-
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;
-
-
-
Ποιών μεταναστών; Έτσι γενικά; Με τι όρους/προϋποθέσεις;
-
Το θέμα τέθηκε για τη δεύτερη γενιά, δηλαδή τα παιδιά των παράνομων μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ και λέχθηκε μάλιστα ότι δε θα πάρουν απλά την υπηκότητα αλλά και ιθαγένεια. Για κάποιες προϋποθέσεις δεν άκουσα να γίνεται λόγος..
-
Οκ.
-
Δεν θα διαφωνουσα να ισχυσει οτι κ στην υπολοιπη Ευρωπη .Για τους γειτονες εχω επιφυλαξεις λογω ιδιαιτεροτητων
-
Mε μια σειρα απο σαφεις προϋποθεσεις, θα ελεγα ναι.
Ατομα που εχουν τις ιδιες υποχρεωσεις με εμας,εχουν γεννηθει εδώ,έχουν λαβει ελληνικη παιδεια κ.ο.κ.,ειναι Ελληνες,οποιος λεει το αντιθετο ειναι κομπλεξικος. -
Στο ζήτημα της Ελληνοποίησης ναι είμαι κατά. Τι σημαίνει Ελληνοποίηση πρώτα από όλα? Όποιος νιώθει Έλληνας δεν χρειάζεται αποδείξεις. Στα παιδιά των Μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα εφόσον το επιθυμούν και εκπληρώσουν οι άρρενες τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις η Ελληνική Υπηκοότητα θα τους ανήκει δικαιωματικά.
-
πρεπει να παρουν υπηκοοτητα, μη γινει καμια μαλακια και τους διωξουν και μας αφησουν μονους με τους ελληνες
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
πρεπει να παρουν υπηκοοτητα, μη γινει καμια μαλακια και τους διωξουν και μας αφησουν μονους με τους ελληνεςτο ενδεχόμενο να φύγουν αρκετοί απο αυτούς και να πάρουν μαζί και αρκετούς ελληνες μου κάθετε πολύ καλύτερα
-
ωρα να φευγεις
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ωρα να φευγειςκαι ποιος σου είπε οτι εκεί που μένω είναι γΕλλαδα
-
Το θέμα είναι για ποιο σκοπό το κάνουμε αυτό? Γιατί αναγνωρίζουμε τα δικαιώματα κάποιων ανθρώπων ή γιατί θέλουμε να γεμίσουμε το ΙΚΑ?
Εγώ θα προτιμούσα να κάνουμε ότι γίνεται κατά κανόνα στην Ευρώπη. Το τι ισχύει δεν ξέρω, αλλά σίγουρα όχι να γίνεται το μπάχαλο που υπάρχει εδώ με λαθρομετανάστες. -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ωρα να φευγεις
και ποιος σου είπε οτι εκεί που μένω είναι γΕλλαδα
ωχ ,σορυ το ξεχασα
-
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Το θέμα είναι για ποιο σκοπό το κάνουμε αυτό? Γιατί αναγνωρίζουμε τα δικαιώματα κάποιων ανθρώπων ή γιατί θέλουμε να γεμίσουμε το ΙΚΑ?
Εγώ θα προτιμούσα να κάνουμε ότι γίνεται κατά κανόνα στην Ευρώπη. Το τι ισχύει δεν ξέρω, αλλά σίγουρα όχι να γίνεται το μπάχαλο που υπάρχει εδώ με λαθρομετανάστες.Πολιτικα το κανει η κυβερνηση για να γεμισει το ΙΚΑ και για να αποκτησει νεα δεξαμενη ψηφοφορων.
Ομως ο κοσμος ειναι εναντιον πιστευω,οποτε εχει ενδιαφερον να δουμε τι σταση θα κρατησει τελικα ο ΓΑΠ.Στην υπολοιπη Ευρωπη ειναι πολυ πιο χαλαροι απο εμας γενικα,εχουμε ισως το πιο αυστηρο καθεστως (το οποιο ξεπερνιεται με το καταλληλο ποσόν).
-
Προσωπικά κρίνω το θέμα ανθρωπιστικά. Το γιατί γίνεται, αν εχει να κάνει με ψηφοφόρους, ΙΚΑ κτλ με αφήνει αδιάφορο...
Είμαι υπέρ της ελληνοποίησής τους, πολύ απλά γιατί άνθπωποι που γεννήθηκαν εδώ έχουν το δικαίωμα αυτό. Αδιαφορώ για την καθαρή ελλήνων ράτσα (λέμε τώρα...) και το ορθόδοξο κράτος...Ένας ακόμη λόγος και τρόπος να διαχωριστούν αυτοί οι δύο φορείς...ένα παιδί που έχει την τύχη (ή ατυχία) να γεννιέται σε μια χώρα δεν φταίει σε τίποτα...Ακόμη και πολιτικά όμως να το δούμε, η Ελλάδα πληρώνει τώρα 20 ολόκληρα χρόνια την στάση της απέναντι στους μετανάστες: με το να μη τους αποδεχόμαστε, το μόνο που κάνουμε είναι να στέλνουμε αυτούς και τα εισοδήματά τους μια ώρα αρχίτερα πίσω σε Αλβανία, Βουλγαρία κτλ.
Θεωρώ οτι το μέτρο αυτό θα κρατήσει οικογένειες στη χώρα κι αυτό μόνο καλό είναι. Αντί να υψώνουμε τρύπια τείχη, ας συμφιλιωθούμε με την ιδέα της διαφορετικότητας του καθενός γύρω μας.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Ακόμη και πολιτικά όμως να το δούμε, η Ελλάδα πληρώνει τώρα 20 ολόκληρα χρόνια την στάση της απέναντι στους μετανάστες: με το να μη τους αποδεχόμαστε, το μόνο που κάνουμε είναι να στέλνουμε αυτούς και τα εισοδήματά τους μια ώρα αρχίτερα πίσω σε Αλβανία, Βουλγαρία κτλ.
Δεν πιστεύω ότι με την ελληνοποίηση θα σταματήσει η ροή του χρήματος προς το εξωτερικό...
Η ροή των ψηφοφόρων προς τους ποιούντες την ελληνοποίηση θα αυξηθεί κατακόρυφα αντιθέτως... -
Μόνο ρωσσίδες.