-
Τελικά θα παίρνουν άδεια παραμονής και εκείνοι που είναι παράνομα 8 χρόνια εδώ?
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
σε όλες τις συντεταγμένες πολιτείες, οι νόμοι ισχύουν για όλους, ανεξαρτήτως αν είναι ισχυροί ή ανίσχυροι. Ρωτήστε τον Σωκράτη...
Τα περίφημα κοινωνικά «κριτήρια» στην εφαρμογή των νόμων, τα οποία εσχάτως επικαλέστηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης (!), Χάρης Καστανίδης, ήταν ακριβώς αυτά που μας έριξαν στο γκρεμό.Ρώτησα το Σωκράτη (Κόκαλη) και κάγχασε επιδεικτικά.
Μετά ρώτησα και τη Μιλένα (επειδή είναι πρόσφατη, και για λόγους ισότητας των φύλων) και κάγχασε επιδεικτικότερα.Δε νομίζω οτι συντεταγμένη πολιτεία εννοεί την ελληνική και στην ουσία γράφεις το ίδιο με τον αρθρογράφο.
-
Έλα τα φρέσκα, δώσε μάστορα!!!
η δικαίωση των 300 μεταναστών, ελπίδα για όλη την κοινωνία
Μαρτίου 9, 2011
Η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει μέρος των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας, απέδειξε ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται. Επίσης, έδειξε σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες ότι η κυβέρνηση του Μνημονίου δεν είναι ανίκητη. Το άκαμπτο αγωνιστικό φρόνημα και πλατιά κοινωνική αλληλεγγύη μπορούν να φέρουν χειροπιαστά αποτελέσματα.
Είναι προφανές ότι θα χρειαστούν μακροχρόνιοι σκληροί αγώνες για να αρθεί το απρατχάιντ σε βάρος των ξένων εργατών που ζουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ωστόσο, δεν πρέπει να χωρεί αμφιβολία ότι η αυταπάρνηση των 300 άνοιξε έναν καινούργιο δρόμο ελπίδας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι (και ήταν πολλοί…) στήριξαν αυτόν το δύσκολο αγώνα από τη Νομική έως τα νοσοκομεία. Μα πάνω απ’ όλα, θα θέλαμε να χαιρετίσουμε με σεβασμό τους 300 αγωνιστές για τους οποίους μπορεί να περηφανεύεται όλη η εργατική τάξη.Αθήνα 9/3/11
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας
Πηγή: http://hungerstrike300.espivblogs.net/2 ... %BA%CE%B7/
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Τελικά θα παίρνουν άδεια παραμονής και εκείνοι που είναι παράνομα 8 χρόνια εδώ?yeap. Το θεμα ειναι πως ελεγχεις ποσα χρονια ειναι παρανομα εδω. Ο καθε μεταναστης μπορει να δηλωνει οτι ειναι 5 χρονια ηδη στην Ελλαδα και να ειναι 2 χρονια στην πραγματικοτητα
Γενικα η χωρα μας ειναι μια μπανανια. Μακαρι να πεσει μια ατομικη βομβα και να μας εξαφανισει. Ετσι και αλλιως ουδεμια σχεση εχουμε με τους αρχαιους Ελληνες.
-
Έλα να βλέπω υποστηρικτές και αλληλέγγυους του 'αγνού και δίκαιου αγώνα' των απλύτων ... έλα να πέφτουν τα τέλια και αγγλιστί ...
#535 | Migrant hunger strike ends in huge victory
As it has just been announced, the hunger strike of the 300 migrant hunger strikers has just ended, following some key government concessions in meeting their demands. As it has been agreed:-
the time limit for application for permanent residence in the country is now dropped to eight years (down from twelve).
-
work credit (ensima) are disconnected from the application for permanent residence.
-
all three-hundred migrant hunger strikers will be allowed to apply for 6-month rolling permits until the reach the 8-year limit in order to gain permanent residence.
This is a huge victory on the side of the hunger strikers who now see the road paved for tens of thousands of people to be able to live in the country without the fear of being undocumented.
http://www.occupiedlondon.org/blog/2011 ... e-victory/
-
-
Υπάρχουν πολλές απόψεις, όπως υπάρχει και η λογική.
Η λογική λέει ότι καμία χώρα της Δύσης δεν μπορεί να δεχθεί τους μετανάστες του τρίτου κόσμου, γιατί θα καταστραφεί οικονομικά και κοινωνικά. Το ίδιο ακριβώς με το να μπουν με το ζόρι 30 άτομα στα σπίτια μας και να υποχρεωθούμε να τα θρέψουμε με τον όποιο μισθό μας.
Οι ανισότητες είναι μέσα στη φύση του ανθρώπου, ανεξαρτήτως συστήματος. Όσο πιο 'άνθρωποι' είναι κάποιοι που ζουν σε ορισμένο χώρο, τόσο μικρότερες είναι οι ανισότητες. Στην Ελλάδα, πχ, είμαστε ανθρωποφάγοι. Αν δεν είχαμε καπιταλιστική οικονομία με ψευδοσοσιαλιστική προβιά, αλλά έστω κάποιο 'επαναστατικό' σύστημα, ο υπουργός Πάγκαλος θα ήταν ο σύντροφος-γραμματέας-στρατηγός Πάγκαλος και καθόλου φτωχότερος ή πιο αδύνατος από τον σημερινό. Ο λαός κάνει το σύστημα, όχι το σύστημα τον λαό.
Εν πάσει περιπτώσει, από στρατηγικής άποψης η ιστορία της Υπατίας ήταν μια μεγάλη βλακεία. Θα γεμίσουμε με άεργους/άνεργους οικονομικούς μετανάστες που θα ωθηθούν στο έγκλημα για να επιβιώσουν ή σε απέλπιδες/αυτοκτονικές πράξεις για να περάσουν σε άλλα κράτη της Ε.Ε.. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός επιστήμονας για να το καταλάβει, αρκεί να μην είναι χαζός. Ή να μην παριστάνει τον χαζό.
-
Για αλλη μια φορα ντρεπομαι που ζω σε αυτο το κρατος .
Για αλλη μια φορα αποδειχθηκε ποσο ανικανοι και ανεκδιήγητοι ειναι αυτοι που κυβερνουν , για αλλη μια φορα αποδειχθηκε οτι οι νομοι εφαρμόζονται επιλεκτικα και ο καθε Ελληνας-ξενος-νομιμος-παρανομος παραβιζει και ξεχειλωνει τους οποιους νομους και αξιες του κρατους
Συγχαρητήρια στους μεταναστες και σε αυτους που καταφερανε να υποχρεωσουν ενα κρατος να περασει το δικο τους -
Πανε πλεον οι εποχες που μεγαλωσαμε παιζοντας μεχρι αργα το βραδι καπου εξω .....μακρια απο το σπιτι μας
τωρα με το σουρουπο κλειδαμπαρωμα και σε εκγρηγωρση μη μας την πεσουνε απο κανα παραθυρο
περαστικα μας! -
Ερώτηξης προς αλληλέγγυους και υποστηρικτές ...
Εφόσον επρόκειτο για αναμέτρηση 'μηδενικού αθροίσματος' (δηλ κερδίζω ότι χάνεις) η 'ΝΙΚΗ' των απλύτων ποιανού 'ΗΤΤΑ' υπήρξε?
-
Καλά δέν καταλαβαίνεις οτι προκαλείς με τους χαρακτηρισμούς ?
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Καλά δέν καταλαβαίνεις οτι προκαλείς με τους χαρακτηρησμούς ?Μα αυτός είναι ο σκοπός - μόνο έτσι γίνεται η συζήτηση περισσότερο ενδιαφέρουσα
Τα φόρουμς είναι προέκταση του κοινωνικού χώρου ενός καφενέ ... ο καθένας μπαίνει και λέει το κοντό και το μακρύ του - κάποιες φορές σκοπιμως προκλητικά ...
-
Ο χρήστης k2825 έγραψε:
Καλά δέν καταλαβαίνεις οτι προκαλείς με τους χαρακτηρισμούς ?
Μα αυτός είναι ο σκοπός - μόνο έτσι γίνεται η συζήτηση περισσότερο ενδιαφέρουσα
Τα φόρουμς είναι προέκταση του κοινωνικού χώρου ενός καφενέ ... ο καθένας μπαίνει και λέει το κοντό και το μακρύ του - κάποιες φορές σκοπιμως προκλητικά ...
Λάθος τρόπο βρήκες για νά το πετύχεις.Ενδιαφέρουσα μπορεί να γίνει μία συζήτηση και χωρίς χαρακτηρισμούς.
-
delete
-
Tα παιδια παντως οταν ειναι εξω ολο το βραδυ δεν νομιζω να κινδυνευουν απο τους μεταναστες ουτε οι μεταναστες να ευθυνονται για το δυτικο προτυπο διασκεδασης και ζωης ξερω γω..
Οπως δεν καταλαβαινω πως συνδεεται το κλειδααρμπαρωμα με ανθρωπους που νομιμοποιηθηκαν θα εχουν χαρτια(αρα δεν θα ναι αγνωστοι) και θα μπορουν να δουλεψουν νομιμα(η εστω θα διεκδικουν τη νομιμη εργασια)..Εκτος αν μετα απο ολο αυτο επανδρωσουν τις τοπικες μαφιες και μπουν στα εξωχικα.
Οποιος γουσταρει το διαβαζει..Εχει να κανει με τη κουβεντα μα η Γερμανικη κυβερνηση εστελνε προσκληση στους Ελληνες οπως και με την απλυσια.
… Oι περίπου 1.000 Έλληνες που απασχολεί με συμβόλαιο η εταιρία Fichtel & Sachs, μένουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία στα παραπήγματα που ανήκουν στην επιχείρηση. Το συγκρότημα με τα παραπήγματα στην οδό Βάιντμαν 8 - τρία περιφραγμένα παραπήγματα – βρίσκεται σε μια βιομηχανική περιοχή. Περίπου 400 Έλληνες ζουν μέσα στα τρία στενόμακρα παραπήγματα. Μονάχα ένα παράπηγμα προσφέρει την πολυτέλεια να έχει χώρους υγιεινής, δηλαδή κουζίνα, ντους και τουαλέτα. Πέντε μάτια κουζίνας λειτουργούν για 400 ανθρώπους, πέντε τουαλέτες και δύο νιπτήρες. Ψυγεία δε διέθεσε η εταιρία, ίσως επειδή οι υπεύθυνοι είναι της άποψης ότι οι νότιοι στη χώρα τους αναγκάζονταν να παραιτηθούν από τόσα άλλα ή επειδή ζούσαν έτσι κ αλλιώς μεροδούλι-μεροφάι. Όποιος θα ήθελε οπωσδήποτε να επαληθεύσει την προκατάληψη ότι οι ξένοι εργάτες είναι βρώμικοι και μυρίζουν άσχημα, δεν έχει παρά να μείνει λίγες μέρες στα παραπήγματα και θα νιώσει να μυρίζουν τα ρούχα του και ο ίδιος μούχλα. Σε ένα δωμάτιο ζουν τέσσερα με έξι άτομα, η επιφάνεια είναι κάπου 24 τετραγωνικά, όταν το δωμάτιο είναι πλήρως κατειλημμένο, αντιστοιχούν για κάθε άτομο 4 τετραγωνικά. Για κάθε κρεβάτι, το εργοστάσιο εισπράττει 30 μάρκα. Μονάχα με αυτό τον χώρο – έχει ακόμη άλλα δυο τέτοια- η επιχείρηση πλουτίζει κατα 14.000 μάρκα περίπου το μήνα.
...........................
Ο Φίλιππος Ζ. Αναφέρει για τη γυναίκα του :
«Δουλεύει στη νότια πτέρυγα του εργοστασίου, στη συναρμολόγηση, ανήκει στα βαρέα. Πριν ήταν δουλειά μόνο για άντρες, αλλα τώρα δουλεύουν εκεί και ξένες εργάτριες. Οι γυναίκες κερδίζουν λιγότερα απο τους άντρες αλλά είναι υποχρεωμένες να κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά και η δουλειά με το κομμάτι είναι πολύ σκληρή, καμιά γυναίκα δεν πιάνει την νόρμα.
Η γυναίκα μου έμεινε έγκυος, παρ’όλα αυτ’α την ‘αφησαν στη δουλειά με το κομμάτι, αν και σύμφωνα με το νόμο αυτό απαγορευόταν. Δεν έβγαζε πια τον αριθμό των κομματιών που έπρεπε. Αν και ήταν ήδη στον έβδομο μήνα, ήταν αναγκασμένη να στέκεται όρθια όλη την μέρα. Τον τελευταίο καιρό δούλευε σε μια μηχανή που κουνιόταν και ήταν αναγκασμένη όλη την μέρα να ακουμπά την κοιλιά της πάνω στη μηχανή. Την πονούσε η κοιλιά της και κέρδιζε το μήνα 100 με 150 μάρκα λιγότερο, επειδή δεν έπιανε την νόρμα.
Στο τέλος, η γυναίκα μου αρρώστησε, τώρα είναι αναγκασμένη να μείνει στο σπίτι ξαπλωμένη. Ο γιατρός λέει ότι αν δε μείνει στο κρεβάτι κινδυνεύει να αποβάλει λόγω πτώσης της μήτρας.»..................................
Ένας Γερμανός εργάτης λέει για τους ξένους δυναδέλφους τους :
« Ένα κομμάτι δε γλύστρισε απο την μηχανή. Εκεί στεκόταν ένας Έλληνας, απλώνει το μεγάλο δάκτυλο, προσπαθεί να τραβήξει το κομμάτι και κείνη τη στιγμή έρχεται ο βραχίονας της μηχανής και πιέζει το πρώτο κομμάτι και του το χώνει μέσα του με πίεση 15 ατμόσφαιρες. Τρέχω αμέσως και σβήνω αμέσως τα υδραυλικά, σταμάτησε η πίεση και μπόρεσε να βγάλει το μπράτσο του, το τράβηξε, κοίταξε το δάχτυλο του, είχε γίνει σα γραμματόσημο. Φαντάσου όμως, θέλησε λές να πάει στο γιατρό; Μπα. Άρχισε να το πιέζει στο πλάι, για να πάρει πάλι τη μορφή δακτυλου, ουρλιάζοντας απο τον πόνο. Του είπα, πηγαινε στο ιατρείο. Αυτος δεν ήθελε, μου είπε :
«Θέλω μείνω δουλειά, δε θέλω πάω πίσω Ελλάδα.».».................................................
Ο Κώστας δουλευει τέσσερα χρόνια στην εταιρία. Τον Γενάρη είχε ένα ατύχημα που μπορούσε να αποφεχθει. Σήμερα είναι ανάπηρος, έχει ακρωτηριαστεί στο δεξί του χέρι. Πριν από λίγες μέρες βγήκε απο το νοσκοκομείο. Τον επισκέφτηκα στο σπίτι του, στο χώρο του εργοστασίου, όπου μένει με την οικογενειά του. Η γυναίκα του μου διηγείται :
« Η μηχανή, η πρέσα ήταν χαλασμένη απο πριν, δυο μέρες πριν ο άντρας μου μου έλεγε συνέχεια ότι η μηχανή ήταν χαλασμένη, κι εκείνοι του έλεγαν «συνέχισε», «συνέχισε». Εγώ δεν ήμουν εκεί αλλά μου το διηγήθηκε ο άντρας μου . Μετά το ατύχημα συναντησα την πόλη ένα Γερμανό, που δούλευε πριν απο τον άντρα μου στη μηχανή, που μου είπε : «Δεν ήταν ανάγκη να συμβεί αυτο. Δούλευα εγώ στη μηχανή αυτή, κι όταν έβλεπα ότι χάλαγε, την έκλεινα, δε συνέχιζα.» Γιατί να συμβεί αυτό στον άντρα μου; Γιατί δε μπορούσε να πει και αυτός «Τέρμα, δε δουλεύω αλλο.»; Γιατί ειναι ξένος.»Gunter Wallraf
Αποκαλύψεις - Κείμενα ενός ανεπιθύμητου δημοσιογράφου
Εκδόσεις Μαύρη Λίστα (1999)
-
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Αυτα για οσους μπορουν να καταλαβουν γραφη για φασιστο τρολ σαν το απο κατω υπαρχουν και αλλοι μεθοδοι..(καλα mods το μαγαζι δεν εχει?)
Oi mod κανουν πολυ καλα την δουλεια τους και δεν νομιζω να χρειαζονται υποδείξεις ειδικα απο καποιον με τοσο επιθετικο τροπο γραφης σαν τον δικο σου.
Ηρέμησε λιγο και ριξε λιγο τους τονους σου , κουβεντα κανουμε και η καθε αποψη ειναι σεβαστη , οπως λοιπον θελεις να σε σέβονται , σεβασου και εσυ οποιον εχει διαφορετκη αποψε με εσεναOχι κάνεις λάθος.Εθνικοφασιστικες απόψεις από την δικιά μου τουλάχιστο μεριά, αξίζουν μόνο για φτύσιμο μαζί με τα αβαταρ που τις εκφράζουν.
'Οι Ελληνες είναι φασιστές ,ρατσιστές,παρτακιδες, ωφελιμιστές και γενικά κωλολαος που έχει σφάξει στο παρελθόν για επεκτατικούς λόγους'.
Σου άρεσε η παραπάνω άποψη? Είναι σεβαστή? Στέκει καθόλου? -
Ο χρήστης k2825 έγραψε:
.........Θα σου απαντουσα καταλληλα στις μ*******ιες που ποσταρεις αλλα εχω ηδη μια παρατηρηση.
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
.........
Θα σου απαντουσα καταλληλα στις μ*******ιες που ποσταρεις αλλα εχω ηδη μια παρατηρηση.
Είμαι ανοιχτός σε όλες τις - ανήθικες - προτάσεις
-
ΘΑΥΜΑ,ΘΑΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 'ΑΓΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ'...ΕΓΙΝΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 44 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΠΗΔΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ!!!
Δόξα στον Αλάχ..Έκανε πάλι το θαύμα του.Μετά από τις ανεπανόρθωτες βλάβες που προκλήθηκαν από 44 μέρες αυστηρής απεργία πείνας,μόλις ανακοινώθηκαν αυτά που ήθελαν οι αλληλέγγυοι,για να νομιμοποιήσουν κι άλλους,πετάχτηκαν σαν ελατήρια και χόρευαν,ζητωκραυγάζαν και έστελναν μηνυματα με τα κινητα..στο Μαρόκο.Ελάτε όλοι εδώ,δεν υπάρχει κυβέρνηση,10 ακροαριστεροί πράκτορες κάνουν ότι θέλουν.
-
Ειρήνη υμίν
και
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;