-
Ο χρήστης Monika έγραψε:
@streetka Αν αναφερεσαι σε εμενα εγω ποτε δεν το επαιξα μαγκια....
Το 'μου ρθε να της χυμήξω' (επειδή δήλωσε αντίθεση στο συμφέρον σου) πώς το ονομάζεις δηλαδή εσύ;
Ναι γιατι ειπε ηρθαν οι Αλβανοι και πηραν τις δουλειες μας!Της λεω κυρα μου εσυ πας με το τακουνι και το ζωντανο στη πλατη θα πας να δουλεψεις ελιες και πορτοκαλια?Αλλα τι ολοι οι Ελληνες η στο δημοσιο θα ειναι η καπου αλλου.Χωρις παρεξηγηση.Οτι νιωθω το εκφραζω.
-
Πολλή οργή χωρίς λόγο...Τεσπά
Και δεν αναφέρομαι μόνο σε σένα Γιώργο αλλά και στην κυρά με το ζωντανό κοκ -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πολλή οργή χωρίς λόγο...Τεσπά
Και δεν αναφέρομαι μόνο σε σένα Γιώργο αλλά και στην κυρά με το ζωντανό κοκΘαναση το ξερω και πιστευω οτι θα γινει το κακο....Αλλα να ξερεις κατι....Οταν οποιοσδηποτε παει και ζησει σε μια χωρα και ζησει τα χρονια που εχει ζησει η μανα μου και ο πατερας μου στην Ελλαδα και ζητανε ταυτοτητα και βγουν τα Αμερικανακια και τα Γερμανακια και τα Σουηδεζακια και του πουνε ειμαστε κατα στο να παρεις ταυτοτητα απο τη χωρα μας και εσυ και ο γιος σου θελω να δω τι θα πει ο καθενας.Εγω δεν ευχομαι ποτε σε κανεναν να ζησει τη μετανασταση ουτε τον ρατσισμο.Και εγω θα ηθελα σημερα να ζουσα στα Τιρανα αν γενιομουν εκει και να εχω δικαιωματα σαν Αλβανος πολιτης.Αλλα ο καθενας μας ας βαλει τον εαυτο του στη θεση μας και να σκεφτει τι γινεται αν καθεται καπου τοοοοοσοοοο καιρο θα ζηταει δικαιωματα απο τη συγκεκριμενη χωρα.
Φιλικα μιλαμε παντα ετσι. Χωρις παρεξηγηση.Ειμαστε φορουμ μπορει να εχουμε αντιπαραθεσεις αλλα ολοι ειμαστε ανθρωποι οχι Αλβανοι Ελληνες Γαλλοι Πορτογαλλοι κλπ.
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Το 'μου ρθε να της χυμήξω' (επειδή δήλωσε αντίθεση στο συμφέρον σου) πώς το ονομάζεις δηλαδή εσύ;
Ναι γιατι ειπε ηρθαν οι Αλβανοι και πηραν τις δουλειες μας!Της λεω κυρα μου εσυ πας με το τακουνι και το ζωντανο στη πλατη θα πας να δουλεψεις ελιες και πορτοκαλια?Αλλα τι ολοι οι Ελληνες η στο δημοσιο θα ειναι η καπου αλλου.Χωρις παρεξηγηση.Οτι νιωθω το εκφραζω.
κοιτα φιλε μου οι ελληνες δεν πανε γιατι καλομαθαν απο τοτε που ηρθαν οι μεταναστες
το πώς? ποτε? γιατι? ειναι αλλο θεμα
και καποιοι εκμεταλλευτηκαν τα φθηνα εργατικα χερια, αλλα και τα φθηνα εργατικα χερια ηταν πιο συμφερουσα λυση απο τα ακριβα ελληνικα (τοτε, γιατι τωρα ο αλβανος εργατης δε ζηταει και λιγα )επισης μπορεις να πεις οτι τα χωραφια θα εμεναν παρατημενα, γιατι πολλοι σπουδασαν, εφυγαν απο τα χωρια κτλ
ομως αμα το βαλεις κατω και το σκεφτεις καλυτερα, αυτα τα χωραφια τοσα χρονια καποιοι ελληνες τα καλλιεργουσαν και καποιοι ελληνες πιθανοτατα θα συνεχιζαν να τα καλλιεργουν, να τα αφηναν ετσι δε νομιζω
δε ριχνω δικιο στην ελληνικη πλευρα λεγοντας οτι πηραν τις δουλειες μας, γιατι ολοι απο αυτους που τα λενε αυτα εχουν χρησιμοποιησει εστω και μια φορα μεταναστη
ομως απο την αλλη τα φθηνα εργατικα χερια και τα χαμηλα ανασφαλιστα μεροκαματα οπως γινεται σε ολο το κοσμο εδιωξαν τους ντοπιους απο καποιες 'δευτερες' δουλειες
(που εγω δε τις θεωρω δευτερες, αλλα καταλαβαινεις πώς το λεω)αλλιως ειναι να δουλευεις οικοδομη τωρα και αλλιως ηταν (για τον ελληνα) πριν απο 30-40 χρονια
αν δεν τους εδιναν ποτε καμια δουλεια και τους ειχαν διωξει απο την αρχη , τοτε θα ειχαν καθε δικαιωμα να φωναζουν
αλλα για χρονια εκαναν τη δουλιτσα τους και τωρα που οι μεταναστες ανεβασαν τις τιμες τους φωναζουν -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
κοιτα φιλε μου οι ελληνες δεν πανε γιατι καλομαθαν απο τοτε που ηρθαν οι μεταναστες
το πώς? ποτε? γιατι? ειναι αλλο θεμα
και καποιοι εκμεταλλευτηκαν τα φθηνα εργατικα χερια, αλλα και τα φθηνα εργατικα χερια ηταν πιο συμφερουσα λυση απο τα ακριβα ελληνικα (τοτε, γιατι τωρα ο αλβανος εργατης δε ζηταει και λιγα )επισης μπορεις να πεις οτι τα χωραφια θα εμεναν παρατημενα, γιατι πολλοι σπουδασαν, εφυγαν απο τα χωρια κτλ
ομως αμα το βαλεις κατω και το σκεφτεις καλυτερα, αυτα τα χωραφια τοσα χρονια καποιοι ελληνες τα καλλιεργουσαν και καποιοι ελληνες πιθανοτατα θα συνεχιζαν να τα καλλιεργουν, να τα αφηναν ετσι δε νομιζω
δε ριχνω δικιο στην ελληνικη πλευρα λεγοντας οτι πηραν τις δουλειες μας, γιατι ολοι απο αυτους που τα λενε αυτα εχουν χρησιμοποιησει εστω και μια φορα μεταναστη
ομως απο την αλλη τα φθηνα εργατικα χερια και τα χαμηλα ανασφαλιστα μεροκαματα οπως γινεται σε ολο το κοσμο εδιωξαν τους ντοπιους απο καποιες δουλειες
αλλιως ειναι να δουλευεις οικοδομη τωρα και αλλιως ηταν (για τον ελληνα) πριν απο 30-40 χρονια
αν δεν τους εδιναν ποτε καμια δουλεια και τους ειχαν διωξει απο την αρχη , τοτε θα ειχαν καθε δικαιωμα να φωναζουν
αλλα για χρονια εκαναν τη δουλιτσα τους και τωρα που οι μεταναστες ανεβασαν τις τιμες τους φωναζουνΝαι αλλα ρε Κιουση κανεις Ελληνας πιστευω δεν εριξε τον εαυτο του να παει να δουλεψει ετσι δεν ειναι?Ολοι λενε 'Σιγα θα παρω εγω τα ιδια λεφτα με τον Αλβανο.' Επειδη τα περναγε ο πατερας μου στο μαγαζι που δουλευει ξερω.Παιρνει 1500Ε τον μηνα και δουλευει ολη μερα σαν το σκυλι.Ο αλλος ομως που δουλευει τη μιση μερα απο τον πατερα μου ζηταει τα ιδια λεφτα.Γιατι να παρει τα ιδια λεφτα?Επειδη ειναι Ελληνας?Δε μπορω να καταλαβω τι σκ@τ@ κομπλεξ εχει ο καθενας με τον αλλον και το τι κανει και το πως βγαζει το ψωμι του.Για τις πουτ@νες γιατι δε λεμε τιποτα?Επειδη τις πληρωνουμε στηνωντε και τις πηδαμε μαλλον.
-
Μ αρέσει που φοβόμαστε μη τυχόν χαλάσει η ράτσα
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Από την Καβάλα και δεξά...νομίζετε οτι είναι Ελλάδα????? Για κάντε μια βόλτα σε ΟΛΑ τα χωριά πέρα από τα καρναβάλια της Ξάνθης και τα μ@@ιά της Κομοτηνής (που είναι τζάμπα) να δείτε τι παίζει... χωριό και τζαμί... περισσότεροι είναι οι μουσουλμάνοι και οι Πομάκοι παρά οι Έλληνες!!
Όλοι εκεί πάνω είναι απαισιόδοξοι και λένε ότι κάποια στιγμή τα σύνορα της Ελλάδας θα φτάνουνε στην Καβάλα και θα μιλάμε για κρατίδιο της Θράκης ή όπως θα ονομάζεται... εργοστάσια και επιχειρήσεις κλείνουνε η μία μετά την άλλη, ή πρώτη τουρκική τράπεζα άνοιξε την Κομοτηνή και όλοι αυτοί οι χιλιάδες μουσουλμάνοι που έχανε λογαριασμούς στους ελληνικές τράπεζες νομίζετε θα κάτσουνε σε αυτές???
Κόσμος δεν βρίσκει δουλείες, τις αγροτικές (δηλαδή την γή) την έχουν στην κατοχή τους πλέον σχεδόν μόνο μουσουλμάνοι και οι Έλληνες φεύγουν δυτικά για να βρούνε κάτι αφήνοντας ελεύθερο το έδαφος για τους μουσουλμάνους.Υπερβολές. Παρουσιάζεις την κατάσταση λες και οι 'χριστιανοί' βρίσκονται υπό διωγμό. Μας παίρνουν τις δουλειές κλπ.
Με μια παρόμοια βάση σκέφτηκε και κάποια προηγούμενη κυβέρνηση και έχει γεμίσει η Αλεξανδρούπολη με Γεωργιανους, ντεμέκ και καλά Πόντιους (έχουν τόση σχέση με τον Πόντο όσο τα κοάλα με την ανταρκτική). -
Τουλάχιστον στο εργατικό δυναμικό, οι οικονομικοί μετανάστες(πλην Βούλγαρων), δεν λουφάρουν στη δουλειά τους. Εργάζονται πιο σκληρά από τους Έλληνες και δεν συμπεριφέρονται σαν να σου κάνουν χάρη που δουλεύουν.. Μιλάω για γενικό κανόνα και όχι για εξαιρέσεις και από τις 2 πλευρές. Η δε 2η γενιά είναι φιλότιμα παιδιά που εκτιμούν το κάτι παραπάνω που θα τους δώσεις... Μάλλον γιατί είδαν τους γονείς του να τραβάνε τα πανδεινα από τους αφέντες Ελληνάρες...
Στην ψηφοφορία ψήφισα κατά, γιατί δε συμφωνώ στην 'μπάτε σκύλοι αλέστε' λογική. Συγκεκριμένη πρόταση θέλω να δω, και όχι το μεταναστευτικό ντου που ξεκίνησε ο Αντρέας με τους Καυκάσιους... Κάποιοι σαφώς πρέπει να πάρουν την υπηκοότητα. Ιθαγένεια δεν γίνεται εφόσον οι γονείς δεν είναι Έλληνες. Αλλά και αυτό δεν έχω πρόβλημα να αλλάξει με συγκεκριμένους όρους. -
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Ναι αλλα ρε Κιουση κανεις Ελληνας πιστευω δεν εριξε τον εαυτο του να παει να δουλεψει ετσι δεν ειναι?Ολοι λενε 'Σιγα θα παρω εγω τα ιδια λεφτα με τον Αλβανο.' Επειδη τα περναγε ο πατερας μου στο μαγαζι που δουλευει ξερω.Παιρνει 1500Ε τον μηνα και δουλευει ολη μερα σαν το σκυλι.Ο αλλος ομως που δουλευει τη μιση μερα απο τον πατερα μου ζηταει τα ιδια λεφτα.Γιατι να παρει τα ιδια λεφτα?Επειδη ειναι Ελληνας?Δε μπορω να καταλαβω τι σκ@τ@ κομπλεξ εχει ο καθενας με τον αλλον και το τι κανει και το πως βγαζει το ψωμι του.Για τις πουτ@νες γιατι δε λεμε τιποτα?Επειδη τις πληρωνουμε στηνωντε και τις πηδαμε μαλλον.
φτασαμε σε ενα σημειο στην ελλαδα τη δεκαετια του 80 κυριως και καλομαθαμε πιο πριν μην νομιζεις οτι ημασταν σε καλυτερη μοιρα
ο παππους μου μεταναστευσε και αυτος απο το χωριο του και ηρθε στα Τρυπια και μια ζωη φτωχος εργατης σε ξενα χωραφια ηταν, απο τα 12 αφησε το σχολειο και πηγαινε και φυλαγε τα προβατα των τραγοπαπαδων και ο πατερας του κοιμοταν στη στανη που ειχαν πανω στο βουνο μαζι με τα δικα τους προβατα
ο πατερας μου μεταναστευσε στην αθηνα και στα φοιτητικα του χρονια δουλευε οικοδομη γιατι δεν ειχε λεφτα και ζουσε σε ενα υπογειο
οταν πηγαινε σχολειο στο διακοφτο , πηγαινε με τα ποδια κατα μηκος της γραμμης για να του μεινουν λεφτα να παρει κανα κουλουριμην κοιτας που αλλαξαν οι συνθηκες και φτανουμε σε μενα το καλομαθημενο κωλοπαιδι που του πηρε ο μπαμπας του audi
εσεις στην Αλβανια τοσα χρονια ειχατε περασει τοσα αποκομμενοι και οταν ανοιξαν τα συνορα και ηρθατε σε επαφη με τον υπολοιπο κοσμο ανακαλυψατε οτι ειστε 50 χρονια πισω , χαρη στις ηλιθιες πολιτικες καποιων μεγαλων
και περασατε και περνατε απο το σταδιο που περασαν καποτε καποιοι ελληνες , γιατι δεν ημαστε ολοι απο τζακι, ουτε βιομηχανοι
σε μια χωρα ακομα και αν δεν υπαρχουν μεταναστες , υπαρχουν οι δευτερες δουλειες και καποιος πρεπει να τις κανει
και απο τη στιγμη που εκμεταλλευτηκαμε τους μεταναστες, θεωρω δικαιο να τους παραχωρησουμε δικαιωματα
αλλιως ας μεναμε μακρια και αγαπημενοι
δεν εχω αυτη την αποψη για ανθρωπιστικους λογους , ουτε ειμαι της αποψης 'ειμαστε ολοι ενα δεν υπαρχουν συνορα, ειμαστε ολοι αδερφια'απλα πρεπει καποια στιγμη να ξεκαθαρισουμε τη κατασταση
αν θες την αποψη μου τα πραγματα θα επρεπε να ειχαν γινει πιο οργανωμενα, οπως οταν οι ελληνες πηγαιναν στη Γερμανια και σε αλλες χωρες (αυτοι να δεις τι τραβηξαν)
τωρα τα καναμε μπουρδελο και τι να πρωτομαζεψουμεοσο για τους μισθους, πηγαινε ρωτα ποσα λεφτα παιρνει η καλομαθημενη σημερινη ελληνικη νεολαια
εχει βγαλει τα ματια της στο πανεπιστημιο και δουλευει 10ωρα+ (οσο γουσταρει το αφεντικο) για 800-900 ευρω
βεβαια δε συγκρινεται με το να μαζευεις ελιες, αλλα υποτιθεται οτι για καποιο λογο εβγαζαν τα ματια τουςαμα δεις λιγο τις αδικιες που γινονται σε αυτη τη χωρα απο την ιδρυση της εις βαρος ολων των αδυναμων, θα παψεις να απορεις για αυτα που τραβανε οι μεταναστες
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Από την Καβάλα και δεξά...νομίζετε οτι είναι Ελλάδα????? Για κάντε μια βόλτα σε ΟΛΑ τα χωριά πέρα από τα καρναβάλια της Ξάνθης και τα μ@@ιά της Κομοτηνής (που είναι τζάμπα) να δείτε τι παίζει... χωριό και τζαμί... περισσότεροι είναι οι μουσουλμάνοι και οι Πομάκοι παρά οι Έλληνες!!
Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών δλδ?
Οι μουσουλμάνοι δεν είναι Έλληνες? Οι άθεοι? μην μπερδεύουμε τη θρησκεία με την πατρίδα...Αυτό το πληρώνουμε χρόνια τώρα...Έλληνας είναι αυτός που έχει ελληνική παιδεία, υπακούει στους νόμους του ελληνικού κράτους και τους κανόνες της ελληνικής κοινωνίας και πάνω απ όλα θέλει/νιώθει Έλληνας. Η θρησκεία δεν έχει καμία (κατά τη γνώμη μου) θέση σε αυτόν τον ορισμό. Το οτι εξακολουθούν να υπάρχουν ψηφοθηρικοί δεσμοί κράτους και εκκλησίας, μπας και ψηφίσουν και οι καλόγριες, αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Χίλιες φορές να ψηφίζουν οι οποιοιδήποτε Αλβανοί, πακιστανοί κτλ που συνεισφέρουν στην κοινωνία/οικονομία, παρά οι καλόγριες που έχουν εγκαταλείψει τα εγκόσμια και απλώς συσσωρεύουν χρήμα.
-
Ο χρήστης Monika έγραψε:
(...)
Τη **διολιοφθορά **και την τεμπελιά θα την βρεις σε όλους τους λαούς σε ένα ποσοστό. (...) . -
Τα 'παμε ιθαγένεια και υπηκοότητα είναι ένα και το αυτό, ουδεμία διαφορά...Μην τα ξαναλέμε
Δεν υπάρχει καμία διαφορά στον εξωτερικό, πραγματικό κόσμο, παρά μόνο μέσα στα μυαλά ορισμένων, αλλά εκεί μπορεί να συμβαίνει οτιδήποτε : αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν άλλο, εκτός από τους ίδιους.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Οι μουσουλμάνοι δεν είναι Έλληνες? Οι άθεοι? μην μπερδεύουμε τη θρησκεία με την πατρίδα...Αυτό το πληρώνουμε χρόνια τώρα...Έλληνας είναι αυτός που έχει ελληνική παιδεία, υπακούει στους νόμους του ελληνικού κράτους και τους κανόνες της ελληνικής κοινωνίας και πάνω απ όλα θέλει/νιώθει Έλληνας. Η θρησκεία δεν έχει καμία (κατά τη γνώμη μου) θέση σε αυτόν τον ορισμό. Το οτι εξακολουθούν να υπάρχουν ψηφοθηρικοί δεσμοί κράτους και εκκλησίας, μπας και ψηφίσουν και οι καλόγριες, αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Χίλιες φορές να ψηφίζουν οι οποιοιδήποτε Αλβανοί, πακιστανοί κτλ που συνεισφέρουν στην κοινωνία/οικονομία, παρά οι καλόγριες που έχουν εγκαταλείψει τα εγκόσμια και απλώς συσσωρεύουνχρήμα.
Ποιοι πακιστανοι προσφερουν στην οικονομια? Οι περισσοτεροι ειναι παραοικονομια, μικροπωλητες στους δρομους, φαναρια κλπ. Εκτος του οτι ειναι παρανομοι και δεν προσφερουν τιποτα τι να τους κανουμε? Υπαρχει μια μικρη μεριδα που εχουν νοικοκοιρευτει και εχουν τα καταστηματα τους, αυτους ναι να τους κρατησουμε υπο προυποθεσεις!
-
Οι μουσουλμάνοι δεν είναι Έλληνες? Οι άθεοι? μην μπερδεύουμε τη θρησκεία με την πατρίδα...Αυτό το πληρώνουμε χρόνια τώρα...Έλληνας είναι αυτός που έχει ελληνική παιδεία, υπακούει στους νόμους του ελληνικού κράτους και τους κανόνες της ελληνικής κοινωνίας και πάνω απ όλα θέλει/νιώθει Έλληνας. Η θρησκεία δεν έχει καμία (κατά τη γνώμη μου) θέση σε αυτόν τον ορισμό. Το οτι εξακολουθούν να υπάρχουν ψηφοθηρικοί δεσμοί κράτους και εκκλησίας, μπας και ψηφίσουν και οι καλόγριες, αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Χίλιες φορές να ψηφίζουν οι οποιοιδήποτε Αλβανοί, πακιστανοί κτλ που συνεισφέρουν στην κοινωνία/οικονομία, παρά οι καλόγριες που έχουν εγκαταλείψει τα εγκόσμια και απλώς συσσωρεύουν χρήμα.
Πες τα ρε άνθρωπε, γιατί ώρες ώρες νομίζω ότι κυβερνάει το παπαδαριό... Οι γονείς μου πιστεύουν στην ορθοδοξία. Εγώ πάλι απέχω συνειδητά από όλο αυτό. 'Δεν είσαι Έλληνας εσύ', 'Να πας να μείνεις στην Άγκυρα' τα πιο κόσμια που ακούω... Τι σκ@τά σχέση έχει η θρησκεία με τον τόπο καταγωγής και κυρίως διαμονής;;
-
@Κιουσης Ελα ρε συ εγώ πιστεύω ότι είναι άλλες οι εποχές που ζούμε και που ζησαν οι γονείς μας.Και εγώ βουτηρομπεμπες είμαι δεν λέω το αντίθετο.Αλλά οι γονείς μου τα ζήσαμε στη χώρα τους και οχι στο εξωτερικό.
-
Μια και αναφέρθηκε κάπου οτι οι 'ξένοι' μας παίρνουν τις δουλειές, ας θυμηθούμε λίγο την κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα πριν το πρώτο μαζικό κύμα έλευσής τους το '91...Λόγω του τόπου κατοικίας μου και της αγροτικής ενασχόλησης οικογενειακώς, παραθέτω προσωπικές εμπειρίες:
Τότε λοιπόν είχε φροντίσει το τότε φοβερό και τρομερό πασοκ και είχε βάλει τη μισή χώρα στο δημόσιο. Οι Έλληνες εγκατέλειψαν τα ρούχα της δουλειάς και μόστραραν τα καθαρά μπλουζάκια και τα γραφεία. Με κεκτιμένη ταχύτητα απ τη δεκαετία του 80, οι νέοι εγκατέλειπαν την ιδέα του ανειδίκευτου εργάτη και κοιτούσαν το κατάλληλο ρουσφέτι να μπουν σε καμιά θεσούλα της προκοπής. Γεγονότα που είναι γνωστά σε όλους μας...Σιγά σιγά εργάτες έπαψαν να υπάρχουν. Όχι τόσο στις οικοδομές, οπου ο βοηθός πάει να μάθει την τέχνη και να γίνει κάποτε μάστορας, όσο στα κτήματα. Θυμάμαι στο χωριό υπήρχαν κάτι τότε 30άρηδες που δούλευαν εργάτες. Πηγαίναμε απ την προηγούμενη μέρα στο καφενείο και τους παρακαλούσαμε να αφήσουν το πλακωτό και το φραπέ και να δουλέψουν! Δεν είναι υπερβολικό, είναι η πραγματικότητα...
Ήρθαν λοιπόν πρώτοι απ όλους οι Αλβανοί (με λάθος τρόπο) και οι αγρότες κατηγορήθηκαν οτι έδιναν δουλειές στους ξένους! Κατηγορήθηκαν από αυτούς που δεν έκλειναν το τάβλι...Φυσικά οι αλβανοί ήταν διατεθειμένοι να δουλέψουν σχεδόν τσάμπα: μένοντας σε τρώγλες, αποθήκες και στάβλους ζώων, πολλές φορές δίχως καν ρεύμα, τα έξοδά τους ήταν αμελητέα. Από την άλλη οι...Ξένιοι έλληνες χρεώναμε ανά περίπτωση και ενοίκιο...Τα φθηνα εργατικά ήταν το κερασάκι στην τούρτα! όταν το μεροκάματο στα κτήματα ήταν 10.000 δρχ, ήταν αδιανόητο ο Αλβανός να πάρει πάνω από 5000 ή 6000...
Σιγά σιγά οι Αλβανοί αντιλήφθηκαν οτι έγιναν απαραίτητοι και ζητούσαν παραπάνω, δίχως να φορολογούνται καν..Πόσες φορές άκουσα την έκφραση 'ξυπνήσαν κι οι Αλβανοί και ζητούν δεκαχίλιαρα'. Και οι Ελληνάρες ξεκινούσαν νέα παρτίδα πόρτες...
φυσικά μέσα σε όλη αυτήν την πορεία υπήρχαν πολλά παραδείγματα, θετικά ή αρνητικά, και από τις δύο πλευρές: έλληνες φιλόξενοι και δίκαιοι, αλβανοί (και μετέπειτα κι άλλες εθνικότητες) ληστές και φονιάδες κτλ...
Αυτή τη στιγμή η τάξη του εργάτη στην Ελλάδα έχει εξαλειφθεί: ο ανειδίκευτος έλληνας δουλεύει στις καφετέριες, στα σούπερ μάρκετ, στα κούριερ, αλλά όχι στις οικοδομές και στα κτήματα...τώρα λοιπόν πολλοί είναι εναντίον τους. Δεν καταννοούν πόσο μεγάλο μέρος της 'μηχανής' έχουν στα χέρια τους...Το πορτοκάλι που φάγαμε σήμερα το μάζεψε αλβανός. Τα ψάρια που ψήσαμε τα ξεφόρτωσε πακιστανός στην ιχθυόσκαλα. κοκ...
Αντί λοιπόν να τους πετάμε στην πυρά, ας τους νομιμοποιήσουμε. Όταν θα γίνει αυτό και υποχρεωθούν να φορολογούνται και να ξοδέυουν όπως εμείς οι υπόλοιποι, ίσως τότε η Ελλάδα πάψει να αποτελεί γι΄αυτούς τον...μεταναστευτικό παράδεισο!
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Οι μουσουλμάνοι δεν είναι Έλληνες? Οι άθεοι? μην μπερδεύουμε τη θρησκεία με την πατρίδα...Αυτό το πληρώνουμε χρόνια τώρα...Έλληνας είναι αυτός που έχει ελληνική παιδεία, υπακούει στους νόμους του ελληνικού κράτους και τους κανόνες της ελληνικής κοινωνίας και πάνω απ όλα θέλει/νιώθει Έλληνας. Η θρησκεία δεν έχει καμία (κατά τη γνώμη μου) θέση σε αυτόν τον ορισμό. Το οτι εξακολουθούν να υπάρχουν ψηφοθηρικοί δεσμοί κράτους και εκκλησίας, μπας και ψηφίσουν και οι καλόγριες, αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Χίλιες φορές να ψηφίζουν οι οποιοιδήποτε Αλβανοί, πακιστανοί κτλ που συνεισφέρουν στην κοινωνία/οικονομία, παρά οι καλόγριες που έχουν εγκαταλείψει τα εγκόσμια και απλώς συσσωρεύουνχρήμα.
Ποιοι πακιστανοι προσφερουν στην οικονομια? Οι περισσοτεροι ειναι παραοικονομια, μικροπωλητες στους δρομους, φαναρια κλπ. Εκτος του οτι ειναι παρανομοι και δεν προσφερουν τιποτα τι να τους κανουμε? Υπαρχει μια μικρη μεριδα που εχουν νοικοκοιρευτει και εχουν τα καταστηματα τους, αυτους ναι να τους κρατησουμε υπο προυποθεσεις!
Ακόμη και οι μικροπωλητές οφείλουν να χουν σχετική άδεια...είναι υποχρέωση του κράτους να μεριμνά γι αυτό. Και πάλι όμως, η νομιμοποίηση θα θέσει άμεσα τον καθένα αντιμέτωπο με τη φορολογική πραγματικότητα της χώρας. Ίσως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να πάψουν να έρχονται μαζικά
-
Μια και αναφέρθηκε κάπου οτι οι 'ξένοι' μας παίρνουν τις δουλειές, ας θυμηθούμε λίγο την κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα πριν το πρώτο μαζικό κύμα έλευσής τους το '91...Λόγω του τόπου κατοικίας μου και της αγροτικής ενασχόλησης οικογενειακώς, παραθέτω προσωπικές εμπειρίες:Τότε λοιπόν είχε φροντίσει το τότε φοβερό και τρομερό πασοκ και είχε βάλει τη μισή χώρα στο δημόσιο. Οι Έλληνες εγκατέλειψαν τα ρούχα της δουλειάς και μόστραραν τα καθαρά μπλουζάκια και τα γραφεία. Με κεκτιμένη ταχύτητα απ τη δεκαετία του 80, οι νέοι εγκατέλειπαν την ιδέα του ανειδίκευτου εργάτη και κοιτούσαν το κατάλληλο ρουσφέτι να μπουν σε καμιά θεσούλα της προκοπής. Γεγονότα που είναι γνωστά σε όλους μας...Σιγά σιγά εργάτες έπαψαν να υπάρχουν. Όχι τόσο στις οικοδομές, οπου ο βοηθός πάει να μάθει την τέχνη και να γίνει κάποτε μάστορας, όσο στα κτήματα. Θυμάμαι στο χωριό υπήρχαν κάτι τότε 30άρηδες που δούλευαν εργάτες. Πηγαίναμε απ την προηγούμενη μέρα στο καφενείο και τους παρακαλούσαμε να αφήσουν το πλακωτό και το φραπέ και να δουλέψουν! Δεν είναι υπερβολικό, είναι η πραγματικότητα...
Ήρθαν λοιπόν πρώτοι απ όλους οι Αλβανοί (με λάθος τρόπο) και οι αγρότες κατηγορήθηκαν οτι έδιναν δουλειές στους ξένους! Κατηγορήθηκαν από αυτούς που δεν έκλειναν το τάβλι...Φυσικά οι αλβανοί ήταν διατεθειμένοι να δουλέψουν σχεδόν τσάμπα: μένοντας σε τρώγλες, αποθήκες και στάβλους ζώων, πολλές φορές δίχως καν ρεύμα, τα έξοδά τους ήταν αμελητέα. Από την άλλη οι...Ξένιοι έλληνες χρεώναμε ανά περίπτωση και ενοίκιο...Τα φθηνα εργατικά ήταν το κερασάκι στην τούρτα! όταν το μεροκάματο στα κτήματα ήταν 10.000 δρχ, ήταν αδιανόητο ο Αλβανός να πάρει πάνω από 5000 ή 6000...
Σιγά σιγά οι Αλβανοί αντιλήφθηκαν οτι έγιναν απαραίτητοι και ζητούσαν παραπάνω, δίχως να φορολογούνται καν..Πόσες φορές άκουσα την έκφραση 'ξυπνήσαν κι οι Αλβανοί και ζητούν δεκαχίλιαρα'. Και οι Ελληνάρες ξεκινούσαν νέα παρτίδα πόρτες...
φυσικά μέσα σε όλη αυτήν την πορεία υπήρχαν πολλά παραδείγματα, θετικά ή αρνητικά, και από τις δύο πλευρές: έλληνες φιλόξενοι και δίκαιοι, αλβανοί (και μετέπειτα κι άλλες εθνικότητες) ληστές και φονιάδες κτλ...
Αυτή τη στιγμή η τάξη του εργάτη στην Ελλάδα έχει εξαλειφθεί: ο ανειδίκευτος έλληνας δουλεύει στις καφετέριες, στα σούπερ μάρκετ, στα κούριερ, αλλά όχι στις οικοδομές και στα κτήματα...τώρα λοιπόν πολλοί είναι εναντίον τους. Δεν καταννοούν πόσο μεγάλο μέρος της 'μηχανής' έχουν στα χέρια τους...Το πορτοκάλι που φάγαμε σήμερα το μάζεψε αλβανός. Τα ψάρια που ψήσαμε τα ξεφόρτωσε πακιστανός στην ιχθυόσκαλα. κοκ...
Αντί λοιπόν να τους πετάμε στην πυρά, ας τους νομιμοποιήσουμε. Όταν θα γίνει αυτό και υποχρεωθούν να φορολογούνται και να ξοδέυουν όπως εμείς οι υπόλοιποι, ίσως τότε η Ελλάδα πάψει να αποτελεί γι΄αυτούς τον...μεταναστευτικό παράδεισο!
σωστος νομιζω και για το πανω ποστ
-
Ακόμη και οι μικροπωλητές οφείλουν να χουν σχετική άδεια...είναι υποχρέωση του κράτους να μεριμνά γι αυτό. Και πάλι όμως, η νομιμοποίηση θα θέσει άμεσα τον καθένα αντιμέτωπο με τη φορολογική πραγματικότητα της χώρας. Ίσως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να πάψουν να έρχονται μαζικά
Ποια αδεια να βγαλουν αφου ειναι παρανομοι
-
** «Ω ξειν αγγέλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»
** -
Ο χρήστης ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ έγραψε:
** «Ω ξειν αγγέλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»
**«Το μαλακίζειν εστί φιλοσοφείν »
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;