-
εχω 2000 Km, πλεον και η χρηση του ειναι 95% πολη και 1 ταξιδι Αθηνα - Ναυπακτος...
Η μεση καταναλωση που μου εμφανιζει το τριπ του ειναι γυρω στα 6,5, ενω στην 'πραγματικοτητα' ειναι λιγο πιο πανω..
Απο την στιγμη που τετοια καταναλωση πετυχαινει φιλος μου με Fabia 1.2 τρικυλινδρο, δεν ειναι πολυ?
Επισης, μην ξεχνας οτι 'στα χαρτια', το αυτοματο μεσα στην πολη εχει +1 λτ./100 χλμ περισσοτερη καταναλωση.
Αυτο που παρατηρησα χθες ειναι οτι λογω 'λογικης' το cvt, στο ασε του γκαζιου δεν κοβει καυσιμο..
Συνεπώς, ναι, το cvt καιει! -
τελευταια φορα που με ρωτησε φιλος για smart ή κατι αλλο, του ειπα fiat 500 1.2
αν εξαιρεσεις το οτι κοπανει λιγο δε το μετανιωσε καθολου
(και οχι δεν ειμαι αρρωστος, ουτε με απειλει κανεις με οπλο που προτεινω ιταλικο )
απο τη στιγμη που θες να παρεις κατι τσιμπημενο, παρα ενα πιο νορμαλ αυτοκινητο
-
Και με Polo 1.4 σε εκτός πόλης διαδρομές,
μπορείς να το κατεβάσεις σε καταναλώσεις της τάξης των 4 και κάτι l/100km (σύμφωνα με το trip)...
Αλλά αυτό δε λέει κάτι, ειδικά όταν έχεις μηδενίσει το trip λίγο πριν το ταξίδι για εκτός .Σημασία έχει να συγκρίνουμε αντίστοιχες οδηγικές συνήθειες και συνθήκες (κάτι που πρακτικά δεν είναι εφικτό όμως),
γιατί είναι αλήθεια πως αν κάποιος είναι δεξιοτέχνης της οικονομικής οδήγησης μπορεί να πάει την κατανάλωση όπου θέλει.Αυτό που θέλω να πω έιναι ότι αυτό που μεταφέρει ο καθένας μας είναι σχετικό,
και η γνώμη μου είναι να μη βγάζουμε συμπεράσματα από τις καταναλώσεις
που μπορούμε φαντάζομαι όλοι να παραθέσουμε...Για να μην πω ότι υπάρχουν κιόλας διαφορές από τις πλασματικές ενδείξεις που δίνει το trip computer στην κάθε μάρκα.
-
το τριπ στο iQ μηδενιζει καθε φορα που γεμιζεις καυσιμο. Οποτε δειχνει την μεση της 'τωρινης χρησης'
και οσο διαφορετικα και αν οδηγει καθ' ενας, σε οτι συνθηκες και να ειναι, το τριπ ειναι ενα σημειο αναφορας, το οποιο δεν μπορεις να παραβλεψεις, οπως και να το κανουμε! -
ναι ρε παιδια δεν κλεβουν τα trip μην υπερβαλλουμε
-
Στα vag το trip κρατάει διάφορες ενδείξεις πχ ολική μέχρι να μηδενιστεί, τρέχουσα κλπ.
Άσε που τα ηλεκτρονικά κάθε μάρκας μπορούν να διαφέρουν και να βγάζουν άλλα αντ' άλλων,
ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε και συγκρίνουμε μικροδιαφορές.(Στα πάντα και σε όλες τις μετρήσεις, επιστημονικές και μη, υπάρχει μια απόκλιση από την πραγματικότητα,
από το εργαστήριο μέχρι το ταχύμετρο του αυτοκινήτου.
Σημασία έχει να συγκρίνουμε όμοιες διαδρομές, οδηγικές συνήθειες και συνθήκες κίνησης,
γι' αυτό και οι εταιρείες εφαρμόζουν προτυποποιημένα τεστ.) -
εγω να σου πω την αληθεια απο γεμισματα κτλ δεν εχω παρατηρησει οτι με κλεβει το trip σε κανενα αυτοκινητο
τωρα αν μιλαμε για μισο λιτρο τι να σου πω? χοντρικα παντως ειναι αρκετα ακριβη, δε χρειαζεται να γκρινιαζουμε
μιλαω παντα για μεση καταναλωση, η αμεση ειναι ο,τι να ναι και δε με αφορα
θα τη κοιτουσα μονο για να δω ποτε κανω ή οχι οικονομικη οδηγηση για εκεινη τη στιγμη (παρολο που ξερω ποτε κανω ) , τα νουμερα ομως που λεει δε τα παιρνω στα σοβαρα -
Ακριβή μπορεί να είναι χοντρικά για σύγκριση του στυλ οδήγησης στο ίδιο αυτοκίνητο κάθε φορά,
όχι τόσο όμως ακριβή που να βγάζεις συμπέρασμα για σύγκριση κατανάλωσης μεταξύ διαφορετικών αυτοκινήτων. -
ο παραγοντας οδηγος ειναι ο πιο σημαντικος και αυτο πρεπει να γνωριζουμε πρωτου βγαλουμε συμπερασματα για καθε αυτοκινητο, πώς οδηγει αυτος που μας λεει την καθε καταναλωση
αμα για παραδειγμα ρωτησεις τον πατερα μου τι καιει ενα s3 θα σου πει κατω απο 9.5 , ενω αμα ρωτησεις εμενα θα σου πω χοντρικα ενα 14αρι
επισης αλλα αυτοκινητα που εχουμε πχ 1600αρια εγω τα παω με σιγουρο 10αρι , ενω ο πατερας ακομα και με 6αρι
-
http://www.mccsmart.netfirms.com/
Λοιπον διαβασα αυτο και ΤΡΟΜΑΞΑ....καλα ετσι ηταν το προηγουμενο SMART????????
μου φαινεται πολυ καλο ξαφνικα το ιq ........αν και το καινουργιο smart 451 φοραει μοτερ mitsubishi μιας παραλαγης αυτου του colt . -
παρε ενα twingo gt, και βγαινει και πιο φτηνα από αυτα που κοιτας και θα χαζοχαιρεσαι και μην κοιτας κουτια με ροδες
-
πολυ καλο αυτοκινητακι αλλα το αυτοκινητο δεν ειναι ακριβως για μενα και μου ζητηται η γνωμη για ενα απο αυτα τα δυο
-
εχεις ενα δικιο,σε θεωρητικο επίπεδο πρεπει να φοβασι περισσότερο αλλά στην πράξη κανενα μοτερ 1,2TCe δεν εχει βγαλει πρόβλημα μεχρι στιγμης, ουτε καν ηλεκτρικα στα μοντελα που το φορανε
απο εκει και πέρα υπάρχει και το panda100 που και ατμόσφαιρα ειναι και αξιόπιστο και θα το χαρεις -
Ο χρήστης JABAR έγραψε:
.
υποκειμενική η εργονομία της θέσης οδήγησης?
πολύ υποκειμενικές σπουδές έκανα τότε...
το σασμάν CVT ακούγεται όταν το ζορίσεις, έστω και λίγο, εάν περπατάτε με το αυτοκίνητο τότε λογικό είναι να μην ακούγεται κιχ!
όσο για την κατανάλωση αυτό που αξίζει από τα smart είναι το mhd 1.0, ούτε τούρμπο και σβήνει... με αυτό το συνέκρινα στο μυαλό μου.
-
καλα με τα τουρμπο εισαι τελειως αδικαιολογητος 106, εδω θα μαστε και θα δεις
παντως αν προσεξες σου προτεινα 500αρακι 1.2
το πηρε φιλος μου αντι του smart και αν εξαιρεσεις οτι κοπαναει λιγακι ειναι και γαμω τα αυτοκινητακιαμοτερ μια χαρα ειδικα για μες στη πολη, καλυτεροι χωροι απο αλλα κουβαδακια, το καλυτερο εσωτερικο της κατηγοριας (και απο mini cooper ) και σιγα το παραπανω μηκος που εχει σε σχεση με κουβαδακια που συζηταμε
μια χαρα μικρο ειναι και μπαινει παντουπολυ καλο αυτοκινητο , στο προτεινω ξανα
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
.
.εγω παλι δε σπουδασα τιποτα ,απλα σ αυτες τις εργονομικες θεσεις που λες οπως π.χ σε ford που εχω δοκιμασει κατα καιρους τα περισσοτερα μοντελα της η τα evo -impreza κ.τ.λ.πολυ απλα δεν χωραω στο καθισμα τους...σε αντιθεση με γιαρις αι-κιου και ολα σχεδον τα bmw-merc,οσα δεν εχουν μπακετ,ειμαι βασιλιας ,...μη κοιτας μονο τα δικα σου κριτιρια...ηθελα και 9 αεροσακους βαλε και υδραυλικο βαλε 6 χρονια εγγυηση βαλε μεταπωληση βαλαε οτι για cvt σε jazz ας πουμε ακους μονο θετικα σχολια,βαλε οτι μιλαμε για καινουριο μουτρακι στην πιατσα που ειναι και toyota,βαλε-βαλε,οπως βλεπεις του καθενος τα κριτιρια ειναι διαφορετικα και η επιλογη ειναι υποκειμενικη,,,αν σου δειχνα το καθισμα στο τελευταιο πριμερα που βγηκε,ισως με τις σπουδες σου να το βγαζες αριστο,εμενα ομως κοντεψε να μ αφησει αναπηρο στο αρ.ποδι,οι γιατροι δεν παραδεχονταν ,ωσπου το δωσα και ξεχασα που πονουσα εδω και 4 χρονια ...ολα ειναι σχετικα...
-
Ο χρήστης JABAR έγραψε:
.
.εγω παλι δε σπουδασα τιποτα ,απλα σ αυτες τις εργονομικες θεσεις που λες οπως π.χ σε ford που εχω δοκιμασει κατα καιρους τα περισσοτερα μοντελα της η τα evo -impreza κ.τ.λ.πολυ απλα δεν χωραω στο καθισμα τους...σε αντιθεση με γιαρις αι-κιου και ολα σχεδον τα bmw-merc,οσα δεν εχουν μπακετ,ειμαι βασιλιας ,...μη κοιτας μονο τα δικα σου κριτιρια...ηθελα και 9 αεροσακους βαλε και υδραυλικο βαλε 6 χρονια εγγυηση βαλε μεταπωληση βαλαε οτι για cvt σε jazz ας πουμε ακους μονο θετικα σχολια,βαλε οτι μιλαμε για καινουριο μουτρακι στην πιατσα που ειναι και toyota,βαλε-βαλε,οπως βλεπεις του καθενος τα κριτιρια ειναι διαφορετικα και η επιλογη ειναι υποκειμενικη,,,αν σου δειχνα το καθισμα στο τελευταιο πριμερα που βγηκε,ισως με τις σπουδες σου να το βγαζες αριστο,εμενα ομως κοντεψε να μ αφησει αναπηρο στο αρ.ποδι,οι γιατροι δεν παραδεχονταν ,ωσπου το δωσα και ξεχασα που πονουσα εδω και 4 χρονια ...ολα ειναι σχετικα...
μα τι λες!?
προφανώς και έχει σημασία η εργονομία της θέσης οδήγησης και του καθίσματος και τα στοιχεία που χρησιμοποιεί ο σχεδιαστής δεν αφορούν εμένα ή εσένα αλλά και τους δύο έως και το 95% των ανθρώπων... τώρα αν εσύ είσαι ειδική περίπτωση και απλά πιστεύεις ότι ένα κάθισμα δεν είναι εργονομικό (γιατί υπάρχει επιστήμη διάολε, όχι μόνο η εντύπωση και η ξερολίαση του έλληνα) επειδή τυχαίνει να είσαι 2.10 ή με τεράστια κοιλιά ή ότι άλλη παράμετρο έχεις στο σώμα σου που δεν χωράει στον κανόνα τότε, ναι, έχεις δίκιο και πήγαινε πάρε comfort καθίσματα Mercedes, Audi, BMW, Citroen και ότι άλλο κατεβάσει ο νούς σου!
αλλά! εγώ δεν μιλούσα για το αν χωράς στην θέση του smart ή του IQ αλλά αν η θέση αυτή καθαυτή είναι εργονομική για τον οδηγό και την χρήση του αυτοκινήτου...
anyway, δεν συνεννοούμαστε...
όσο για τα Toyota δεν έχω μπει σε ένα που να είναι η εργονομία του άξια λόγου, μέχρι και πανάκριβες εκδόσεις (Lexus) έχουν τρανταχτά εργονομικά ατοπήματα. Σε αντίθεση με τους κέντρο-Ευρωπαίους κατασκευαστές που την ξέρουν την δουλειά, τί να κάνουμε...
γνώμη σου και γνώση μου. Αν δεν καταλαβαίνεις αυτή την διαφορά τότε ας μην μιλάμε, δεν έχει νόημα...
με όλο το σεβασμό (αφού δεν σε ξέρω καν φίλε)
Vellerefontis
-
ισως να χεις και δικιο και να με ιδιαιτερη περιπτωση ...
παντως το θεμα ειναι οτι κι ετσι να ειναι στα μισα μοντ .βολευομαι αρα εχουν και τα δικα μας σωματοτυπα καποιοi σχεδιαστες στο νου τους γιατι αν η σκεψη τους ηταν μονοπαντη και θεωρουσαν σωστο μονο αυτο που θεωρεις εσυ,δε θα βρισκαμε καθισμα να κατσουμε...ολοι αυτοι οι σχεδιαστες ασχετοι ειναι ???επι του θεματος ομως που αφορα την συγκριση των 2 ... σχετικα μ αυτα που ανεφερα παραπανω,δεν ακουσα να λες κατι...εγω ξερω οτι οταν μπαινεις σαν οδηγος για πρωτη φορα σε japan, νοιωθεις οτι το οδηγας χρονια...
το λεω εχοντας πρωτο αυτοκινητο γερμανικο και ημιπολυτελειας... -
δεν υπαρχει προβλημα εργονομιας σε κανενα αυτοκινητο.....απο την στιγμη που ειναι δικο σου ...το μαθαινεις και δεν ψαχνεσαι...
το προβλημα ειναι μονο στην αρχη μεχρι να μαθεις την εργονομια του νεου αυτοκινητου σου....
εχω μπει συνεχεια τον τελευταιο καιρο σε iq και μ αρεσε υπερβολικα πολυ..... το αυτοκινητο σε συγκριση με το aygo ειναι τουλαχιστον 10 χρονια μπροστα....
ιδιαιτερα αν το χειριζεσαι ως 2 θεσιο τα ποδια του συνοδηγου απεχουν 1 μετρο απο το ταμπλο!!!!
απιστευτος χωρος για 2 ατομα ( τρομακτικος θα ελεγα)
στο smart θα μπω καποια αλλη φορα ακομα δεν εχω μπει!!!!! -
το σμαρτ για τους 2 επιβατες εχει πολυ καλους χωρους, γενικα μια χαρα ειναι αλλα πολυ ακριβο
αν εκανε οσο επρεπε, δηλαδη 7Κ το αγοραζα ανετα, αλλα με τοσα λεφτα παρε ενα κανονικο αυτοκινητο
Smart fortwo coupe 84 ps (turbo) vs toyota IQ Multidrive.