-
οτι λεει και το θεμα..το ρσ το βρισκω σε αρκετα καλη τιμη used(07) μεχρι και στα 16κ+..αξιζει? η να δωσω κατι παραπανω για κουπερ σ..που παιζει απο 21κ+ και πανω..δλδ η διαφορα ειναι της ταξης των 5 με 6 χιλιαδων ευρω..
ειμαι με ενα σμαρτ μπραμπους(2008) στα 105 αλογα και επειδη θελω να κανω κανα ταξιδακι λεω να το δωσω και να μεταβω σε ενα απο αυτα τα δυο..επισης επειδη καθημερινα διανυω γυρω στα 80χιλ ..απο θεμα καταναλωσης τι προτεινετε..
-
οτι λεει και το θεμα..το ρσ το βρισκω σε αρκετα καλη τιμη used(07) μεχρι και στα 16κ+..αξιζει? η να δωσω κατι παραπανω για κουπερ σ..που παιζει απο 21κ+ και πανω..δλδ η διαφορα ειναι της ταξης των 5 με 6 χιλιαδων ευρω..
ειμαι με ενα σμαρτ μπραμπους(2008) στα 105 αλογα και επειδη θελω να κανω κανα ταξιδακι λεω να το δωσω και να μεταβω σε ενα απο αυτα τα δυο..επισης επειδη καθημερινα διανυω γυρω στα 80χιλ ..απο θεμα καταναλωσης τι προτεινετε..
-
-
εγώ θα έπαιρνα το Κλιό.
αλλά διάβαζα ότι έχει κοντό κιβώτιο και είναι λίγο κουραστικό στα ταξίδια. Δεν ξέρω αν η ηχομόνωσή του βοηθάει.
-
Αν αντέχεις τα τέλη και γουστάρεις την φιλοσοφία του RS, εννοείται αυτό.
Ατμοσφαιρικό+στοφιλίκι= άμα έχεις τις γνώσεις -
Aυτό πρέπει να είναι το μόνο δίλημμα στο οποίο δεν έχω απάντηση.
-
τρομερα αυτοκινητα και τα 2.
πιο 'all around' το κουπερ, πιο 'hard core' το clio.
το ιδιο γρηγορα θα πας και με τα 2, απλα το κουπερ λογω μοτερ θελει λιγο λιγοτερη προσπαθεια. Ισως ειναι και πιο καταλληλο για ταξιδια (λογω κιβωτιου & ηχομονωσης), αλλα εχει αστειο χωρο για αποσκευες.
το clio θα σε αποζημιωσει περισσοτερο σε στροφοδιαδρομες οπου σε προδιαθετει περισσοτερο για παιχνιδια. Υψηλα τελη κυκλοφοριας ομως καθως και μεγαλυτερη καταναλωση.
-
δλδ επειδη ειμαι καμμενος με το θεμα των επιδοσεων..υπαρχει περιπτωση να υστερω με το ρσ ? σε σχεση με το κουπερ s..?...γιατι μοντελο 07 με 30.000κμ και 197 αλογα και τετοιο πατημα με 16κ νομιζω ειναι πολυ καλο πακετο..για τα λεφτα του..γιατι τα κουπερακια επειδη εχω ζησει και εξωτερικο ειναι αρκετα τσιμπημενα εδω..διχως λγο
ηχομωνωση..αναρτηση κουραστικη και αλλου τετοιου ειδους πραματα δεν με ενδιαφερουν γενικα..το μονο που θελω πατημα καλο ..επιδοσεις..και μια σωστη εμφανιση
-
Αν το θες για κοντρες, το RS δεν είναι για σένα...
-
Ο χρήστης gbak έγραψε:
δλδ επειδη ειμαι καμμενος με το θεμα των επιδοσεων..υπαρχει περιπτωση να υστερω με το ρσ ? σε σχεση με το κουπερ s..?...γιατι μοντελο 07 με 30.000κμ και 197 αλογα και τετοιο πατημα με 16κ νομιζω ειναι πολυ καλο πακετο..για τα λεφτα του..γιατι τα κουπερακια επειδη εχω ζησει και εξωτερικο ειναι αρκετα τσιμπημενα εδω..διχως λγοηχομωνωση..αναρτηση κουραστικη και αλλου τετοιου ειδους πραματα δεν με ενδιαφερουν γενικα..το μονο που θελω πατημα καλο ..επιδοσεις..και μια σωστη εμφανιση
το κλιο υστερει λιγο σε επιδοσεις, κυριως ρεπριζ γιατι δεν ειναι 197 αλογα που λεει η Ρενω και επισης το μοτερ του αποδιδει καλα μετα τις 5000 στροφες. Εχει ομως κορυφαιο πατημα.
-
thnx σπυρος..απο ρεπριζ δεν εχω ιδαιτερο κολλημα...απλα το θελω 0-100 και 400 δυνατο
τα καλα του ρχ8 και δω ε..197 μαμα και δυναμομετρο κανα 170αρι με το ζορι προφανως..αλλα και παλι αναλογια ιππο ανα κιλο..μια η αλλη ειναι με το κουπερ..απλα ισως επειδη παιζει ατμοσφαιρΑ μονο στο ρς.. να βγαινει μπροστα το κουπερ και αν..αναλογως και τον οδηγο καΙ πολλα αλλα
γενικα που θελω να καταληξω..αν η συγκεκριμενη διαφορα χρηματων δικαιολογει την αγορα του κουπερ..
υποψιν το κουπερ μου αρεσει πιο πολυ εμφανισιακως
-
Μάλιστα. Τότε η Κλιώ δεν είναι για σένα.
-
Πάρε ένα fr VT τότε
Σοβαρά τώρα, από ότι καταλαβαίνω θα ξενερώσεις με το Clio.
-
Ο χρήστης gbak έγραψε:
οτι λεει και το θεμα..το ρσ το βρισκω σε αρκετα καλη τιμη used(07) μεχρι και στα 16κ+..αξιζει? η να δωσω κατι παραπανω για κουπερ σ..που παιζει απο 21κ+ και πανω..δλδ η διαφορα ειναι της ταξης των 5 με 6 χιλιαδων ευρω..ειμαι με ενα σμαρτ μπραμπους(2008) στα 105 αλογα και επειδη θελω να κανω κανα ταξιδακι λεω να το δωσω και να μεταβω σε ενα απο αυτα τα δυο..επισης επειδη καθημερινα διανυω γυρω στα 80χιλ ..απο θεμα καταναλωσης τι προτεινετε..
Πάαααλι τα ίδια! Αυτή η κατηγορία πολύ πέραση έχει στο forum ρε παιδί μου!
ταξιδάκι = renault...
αλλά smart χαρακτήρα ιδιοκτήτη θα ταίριαζε περισσότερο με το Mini...
τα 5-6χιλιάρικα που θα σου μείνουν όμως είναι πολλά και μπορείς εκτός του αυτοκινήτου και των ταξιδιών επί αυτού να τα κάνεις ένα σωρό πράγματα... οπότε μάλλον κλίνω προς το RS
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τρομερα αυτοκινητα και τα 2.πιο 'all around' το κουπερ, πιο 'hard core' το clio.
το ιδιο γρηγορα θα πας και με τα 2, απλα το κουπερ λογω μοτερ θελει λιγο λιγοτερη προσπαθεια. Ισως ειναι και πιο καταλληλο για ταξιδια (λογω κιβωτιου & ηχομονωσης), αλλα εχει αστειο χωρο για αποσκευες.
Με την ανάρτηση που έχει το κουπερ δεν ξερω αν κάνει για ταξιδάκια... Μια η άλλη έρχεται, από την μια θόρυβος από το στροφάρισμα, από την άλλη χειρότερη ποιότητα κύλισης.
-
Το RS είναι ένα καθαρόαιμο τρομερό στήσιμο άτμο μοτέρ αλλά εγώ cooper s θα έπαιρνα λόγο δύναμης ,εμφάνισης και φιλοσοφίας κάρτ αλλά με 20κ καινούριο είναι καλή αγορά και to ibiza cupra καμιά σχέση με τα άλλα δύο αλλά αξιόλογο και καινούριο αυτοκίνητο.
-
To RS για να το ευχαριστηθεις θελει χερια (οδηγηση τυπου τρομοκρατια, με off balance καταστασεις πλαισιου, κατι που δεν ευνοει στην πολη με κινηση... ) και αρκετη ενασχοληση με το κιβωτιο...
Το Cooper S ειναι πιο...πυροβολαρχειο, (λογω ροπατου-ευστροφου μοτερ) και trendy βεβαιως χωρις να χρειαζονται γνωσεις τυπου Makinnen.
Επιπλεον 'πινει' γενικα λιγοτερο (το R56) αλλα εχει μικροτερους χωρους πισω και για αποσκευες.
Γρηγοροτερος εισαι με Cooper S σχεδον παντου και χωρις ιδρωτα, αλλα πιστευω το πραγματικο χαμογελο (για αυτον που 'ξερει') το βγαζει το RS...
Tα +5κ που απαιτει απο την αλλη το Cooper ειναι αρκετα, αλλα τουλαχιστον τα μισα απο αυτα νομιζω οτι τα αξιζει ως πιο all round και προσεγμενη σε εμφανιση κατασκευη.
Σε μπερδεψα? -
Εμένα με μπέρδεψες πάντως, επειδή όταν οδήγησα τα αυτοκίνητα δε μου φάνηκαν ακριβώς έτσι.
-
begin
...και γιατί αν διαθέτει 18-20Κ να μην πάρει ένα δίλιτρο impreza sti (original) και να έχει τα γούστα του clio, το μπαμ του cooper, και τους χώρους, και την άνεση, και το στήσιμο, και την μετάδοση, και...
Εκτός φυσικά αν δεν του αρέσει καθόλου οπτικά...
end
-
βρε σεις...καταρχας ευχαριστω για τις πολυτιμες αποψεις σας..
δεν ειναι το πρωτο ουτε το δευτερο αμαξι σπορ που θελω να παρω..γενικα αλλαζω καθε διετια..
και το λεω αυτο γιατι..εδω εκανα ταξιδακια με ρχ8 τσαλεντζ με καστομ τελικο και αγωνιστικο καταλυτη ..και πεσμενο κατα 6 ποντους απο το νορμαλ με ρυθμιζομενη tein στο φουλ σκληρο..οποτε οπως διακρινεται απο θεμα ανεσης και θορυβου δεν χαμπαριαζω..δεν ξερω για τους συνεπιβατες βεβαια..
τωρα απο θεμα χεριων και τρομοκρατιας..πιστεψτε με αυτα τα δυο δειχνουν αθωα μπροστα στο μπλοκε του ρχ..
νομιζω σωστη τοποθετηση εκανε ο γρηγορης με το 5κ+...ειναι αρκετα ακριβα ακομα τα αμαξια εδω..δλδ φιλος μου αγγλος με 21κ παιρνει καινουργιο του κουτιου κουπερ σ φουλ πακετο με τσιλι κτλ...αν ηταν ετσι ουτε καν θα το συζηταγα..
απλα την ψαχνω γιατι σε καμια περιπτωση δεν θελω να ξαναδωσω κερατιατικα για κατι που τελικα κοστιζει το μισο σε αξια...και στην προκειμενη περιπτωση το κουπερ ειναι αυτο..γι αυτο προσανατολιζομαι προς ρς..που στην τελικη αυτο που με ενδιαφερει ειναι δυναμη και πλαισιο..
καλη η ιδεα σου μου χει περασει απο το μυαλο απλα επειδη το θελω για βασικο αμαξι..με πολλες μετακινησεις θελω να ειναι μικρο και ευελικτο και να μην καιει την μανα και το πατερα του..
cooper s(r56) η clio rs?