-
Ο χρήστης piggy έγραψε:
Πες μας ποιο έχεις ήδη στο μυαλό σου να στο εγκρίνουμε να πας να το πάρεις!ωραίος...
Δεν έχω τίποτα στο μυαλό μου δυστυχώς... -
Πάρε το KA!!!
-
Και εσύ βάλε το ESP πακέτο.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Και εσύ βάλε το ESP πακέτο.+1000
Δε νοείται αμάξι σήμερα χωρις esp. Και θα το μετανοιώσεις τη στιγμή που θα σου χρειαστεί, ειδικά αν είσαι νέος οδηγος.
Βάλτο οπωςδήποτε
-
Δεν είμαι νέα οδηγός μετά από 10 χρόνια...
Και δεν είχα ποτέ ESP. Στην πράξη τι διαφορά θα δω;
Άντε και κοντεύετε να με πείσετε. -
Ο χρήστης piggy έγραψε:
Άντε και κοντεύετε να με πείσετε.Και εγώ 5 χρόνια δεν είχα ABS και δεν το στούκαρα ποτέ, παρότι το τελευταίο διάστημα πριν το αποχωριστώ το πήγαινα δίχως άυριο (γιατί είμαι πολύ οδηγούρα να'ουμ ), αλλά το σωστό είναι να υπάρχουν αυτά τα συστήματα στο αμάξι για την δική σου ασφάλεια και την ασφάλεια των άλλων.
Επίσης από το 2012 το ESP θα είναι όπως το ABS, βασικός εξοπλισμός σε όλα τα αμάξια της Ε.Ε. Το κυριότερο απ'ολα, είναι ένα πάρα πολύ καλό σύστημα!
Στην βροχή, στην γλίτσα και στις γενικότερες συνθήκες της ελληνικής ασφάλτου, θα το εκτιμήσεις απίστευτα. -
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Άντε και κοντεύετε να με πείσετε.Και εγώ 5 χρόνια δεν είχα ABS και δεν το στούκαρα ποτέ, παρότι το τελευταίο διάστημα πριν το αποχωριστώ το πήγαινα δίχως άυριο (γιατί είμαι πολύ οδηγούρα να'ουμ ), αλλά το σωστό είναι να υπάρχουν αυτά τα συστήματα στο αμάξι για την δική σου ασφάλεια και την ασφάλεια των άλλων.
Επίσης από το 2012 το ESP θα είναι όπως το ABS, βασικός εξοπλισμός σε όλα τα αμάξια της Ε.Ε. Το κυριότερο απ'ολα, είναι ένα πάρα πολύ καλό σύστημα!
Στην βροχή, στην γλίτσα και στις γενικότερες συνθήκες της ελληνικής ασφάλτου, θα το εκτιμήσεις απίστευτα.Αρκεί να απενεργοποιείται!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στην βροχή, στην γλίτσα και στις γενικότερες συνθήκες της ελληνικής ασφάλτου, θα το εκτιμήσεις απίστευτα.Αρκεί να απενεργοποιείται!
Α νομίζω δεν απενεργοποιείται.. Αλλά είναι τόσο πρόβλημα αυτό σε ένα Ka?
-
Δεν αναφερόμουν στο KA συγκεκριμένα... την γενικότερη τοποθέτησή σου περί ESP σχολίασα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν αναφερόμουν στο KA συγκεκριμένα... την γενικότερη τοποθέτησή σου περί ESP σχολίασα.Ναι συμφωνώ πέρι απενεργοποίησης, για κάποιο λόγο όμως που πρακτικά δεν γνωρίζω, μάλλον ψυχολογικό. Δηλαδή ενώ έχω στο kia την δυνατότητα να το βγάλω off δεν το έχω κάνει μέχρι σήμερα και δεν βλέπω και γιατί να το κάνω.
Μάλλον αν πέσω σε βούρκο!
-
Παιδιά αν δώσω 600€ για δαύτο, δεν πρόκειται να το απενεργοποιήσω ποτέ!
Και ναι για ΚΑ μιλάμε, γι'αυτό και το συζητάω τόσο, γιατί διάφοροι μου λένε ότι δε χρειάζεται σε αυτοκίνητο αυτού του μήκους, αυτών των ίππων, αυτής της τιμής και της κατηγορίας γενικότερα.
Συγκεκριμένα ότι ποτέ δε θα καταλάβω την ύπαρξή του, ούτε την απουσία του.
Γι'αυτό ρωτάω εδώ που την ψάχνετε πιο πολύ. -
O σωστός forumίτης του 4tf παίρνει αμάξι με ESP αλλά το κλείνει Γιατί πρέπει να έχεις ESP, αλλά μπορείς να οδηγείς καλύτερα απ ότι μπορεί το ESP. Οπότε χρειάζεσαι το ESP μόνο για τις στιγμές που δεν οδηγείς.
Βάλε ESP κοπέλα μου και άσ'το αναμμένο, μια φορά να χρειαστεί σε έχει σώσει
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
O σωστός forumίτης του 4tf παίρνει αμάξι με ESP αλλά το κλείνει Γιατί πρέπει να έχεις ESP, αλλά μπορείς να οδηγείς καλύτερα απ ότι μπορεί το ESP. Οπότε χρειάζεσαι το ESP μόνο για τις στιγμές που δεν οδηγείς.Βάλε ESP κοπέλα μου και άσ'το αναμμένο, μια φορά να χρειαστεί σε έχει σώσει
Φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι εννοώ όμως. Να μπορείς να το κλέισεις όταν θέλεις να πας με την ταυτότητα στο στόμα, να το βάλεις σε πίστα ή να θέλεις να παίξεις με γωνίες. Όταν απλά μεταφέρεσαι το αφήνεις ανοιχτό.
-
Ναι μωρέ
(Aυτό που έγραψα είναι με αφορμή το διπλανό θέμα σκληροπυρηνικού αυτοκινήτου που υπάρχουν παράπονα ότι τα ESP δεν κλείνουν εντελώς, κάτι που είναι μάλλον ακραίο καθώς πίστες πρακτικά δεν έχουμε στην Ελλάδα (και να είχαμε ποιος θα πήγαινε συχνά;) και επιπλέον αφήνουν περιθώρια για να παίξεις με ασφάλεια τσουλώντας σε λογικές γωνίες. είμαι off topic όμως και το κόβω )
-
το esp δεν θα απενεργοποιηται....απλα θα γινει αυτο που εγινε και με το καινουργιο astra το οποιο εχει τοσο χαλαρο esp για οδηγικη απολαυση που τελικα στο βρεγμενο το αυτοκινητο ειναι σχεδον το ιδιο με ενα που δεν εχει esp δηλαδη σε αποτομη αλλαγη πορειας για αποφυγη εμποδιου βγηκε εκτος ''πιστας'''
-
Αλεξανδρε , λες σε κοπελα αρκει να κλεινει το esp της?
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
το esp δεν θα απενεργοποιηται....απλα θα γινει αυτο που εγινε και με το καινουργιο astra το οποιο εχει τοσο χαλαρο esp για οδηγικη απολαυση που τελικα στο βρεγμενο το αυτοκινητο ειναι σχεδον το ιδιο με ενα που δεν εχει esp δηλαδη σε αποτομη αλλαγη πορειας για αποφυγη εμποδιου βγηκε εκτος ''πιστας'''κι εσυ για οδηγικη απολαυση?
μηπως υπερβαλλετε λιγο?
-
Ο χρήστης piggy έγραψε:
Παιδιά αν δώσω 600€ για δαύτο, δεν πρόκειται να το απενεργοποιήσω ποτέ!
Και ναι για ΚΑ μιλάμε, γι'αυτό και το συζητάω τόσο, γιατί διάφοροι μου λένε ότι δε χρειάζεται σε αυτοκίνητο αυτού του μήκους, αυτών των ίππων, αυτής της τιμής και της κατηγορίας γενικότερα.
Συγκεκριμένα ότι ποτέ δε θα καταλάβω την ύπαρξή του, ούτε την απουσία του.
Γι'αυτό ρωτάω εδώ που την ψάχνετε πιο πολύ.λοιπον για να βαλουμε καποια πραγματα στην θεση τους...
Οικονομικη πλευρα ως επενδυση: Πρεπει να προσθεσεις το esp διοτι απο το 2012 ολα τα αυτοκινητα θα εχουν αρα σε ενδεχομενο πωλησης του ως μεταχειρισμενο θα εχει ενα -10% με -20% της μεσης τιμης και κατω απο τις τιμες των υπολοιπων αυτοκινητων ακομα και αν εχουν πιο βασικο εξοπλισμο απο εσενα!!!
**Για οσους λενε ειναι μικρο δεν θελει!!! :
** Oταν ενα αυτοκινητο εχει μικρο μεταξονιο (δηλαδη μικρη αποσταση απο την μια ροδα ως την αλλη οπως το βλεπεις πλαγια) οι δυναμεις που δημιουργουνται απο μια ατσαλη κινηση του αυτοκινητου ( αποτομη ΄΄μεγαλη΄΄ πλευρικη επιταχυνση) απελευθερωνονται με πιο εντονο τροπο και συνεπως πιο αποτομες κινησεις του αυτοκινητου... αρα το κανουν πολυ δυσκολο στο ελεγχο...σε πολλους αρεσει αυτο διοτι κανει το αυτοκινητο αυτο που λεμε παιχνιδιαρικο....*κατι σαν να καβαλας ταυρο ενα πραγμα * .... αλλα οταν δεν το περιμενεις μπορει να σε φερει σε σημειο να χασεις την πορεια του αυτοκινητου και να βγεις εκτος δρομου.
Για οσους λενε εχει λιγα αλογα : υποθετουν οτι δεν θα εχεις την δυναμη να κερδισεις την προσφυση των λαστιχων που θα εχεις με αποτελεσμα να εμφανιστει η υποστροφη η οποια αν σε τρομαξει και με ατσαλη κινηση θα φερει πολυ ευκολα και την υπερστροφη ( το οποιο για παρα πολλους εδω μεσα ειναι το ζητουμενο .....) αλλα κανουν λαθος διοτι η προσφυση σπαει παρα πολυ ευκολα και απο την ποιοτητα του οδοστρωματος...Αρα το θεμα προσφυση απαρτιζεται στα μικρα αυτοκινητα σε ποσοστο 35 % δυναμη και 65% ποιοτητα του δρομου....
Τωρα αυτοι που λενε δεν εχει δυναμη αρα δεν το θελεις διχνουν την ασχετοσυνη τους και για εναν ακομα λογο....
Αν θελεις να εχεις τον ελεγχο του οχηματος οταν αυτο χασει πια την καθορισμενη του πορεια το μονο που θελεις ειναι ΔΥΝΑΜΗ ....αρα και εδω εχουν λαθος..
Συνεπως βαλε esp ....... εκτος αν θελεις να παιζεις με την υπερστροφη και ξερεις να μαζευεις ευκολα τα αυτοκινητα οταν περασουν το οριο τους σε δημοσιο δρομο και το κανεις απο hobby! -
Την οικονομική πλευρά την κατάλαβα.
Και για το ότι είναι μικρό το έπιασα κι αυτό.
Από κει και κάτω μα το Δία δεν κατάλαβα τίποτα!
Αλλά με έπεισες, για να έγραψες μισή σελίδα μάλλον σε πνίγει το δίκιο.
Τέλος πάντων, το έβαλα, γιατί πιο πιθανό θα ήταν να μετάνιωνα που δε θα το έβαζα παρά που το έβαλα.Ευχαριστώ και πάλι!
-
Καλά έκανες και το έβαλες, χαίρομαι που πείστηκες. Δεν νοείται αμάξι εν ετει 2010 χωρίς esp κατά τη γνώμη μου, ανεξάρτητα με το αν είναι γρήγορο ή αργο κλπ. 'Ασε που απο το 2012 συμφωνα με κοινοτική οδηγία το esp θα εναι υποχρεωτικό.
edit.τωρα προσεξα οτι και ο 106 4ever γραφει αυτο για την κοινοτικη οδηγια..
Αλλα πέραν αυτου, αφου σε πεισαμε ολα οκ!
-
καλησπερα.. σκεφτομαι κ εγω να αγορασω το ΚΑ θελω να ξερω σχετικα με αυτη την επιπλεον εκπτωση των 350ε.. πηγα σε ενα αντιπρωσοπο ο οποιος μου εκανε την ιδια τιμη με σενα , μαζι με τα δωρα αλλα δεν εχει αυτη την εκπτωση.. ευχαριστω!!...
Ποιο 1000άρι να αγοράσω;