-
εγω το θεωρω αδιανοητο να υπαρχει ξενος ανθρωπος μεσα στο σπιτι και να κανει δουλειες.εκτος οτι δημιουργει ενοχες που εχεις καποιον υπηρετη,οι δουλειες του σπιτιου ειναι προσωπικη υποθεση οπως φροντιζεις τον ευατο σου πχ.κανοντας μπανιο.
τις περισσοτερες φορες δεν πιστευω οτι υπαρχει θεμα χρονου....για να φροντισει καποιος το σπιτι του,ουτε βαρεμαρας,απλα δεν θελει να κανει αυτος την 'βρωμικη δουλεια' επειδη υπαρχουν αλλοι για αυτο.... -
Ο χρήστης zastava έγραψε:
εγω το θεωρω αδιανοητο να υπαρχει ξενος ανθρωπος μεσα στο σπιτι και να κανει δουλειες.εκτος οτι δημιουργει ενοχες που εχεις καποιον υπηρετηΔεν έχεις υπηρέτη αν δεν του συμπεριφέρεσαι ως υπηρέτη!!!
Έχεις έναν άνθρωπο που έρχεται ή μένει σπίτι σου και σε βοηθάει/κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Τον πληρώνεις γι' αυτό και έχετε πλέον μια επαγγελματική σχέση που με τα χρόνια μπορεί να γίνει και πιο προσωπική. Με την ίδια λογική υπηρέτης είναι και ένας απλός υπάλληλος αφού είναι υποχρεωμένος να κάνει ό,τι του λέει το αφεντικό του και ενδεχομένως να βγάζει και λιγότερα από την οικιακή βοηθό
-
Δν νομιζω τα 60 ευρω τη μερα να ειναι υπηρετικος μισθος
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
εγω το θεωρω αδιανοητο να υπαρχει ξενος ανθρωπος μεσα στο σπιτι και να κανει δουλειες.εκτος οτι δημιουργει ενοχες που εχεις καποιον υπηρετη
Δεν έχεις υπηρέτη αν δεν του συμπεριφέρεσαι ως υπηρέτη!!!
Έχεις έναν άνθρωπο που έρχεται ή μένει σπίτι σου και σε βοηθάει/κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Τον πληρώνεις γι' αυτό και έχετε πλέον μια επαγγελματική σχέση που με τα χρόνια μπορεί να γίνει και πιο προσωπική. Με την ίδια λογική υπηρέτης είναι και ένας απλός υπάλληλος αφού είναι υποχρεωμένος να κάνει ό,τι του λέει το αφεντικό του και ενδεχομένως να βγάζει και λιγότερα από την οικιακή βοηθό
δεν ειναι τα λεφτα ή συμπεριφορα,ειναι η σχεση που υπαρχει εξορισμου με αυτον που κανει τις δουλειες για σενα.και ο απλος υπαλληλος στην ιδια μειονεκτικη θεση με καποιον 'υπηρετη' βρισκεται για αυτο και λεγεται υπαλληλος.αν και ειναι αρκετα διαφορετικο.νομιζω οτι η διαφωνια βρισκεται στην χρηση της μη-πολιτικα ορθης λεξης 'υπηρετης'---->'γυναικα που βοηθαει στο σπιτι' οπως λεμε 'σκουπιδιαρης'--->'υπαλληλος στην καθαριοτητα του δημου'
-
Οταν εχεις εναν υπαλληλο στην εταιρια σου, πχ να κουβαλαει κουτες 8ωρες/μερα, βασει της δικης σου λογικης ιδιο πραγμα δεν ειναι?
Τεσπα, δεν καταλαβαινω γιατι χρειαζεται τοσο συζητηση το πραγμα. Απο την δικη μας μερια, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα (ή δεχεσαι να θυσιασεις κατι αλλο για να βρεθουν αυτα τα χρηματα) να κανεις outsourcing καποιες εργασιες οι οποιες πρεπει να γινουν αλλα δεν σου προσφερουν καμμια ευχαριστηση ή/και σου τρωνε ελευθερο χρονο απο αλλες ασχολιες, ΦΥΣΙΚΑ κ θα το κανεις.
Απο την δικη τους μερια, αφου εκεινοι εχουν διαλεξει να κανουν αυτη την δουλεια (κ να παιρνουν 50-60 ευρω την μερα, συνηθως μαυρα), σιγουρα δεν θα ειμαι εγω αυτος που θα εχει ηθικες αναστολες.
ΥΓ Πραγματικα δεν καταλαβαινω που εμπλεκεται η λεξη 'υπηρετης' κ οτι αρνητικο επιφερει. Πληρωνεις καποιον το ποσο που συμφωνειτε μεταξυ σας για να σου κανει καποιες δουλειες. Τοσο απλα.
-
Μηπως ειμαστε ???
Αν καταλαβα, το θεμα ειναι 'βοηθεια στις δουλειες του σπιτιου, οικιακοι βοηθοι κλπ' και οχι . -
θα συμφωνήσω απόλυτα με τον kacey
καθαρά καπιταλιστικές σχέσεις, που όμως δε διαφέρουν σε τίποτα απ την εκμετάλλευση της υπεραξίας του εργάτη σε μια επιχείρηση.
όσοι λοιπόν πάθατε σοκ με τις οικιακές βοηθούς γραμμή για τα γκούλαγκ -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
καθαρά καπιταλιστικές σχέσεις, που όμως δε διαφέρουν σε τίποτα απ την εκμετάλλευση της υπεραξίας του εργάτη σε μια επιχείρηση.
όσοι λοιπόν πάθατε σοκ με τις οικιακές βοηθούς γραμμή για τα γκούλαγκΔεν διαφέρει ως προς την εκμετάλευση, αλλά ως προς το λόγο.
π.χ. δεν μπορώ να κάνω για την δουλειά μου όλα αυτά που κάνουν οι υπάλληλοι, γιατί δεν έχω 50 χέρια και πόδια. Μπορώ όμως νά κάνω τις δουλειές του σπιτιού μου. -
κι αυτή την ώρα που θα αφιέρωνες στο σιδέρωμα την επενδύσεις στην ανάγνωση οικονομικών εφημερίδων που θα σε βοηθήσουν να αποκομίσεις αντί για 50€ που της έδωσες 5000?
για να μή μιλήσω για το κέρδος που θα αποκομίσεις πηγαίνοντας σινεμά αντί να κάνεις μπουγάδα.
πραγματικά τα ταμπού της κοινωνίας είναι απίστευτα πάντως. το να έχεις τον εργαζόμενό σου με 700 το μήνα και να του βγάζεις το λάδι είναι κοινωνικώς ανεκτό, αλλά το να έχεις τον μπάτλερ και να τον πληρώνεις 3000 το μήνα για να σου βγάζει το σκυλί για χέσιμο όχι
-
πραγματικά τα ταμπού της κοινωνίας είναι απίστευτα πάντως. το να έχεις τον εργαζόμενό σου με 700 το μήνα και να του βγάζεις το λάδι είναι κοινωνικώς ανεκτό, αλλά το να έχεις τον μπάτλερ και να τον πληρώνεις 3000 το μήνα για να σου βγάζει το σκυλί για χέσιμο όχι
-
O drifter τα είπε όλα
-
Οταν μπαινω σπιτι πεταω τα ρουχα στο πατωμα και φωναζω 'δουλα, τσαι'...
Καθε μερα ειναι Κυριακη για μενα... δε θα δουλεψουμε ποτε κουφαλα εργασιομανη..ειχα δει ενα ντοκιμαντερ κ ελεγε πως σημερα ολοι θελουν να το παιζουν πολυασχολοι (ειναι κλασικη η ατακα τρεχω/δεν εχω χρονο κλπ) επειδη αυξηθηκαν τα ορια ηλικιας και οι πλουσιοι επρεπε να δουλευουν μεχρι να κληρονομησουν τις περιουσιες των δικων τους, ενω πριν εναν αιωνα η μαγκια ηταν να τα ξυνεις και να'χεις δουλικα γιατι αυτο εκαναν οι ανωτερες ταξεις.
τεσπα με 5 δικηγορους για ο,τι μαλακια κανω κ ειμαι ανετος ακομα
ψαχνω να βρω φορουμιτες να τους βουλωσω το στομα
με τον ΖΝ τροποειναι καλο να εχεις δουλικο αλλα καπου ειναι σπαστικο για τους ξυσαρχιδες σαν εμενα.. συνηθως τα δουλικα ερχονται πρωι κ βαζουν σκουπα κ σε ξυπνανε.. επισης δεν ξερω αν εχετε παρατηρησει αλλα τα περισσοτερα ειναι αγαρμπα και κανουν γενικως φασαρια...
βεβαια τωρα που εχω γυναικα θα τις κοψω τις δουλες. θα εχω αποκλειστικη τη γυναικα μου. μεταξυ σκουπας και μαπας θα της σφυριζω κ εναν.και ολα αυτα σε συνενοηση μ'αστυνομια
-
τρίφτης και skye, όλα τα λεφτά!
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Άσχημο πράγμα η τεμπελιάΚαθόλου... Ένα 9μηνο που μπορούσα και δεν δούλευα πριν πάω φαντάρος (χωρίς υποχρεώσεις, αλλά με λεφτά στην άκρη για να τρώω, χωρίς να ζητάω από τον μπαμπά), το καταευχαριστήθηκα. Και καμμία μα καμμία μέρα δεν βαρέθηκα. Κοιμόμουν όσο ήθελα, έκανα ότι ήθελα και δεν έδινα λογαριασμό σε κανέναν. Αν μπορούσα να το κάνω (και να μην κινδυνέψει οικονομικά η οικογένειά μου και να μπορούμε να έχουμε ότι χρειαζόμαστε για μία φυσιολογική ζωή), θα το έκανα χθες!
Κακό πράγμα η τεμπελιά, μόνο αν δεν έχεις τι να κάνεις τον χρόνο σου. Και είναι κακό γιατί βαριέσαι... για κανέναν άλλο λόγο....
- 1000 στον τρίφτη και τον σκάι!
-
-
Den omilei to gallikos agapi mou!
-
Όταν ζεις σε μια μεγαλούπολη, έχεις δύο παιδιά, δουλεύουν και οι δύο γονείς τουλάχιστον 8ωρο, και δεν έχεις και κάποια να σε βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού τρως μεγάλο λούκι.
Προσωπικά δεν το θεωρώ πολυτέλεια αλλά ανάγκη. Επίσης οι καθαρίστριες δεν λογίζονται ως δούλες κ.λ.π. που ειπώθηκαν παραπάνω, την δουλειά τους κάνουν και μερικές φορές είναι πιο άνετη και καλοπληρωμένη και από την δική μας ...
Υπάρχουν καθαρίστριες που παίρνουν, χαλαρά, 60€ το 8ωρο για ένα σπίτι, άρα 1500€ τον μήνα δηλ. περισσότερα από τα μικτά ενός υπαλλήλου των 700€ ο οποίος δουλεύει το ελάχιστο 8 ώρες την μέρα!
Επίσης μια γυναίκα που καθαρίζει ένα σπίτι των 120τ.μ. σε 8 ώρες 1 φορά την εβδομάδα μην μου πείτε ότι τραβάει μεγαλύτερο λούκι από έναν σερβιτόρο ή έναν αποθηκάριο κ.λ.π. Είναι ζήτημα αν δουλεύει τις 4 από τις 8 ώρες! Έχω κάνει και εγώ τις ίδιες δουλειές και τελείωσα και σε λιγότερες ώρες.
Άσε που οι περισσότερες τα κάνουν όλα καλά τις πρώτες εβδομάδες και μετά το ρίχνουν στην ρέκλα (τα σκουπίδια κάτω από το χαλί κ.λ.π.).
Αλλά, όπως είπα και στην αρχή δεν προλαβαίνουμε πια ... -
όσοι λοιπόν πάθατε σοκ με τις οικιακές βοηθούς γραμμή για τα γκούλαγκαριστερός, αριστερό, αλλά άμα είναι να μας πλύνουν κάνα πουκάμισο...
Είναι πολύ προτιμότερο ο έχων την άνεση να ζει λίγο πιο ξεκούραστα χρησιμοποιώντας βοήθεια για τις δουλειές. Ειδικά μια 'γενική' μια φορά τη βδομάδα (αυτό δε σημαίνει ότι τις υπόλοιπες μέρες δεν ακουμπάμε σκούπα ) είναι σχεδόν απαραίτητη για τους εργαζόμενους.
Προσωπικά θα προσλάμβανα άνετα κάποιον για να μου σιδερώνει Αλλά δεν μ αρέσει να έχω κάποιον στα πόδια μου. (skye mode - βρες γκόμενα )
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
....βεβαια τωρα που εχω γυναικα θα τις κοψω τις δουλες. θα εχω αποκλειστικη τη γυναικα μου. μεταξυ σκουπας και μαπας θα της σφυριζω κ εναν.και ολα αυτα σε συνενοηση μ'αστυνομια
Και άμα παχύνει λίγο, τότε θα λερώνω ακόμα περισσότερο επίτηδες, για να τα χάσει η μπουχέσα. Που έδεσε το γάιδαρό της και όταν δε δουλεύει το ψυγείο δεν προλαβαίνει να κατεβάσει θερμοκρασία
Όπως λέει και ένας φίλος: Η γυναίκα με το που παντρεύεται αλλάζει συνήθειες. Πριν, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πάει στο κρεβάτι. Μετά, πάει πρώτα στο ψυγείο..
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Υπάρχουν καθαρίστριες που παίρνουν, χαλαρά, 60€ το 8ωρο για ένα σπίτι, άρα 1500€ τον μήνα δηλ. περισσότερα από τα μικτά ενός υπαλλήλου των 700€ ο οποίος δουλεύει το ελάχιστο 8 ώρες την μέρα!
Επίσης μια γυναίκα που καθαρίζει ένα σπίτι των 120τ.μ. σε 8 ώρες 1 φορά την εβδομάδα μην μου πείτε ότι τραβάει μεγαλύτερο λούκι από έναν σερβιτόρο ή έναν αποθηκάριο κ.λ.π. Είναι ζήτημα αν δουλεύει τις 4 από τις 8 ώρες! Έχω κάνει και εγώ τις ίδιες δουλειές και τελείωσα και σε λιγότερες ώρες.
Άσε που οι περισσότερες τα κάνουν όλα καλά τις πρώτες εβδομάδες και μετά το ρίχνουν στην ρέκλα (τα σκουπίδια κάτω από το χαλί κ.λ.π.).γι'αυτο βρειτε καμια χωριατοπουλα που θα τα κανει σωστα και θα φτιαχνει και ωραια φαγητα και αφηστε τις μαλακιες
Προσωπικά θα προσλάμβανα άνετα κάποιον για να μου σιδερώνει Αλλά δεν μ αρέσει να έχω κάποιον στα πόδια μου. (skye mode - βρες γκόμενα )
απλα χρησιμοποιησε την ιατρικη σου ιδιοτητα
Και άμα παχύνει λίγο, τότε θα λερώνω ακόμα περισσότερο επίτηδες, για να τα χάσει η μπουχέσα. Που έδεσε το γάιδαρό της και όταν δε δουλεύει το ψυγείο δεν προλαβαίνει να κατεβάσει θερμοκρασία
Όπως λέει και ένας φίλος: Η γυναίκα με το που παντρεύεται αλλάζει συνήθειες. Πριν, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πάει στο κρεβάτι. Μετά, πάει πρώτα στο ψυγείο..
ο γαμος καταστρεφει το σεξ, αλλα καπου οι γυναικες φρικαρουν αν τις σπιτωσεις για τις δουλειες του σπιτιου (στην αρχη τους αρεσει αλλα μετα τις πιανουν οι ανασφαλειες και τις πρηζουν και οι δικοι τους) και καλυτερα να συμβιβαστεις με γαμο παρα με κανα μουλικο
Βοήθεια στις δουλειές του σπιτιού, οικιακές βοηθοί κλπ.