-
Ο χρήστης IasonasPeri έγραψε:
Αλήθεια σε κοινόχρηστο **ιδιωτικό **χώρο θεωρείται ότι ισχύουν αντίστοιχα κάποια πράγματα;
Όχι δηλαδή ότι θα έρθει ο δήμος εντός του ιδιωτικού χώρου να μου πάρει το αμάξι, ούτε αυτόκλητη θα έρθει η αστυνομία φυσικά.
Αλλά αν παρατήσω-εγκαταλείψω το αμάξι μου πχ σε κοινόχρηστο χώρο της πυλωτής για οσοδήποτε μεγάλο χρονικό διάστημα,
έχει ο άλλος συνιδιοκτήτης το δικαίωμα να εγείρει θέμα κατάληψης του συγκεκριμένου χώρου από μέρους μου;
(Φαντάζομαι πως ναι θα αυθαιρετώ, μια και στην προκειμένη περίπτωση θα κάνω κατάχρηση του δικαιώματός μου έναντι των υπολοίπων, έτσι δεν είναι;)εφοσον ειναι σε ιδιωτικο χωρο, κανενας δεν μπορει να σου φερει το οποιοδηποτε εκτελεστικο οργανο. αυτα ειναι 'εσωτερικες' συνεννοησεις με τους γειτονες. μπορει κανενας να μην σου πει ποτε τιποτα, εξαρταται βεβαια αν οι θεσεις ειναι μετρημενες ακριβως η ειναι λιγοτερες και οποιος προλαβει....
προς παραπανω προβληματισμους..
οι πινακιδες ειναι ας πουμε κατι σαν ταυτοτητα ενος οχηματος. Τα τελη ειναι το δικαιωμα χρησης του οχηματος στους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ δρομους με οποια δικαιωματα και υποχρεωσεις εγειρουν απο την πληρωμη τους η μη.
αν δεν ειναι πληρωμενα, τοτε ΔΕΝ εχουν δικαιωμα χρησης του δρομου. -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
εφοσον ειναι σε ιδιωτικο χωρο, κανενας δεν μπορει να σου φερει το οποιοδηποτε εκτελεστικο οργανο. αυτα ειναι 'εσωτερικες' συνεννοησεις με τους γειτονες. μπορει κανενας να μην σου πει ποτε τιποτα, εξαρταται βεβαια αν οι θεσεις ειναι μετρημενες ακριβως η ειναι λιγοτερες και οποιος προλαβει....Καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά αναφερόμουν σε κάτι ελαφρώς διαφορετικό:
- υπάρχουν ιδιωτικοί χώροι που προβλέπονται ως θέσεις στάθμευσης αποκλειστικής χρήσης ενός εκ των ιδιοκτητών,
- ιδιωτικοί χώροι που προβλέπονται ως θέσεις στάθμευσης κοινόχρηστοι
και - ιδιωτικοί χώροι που ΔΕΝ προβλέπονται ρητά και απαραίτητα ως θέσεις στάθμευσης αλλά είναι κοινόχρηστοι.
Σαφώς στο (1) δεν επιτρέπεται να σταθμεύσω σε θέση άλλου
στο (2) όμως ασκώ καταχρηστικά το δικαίωμα να σταθμεύω, αν εγκαταλείψω ακίνητο το αμάξι μου για απεριόριστο χρονικό διάστημα;
Στο (3) φαντάζομαι η κατάσταση είναι σαν το (2) αλλά λιγότερο ξεκάθαρη.προς παραπανω προβληματισμους..
οι πινακιδες ειναι ας πουμε κατι σαν ταυτοτητα ενος οχηματος. Τα τελη ειναι το δικαιωμα χρησης του οχηματος στους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ δρομους με οποια δικαιωματα και υποχρεωσεις εγειρουν απο την πληρωμη τους η μη.
αν δεν ειναι πληρωμενα, τοτε ΔΕΝ εχουν δικαιωμα χρησης του δρομου.Εδώ όμως σου λέει πως ακόμα και αν έχεις πινακίδες και έχεις πληρώσει τα τέλη,
μπορεί στο τέλος να σου πάρουν το όχημα αν το εγκαταλείψεις σε ακινησία.
Εκτός αν δεν κατάλαβα σωστά... -
ναι, έτσι λέει ο νόμος γιατί δεν μπορείς επ'αόριστον να καταλαμβάνεις ένα συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου. Όσο για τις εμπορίες μτχ μπορεί καταχρηστικά όντως να το κάνουν μπορεί όμως να έχουν πληρώσει δημοτικά τέλη για την παραχώρηση των εν λόγω χώρων (τώρα κατα πόσο αυτό είναι νόμιμο από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης συζητιέται) όπως γίνεται και για την κατάληψη οδοστρόματος από τραπεζοκαθίσματα.
-
εφοσον ειναι σε ιδιωτικο χωρο, κανενας δεν μπορει να σου φερει το οποιοδηποτε εκτελεστικο οργανο. αυτα ειναι 'εσωτερικες' συνεννοησεις με τους γειτονες. μπορει κανενας να μην σου πει ποτε τιποτα, εξαρταται βεβαια αν οι θεσεις ειναι μετρημενες ακριβως η ειναι λιγοτερες και οποιος προλαβει....
Καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά αναφερόμουν σε κάτι ελαφρώς διαφορετικό:
- υπάρχουν ιδιωτικοί χώροι που προβλέπονται ως θέσεις στάθμευσης αποκλειστικής χρήσης ενός εκ των ιδιοκτητών,
- ιδιωτικοί χώροι που προβλέπονται ως θέσεις στάθμευσης κοινόχρηστοι
και - ιδιωτικοί χώροι που ΔΕΝ προβλέπονται ρητά και απαραίτητα ως θέσεις στάθμευσης αλλά είναι κοινόχρηστοι.
Σαφώς στο (1) δεν επιτρέπεται να σταθμεύσω σε θέση άλλου
στο (2) όμως ασκώ καταχρηστικά το δικαίωμα να σταθμεύω, αν εγκαταλείψω ακίνητο το αμάξι μου για απεριόριστο χρονικό διάστημα;
Στο (3) φαντάζομαι η κατάσταση είναι σαν το (2) αλλά λιγότερο ξεκάθαρη.προς παραπανω προβληματισμους..
αν δεν ειναι πληρωμενα, τοτε ΔΕΝ εχουν δικαιωμα χρησης του δρομου.Εδώ όμως σου λέει πως ακόμα και αν έχεις πινακίδες και έχεις πληρώσει τα τέλη,
μπορεί στο τέλος να σου πάρουν το όχημα αν το εγκαταλείψεις σε ακινησία.
Εκτός αν δεν κατάλαβα σωστά...στις παραπανω περιπτωσεις που αναφερεις η, 2η ειναι η πιο σαφης και δεν μπορει να σου πει καποιος κατι περαν του αν ενοχλειτε που βλεπει ενα 'παρατημενο' διπλα του (greek logic).
η απομακρυνση ακινητοποιημενου οχηματος με ολα πληρωμενα μπορει να γινει υπο προυποθεσεις με κυρια αυτη της υγιεινης για ευνοητους λογους... -
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
ναι, έτσι λέει ο νόμος γιατί δεν μπορείς επ'αόριστον να καταλαμβάνεις ένα συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου. Όσο για τις εμπορίες μτχ μπορεί καταχρηστικά όντως να το κάνουν μπορεί όμως να έχουν πληρώσει δημοτικά τέλη για την παραχώρηση των εν λόγω χώρων (τώρα κατα πόσο αυτό είναι νόμιμο από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης συζητιέται) όπως γίνεται και για την κατάληψη οδοστρόματος από τραπεζοκαθίσματα.Οι εμπορίες μτχ μπορεί (; ) να πληρώνουν δημοτικά τέλη για τους δρόμους που υπάγονται στους δήμους και σε θέσεις που προβλέπονται για στάθμευση.
Έχω την εντύπωση όμως πως το πρωτεύον οδικό δίκτυο και αρκετές λεωφόροι δεν υπάγονται στους δήμους αλλά είτε στη Νομαρχία-Περιφέρεια είτε στο Υπουργείο. Πόσο μάλλον να καταλαμβάνουν τους χώρους των σταθμών μέσων σταθερής τροχιάς και λωρίδες κίνησης των ΜΜΜ.Επίσης αν ο συγεκριμένος μαντράς ήταν νόμιμος, το πιθανότερο είναι ότι δε θα έβγαζε όλες τις πινακίδες από όλα τα παρακαρισμένα μτχ. Κάθε φορά που περνάω, βλέπω τον Πακιστανό να κουμπώνει-ξεκουμπώνει πινακίδες...
Τέλος δε νομίζω ότι είναι νόμιμο να σταθμεύεις πάνω σε λωρίδα κυκλοφορίας λεωφόρου με διαγράμμιση βέλους που στρίβει δεξιά, ούτε πάνω στα πεζοδρόμια.
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
στις παραπανω περιπτωσεις που αναφερεις η, 2η ειναι η πιο σαφης και δεν μπορει να σου πει καποιος κατι περαν του αν ενοχλειτε που βλεπει ενα 'παρατημενο' διπλα του (greek logic).
η απομακρυνση ακινητοποιημενου οχηματος με ολα πληρωμενα μπορει να γινει υπο προυποθεσεις με κυρια αυτη της υγιεινης για ευνοητους λογους...Στη (2) όμως δεν ασκείς καταχρηστικά ένα δικαίωμα που παραχωρείται καλή τη πίστη;
Επίσης για την (3) τί γίνεται;Στο απόσπασμα όμως από το ΣτΠ δεν αναφέρονται προϋποθέσεις υπό τις οποίες γίνεται η απομακρυνση ακινητοποιημενου οχηματος με ολα πληρωμενα (πχ υγιεινής)...
Βέβαια καταλαβαίνω ότι δε γίνεται να συμπυκνώσουν όλη τη νομολογία σε ένα απόσπασμα. -
Σκέφτομαι μόνο τον κακόβουλο γείτονα που θα βρεθεί να κάνει καταγγελία το αμάξι μου για ακινησία, όταν θα το παρκάρω στο δρόμο για 1-2 βδομάδες το καλοκαίρι που θα λείπω για διακοπές...
Με τα κλειδιά στο χέρι θα μείνω μου φαίνεται ή και με κάτι άλλο.Αλήθεια σε κοινόχρηστο **ιδιωτικό **χώρο θεωρείται ότι ισχύουν αντίστοιχα κάποια πράγματα;
Όχι δηλαδή ότι θα έρθει ο δήμος εντός του ιδιωτικού χώρου να μου πάρει το αμάξι, ούτε αυτόκλητη θα έρθει η αστυνομία φυσικά.
Αλλά αν παρατήσω-εγκαταλείψω το αμάξι μου πχ σε κοινόχρηστο χώρο της πυλωτής για οσοδήποτε μεγάλο χρονικό διάστημα,
έχει ο άλλος συνιδιοκτήτης το δικαίωμα να εγείρει θέμα κατάληψης του συγκεκριμένου χώρου από μέρους μου;
(Φαντάζομαι πως ναι θα αυθαιρετώ, μια και στην προκειμένη περίπτωση θα κάνω κατάχρηση του δικαιώματός μου έναντι των υπολοίπων, έτσι δεν είναι;)Για ριξε μια ματια και στο συμβολαιο αγορας του διαμερισματος μην τυχον και γραφει ΠΟΙΟ τμημα της πυλωτης ειναι για δικη σου χρηση....Αν παλι δεν λεει και οι θεσεις παρκινγκ ειναι πιο λιγες απο τα διαμερισματα τοτε ο θεος να σε φυλαει απο κακους γειτονες.....Ισως παλι τους τουμπαρεις αν τους προειδοποιησεις για το 15νθημερο της καταληψης......Παντως να φωναξουν εξωγενη παραγοντα ( αστυνομια,δημο) δεν ειναι εφικτο μιας και η πυλωτη ειναι οικοπεδο και οχι δρομος.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Για ριξε μια ματια και στο συμβολαιο αγορας του διαμερισματος μην τυχον και γραφει ΠΟΙΟ τμημα της πυλωτης ειναι για δικη σου χρηση....Αν παλι δεν λεει και οι θεσεις παρκινγκ ειναι πιο λιγες απο τα διαμερισματα τοτε ο θεος να σε φυλαει απο κακους γειτονες.....Ισως παλι τους τουμπαρεις αν τους προειδοποιησεις για το 15νθημερο της καταληψης......Παντως να φωναξουν εξωγενη παραγοντα ( αστυνομια,δημο) δεν ειναι εφικτο μιας και η πυλωτη ειναι οικοπεδο και οχι δρομος.Για να πω την αλήθεια δεν ήθελα να συγκεκριμενοποιήσω σε μένα, είχα περισσότερο το σκοπό να λύσω την απορία για το τί γίνεται γενικά σ' αυτές τις περιπτώσεις.
Γι' αυτό και δεν επέμεινα στη δική μου περίπτωση.Το πρόβλημα πάντως στην περίπτωσή μου δημιουργείται όχι γιατί δεν έχουν όλοι οι ένοικοι δική τους νόμιμη θέση στάθμευσης,
αλλά επειδή σχεδόν όλοι έχουμε και ένα δεύτερο αυτοκίνητο.
Και τώρα με την κρίση κάποιος έξυπνος σκέφτηκε να ακινητοποιήσει και να εγκαταλείψει μήνες το δεύτερο αμάξι του σε κοινόχρηστο χώρο μη αποκλειστικής χρήσης:
χρησιμοποιεί καθημερινά το πρώτο του αμάξι το οποίο και παρκάρει στη νόμιμη θέση (που δικαιούται από τα συμβόλαια)
αλλά το δεύτερο το παράτησε σε κοινόχρηστο χώρο (που δεν είναι δηλαδή αποκλειστικής χρήσης ενός εκ των ενοίκων).
Μέχρι πρότινος όποιος προλάβαινε κάθε φορά πάρκαρε εκεί, τώρα η θέση είναι μονίμως κατειλημμένη από το συγκεκριμένο αμάξι.
Έλα τωρα να μου πεις τί κάνω κι αν έχω δίκιο σε κάτι...
Ασκεί ή όχι αυτός καταχρηστικά το δικαίωμά του σε βάρος των άλλων;
Ηθικά φαντάζομαι δεν έχω άδικο.
Αλλά νόμιμα εγώ έχω δικαίωμα να επικαλεστώ κάτι συγκεκριμένο ή όχι;... -
Καντε μια Γ.Σ. ιδιοκτητων,ισως με ηρεμο και καλοβολο τροπο καταλαβει την αυθαιρεσια και το βγαλει..δευτερο σταδιο μια απειλη για αστυατρο,δημιουργια εστιας μολυνσεως κλπ..... τριτο σταδιο στολισμος του αυτοκινητου με σκουπιδια και τεταρτο και τελευταιο πατατα στην εξατμηση (του κανονικου αυτοκινητου) ...
-
Αυτά είναι τα προβλήματα.
Το θέμα δεν είναι η ΓΣ, ακριβώς γιατί κανείς δε θέλει να βγάλει το φίδι απ' την τρύπα.
Άλλοι δεν τους νοιάζει, ενώ από αυτούς που σχολιάζουν κανείς τους δε θέλει να φανεί κακός.Τέλος πάντων, υπάρχει άραγε κάτι άλλο εκτός από την αυτοδικία;
Κάτι συγκεκριμένο νομικά που να μπορείς να πιαστείς για να το εξηγήσεις στον συγκεκριμένο
αναφορικά με τα δικαιώματά σου που καταπατώνται.
Γιατί από λόγια ο συγκεκριμένος έχει δείξει ότι δεν καταλαβαίνει... -
Το αμαξι απλα το ακινητοποιησε η κατεθεσε και τις πινακιδες,γιατι για την δευτερη περιπτωση θελει ιδιοκτητο χωρο parking.
-
Το αμάξι έχει πινακίδες, απλά το εγκατέλειψε στον κοινόχρηστο χώρο και εκεί το έχει ακίνητο μερικούς μήνες τώρα.
Δεν το μετακινεί ούτε για τα μάτια του κόσμου.
Πλέον κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει χρήση για στάθμευση του συγκεκριμένου κοινόχρηστου χώρου.
Αυτό που ήταν εκ περιτροπής χρήση όλων των ενοίκων έγινε τώρα αποκλειστική δική του.Όποτε φεύγει για δουλειά πχ παίρνει το άλλο του αμάξι, μένει άδεια η νόμιμη θέση του και στον κοινόχρηστο χώρο υπάρχει το δεύτερο το παρατημένο αμάξι.
Το θέμα είναι εγώ σαν συνιδιοκτήτης μπορώ να επικαλεστώ κάποιο δικό μου νόμιμο δικαίωμα;
Δεν βλέπω να ενδιαφέρεται ουσιαστικά κανείς άλλος και το θέμα δεν είναι η αυτοδικία... -
Ιάσωνα γράψτου μια επιστολή 'εκ μέρους όλων' (και καλά) στον υπολογιστή για να μη φανείς εσύ ο κακός στην οποία να εξηγείς την κατάχρηση του κοινόχρηστου χώρου που κάνει, ευγενικά, και βλέπεις. Αν τη γράψει στα @@ του και δε χαμπαριάσει, ένα χαρτί στο παράθυρο του αυτ/του που αποτελεί πρόβλημα (αν το βλέπει καθημερινά) ή σε αυτό που χρησιμοποιεί, το οποίο να αφήνει να εννοηθεί πόσο ζώο είναι με αυτό που κάνει (ευγενικά, πάντα... ) και που να το βλέπουν όλοι όσοι περνούν ίσως έχει καλύτερο αποτέλεσμα. Αν όχι, αρχίζεις να κοιτάς προς αυτά που έγραψε ο DAP...
-
Κανονικα,θα επρεπε να υπαρχει και τοπικο:''Γεμισαν οι δρομοι Αυτοκινητα χωρις Πινακιδες''
-
λογω δουλειας την βδομαδα που περασε ημουν συχνα μεταξυ Περιστεριου και Κυψελης.
Το τι παρατημενο αμαξι παιζει απο Κυψελης-Σπετσων και λοιπων... νησιωτικων συμπλεγματων μεχρι και κατω απο Πατησιων μεχρι Κων/πολεως, δεν λεγεται.
Μιλαμε για πολλες δεκαδες αυτοκινητα χωρις υπερβολη!!
αν αδειαζαν αυτες οι θεσεις, θα γινοταν αυτοματα η πιο.. ανετη περιοχη της Αθηνας!! -
http://www.taxheaven.gr/acforum/index.p ... opic=18748
εχει συζητηση για το θεμα...
http://www.inews.gr/141/parkingk-stis-p ... -pagou.htm
Πάρκινγκ στις πυλωτές: Νέα απόφαση του Αρείου ΠάγουΤην απόφαση του Αρείου Πάγου που καθιστά άκυρα τα... συμβόλαια ιδιοκτησίας για θέσεις στάθμευσης σε πυλωτές πολυκατοικιών ακολούθησε μια νέα απόφαση, βάσει της οποίας η ανέγερση τοίχου και η τοποθέτηση πόρτας σε κοινόχρηστη πυλωτή πολυκατοικίας που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων, έτσι ώστε να μην μπορούν να σταθμεύουν άλλοι συνιδιοκτήτες, εκτός του ότι είναι παράνομη, γεννά υποχρέωση στον παραβάτη για καταβολή μηνιαίου μισθώματος στους λοιπούς ιδιοκτήτες.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της “Καθημερινής”, συνιδιοκτήτης πολυκατοικίας έκλεισε ένα χώρο στάθμευσης με τοίχους στην κοινόχρηστη πυλωτή, η οποία είχε χώρο για στάθμευση τεσσάρων αυτοκινήτων, χωρίς να ρωτήσει τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες. Μάλιστα, τοποθέτησε πόρτα την οποία κλείδωσε και είχε μόνο αυτός το κλειδί. Ο Άρειος Πάγος με την απόφαση 1362/2010, όπως και το Εφετείο έκριναν ότι σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα (άρθρο 786 και 787) και το Ν. 3741/1929 περί κοινοχρήστων χώρων οικοδομής, ο συνιδιοκτήτης που «κάνει αποκλειστική χρήση του κοινού πράγματος, υποχρεούται σε αποζημίωση» των λοιπών συνιδιοκτητών. Έτσι, ο συνιδιοκτήτης που έκανε αποκλειστική χρήση της πυλωτής αναγκάστηκε να πληρώσει ενοίκιο για τη θέση στάθμευσης που έκλεισε. Τέλος, ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την εφετειακή απόφαση που είχε δικαιώσει τους συνιδιοκτήτες, οι οποίοι είχαν στραφεί κατά του γείτονά τους που έκανε αποκλειστική χρήση της πυλωτής.
-
καλημερα σε ολους ... αφορμη για αυτο το ποστ ειναι η παρακατω θλιβερη εικονα
παρατημενο αρκετο διαστημα .. ξεφουσκωτα λαστιχα ... κλπ
που αρχιζουμε και βλεπουμε καθημερινα στους δρομους αξιολογα αυτοκινητα παρατημενα στους δρομους απινακιδωτα ... σημαδια βεβαια των καιρων αλλα και τις λαιμαργιας, να το πω, του ελληνα να αποκτησει κατι πανω απο τις οικονομικες δυνατοτητες του ισως ...
Σχολιαστε ανεβαστε αντιστοιχα κρινετε ελευθερα ... -
Και της γυφτιάς του, που αντί να βρει ένα χωράφι ή γκαράζ να το φυλάξει, το παρατάει κάτω από το σπίτι του χωρίς να πληρώνει τέλη, πινακίδες, ασφάλειες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και της γυφτιάς του, που αντί να βρει ένα χωράφι ή γκαράζ να το φυλάξει, το παρατάει κάτω από το σπίτι του χωρίς να πληρώνει τέλη, πινακίδες, ασφάλειες.Και? Αναφορά θα σου δώσει?
Κακεντρεχή, διώκτη φτωχών και αδυνάμων !!! -
Ο χρήστης chrisimone έγραψε:
καλημερα σε ολους ... αφορμη για αυτο το ποστ ειναι η παρακατω θλιβερη εικονα
...Θλιβερή εικόνα θα ήταν αν έβλεπα μια Corolla του 97' παρατημένη έξω, μαθαίνοντας ότι ο κατοχος της πλέον κλείστηκε σπίτι του και δεν διαθέτει αλλο αυτοκίνητο.
Προσωπικές ιστορίες και δράματα δεν ξέρουμε αλλα θλιβερό για μένα σ' αυτη την εικόνα είναι -ίσως- αυτό που κατα πασα πιθανότητα ίσχυε, όταν 'μπορούσε' ο κατοχος ... και άφηνε έξω στο δρόμο μια 'περιουσία'.
Αριθμητικά στοιχεία δεν γνωρίζω αλλά έχω την εντυπωση ότι προπερσι (στο πρώτο 'μπαμ' παραδοσης πινακίδων) έφυγαν παραπάνω αυτοκίνητα απ' ότι πέρσι. Η τουλάχιστον αυτα που έφυγαν πέρσι δεν ήταν απο την Θεσ/νίκη! Κενες θέσεις στους δρόμους περίμενα!
Γεμισαν οι Δρομοι Ακινητοποιημενα χωρις Πινακιδες