θα είμαι εκεί μέχρι τις 5-6 το απόγευμα!
-
Κίκιζα μάλλον δεν θυμάσαι τι είπαμε τότε... δεν μίλησα ποτέ για ίδια διάσταση... η ολη κουβέντα ξεκίνησε για ίδιο tread ή διαφορετικό στην περίπτωση των κατευθυντικών...
Nope, ξεκινησε η κουβεντα μεν απο το διαφορετκο πελμα στους τροχους κατευθυνσης, ΑΛΛΑ στην συνεχεια, επειδη ειπες οτι
'μπαινουν ΜΟΝΟ σε πισωκινητα, λογω διαφορετικης διαστασης των εμπρος με πισω τροχων', σου απαντησα με παραδειγμα οτι και το R8, δεν εχει ιδια διασταση στους εμπρος-πισω, και επεμενες οτι εχει.
Πιο πανω σου απεδειξα οτι, ΚΑΙ οτι ΔΕΝ εχουν ιδια διασταση εμπρος-πισω καποια δυνατα 4κινητα, αλλα, ΚΑΙ οτι η Pirelli
ΔΕΝ περιοριζει την χρηση του system -στην περιπτωση ακομα και των Direzzionale εμπρος - ασυμμετρων πισω-, στο θεμα της μεταδοσης κινησης. (πισωκινητα ή 4κινητα).τι λες ορε!? έλεγα εγώ ότι έχει το ίδιο μέγεθος μπρος πίσω? πότε και που το έχω γράψει αυτό? έλεγα ότι έχει το ίδιο πέλμα αγάπη μου, την ίδια κατηγορία ελαστικου, και ΔΕΝ είναι Pirelli P Zero Directionalle....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μήπως αυτά να τα πείτε στο θέμα περί ελαστικών;;;....μωρό μου soorrryyy...
αλλα έχω βρει καλύτερο α.....
Συγγνώμη
-
τι λες ορε!? έλεγα εγώ ότι έχει το ίδιο μέγεθος μπρος πίσω? πότε και που το έχω γράψει αυτό? έλεγα ότι έχει το ίδιο πέλμα αγάπη μου, την ίδια κατηγορία ελαστικου, και ΔΕΝ είναι Pirelli P Zero Directionalle....
Oui , στο καφε στο Νεο Ψυχικο, επεμενες οτι στο R8 οι διαστασεις των τροχων μπρος-πισω ειναι ιδιες...Δεν ειπα οτι το εγραψες καπου.
-
τι λες ορε!? έλεγα εγώ ότι έχει το ίδιο μέγεθος μπρος πίσω? πότε και που το έχω γράψει αυτό? έλεγα ότι έχει το ίδιο πέλμα αγάπη μου, την ίδια κατηγορία ελαστικου, και ΔΕΝ είναι Pirelli P Zero Directionalle....
Oui , στο καφε στο Νεο Ψυχικο, επεμενες οτι στο R8 οι διαστασεις των τροχων ειναι ιδιες...Δεν ειπα οτι το εγραψες καπου.
ούτε αυτό Γρηγόρη... δημιουργείς λεγόμενα μου...
εξάλλου πάλι δεν κατάλαβες τι είπα... αναφερόμουν στο ελαστικό και στην σύνθεση του... Όλες οι Ferrari, Porsche, Lamborghini και άλλα πολλά αυτοκίνητα και υπεραυτοκίνητα είχαν ανάγκη ενός ελαστικού ασύμμετρου πίσω και κατευθυντικού μπροστά... άλλη η σειρά της Pirelli για τα 'κοινά' άλλη για τα 'υπερ'
δεν αλλάζει αυτό που είπα... άλλη γομά, άλλη διάσταση... τώρα το R8 έχει άλλη διάσταση όπως λες αλλά ΔΕΝ έχει την κατηγορία P Zero System πάνω του, δεν έχει βουτήξει δυο πισινά ελαστικά System από την Pirelli και τα έχει βάλει μπρος πίσω η Audi...
φιλιαααα, φεύγω! ααα, και φυσικά λάθος που γράφουμε εδώ αλλά είπαμε πια ότι είχαμε να πούμε... Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες φίλε, άλλο να είπα άλλο να κατάλαβες... φταίω κι εγώ με το πως το είπα, φταις κι εσύ με το τι άκουσες ή νόμισες ότι είπα.
-
Προτείνω στο επόμενο καφεδάκι η συζήτηση να είναι αποκλειστικά για γκόμ....
Ντάξει, ντάξει, άντε και για κανα DSG...
Εξορμήσεις πάσης φύσεως πειραγμένων..!