-
Άμα σου έρθει ο γερμανος backpacker το καλοκαίρι στο νησί, απλυτος , και σου ζητήσει μια δουλιτσα στο εστιατόριο να βγάζει το φαγητό της ημέρας, τί αντιμετώπισης θα τύχει; όταν πάει πίσω τι εικόνα θα έχει από την ελληνική φιλοξενία και την κοινωνία γενικότερα;
Ναι και οι Γερμανοί είναι ρατσιστές , όσο είναι και οι Έλληνες. Αλλιως θα φερθούν στον ξένο που θα εμφανιστεί σχεδόν επαίτης εμπρός τους, αλλιώς στον γιατρό, και ας είναι και Έλληνας και ότι άλλο.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Και ο Χίτλερ με εκλογές πήρε την θέση του Καγκελάριου (μετά βέβαια την Προεδρία όχι, αλλά τέσπα...). Επειδή πήρε λοιπόν την θέση του με εκλογές, δεν θα σεβαστώ όποια φασιστική μαλακία του έρθει να πετάξει! Ο συγκεκριμένος βέβαια είναι τόσο παπάρας που του τα χώνει και η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της χώρας του.
Εννοείται ότι έχεις το δικαίωμα να μην σέβεσαι τις απόψεις των άλλων, αλλά ούτε και τις αποφάσεις τους.
Κανένα πρόβλημα.
Επέτρεψε το ίδιο και στους άλλους, για τις δικές σου απόψεις.Ο καθένας χαρακτηρίζεται από τις απόψεις του και τις συμπάθειές του. Μην περιμένεις να υπάρχει μεγάλη συμπάθεια στην μισαλλοδοξία και τον φασισμό πάντως.
-
Εγώ δεν έχω να περιμένω τίποτα.
Εδώ και πολλά χρόνια είμαι ακραίος πεσιμιστής και μηδενιστής.Επόμενή μου στάση τα Πευκάκια...
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Άμα σου έρθει ο γερμανος backpacker το καλοκαίρι στο νησί, απλυτος , και σου ζητήσει μια δουλιτσα στο εστιατόριο να βγάζει το φαγητό της ημέρας, τί αντιμετώπισης θα τύχει; όταν πάει πίσω τι εικόνα θα έχει από την ελληνική φιλοξενία και την κοινωνία γενικότερα;Ναι και οι Γερμανοί είναι ρατσιστές , όσο είναι και οι Έλληνες. Αλλιως θα φερθούν στον ξένο που θα εμφανιστεί σχεδόν επαίτης εμπρός τους, αλλιώς στον γιατρό, και ας είναι και Έλληνας και ότι άλλο.
Κοιταξε οταν μιλαμε για ρατσισμο κυνδινευουμε να γινουμε και ρατσιστες αθελα. Δλδ αν εγω πω οτι οι Γερμανοι ειναι ρατσιστες και δεν τους παω, ασυναισθητα και εγω, ρατσιστικα φερομαι. Για αυτο προσπαθω να μην περασω στην αλλη πλευρα χωρις να το παρω χαμπαρι. Οπωσδηποτε ολοι οι Γερμανοι δεν ειναι ρατσιστες. Η γνωμη μου και αισθηση απο αυτα που ακουω απο φιλους στην Γερμανια και τα οσα διαβαζω ειναι πως απο τοτε που ξεσπασε η Ελληνικη κριση και μετα, μεγαλη μεριδα Γερμανων πολιτων, εχει στραφει εναντιον μας, επηρρεασμενη απο τον εντυπο και ηλεκτρονικο τυπο αλλα και την τηλεοραση. Το καλοκαιρι στην παραλια, εχει Γερμανιδες, εχει και Γερμανους. Ενταξει δεν τους κοιτω με μισο ματι. Αλλιμονο. Πιστευω πως στην Γερμανια υπαρχει μεγαλυτερο ποσοστο ρατσισμου σε σχεση με την Ελλαδα. Αν π.χ. η Γερμανια ηταν εδω που ειναι σημερα γεωγραφικα η Ελλαδα, δεν νομιζω να δεχοταν τοσους προσφυγες. Θα χρησιμοποιουσε σκληρους τροπους αποτροπης των προσφυγων. Εμεις πιστευω ειμαστε ποιο ευαισθητοι σε αυτο το θεμα. Γνωμη μου.
-
Αν μιλήσουμε για γερμανούς θα πούμε ότι είναι και πολύ ρατσιστές(χρόνια αποκαλούν τους αυστριακούς βλάχους) εθνικιστές,σοβινιστές και άλλα.Το καλοκαίρι ή όποτε έρχονται κουβαλάνε μαζί τους μόνο γερμανικά προιόντα και απο εδώ ψωνίζουν μόνο απο γερμανικα μαγαζιά και μόνο γερμανικά προιόντα....το μόνο ελληνικό που παιρνουν για γερμανία ειναι μπύρες μυθος.
-
Ενταξει εχει και σωστους. Αλλα συγκριτικα με εμας, πιστευω οτι εχουνε μεγαλυτερα ποσοστα ρατσισμου. Εχει ατομα που ερχονται και πανε και μενουν στην Κρητη για μονιμα. Αφομοιωνονται στην κοινωνια κλπ μια χαρα. Εχω φιλο του θειου μου που παντρευτηκε Γερμανιδα, μια χαρα ειναι η γυναικα, εχω και μια αλλη περιπτωση που ειναι και δυο τρομαρες. Οσο καλη ειναι η μια τοσο κακια ειναι η αλλη. Απο ενα μαγαζι ψωνιζουν. Την γνωστη Γερμανικη αλυσιδα. Απο τον θειο μου που εζησε την εποχη που ειχε βιοτεχνειες στην Ελλαδα που δουλευαν φασον υφασματα και τα εστελναν Γερμανια, εχω ακουσει πως καποιοι ανοιξανε εδω βιοτεχνιες, Γερμανοι δλδ και ηταν με το μαστιγιο στους εργατες. Αυστηροι και απαιτητικοι σε βαθμο εξαντλησης των εργατων. Προσβλητικοι σαν εργοδοτες (το λεω ευγενικα, ο θειος το λεει με κοσμιτικα ). Ομως ο θειος μου ειναι ΚΚΕ και δεν ξερω, να πω τι ισχυει γιατι δεν τα εζησα για να εχω προσωπικη αποψη. Απο δικη μου εμπειρια στα επιχειρηματικα, ειναι πειθαρχημενοι, δουλευουν αυστηρα με χρονοδιαγραμματα, οργανωμενοι πολυ καλα, θελουν οι παραγγελειες να πηγαινουν οταν τους λες οτι ειναι να πανε και πληρωνουν με βαση οτι εχει συμφωνηθει. Οι σημερινοι πολιτικοι τους εχουν ξεφυγει. Εκει για εμενα, ειναι το προβλημα. Μεσα απο τον λογο τους και τα ΜΜΕ, πορωνουν τον λαο. Αλλα για του στραβου το δικιο.
Καναλι Γερμανικο, επαιξε και γελοιοποιησε της πολιτικη της Μερκελ, ενημερωσε τον κοσμο για τις Γερμανικες αποζημιωσεις (που δεν εχουν δοθει) και το βασικοτερο, ειχε καλεσμενο εναν ηλικιωμενο που ηταν παιδακι οταν οι Γερμανοι Ναζι, πηγαν και σκοτωσαν στο Διστομο τους Ελληνες. Και μιλησε ο καλεσμενος. Καποιοι στην Γερμανια, κρυβουν αληθειες απο τον λαο (στο βιντεο που παραθετω, ενας απο τους παρουσιαστες λεει πως δεν το ηξερε!) και καθοδηγουν την κοινη γνωμη με εξωφυλλα απαξιωτικα για την Ελλαδα, στο μισος και στον ρατσισμο.
Η εκπομπη που ελεγα. Ειναι 5 - 6 λεπτα, που οι ιδιοι οι Γερμανοι παρουσιαστες, δειχνουν την σταση της Γερμανιας το 40 αλλα και σημερα. Καποιοι λιγοι - πολλοι Γερμανοι πιασανε το νοημα. Την υποκρισια της Αγγελικουλας που εδω και 10 χρονια, χτιζει μια αλλη Γερμανια και μια αλλη ΕΕ. Τεσπα. Μεγαλο κεφαλαιο:
https://www.youtube.com/watch?v=R-6TUfBotoI
Οι κανονες για τα χρεη πρεπει να τηρουνται λενε οι Γερμανοι. Και ζητουν απο εμας να τηρησουμε τα χρεη μας και εκεινοι; Αυτο αναρωτιουνται ολοι στο τελος. Οι δικοι μας Πολιτικοι γιατι δεν ζητανε το δικιο της Ελλαδας στις Γερμανικες αποζημιωσεις; Μηπως γιατι εχουν γινει φιλοι με τους Γερμανους και για να μεινει η φιλια αυτη, πρεπει οι Ελληνες πολιτικοι να μουγκαθουν; Οι καλοι λογαριασμοι ομως κανουν τους καλους τους φιλους.
Και ενας κανονας στην διπλωματια Απαραβατος. Στην διπλωματια δεν υπαρχουν Φιλοι. Υπαρχουν μονον Συμφεροντα. -
«Τραγική» χαρακτήρισε την κατάσταση στη Μυτιλήνη ο Αϊ Γουέι Γουέι
Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, όχι τυχαία αλλά από επιλογή για το συμβολισμό της ημέρας, μίλησε με συγκίνηση για την Ελλάδα που «άνοιξε την αγκαλιά της για να τους (σ.σ. τους πρόσφυγες) δεχθεί. Όχι να τους αρνηθεί. Αλλά να σώσει τις ζωές τους. Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος γι αυτό. Διότι μια χώρα υπερασπίζεται τις πανανθρώπινες αξίες».«Η προσφυγιά δεν σταματά ποτέ» είπε ο Κινέζος καλλιτέχνης και ανθρωπιστής. «Δεν είναι κάτι καινούργιο. Αλλά αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα έχει πάρει ιστορικές διαστάσεις. Η έντασή της είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Όμως στον 21ο αιώνα δεν μπορούμε να επιτρέπουμε αυτές τις καταστάσεις» πρόσθεσε. «Πρέπει όλοι οι άνθρωποι να κατανοήσουν τι πραγματικά συμβαίνει, να βοηθήσουν την Ελλάδα και το πιο σημαντικό, να σώσουν την Ελλάδα». Την ίδια στιγμή «πρέπει όλοι να βοηθήσουν τους πρόσφυγες να αποκτήσουν ένα νέο μέλλον».
«Γι αυτό βρίσκομαι εδώ. Διότι είχα την εμπειρία μιας τέτοιας δραματικής κατάστασης» τόνισε ο Αϊ Γουέι Γουέι, του οποίου το ταξίδι στη Μυτιλήνη ήταν προϊόν προσεκτικής προετοιμασίας και οι εμπειρίες που αποκόμισε τον οδήγησαν στην απόφαση να δημιουργήσει μόνιμο στούντιο στο νησί, όπου φέτος αναμένεται να συναντηθούν φοιτητές του από την Κίνα και τη Γερμανία και να συμπράξουν καλλιτεχνικά.
Ο Αϊ Γουέι Γουέι επαίνεσε τη δράση των εθελοντών και των οργανώσεων που έχουν συρρεύσει στο νησί από όλον τον κόσμο. Αλλά επισήμανε την έλλειψη καλής οργάνωσης και των περιορισμένων πόρων που έχει το ελληνικό κράτος προκειμένου να διαχειρισθεί στην κατάσταση. Μίλησε, λοιπόν, για την ανάγκη να υπάρξει πολύ καλύτερη και πιο λεπτομερής οργάνωση των μέσων υποδοχής προσφύγων και διαχείρισης της ανθρωπιστικής κρίσης.
Την ίδια στιγμή, χαρακτήρισε «κοντόφθαλμη» την άποψη -που διατυπώνεται από πολλά χείλη στην Ελλάδα και την Ευρώπη- ότι θα έπρεπε να αποτραπεί η έλευση των προσφύγων. «Είναι κοντόφθαλμο να προσπαθεί κάποιος να σταματήσει τους πρόσφυγες. Αντίθετα θα πρέπει όλοι να βοηθήσουν την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να σταματήσει τους πρόσφυγες, αλλά μόνο να τους βοηθήσει» είπε και πρόσθεσε: «Συμφωνώ με αυτό που κάνει η Ελλάδα. Αλλά χρειάζεται τη βοήθεια της Ευρώπης». Το πρόβλημα είναι καταρχήν παγκόσμιο και κατά δεύτερον ευρωπαϊκό, είπε ο Αϊ Γουέι Γουέι και επέκρινε τους πολιτικούς που, «ενώ κατανοούν το πρόβλημα, χρησιμοποιούν γλώσσα με την οποία εκφράζουν πολύ αρνητικά συναισθήματα. Κι αυτό δεν είναι δικαιολογία σε αυτή την τραγική κατάσταση. Η ανθρωπιστική κρίση πρέπει να λυθεί».
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=474029&catID=108&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=real_gr -
Και η παρέλαση συνεχίζεται...
Περιμένουμε και Μαδούρο; Φιντέλ; Κιμ Γιονγκ Ουν;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Και η παρέλαση συνεχίζεται...Περιμένουμε και Μαδούρο; Φιντέλ; Κιμ Γιονγκ Ουν;
Εντξαξει τουλαχιστον γνωστοποιουν την δυσκολη θεση της Ελλαδας. Μπας και φιλοτιμιθουν ανα τον κοσμο και βοηθησουν. Οι δικοι μας ευαισθητοι για τα ανθρωπινα δικαιωματα καλλιτεχνες, που ειναι;
-
Εγώ πάντως αναμένω Μαδούρο, Φιντέλ και τους απανταχού αριστερούς ριζοσπάστες να περάσουν μία βόλτα από το ελλαδιστάν. Ευκαιρία για αριστερό σόου και προπαγάνδα για την παγκόσμια (ιδεολογική) αλλαγή.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν νομίζω να έρθει.
Αυτός έχει κλειδαμπαρωθεί στη χώρα του μαζί με τους πολίτες και τους έχει βάλει να κουρευτούν μαοϊκά.Οι δικοί μας 'καλλιτέχνες' και 'πνευματικά διανοούμενοι' έχουν χωριστεί στα δύο.
Οι μισοί έχουν πάει στο σύγχρονο παιδί του λαού Λαζόπουλο για να τον δουν να τα χώνει στον Άδωνι και οι άλλοι μισοί στον Σεφερλή.
Παίζει σε επανάληψη τον Σουλεϊμάρκ τον Μεγαλοπρεπή και παίρνουν ιδέες για το μελλοντικό ελλαδιστάν... Είναι ξανά επίκαιρο... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ πάντως αναμένω Μαδούρο, Φιντέλ και τους απανταχού αριστερούς ριζοσπάστες να περάσουν μία βόλτα από το ελλαδιστάν. Ευκαιρία για αριστερό σόου και προπαγάνδα για την παγκόσμια (ιδεολογική) αλλαγή.Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν νομίζω να έρθει.
Αυτός έχει κλειδαμπαρωθεί στη χώρα του μαζί με τους πολίτες και τους έχει βάλει να κουρευτούν μαοϊκά.Οι δικοί μας 'καλλιτέχνες' και 'πνευματικά διανοούμενοι' έχουν χωριστεί στα δύο.
Οι μισοί έχουν πάει στο σύγχρονο παιδί του λαού Λαζόπουλο για να τον δουν να τα χώνει στον Άδωνι και οι άλλοι μισοί στον Σεφερλή.
Παίζει σε επανάληψη τον Σουλεϊμάρκ τον Μεγαλοπρεπή και παίρνουν ιδέες για το μελλοντικό ελλαδιστάν... Είναι ξανά επίκαιρο...Παγκοσμια ιδεολογικα εχει επικρατησει η νεοφιλελευθερη αποψη, τα παντα ειναι νουμερα, ζουμε για να δουλευουμε, για να κερδιζουν οι λιγοι και οι πολλοι να ψαχνονται. Το χρημα ειναι στις τραπεζες και σε μονοψηφιο ποσοστο του παγκοσμιου πλυθησμου. Δεν ειναι θεμα της αριστερας η αλλαγη αυτης την καταστασης. Και το κεντρο εχει αγανακτησει με ολους αυτους που απο το 1990 και μετα εχουν ξεφυγει, γιατι ριξανε την Σοβιετικη Ενωση και δεν ειχαν αντιπαλο δεος. Τωρα ειδε ο κοσμος και τα καλα του αμιγους καπιταλισμου, της ελευθερης οικονομιας κλπ.
Ξερουμε τπτ παραπανω για τον Μαδουρο εκτος του οτι ηταν ενα σοσιαλιστης κακος; Ο Μαδουρο ειναι πνευματικο παιδι του Τσαβες. Τι εκανε ο αριστερος Τσαβες; Ο κακος και μακρια απο αυτον; Απλα πραματα. Στην Βενεζουελα τα πετρελαια της τα ειχαν πολυεθνικες. Ο Τσαβες αγαπουσε την πατριδα του, οχι οπως τα εδω λαμογια. Με το που πηρε την εξουσια ο κακος Τσαβες, τις πολυεθνικες τις εστειλε βολτα. Εκανε κρατικα τα πετρελαια της Βενεζουελας και ολα τα λεφτα απο τις πωλησεις, τα εδωσε στον λαο και στην υγεια και παιδεια. Ειναι ομως κακος για τον υπολοιπον κοσμο, Πρωτον γιατι αγαπουσε την πατριδα του (αξιωματικος αλεξιπτωτιστης ηταν), Δευτερον γιατι εδιωξε τις Πολυεθνικες των Αμερικανων και φιλων τους και Τριτων γιατι εδωσε χρηματα στον λαο. Αυτο το εγκλημα εκανε ο Τσαβες. Δεν ζουσε βεβαια ο κοσμος πολυ καλα. Ομως δεν πεινουσε.
Τον Μαδουρο οπως και τον Πουτιν, για να τους ριξουν, οι ΗΠΑ εβαλαν την Σαουδικη Αραβια να μην μειωνει την παραγωγη πετρελαιου, να προκαλει υπερπροσφορα και το βαρελι πετρελαιου απο οπου ειναι τα βασικα εσοδα σε Ρωσια και Βενεζουελα εχει παει στα 40 και ποιο κατω δολαρια το βαρελι. Οι Αμερικανικες κλπ πετρελαικες δεν μιλανε γιατι τωρα το παιχνιδι ειναι χοντρο και αν νικησουν οι ΗΠΑ, θα παρουν την μεριδα του λεοντος.
Στην Βενεζουελα καταφεραν και τον εριξαν τον Μαδουρο και ο νεος σχηματισμος ηδη ανακοινωσε συνεργασια με Ξενα Επενδυτικα Κεφαλαια. Οι βρυκολακες που εδιωξε ο Τσαβες βρηκαν τροπο να γυρισουν. Αυτος ειναι ο Μαδουρο. Δεν εκανε κατι κακο. Του ριξανε το πετρελαιο για να τον ριξουν απο την εξουσια. Αυτο ομως δεν μπορουν να το καταφερουν στην Ρωσια που της κανανε και εμπαργκο. Τεσπα
Ο Λαζοπουλος και ο Τσιπρας εχουν ενα κοινο. Κανουν λαθος δουλεια. Ο Λαζοπουλος επρεπε να ειναι πρωθυπουργος και ο Τσιπρας να λεει τα αστεια του και να γελαει ο κοσμος. Η σχεση τους ειναι, το ενα χερι νυβει το αλλο. Μνημονιακοι πλεον, νεοφιλελευθεροι, που κοροιδευουν τον κοσμο με ιστοριες για αγριους. Ο Σεφερλης, πηρε το βαπτισμα απο εναν κριτικο που κρινει κατι εργα που στο διλεπτο θελεις να βαλεις τερμα στην ζωη σου, ή που σε κανουν να βαρας νταγκλες και απο τοτε ειναι και αυτος στον κυκλο των χαμενων κουλτουριαραιων. Αδυνατο να τους ακολουθησω. Εχω αλλα γουστα. Πολυ κατωτερα της δικης μου αναμεικτης - σαλατογενους κουλτουρας. -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Παγκοσμια ιδεολογικα εχει επικρατησει ...
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, βασικά καυστικό χιούμορ έκανα...
Από εκεί και πέρα το τι γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι πάνω/κάτω γνωστά και δεν νομίζω η (ανύπαρκτη) ελλαδίτσα να έχει λόγο σε αυτά.
Η ελλαδίτσα παίζει σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, άνευ ουσίας και σημασίας. Είναι χώρα προς αποφυγήν...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Παγκοσμια ιδεολογικα εχει επικρατησει ...
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, βασικά καυστικό χιούμορ έκανα...
Από εκεί και πέρα το τι γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι πάνω/κάτω γνωστά και δεν νομίζω η (ανύπαρκτη) ελλαδίτσα να έχει λόγο σε αυτά.
Η ελλαδίτσα παίζει σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, άνευ ουσίας και σημασίας. Είναι χώρα προς αποφυγήν...
Τωρα διαβαζω εχουν εκδοσει νεες ΝΟΤΑΜ οι Τουρκοι και αποκλειουν ολοκληρες περιοχες του Αιγαιου, χωρις να ρωτησουν, μονομερως. Υπαρχει ενα σεναριο που θελει την Τουρκια να προκαλει ανευ προηγουμενου ενταση στο Αιγαιο για εσωτερικη καταναλωση, οπως κανει με τους Κουρδους. Δεν εχουμε να κανουμε με εναν λογικο Τουρκο προεδρο. Θελει να εμφανισει στο εσωτερικο νικη σε καποιο μετωπο.
-
Φίλε ρίξε μία ματιά στο Κυπριακό. Εκεί θα νικήσει... πολύ, πολύ σύντομα...
Και θα μπει στην ΕΕ από την πίσω πόρτα...μέσω της Κύπρου.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Φίλε ρίξε μία ματιά στο Κυπριακό. Εκεί θα νικήσει... πολύ, πολύ σύντομα...Και θα μπει στην ΕΕ από την πίσω πόρτα...μέσω της Κύπρου.
Αν ο Αναστασιαδης φερθει σαν τον Τασο Παππαδοπουλο η Κυπρος δεν εχει να φοβηθει τπτ.
-
Εγραψα παραπανω, για την επιθεση σε Βενεζουελα και Ρωσια που τεχνιεντως κρατανε οι ΗΠΑ την τιμη χαμηλα για να χτυπησουν την Βενεζουελα και καταφεραν να ριξουν τον Μαδουρο. Για να μην φαινονται σαν ιστοριες συνομοσιας απο τις οποιες απεχω σε μεγαλο βαθμο εχουμε και λεμε για την Βενεζουελα, πως αλλαξανε τα πολιτικα δεδομενα, οχι γιατι ο Μαδουρο ηταν κακος, αλλα γιατι καποιοι με Ελεγχο της Παγκοσμιας Καπιταλιστικης Αγορας, ανεβαζουν και κατεβαζουν κυβερνησεις. Ο Αμερικανικος Ιμπεριαλισμος ακουγεται γραφικος, αλλα οσοι κοιτανε πως δρουν οι ΗΠΑ θα καταλαβει το παιχνιδι απο τις πετρελαικες, μεχρι τις τραπεζες και τους χρηματοπιστωτικους οικους αξιολογησης, που οδηγουν στο ΔΝΤ για να αφαιρεθει η εθνικη κυριαρχια των κρατων που δεν ειναι στο καπιταλιστικο συστημα.
Aυτές είναι οι πέντε χώρες που υποφέρουν από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου
Η υπερπροσφορά σε αργό σε όλο τον κόσμο, η απόφαση του ΟΠΕΚ να συνεχίσει την υπεράντληση (αντί να μειώσει τους ρυθμούς ώστε να κρατήσει την τιμή) αλλά και η μείωση της ζήτησης από την Κίνα και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες πιέζουν το πετρέλαιο σε ακόμα πιο χαμηλά επίπεδα.
Κάτι που φέρνει πέντε κυρίως χώρες στα πρόθυρα της κατάρευσης, καθώς όλα τους τα οικονομικά μεγέθη βασίζονται στο πετρέλαιο. Οι χώρες με τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι κυρίως πέντε,** με πρώτη από αυτές να είναι η Βενεζουέλα**.
Η χώρα της Νότιας Αμερικής διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου σε όλο τον κόσμο. Η κυβέρνηση χρησιμοποιούσε τα χρήματα από τα έσοδα του πετρελαίου για την κατασκευή κατοικιών, για την δημόσια υγεία ακόμα και για την ενίσχυση των σούπερ μάρκετ με εφόδια. Όμως τώρα όλα βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρευσης, με τον πληθωρισμό να τρέχει στο 150% για το 2015 και με ενδεχόμενο να ανέβει πάνω από το 200% για την επόμενη χρονιά. Η οικονομική δυσχέρεια έχει αντίκτυπο και στην πολιτική σκηνή της χώρας, καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη της, ενώ υπάρχουν και δυσκολίες στην εξεύρεση τροφής και βασικών αγαθών
http://dynamikeseidhseis.blogspot.com/2016/01/a.html
Περιμενουν τωρα τα κορακια των ΗΠΑ να πανε να 'σωσουν' την Βενεζουελα που κοροιδευαν στην ΝΔ. Ποιοι ομως την Ελευθερη Αγορα που μονη της καθοριζει τις τιμες των αγαθων, την χειραγωγουν; Θα πανε λοιπον τα κορακια και με ανταλλαγμα το πετρελαιο θα δωσουν ψιχουλα για να κανουν τους καλους. Το ιδιο γινεται και εδω. Η Γερμανια και οι ΗΠΑ ζητησαν απο την Ελλαδα σαν υποθηκη για τα λεφτα του τριτου μνημονιου τους υδρογονανθρακες. Δεν φταινε βεβαια μονον οι εξω. Φταινε και οσοι μας εφεραν ηθελημενα; αθελα; σε αυτο το χρεος.
Και το αλλο. Ποσο μειωθηκε η βενζινη; Στο Ε ο Ευαγγελατος ρωτησε ενας απο τους βενζιναδες γιατι δεν επεσε η τιμη στην βενζινη. Η απαντηση ηταν γιατι υπαρχουν πολλοι φοροι στην βενζινη!! Κερδισε λοιπον ο καταναλωτης τοσο οσο ήταν η πτωση του πετρελαιου;
Mod sorry αν ενοχλει εδω το post, μετεφερε το αλλου. Το βαζω λογω της αναφορας μου σε παραπανω post στο κολπο με την μειωση στην τιμη του πετρελαιου. -
Η Ρεντγκρέιβ στους πρόσφυγες του Ελαιώνα: Η Ελλάδα έχει δώσει το πιο σημαντικό μάθημα
Ανεκτίμητο είναι το μάθημα ανθρωπιάς που δείχνει η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο με τη στάση της προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τόνισε, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός, πολιτικός, αγωνίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF Βανέσα Ρέντγκρεϊβ μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας στον Ελαιώνα.
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/People-world/h-rentgkreiv-stoys-prosfyges-toy-elaiwna-h-ellada-exei-dwsei-to-pio-shmantiko-mathhma.3846692.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget -
«Ξέρουμε από προσφυγιά, τους πονάμε»
«Οι μάνες μας ήρθαν πρόσφυγες από την Τουρκία, απέναντι, και ήταν ακόμα κοπέλες. Ηρθαν χωρίς ρούχα, χωρίς τίποτα», λέει. «Γι’ αυτό και τους λυπούμαστε τους μετανάστες».
Το τελευταίο διάστημα προτιμά να βγαίνει μόνο όταν «έχει καλοσύνη». Μαζί της στην υποδοχή των νεοαφιχθέντων προσφύγων θα ήθελαν να βρίσκονται και οι ξαδέρφες της, η 83χρονη Μηλίτσα Καμβύση και η 89χρονη Ευστρατία Μαυραπίδη. Και αυτές όμως αποφεύγουν να κυκλοφορούν έξω τις ημέρες με αέρα.
«Αυτό το πράγμα δεν το περιμέναμε Παναγιά μου, να έρχονται με τη φουρτούνα οι άνθρωποι» λέει η κ. Μαρίτσα. «Το πιστεύεις ότι μόλις βγουν από τη βάρκα κάνουν μετάνοιες και φιλούν τη γη; Είναι να τους λυπάσαι. Πολλά μωρά, μωρέλια... Η καρδιά σου πονεί να βλέπεις τα χάλια του μωρού, να τρέμει, να κρυώνει».
Καθόμαστε μαζί με τις τρεις γυναίκες στο ισόγειο του σπιτιού της κ. Μηλίτσας. Στην πίσω πλευρά του κτιρίου ξεκινά ο ελαιώνας του χωριού και από μπροστά φαίνεται η θάλασσα. «Μένω εδώ γιατί στον πρώτο όροφο φιλοξενώ εθελοντές που βοηθούν τους πρόσφυγες» λέει.
Τις περισσότερες φορές, σε αυτές τις συναντήσεις με τους πρόσφυγες στην παραλία της Σκάλας Συκαμιάς, οι τρεις γιαγιάδες μιλούσαν μαζί τους με νοήματα. Κάποιες στιγμές είχαν κοντά τους και μια συγγενή τους, την κ. Κωνσταντίνα που γεννήθηκε στη Σκάλα, έζησε όμως 40 χρόνια στο Οχάιο των ΗΠΑ και μπορούσε να συνεννοηθεί στα αγγλικά. Με τη μητέρα της διάσημης φωτογραφίας, πάντως, δεν χρειάστηκε να ανταλλάξουν πολλές κουβέντες. Κράτησαν το μωρό της που γκρίνιαζε και το ηρέμησαν μέχρι εκείνη να βάλει στεγνά ρούχα.
«Δεν είναι άνθρωποι που πειράζουν. Ας έρθουν, και μπορεί αν πάνε στο εξωτερικό να επιτύχουν, να βρουν μια δουλειά», λέει η κ. Μαρίτσα. «Δεν τους φοβάσαι, γιατί είναι άνθρωποι που θέλουν να τους μιλήσεις», συμπληρώνει η κ. Μηλίτσα. «Πολλοί μας φιλούν πάνω στο κεφάλι άμα μας δουν».
http://left.gr/news/xeroyme-apo-prosfygia-toys-poname
Ξεχασα να βαλω και αυτο:
Οι τρεις γυναίκες όμως δεν μοιράζονται μόνο αυτή την αναγνώριση. Εχουν κοινές ρίζες και ακολούθησαν μια παρόμοια σκληρή ζωή. Οι μητέρες τους έφτασαν με ψαροκάικα στη Λέσβο από τα αντικρινά Μοσχονήσια το 1922, στη Μικρασιατική καταστροφή. Οι εικόνες αυτής της εξόδου που περιέγραψαν αργότερα στις κόρες τους θυμίζουν τις τωρινές αφίξεις των Σύρων προσφύγων στο νησί. - See more at: http://left.gr/news/xeroyme-apo-prosfyg ... wrO32.dpuf
Το αρθρο μιλαει για τις τρεις γιαγιαδες που φαινοταν σε μια φωτογραφια να δινουν γαλα με το μπιμπερο σε ενα μωρο προσφυγοπουλο. Οι γιαγιαδες δεν ξεχασαν την ιστορια των γονιων τους. Ηρθαν σαν προσφυγες κατα την Μικρασιατικη Καταστροφη, οχι, λαθος, κατα το Συνωστισμο στην Σμυρνη. Αυτο δεν λεει η διακεκριμενη πως την λενε που δεν μπηκε και στην βουλη. Ρεπουση; -
Κάποια κράτη είναι πιο ισότιμα από τα άλλα
Χθεσινό (22/1/2016) άρθρο των Financial Times με τίτλο «EU considers ringfencing Greece to stop flow of migrants» (Η Ε.Ε. θεωρεί πως η περίφραξη της Ελλάδος θα σταματήσει την ροή των μεταναστών) αναφέρεται στην στάση, που κρατούν οι διοικούντες την Ε.Ε. και ιδιαίτερα οι Γερμανοί, όπου στο μεταναστευτικό ζήτημα προτίθενται να βοηθήσουν μία χώρα εκτός Ε.Ε. (Σκόπια), σε βάρος μίας άλλης που ανήκει στην Ε.Ε. (Ελλάδα).
Ο Mujtaba Rahman, αναλυτής κινδύνων στο Eurasia Group, δήλωσε με σημασία: «Η πίεση ασκείται προκειμένου να χτιστεί ένα δαχτυλίδι-φράχτης στην Ελλάδα προκειμένου να κρατήσει τους πρόσφυγες εκεί, επειδή όλες οι άλλες μεταναστευτικές πολιτικές της Ε.Ε. έχουν αποτύχει. Με την κίνηση αυτή η Ευρώπη ουσιαστικά σπρώχνει βίαια την Ελλάδα εκτός της Συνθήκης του Schengen».
Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση των φιλο-ευρωπαϊστών πολιτικάντηδων και των υποστηρικτών ψηφοφόρων τους. Σε αυτήν την Ευρώπη θέλει να εντάσσεται το σάπιο πολιτικό σύστημα της πατρίδος μας. Αυτή είναι η «περισσότερη Ευρώπη» που ζητούσε μετά πάθους ο πρώην πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η Ευρώπη των 'ισότιμων μελών' που δεν διστάζει να μετατρέψει σε 'χωματερή' προσφύγων, μεταναστών και λαθρομεταναστών ένα ασθενές 'ισότιμο' κράτος-μέλος, επειδή έτσι εξυπηρετούνται οι ισχυροί 'ισότιμοι'.
http://www.koinwnia.com/2010-01-14-18-06-37/2010-02-10-12-18-45-488/2010-02-10-12-18-45/1389-2016-01-24-17-41-35
Ειναι φιλοι μας οι Γερμανοι, θα σωθουμε στην ΕΕ κλπ κλπ. Τωρα τι εγινε; Παλι εμεις φταιμε. Φταιμε γιατι δεν πνιγουμε τα γυναικοπαιδα στο Αιγαιο, ξεφουσκωνοντας τις φουσκοτες τους βαρκες και δεν φταινε οι Τουρκοι που τους στελνουν για να βαλουν τους Ευρωπαιους να φιλανε οι Τουρκοι στα Ελληνικα Χωρικα Υδατα γιατι Ταχα Μου, οι Ελληνες δεν μπορουνε. Αντι να τα χωσουν στην Τουρκια τα χωνουν στον Καρπαζοεισπρακτορα. Τους Ελληνες πολιτικους. Που τους υμνουν τους Ευρωπαιους για αυτα τους τα καμωματα.
Πανε και μιλανε με τους Σκοπιανους που ειναι εκτος ΕΕ για το πως θα αντιμετωπισουν προβλημα Χωρας - Μελους της ΕΕ δλδ της Ελλαδας. Και εμεις, προσκυναμε και την Μερκελ και τον Πασα Ερντογαν.
Αντε ριξτε κανε tweet να φοβηθει ο Νταβουτογλου. -
«O βέλγος υπουργός είπε να πνίξουμε τους μετανάστες με το push back - Είναι ποινικό αδίκημα αυτό» λέει ο Μουζάλας
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής άφησε αιχμές τόσο για τον Πάνο Καμμένο όσο και για τη στάση των Τούρκων, ενώ για την «πρόταση» του βέλγου υπουργού Εσωτερικών τόνισε πως «είπε να πνίξουμε τους μετανάστες με το push back· είναι ποινικό αδίκημα αυτό».
http://www.koutipandoras.gr/article/160939/o-velgos-ypoyrgos-eipe-na-pnixoyme-toys-metanastes-me-push-back-einai-poiniko-adikima
Βρεθηκε η λυση. Push back και ας ειναι ποινικο αδικημα. Βεβαια, ο Βελγος μονον το λεει. Και εντος Ελλαδας, εχουμε Push back οπαδους. Η πλακα ειναι πως στα νησια που τραβανε το μεγαλυτερο ζορι οι κατοικοι δεν λενε οτι λενε οσοι ζουνε στην ηπειρωτικη Ελλαδα. Push back και ουστ back στους μισανθρωπους.
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;