-
Κανείς δεν κρατάει το ελλαδιστάν στην ΕΕ (και στην ευρωζώνη) με το ζόρι. Αφού υπάρχει πρόβλημα μπορεί να αποχωρήσει.
Απλό δεν είναι;
Ο Αλέξης πάντως είδε και απόειδε ότι δεν μπορεί με πολιτικό τρόπο να διαλύσει την συντηρητική ΕΕ, τώρα έχει βάλει μπροστά το σχέδιο με τους λαθρομετανάστες. Αλλά οι άλλοι δεν μασάνε κουτόχορτο.
Αλήθεια. Απορία έχω. Ο στρατός διαλύθηκε; Την έχουν πέσει για ύπνο στα στρατόπεδα; Το πολεμικό ναυτικό έχει πάει για μπάνια στους κανάριους νήσους; Η πολεμική αεροπορδία τα πούλησε τα αεροπλάνα στο ebay; Ζωή χαρισάμενη...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ο Αλέξης πάντως είδε και απόειδε ότι δεν μπορεί με πολιτικό τρόπο να διαλύσει την συντηρητική ΕΕ, τώρα έχει βάλει μπροστά το σχέδιο με τους λαθρομετανάστες. Αλλά οι άλλοι δεν μασάνε κουτόχορτο.Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι παγκόσμιο πρόβλημα που ξεκίνησε από την εξαθλίωση και τον πόλεμο που έφεραν οι παρεμβάσεις των δυτικών σε αυτές τις χώρες! Δεν κάνει ο Αλέξης τον πόλεμο στην Συρία.
λήθεια. Απορία έχω. Ο στρατός διαλύθηκε; Την έχουν πέσει για ύπνο στα στρατόπεδα; Το πολεμικό ναυτικό έχει πάει για μπάνια στους κανάριους νήσους; Η πολεμική αεροπορδία τα πούλησε τα αεροπλάνα στο ebay; Ζωή χαρισάμενη...
Μια χαρά είναι και οι 3 Κλάδοι. Γιατί ρωτάς;
-
Οπως λεει και ο Αλεξανδρος το κακο σε ολες αυτες τις περιοχες τις ξεκηνησαν αλλοι για τα συμφεροντα τους που εχουν σχεση με το κερδος. Και μαλιστα τα εχουν κανει θαλασσα. Στην Συρια δεν τους καλεσε κανεις, στη Λιβυη το ιδιο, στο ΙΡΑΚ αφησανε ενα χαος. Χωρις διαλογο, χωρις αποδειξεις για το ΙΡΑΚ (προσφατα το παραδεχθηκε ο Μπλερ αν δεν κανω λαθος) με τον τσαμπουκα των οπλων σκοτωσαν αμαχο πλυθισμο. Δεν λεω πως ο Σανταμ και ο Κανταφι ηταν τα καλα παιδια (ηταν για τους Αμερικανους για ενα διστημα). Ομως χωρις την εγκριση του ΟΗΕ κανανε αυτο που ξερουν. Παρανομες στρατιωτικες επεμβασεις. Το ιδιο πηγαν να κανουν και στο Ιραν για πυρηνικα κλπ. Δεν τους εκατσε ομως.
Απο οσο ξερω στον αερα οι πιλοτοι μας κανουν υπερωριες στις αναχαιτησεις. Το λιμενικο εχει σωσει ζωες προσφηγων και ο στρατος ξηρας αν ελειπε, την θεση του θα την ειχε παρει σε χρονο ντε τε ο Τουρκικος. Δεν συνεβει κατι τετοιο. -
Ε, εντάξει τότε.
Αφού το ξεκίνησαν οι δυτικοί τότε... όπως λέει και ο 'ψεκασμένος'... 'στηθείτε όλοι στα τέσσερα' και περιμένετε του δυτικούς να επιληφθούν του προβλήματος.χα!χα! Η φάση μου θυμίζει τον απέναντι γείτονά μου και την μαμαζέλ του. Ο κύριος και η κυρία Ρούκουνα!
Κάθε Ιούνιο φεύγουν για το εξοχικό τους στην Σύρο για τα μπάνια του λαού.
Κάθονται εκεί για 3 μήνες και γυρνούν τον Σεπτέμβριο για την χειμέρια νάρκη σαν τις αρκούδες.
Τα 3 τελευταία καλοκαίρια έχουν μπει στο σπίτι τους κάθε καλοκαίρι και το έχουν σηκώσει ολόκληρο.
Του τα έχουν πάρει όλα.Γυρνούν πίσω και κάθονται και γκρινιάζουν ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, φταίνε και οι γείτονες που δεν του προσέχουν το σπίτι, φταίει και η αστυνομία που δεν κάθεται έξω από το σπίτι του, φταίει και ο σκύλος που του ψόφησε επειδή γέρασε, φταίει και ο καινούριος σκύλος που πήρε και του βγήκε 'λούλης κουνιστός'... και θέλει και αυτός μπάνια στη Σύρο...
Μέχρι και συγκέντρωση γειτονιάς έκαναν, για να τους λύσουμε το πρόβλημα...
Όλοι φταίνε εκτός από αυτόν που τόσα χρόνια δεν λέει να πάει να βάλει ένα συναγερμό με μία εταιρία ασφαλείας να του προσέχει το σπίτι ή να το πάρει απόφαση να μην ξαναπάει στην Σύρο.
Αλλά οι τρεις μήνες στην Σύρο θεωρούνται δεδομένοι. Ζωή χαρισάμενη λέμε...
-
Η 'ολη κατάσταση μου θυμίζει τον γείτονα τον ηλεκτρολόγο που για πέντε χρόνια έκανα τα στραβά μάτια για τις βρωμοδουλειές του, έλεγα δε γ@@@ , ώσπου στο τέλος με έβρισε γιατί του ζήτησα να κάνει λίγο ησυχία.
Τώρα αφού του έκανα μια ( ήθελα τετράδιο για όλες) καταγγελία με παρακαλεί να την πάρω πίσω!Θα τραβάμε τις κ@@@@@χες μας με τους μετανάστες τελικά!
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ε, εντάξει τότε.
Αφού το ξεκίνησαν οι δυτικοί τότε... όπως λέει και ο 'ψεκασμένος'... 'στηθείτε όλοι στα τέσσερα' και περιμένετε του δυτικούς να επιληφθούν του προβλήματος.χα!χα! Η φάση μου θυμίζει τον απέναντι γείτονά μου και την μαμαζέλ του. Ο κύριος και η κυρία Ρούκουνα!
Κάθε Ιούνιο φεύγουν για το εξοχικό τους στην Σύρο για τα μπάνια του λαού.
Κάθονται εκεί για 3 μήνες και γυρνούν τον Σεπτέμβριο για την χειμέρια νάρκη σαν τις αρκούδες.
Τα 3 τελευταία καλοκαίρια έχουν μπει στο σπίτι τους κάθε καλοκαίρι και το έχουν σηκώσει ολόκληρο.
Του τα έχουν πάρει όλα.Γυρνούν πίσω και κάθονται και γκρινιάζουν ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, φταίνε και οι γείτονες που δεν του προσέχουν το σπίτι, φταίει και η αστυνομία που δεν κάθεται έξω από το σπίτι του, φταίει και ο σκύλος που του ψόφησε επειδή γέρασε, φταίει και ο καινούριος σκύλος που πήρε και του βγήκε 'λούλης κουνιστός'... και θέλει και αυτός μπάνια στη Σύρο...
Μέχρι και συγκέντρωση γειτονιάς έκαναν, για να τους λύσουμε το πρόβλημα...
Όλοι φταίνε εκτός από αυτόν που τόσα χρόνια δεν λέει να πάει να βάλει ένα συναγερμό με μία εταιρία ασφαλείας να του προσέχει το σπίτι ή να το πάρει απόφαση να μην ξαναπάει στην Σύρο.
Αλλά οι τρεις μήνες στην Σύρο θεωρούνται δεδομένοι. Ζωή χαρισάμενη λέμε...
Και τι προτείνεις να κάνουν οι Ε.Δ. και τα Σ.Α. της χώρας όταν βρίσκουν βάρκα ή καραβάνι με ταλαίπωρους; Τους πυροβολούμε επί τόπου; Αυτές είναι οι ευρωπαϊκές αξίες μας;
-
Σε καταλαβα. Ναι ειναι μια αποψη πως αν ειναι να περιμενουμε να τελειωσει ο πολεμος στην Συρια να τακτοποιηθουν το Αφγανισταν, Λιβυη, Πακισταν κλπ, τοτε καηκαμε. Αν βγει το πολεμικο ναυτικο να ξερεις πως οι Τουρκοι θα τριβουν τα χερια τους. Ειδικα τωρα που ειναι στριμωγμενος ο Ερντογαν και τρωει σφαλιαρες απο Αμερικη και Ρωσια, θα ηθελε ενα καυτο επισοδειο στο Αιγαιο για να κανει τον ηρωα και να ανεβουν οι μετοχες του και το κομμα του στις εκλογες που ερχονται. Θα επρεπε να προωθουνται στην Ευρωπη και να πιεστει ετσι η Ευρωπη να παρει πρωτοβουλιες για να δημιουργηθουν καταυλισμοι στα συνορα της Συριας ή και για να σταματησει αυτο το νταβαντουρι με τα οπλα. Ο Τσιπρας καταφερε το μεταναστευτικο να μεινει Ελληνικο προβλημα δεχομενος να εχει η Ελλαδα 50.000 προσφυγες. Δεν ξερω πως βγαζεις αριστερο εναν που υπακουει σε Αμερικανους και Γερμανους.
Δεν ξερω, τι θα εκανε η ΝΔ σημερα; Θα εκανε κατι διαφορετικο; -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και τι προτείνεις να κάνουν οι Ε.Δ. και τα Σ.Α. της χώρας όταν βρίσκουν βάρκα ή καραβάνι με ταλαίπωρους; Τους πυροβολούμε επί τόπου; Αυτές είναι οι ευρωπαϊκές αξίες μας;Προτείνω το παρακάτω και μάλιστα προτείνω το κέντρο δράσεων να είναι στην Θεσσαλονίκη.
Η Θεσσαλονίκη μπορεί πλέον να αποτελεί τη πόλη συγκέντρωσης όλης της μεταναστευτικής ροής.
Και το Πολεμικό Ναυτικό μπορεί άνετα να βοηθήσει σε αυτό, όπως και η ΠΑ όπως και ο Στρατός Ξηράς.http://www.kke.gr/metanastes_-_prosfyge ... rf=1&tab=1
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη «μίνι» Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό
26/10/15«Επιδότηση υποκρισίας» πρέπει να πάρει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που, όχι μόνο, ψήφισε επώδυνες και επικίνδυνες για τους πρόσφυγες και τον ελληνικό λαό αποφάσεις, αλλά ισχυρίζεται κιόλας ότι δήθεν τις απέτρεψε. Με τις αποφάσεις της συνόδου, που συμπληρώνουν προηγούμενες αποφάσεις για τη δημιουργία των κέντρων διαλογής προσφύγων (hot-spots), η Ελλάδα γίνεται, με επιδότηση ΟΗΕ και ΕΕ, χώρα λειτουργίας τεράστιων καταυλισμών, σταθμός καταναγκαστικής συγκέντρωσης 50.000 - για αρχή - εγκλωβισμένων προσφύγων. Επιπλέον, μετά τους επικίνδυνους σχεδιασμούς για κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο, άνοιξε και επίσημα η συζήτηση για το «κλείσιμο» των ελληνικών συνόρων προς το βορρά και για ανάθεση στον Frontex της αποτροπής-καταστολής των προσφύγων στα ελληνο-σκοπιανά ή ελληνο-αλβανικά σύνορα.
Ο ελληνικός λαός που, στη μεγάλη πλειοψηφία του έχει σταθεί αλληλέγγυος στο προσφυγικό δράμα, χρειάζεται να αντιδράσει μαζικά και αποφασιστικά σ' αυτές τις επικίνδυνες και αντιδραστικές αποφάσεις. Να μην εξοικειωθεί με τα καθημερινά δελτία των νεκρών παιδιών κι ενηλίκων στο Αιγαίο. Να παλέψει ενάντια στα κέντρα διαλογής (hot-spots) και τους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Για την κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και για τη διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.
Για τη γενναία ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού που σχετίζεται με τη διάσωση, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.
Για τη δημιουργία αξιοπρεπών και υγιεινών, προσωρινών χώρων υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, με ευθύνη των ελληνικών αρχών και όχι των διάφορων ΜΚΟ που λυμαίνονται τον τομέα της αλληλεγγύης.
Για την κατάργηση του Frontex και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τις διακρατικές λυκοσυμμαχίες τους που μόνο δεινά προκαλούν στους λαούς.
Για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, να βάλουν οι λαοί τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις στοχεύοντας το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Σε καταλαβα. Ναι ειναι μια αποψη πως αν ειναι να περιμενουμε να τελειωσει ο πολεμος στην Συρια να τακτοποιηθουν το Αφγανισταν, Λιβυη, Πακισταν κλπ, τοτε καηκαμε. Αν βγει το πολεμικο ναυτικο να ξερεις πως οι Τουρκοι θα τριβουν τα χερια τους. Ειδικα τωρα που ειναι στριμωγμενος ο Ερντογαν και τρωει σφαλιαρες απο Αμερικη και Ρωσια, θα ηθελε ενα καυτο επισοδειο στο Αιγαιο για να κανει τον ηρωα και να ανεβουν οι μετοχες του και το κομμα του στις εκλογες που ερχονται. Θα επρεπε να προωθουνται στην Ευρωπη και να πιεστει ετσι η Ευρωπη να παρει πρωτοβουλιες για να δημιουργηθουν καταυλισμοι στα συνορα της Συριας ή και για να σταματησει αυτο το νταβαντουρι με τα οπλα. Ο Τσιπρας καταφερε το μεταναστευτικο να μεινει Ελληνικο προβλημα δεχομενος να εχει η Ελλαδα 50.000 προσφυγες. Δεν ξερω πως βγαζεις αριστερο εναν που υπακουει σε Αμερικανους και Γερμανους.
Δεν ξερω, τι θα εκανε η ΝΔ σημερα; Θα εκανε κατι διαφορετικο;το ΠΝ είναι πάντα εκεί έξω.....και το ξέρουν καλά οι γείτονες!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Δεν ξερω, τι θα εκανε η ΝΔ σημερα; Θα εκανε κατι διαφορετικο;το ΠΝ είναι πάντα εκεί έξω.....και το ξέρουν καλά οι γείτονες!
Ναι ρε GGAB εννοειται πως ειναι. Το ξερουν οι γειτονες καλα και το ειδα οταν 2 με 3 φορες κανανε βολτα τα πολεμικα τους καραβια εξω απο το Σουνιο και η κυβερνηση Σαμαροβενιζελου τα κοιτουσαν. Εγω αναφερομαι στην αναμειξη του ΠΝ σε επιχειρησεις απομακρυνσης που θελει ο storm. Το ξερεις οτι πολλες φορες τα δουλεμπορικα συνοδευονται απο Τουρκικες ακτεωρους; Τι προτεινεις; Να παμε κοντα τους και να αρχισουμε τσαμπουκα; Ξερεις την συνεχεια; Θα παμε οπως στα Ιμια για μαγκια και μετα θα ακολουθησει η κλανια και θα γυρισουμε πισω με νεες γκριζες ζωνες. Αφηστε το ΠΝ στην ησυχια του.
Storm δεν ξερω τι λεει ρε φιλε το ΚΚΕ. Στο εχω πει με το ΚΚΕ εχω σημεια που συμφωνω και που διαφωνω. Ακουσα στις ειδησεις πως το ΚΚΕ ταχθηκε κατα του ΦΠΑ στην ιδιωτικη εκπαιδευση. Δεν συμφωνω εγω με αυτο. Σου ειπα κατι που ειδα να λενε και στα καναλια. Καταφερε ο Τσιπρας, να εγκλωβισει εδω τους προσφυγες.
Οι Συριοι θα μπορουν καποτε να φυγουν στην Ευρωπη. Οι Πακιστανοι, Αφγανοι κλπ δεν θα μπορουν και θα μεινουν εδω. Δεν θα πιεστουν οι χωρες του βορρα και δεν θα πιεσουν αυτους που ανοιξαν κατω τις πληγες δλδ ΗΠΑ, να τις κλεισουν. Δεν θες να το καταλαβεις, αλλα θα δεις οτι αν τους αφηνε να περνανε και να πηγαινουν στην Ευρωπη το προβλημα θα το ειχε η Ευρωπη και θα εψαχνε για μια σοβαρη λυση.
Ομως εσυ μου ειχες πει παλιοτερα, γιατι η Ευρωπη να δεχθει τους μεταναστες; Τι να τους κανουμε ρε φιλε οταν ερχονται με τα φουσκωτα; Να πλατσουριζουμε την θαλασσα για να γινουν κυμματα και να πανε τα φουσκωτα πισω στην Τουρκια; Να βαλουμε συρματοπλεγμα στο Αιγαιο δεν γινεται. Και δεν μου απανταει καποιος, η ΝΔ αυτη η μεγαλη παραταξη, τι θα εκανε; Η Μερκελ ηταν το καλυτερο φιλαρακι του Σαμαρα. Μην τα ξεχναμε αυτα. Και μην ακουσω πως επι Σαμαρα δεν θα ερχοταν εδω οι προσφυγες. Που θα πηγαιναν; Θα μενανε στην Τουρκια; Θα καθοταν η Τουρκια να φοβηθει τον Σαμαρα που εγραψα παραπανω τι καψονια του εκανε με τα πολεμικα της πλοια.
Αλλα να παρω και την αποψη το ΠΝ να σταματαει τους προσφυγες. Μπραβο τους. Η απειλη της Ελλαδας ειναι τα φουσκωτα με 60 προσφυγες και δεν ηταν τα πολεμικα πλοια που ηταν στις ακτες της Αθηνας. Τι σκεπτικο ειναι αυτο ρε παιδια;
Οι Πακιστανοι και λοιποι που ερχονται το λενε ξεκαθαρα. Δεν θελουν να μεινουν εδω. Θελουν να πανε βορεια. Ξερουν πως εδω σταχτι και μπουρμπερι ειναι τα οικονομικα μας.
Και κατι off topic. Ο δεξιος Καμενος τι εκανε ρε; Εβαλε οταν ηταν με τον Ολαντ και τον Τσιπρα στην καταθεση στεφανου για πρωτη φορα ενω επαιζε ο εθνικος υμνος να τον τραγουδησουν κι ολας; Και αντε τραγουδησαν τον Ελληνικο εθνικο υμνο, τον Γαλλικο τι επαθαν και δεν τον τραγουδησαν; Δεν ξερανε γαλλικα μηπως; Τι ρεζιλικια ειναι αυτα; -
Βεβαιως και μπορουν να κανουν κατι. Οπως στην Αυστραλια!!! Ερχονται με το καραβι και τους εχουν περιορισμενους σε ενα νησι με αστυνομικη φυλαξη. Μεχρι να διαπιστωθουν απο ποια χωρα ειναι και μετα στελνονται σε αυτην! Το μαθαινουν και οι άλλοι και σταματανε να ερχονται. Ενω εδω διαφημιζουν ότι σας δεχομαστε στη χωρα μας, σας φροντιζουμε σας δινουμε και χαρτια να μεινετε ή να φυγετε. Γενικως ελατε όλοι
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Και δεν μου απανταει καποιος, η ΝΔ αυτη η μεγαλη παραταξη, τι θα εκανε; Η Μερκελ ηταν το καλυτερο φιλαρακι του Σαμαρα. Μην τα ξεχναμε αυτα. Και μην ακουσω πως επι Σαμαρα δεν θα ερχοταν εδω οι προσφυγες. Που θα πηγαιναν; Θα μενανε στην Τουρκια; Θα καθοταν η Τουρκια να φοβηθει τον Σαμαρα που εγραψα παραπανω τι καψονια του εκανε με τα πολεμικα της πλοια.Συγνώμη ρε φίλε, αλλά πράγματι έχω μία απορία. Γιατί πρέπει η κουβέντα να πηγαίνει πάντα στην NΔ και στον Σαμαρά;
Έτσι όπως γράφεις μου θυμίζεις τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ βουλευτές που γυρνάνε στα κανάλια και αντί να μιλάνε για αυτά που πρόκειται να κάνουν ή πως θα κυβερνήσουν, γυρνάνε την κουβέντα στο τι έκανε η ΝΔ, τι έκανε ο Σαμαράς ή τι προτείνει η ΝΔ.
Πάει η ΝΔ. Δεν είναι ποια κυβέρνηση. Κρίθηκε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, αποτελεί κυβερνητικό παρελθόν.
Πλέον κυβέρνηση είναι ο Αλέξης και η παλιοπαρέα του. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους.Από εκεί και πέρα εγώ πρότεινα παραπάνω λύση.
Να πάνε όλους τους λαθρομετανάστες στην Θεσσαλονίκη και να τους αφήσουν στο λιμάνι της.
Επίσης υπάρχουν και άλλες πολλές πόλεις στην Ελλάδα με λιμάνια και αεροδρόμια.
Απλό.Η λογική του 'ξεφορτώνουμε όλους τους λαθρομετανάστες στην λεκάνη της Αττικής και αφήστε τους μαlακες της Αθήνας να βγάλουν άκρη μόνοι τους' αποτελεί πλέον σχέδιο για διάλυση της πρωτεύουσας της χώρας το οποίο σχέδιο υποστηρίζεται και από εσωτερικά πολιτικά κέντρα και από πολιτικοποιημένη/κομματικοποιημένη μερίδα πολιτών.
Είναι λύση αυτό;
Στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ 5.000 πρόσφυγες
http://www.newsit.gr/ellada/Sto-Podilat ... ges/440767 -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Βεβαιως και μπορουν να κανουν κατι. Οπως στην Αυστραλια!!! Ερχονται με το καραβι και τους εχουν περιορισμενους σε ενα νησι με αστυνομικη φυλαξη. Μεχρι να διαπιστωθουν απο ποια χωρα ειναι και μετα στελνονται σε αυτην! Το μαθαινουν και οι άλλοι και σταματανε να ερχονται. Ενω εδω διαφημιζουν ότι σας δεχομαστε στη χωρα μας, σας φροντιζουμε σας δινουμε και χαρτια να μεινετε ή να φυγετε. Γενικως ελατε όλοιΝαι ρε Αντωνη αλλα η Αυστραλια δεν ειναι στο Αιγαιο. Ειναι μονη της στο πουθενα. Πως θα τους στειλουμε πισω; 10.000 μεταναστες σε ενα μηνα, μπορει και λιγοτερο απο μηνα, θα τους βαλεις σε ενα αεροπλανο και θα τους στειλεις πισω; Στη Συρια πως θα τους στειλεις; Με αεροπλανο θα μας το ριξουν. Με πλοιο θα μας το στειλουν πισω. Και εμενα δεν μου αρεσει αυτο γιατι δεν μπορουμε να τους φιλοξενησουμε και αργα ή γρηγορα θα υπαρχει κοινωνικο θεμα. Για αυτο γραφω και στον Storm πως για ακομη μια φορα ο Τσιπρας εκανε οτι του ειπαν. Αντι να τους στελνει στην Ευρωπη θα τους κρατησει εδω και το θεωρησε και επιτυχια γιατι ειχε λεει ποιο σκληρες προτασεις, λες και εμεις δεν ειχαμε τροπο να τους απειλησουμε.
Αυτην την στιγμη καταπατουν το Διεθνες Δικαιο. Ο προσφυγας απαγορευεται να εμποδιζεται. Τραβα τους μια στο δικαστηριο ανθρωπινων δικαιωματων που ο Συριζα οσο οταν ηταν αντιπολιτευση το επικαλουνταν για τους προσφυγες. Γιατι τωρα κανει πως δεν το ξερει; Γιατι δεν τρεχει σε ολους αυτους τους οργανισμους που ερχοταν εδω και μας βαφτιζαν ρατσιστες να καταγγειλει την ΕΕ για την ρατσιστικη της σταση; Μουγκα κανει τωρα που ειναι στην εξουσια.
Ποιοι τελικα ειναι ρατσιστες; Οι Ελληνες που τους δεχομαστε ή ολα τα αλλα κρατη που τους βλεπουν και τους κλεινουν τα συνορα; Καντο διεθνες θεμα να τους ξεμπροστιασεις. Υπαρχουν και αυτες οι λυσεις.
Re Storm μου λες γιατι ρωταω για την ΝΔ. Λογω της ιδεολογικης σου κατευθυνσης, νομιζα πως σε εκφραζει, εκτος αυτου ο τοπος αυτος δεν κυβερναται τους τελευταιους 10 μηνες. Αυτο που δειχνεις αν ειναι λυση; Ειναι. Δλδ ηταν καλυτερα που η ΝΔ - ΠΑΣΟΚ τα Ολυμπιακα ακινητα αντι να τα αξιοποιησουν (οχι με προσφυγες) τα αφησαν να λεηλατηθουν και να απαξιωθουν και να γινουν ερειπια; Δεν καταλαβαινεις, ή μπορει εγω να μην καταλαβαινω, ή να ειμαι λαθος πως οι φιλοι της ΕΕ καταφεραν να εγκλωβισουν εδω τους μεταναστες και να δειξουν ποσο καλοι εταιροι ειναι στα δυσκολα, οπως το δειξανε και με την χρεωκοπια μας δινοντας μας φονικα μνημονια. Που ειναι το δημοκρατικο τους πνευμα απεναντι στους προσφυγες;
Εγω καλως ή κακως κοιτω και την ιστορια γιατι επαναλαμβανεται και αυτο κανει το μελλον καπως προβλεψιμο. Απο αυτα τα ζωα της ΕΕ δεν περιμενω πολλα γιατι αυτα τα ζωα ηταν το 1921 στην Σμυρνη, που οταν εμεις προσπαθουσαμε να ανεβουμε στα καραβια τους για να σωθουμε απο τους Τουρκους, μας εσπαζαν τα χερια. Κοιτουσαν αταραχοι να μας σφαζουν. Αυτοι ηταν τοτε 'Συμμαχοι' και αυτοι ειναι και τωρα 'Συμμαχοι'. -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Re Storm μου λες γιατι ρωταω για την ΝΔ. Λογω της ιδεολογικης σου κατευθυνσης, νομιζα πως σε εκφραζει, εκτος αυτου ο τοπος αυτος δεν κυβερναται τους τελευταιους 10 μηνες.Ιδεολογικά εμένα και την ΝΔ μας χωρίζει η άβυσσος.
Θεωρώ τη ΝΔ κόμμα που αυτοαποκαλείται κεντροδεξιό, ενώ εγώ το θεωρώ Κεντροαριστερό Συνασπισμό Φατριών, Τζακιών & Αυλικών.Αυτο που δειχνεις αν ειναι λυση; Ειναι. Δλδ ηταν καλυτερα που η ΝΔ - ΠΑΣΟΚ τα Ολυμπιακα ακινητα αντι να τα αξιοποιησουν (οχι με προσφυγες) τα αφησαν να λεηλατηθουν και να απαξιωθουν και να γινουν ερειπια; Δεν καταλαβαινεις, ή μπορει εγω να μην καταλαβαινω, ή να ειμαι λαθος πως οι φιλοι της ΕΕ καταφεραν να εγκλωβισουν εδω τους μεταναστες και να δειξουν ποσο καλοι εταιροι ειναι στα δυσκολα, οπως το δειξανε και με την χρεωκοπια μας δινοντας μας φονικα μνημονια. Που ειναι το δημοκρατικο τους πνευμα απεναντι στους προσφυγες;
Εγω καλως ή κακως κοιτω και την ιστορια γιατι επαναλαμβανεται και αυτο κανει το μελλον καπως προβλεψιμο. Απο αυτα τα ζωα της ΕΕ δεν περιμενω πολλα γιατι αυτα τα ζωα ηταν το 1921 στην Σμυρνη, που οταν εμεις προσπαθουσαμε να ανεβουμε στα καραβια τους για να σωθουμε απο τους Τουρκους, μας εσπαζαν τα χερια. Κοιτουσαν αταραχοι να μας σφαζουν. Αυτοι ηταν τοτε 'Συμμαχοι' και αυτοι ειναι και τωρα 'Συμμαχοι'.Αν η λύση είναι να φέρουμε όλους τους λαθρομετανάστες του πλανήτη στην Αττική τότε εγώ ένα πράγμα θέλω.
Απλά να ενημερώσουν ότι αυτό είναι το σχέδιο, για να ξεπουλήσω ότι έχω και δεν έχω και να σηκωθώ να φύγω από την 'τούρκικη λεκάνη' της Αττικής και γενικότερα από το ελλαδιστάν.
Απλά τα πράγματα.
-
Ενταξει δεν σε ταυτιζω ξανα με την ΝΔ, που ειναι περιπου οπως λες. Storm δεν διαβαζεις οτι γραφω. Οπως ερχονται, να πηγαινουν στα συνορα μας με Σκοπια - Βουλγαρια και οπου μετα θελουν. Παντως εδω δεν θελουν να μεινουν. Εδω απο οικονομικης αποψης ουτε εμεις δεν αντεχουμε.
-
Διαβάζω τι γράφεις. Αλλά αυτό που λες 'να πηγαινουν στα συνορα μας με Σκοπια - Βουλγαρια και όπου μετά θέλουν' δεν μπορεί να γίνει. Γιατί όπως βλέπεις τους φέρνουν όλους στην Αθήνα.
Αν μένεις Αθήνα πήγαινε μία βόλτα με τον ηλεκτρικό από Άνω Πατήσια και κάτω και κοίτα από τα παράθυρα του συρμού τις πλατείες, τα πεζοδρόμια να δεις τι γίνεται. Κατέβα και μία στην Βικτώρια και στον Άγιο Νικόλαο να δεις τι γίνεται.Η Αθήνα και όλες οι γύρω περιοχές έχουν καταντήσει ένα απέραντος καταυλισμός ανθρώπων που ζουν στο έδαφος με ότι αυτό συνεπάγεται.
Όλοι αυτοί περιμένουν λαθροδιακινητές (δηλ. παράνομους ανθρώπους) να τους διακινήσουν προς τα βόρεια της Ελλάδος.
Και επίτηδες τους έχουν να ζουν στο έδαφος για πολλές ημέρες ώστε να αναγκάζονται να δίνουν περισσότερα χρήματα.
Είναι αυτό το πράγμα λύση;Τα πράγματα είναι απλά. Όλοι εξαρχής από τα νησιά να προωθούνται στην Θεσ/κη με τα πλοία.
Και από εκεί άμεσα να φεύγουν για τα σύνορα που είναι δίπλα.Ο νομός Θεσσαλονίκης, ο νομός Σερρών έχουν τεράστιες εκτάσεις όπου μπορούν να φιλοξενηθούν προσωρινά.
Η λύση να τους πάνε στο Ολυμπιακό Στάδιο όπου κάθε Σαββάτο και Κυριακή πηγαίνουν οπαδοί θερμοκέφαλοι και πλακώνονται στο ξύλο απλά είναι εγκληματικό σενάριο. Μην ξεχνάμε ότι στο Ολυμπιακό Στάδιο γίνονται αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, έχει προπονητικά κέντρα, γίνονται συναυλίες, γίνονται εκληλώσεις κλπ...κλπ... Μέσα σε αυτό το χώρο θα πάνε και θα αφήσουν και χιλιάδες λαθρομετανάστες;;;;
Παρανοϊκό.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Ναι ρε GGAB εννοειται πως ειναι. Το ξερουν οι γειτονες καλα και 2 με 3 φορες κανανε βολτα τα πολεμικα τους καραβια εξω απο το Σουνιο και η κυβερνηση Σαμαροβενιζελου τα κοιτουσαν. Εγω αναφερομαι στην αναμειξη του ΠΝ σε επιχειρησεις απομακρυνσης που θελει ο storm. Το ξερεις οτι πολλες φορες τα δουλεμπορικα συνοδευονται απο Τουρκικες ακτεωρους; Τι προτεινεις; Να παμε κοντα τους και να αρχισουμε τσαμπουκα; Ξερεις την συνεχεια; Θα παμε οπως στα Ιμια για μαγκια και μετα θα ακολουθησει η κλανια και θα γυρισουμε πισω με νεες γκριζες ζωνες. Αφηστε το ΠΝ στην ησυχια του.
Storm δεν ξερω τι λεει ρε φιλε το ΚΚΕ. Στο εχω πει με το ΚΚΕ εχω σημεια που συμφωνω και που διαφωνω. Ακουσα στις ειδησεις πως το ΚΚΕ ταχθηκε κατα του ΦΠΑ στην ιδιωτικη εκπαιδευση. Δεν συμφωνω εγω με αυτο. Σου ειπα κατι που ειδα να λενε και στα καναλια. Καταφερε ο Τσιπρας, να εγκλωβισει εδω τους προσφυγες.
Οι Συριοι θα μπορουν καποτε να φυγουν στην Ευρωπη. Οι Πακιστανοι, Αφγανοι κλπ δεν θα μπορουν και θα μεινουν εδω. Δεν θα πιεστουν οι χωρες του βορρα και δεν θα πιεσουν αυτους που ανοιξαν κατω τις πληγες δλδ ΗΠΑ, να τις κλεισουν. Δεν θες να το καταλαβεις, αλλα θα δεις οτι αν τους αφηνε να περνανε και να πηγαινουν στην Ευρωπη το προβλημα θα το ειχε η Ευρωπη και θα εψαχνε για μια σοβαρη λυση.
Ομως εσυ μου ειχες πει παλιοτερα, γιατι η Ευρωπη να δεχθει τους μεταναστες; Τι να τους κανουμε ρε φιλε οταν ερχονται με τα φουσκωτα; Να πλατσουριζουμε την θαλασσα για να γινουν κυμματα και να πανε τα φουσκωτα πισω στην Τουρκια; Να βαλουμε συρματοπλεγμα στο Αιγαιο δεν γινεται. Και δεν μου απανταει καποιος, η ΝΔ αυτη η μεγαλη παραταξη, τι θα εκανε; Η Μερκελ ηταν το καλυτερο φιλαρακι του Σαμαρα. Μην τα ξεχναμε αυτα. Και μην ακουσω πως επι Σαμαρα δεν θα ερχοταν εδω οι προσφυγες. Που θα πηγαιναν; Θα μενανε στην Τουρκια; Θα καθοταν η Τουρκια να φοβηθει τον Σαμαρα που εγραψα παραπανω τι καψονια του εκανε με τα πολεμικα της πλοια.
Αλλα να παρω και την αποψη το ΠΝ να σταματαει τους προσφυγες. Μπραβο τους. Η απειλη της Ελλαδας ειναι τα φουσκωτα με 60 προσφυγες και δεν ηταν τα πολεμικα πλοια που ηταν στις ακτες της Αθηνας. Τι σκεπτικο ειναι αυτο ρε παιδια;
Οι Πακιστανοι και λοιποι που ερχονται το λενε ξεκαθαρα. Δεν θελουν να μεινουν εδω. Θελουν να πανε βορεια. Ξερουν πως εδω σταχτι και μπουρμπερι ειναι τα οικονομικα μας.
Και κατι off topic. Ο δεξιος Καμενος τι εκανε ρε; Εβαλε οταν ηταν με τον Ολαντ και τον Τσιπρα στην καταθεση στεφανου για πρωτη φορα ενω επαιζε ο εθνικος υμνος να τον τραγουδησουν κι ολας; Και αντε τραγουδησαν τον Ελληνικο εθνικο υμνο, τον Γαλλικο τι επαθαν και δεν τον τραγουδησαν; Δεν ξερανε γαλλικα μηπως; Τι ρεζιλικια ειναι αυτα;μάθε οτι εκεί είναι διεθνή ύδατα και μπορούν να περάσουν όποτε θέλουν,ενημερώνοντας το ΥΕΝ/ΥΕΘΑ,έχοντας βέβαια τα οπλικά συστήματα κλειστά και τα ραντάρ,εκτός του ναυτιλίας(αβλαβής διέλευση)........το οτι πολλές φορές δεν το κάνουν,όντως είναι πρόκληση.Τα τηλ.κανάλια πάντα αρέσκονταν να παρουσιάζουν τις ΕΔ εν υπνώση!!!
Αν ήμασταν υπερδύναμη,θα είχαμε στείλει στον πάτο 2-3 φρεγάτες τους και 2-3 αεροπλάνα τους,αλλά δεν είμαστε!Αυτό δεν σηναίνει οτι κόβουν βόλτες εν αγνοία μας....
Ελληνικά πολεμικά πλοία όταν πάνε Ρουμανία,Ουκρανία,Ρωσία κτλ διασχίζουν τα στενά Ελλήσποντο/Βόσπορο,κάνουν βόλτες μέσα στη μύτη τους;;; -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Διαβάζω τι γράφεις. Αλλά αυτό που λες 'να πηγαινουν στα συνορα μας με Σκοπια - Βουλγαρια και όπου μετά θέλουν' δεν μπορεί να γίνει. Γιατί όπως βλέπεις τους φέρνουν όλους στην Αθήνα.
Αν μένεις Αθήνα πήγαινε μία βόλτα με τον ηλεκτρικό από Άνω Πατήσια και κάτω και κοίτα από τα παράθυρα του συρμού τις πλατείες, τα πεζοδρόμια να δεις τι γίνεται. Κατέβα και μία στην Βικτώρια και στον Άγιο Νικόλαο να δεις τι γίνεται.Η Αθήνα και όλες οι γύρω περιοχές έχουν καταντήσει ένα απέραντος καταυλισμός ανθρώπων που ζουν στο έδαφος με ότι αυτό συνεπάγεται.
Όλοι αυτοί περιμένουν λαθροδιακινητές (δηλ. παράνομους ανθρώπους) να τους διακινήσουν προς τα βόρεια της Ελλάδος.
Και επίτηδες τους έχουν να ζουν στο έδαφος για πολλές ημέρες ώστε να αναγκάζονται να δίνουν περισσότερα χρήματα.
Είναι αυτό το πράγμα λύση;Τα πράγματα είναι απλά. Όλοι εξαρχής από τα νησιά να προωθούνται στην Θεσ/κη με τα πλοία.
Και από εκεί άμεσα να φεύγουν για τα σύνορα που είναι δίπλα.Ο νομός Θεσσαλονίκης, ο νομός Σερρών έχουν τεράστιες εκτάσεις όπου μπορούν να φιλοξενηθούν προσωρινά.
Η λύση να τους πάνε στο Ολυμπιακό Στάδιο όπου κάθε Σαββάτο και Κυριακή πηγαίνουν οπαδοί θερμοκέφαλοι και πλακώνονται στο ξύλο απλά είναι εγκληματικό σενάριο. Μην ξεχνάμε ότι στο Ολυμπιακό Στάδιο γίνονται αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, έχει προπονητικά κέντρα, γίνονται συναυλίες, γίνονται εκληλώσεις κλπ...κλπ... Μέσα σε αυτό το χώρο θα πάνε και θα αφήσουν και χιλιάδες λαθρομετανάστες;;;;
Παρανοϊκό.
Α λες για την Αθηνα να μην ερχονται λογω της καταστασης. Δεν μενω ρε Storm Αθηνα στο εχω γραψει παλιοτερα. Ενταξει ας τους πανε Θεσσαλονικη κλπ. Για τα συνορα με μπερδευεις. Βορεια που να τους πανε. Εκει ειναι η Βουλγαρια και τα Σκοπια που αν τους βαλεις εκει, τι θα κανουν; Καποια στιγμη θα τους δεχθουν. Θα παρει διασταση το θεμα
Αλλα εγω πιστευω πως αν το θεμα θιχθει στους αρμοδιους οργανισμους και φανει η ρατσιστικη σταση των αλλων κρατων της ΕΕ που δεν τους δεχονται η κατασταση θα αλλαξει. Εγω δεν μπορω να καταλαβω την προταση να βαλουν την Frontex στα συνορα με την Βουλγαρια και τα Σκοπια. Δλδ εμεις δεν ανηκουμε στην ΕΕ και πανε να μας αποκοψουν με την Ευρωπαικη τους αστυνομια; Καταλαβαινεις τι μας ειπαν;
Οι πολιτισμενοι Ευρωπαιοι, μας ειπαν πως δεν θα δεχθουν προσφυγες και θα βαλουν και δικη τους δυναμη για να μην περνανε στην Ευρωπη. Και βασικα αυτο το εκαναν οι Γερμανοι. Η Μερκελ εκανε αυτην την καταπτιστη απειλη. Η Μερκελ που στην αρχη τους δεχτηκε αλλα οταν ειδε πως ο Δημοκρατικος γερμανικος λαος την μαυριζει για την σταση της στο προσφυγικο, αλλαξε σταση και η ιδια. Οι φιλοι μας οι Γερμανοι. Ρε Storm λεω τωρα με το φτωχο μου το μυαλο. Ο Σοιμπλε δεν ειχε πει, να μας δωσουν 50 δις να μας στειλουν στη δραχμη και να κρατησουμε και τους προσφυγες; Μηπως εκει το πανε και ξεκινανε απο τους προσφυγες και μετα ακολουθει και το Grexit;
GGAB δεν πιστευω πως οι ΕΔ ειναι εν υπνωση. Εν υπνωση ειναι οι πολιτικοι μας. Βασικα τετρακοσια τα εχουν, αλλα οχι για το συμφερον το δικο μας, αλλα για αυτων που τους καθοδηγουν εκτος Ελλαδας. Οι Τουρκοι κανουν τσαλιμια. Εδω πηγαν πριν μερικους μηνες και μπλεχτηκαν σε πεδιο βολης ναυτικων ασκησεων και για πρωτη φορα επεσε προηδοποιητικη κανονια απο τους δικους μας.
Θελουν μεγαλη προσοχη αλλα και αποφασιστικοτητα και οχι πισωγυρισματα αλα Ιμια. Οταν ομως οι πολιτικοι μας απο ολες τις παραταξεις δεν ειναι ικανοι να κανουν μια κοινη εξωτερικη πολιτικη, τοτε ειμαστε καταδικασμενοι. -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Α λες για την Αθηνα να μην ερχονται λογω της καταστασης. Δεν μενω ρε Storm Αθηνα στο εχω γραψει παλιοτερα. Ενταξει ας τους πανε Θεσσαλονικη κλπ. Για τα συνορα με μπερδευεις. Βορεια που να τους πανε. Εκει ειναι η Βουλγαρια και τα Σκοπια που αν τους βαλεις εκει, τι θα κανουν; Καποια στιγμη θα τους δεχθουν. Θα παρει διασταση το θεμαΤο θέμα φίλε Sbr είναι ότι όλοι αυτοί που δηλώνουν ανθρωπιστές και αλληλέγγυοι και στεναχωριούνται, στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι 'έξω από το χορό' και αν τους ζητηθεί να μπούνε στο χορό 'στρίβουν δια του αρραβώνος'.
Γιατί π.χ. πήγαινε και πες στον Μπουτάρη ή στον Τζιτζικώστα ότι πλέον όλοι οι λαθρομετανάστες θα πηγαίνουν κατευθείαν στο λιμάνι της Θεσ/κης. Ή πήγαινε να το πεις σε άλλες πόλεις ή περιοχές.
Στο ελλαδιστάν ισχύει το 'μακριά απ' τον κώλο μου κι όπου θέλει ας μπει'.
Και μέχρι στιγμής το πρόβλημα από τα νησιά, μεταφέρεται μόνο στην Αττική.
Και όλα αυτά τα χρόνια το ίδιο τροπάριο συνεχίζεται. -
Ξερω μωρε Storm. Η υποκρισια στον τοπο μας παει συννεφο. Να τους δεχτουν. Ας ερθουν και στην πολη που μενω. Το θεμα ειναι να μην παιρνονται αποφασεις ακραιες. Ειτε στο να μεινουν ειτε στο να φυγουν. Ειμαστε κρατος φιλοξενο αλλα ως ενα σημειο. Δεν μπορει αυτο να το εκμεταλευονται τα αλλα κρατη και να μας λενε ενω ειμαστε στην ΕΕ, πως θα μας αποκλεισουν τα συνορα. Δλδ η αλληλεγγυη πρεπει να υπαρχει και στον μικροκοσμο τον Ελληνικο αλλα και στον μακροκοσμο τον Ευρωπαικο. Εγω μυριζομαι σταδιακη εκτελεση του σχεδιου Σοιμπλε.
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;