-
Δε χρειάζεται να αλλαξετε καλωδίωση , ισως μόνο μια κεραία για να δυναμώσει λίγο το σήμα. Αν μέχρι τώρα είχατε ικανοποιήτικό σημα με τα αναλογικά τότε θα έχετε κανονικό με τον αποκωδικοποιητή καθώς ακόμα και χάλια να ειναι το σήμα , ο κωδικοποιητης το δειχνει κανονικα. Δεν ειναι καιρός για έξοδα....
-
Ευχαριστω για τις λεπτομερεις εξηγησεις και τα τεχνικα χαρακτηριστικα ειδικα απο τον pipinos1976, Το θεμα ειδικα με το καλωδιο δικτυου ειναι πολυ ελκυστικο...... Θα με βοηθησει πιστευω να μην κανουμε σπαταλες.... αν και μια αναβαθμηση σε αυτα τα θεματα δινει 'ποντους' σε ενα διαμερισμα 30νταετιας... και πιστευω οτι αξιζει το εξοδο....
-
να ρωτησω κατι?
η τηλεοραση μου εχει ενσωματωμενο mpeg4 αποκωδικοποιητη. Πως γινεται να εχει σχεδον φουλ σημα χωρις να ειναι καμια κεραια συνδεδεμενη πανω της? -
αν ανάβουν κι οι λάμπες μόνες τους, χωρίς να είναι συνδεδεμένες στο ρεύμα
αν το κινητό δεν ξεφορτίζει ποτέ στο σπίτι
κ.ο.κ.θα έλεγα πως είσαι κάπως πάνω από το όριο ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας μέσα στο σπίτι
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
αν ανάβουν κι οι λάμπες μόνες τους, χωρίς να είναι συνδεδεμένες στο ρεύμα
αν το κινητό δεν ξεφορτίζει ποτέ στο σπίτι
κ.ο.κ.θα έλεγα πως είσαι κάπως πάνω από το όριο ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας μέσα στο σπίτι
η πιθανοτητα να υπαρχει εσωτερικη κεραια για τον αποκωδικοποιητη δε παιζει ε?
-
χωρίς να ξέρω κάτι συγκεκριμένο :
Δεν έχει διαφορετική κεραία ο αποκωδικοποιητής από την 'κανονική' τηλεόραση.
Ίσως απλά έχεις πολύ δυνατό σήμα στην περιοχή, και τα κυκλώματα εισόδου του αποκωδικοποιητή δεν είναι shielded κι έτσι επάγεται όσο σήμα χρειάζεταιΣκέψου ότι σε περιοχές καλής κάλυψης, κι ένα απλό σύρμα να χώσεις στο βύσμα της τηλεόρασης, 'πιάνει'.
Τέσπα, στ@@ σου, γλυτώνεις και τα καλώδια
-
το τσεκαρε κανενας αν λειτουργει κανεις στην Αθηνα;
εμενε η τηλεοραση μου λεει οτι εχει αποκωδικοποιητη dvb t και mpeg2/4 αλλα δεν ειμαι πολυ σιγουρος οτι θα πιανει τα καναλια. Εν τω μεταξυ σημερα το πρωι το εβαλα να ψαξει αλλα δεν βρηκε τιποτα.
Οποτε η δεν πιανει η tv μου η δεν ειχε ξεκινησει ακομα η εκπομπη του ψηφιακου σηματος. -
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
2. Αν ανοίξεις καπάκια για τέτοιες δουλειές, πέρνα και ένα καλώδιο UTP στο σπίτι για δίκτυο. Το καλώδιο να πηγαίνει στο κεντρικό σημείο συγκέντρωσης με τοπολογία αστέρα. Ελάχιστη προδιαγραφή σήμερα το Cat 6 (1.000 Mbps), αλλά εσύ βάλε Cat 6a (10 Gbps) για να είσαι καλυμμένος θεωρητικά και για 10 χρόνια στο μέλλον (οπτικές ίνες που θα σου δίνουν 1 Gbps στο σπίτι, άρα θα χρειάζεσαι κάτι παραπάνω για το εσωτερικό δίκτυο). Μην πας σε Cat 7 γιατί οι οριστικές προδιαγραφές δεν υπάρχουν ακόμα και θα μπλέξεις στο μέλλον. Cat 5e ΜΟΝΟ για τηλέφωνο πλέον, ούτε να το σκέπτεσαι για δίκτυο.Ή αλλιώς: πως να πληρώσεις τα διπλάσια για χαρακτηριστικά που ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσεις.
Κατά την άποψή μου με cat5e (υποστήριξη 1 Gbps σε μικρές αποστάσεις έως 10-20 m) είσαι future proof για τουλάχιστον 10+ χρόνια (η φτηνότερη και τεχνικά επαρκής λύση), cat6 ας πούμε ότι είσαι 'στο πνεύμα της εποχής' (κόστος +30% από το 5e) και cat6A/cat7 (κόστος πρακτικά διπλάσιο από το 5e) είναι εκτός θέματος για οικιακή εγκατάσταση. -
Εχει κάποιος άποψη για αποκωδικοποιητή HD (HDMI ή/και composite εξόδους για σύνδεση σε ενισχυτή AV)
Σκέφτομαι για τον Crypto ReDI 200, άλλες ιδέες ?
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
εμενε η τηλεοραση μου λεει οτι εχει αποκωδικοποιητη dvb t και mpeg2/4 αλλα δεν ειμαι πολυ σιγουρος οτι θα πιανει τα καναλια. Εν τω μεταξυ σημερα το πρωι το εβαλα να ψαξει αλλα δεν βρηκε τιποτα.
Οποτε η δεν πιανει η tv μου η δεν ειχε ξεκινησει ακομα η εκπομπη του ψηφιακου σηματος.ναι πιανει κανονικα απο σημερα στην Αθηνα
-
Με πήρε η μάνα μου πριν απο λίγο οτι χάλασαν οι τηλεοράσεις των δωματίων και πιάνει μόνο ΝΕΤ!
Πιστέυς τίποτα σαϊνια θα φάνε πολλά λεφτά απο γέρους! -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Οποτε η δεν πιανει η tv μου η δεν ειχε ξεκινησει ακομα η εκπομπη του ψηφιακου σηματος.Η κεραία σου είναι στραμμένη προς Αίγινα;
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Οποτε η δεν πιανει η tv μου η δεν ειχε ξεκινησει ακομα η εκπομπη του ψηφιακου σηματος.Η κεραία σου είναι στραμμένη προς Αίγινα;
Μπα προς υμηττο ειναι...
-
μουφα τα ψηφιακα, το μονο που αλλαξε σε μενα ειναι οτι πιανω alter που δεν επιανα πολυ καθαρα και πιανω καθαροτερα σταρ... τρομερο..
-
την κεραια την κρατατε ;
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
την κεραια την κρατατε ;Εγώ πάντα! ποτε δεν ξέρεις που θα χρειαστεί!
-
οποτε αμα παρω αυτο το κουτι την κεραια την καταργω ετσι;
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
οποτε αμα παρω αυτο το κουτι την κεραια την καταργω ετσι;ΌΧΙ!
Και του κουτί απο την κεραία παίρνει σήμα!
Αν την βγάλεις, απλά δεν θα έχεις!Άστην όπως είναι!
-
καλως
-
την κεραια στην αιγινα την εκλεισαν τελικα, γιατι μια χαρα πιανω τα αναλογικα γλυφαδα
Ψηφιακή τηλεόραση - Αυτό που δεν λένε οι διαφημίσεις