-
Κατά την άποψή μου ούτε στην ομάδα Α είναι ελεύθερος ο μηχανισμός αλλαγής ή η θέση του (αυτός είναι και ο λόγος που αναγνωρίζονται εναλλακτικοί μηχανισμοί αλλαγής σε VO ακόμα και αν δεν αλλάζει η διάταξη ή η θέση του μηχανισμού) και η φετινή εγκύκλιος λέει ότι είναι ελεύθερη η διάταξη των σχέσεων αλλά δε λέει ότι είναι ελεύθερος ο μηχανισμός. Οπότε η ερμηνεία μου είναι: 'αν μπορείς με τον προβλεπόμενο μηχανισμό να το κάνεις σειριακό (με τροποποίηση κτλ. όπως επιτρέπεται στην ομάδα Α) κάντο, αλλά δεν μπορείς να αντικαταστήσεις το μηχανισμό παρά μόνο από άλλον αναγνωρισμένο'.
Πόρισμα: οι περίφημοι πυργολεβιέδες δεν επιτρέπονται ούτε στην ομάδα Α.
Και εν πάση περιπτώσει, άλλα τα μάτια του λαγού (ημίμετρα που 'μετατρέπουν' ένα 'Η' σε 'σειριακό') και άλλα της κουκουβάγιας (κανονικό σειριακό).
Οπότε ελπίζω να μην ξεκινήσουν διάφορα παιδιά με Α/5 ή Α/6 να δώσουν 5 και 10 χιλιάδες σε σειριακά ή έστω 3 χιλιάδες σε 'μηχανισμούς' διότι πιο επικίνδυνο (για αύξηση του κόστους) είναι κάτι τέτοιο στις μικρές κατηγορίες παρά στα Α/8.
-
διάφορα παιδιά με Α/5
Ευχαριστώ Νάσο!!!!
-
Ο χρήστης ALPINESTARS έγραψε:
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ασχολείστε με μαμακιες?
Αυτά τα γκαντζετάκια είπαμε ότι δεν επιτρέπονται.
Τι σημασία έχει λοιπόν αυτό το θέμα?....ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΓΙΑ ΒΑΡΕΛΙΑ ΜΕ ΒΑΖΕΛΙΝΗ!!!!
ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗΣ .
ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Η ΒΑΖΕΛΙΝΗ,ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΕΡΕ,ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΙ GROUP 'Α' EVO.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
'....ΣΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑΤΑ,ΕΝΩ ΑΚΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΝΕΚΡΑ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΠΟΡΙΨΑΜΕ.'....ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ GROUP A ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ?
ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ,ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΛΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.
ΑΦΟΥ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΒΑΖΕΛΙΝΗ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ασχολείστε με μαμακιες?
Αυτά τα γκαντζετάκια είπαμε ότι δεν επιτρέπονται.
Τι σημασία έχει λοιπόν αυτό το θέμα?....ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΓΙΑ ΒΑΡΕΛΙΑ ΜΕ ΒΑΖΕΛΙΝΗ!!!!
ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗΣ .
ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Η ΒΑΖΕΛΙΝΗ,ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΕΡΕ,ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΙ GROUP 'Α' EVO.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
'....ΣΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑΤΑ,ΕΝΩ ΑΚΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΝΕΚΡΑ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΠΟΡΙΨΑΜΕ.'....ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ GROUP A ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ?
ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ,ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΛΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.
ΑΦΟΥ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΒΑΖΕΛΙΝΗ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΡΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ!!!!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κατά την άποψή μου ούτε στην ομάδα Α είναι ελεύθερος ο μηχανισμός αλλαγής ή η θέση του (αυτός είναι και ο λόγος που αναγνωρίζονται εναλλακτικοί μηχανισμοί αλλαγής σε VO ακόμα και αν δεν αλλάζει η διάταξη ή η θέση του μηχανισμού) και η φετινή εγκύκλιος λέει ότι είναι ελεύθερη η διάταξη των σχέσεων αλλά δε λέει ότι είναι ελεύθερος ο μηχανισμός. Οπότε η ερμηνεία μου είναι: 'αν μπορείς με τον προβλεπόμενο μηχανισμό να το κάνεις σειριακό (με τροποποίηση κτλ. όπως επιτρέπεται στην ομάδα Α) κάντο, αλλά δεν μπορείς να αντικαταστήσεις το μηχανισμό παρά μόνο από άλλον αναγνωρισμένο'.Πόρισμα: οι περίφημοι πυργολεβιέδες δεν επιτρέπονται ούτε στην ομάδα Α.
Και εν πάση περιπτώσει, άλλα τα μάτια του λαγού (ημίμετρα που 'μετατρέπουν' ένα 'Η' σε 'σειριακό') και άλλα της κουκουβάγιας (κανονικό σειριακό).
Οπότε ελπίζω να μην ξεκινήσουν διάφορα παιδιά με Α/5 ή Α/6 να δώσουν 5 και 10 χιλιάδες σε σειριακά ή έστω 3 χιλιάδες σε 'μηχανισμούς' διότι πιο επικίνδυνο (για αύξηση του κόστους) είναι κάτι τέτοιο στις μικρές κατηγορίες παρά στα Α/8.
Από πέρσι δεν υπάρχουν Α/6 με σειριακό ? Και μιλάω για αναβάσεις και ράλλυ.
-
Υπάρχουν σειριακά αναγνωρισμένα για πχ. 106 οπότε είναι νόμιμη η χρησιμοποίησή τους. Το θέμα είναι πως τώρα επιτρέπεται (??? ή τουλάχιστον αυτή δείχνει να είναι η πρόθεση) να βάλει κάποιος σειριακό ακόμα και αν δεν είναι αναγνωρισμένο.
Τεχνικοί κανονισμοί 2010