-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
σωστα οσα λετε αλλα το ιδιο θα μπορουσαν να κανουν και σε σας.να εχεις ενα αμαξακι χτυπημενο,να μην εχεις χρημα να το φτιαξεις και να μην θες να το ξεφορτωθεις.και να σου ρουφιανευει ο γειτονας να σου το παρει ο δημος εν αγνοια σου μαλιστα τις περισσοτερες φορες.απλα ειναι αδικο.στην αθηνα μενετε τι περιμενατε?να εχετε χωραφια να παρακαρετε?απορω τι κανετε εκει μεσα ολοι!!!Ακινητοποιημένο αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, που μαζεύει τη μπίχλα του δρόμου και μπορεί να γίνει εστία μόλυνσης, sorry αλλά δεν είναι ρουφιανιλίκι αλλά υποχρέωση σου να τηλεφωνήσεις να το μαζέψουν.
Είχα αναφέρει το καλοκαίρι ένα τρακάρισμα που ήμουν αυτήκοος μάρτυς (και μετά είδα τις ζημιές), για να μην τα πολυλογώ, ο γείτονας που του τράκαραν το αυτοκίνητο ΔΕΝ το έχει φτιάξει ακόμα α) γιατί δεν έχει λεφτά και β) αυτός που του το τράκαρε ήτο Αλβανός μεθυσμένος (είχε γίνει θέμα και τελικά την κοπάνησε για Αλβανία και η ασφαλιστική κάνει την πάπια) και τελικά ο γείτονας πήγε πλήρωσε κανονικά το σήμα του 2011, το κόλλησε στο παρμπρίζ και έχει αφήσει ολοκαίνουριο αμάξι στο δρόμο, χτυπημένο. Δεν ενοχλεί βέβαια, αλλά είναι κρίμα η όλη εικόνα.
-
τους δρομους τους εχουμε πληρωσει ξανα και ξανα οποτε εχουμε δικαιωμα να παρκαρουμε το αμαξι μας για οσο ειναι ιδιοκτησια μας.αλλα σιγουρα μερικες φορες ειναι υπερβολικο πχ αμαξι 20 ετιας να ειναι μονιμος δεινοσαυρος της γειτονιας ενταξει αυτο πρεπει να μαζευτει συμφωνο.και τα (τελη κυκλοφοριας) και οτιδηποτε αλλα τελη ειναι κανονικοι φοροι απλα τα καμουφλαρουν τελεια,με συγχωρεις αλλα περνω το μερος του αδυνατου που δεν εχει να πληρωσει,αυτος ειναι ο χαμενος και στιγματιζετε κιολας.
-
Αν ερχόσουν κάποια στιγμή στον Πειραιά, θα έβλεπες ότι η κατάσταση είναι περίπου σαν χωματερή, δηλαδή αυτοκίνητα κάποιας χρονολογίας και αυτοκίνητα τρακαρισμένα. Είναι δε ακινητοποιημένα αρκετό καιρό (κάποια από αυτά είναι πάνω από 2 χρόνια, ενώ κάποια άλλα τα άφησαν πέρυσι σε κάποια άσχετα σημεία οι ιδιοκτήτες τους - υποπτεύομαι από άλλες περιοχές). Αν τα δεις, κάνουν μπαμ από μακρυά ότι είναι παρατημένα και αρχίζουν να γίνονται και εστίες μικροβίων. Προσωπικά στη γειτονιά μου δεν βρήκα κάποιον που να είχε αυτοκίνητο και να σταμάτησε να το χρησιμηποιεί λόγω αδυναμίας πληρωμής τελών και να το άφησε στο δρόμο. Μάλιστα υπάρχουν και αυτοκίνητα άνω της 20ετίας που οι ιδιοκτήτες τους τα κυκλοφορούν κανονικά.
Είμαι περιέργος να δω τι θα γίνει φέτος με το θέμα αυτό. Εδώ έχουν να μαζέψουν τα σκουπίδια από τη Δευτέρα, θα έρθει ο δήμος να μαζέψει αυτοκίνητα?
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
.............
Είμαι περιέργος να δω τι θα γίνει φέτος με το θέμα αυτό. Εδώ έχουν να μαζέψουν τα σκουπίδια από τη Δευτέρα, θα έρθει ο δήμος να μαζέψει αυτοκίνητα?Δυστυχώς,πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Το κράτος και οι φορείς του, αδυνατούν να μας παράσχουν υπηρεσίες, τις ποίες ούτως ή άλλως πληρώνουμε. Και το χειρότερο, αρκετοί απο εμάς εργαζόμαστε σε τέτοιες υπηρεσίες, αλλά ....
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Δυστυχώς,πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Το κράτος και οι φορείς του, αδυνατούν να μας παράσχουν υπηρεσίες, τις ποίες ούτως ή άλλως πληρώνουμε. Και το χειρότερο, αρκετοί απο εμάς εργαζόμαστε σε τέτοιες υπηρεσίες, αλλά ....Δεν συμφωνώ για τον εξής λόγο. Τουλάχιστον ως προς την απαίτηση του κόσμου προς το κράτος. Ο ρόλος του κράτος δεν είναι να καθαρίζει τα σκουπίδια απ' όπου τα παρατάει ο κόσμος. Παρέχει χώρους για τα σκουπίδια όπως και για μεγάλα αντικείμενα.
Δεν θέλω να το βλέπω μονοπλευρα διότι και ο κόσμος -δεν θέλει και πολύ ψάξιμο ή κόπο- μπορεί να βοηθήσει στην χαοτική και υπανάπτυκτη κατασταση που επικρατεί στις πόλεις. Το να κρατήσει κάποιος τα σκουπίδια του στο μπαλκόνι του και να μην τα αφήσει απέναντι του στον σωρό -λες και εκεί δεν θα τα βλέπει- ή να αποσύρει το σαπάκι του σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος είναι δείγμα τουλάχιστον πολιτισμού για μένα ... που δεν το διαθέτουμε μάλλον.
Αποψη μου είναι ότι ο Δήμος θα έπρεπε να τιμωρεί την εγκατάλειψη του αυτοκινήτου και όχι να τρέχει από πίσω από τον κάθε ανεπρόκοπο, ασυνείδητο και τεμπέλη Έλληνα. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
............. Το να κρατήσει κάποιος τα σκουπίδια του στο μπαλκόνι του και να μην τα αφήσει απέναντι του στον σωρό -λες και εκεί δεν θα τα βλέπει- ή να αποσύρει το σαπάκι του σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος είναι δείγμα τουλάχιστον πολιτισμού για μένα ... που δεν το διαθέτουμε μάλλον.
Αποψη μου είναι ότι ο Δήμος θα έπρεπε να τιμωρεί την εγκατάλειψη του αυτοκινήτου και όχι να τρέχει από πίσω από τον κάθε ανεπρόκοπο, ασυνείδητο και τεμπέλη Έλληνα.Πολύ σωστά, και το ίδιο πράγμα στην ουσία λέμε.
Με δεδομένο όμως ότι παντού και πάντα θα υπάρχουν ασυνεπείς πολίτες, κάποιος πρέπει να τους βάλει με οποιοδήποτε τρόπο σε τάξη.
Και ποιός ειναι αυτός? ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! -
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
τους δρομους τους εχουμε πληρωσει ξανα και ξανα οποτε εχουμε δικαιωμα να παρκαρουμε το αμαξι μας για οσο ειναι ιδιοκτησια μας.αλλα σιγουρα μερικες φορες ειναι υπερβολικο πχ αμαξι 20 ετιας να ειναι μονιμος δεινοσαυρος της γειτονιας ενταξει αυτο πρεπει να μαζευτει συμφωνο.και τα (τελη κυκλοφοριας) και οτιδηποτε αλλα τελη ειναι κανονικοι φοροι απλα τα καμουφλαρουν τελεια,με συγχωρεις αλλα περνω το μερος του αδυνατου που δεν εχει να πληρωσει,αυτος ειναι ο χαμενος και στιγματιζετε κιολας.Σε μια δημοκρατία, το δικαίωμα ενός πολίτη φτάνει μέχρις εκεί που δεν περιορίζει τα δικαιώματα των συμπολιτών του. Το δικαίωμά σου να παρκάρεις το χρέπι σου χωρίς να έχεις πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, φτάνει ως εκεί που δεν εμποδίζει τους γείτονές σου να παρκάρουν τα δικά τους αυτοκίνητα, για τα οποία έχουν πληρώσει τα τέλη. Επόμενο είναι, να υπερισχύει το νόμιμο δικαίωμα έναντι του παράνομου.
Αν δεν έχεις να πληρώσεις τα τέλη, πρόβλημά σου. Την ιδιοκτησία σου να πας να την παρκάρεις στο σαλόνι σου, δε με νοιάζει. Όχι στο δρόμο. Όπως είπες και συ, το δρόμο τον έχουμε πληρώσει όλοι, άρα ανήκει σε όλους και δεν μπορείς να τον δεσμεύεις συνεχώς εις βάρος των υπολοίπων. Εφόσον εμποδίζεις εμένα να παρκάρω, και το δήμο θα πάρω τηλέφωνο και ό,τι άλλο μπορώ θα κάνω για το πάρεις από κει.
-
Έχουμε έναν έξυπνο στην γειτονιά που έχει παρατήσει εδώ και πρπ ένα χρόνο το αμάξι του, χωρίς πινακίδες εννοείται. Στο σημείο που το είχε αρχικά του κόλλησαν αυτοκόλλητο αυτός όμως, έξυπνος γαρ, το έβγαλε και μετακινώντας το μερικά μέτρα. Προχθές του ξανακόλλησαν καινούργια ειδοποίηση. Πολύ φοβάμαι ότι θα κάνει ακριβώς το ίδιο και πάει λέγοντας
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Έχουμε έναν έξυπνο στην γειτονιά που έχει παρατήσει εδώ και πρπ ένα χρόνο το αμάξι του, χωρίς πινακίδες εννοείται. Στο σημείο που το είχε αρχικά του κόλλησαν αυτοκόλλητο αυτός όμως, έξυπνος γαρ, το έβγαλε και μετακινώντας το μερικά μέτρα. Προχθές του ξανακόλλησαν καινούργια ειδοποίηση. Πολύ φοβάμαι ότι θα κάνει ακριβώς το ίδιο και πάει λέγονταςΕχει πινακιδες?? Αν ναι για να το παρει μια ωρα νωριτερα ο δημος θα πρεπει να λειπουν ή να του σκασει κανεις τα λαστιχα . Τι αλλο να προτεινω
-
Θωμά, γράφω χωρίς πινακίδες
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Θωμά, γράφω χωρίς πινακίδεςΔεν το προσεξα , να του σκασετε τα λαστιχα μεσα στη νυχτα να δεις αν θα το ξαναμετακινησει
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Έχουμε έναν έξυπνο στην γειτονιά που έχει παρατήσει εδώ και πρπ ένα χρόνο το αμάξι του, χωρίς πινακίδες εννοείται. Στο σημείο που το είχε αρχικά του κόλλησαν αυτοκόλλητο αυτός όμως, έξυπνος γαρ, το έβγαλε και μετακινώντας το μερικά μέτρα. Προχθές του ξανακόλλησαν καινούργια ειδοποίηση. Πολύ φοβάμαι ότι θα κάνει ακριβώς το ίδιο και πάει λέγονταςΜε ποιό τρόπο το μετακινεί? Νομίζω ότι απαγορεύεται να μετακινείς αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, αν αυτό σε βοηθάει κάπου.
-
ΖΜπρόχνωντας
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Έχουμε έναν έξυπνο στην γειτονιά που έχει παρατήσει εδώ και πρπ ένα χρόνο το αμάξι του, χωρίς πινακίδες εννοείται. Στο σημείο που το είχε αρχικά του κόλλησαν αυτοκόλλητο αυτός όμως, έξυπνος γαρ, το έβγαλε και μετακινώντας το μερικά μέτρα. Προχθές του ξανακόλλησαν καινούργια ειδοποίηση. Πολύ φοβάμαι ότι θα κάνει ακριβώς το ίδιο και πάει λέγοντας
Με ποιό τρόπο το μετακινεί? Νομίζω ότι απαγορεύεται να μετακινείς αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, αν αυτό σε βοηθάει κάπου.
και τι μπορεις να κανεις? θα το βαλει μπρος ή θα το σπρωξει και θα το παει μερικα μετρα παρακατω. θα πρεπει να εισαι τυχερος και να περναει τροχαια εκεινη την ωρα και να τον δει. εαν ειναι σε κανα σοκακι μεσα, δεν θα βγαλεις ποτε ακρη.
βεβαια ειναι και η αλλη μερια του νηματος. καποιος δεν εχει λεφτα να παρει το σημα τωρα και κανει προσωρινη καταθεση πινακιδος, ελπιζοντας οτι θα μαζεψει λεφτα καποια στιγμη μεσα στην χρονια για να το ξανακυκλοφορησει. αυτος τι θα κανει? δεν λεω οτι ειναι νομιμος αλλα πρεπει να σκεφτουμε οτι καποιοι εχουν οικονομικο προβλημα γιαυτο και τα αφηνουν χωρις πινακιδες και οχι επειδη βαριουνται να τα πεταξουν.
-
Ρε παίδες, σόρρυ κιόλας, αλλά έχετε δει κανέναν που δεν έχει να πληρώσει σήμα, έχει κάνει κατάθεση πινακίδων και αφήνει το αμάξι του να το φάει η σκόνη και να βγάζει χόρτα γύρω από τα λάστιχα; Και μετά από 6 μήνες ή 1 χρόνο να παίρνει πάλι πινακίδες, να το πλένει και να φεύγει; Μιλάμε για αυτοκίνητα, που όχι μόνο γράφεις στο παρμπρίζ 'θέλω πλύσιμο', αλλά 'θέλω κλίβανο'
Αυτός που δεν έχει να πληρώσει, τουλάχιστον όσους ξέρω, ή το φυλάνε σε γκαράζ/αυλές ή αν το έχουν στο δρόμο, του ρίχνουν ένα πλυσιματάκι που και που. Για να φαίνεται αυτοκίνητο και ουχί κοτέτσι.
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
Με ποιό τρόπο το μετακινεί? Νομίζω ότι απαγορεύεται να μετακινείς αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, αν αυτό σε βοηθάει κάπου.
και τι μπορεις να κανεις? θα το βαλει μπρος ή θα το σπρωξει και θα το παει μερικα μετρα παρακατω. θα πρεπει να εισαι τυχερος και να περναει τροχαια εκεινη την ωρα και να τον δει. εαν ειναι σε κανα σοκακι μεσα, δεν θα βγαλεις ποτε ακρη.
βεβαια ειναι και η αλλη μερια του νηματος. καποιος δεν εχει λεφτα να παρει το σημα τωρα και κανει προσωρινη καταθεση πινακιδος, ελπιζοντας οτι θα μαζεψει λεφτα καποια στιγμη μεσα στην χρονια για να το ξανακυκλοφορησει. αυτος τι θα κανει? δεν λεω οτι ειναι νομιμος αλλα πρεπει να σκεφτουμε οτι καποιοι εχουν οικονομικο προβλημα γιαυτο και τα αφηνουν χωρις πινακιδες και οχι επειδη βαριουνται να τα πεταξουν.
'Οπως εξήγησα κι εδώ, τουλάχιστον σ' εμάς τα αυτοκίνητα που είναι ακινητοποιημένα κάνουν μπαμ από μακρυά ότι έχουν να μετακινηθούν πάρα πολύ καιρό και οι ιδιοκτήτες τους δεν ασχολούνται με αυτά πλέον, με αποτέλεσμα να είναι και εστία μικροβίων.
Κατανοώ το θέμα με τα λεφτά και να έχει προσωρινό πρόβλημα κάποιος, αλλά σκέψου τώρα και τον άλλο να επιστρέφει μετά από 8 ώρες δουλειά + 3 ώρες μετακινήσεις και να μην μπορεί να βρει να παρκάρει. Εντάξει, ας το πάει κι ο άλλος σε κάποιο πάρκινγκ να το αφήσει. Εμένα το να το μετακινείς χωρίς πινακίδες πάντως πιο πολύ σαν κουτοπονηριά μου φαίνεται. Ο δήμος δεν παίρνει φωτογραφίες?
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
ΖΜπρόχνωνταςΕ, τότε αφού μπορεί και το κάνει έτσι, χαλάλι του, ας μην το πάρει ο δήμος ποτέ.
-
@Ermani, ο δημος βγαζει φωτογραφιες τα εκαστοτε εγκαταλελειμενα αυτοκινητα
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
@Ermani, ο δημος βγαζει φωτογραφιες τα εκαστοτε εγκαταλελειμενα αυτοκινηταΆρα, όταν ξαναπεράσει για να το πάρει, ακόμη κι αν το έχεις μετακινήσει ή έχεις βγάλει το χαρτί με την ειδοποίηση, δεν θα το μαζέψει?
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
@Ermani, ο δημος βγαζει φωτογραφιες τα εκαστοτε εγκαταλελειμενα αυτοκινητα
Άρα, όταν ξαναπεράσει για να το πάρει, ακόμη κι αν το έχεις μετακινήσει ή έχεις βγάλει το χαρτί με την ειδοποίηση, δεν θα το μαζέψει?
Τα φωτογραφιζουν για να υπαρχει το στοιχειο οτι ειναι εγκαταλελειμενο, απο εκει και περα περιμενουν ποτε θα παει ο Γερανος να το μαζεψει .
Γεμισαν οι Δρομοι Ακινητοποιημενα χωρις Πινακιδες