-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Δεν θέλω να πω κάτι κακό για σένα προσωπικά, αλλά μπορείς να μου πεις πως έμαθες να οδηγάς γρήγορα ? Γιατί μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως δεν έχεις κυνηγήσει τα όρια σου σε δημόσιο δρόμο με πολιτικό αυτοκίνητο. Όπως πιστεύω και όποιος έχει το 'μικρόβιο' μέσα του.Καλά κάνεις και σου είναι δύσκολο να το πιστέψεις. Επί 3 χρόνια έκανα αυτό ακριβώς που λες μέχρι που τα μεσάνυχτα κάποιου Νοέμβρη κατηφορίζοντας τη Ριτσώνα βγήκα από το δρόμο και τούμπαρα. Σώθηκα, το αυτοκίνητο πήγε για απόσυρση και στη συνέχεια αποφάσισα να αγοράσω το φτηνότερο αγωνιστικό που βρήκα ώστε αφενός να τρέξω σε αγώνες, αφετέρου να είμαι ασφαλής κάθε φορά που πήγαινα βόλτα σε κάποια έρημη διαδρομή. Άλλαξα τρία τέτοια αυτοκίνητα πριν υποχρεωθώ και αντέξω οικονομικά να έχω και πολιτικό αυτοκίνητο. Απλώς, στην καθημερινή χρήση έβγαζα την πίσω διαγώνιο, έβαζα καθίσματα και ζώνες συνοδηγού και πίσω και το μόνο πρόβλημα ήταν η απουσία ΚΤΕΟ.
Απ' ό,τι βλέπεις, αυτά που λέω τα λέω ακριβώς επειδή έχω βρεθεί στη θέση σου και από καθαρή τύχη δεν πλήρωσα το λάθος μου. Η διαφορά της τότε τούμπας με τις επόμενες, που ήταν μέσα σε αγωνιστικά, ήταν ότι στις επόμενες μείναμε ακέραιοι όχι από τύχη αλλά 100% επειδή είχαμε τα μέσα ασφαλείας της ΕΘΕΑ. Χωρίς αυτά, ειδικά στη μία περίπτωση δε θα έβρισκε ο παπάς να θάψει. -
Ο χρήστης yugo έγραψε:
Δεν θέλω να πω κάτι κακό για σένα προσωπικά, αλλά μπορείς να μου πεις πως έμαθες να οδηγάς γρήγορα ? Γιατί μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως δεν έχεις κυνηγήσει τα όρια σου σε δημόσιο δρόμο με πολιτικό αυτοκίνητο. Όπως πιστεύω και όποιος έχει το 'μικρόβιο' μέσα του.
Καλά κάνεις και σου είναι δύσκολο να το πιστέψεις. Επί 3 χρόνια έκανα αυτό ακριβώς που λες μέχρι που τα μεσάνυχτα κάποιου Νοέμβρη κατηφορίζοντας τη Ριτσώνα βγήκα από το δρόμο και τούμπαρα. Σώθηκα, το αυτοκίνητο πήγε για απόσυρση και στη συνέχεια αποφάσισα να αγοράσω το φτηνότερο αγωνιστικό που βρήκα ώστε αφενός να τρέξω σε αγώνες, αφετέρου να είμαι ασφαλής κάθε φορά που πήγαινα βόλτα σε κάποια έρημη διαδρομή. Άλλαξα τρία τέτοια αυτοκίνητα πριν υποχρεωθώ και αντέξω οικονομικά να έχω και πολιτικό αυτοκίνητο. Απλώς, στην καθημερινή χρήση έβγαζα την πίσω διαγώνιο, έβαζα καθίσματα και ζώνες συνοδηγού και πίσω και το μόνο πρόβλημα ήταν η απουσία ΚΤΕΟ.
Απ' ό,τι βλέπεις, αυτά που λέω τα λέω ακριβώς επειδή έχω βρεθεί στη θέση σου και από καθαρή τύχη δεν πλήρωσα το λάθος μου. Η διαφορά της τότε τούμπας με τις επόμενες, που ήταν μέσα σε αγωνιστικά, ήταν ότι στις επόμενες μείναμε ακέραιοι όχι από τύχη αλλά 100% επειδή είχαμε τα μέσα ασφαλείας της ΕΘΕΑ. Χωρίς αυτά, ειδικά στη μία περίπτωση δε θα έβρισκε ο παπάς να θάψει.Μα γι αυτό και είμαι ενάντια στο να καταργηθούν όλες αυτές οι διοργανώσεις. Γιατί δεν θέλω κάποιοι νέοι να πάθουν τα ίδια. Με την βασική προυπόθεση να γίνουν όλα σωστά. Κάτι που δυστυχώς δεν βλέπω να μπορούμε να κάνουμε
-
Μόλις μου ήρθε η ενημέρωση στο facebook απ'όπου και αντιγράφω:
*
**
Σύμφωνα με το γενικό κανονισμό των αναβάσεων 2011 τα αυτοκίνητα FORMULA SALOON μπορούν να τρέξουν και στις αναβάσεις που σημαίνει ότι οποοιοδήποτε αυτοκίνητο πληροί τα μέτρα ασφαλείας ανεξαρτήτως ομολογκασιόν του αυτοκινήτου τρέχει, δίνεται λοιπόν η ευκαιρία σε μηχανικούς που θέλουν να ψαχτούν αλλά και στα φίλους που κάνουν time trial ,drift και άλλες παιδειές να ζήσουν την εμπειρία ενος πραγματικού αγώνα ανάβασης, χωρίς το αυτοκινητό τους να έχει τους τεχνικούς κανονισμούς που επιβάλει η fia στους διεθνείς αγώνες.
Οι πόρτες των Αγώνων άνοιξαν πλέον για όλους!!!(http://ethea.elpa.gr/ πληρ.για τον κανονισμό της κατηγορίας)
**
*Και τώρα επιτρέψτε μου να απολαύσω όλα τα αναμενόμενα μοναδικά σχόλια που θα ακολουθήσουν...
-
Na baloyn seira proteraiothtas giati 8a ginei sfagh....
Mas douleyeis re Passat? -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Na baloyn seira proteraiothtas giati 8a ginei sfagh....
Mas douleyeis re Passat?Aλέξανδρε κράτα και μια πισινή ρε φίλε... εντάξει? Ποτέ δεν ξέρεις!
-
Mwre egw thn pisinh thn krataw. Alla gia ayto lew.... Enas enas paidia. Mhn sproxneste....
-
Ο χρήστης passat1.8t έγραψε:
Μόλις μου ήρθε η ενημέρωση στο facebook απ'όπου και αντιγράφω:
*
**
Σύμφωνα με το γενικό κανονισμό των αναβάσεων 2011 τα αυτοκίνητα FORMULA SALOON μπορούν να τρέξουν και στις αναβάσεις που σημαίνει ότι οποοιοδήποτε αυτοκίνητο πληροί τα μέτρα ασφαλείας ανεξαρτήτως ομολογκασιόν του αυτοκινήτου τρέχει, δίνεται λοιπόν η ευκαιρία σε μηχανικούς που θέλουν να ψαχτούν αλλά και στα φίλους που κάνουν time trial ,drift και άλλες παιδειές να ζήσουν την εμπειρία ενος πραγματικού αγώνα ανάβασης, χωρίς το αυτοκινητό τους να έχει τους τεχνικούς κανονισμούς που επιβάλει η fia στους διεθνείς αγώνες.
Οι πόρτες των Αγώνων άνοιξαν πλέον για όλους!!!(http://ethea.elpa.gr/ πληρ.για τον κανονισμό της κατηγορίας)
**
*Και τώρα επιτρέψτε μου να απολαύσω όλα τα αναμενόμενα μοναδικά σχόλια που θα ακολουθήσουν...
Ε, τώρα δεν πας γυρεύοντας????
-
Μπορεί κάποιος να μου λύσει 4 απορίες ??
Δηλαδή turbo & ατμοσφαιρικά μαζί
Μερικά αυτοκίνητα που έχουν κόψει πατώματα , για να χωρέσουν οι κινητήρες μέσα .. θα τρέξουν formula salon , η θα συνεχίσουν να τρέχουν Α – E
Τα μονοθεσία που έχουν roll-bar θα τρέχουν με αυτοκίνητα μαζί η θα είναι ξεχωριστά
Ποίοι θα τρέξουν ??
-
-
Poianoy einai ayto to site?
-
Πολύ σωστή απόφαση!!!. Δεν εξετάζω το διαδικαστικό, αυτό θα καθοριστεί.
Σίγουρα όταν ξεκίνησα πριν πολλά χρόνια, το τρίτο αγωνιστικό + δουλειάς, το 70 και κάτι, ήταν ένα golf, που είχε από τότε όλους τους μηχανισμούς ασφάλειας. Ρολ μπαρ και γκεϊτς, μπακετ καθίσματα, ζώνες 4 σημείων, πυρόσβεση. Στην ασφάλεια δεν εκτελούσα της ‘διαταγές’, μα προχωρούσα από μόνος μου ποιο πέρα..
Τελείωνε ο αγώνας και την Κυριακή το βραδύ, έβγαιναν όλα τα συστήματα ασφάλειας!, πλενότανε, και γινόταν το αυτοκίνητο του κυρίου διευθυντή του δημοσίου!!!.....
Η ουσιαστική διάθεση, με σοβαρό σκοπό εάν υπάρχει, φέρνει τα σοβαρά αποτελέσματα και της μελλοντικές διακρίσεις. Πρέπει όμως να ενστερνιστούν τα καλά μου ‘πιπίνια’, ότι το ασανσέρ δεν πάει στον 10ο όροφο χωρίς να περάσει από τους υπόλοιπους!!!.....
Τώρα ακόμη δεν τον είδαμε, για σφαγές διαβάζω…..
Μεμψίμοιρες σκέψεις, που δημιουργούν προσκόμματα….Δεν θέλω να πω κάτι κακό για σένα προσωπικά, αλλά μπορείς να μου πεις πως έμαθες να οδηγάς γρήγορα ? Γιατί μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως δεν έχεις κυνηγήσει τα όρια σου σε δημόσιο δρόμο με πολιτικό αυτοκίνητο. Όπως πιστεύω και όποιος έχει το 'μικρόβιο' μέσα του.
Δεν γνωρίζω τι έκανε για να μάθει ότι ξέρει ο φίλος yogo, μα θα σας πω πώς έμαθα εγώ.
- σαν συνοδηγός βαρβάτων οδηγών.
- Ανέβαινα σε διεθνής αγώνες σε ύψωμα κοντά σε μια στροφή, (ένα ντουβάρι) και με τα κιάλια, παρακολουθούσα τι κάνει ένας κάλος οδηγός, και τι λάθος ένας κακός. Μετά τα δοκίμαζα σε μια αλάνα…..
- Δοκιμαστικά με σύνεση και προοδευτική αύξηση ταχύτητας. Δέσιμο με τον συνοδηγό. Μπορώ όμως να σας βεβαιώσω, ότι είχα αγορές οικοπέδων!!!, στα δοκιμαστικά, ΠΟΤΕ στον αγώνα. Πάντα έπαιρνα και της δυο σημαίες!!!. Αυτό και ζητούσα από τους οδηγούς που πατρονάριζα.
- Έμαθα επίσης από τους οδηγούς αυτούς, όταν δοκιμάζαμε τα αυτοκίνητα που πέρναγαν από τα χέρια μου. Εκεί συζητούσαμε τα διάφορα στιγμιότυπα που μας παρουσιαζόντουσαν, για να έχουμε το κορυφαίο αποτέλεσμα για εμάς.
- Μα τα γρήγορα χέρια, όσο είναι, τα απέκτησα όταν έφτιαξα ένα yogo δικό μου. είχα και άλλα τρία που έφτιαχνα τότε. Καρποδίνεις Δημοτάκης Σακελαρίου. Το δικό μου και που δεν έτρεχε, ήταν ένα τέλειο αυτοκίνητο, με 1500cc μηχανή. Με αυτό κάναμε τα δοκιμαστικά, όποτε με τα αγωνιστικά που υπολείπονταν δύναμης, τα πράγματα ήταν πιο απλά.
- Και τέλος, συνέχισα να γυμνάζομε ΒΛΑΚΩΔΩΣ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ, όταν 1988, αποφάσισα να παραθερίζω, και για 22 χρόνια στην παλαιά Επίδαυρο. Μετά την Κόρινθο και το πρώτο χωριό, όπου υπήρχε και τροχαία!!, ξεκινούσαν οι κόντρες για 40 χιλιόμετρα, με διαφόρους συν βλάκες σαν εμένα, και εκεί γινόντουσαν όλα τα αντί ΕΟΚ γεγονότα!!.
Τα πράγματα τώρα έχουν αλλάξει, τα ραντάρ βρίθουν, η αστυνόμευση έχει πολλαπλασιαστεί. Σίγουρα και η γελοία πίστα των μεγάρων μπορεί να βοηθήσει με λίγα χρήματα.
«πιθανώς και με φίλους που 'κλείνουν' το δρόμο, σε έρημη επαρχιακή διαδρομή.»…..μα δεν υπάρχει νοσοκομειακό…
«Εμένα δε μου 'κάθονται στο λαιμό'. Εξήγησα πιο πάνω τις επιφυλάξεις μου. Απλώς, βάσει εμπειρίας δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να μπαίνει σε αγώνα χωρίς ρολ-κέιτζ, μπάκετ και ζώνες. Δεν μπορώ καν να καταλάβω πώς γίνεται.»….πολύ σωστή παράθεση.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
καλησπέρα σας.
Θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου σχετικά με τις εξελίξεις στην formula saloon, (και βλέποντας το μέγεθός της αφού την έγραψα, ζητώ συγγνώμη γι' αυτό. Ελπίζω να μην κουράσει πολύ)
Αρχικά κρατώ επιφυλάξεις σχετικά με την αρτιότητα των κατασκευών που θα λάβουν μέρος (ή που τελοσπάντων δικαιούνται να λάβουν), κυρίως στους αγώνες ανάβασης. Οι επιφυλάξεις δεν αφορούν τόσο στην παθητική ασφάλεια των αυτοκινήτων (εκεί θεωρητικώς θα πληρούν προδιαγραφές ασφαλείας βάση του κίτρινου βιβλίου), αλλά και σε προβλήματα που τυχόν προκύψουν λόγω της σχεδιαστικά ανεπαρκούς μελέτης (στα όποια τροποποιημένα σημεία του αυτοκινήτου) και τα όποια αρνητικά συνεπακόλουθα μπορεί να έχει για παράδειγμα μία σπασμένη custom πλήμνη, μία κακή κρεμαργιέρα κλπ.
Αυτό είναι απλά μία επιφύλαξη χωρίς να προδικάζω κάποιο αποτέλεσμα, αφού δεν γνωρίζω τη διαδικασία ή τη λεπτομέρεια του τεχνικού ελέγχου που θα περνάει η κάθε κατασκευή/αυτοκίνητο.Πέραν αυτού, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η ιδέα της Formula Saloon, συζήτησα τότε με τον Γ.Κοσμόπουλο αν θα μπορούν να τρέξουν ανοιχτά αυτοκίνητα τύπου Lotus 7. Η απάντηση ήταν δικαιολογημένως κατά τη γνώμη μου επιφυλακτική εως αρνητική, συζητώντας τα θέματα ασφαλείας που προκύπτουν εάν ένα αυτοκίνητο 550 κιλών τρέξει σε πίστα δίπλα-δίπλα με ένα αυτοκίνητο 1300(?) κιλών (ας πούμε ένα Mitsubishi evo) χωρίς μάλιστα να μιλάμε απαραίτητα για πεπειραμένους οδηγούς.
(σσ. Στο εξωτερικό γίνονται αντίστοιχοι 'μικτοί' αγώνες (πχ FFSA GT event στη Dijon))Τότε είχε γίνει προσπάθεια να συγκεντρωθούν κάποια παρόμοια αυτοκίνητα τύπου Seven ή άλλες ελαφριές κατασκευές ώστε να υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργηθεί μία ανάλογη κατηγορία. Δυστυχώς από τον κύκλο μας μαζευόμασταν μόνο 4 με 5, χωρίς να υπάρχει και η βεβαιότητα ότι υπάρξει ακολουθία στο αρχικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε.
Διαβάζοντας πριν μερικές ημέρες τη νέα ανακοίνωση για την Formula Saloon του 2011, στην πρώτη κιόλας παράγραφο αναφέρεται ότι εξαιρούνται τα ανοιχτά αυτοκίνητα. Μίλησα τηλεφωνικώς με τον κ. Μαραντζίδη που 'επιβεβαίωσε' ότι τα έχουν βγάλει εκτός για λόγους ασφαλείας.
Δικαιολογημένη εν μέρη απόφαση για τους αγώνες των αναβάσεων, αλλά κατά τη γνώμη μου όχι και για τους αγώνες πίστας, που έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι τα αυτοκίνητα που τρέχουν σε διάφορους αγώνες και cup σε Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία κλπ είναι επαρκέστατα για την προστασία του οδηγού.
Μπορεί να μην είναι διαδεδομένα στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν τέτοια αυτοκίνητα που στοιχίζουν λίγο για να τα αποκτήσεις, στοιχίζουν λίγο για να τα τρέξεις (δεν τρώνε λάστιχο, δεν τρώνε φρένο, δεν καταπονούν τόσο το μοτέρ και το σασμάν τους, έχουν σε μεγάλο βαθμό φθηνά ανταλλακτικά από αυτοκίνητα παραγωγής) και προσφέρουν καλή ευχαρίστηση, εμπειρία και γνώση (δε μιλώ μόνο για τα τύπου Lotus 7, αλλά και για άλλα 'ανοιχτά' αυτοκίνητα, είτε ανάλογες κατασκευές εγκεκριμένων κατασκευαστών, είτε διάφορα MX-5 cup (με roll cage εννοείται) που τρέχουν με μεγάλη επιτυχία έξω.
( Αλήθεια, ένα Elise δεν μπορεί να τρέξει στη Formula Saloon? Εαν βάλει το υποτυπώδες hard top του? )Ο λόγος που γράφω εδώ, δεν είναι για να γκρινιάξω που δεν υπάρχει μία κατηγορία ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ, ώστε να τρέξω με το αυτοκίνητό μου. Άλλωστε όταν το αγόραζα ήξερα ότι δεν μπορεί να τρέξει σε αγώνες του πρωταθλήματος. Απλά τώρα με την Formula Saloon, θα ήταν μια καλή ευκαιρία να μπορούσε να τρέξει σε αγώνες είτε μαζί με άλλα αυτοκίνητα, είτε με την δημιουργία κάποιας κατηγορίας στην -δύσκολη- περίπτωση που συγκεντρωθεί απαραίτητος αριθμός συμμετοχών.
Και αυτός είναι ένας από τους λόγους αυτής της παρέμβασης, όσο ουτοπικός κι αν φαίνεται.
Μήπως διαβάζοντας τα παραπάνω μπορέσουν να συγκεντρωθούν κάποιες ελαφριές κατασκευές (υπάρχουν διάφορες στην Ελλάδα) που να πληρούν ήδη τις προδιαγραφές ασφαλείας (ή που με ένα σχετικά μικρό κόστος μπορούν να προσαρμοστούν) ώστε να δημιουργηθεί (ή να συζητηθεί με ΕΘΕΑ) μία κατηγορία ανάλογων αυτοκινήτων, η οποία ποιος ξέρει, ίσως (??) προσελκύσει και περισσότερο κόσμο αν γνωρίσει τα όποια πλεονεκτήματα τους για χρήση πίστας.Νομίζω ότι η διαμάχη για τα trackdays, τα gtcc, τους αγώνες κλπ είναι άτοπη.
Είναι σα να συγκρίνουμε μπριζόλες με χόρτα και να λέμε ποιο είναι καλύτερο φαγητό. Άλλα πράγματα προσφέρει το ένα και άλλο το άλλο, και το καθένα έχει τους ανθρώπους του.
Τώρα όσοι σκίζουν τα ρούχα τους για το αν τα διάφορα gtcc είναι αγώνες ή όχι, δεν βλέπω το λόγο να γίνεται.
Αν επίσης υπάρχουν αυτοί που έχουν evo 100.000 ευρώ τρέχουν gtcc, trackdays ή κάνουν κόντρες και όχι formula saloon, είναι πάλι επιλογή τους. Δεν είναι απαραίτητο ούτε χρειάζεται όλοι να αρεσκόμαστε στα ίδια πράγματα. Κάποιος λόγος θα υπάρχει που ο παραπάνω άνθρωπος έχει αυτή τη νοοτροπία. Σε εμένα αρέσουν οι αγώνες, σε αυτόν αρέσουν άλλα πράγματα και έχει άλλους στόχους. Δε θα φτιάξουμε το κόσμο.Πέραν αυτών που αποτελούν δημόσιο και κοινωνικό κίνδυνο (βλ. κόντρες), δε νομίζω ότι έχει κανείς το δικαίωμα να κατακρίνει κάποιο από τα παραπάνω ήδη ενασχόλησης με το αντικείμενο (μπορεί βέβαια να δηλώνει την προτίμησή του ή αυτό που δεν του αρέσει).
Για αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω όμως, είναι ότι ποσοστιαία και τουλάχιστον στον δικό μου μικρόκοσμο, ΙΣΩΣ έχουν ποιοτικότερη ενασχόληση και αντιμετώπιση αυτού που κάνουν οι clubmen οδηγοί των trackdays, παρά οι 'οδηγοί αγώνων' του πρωταθλήματος.Ευχαριστώ για την υπομονή όσων διάβασαν μέχρι τέλους.
-
Βάση λογικής και μόνο θα έπρεπε να υπάρχει group που θα μπορούσε να φιλοξενήσει αγώνες με ανοιχτά αυτοκίνητα σε πρωταθληματική μορφή , ακόμα όμως στην Ελλάδα το caterham , το dax , το radical
Είναι λέξεις άγνωστες για πόλους , ακόμα τουλάχιστον
-
Ο χρήστης n.gikas polo 6n έγραψε:
Βάση λογικής και μόνο θα έπρεπε να υπάρχει group που θα μπορούσε να φιλοξενήσει αγώνες με ανοιχτά αυτοκίνητα σε πρωταθληματική μορφή , ακόμα όμως στην Ελλάδα το caterham , το dax , το radicalΕίναι λέξεις άγνωστες για πόλους , ακόμα τουλάχιστον
Basika 8a se rwthsoyn an einai piata gourme agglikhs koyzinas....
Gia na mhn poyme Juno, 2-Eleven, x-bow klp.... Moy aresei pantws poy h Radical exei kai antiproswpo sthn Ellada.... Pragmatika aporhsa me thn kinhsh toy epeixhrhmatia poy ekane thn kinhsh kai thn efere Ellada.... -
Μην απορεις και πολύ. Καλώς ή κακώς μπορεί να υπάρχει ο κουβάς πελατων που θα επιλέξουν να πάνε με τη μόδα της εποχής, επειδή ... Μόλις ανακάλυψαν τον κόσμο της πίστα και των aero και επειδή .. εχουν λεφτά.
Φυσικά υπάρχει και η άλλη όψη των υγιών υποψηφίων αγοραστών (σε μια Ελληνική αγορά που δεν προσφέρεται βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).Anyway. Βγαίνουμε Εκτος ζητήματος.
Εγώ παραπάνω μιλάω για κατασκευές που είναι σχετικά οικονομικές, δεν στηρίζονται στα aero set up τους για να τρέξουν, δεν έχουν καμία τεχνολογική καινοτομία, είναι απλές, και για τις 'πίστες' της Ελλάδας στέκονται μια χαρά. Ή μπορούν ακόμα να πάνε και στο δρόμο αν χρειαστεί...Norma, Juno, Radical, Ligier είναι άλλο σενάριο.
-
Εμένα με βολεύει απίστευτα η κατηγορία f.s . για το αυτοκίνητο το όπιο έχω , δεν ξέρω όμως εάν τα αυτοκίνητα που δεν έχουν τις προδιαγραφές kit car θα έρθουν να αγωνιστούν στην f.s. η θα παραμείνουν στην open .. η στην κατηγορία Α7 ,
Πιστεύω να βρεθεί η λύση με τα copy paste kit car όπως είναι και το δικό μου , για να έρθει κόσμος να συμμετάσχει ,
Εγώ παντός πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν συμμετοχές στα ατμοσφαιρικά αυτοκίνητα
-
Ο χρήστης n.gikas polo 6n έγραψε:
Εμένα με βολεύει απίστευτα η κατηγορία f.s . για το αυτοκίνητο το όπιο έχω , δεν ξέρω όμως εάν τα αυτοκίνητα που δεν έχουν τις προδιαγραφές kit car θα έρθουν να αγωνιστούν στην f.s. η θα παραμείνουν στην open .. η στην κατηγορία Α7 ,Πιστεύω να βρεθεί η λύση με τα copy paste kit car όπως είναι και το δικό μου , για να έρθει κόσμος να συμμετάσχει ,
Εγώ παντός πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν συμμετοχές στα ατμοσφαιρικά αυτοκίνητα
Απ΄όσο γνωρίζω το δικό σου έχει δελτίο αναγνώρισης στην ομάδα Α, άρα, κατά την άποψή μου, σύμφωνα με το παρακάτω, δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει στη Formula Saloon:
Σε αυτή την κατηγορία γίνονται δεκτά όλα τα αυτοκίνητα εκτός από αμιγώς αγωνιστικά αυτοκίνητα των κατηγοριών Ν,Α,Ε,R,ST, WRC .
(και είναι σωστό κάτι τέτοιο, αλλιώς να έτρεχαν και τα πχ. WRC εκεί χωρίς περιοριστή ας πούμε, θα ήταν δίκαιο ?)
Ρώτα στην ΕΘΕΑ να μη σε πάρω στο λαιμό μου
-
Μακάρι να ήταν έτσι όπως τα λετε , θα είχα τρέξει και το παλλάδιο του 10 και όχι μόνο
Το αυτοκίνητο δεν το αναγνωρίζουν γιατί δεν έχει σειριακό και έχει αριθμό πλαισίου , κάτι το οποίο λύθηκε αλλά τώρα είναι αργά
δεν έχει δελτίο αναγνώρισης το αυτοκίνητο .. δεν είναι γνήσιο kit car και έχει πινακίδες με κτεο με ασφάλεια κλπ ..
αυτό είναι το αυτοκίνητο
http://www.rallycarsforsale.net/ -
Εάν μπείτε στα kit cars ,, θα το δείτε vw golf kit car
-
Δεν είναι Golf IV ? Ε το Golf IV έχει το δελτίο αναγνώρισης Α-5584 (εξ ου και η όλη συζήτηση αν εφ΄όσον είναι κιτ καρ πρέπει να έχει σειριακό ή όχι (BTW το κιτ δεν περιλαμβάνει το κιβώτιο, σύμφωνα με το δελτίο αναγνώρισης μπορεί να έχει είτε το σειριακό είτε το μαμά κιβώτιο) κτλ. κτλ. που βρέθηκαν αυτές οι πληροφορίες αν όχι στο δελτίο αναγνώρισης ?), το δελτίο αναγνώρισης δεν πάει με κάθε συγκεκριμένο αυτοκίνητο αλλά για κάθε μοντέλο.
Ωστόσο διαβάζοντας αυτά που έγραψα, τα οποία ήταν πατάτα διορθώνω ως εξής: δεν απαγορεύεται να συμμετέχουν αυτοκίνητα με δελτίο αναγνώρισης (διότι τότε όλα πχ. τα δυνατά Mitsubishi & Subaru θα έμεναν εκτός), απαγορεύεται να συμμετέχουν 'αμιγώς αγωνιστικά αυτοκίνητα'. Ποιά είναι αυτά και πως ορίζονται, δεν το ξέρω, θα πρέπει να μιλήσεις με ΕΠΑ/ΕΘΕΑ. Δεν είναι το δελτίο αναγνώρισης, δεν είναι το roll cage (μια και πολλά υποψήφια για formula saloon πιστάδικα αυτοκίνητα έχουν ήδη cage), ίσως είναι το ΔΤΤ ? Δεν ξέρω...
FORMULA SALOON!!! [+Διάσπαση από Αγώνες Ταχύτητας 2010]