-
μου αρέσει που στο καθάρισμα του σπιτιού ο 888888 έχει ως θέσφατο το ότι είναι αρμοδιότητα της γυνής
τί να πεις για τον νεοέλληνα που ξύνει τα @ του όλη μέρα στο προποτζίδικο άλλωστε
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Μπορώ προσωπικά να δεχθώ τη-τον βοηθό υπάλληλο στο σπίτι ΜΟΝΟ αν ύπάρχει ανάγκη. Δεν μπορώ να το δεχτώ για τον κύριο-κυρία που ξίνει όλη μέρα τα @@@ του. Γιατί έτσι όχι μόνο δεν προσφέρει στο κοινωνικό του σύνολο, αλλά ούτε στην οικογένειά του. Και φυσικά δεν έχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα.
Κάνεις λάθος!
Έτσι προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο προσθέτοντας μια επιπλέον θέση εργασίας, προσφέρει εισόδημα δηλαδή σε μια ακόμα οικογένεια.
Από κει και πέρα ποιός θα κρίνει τι είναι ανάγκη και τι όχι; Μα αν μπορεί αν την πληρώσει μια οικογένεια γιατί να μην το κάνει; Τι σημαίνει προσφέρω στην οικογένειά μου; Πιστεύεις πραγματικά ότι μια οικογένεια δένεται από το αν η μητέρα πάει για ψώνια ή αν καθαρίζει το σπίτι η ίδια ή όχι; Άλλα πράγματα κάνουν μια οικογένεια. Τώρα αν μιλάμε για μια οικογένεια όπου μαγειρεύει η Πολωνέζα, μεγαλώνει τα παιδιά η Φιλιππινέζα, κάνει τις δουλειές του σπιτιού κάποιος άλλος και οι γονείς είναι άφαντοι σε δεξιώσεις, ναι τότε δε μιλάμε για μια δεμένη οικογένεια και σίγουρα δε θεωρώ ότι είναι σωστή οικογένεια. Άλλο αυτό όμως και άλλο το αν προσφέρει η όχι στην οικογένειά του κάποιος που πλένει, καθαρίζει, κτλΜπορεί και να κάνω λάθος. Αλλά ξέρω κυρίες, που έχουν καθημερινά καθαρήστρια, ενώ δεν έχουν δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή τους. Δεν κρίνω την οικονομική τους κατάσταση. Καλά κάνουν και έχουν χρήματα. ΔΕΝ συνεισφέρουν όμως για εμένα στην οικογένεια-κοινωνία. Ας βρούνε μια άλλη απασχόληση, αν δεν τους αρέσει η δουλειά στο σπίτι. Όχι για τα χρήματα, αλλά για να μην παρασιτούν εις βάρος των άλλων που εργάζονται.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ας βρούνε μια άλλη απασχόληση, αν δεν τους αρέσει η δουλειά στο σπίτι. Όχι για τα χρήματα, αλλά για να μην παρασιτούν εις βάρος των άλλων που εργάζονται.Μα γιατί να βρούν άλλη δουλειά;;; Στην πλάτη σου/μου έχουν φορτωθεί; 'Εις βάρος' του συζύγου τους παρασιτούν και ενδέχεται να το κάνουν γιατί ο ίδιος ο σύζυγός τους τους πρότεινε να κάτσουν σπίτι και να κάνουν τη ζωή τους.
Είναι υποχρεωτικό να συνεισφέρουν όλοι στην κοινωνία; Άλλωστε η κοινωνία δε μπορεί να προσφέρει δουλειά σε όλους, καλύτερα λοιπόν να πάρει τη δουλειά κάποιος που την έχει ανάγκη για να ζήσει, παρά κάποιος που θα το κάνει απλά για να μην παρασιτεί εις βάρος άλλων, ενώ αυτοί οι άλλοι μπορούν να του προσφέρουν ούτως ή άλλως ένα υψηλότατο επίπεδο διαβίωσης. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μπορώ προσωπικά να δεχθώ τη-τον βοηθό υπάλληλο στο σπίτι ΜΟΝΟ αν ύπάρχει ανάγκη. Δεν μπορώ να το δεχτώ για τον κύριο-κυρία που ξίνει όλη μέρα τα @@@ του. Γιατί έτσι όχι μόνο δεν προσφέρει στο κοινωνικό του σύνολο, αλλά ούτε στην οικογένειά του. Και φυσικά δεν έχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα.
Κάνεις λάθος!
.................................................................................Μπορεί και να κάνω λάθος. Αλλά ξέρω κυρίες, που έχουν καθημερινά καθαρήστρια, ενώ δεν έχουν δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή τους. Δεν κρίνω την οικονομική τους κατάσταση. Καλά κάνουν και έχουν χρήματα. ΔΕΝ συνεισφέρουν όμως για εμένα στην οικογένεια-κοινωνία. Ας βρούνε μια άλλη απασχόληση, αν δεν τους αρέσει η δουλειά στο σπίτι. Όχι για τα χρήματα, αλλά για να μην παρασιτούν εις βάρος των άλλων που εργάζονται.
Καθενας εχει τους δικους του λογους για να χρησιμοποιει ή οχι οικιακη βοηθο, και εφοσον σημερα δουλευουν και οι δυο γονεις, πιθανως και αναγκαιο, ιδιως την περιοδο που εχουν παιδια νήπια. Το θεμα ειναι, αφου εχει καποιος χρηματα για οικιακη βοηθο, να μπορει να ζει και αναλογα.
Σε μονοκατοικια απεναντι απο τη δικια μου, ειχαν απο το 2000 εως το 2007, μονιμα οικιακη βοηθο, ενω το σπιτι ρημαζε μερα με τη μερα, με αποτελεσμα να εχει 'ξεφλουδισει' το χρωμα σε ολη την επιφανεια της μονοκατοικιας (πλαινα-προσοψη, φανταζομαι μεσα πως θα ηταν), αλλα η οικιακη βοηθος παρεμενε. Για να μην πω τι ' χρεπια' αμαξια ειχαν και δεν τα αλλαξαν ποτε - ευτυχως ο συζυγος αγορασε περυσι καινουργιο δικυκλο.
Και δεν αναφερομαι σε οικογενεια που ειχε 'γέρους γονεις' να περιθαλψει ή καποιο αλλο προβλημα. Ζευγαρι δημοσιοι υπαλληλοι, με εισοδηματα περι τα 3.500 ευρω, με δυο παιδια. Και το ωραιο: Η γιαγια (μαμμα της κυριας), η οποια εμενε 200μ πιο περα, ερχοταν τα πρωινα και εδινε οδηγιες στην 'δουλα'. Σημερα εχουν οικιακη βοηθο μονο καθε Σαββατο, (ας οψεται η οικονομικη κριση).
Προσωπικο συμπερασμα: 'κοπριτες' και 'ψευτοκυριλεδες'.
Ειναι το ιδιο πραγμα με οποιονδηποτε εχει ΙΧ των 40.000 ευρω και ανω, ενω δεν εχει δικο του σπιτι (εστω και σε αλλη πολη, ως περιουσιακο στοιχειο).
Επιπλεον, φοβαμαι οτι σε λιγο καιρο, καποιες 'κυριες' θα αναγκαστουν αυτες να δουλευουν ως οικιακοι βοηθοι στα σπιτια των Αλβανο-βουλγαρων που ειχαν 'δουλικα', γιατι αυτες εκαναν καλυτερο 'κουμαντο' αυτα τα χρονια !!!
Προσωπικες μου αποψεις βεβαιως..... -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ας βρούνε μια άλλη απασχόληση, αν δεν τους αρέσει η δουλειά στο σπίτι. Όχι για τα χρήματα, αλλά για να μην παρασιτούν εις βάρος των άλλων που εργάζονται.
Μα γιατί να βρούν άλλη δουλειά;;; Στην πλάτη σου/μου έχουν φορτωθεί; 'Εις βάρος' του συζύγου τους παρασιτούν και ενδέχεται να το κάνουν γιατί ο ίδιος ο σύζυγός τους τους πρότεινε να κάτσουν σπίτι και να κάνουν τη ζωή τους.
Είναι υποχρεωτικό να συνεισφέρουν όλοι στην κοινωνία; Άλλωστε η κοινωνία δε μπορεί να προσφέρει δουλειά σε όλους, καλύτερα λοιπόν να πάρει τη δουλειά κάποιος που την έχει ανάγκη για να ζήσει, παρά κάποιος που θα το κάνει απλά για να μην παρασιτεί εις βάρος άλλων, ενώ αυτοί οι άλλοι μπορούν να του προσφέρουν ούτως ή άλλως ένα υψηλότατο επίπεδο διαβίωσης.Προσωπικά, δεν θα το έκανα-κάνω. Με την ίδια λογική που πάω και κόβω μόνος μου τα ξύλα, πλένω τα αυτοκίνητα κλπ.
Γιατί έτσι δημιουργούνται και πρότυπα τυχοδιωκτισμού. Τί παράδειγμα δίνει μια τέτοια κυρία στα παιδιά της; -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ας βρούνε μια άλλη απασχόληση, αν δεν τους αρέσει η δουλειά στο σπίτι. Όχι για τα χρήματα, αλλά για να μην παρασιτούν εις βάρος των άλλων που εργάζονται.
Μα γιατί να βρούν άλλη δουλειά;;; Στην πλάτη σου/μου έχουν φορτωθεί; 'Εις βάρος' του συζύγου τους παρασιτούν και ενδέχεται να το κάνουν γιατί ο ίδιος ο σύζυγός τους τους πρότεινε να κάτσουν σπίτι και να κάνουν τη ζωή τους.
Είναι υποχρεωτικό να συνεισφέρουν όλοι στην κοινωνία; Άλλωστε η κοινωνία δε μπορεί να προσφέρει δουλειά σε όλους, καλύτερα λοιπόν να πάρει τη δουλειά κάποιος που την έχει ανάγκη για να ζήσει, παρά κάποιος που θα το κάνει απλά για να μην παρασιτεί εις βάρος άλλων, ενώ αυτοί οι άλλοι μπορούν να του προσφέρουν ούτως ή άλλως ένα υψηλότατο επίπεδο διαβίωσης.Προσωπικά, δεν θα το έκανα-κάνω. Με την ίδια λογική που πάω και κόβω μόνος μου τα ξύλα, πλένω τα αυτοκίνητα κλπ.
Γιατί έτσι δημιουργούνται και πρότυπα τυχοδιωκτισμού. Τί παράδειγμα δίνει μια τέτοια κυρία στα παιδιά της;εσυ τους χειμερινους μηνες δουλευεις ειπες?
-
Βασικά όλοι αναφέρατε τις εξαιρέσεις στο γιατι και ποιοί θέλουν βοηθεια στο σπίτι.
Η ουσία είναι ότι όταν οι οικονομικές ανάγκες μιας οικογένειας απαιτούν πολύ χρόνο στη δουλειά και των δύο ,τότε σίγουρα θα χρειαστεί βοηθός για τις δουλειές του σπιτιού όσο μεγάλο η μικρό μπορεί να είναι.
Για το θέμα των παιδιών προσωπικά σε καμιά περίπτωση ακόμα και πείνας δεν θα εμπιστευόμουν ξένο ανθρωπο να τα κρατήσει στο σπίτι μου .Και ας έχανα την δουλεία μου και κυριολεκτώ! -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Γιατί έτσι δημιουργούνται και πρότυπα τυχοδιωκτισμού. Τί παράδειγμα δίνει μια τέτοια κυρία στα παιδιά της;εσυ τους χειμερινους μηνες δουλευεις ειπες?
Τους χειμερινούς μήνες ΔΕΝ δουλεύω. Γιατί ρωτάς;
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
δινεις δηλαδη κακα προτυπα στα παιδια σου?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δινεις δηλαδη κακα προτυπα στα παιδια σου?
Τα παιδιά μου(όταν αποκτήσω), θα με βλέπουν να δουλεύω 16-18 ώρες την ημέρα ΚΑΘΕ μέρα για 5-6 μήνες. Αν κάνεις μια απλή πρόσθεση, θα δεις ότι δουλεύω πολύ περισσότερες ώρες από κάποιον που έχει 'φυσιολογική' δουλειά. Και όπως έχω την υπάλληλο το καλοκαίρι για το σπίτι, θα μπορούσα να την έχω και το χειμώνα.
-
και αυτο για καποιους θα μπορουσε να θεωρηθει προτυπο 'αρπαχτης'. Δουλευω 6 μηνες και τους αλλους 6 καθομαι.
-
Tωρα μην αρχισετε προσωπικες επιθεσεις.
Το θεμα ειναι απλο
α) δν ειναι ολα τα σπιτια ιδιου μεγεθους ,αρα δν ειναι το ιδιο να καθαριστουν
β)δεν παιρνει ολος ο κοσμος τα ιδια λεφτα , αρα δν ειναι αυτονοητο οτι θα εχει η οχι γυναικα
γ)ακομη και να μην δουλευει μια γυναικα ξερετε ποσο ευκολο ειναι πχ να καθαρισει ενα σπιτι 390m και να μεγαλωσει 1-2-3-4 παιδια?(αυτο ειναι παραδειγμα για ολους οσους φερνεται παραδειγμα πλουσιες γυναικες που ξυνονται...
και υπαρχει και ο αναλογος δ,ε... λογος που μπορει καποιος να παιρνει γυναικα η οχι.Αρα δν μπορουμε να κρινουμε με βαση τα ΔΙΚΑ μας δεδομενα πραξεις ΑΛΛΩΝ...αν το καταλαβουμε αυτο θα βρουμε και ''λυση''
Επισης το να εχεις μια γυναικα να καθαριζει και να τις δινεις 50-60 ευρω τη μερα μονο δουλικο δν μου ακουγεται. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
και αυτο για καποιους θα μπορουσε να θεωρηθει προτυπο 'αρπαχτης'. Δουλευω 6 μηνες και τους αλλους 6 καθομαι.'Αρπαχτή' θα ήταν αν δούλευα λιγότερο. Εγώ δουλεύω περισσότερο. Θα προτιμούσα να έχω ελεύθερες τις Κυριακές μου, να δουλεύω πενθήμερο οχτάωρο 11 μήνες, παρά αυτό.
Μάλλον μπερδεύεις τον ορισμό της 'αρπαχτής'.. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
και αυτο για καποιους θα μπορουσε να θεωρηθει προτυπο 'αρπαχτης'. Δουλευω 6 μηνες και τους αλλους 6 καθομαι.
'Αρπαχτή' θα ήταν αν δούλευα λιγότερο. Εγώ δουλεύω περισσότερο. Θα προτιμούσα να έχω ελεύθερες τις Κυριακές μου, να δουλεύω πενθήμερο οχτάωρο 11 μήνες, παρά αυτό.
Μάλλον μπερδεύεις τον ορισμό της 'αρπαχτής'..δε γνωριζεις οτι υπαρχει παρα πολυς κοσμος που δουλευει 12-14 ωρες ΟΛΟ το χρονο?
εγω δεν λεω οτι κακως πραττεις, αλλα θελω να σου δειξω την υπεραπλουστευση που εκανες πιο πανω.
-
Εγώ μίλησα για κάποιους-κάποιες που δεν δουλέψαν-δουλεύουν ποτέ.
Anyway, τη γνώμη μας λέμε. Πάντως όσα χρήματα και αν είχα, δεν υπήρχε περίπτωση να μη δουλεύει η γυναίκα μου. Είτε στις δουλειές του σπιτιού, είτε σε κάποια άλλη εργασία. Άσχημο πράγμα η τεμπελιά
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
μου αρέσει που στο καθάρισμα του σπιτιού ο 888888 έχει ως θέσφατο το ότι είναι αρμοδιότητα της γυνήςΠου εγραψα εγω κατι τετοιο??
Το παραδειγμα της γιαγιας μου το εφερα απλα και μονο για να δειξω την 'υποκρισια' του 'δουλευω' , 'δε προλαβαινω', κλπ δραματικα.
Με τις ευκολιες και τις ανεσεις που μπορει σημερα να εχει ενα νοικοκυριο σιγουρα ο χρονος εχει μειωθει παρα πολυ για να δικαιολογουνται καποιοι-ες οτι δε τους φτανει.τί να πεις για τον νεοέλληνα που ξύνει τα @ του όλη μέρα στο προποτζίδικο άλλωστε
Aν θελεις την αποψη μου θα προτιμησω (αυτο κανω αλλωστε) να βοηθησω εγω τη γυναικα μου σε οτι και οπου μπορω .
-
,,,Θυμάμαι κάποτε που καθάρισα μια πολυκατοικία αγάμων στην πα και πήρα τρείς μέρες τιμητική άδεια
Σήμερα η γυναίκα μου όταν γυρίζει σπίτι και γυαλίζει μου λέει ,,,,έβαλες γυναίκα?
Δέχομαι προτάσεις παιδιά ,,,και σιγά σιγα .
Και δεν είναι καθόλου εύκολο παρακαλώ!ΥΓ.Μην επηρεάζεστε απο μένα .Η καθαριότητα μου έχει γίνει ψύχωση!
-
Το να βάλει κάποιος ξένους ανθρώπους στο σπίτι του, ενώ μπορεί να το αποφύγει, θεωρώ ότι δεν είναι καλό.
Από την άλλη, δεν βλέπω που βρίσκεται το πρόβλημα, εφόσον (1) υπάρχει η απαιτούμενη οικονομική άνεση, (2) το άτομο που εργάζεται το μεταχειρίζονται με σωστό τρόπο, ως επαγγελματία και ως άνθρωπο.
Το αν είναι κάποιος/-α τεμπέλης/-α δεν θα αλλάξει αν απασχολείται ένα άτομο σε μόνιμη ή περιστασιακή βάση. Από την άλλη, οι τεμπελχανάδες κατά κανόνα περνάνε καλύτερα γιατί δίνουν τεράστια σημασία στο να διώχνουν τα βάρη από πάνω τους, ενεργώντας και διαβιώνοντας γενικότερα παρασιτικά εις βάρος όλων των άλλων. Καλύτερα να τους δείρεις παρά να τους βάλεις να προσφέρουν χρήσιμο έργο. Ας φάει λοιπόν λιγάκι κανας ταλαίπωρος εις βάρος τους.
-
[quote='manosk'] οι τεμπελχανάδες κατά κανόνα περνάνε καλύτερα γιατί δίνουν τεράστια σημασία στο να διώχνουν τα βάρη από πάνω τους,
Aυτό ξαναπέστο,!
-
Θεωρώ ότι αν το ζευγάρι είναι στοιχειωδώς καθαρό και τακτοποιεί το σπίτι σε ημερήσια βάση, μια εβδομαδιαία οικιακή βοηθός αρκεί για να είναι τα πάντα λαμπίκο.
Βοήθεια στις δουλειές του σπιτιού, οικιακές βοηθοί κλπ.