-
καλο ειναι να εχεις και καποιο πρατηριο στανταρ να βαζεις βενζινη και οχι απο οπου ναναι
γτ ετσι μπορεις και κατα ενα τροπο ελεγχεις και το πρατηριο αν τυχον κανει καμια μακακια...αλλα ξερεις και εμπιστευεσαι το βενζιναδικο -
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
καλο ειναι να εχεις και καποιο πρατηριο στανταρ να βαζεις βενζινη και οχι απο οπου ναναι
γτ ετσι μπορεις και κατα ενα τροπο ελεγχεις και το πρατηριο αν τυχον κανει καμια μακακια...αλλα ξερεις και εμπιστευεσαι το βενζιναδικο+1000 εγω παντα βαζω απο ενα συγκεκριμενο πρατηριο (ελιν).Ειναι το φθηνοτερο και μονο απο καποια συγκεκριμενα πρατηρια BP εχω βρει αντιστοιχης ποιοτητας βενζινη.Για shell ουτε λογος , οποτε βαζω νιωθω το αμαξι να σερνεται.
Βεβαια πιο πολυ ρολο παιζει το πρατηριο παρα η μαρκα.
-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
γτ ετσι μπορεις και κατα ενα τροπο ελεγχεις και το πρατηριο αν τυχον κανει καμια μακακια...αλλα ξερεις και εμπιστευεσαι το βενζιναδικοΈχω ακούσει και την αντίθετη άποψη. Ότι βάζοντας από τον ίδιο μπορεί να γίνεται ζημιά αλλά σταδιακά οπότε δεν θα το πάρεις χαμπάρι. Ενώ αν εναλλάσσεσαι μπορεί να καταλάβεις τη διαφορά από τη μία στην άλλη....
Ίσως κάποια χρυσή τομή, να έχεις 2-3 διαφορετικά πρατήρια... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
γτ ετσι μπορεις και κατα ενα τροπο ελεγχεις και το πρατηριο αν τυχον κανει καμια μακακια...αλλα ξερεις και εμπιστευεσαι το βενζιναδικοΈχω ακούσει και την αντίθετη άποψη. Ότι βάζοντας από τον ίδιο μπορεί να γίνεται ζημιά αλλά σταδιακά οπότε δεν θα το πάρεις χαμπάρι. Ενώ αν εναλλάσσεσαι μπορεί να καταλάβεις τη διαφορά από τη μία στην άλλη....
Ίσως κάποια χρυσή τομή, να έχεις 2-3 διαφορετικά πρατήρια...Mπαα δεν θα το ελεγα εγω και η οικογενεια μου απο 1 βαζουμε τοσα χρονια χωρις προβλημα ...Για μενα μπειτε στις λιστες του υπουργειου με τα τσακωμενα για παραβαση και ενημερωθειτε.Οι ελεγχοι σας διαβεβαιω οτι γινονται συχνοτατα.
-
ακομα να μεταφερθει το θεμα
-
Ο χρήστης al3xis έγραψε:
Εγώ βάζω avin 95 και μου αποδίδει σαν shell98.
Παίζει βέβαια και το πρατήριο ρόλο..Αφενος μεν οι διαφορες ειναι απειροελαχιστες για να τις αντιληφθει ανθρωπος χωρις τον απαραιτητο εξοπλισμο, αφετερου δε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΝΖΙΝΗ 98 ΟΚΤΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Εκτος και αν κανεις τις συγκρισεις σου με την παλια Superplus Unleaded που ηταν οντως 98 οκτανιων... Αλλα εχουν περασει και 10 χρονια απο τοτε οποτε ας μην λεμε οτι βλακεια μας κατεβει στο κεφαλι!
-
Ανεξάρτητα τι βενζίνη χρησιμοποιούμε, ζητούμε απόδειξη από τα πρατήρια; Γιατί πλέον τα πρατήρια άρχισαν να δίνουν αποδείξεις όπως υποχρεούνται....αρκεί να το ζητήσετε...
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Ανεξάρτητα τι βενζίνη χρησιμοποιούμε, ζητούμε απόδειξη από τα πρατήρια; Γιατί πλέον τα πρατήρια άρχισαν να δίνουν αποδείξεις όπως υποχρεούνται....αρκεί να το ζητήσετε...Οριστε? Αληθευει?
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ανεξάρτητα τι βενζίνη χρησιμοποιούμε, ζητούμε απόδειξη από τα πρατήρια; Γιατί πλέον τα πρατήρια άρχισαν να δίνουν αποδείξεις όπως υποχρεούνται....αρκεί να το ζητήσετε...
Οριστε? Αληθευει?
Σε 4 βενζινάδικα που βάζω εγώ βενζίνη στα ΒΠ αληθεύει....έχω ήδη μαζέψει αρκετά από τέτοιες αποδείξεις....αν θέλεις να σου στείλω πμ ποια είναι αν μένεις προς τα εδώ....
-
Την προηγούμενη εβδομάδα αφού έβαλα βενζίνη σε ένα πρατήριο ΕΚΟ μετά το ΙΚΕΑ ο υπάλληλος μ'ενημέρωσε ότι η απόδειξη εκτυπώνεται στο εσωτερικό του πρατηρίου και αν θέλω να πάω να την πάρω.
-
Οχι φυσικα!! Μην λετε βλακειες... Μονο τα πρατηρια που τηρουν βιβλια 3ης κατηγοριας μπορουν να εκδιδουν αποδειξεις λιανικης πωλησης! Και αυτα ειναι ελαχιστα... Η συντρηπτικη πλειοψηφια πρατηριων τηρει βιβλια 2ης κατηγοριας ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ το να εκδοσει το συγκεκριμενο παραστατικο!
Αυτο οριζει το Υπ.Οικονομικων και ο Κωδικας Βιβλιων Και Στοιχειων!!!
Μεχρι το κρατος να κανεις τις απαραιτητες αλλαγες, ωστε να γινει νομιμη η εκδοση του συγκεκριμενου παραστατικου απο τα πρατηρια εκδιδονται ΜΟΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ!Εδιτ: Το παραπανω ισχυει για τις αμολυβδες βενζινες και οχι για το πετρελαιο! Στο πετρελαιο ειναι υποχρεωτικη η εκδοση ειτε τιμολογιου ειτε αποδειξης λιανικης πωλησης λογω του ελεχγου εισροων-εκροων που καθιερωθηκε (μονο στο πετρελαιο κινησης-θερμανσης)!
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Οχι φυσικα!! Μην λετε βλακειες... Μονο τα πρατηρια που τηρουν βιβλια 3ης κατηγοριας μπορουν να εκδιδουν αποδειξεις λιανικης πωλησης! Και αυτα ειναι ελαχιστα... Η συντρηπτικη πλειοψηφια πρατηριων τηρει βιβλια 2ης κατηγοριας ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ το να εκδοσει το συγκεκριμενο παραστατικο!
Αυτο οριζει το Υπ.Οικονομικων και ο Κωδικας Βιβλιων Και Στοιχειων!!!
Μεχρι το κρατος να κανεις τις απαραιτητες αλλαγες, ωστε να γινει νομιμη η εκδοση του συγκεκριμενου παραστατικου απο τα πρατηρια εκδιδονται ΜΟΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ!Εδιτ: Το παραπανω ισχυει για τις αμολυβδες βενζινες και οχι για το πετρελαιο! Στο πετρελαιο ειναι υποχρεωτικη η εκδοση ειτε τιμολογιου ειτε αποδειξης λιανικης πωλησης λογω του ελεχγου εισροων-εκροων που καθιερωθηκε (μονο στο πετρελαιο κινησης-θερμανσης)!
Εμένα μου έδωσαν αποδείξεις από ΗΥ. Και είναι αποδείξεις και όχι τιμολόγια...Μιλάμε πάντα για μεγάλα βενζινάδικα...είναι EΛΙΝ, ΕΚΟ, Shell
Και για να μιλάμε σωστά είναι σε Άγιο Στέφανο και Κηφισιά. Βλακείες δε λέω...μου έκοψαν κανονικότατα απόδειξη...ο νόμος κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα και θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1 με υπουργική απόφαση. Θα σου το σκάναρα για να δεις ότι λέει 'ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ' και όχι 'τιμολόγιο λιανικής πώλησης'. Τώρα αν θεωρείς ότι χαλάνε την πιάτσα, εγώ θεωρώ ότι τη φτιάχνουν την πιάτσα....Εγώ ψήφισα τη δεύτερη επιλογή γιατί αμφιβάλλω για την ποιότητα της 100άρας. Στα ταξίδια παρ'όλα αυτά βάζω πάντα 100άρα...η διαφορά όμως είναι ανεπαίσθητη...
-
Και εμένα ο βενζινάς μου μου κόβει απόδειξη λιανικής πώλησης μέσω Η/Υ και μάλιστα έκοβε και τα προηγούμενα έτη σε όποιον το ζητούσε.
-
αποδειξεις δεν εκοβαν παντα για τα εταιρικα?
-
Τιμολόγιο
-
ααα
-
Εγω που βάζω πάντα απλή ενω πρέπει να βάζω 98ron, πέρα από την απόδοση έχει άλλες επιπτώσεις στον κινητήρα ;; (Suzuki M16A)
-
Και γω απλή βάζω στον ίδιο κινητήρα. 95άρα παίρνει.
-
Eγω αναγκαστικα 100ρα αφου τα αυτοκινητα που ογηγουσα ηταν και ειναι βελτιωμενα.
Αρρωστια!
Οποτε εχω λυσει εισαγωγη ομως ηταν πολυ καθαρή.Αυτο να λεγετε! -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Και γω απλή βάζω στον ίδιο κινητήρα. 95άρα παίρνει.Σίγουρα;; Το swift sport εχω και απαιτείται βενζίνη 98 ron
Τι βενζίνη χρησιμοποιείτε?