-
Στο θεμα των ενοικιων ο coupeas εχει ενα δικιο,oι περισσοτεροι ενοικιαστες σπιτιων/καταστηματων ειδαν οτι εχουν αναγκη απο περισσοτερα εσοδα και αυξησαν το ενοικιο χωρις να υπολογησουν αν ο αλλος μπορει να πληρωσει.Προς το παρων δεν επικρατει η αποψη καλιο πεντε και στο χερι παρα δεκα και καρτερι οποτε μεχρι να το καταλαβουν θα δουμε πολλα ξενοικιαστα ακινητα.
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
Σπύρο εδω κάτω ειμαστε άλλη χωρα.Εχω αναθεωρήσει πάρα πολλά απο τοτε που ήρθα.΄Στα υπόλοιπα συμφωνω μαζί σου.Σε λίγο δεν θα υπάρχει νεος ουτε για δείγμα.
η δεν θα υπαρχει νεος ουτε για δειγμα στην επαρχια
η θα εγκαταλειψουν το κλεινων αστυ και θα γυρισουν ολοι στης ιδιαιτερες πατριδες τους
Ετσι.
Οσο εχει η συζυγος δουλεια, το παλευουμε, αν τη χασει με βλεπω στη Καλαματα να φυτευω λαχανικα στο περιβολι για να ζησουμε. -
εγω ειμαι ελαιοκαλιεργητης στην καλαματα
-
Ωραιος.!
Ο πεθερος μου εχει πορτοκαλιες κυριως και αβοκαντος, μανταρινιες . -
Ξαδερφος μου βαζει πλακακια, κανει βαψιματα κλπ, επειδη εχει βαρεσει κανονι εναν ολοκληρο χειμωνα το γυρισε αγροτης. Βασικα και απο πριν αλλα τωρα το εχει χοντρινει το θεμα . Τωρα ψαχνεται για μελίσσια.
-
Παραβλέπουμε το γεγονός οτι οι περισσότεροι κάτοχοι ακινήτων δεν διαθέτουν απλά ένα.
Συνήθως έχουν στην κατοχή τους ανω των τεσσάρων
Παράλληλα μπορεί να έχουν πουλήσει πληθώρα ακινήτων κατά τα 'χρόνια της αφθονίας' αποκομίζοντας σοβαρά ποσά.
Έχοντας ήδη διπλασιάσει (?) το κεφάλαιό τους , δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα να συνεχίζουν να εισπράτουν 10-15 χιλιάρικα έναντι 15-20 για σεβαστό χρονικό διάστημα.Οπότε δεν ρίχνουν και τις τιμές από τα μισθώματα.Από την άλλη , κανένας μικροιδιοκτήτης που χρησιμοποιούσε το μαγαζάκι που πήρε προίκα , για να συμπληρώνει το εισόδημά του , ε αυτός πιθανά να αναγκασθεί να αναπροσαρμώσει το μίσθωμα.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Σίγουρα έχει φτάσει.Όμως η κρίση δεν εχει φτασει στους εισοδηματίες έμπορους και μη κτηματίες και υψηλόμισθους γενικα ΔΥ καθώς επίσης καθηγητες του δημοσίου φαρμακοποιούς κτηματίες ....
ότι ναναι...
μιλάμε για το 3ο χειρότερο υπουργείο από πλευράς μισθών, όπου ο πρωτοδιόριστος (ΑΣΕΠ) θα φύγει από το σπίτι του για 3-7 χρόνια με μισθό 900 ευρώ ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ
Βγάλε τώρα 20% από τις ετήσιες αποδοχές.
Ότι θέλει ο καθένας λέει...
Καθηγητές 3βάθμιας έχουν να πληρωθούν μήνες. Οι των ΙΕΚ μετράνε 34 μήνες χωρίς ευρώ. Στο ΤΕΙ Πειραιά κάνουν επίσχεση.
Ψάχνουμε λίγο πριν γράψουμε... -
Για το θέμα των ενοικίων:
- κάποιοι νομίζουν ότι το ακριβοθώρητο μαγαζάκι/διαμερισματάκι/γραφειάκι κοστίζει 'τόσα' ό,τι κι αν γίνει. Δεν μειώνουν για να μην πιαστούν κορόιδα, κατά τη γνώμη τους
- άλλοι, που έχουν κάμποσα ακίνητα, δεν επιθυμούν να χαλάσουν την πιάτσα απότομα. Προτιμούν να μένουν με ξενοίκιαστα ακίνητα, ιδίως καταστήματα που δεν έχουν συνήθως ιδιαίτερα κοινόχρηστα, παρά να κάνουν σοβαρές μειώσεις
- ιδιοκτήτες οικοπέδων και αγροκτημάτων, που πληρώνουν ΕΤΑΚ και συναφή, τα αφήνουν στην τύχη τους ή τα σκοτώνουν εφόσον έχουν ανάγκη
Γενικά καθένας κρατάει όσο του επιτρέπει η οικονομική του κατάσταση. Είναι θέμα χρόνου ή να τα πουλήσουν ή να μειώσουν τιμές. Οι πιο λογικοί έχουν ήδη μειώσει τα μισθώματα και κουτσοβολεύονται. Παίζει ρόλο και η σχέση που είχαν αναπτύξει με τους μισθωτές: αν τους είχαν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό, οι τελευταίοι θα φύγουν ευχαρίστως για φθηνότερα (ίσως και καλύτερα) ακίνητα. Αν όχι, αν εξαρχής ήταν τίμιοι στη διαμόρφωση της τιμής, με λίγη διαπραγμάτευση θα το σώσουν μειώνοντας λίγο το μίσθωμα.
Και σιγά δηλαδή. Αν παίρνεις πχ 1000 ευρώ και έχεις και άλλα εισοδήματα, το 40% στο παίρνει το κράτος. Δηλαδή και 200 ευρώ να μειώσεις, στην πραγματικότητα θα χάσεις μόνο 120 ευρώ (και το κράτος 80, αλλά πρόβλημά του). Αν σου μείνει όμως ξενοίκιαστο για 6 μήνες, πολύ δύσκολα θα καλύψεις τη συνολική οικονομική απώλεια, εφόσον συνυπολογιστούν τα πάγια έξοδα του ακινήτου που θα πληρώνεις από την τσέπη σου αντί του μισθωτή (δημ. τέλη, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κοινόχρηστα κλπ). -
Έτσι είναι Μανο.
Φιλε soch οι δικοί μου φιλοι καθηγητες απο τα ιδιαίτερα και τις επιδοτήσεις έχουν απο τρία ακινητα ο ενας.Ο ένας πριν τρία χρονια αγορασε Πυλάδα στο Μεσολόγγι.40 χιλιάρικα.Με δυο εισοδήματα καθηγητων και χωρις εισοδημα απο ενοίκιο .Βεβαια τωρα ειναι αλλιώς αφού ίσως και να πάνε για πώληση.Αν γινει και μειωση μισθων ή και περαιτέρω καθηστερηση θα πανε αναγκαστικά.Θα ζησουν όμως χαλαρά.
Για τους στραττιωτικούς όμως δε λετε τιποτα. Ειναι ψηλά στη λίστα του καταναλωτισμού ή όχι? Τους έπιασε η κρίση πανικού ? Το Υπουργείο Αμυνας σε ποιά λίστα ειναι?
Εγώ βλέπω πολλά παπάκια αυτον τον καιρό και τα τελευταια καλοκαιρια όλο ερωτησεις για σκηνες και τροχοσπιτα! -
Ο χρήστης umaga έγραψε:
εγω ειμαι ελαιοκαλιεργητης στην καλαματαΚαθόμαστε το μισό χρόνο?
Το καλύτερο! Δεν σου τα πρήζει ο ένας κ ο άλλος! Ετών (αν επιτρέπεται)?
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Σίγουρα έχει φτάσει.Όμως η κρίση δεν εχει φτασει στους εισοδηματίες έμπορους και μη κτηματίες και υψηλόμισθους γενικα ΔΥ καθώς επίσης καθηγητες του δημοσίου φαρμακοποιούς κτηματίες ....
ότι ναναι...
μιλάμε για το 3ο χειρότερο υπουργείο από πλευράς μισθών, όπου ο πρωτοδιόριστος (ΑΣΕΠ) θα φύγει από το σπίτι του για 3-7 χρόνια με μισθό 900 ευρώ ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ
Βγάλε τώρα 20% από τις ετήσιες αποδοχές.
Ότι θέλει ο καθένας λέει...
Καθηγητές 3βάθμιας έχουν να πληρωθούν μήνες. Οι των ΙΕΚ μετράνε 34 μήνες χωρίς ευρώ. Στο ΤΕΙ Πειραιά κάνουν επίσχεση.
Ψάχνουμε λίγο πριν γράψουμε...Όντως, μιλώντας με καθηγήτρια παν/μίου παλαιότερα μου είχε πει ότι τους είναι απλήρωτη 6-8 μήνες. Και μετά θέλουμε να είναι ευχαριστημένοι κ ακέραιοι.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
εγω ειμαι ελαιοκαλιεργητης στην καλαματα
Καθόμαστε το μισό χρόνο?
Το καλύτερο! Δεν σου τα πρήζει ο ένας κ ο άλλος! Ετών (αν επιτρέπεται)?
22 ειμαι επειδι εγω δεν ειμαι για σπουδες και τετοια αποφασισα να μεινω εδω να ασχοληθω με τα χτηματα, ωραια ειναι την περιοδο του ραβδου (μαζεματος του καρπου ντε ) περνα η ωρα γρηγορα, ξεδηνουμε με κανα βρυσιδι κλπ
btw με βλεπω των οκτωμβρη να παιρνω και τα διχτια μαζι το βραδυ που θα φευγω γιατι φετος μου εκλεψαν 5 και πηγα και αγορασα καινουρια, κινεζικα πολυ καλα -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Φιλε soch οι δικοί μου φιλοι καθηγητες απο τα ιδιαίτερα και τις επιδοτήσεις έχουν απο τρία ακινητα ο ενας.Ο ένας πριν τρία χρονια αγορασε Πυλάδα στο Μεσολόγγι.40 χιλιάρικα.Με δυο εισοδήματα καθηγητων και χωρις εισοδημα απο ενοίκιο .Βεβαια τωρα ειναι αλλιώς αφού ίσως και να πάνε για πώληση.Αν γινει και μειωση μισθων ή και περαιτέρω καθηστερηση θα πανε αναγκαστικά.Θα ζησουν όμως χαλαρά.
Φίλε coupea. Μείωση έχει γίνει 2 φορές στα επιδόματα και 1 φορά στο δώρο. Το επόμενο είναι να κοπεί τελείως το επίδομα που μπήκε στη θέση του δώρου καθώς και να καταργηθούν τα επιδόματα.
Όσο για την καραμέλα των ιδιαίτερων. Δεν ξέρω αν όλοι οι φίλοι σου είναι μαθηματικοί και φιλόλογοι, πάντως από τις 50 και πλέον ειδικότητες της δευτεροβάθμιας, μόνο αυτοί και ορισμένοι (λίγοι πάντως) φυσικοί, χημικοί & πληροφορικοί κάνουν. Συνολικά από τους 170.000 καθηγητές είναι ζήτημα αν κάνει ένα 5% ιδιαίτερα. Και αυτό προ κρίσης. Θα δεις που θα σταματήσει ο κόσμος και θα στραφεί σε πιο οικονομικές λύσεις π.χ. φροντιστήρια ή θα τα κόψει τελείως. -
5% κανουν ιδιετερα??
μηπως εννοεις 85%?εγω προσωπικα, προ κρισης, σχεδον ολοι οι εκπαιδευτικοι που γνωριζω εκαναν ιδιετερα. Δε λεω οτι πνιγοντουσαν στη δουλεια, αλλα σιγουρα εβγαζαν περισσοτερα απο οσα στο σχολειο ή στο φροντιστηριο. Φυσικα ολα μαυρα...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Φυσικα ολα μαυρα...ωραίο πράγμα το μαύρο!!!!!!!
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Φυσικα ολα μαυρα...
ωραίο πράγμα το μαύρο!!!!!!!
Που έχει πάει η τιμή του
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Φυσικα ολα μαυρα...
Που έχει πάει η τιμή του
το νισσαν του λέει
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
5% κανουν ιδιετερα??
μηπως εννοεις 85%?εγω προσωπικα, προ κρισης, σχεδον ολοι οι εκπαιδευτικοι που γνωριζω εκαναν ιδιετερα. Δε λεω οτι πνιγοντουσαν στη δουλεια, αλλα σιγουρα εβγαζαν περισσοτερα απο οσα στο σχολειο ή στο φροντιστηριο. Φυσικα ολα μαυρα...
Μην μένεις σε στερεότυπα, διάβασε λίγο αυτά που έγραψα.
Δες τις ειδικότητες που έχει ένα δημοτικό, ένα γυμνάσιο, ένα λύκειο, ένα ΕΠΑΛ. Από τους 60 δάσκαλους/καθηγητές που θα μαζέψεις, οι ειδικότητες των 15 έχουν ζήτηση. Τι ιδιαίτερα να κάνει ο οικονομολόγος, ο γυμναστής, ο ηλεκτρονικός, ο θρησκευτικός, ο μουσικός, ο δάσκαλος, ο νηπιαγωγός, ο μηχανολόγος κ.λπ.? Επίσης ο ένας πληροφορικός στους 10 άντε να βρει ένα μάθημα ΑΝΕΦ. Ακόμα ξεχνάς ότι πολλοί από αυτούς που κάνουν ιδιαίτερα ΔΕΝ είναι διορισμένοι ΔΥ.
Στους ξενόγλωσσους τα αγγλικά έχουν ζήτηση, οι άλλες γλώσσες?
Σκέψου το και θα δεις ότι το 85% είναι μούφα. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Φυσικα ολα μαυρα...
Που έχει πάει η τιμή του
το νισσαν του λέει
Αρα δεν άλλαξε καθόλου καταναλωτική συμπεριφορά!
-
soch.Eνας ξάδερφος μου μαζί με την αδερφή του ειναι μαθηματικος και φυσικός .Ενα ζευγαρι φιλοι το ίδιο .Όλο κανουν ιδιαίτερα ,άλλος εκδίδει βιβλία,άλλος έχει και τα περιβολια του ,εμπορεύονται και τις περτικαλιές ,διορισμενοι στο δημόσιο είναι,τι άλλο να ζητήσουν τα παιδιά.
Το καλοκαιρι στα εξοχικά τους.Το χειμωνα στο Καρπενήσι.Ε,αυτά!
Απ'ότι ξερω στο φροντιστήριο αγγλικών της γυναίκας μου περιπου 10 μαθητές άφησαν φετος τα ιδιαίτερα για το φροντιστήριο.
Οπως λέτε και εσείς.....κρίση στους ελευθερους καθηγητές!..
Πόσο έχει αλλάξει η κρίση την καταναλωτική σας συμπεριφορά;