-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Παντως μια γιαγια απο το σοι μας που εζησε αμερικη,κληθηκε να πει (άλλες εποχες βεβαια) για να παρει την υπηκοοτητα ότι σε περιπτωση πολέμου Ελλαδας-ΗΠΑ θα παρει το μερος των ΗΠΑ.
Ειδανε και παθανε οι συγγενεις να την πεισουνε να το κανει γιατι αυτη τους ελεγε 'δεν μπορω εγω να το πω αυτο,αν με ρωτησουν θα τους πω οτι εγω την Ελλαδα μας θα υποστηρίξω'Μπράβο στη γιαγιά.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ρε Γιωργη δε σου ειπε κανεις να γινεις Ελληνας με το ζορι , ουτε να λατρευεις την Ελλαδα
αν ομως νιωθεις αυτο το μερος πατριδα σου, τοτε καλο ειναι να μπορεις να το κανεις
επισης αν θες να εχεις τα ιδια δικαιωματα πρεπει να εχεις και ολες τις αντιστοιχες υποχρεωσεις δε το βρισκεις λογικο?και μην κανουμε συγκρισεις με την αμερικη, 1ον γιατι αυτη η χωρα δημιουργηθηκε απο μεταναστες και 2ον γιατι αν ησουν για παραδειγμα εκει και ησουν μαυρος , μουσουλμανος ή λατινος θα ειχες φτυσει αιμα
το να μπορεις να δουλεψεις νομιμα και να μην εχεις προβλημα ειναι φυσικα το ζητουμενο και για σενα , αλλα και για ολους τους υπολοιπους
δε μπορουμε να συνεχισουμε να ειμαστε μπουρδελο σα χωρα
Οχι ρε Κιουση γιατι ζω τοσα χρονια εδω και στο κατω κατω να μην γινω Ελληνας????Τι πραγματα ειναι αυτα????Μπορει την Αμερικη να την δημιουργησαν μεταναστες αλλα και στην Ελλαδα παρα πολλοι εργαζομενοι ειναι μεταναστες.....
ωραια αν ειδες αυτο ειπα και γω πριν , αφου εδω εχεις ζησει και αυτο το μερος ξερεις ως πατριδα σου και βεβαια να μπορεις να θεωρεισαι εφοσον το θελεις ελληνας
ειπα οτι απο τη στιγμη που δημιουργησαμε ως χωρα μια κατασταση , πρεπει να την αντιμετωπισουμε αναλογως, αλλιως θα επρεπε απο το 90 να ειχαμε κλειστα τελειως τα συνορα μας
τωρα που εχουμε αυτη τη κατασταση (παιδια γεννημενα εδω) , το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να τα ενταξουμε ,οχι να κανουμε οτι δεν υπαρχουν
Ναι αλλα αμα εφαρμοστει αυτο το νομοσχεδιο τοτε θα παρω τα @@ μου....Με επιασε μια εκει στο Συνταγμα πηγα να της ορμηξω κατι φιλοι μου με μαζεψανε.......Μαζευε υπογραφες για αυτο το θεμα....
-
γιατι θα παρεις τα @@ μου? αυτο δε λεει το νομοσχεδιο, να παρεις υπηκοοτητα? πού ειναι το προβλημα?
-
Ειμαι κατά σε οτιδηποτε δινει κινητρο να μας κουβαληθουν κ αλλοι .
Ειδικα για τους λαθρομεταναστες μουσουλμανους μονο την αμεση απελαση θεωρω σοβαρη λυση. Θα αντιμετωπισουμε σοβαροτατα προβληματα στο μελλον λογω των ιδιαιτεροτητων της θρησκειας τους και του φανατισμου τους. Οποιος δεν θέλει ή δεν μπορει να το καταλαβει αυτο ... ας παει να ρωτησει αυτον τον καψερο Αυστριακο που τολμησε να κανει χιουμοριστικο σκιτσο του προφητη . Ακομα αποπειρες κατα της ζωης του κανουν οι κακομοιροι λαθρομεναστες μουσουλμανοι , που μπορει να μην εχουν ...να φανε αλλα αν τολμησεις να θιξεις την θρησκεια τους χωρις δευτερη σκεψη ... θα σε φάνε .καλα και μεις μην κοιτας που τα τελευταια χρονια ειμαστε ηρεμοι με το θεμα θρησκειας , θα σου θυμισω οτι ο χριστιανισμος ειναι εξισου φανατικη θρησκεια
Mη συγκρίνεις τα ασύγκριτα....!!!!!
-
γιατι θα παρεις τα @@ μου? αυτο δε λεει το νομοσχεδιο, να παρεις υπηκοοτητα? πού ειναι το προβλημα?Την υπηκοτητα την εχω...Το αλλο δεν εχω που δε θυμαμαι πως λεγεται...
-
@spartan
τα συγκρινω , το οτι προοδευσαμε εδω στην ευρωπη σε αντιθεση με το μουσουλμανικο κοσμο, δε σημαινει οτι ο χριστιανισμος ειναι θρησκεια αγαπηςθρησκεια μισους και σκοταδισμου ειναι και η ιστορια μπορει να στο αποδειξει
@gfocus
???
δεν τα ξερω αναλυτικα -
Εθνικοτητα?Μα καλα το δημοψηφισμα δεν αφορα τους μεταναστες να μην γινουν Ελληνες?
-
το πασοκ δεν κανει δημοψηφισματα, αν ομως γινει τοτε ναι, ο κοσμος θα πει οχι
το πολυ ενα 30κατι % να πει ναι (υπερ της ελληνοποιησης)
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Εγω ειμαι υπερ.Οσοι ζουν χρονια σε εναν τοπο και πληρωνουν για τα παντα κανονικα πρεπει να γινουν καποια στιγμη νομιμοι....Δειτε στην Αμερικη.Ειχα γνωστο μου Καταγωγη απο Αλβανια και πηρε την Αμερικανικη ταυτοτητα μεσα σε 4 χρονια ζωης στην Αμερικη.Εμεις εδω παμε κοντα 19 χρονια και τωρα αρχισε να γινεται κατι....Τωρα δε ξερω πως λεγομαστε κανονικα με τα χαρτια τους ηρθαν οι γονεις μου στην Ελλαδα.Ο πατερας μου εχει την υπηκοτητα Ελληνικη οπως και εγω ενω η μανα μου ειναι Αλβανιδα.Εγω γεννηθηκα εδω και ουτε καν με νοιαζει να γινω ειτε Ελληνας ειτε να παραμεινω Αλβανος......Το θεμα ειναι πως αν μου μπει εμποδιο στη δουλεια που θελω να κανω θα βρισκω καθε π@ουστη απο το ΛΑΟΣ και θα τον κανω τοπι στο ξυλο που θελουν να γινει δημοψηφισμα.Η σωστή δημοκρατία με δημοψήφισμα δουλεύει. Οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν τη γνώμη του λαού, όχι τη δική τους, και η γνώμη του λαού με διαδικασίες όπως τα δημοψηφίσματα γίνεται γνωστή.
Φτάνει πια με απο 'αποφασίζω και διατάζω' των κυβερνήσεων τόσα χρόνια.
Εγώ θα μένω με το μουσουλμάνο στη διπλανή πόρτα. Όχι ο βουλευτής του Κολονακίου. Δεν πρέπει να ερωτηθώ για τη γνώμη μου και για το τι θέλω; -
θρησκεια μισους και σκοταδεισμου ειναι και η ιστορια μπορει να στο αποδειξει
Καλά, δε θα κάτσω τώρα να το συζητήσω αυτό, γιατι τό θέμα αφορά τους μετανάστες...Αν πάντως αναφέρεσαι στο μεσαίωνα συμφωνώ....ΣΗΜΕΡΑ όμως, οι μουσουλμάνοι ΔΕΝ συγκρίνονται σε φανατισμό με τους χριστιανούς κι αυτό είναι ηλίου φαεινότερο....Αν αδυνατείς να το διαπιστώσεις, κάτι προφανώς εμποδίζει την κρίση σου αλλα και πάλι αυτό είνα άλλο θέμα....
-
περι δημοψηφισματος: + σχεση εκκλησιας - κρατους + υποχρεωτικη στρατευση +++
-
πανω στην μακεδονία προσπαθούν να δημιουργήσουν μειονότητα η οποία με την βοήθεια κάποιων βουλευτών και διαφόρων παραγόντων στις τοπικές αυτοδιοικήσεις θα απαιτήσουν τα αυτονόητα γι αυτούς!!!
δεν ειναι οτι ενδιαφερθηκαν για το μεγαλο θέμα των μεταναστων οσο για το οτι αυτοί αργότερα θα είναι οι ψηφοφόροι τους.
-
Ο χρήστης Monika έγραψε:
Εγω ειμαι υπερ.Οσοι ζουν χρονια σε εναν τοπο και πληρωνουν για τα παντα κανονικα πρεπει να γινουν καποια στιγμη νομιμοι....Δειτε στην Αμερικη.Ειχα γνωστο μου Καταγωγη απο Αλβανια και πηρε την Αμερικανικη ταυτοτητα μεσα σε 4 χρονια ζωης στην Αμερικη.Εμεις εδω παμε κοντα 19 χρονια και τωρα αρχισε να γινεται κατι....Τωρα δε ξερω πως λεγομαστε κανονικα με τα χαρτια τους ηρθαν οι γονεις μου στην Ελλαδα.Ο πατερας μου εχει την υπηκοτητα Ελληνικη οπως και εγω ενω η μανα μου ειναι Αλβανιδα.Εγω γεννηθηκα εδω και ουτε καν με νοιαζει να γινω ειτε Ελληνας ειτε να παραμεινω Αλβανος......Το θεμα ειναι πως αν μου μπει εμποδιο στη δουλεια που θελω να κανω θα βρισκω καθε π@ουστη απο το ΛΑΟΣ και θα τον κανω τοπι στο ξυλο που θελουν να γινει δημοψηφισμα.
Η σωστή δημοκρατία με δημοψήφισμα δουλεύει. Οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν τη γνώμη του λαού, όχι τη δική τους, και η γνώμη του λαού με διαδικασίες όπως τα δημοψηφίσματα γίνεται γνωστή.
Φτάνει πια με απο 'αποφασίζω και διατάζω' των κυβερνήσεων τόσα χρόνια.
Εγώ θα μένω με το μουσουλμάνο στη διπλανή πόρτα. Όχι ο βουλευτής του Κολονακίου. Δεν πρέπει να ερωτηθώ για τη γνώμη μου και για το τι θέλω;Γιατι ο Μουσουλμανος δεν ειναι ανθρωπος?Αμα ειναι να μην ανοιγανε τα συνορα και να τους διωξουν ολους....Και πιστευω αυτο ειναι ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ.....
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
θρησκεια μισους και σκοταδεισμου ειναι και η ιστορια μπορει να στο αποδειξει
Καλά, δε θα κάτσω τώρα να το συζητήσω αυτό, γιατι τό θέμα αφορά τους μετανάστες...Αν πάντως αναφέρεσαι στο μεσαίωνα συμφωνώ....ΣΗΜΕΡΑ όμως, οι μουσουλμάνοι ΔΕΝ συγκρίνονται σε φανατισμό με τους χριστιανούς κι αυτό είναι ηλίου φαεινότερο....Αν αδυνατείς να το διαπιστώσεις, κάτι προφανώς εμποδίζει την κρίση σου αλλα και πάλι αυτό είνα άλλο θέμα....
μπορεί να έχει γκόμενα μουσουλμάνα και να του φαίνεται βγαίνει αυτή η αγάπη.
-
@spartan
μα και βεβαια ειναι πιο φανατισμενοι , αυτο το δεχομαι και επειδη ξερω μουσουλμανους οι οποιοι και μορφωμενοι ειναι και πολυ πλουσιοι , μου κανει εντυπωση που ακομα και αυτοι δε σηκωνουν μυγα στο σπαθι τους
φανταζομαι οτι οι πιο φτωχοι θα ειναι πιο ταλιμπαν
βεβαια υπαρχουν και μια χαρα ανθρωποιαπο και και περα δεν εχει σχεση με το τι λεει και εχει κανει η καθε θρησκεια, συμφωνω
απλα αυτοι οι ανθρωποι αν καποτε παψουν να ειναι περιθωριοποιημενοι και να βλεπουν τους συμπατριωτες τους να υποφερουν, ισως σταματησουν να σκεφτονται οπως οι συμπατριωτες τους στα βουνα του πακισταν
φανατικο δε σε κανει η θρησκεια, αλλα το πώς σε αντιμετωπιζει ο κοσμος
-
Ο χρήστης kristosFM έγραψε:
πανω στην μακεδονία προσπαθούν να δημιουργήσουν μειονότητα η οποία με την βοήθεια κάποιων βουλευτών και διαφόρων παραγόντων στις τοπικές αυτοδιοικήσεις θα απαιτήσουν τα αυτονόητα γι αυτούς!!!δεν ειναι οτι ενδιαφερθηκαν για το μεγαλο θέμα των μεταναστων οσο για το οτι αυτοί αργότερα θα είναι οι ψηφοφόροι τους.
να υπαρχουν νομοι που να εφαρμοζονται
καμια παραχωρηση στα συνορα μας και καμια διαφορετικη μεταχειριση σε κανεναν
πχ το θεωρω αδικο να παιρνει καποιος μορια για μια σχολη επειδη ανηκει στη μουσουλμανικη μειονοτητα
(εχω δει και κατι πατεντες με γλυφαδιωτες που μου αναβουν τα λαμπακια )να τους δοθουν τα ιδια δικαιωματα, αλλα να εχουν και τις ιδιες υποχρεωσεις
και φυσικα αν θελουν να αισθανονται μειονοτητα και να εχουν αποσχιστικες τασεις να πληρωνουν και τις συνεπειες με τον πιο σκληρο τροπο
-
Ναι αλλα αμα εφαρμοστει αυτο το νομοσχεδιο τοτε θα παρω τα @@ μου....Με επιασε μια εκει στο Συνταγμα πηγα να της ορμηξω κατι φιλοι μου με μαζεψανε.......Μαζευε υπογραφες για αυτο το θεμα....Στο Συνταγμα ε ? Δεν προλαβαινω σημερα γαμωτ αυριο ομως ...
Δεν εχεις καταλαβει οτι το προβλημα δεν ειναι καταστασεις σαν τις δικες σου ή ουκρανων ρωσων κλπ οι οποιοι στην δευτερη γενια οπως εισαι εσυ εχουν αφομειωθει και αν δεν σου πουν απο που καταγονται πολλες φορες δεν τους ξεχωριζεις καν.
Το προβλημα ειναι οτι θα ανοιξει η ορεξη και σε χιλιαδες αλλους μουσουλμανους για να ερθουν με τις εγκυους γυναικες τους βασιζομενοι οτι μεσω του παιδιου που θα γενηθει Ελλαδα δεν θα μπορει να τους κουνησει κανεις .
Αν δοθει και δικαιωμα ψηφου θα δημιουργηθει κατευθειαν μουσουλμανικο κομα το οποιο και θα ψυφιζουν φυσικα μονοκουκι ολα τα φανατισμενα τεκνα του(μεχρι τοτε θα τσεπωνει ψυφαλακια ο ΓΑΠ) . Για τα προβληματα με τις μουσουλμανικες μειονοτητητες (και οχι μονο στην Ελλαδα) φανταζομαι εχεις ακουστα ... για τους ρυθμους που πολαπλασιαζονται επισης .... σκεψου λιγο σαν Ελληνας με γειτωνα τον επεκτατικο τουρκο, τον θρασυτατο Σκοπιανο κλπ κλπ και θα εντοπισεις το προβλημα ... οχι αμεσα αλλα στο πολύ κοντινο μελλον. -
γιατι θα παρεις τα @@ μου? αυτο δε λεει το νομοσχεδιο, να παρεις υπηκοοτητα? πού ειναι το προβλημα?
Την υπηκοτητα την εχω...Το αλλο δεν εχω που δε θυμαμαι πως λεγεται...
Ιθαγένεια
Εφόσον δεν έχεις Έλληνες γονείς δεν μπορείς να την πάρεις, είναι μια ιδιοτροπία του Ελληνικού νομίκου συστήματος. Δεν θυμάμαι περισσότερες λεπτομέρεις. Ο κουτσάν θα μπορούσε να βοηθήσει -
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Το προβλημα ειναι οτι θα ανοιξει η ορεξη και σε χιλιαδες αλλους μουσουλμανους για να ερθουν με τις εγκυους γυναικες τους βασιζομενοι οτι μεσω του παιδιου που θα γενηθει Ελλαδα δεν θα μπορει να τους κουνησει κανεις .
Αν δοθει και δικαιωμα ψηφου θα δημιουργηθει κατευθειαν μουσουλμανικο κομα το οποιο και θα ψυφιζουν φυσικα μονοκουκι ολα τα φανατισμενα τεκνα του(μεχρι τοτε θα τσεπωνει ψυφαλακια ο ΓΑΠ) . Για τα προβληματα με τις μουσουλμανικες μειονοτητητες (και οχι μονο στην Ελλαδα) φανταζομαι εχεις ακουστα ... για τους ρυθμους που πολαπλασιαζονται επισης .... σκεψου λιγο σαν Ελληνας με γειτωνα τον επεκτατικο τουρκο, τον θρασυτατο Σκοπιανο κλπ κλπ και θα εντοπισεις το προβλημα ... οχι αμεσα αλλα στο πολύ κοντινο μελλον.εδω εχεις δικιο δε θα πρεπει να ανοιγουν οι ορεξεις, να γινει οτι ειναι να γινει για αυτους που εχουν προβλημα και δεν εχουν πατριδα (πραγμα για το οποιο φταιμε ως χωρα), αλλα μεχρι εκει
τα συνορα μας πρεπει να ειναι κλειστα και πρεπει να ξεκαθαρισουμε σε οσους εχουν ορεξουλες οτι η χωρα μας δεν προκειται να γινει τσιφλικι τους
-
Την υπηκοτητα την εχω...Το αλλο δεν εχω που δε θυμαμαι πως λεγεται...
Μήπως εννοείς την ιθαγένεια; Αφού έχεις υπηκότητα ήδη, την ιθαγένεια τι την θέλεις; Από απορία καθαρή ρωτάω. Η υπηκότητα σου προσφέρει μονιμότητα, πολιτικά δικαιώματα και όλα όσα έχουν να κάνουν με τις υπηρεσίες ενός κράτους προς τους πολίτες του.
Καλά βρε παιδάκι μου, πήγες να χυμήξεις σε άνθρωπο, επειδή έλεγε τη γνώμη του; Εσύ θέλεις δικαιώματα για τον εαυτό σου. Αυτός/αυτή που πήγες να του χυμήξεις δεν έχει το δικαίωμα της γνώμης του;
Όσο για τα χαρτιά και τα άλλα που λες, αφού έχεις υπηκότητα, αν δεν κάνω λάθος λέγεσαι υπήκοοος του ελληνικού κράτους, αλλά όχι΄Έλληνας στην εθνικότητα. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα.Είμαι υπέρ του να δοθεί υπηκότητα σε κάποιους που το έχουν απόλυτη ανάγκη (σε όσους δεν έχουν πατρίδα ας πούμε ή σε όσους διώκονται και στην πατρίδα τους κινδυνεύει η ζωή τους) υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, αλλά η ιθαγένεια είναι άλλο πράγμα. Δεν μπορώ να δεχτώ, ο μουσουλμάνος που έρχεται από το Ιράκ πχ και έχει ορκιστεί αιώνια πίστη στο λαό από τον οποίο κατάγεται και στη θρησκεία του να ονομάζεται Έλληνας με την έννοια της καταγωγής από το ελληνικό έθνος.. Πολίτης της Ελλάδας ναι. Αν πληρεί προϋποθέσεις να γίνει. Έλληνικής εθνικότητας όχι..
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;